Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- sh4d0w: Én és a számítógép
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Sapphire Radeon RX 9070 XT Pulse - út a harmadik AMD korszakig.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kavicssli
addikt
Sziasztok! Sapphire 2900Pro 512/256os karimat lecserélném egy 9600GT-re! Jó üzlet lenne? Mennyi a 2 kártya közötti sebességbeli különbség? Esetleg egy tesztet tudna dobni valaki!?
-
Xelo
addikt
ehh.. 722/1800-on hajtom most a kártyámat (2900Pro 512/512), alap hűtéssel.. hát hogy is mondjam. egy órát STALKER-eztem, és a minimum hőmérséklete 53°C volt játékidő alatt, a maximum pedig 128°C!? ez nem sok egy picit?
szerk: alap hűtés, semmit nem buzgeráltam rajta -
Bagira01
veterán
Megint linkelem hátha valakinek vízen jár az agya vagy bevizelt mostanába
OFF -
DZs
senior tag
válasz
Speed® #14092 üzenetére
Igazad van, a Riva tudja. Nekem 256 bites változat van. Alap órajelek és önműködő venti mellett 84 fokra szökik fel a hőmérséklete játék közben.
Tanácstalan vagyok, érdemes-e egy hűtőre beruházni, mert, ha ez a példány nem húzható, akkor marad így, viszont előtte a húzáshoz hűtés kell. -
Speed®
titán
Pedig Riva tudja szabályozni a ventit, még AtiTool is, legalábbis a sajátomat ha jól emlékszem (512bitesem volt) AtiTool 0.27b4el vezérelgettem.
Arctic Coolingéktól az Accelero S1 rászerelhető, csak a VRM bordát kell átalakítani picit (rövidebbre vágni és új menetet csinálni bele).
De ha kicsit utánanézel a BIOSmódosításoknak, könnyen belepattinthatsz egy feszültségmódosított BIOSt amivel hűvösebb is lesz a kari. -
DZs
senior tag
Sziasztok!
Szert tettem egy Sapphire HD2900 Prora. Gondom, hogy a gyári hűtője hangos és sem ATT, sem Riva Tuner (legújabb változatok) nem tudja szabályozni a ventit. Dirver Catalyst 8.6Csináltam 3D Markokat is. Lenne egy ilyen gyűjtemény ehhez a kártyához is összehasonlítás végett?
Köszönöm a válaszokat!
-
mokus1
addikt
válasz
Dark KillerX #14088 üzenetére
Eddig egy 2900XT-t használtam és 10FPS-sel többet tudott az én játékaimban
PL:TDU,Grid,cod4,WR2,prostreet,Evolution GT.
1680*1050be játszok ha bírja a cucc és szűrőkkel.
De ez a 3870 ami van nekem 10FPS körüli értékekel kevesebb ad.Szóval ilyen szinten nem hiszek a teszteknek hanem a saját szememnek.Hidd el volt meglepetés mikor megláttam.
reinstall minden,oprendszer is.De nálam a XT volt a gyorsabb. -
Dark KillerX
addikt
válasz
mokus1 #14087 üzenetére
Azért sztem nem olyan egyértelmű hogy gyorsabb,nézzél egy kicsit jobban szét a tesztek között.Amugy sztem a 3870 később még a DX10.1-ből tud még profitálni,akkor a 2900XT biztos lefog maradni.Másik pedig mostanában 3870 az új driverekkel sokat javult sebesség szempontjából.
Itt van néhány teszt ami bizonyítja állításomat:
http://prohardver.hu/teszt/vga-variaciok_a_kozepkategoriaban/uj_harcosok_a_hadszinteren.htmlhttp://www.ipon.hu/elemzesek/radeon_hd3870_2900xt_v2.0/131/1
http://techreport.com/articles.x/13603
Ezek mind kimutatják, hogy 2900XT egy fokkal sem gyorsabb.
-
mokus1
addikt
válasz
Dark KillerX #14086 üzenetére
De sok érv szól mellete gyorsabb.És kész.
-
Dark KillerX
addikt
Sztem is 3870,nem hinném bármi érv is szólhatna a 2900XT mellett.Tápgyilkos(fogyasztás szempontjából),radiátór,512-bit memória nem igazán mükszik,úgyhogy semmi se szól mellette(2900XT).
Itt egy link az emlitett 3870-ről.:
http://www.techpowerup.com/reviews/Sapphire/HD_3870_Toxic/1.html -
Myke28
csendes tag
Tudom nem illik de akkor is,
Ha valakit érdekel van 1 eladó XT-m!!!
[link] -
mokus1
addikt
Feltettem az S1-et de valami gebasz van.
csak 3 csavart tudtam becsavarni??mit kell tennem??
A másik a VRM- azzal mit csináljak h ne figyegjen
-
Tomate
veterán
válasz
newgamer #14065 üzenetére
Vehetsz 6000+-t de melegszik és fogyaszt. Helyedbe egy 5000+-t vagy egy 5000+BE-t vagy egy 5400+BE-t vennék amit lazán fel lehet húzni 3,2ghz-re. Olcsóbban is jössz ki, kevesebbet
is eszik, kevésbé melegszik. De ha te antituningos vagy akkor 6000+ kell neked.Azért szeretné elcserélni mert a 2900 gyorsabb
ilyen 1xű
-
AtiGef
senior tag
Sziasztok
Nem akarok hirdetni, de itt lehet van akit talán érdekel ez:
Gigabyte HD3850 Zalman 512MB DDR3 amit cserélnék HD2900PRO,XT-re.
Privibe jelezze akit esetleg érdekel.
köszönöm -
newgamer
aktív tag
Mekkora CPU kellene egy 2900Pro kihajtásához?
Most egy 4000+ X2-esem van, tudom ez nem elég. -
Tomate
veterán
válasz
mokus1 #14048 üzenetére
Ez volt a gebasz:
Megvolt a 2900Pro CF "teszt"
Átjött fv82-tagtárs, hozta az 1:1-ben ugyan olyan 2900-ast mint az enyém, biostól kezdve az utolsó porszemig minden egyezett. Beraktuk mind a 2-t. Molexet ráraktam alaplapra. Mind 2 CF-híd rákerült mindkettőre rádugtam a tápot. Indítás>Működnek a kártyák de a CF nem megy. GPU-Z látja mind a 2 kártyát. Az elsődleges síneben lévőt normálisan állapítja meg, ami meg a másodlagosban van, olyanokat ír rá, hogy 4gb-ram, 512bit, 1mhz GPU-2mhz Memory.
Catalyst 8.7 csak 1 kártyát lát. Utána két kártyát megcseréltük, ugyan az, utána megnéztük egy híddal, megnéztük híd nélkül, megnéztük alaplapi molex nélkül, külön külön mind két slotban a kártyákat, biosban , ctrl+F1 kombóval az összes PCI-E es beállítást ami disableden volt autóra tettünk. Semmi, ugyan az és az.... Átmentünk tesóm gépéhez. Ugyan az az alaplap mint az enyém, és ugyan az volt a probléma mint az én gépemen. Sehogy se jött összeHa valaki tud valami okosat ne tartsa vissza!
-
newgamer
aktív tag
Szeretnék venni lehet, majd egy 2900Pro VGA-t nagyon jó ára van, szerintetek érdemes még, vagy másban gondolkozzak?
-
Tomate
veterán
2900pro CF-nél, hogy kell húzni a kártyákat? Hogy állítom a ventit? Ugyan úgy rivatunerből és az mind a 2 kártyára érvényes lesz? Ha a venti fordulatszámot növelem mind 2 kártyán növeli?
-
mokus1
addikt
Honnan tudok letölteni 2900XT-hez bios??vana valami oldal azt tudom
-
Speed®
titán
válasz
Laci_23 #14021 üzenetére
Az edigis f@szságot mondott, semmi gond nincsen a PCIe2.0 karikkal sima x16 foglalatban. egyszerűen csak van beragadt HD2900uk raktáron..
Ha teheted, 38x0et vegyél, kevesebbet kajál\könnyebben hűthető.
A tápodat viszont vidkarivétel előtt kukázd és egy VX450re nevezz be. -
mokus1
addikt
jövőhéten szerelem össze a gépet.kíváncsi leszek a tunigra.mert az alap 810/95mhz elég biztatü valami nagy tuningra
-
vbbb
őstag
válasz
Tomate #14014 üzenetére
Megcsináltam a moddingot, felhasználtam az S1-hez kapott 2db távtartót meg némi kábelkötegelőt...picit még rá is döntöttem a VRM fele, elég stabil lett. De nézd meg az eredményeket!! 31C-os szobában mérve...
Idle:
Load: (3dMark06)
Ez picit több mint 10C minuszba...
De mindjárt csinálok egy Rainbow 6 Vegas-os monitorozást is.
-
TTomax
félisten
válasz
Laci_23 #14021 üzenetére
Azt a tápot ha tudod gyorsan cseréld le,hogy eddig nem volt gond az semmit nem jelent.Tudom mit beszélek mert nekem is egy 500-as Mercury volt előtte,és amikor megvettem az elsö 4850-et beraktam egy P35lapba egy 3,2Ghz-re húzott E2180 mellé akkor az első 3Dmark indításkor a hideg levert amikor hallottam hogy az összes venti fordulatszáma leesik a házban...aztán ahogy éppen ami történ úgy forogtak a ventik hol gyorsabban hol lassabban...
-
newgamer
aktív tag
Amugy a 2900-as szériának az a hátránya nem, hogy sokat fogyaszt és nagyon melegszik?
a 3800-as és a 4800-as szériával szembe, -
Laci_23
csendes tag
-
-
Laci_23
csendes tag
Én is most készülök videokarit venni, és egy 2900XT-t néztem ki, mert asus p5b-e lapom van, és az edigital ügyfélszolgálatán azt mondták, hogy a 3850,3870es kártyákkal, és amik már PCI-E 2.0-ásak, nem lenne olyan jó a kártya teljesítménye a sima PCI-E 16x-es portban. Erről valaki más is megerősítene? Meg azt is olvastam hogy a 2900XT kb 3850-es szinten van teljesítményben. Mercury 450-es tápom van és egy E6400es c2d megy 3200Mhz-en. 2 vinyó+2 DVD író van még benne.+3 rendszerhűtő venti.
Ha tudtok légyszi segítsetek.
Köszi előre is. -
Tomate
veterán
válasz
mokus1 #14017 üzenetére
Azért inkább 2x12 mert a 8centis hangos és feleakkora légszállítása sincs, "feleslegesen" pörögne ott. A venti felrakásához a legjobb az ilyen gyors kötegelő. Tudod az a műanyag cuccos amit beledugsz a lyukba és oda fele megy, de vissza már nem. Ezzel rögzítsd a bordához. Mindenképpen Accelero S1 Rev2-t vegyél. A rev 2 kompatibilisebb. Accelero S2-t ne vegyél mert azon csak 2 hőcső van. A ventielhelyezésed biztos jó lesz, vanbent egy pár
-
-
mokus1
addikt
megvettem az XT-t ráadásul OC 800/1950mhz.
Viszont jövőhéten vennék rá egy S1-et.Ezt kell rá fabrikálni?
Egy turbo modul elég rá vagy 2db 12cm-es venti ajánlott inkább? -
Tomate
veterán
Valahogy így!
Alap bios van fent? A venti egy 5-10 fokot le fog venni a vrm-ből a nagy ventit az acceleron meg rakd a hűtő jobb oldalára. A GPU környezete hőmérséklet pedig nem számít semmit, nyugodtan figyelmen kívül hagyhatod! -
vbbb
őstag
3/4 óra Rainbow Six Vegas (Ultra High 1280*960) utáni hőmérsékleti eredmények:
GPU: 64-65C
GPU környezete: 54C (Ez volt a legstabilabb)
VRM: 87-88CAz a baj, hogy nem tudom mennyi volt anno amikor még stock hűtő volt rajta...egyenlőre csak 1db 12cm-es ventivel teszteltem. Holnap majd megpróbálom 2-vel.
-
-
vbbb
őstag
Megnéztem 3dMark06 után...abban a pillanatban, hogy megjelenítette az eredményt ezt írta az Everest:
GPU: 50C
GPU környezete: 48C
VRM: 80C (Ez villámgyorsan visszaugrott 69re, alig győztem követni)Nekem most középen van a ventilátor, szerintem rakok rá még egyet...bár ilyen melegbe az a 80C nem nagy mi.
-
vbbb
őstag
Az S1 (+12cm 1200rpm ventivel) nálatok milyen hőfokokat mutat alapjáraton 1h után?
GPU: 39C
GPU környezete: 38C-39C
VRM: 46C-47CTerhelten még nem néztem. Összeszerelésnél észrevettem, hogy a VRM borda nem fekszik fel normálisan. A közepén lévő lapkákra főleg. Raktam rájuk érzéssel pasztát, szerintem kellett nekik...
-
cowboy_bebop
őstag
Szerintetek 2900XT vagy 3870 éri meg jobban?
Tényleg olyan sokat eszik egy 2900XT?
Mennyivel gyorsabb egy 512 bites XT mint egy XT szintre húzott 256 bites PRO?
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mini-ITX
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Destiny 2 - Alig egy nap múlva részletesebben is bemutatkozik a Renegades
- No Man's Sky (PS4, PC, Xbox One)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Nem okoz az adattárolón hibát a Windows 11 augusztusi frissítése
- Majdnem száz játékhoz engedélyezi az FSR 4-et az új AMD Software
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R5 7600X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4080 16GB Zalman Z1 Plus Seasonic 750W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3209, 94% Akkumulátor
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Black Titán dizájn, Pro kamera és Galaxy AI-512GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest