Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- Eztis_Aztis: Hogyan tovább....
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- moongoose: Mennyire tűnik kamunak ez a weboldal? http://kymera.hu/
Új hozzászólás Aktív témák
-
aya
addikt
asus 450w elviszi tuningal is! 770/2100 idáig nem panaszkodott.
10.000
-
whited
addikt
Üdv
Láttam egy asus 2900xt-t és az lenne a kérdésem hogy ez a táp elbirja-e a tápom ezt a karit:chieftec cft-620-a12s
HELP!!!!!
Bocs az offérrt de a táposok nem válaszolnak. -
Fel
addikt
válasz
Armando_19 #9992 üzenetére
A házi barkács örömei... nekem most olyan atom vinyórögzítésem van, hogy csak na... 5,25" helyre költöztettem őket, mert a házamban a 3,5"-esekben nagyon búgtak, rezonáltatták az egész házat, az pedig az asztalomat... Az 5,25"-ös helyekre, keresztben telefonkábel darabokat feszítettem ki (
), és most azon csücsülnek, előtttük egy 12cm-es ventivel, melyet hullámpapírral rögzítettem, rezgésmentesítettem...
Hamarosan érkezik szerencsére az új házam, abban meg van oldva a rezgéscsillapítás rendesen, uh nem kell már soká ezt a megoldást használnom.Qru: És akkor a Dx10-el mi lesz
-
aya
addikt
Csatlakoztam egy sapphire 2900pro 256bit karival.
Xp 770/2100 Vista 700/2100
Vistán már 740-en is teleszorja a crysist meg az ati dx 10 techdemot hibákkal.
Erre esetleg valami megoldás? -
Armando_19
őstag
jaja, én is töröm a fejem, milyen sínnel lehetne fix rögzítést csinálni neki oda hátra. Lehet csak körbe kéne néznem a pinyóba, kincseket találnék. Szeretek barkácsolgatni is, lehet csinálok egy az egész házat áthidaló sínt. Csak félek, hogy elrontom a légmozgást... Majd kiderül
-
Fel
addikt
válasz
Armando_19 #9990 üzenetére
Amíg használtam a vga-m, akkor a korábbi Ninja hűtő miatt nem fért el a vga mögött semmi, így én a vga mögér raktam egy 8cm-es ventit az egyik ott lévő hdd tetejére, állítva, valamennyit segített, főleg a vrm hőmérsékletén. Mondjuk nekem nem a gyári hűtő volt fent rajta. Lógó kábel nekem is volt, és ha megmozdítottam a házat, akkor a venti is elmozdult...
-
Fel
addikt
válasz
gyulabacsi #9988 üzenetére
1. Ez szerintem kicsit nagyon helyigényes. A gyári kerék 0,94A (!!)-es motorral van hajtva, nagyon tud pörögni, uh a légszállítását nehéz überelni (vagy csak hasonló zaj árán, de annak mi értelme?)
2. A bordázat tetejének a fele zárt, pontosan a gpu fölött, ezért csak oldalról befújva lehet rendesen kiszellőztetni. A kártya végéből fújni érdekes ötlet, biztosan jó hatással lenne a vrm-re, de a gput nem érné megfelelő huzat (hosszú ez a kártya). -
gyulabacsi
tag
Ph teszt a kártyáról, itt lehet látni a felépítését
1. lehetőség:kiszedem azt a részt, amin a ventillátor van és csak a hűtőborda marad, meg a burkoló piros műanyag.
és egy szűkítő (ez nyilván home made..) segítségével beterelem a megfelelő helyre a légáramlatot.A kerek fenti lyukon keresztül.
Kérdés mennyire fúj erősen az eredeti,mert lehet így nem tudnám biztosítani a megfelelő levegősebességet.
2. lehetőség: csak a borda marad, minden más megy.Egy jó ventivel így hűteném az egész kártyát/bordát.Fentről, vagy a kártya vége felől.Ebben az a neccesebb, hogy nagyon okosan kell az egész ház levegőztetését megtervezni, hogy ne csak összevissza keringjen benne a meleg levegő.De mondom ez még mind csak okoskodás, még nincs is meg a kártyám, sose láttam élőben.
-
Fel
addikt
válasz
gyulabacsi #9985 üzenetére
cpu: E2180 tuti választás intel fronton.
Kapsz a vga-hoz DVI-->D-Sub átalakítót (kettőt is), uh nem kell monitort cserélned. (Ráadásul a 2900Pro 1280x1024 felbontáshoz jobb választás is mint pl egy 256MB-os 3850)Ezt a sufni hűtést hogy képzeled? A gyári helyére egy másik? Vagy leszeded a borítást?
-
gyulabacsi
tag
A hűtést akár úgy gondoltam, hogy az eredeti műanyag burkolatot meghagyva , a 92es (vagy 80as) venti levegőjét "belevezetve" nem csak összevissza menne a levegő, hanem az eredeti útvonalán keresztül, ki a házból.
Tudom picit sufnituning, meg csak okoskodok, lehet el se férne a házban, így ahogy terveztem, csak mint ötlet felvetettem.. -
gyulabacsi
tag
Sziasztok!
egy Sapphire HD2900pro 256bites 512 megás változatot tervezek venni és felmerült bennem pár kérdés:
-valószínüleg vmi c2d lenne alatta, de erre nem szeretnék sokat költeni, valami kisebb, aztán 3ghz környékére felhúzott meg is felelnetudtok ajánlani valamit?
- táp 450es chieftech van és nem tervezem lecserélni. elviszi? XT szintre azért jó lenne felhúzni a kártyát.
- memória geil ultra 2*1gb, elég jó áron is van.(13K) Ez jó választás?
- monitoromon csak sima régi fajta bemenet van (se dvi, se semmi más), ezzel mit fogok tudni kezdeni? lg 19"tft ezt nem szívesen cserélném.(habár szemezek 22"wide tft-vel, de elég soket kellene rádobnom , szal legjobb lenne ha egyenlőre maradna a régi)Tehát egy viszonylag erős, de viszonylag olcsó játékgép a cél
várom az észrevételeket, köszi előre is
mod : hűtéssel kapcsolatban: próbálta már valaki, hogy meghagyja a gyári bordát, majd egy 92es ventivel próbálja hűteni.hátha hozza ugyanazt vagy jobb hűtőhatást, érezhetően halkabban.
-
aginor
veterán
Sziasztok!
Szerintetek 3850 256mb vagy 2900pro 256bit a jobb választás?
Ezek a rev2-es pro-k mind viszik az XT órajeleit?
Válaszokat előre is köszi. -
Fel
addikt
válasz
Szten Márs #9981 üzenetére
Nem úgy gondoltam, hogy 30%-al kevesebbet tud ez alapján. Viszont a hálózatból felvett teljesítmény nagyobb része lesz hő, ha rendesen terheljük... nemde? A 2900asok fogyasztanak rendesen, sokan szenvedtek itt 400/450es chieftec-el (én is), nem hiszem, hogy a 400W-os PNF-el jobb lenne a helyzet..
Vagy ha jó az egy tápnak, hogy megfőzzük, akkor nyugodtan lehet 2900Pro-hoz 350-es PNF FSP-t is ajánlani. (mert lehet hogy bírja, csak kérdés, hogy meddig..)(megint tápos topic leszünk?)
-
gfefe
őstag
köszi a válaszokat.
-
Fel
addikt
válasz
banderasz77 #9977 üzenetére
Azért én nem bíznék a tuningban 400W-os pnf-el.. épphogy 70% fölötti hatásfokot írnak rá (bár a 12V-os ágai jobbak, mint egy 400/450W-os chieftec-é)
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
banderasz77 #9973 üzenetére
Egyébként miből tudom meg biztosan, hogy karcsú a tápom?
ill.
Egy FSP 400PNF mennyivel lenne jobb?
ill.
Ennyire jó a gyári hűtője (most a Sapphire-ról beszélünk), hogy bátran lehet tyuningóni'?
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Sziasztok.
HD2900PRO-m leszen. A tápom egy FSP 350PNF...
Jó az, nem? Azé', nem kodegenny...A gépben egy S939 X2 4200+ lesz, 2*1 GB RAM, egy vinyó + egy DVD-író, szóval nem túl sok minden. Egyelőre mindent alapon használnék.
ill.
A PRO esetében gyári hűtővel meddig biztonságos az órajel-emelés?
Előre is köszi.
-
DeSanto
őstag
válasz
banderasz77 #9965 üzenetére
A 8600GE kariba is az van beledugva.
Akkor remélem összejön minden.
Egy Cooler Master 430-as tápom van:Ez
Remélem elég lesz neki -
Gino20
őstag
válasz
banderasz77 #9967 üzenetére
A chieftec 1 éves. Akkor szerintem megveszem majd azt is. Köszi a segítséget
-
Gino20
őstag
420-as chieftec elég neki vagy coolink 450-es? itt ph-n van 5000ft-ért amennyi még talán belefér ha az jó
-
DeSanto
őstag
válasz
banderasz77 #9961 üzenetére
Behalt a 8600GE VGA-m és most viszem hétfőn gariztatni.
Mivel nem szándékozom mégegyszer befürödni vele így kérhetek másmilyen VGA-t is ha jók az emlékeim ugye?
Mert ha igen akkor inkább ráfizetek egy 2900pro-ra.
Akár 256bit-es akár 512-es.
Nekem mindegy de mint olvastam a 256bites jobb mint az 512bites.Látom te árulsz ilyeneket.
Ennek elég a 6 fázisú táp?
Vagy kell mellé még a 8 is?Ezt kellene meghajtania
-
Gino20
őstag
válasz
banderasz77 #9960 üzenetére
oks köszönöm
akkor majd holnap tesóm megnézi -
DeSanto
őstag
Kérdésem a következő.
Megéri lecserélni egy 8600-as vga-t egy 2900pro -ra? -
Gino20
őstag
válasz
banderasz77 #9955 üzenetére
van valami progi amivel meg tudom nézni a táp teljesítményét?
-
gfefe
őstag
üdv nektek.
mit tudtok elmondani nekem a 2900gt kariról.....
Kaptam egy ajánlatot, hogy a mostani 1950 pro karimra rádobok 5000 ft-t és kapok egy ilyet. na már most kérdéses, hogy az az 5-6 % több teljesítmény és a dx10 megér e ennyit....
mekkora tuningot bír eza kicsike és hallottam, hogy idővel talán lehet modolni pro karivá erről mi tudtok? kamu igaz?
-
banderasz77
addikt
-
Gino20
őstag
Sziasztok
Szeretnék egy 2900pro-t és az lenne a kérdésem, hogy a tápom elég lesz neki?
powerlogic 300w ((600w)ez van a tápon). Házzal együtt vettem és azt mondták, hogy 300w valós 600w névleges de azt tudja is -
P00By
nagyúr
válasz
banderasz77 #9950 üzenetére
elbaxtam
Nem tudom,h került ez ide...
A helyes link -> LINK -
P00By
nagyúr
-
Fel
addikt
Igen van mindkettő. A 512 bitesek gyk teljesen megegyeznek felépítésben a 2900XT-vel, egyedüli különbség a biosban van, a Prok kevesebb feszt kapnak 3D-ben, és alacsonyabb az alap órajelük (de a tuningot szeretik ám
). A 256 bitesek inkább a 2900GT-re hajaznak, de teljes értékű R600 maggal szereltek (320sp), egyoldali ram, egy tápcsati. A mostanság újonnan beszerezhető Prok mind 256 bitesek, mivel a Sapphire az 512 bites nyákból már kifogyott.
-
Daert
őstag
A 2900 Pro-k most 256 bitesek,mert a Sapphire honlapján csak az 512 bitest jezik.
Mi az igazság?
Vagy mindkét verzió elérhető? -
sinci
tag
válasz
banderasz77 #9943 üzenetére
Nem is olyan drága [link], de én jól elvagyok az S1-el, főleg, hogy az S1 univerzálisabb (8800, 38XX), többféle kártyára is felrakható, míg ez csak 2900-ra jó csak ha minden igaz.
-
vazzz
őstag
válasz
banderasz77 #9941 üzenetére
Mint sok más se...
-
vazzz
őstag
-
sinci
tag
válasz
banderasz77 #9934 üzenetére
Érdekes, nekem a gyári bios-al 1,08V-ot kapott a kártya. Mióta feltettem az említett biost nálam semmi probléma nem jelentkezett.
Próbáltam az 1,15V-os, az 1,20V-os biost is, azokkal sem volt gond nálam, csak a VRM túl forró volt így 1,10V-osnál maradtam. -
Stardust
csendes tag
válasz
banderasz77 #9932 üzenetére
ahan szal 33%a max
nekem aztmondta itt valaki hogy nem lesz eleg a passziv sundiszno a memoknak most akkor mi van mindenki AC S1 rev2-ot rak ra a procira de mi lesz a memokkal?
-
sinci
tag
válasz
banderasz77 #9932 üzenetére
Aztán mehet fel rá egy moddolt bios, de akár most is érdemes feltenni egy olyat ami 2D-ben 0,85V-ot ad a karinak és visszaveszi az órajeleket is, így kevésbé melegedik a kártya.
Nekem ez [Tiger83] [220,250 / 0,85V] [760,1060 / 1,10V] jött be, nálam a [DerHeiligeApfel] féle biosok mind hibáztak 3D-ben.
Köszönet m4rc!-nak! -
banderasz77
addikt
Sőt tegnap óta a ventit 2D-ben fix 25%-on hagyom, mert kapcsolgat. Pont ott van a lépcső 50 foknál és idegesít. Így fix 53 fokos a GPU és Qrva halk a cuccos.
Persze csak addig, amíg a AC S1
rev2 meg nem jön.
-
Stardust
csendes tag
A gyari huto hany foknal kapcsol maxra? nalam 56fokon(GPU) is csak 33%-ot mutat everest. modolni kellene vagy mi a fene es hogyan? vagy kamuzik az everest
-
simondr
senior tag
kb milyen nvidia kártyával egyenértékü a 2900pro 512mb 256bit teljesitménye?
egy 350es FSP elvinné a vidkarit egy e2140 procival?? -
Qru
MODERÁTOR
válasz
cowboy_bebop #9919 üzenetére
Elég hozzá. Az XT fogyaszt C2D-val kb 270W-ot. A te prociddal + cuccaiddal nem fogyaszt többet 280W-nál. Ha BS-nél 80%-os hatásfokkal számolunk (bár ha jól emlékszem nálad 84% konkrétan) max peak load-nál akkor is 400*0,8=320W-ot tud leadni.
Tehát belefér bőven, még ha húzod akkor is.
-
cowboy_bebop
őstag
Az AC S1-hez adott hosszúkás szürke bordát hol kell megfúrni hogy rámenjen a 256 bites 2900PRO-ra?
-
m4rc!
őstag
válasz
banderasz77 #9921 üzenetére
abit p35-ben, picit régebbi bios-al ment 520at is
-
cowboy_bebop
őstag
Egy 256 bites 2900 PRO-hoz elég lesz egy 400W-os FSP Bluestorm?
Konfig:
X2@3GHZ
PCI-os bővítőkártyák: hangkártya, párhuzamos portos kártya
a többi szokványosKöszi!
-
m4rc!
őstag
válasz
banderasz77 #9916 üzenetére
Igen... az azért picit durva lenne nem gondolod??? Akkor szted 4gigás C2D-vel is CPU-limitem volt?? És itt ráadásul 840-en megy a GPU..
Itt vmi másról van szó..horvathkrisz: Te meg mennyé vissza, visszamennyé
-
horvathkrisz
addikt
válasz
banderasz77 #9916 üzenetére
ebben nem lennék én olyan biztos...
-
m4rc!
őstag
válasz
banderasz77 #9913 üzenetére
Én az sm2, sm3 pontokra gondoltam, az összpontszám nem lényeges, mert abba már bennevan a proci...szóval azoknak azonos frekin meg kéne egyezni...
-
m4rc!
őstag
válasz
banderasz77 #9908 üzenetére
Nemértem...
Most futtattam egy mákot 800/1000-en egy Quaddal a kari segge alatt:
SM2: 4600
SM3:5100
3gigán a Q:4600
össz:12100Neked az tuti 256bites pro?? Eléggé lehetetlen, hogy 200 pont különbség legyen...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
banderasz77 #9909 üzenetére
Szép tuningpotenciál van a vga-dban. Hűtőcserével mi a helyzet?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
banderasz77 #9905 üzenetére
Nem rossz...
-
m4rc!
őstag
válasz
banderasz77 #9905 üzenetére
Ez milyen órajeleken? Mert nekem 840/1000 csinált ennyit, de ahhoz már vmod kellett...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
banderasz77 #9900 üzenetére
Ok, most nem vagyok otthon, de este nézek neked sm2/sm3 eredményeket is. Amúgy ezen az online-os erdményen nem tünteki fel részletesen cpu/sm2/sm3 részpontokat?
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Megérkezett a Dolby Vision 2
- Battlefield 6
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Facebook és Messenger
- Házimozi belépő szinten
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Bibliai bőség a Tesla negyedik mestertervében
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! GigaByte H610M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Kolink Observatory RGB 800W
- Samsung Galaxy S22 Plus / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest