Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#65701) gaboka75 válasza kavalkád (#65696) üzenetére


gaboka75
tag

Igen, ennek én is utánanéztem. Kipróbáltam, hogy milyen erővel kell összeszorítani, hogy a valódi nagyfelületű párhuzamos szorítás meglegyen, és szerintem már túlzott mértékű volt. Mégis a visszaküldés mellett döntöttem, mert a dőlés mértéke kb. a duplája volt Bessey, Dewalt szorítókénak, ráadásul darabonként különbözött. Bár akkor jó akció volt rá, a 4 db szállítással együtt 42000 Ft-ba került, nem bizonyult minőségi ugrásnak a jobb fajta egykezes szorítókhoz képes. Ezekből több típusom (Berger, Irwin, Bessey Duoklamp, Wolfcraft) is van, tehát van velük tapasztalatom.

(#65702) Viperator


Viperator
őstag

Hikoki M12VE 12mm-es a befogószára (gondolkodom a vételén), nincs hozzá patronja (6, 8). Nem tudom, hogy a meglévő 8-as marókkal is lehet marni? Ha igen, akkor a patront honnan lehet rendelni?

"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell

(#65703) liszi70


liszi70
nagyúr

Sziasztok!
Bútorlapból készült szétszedhető bútorhoz keresnék olyan csavart, aminek van műanyag, a csavar fejét eltakaró dugója. Sima reisser + öntapadós csavartakaró nem az igazi, valami erősebben rögzíthető, csavar fejébe benyomható kellene. Tudtok javasolni ilyen csavar+takaró kombót?

(#65704) ViktorSz válasza matta2003 (#65690) üzenetére


ViktorSz
tag

Töltsd le a forest-es katalógus "fiókrendszerek" részét és az ottani rajz legyen az irányadó.

(#65705) SeatZola válasza SeatZola (#65688) üzenetére


SeatZola
őstag

Köszönöm a válaszokat Mindenkinek szorító ügyben. Bocs, hogy mindíg a viszonylag olcsóbb dolgokkal terhellek benneteket, de nekem ez tényleg csak nagyon hobbi és már így is többszázezret elköltöttem rá....és ugye a pénz nem áll számolatlanul...

Más: újabb dilemmám van!
Jelenleg egy ilyen porszívóm van, amivel a gérvágó (Makita LS1018LN)az asztali körfűrész (Scheppach HS 105) és néha a kombi gyalu (Scheppach HMS 1070) porát/forgácsát elszívom:
Ez 1500W-os és zsívóteljesítmény 26 kPa (181 mbar / max. 260 airwatt). Ami a gondom vele, kicsi a tartály, szívhatna jobban és a cső átmérője kevés. Néha eltömődik.

Azon gondolkodom, hogy mit lenne érdemes ez helyett beszereznem.
Amiket eddig kinéztem:

1. Scheppach DC100 (1200 W/65Liter/215 m³/h és szűrés: 0,5 µ)

2. Scheppach DC500 (550 W/75 Liter/1150 m³/h és vákuum 900 Pa)

Véleményeket szívesen meghallgatók.....

Rappi

(#65706) pacman_123 válasza SeatZola (#65705) üzenetére


pacman_123
tag

"és néha a kombi gyalu (Scheppach HMS 1070) porát/forgácsát elszívom:"

Meg is van miért tömődik el ... nagyon nem erre való egy ilyen porszívó. Viszont a 2. Scheppach, az nagyon is erre való.

De függetlenül attól, hogy azt megveszed-e (ha sokat gyalulsz, vedd meg, az első Scheppach az gyak egy porszívó jó nagy átmérőjű elszívócsővel, annak is kefés motorja van, -> nem véletlenül mozgat meg ötödannyi levegőt, mint a nagy Schappach), egy ciklonos leválasztó, és egy 60-100L-es tartály akkor is jó lenne a porszívód elé. Nemcsak a porzsák/szűrő (és ezzel együtt maga a porszívó) lenne kímélve, hanem a póttartály is jóval nagyobb lehetne. Én egy ilyet építettem a porszívó elé, de a tartályt megúszhatod, ha megveszed. Ez a fából készült szegmentált hordó azért is jó, mert eleve antisztatikus, plusz kb. kizárt hogy egy porszívó összeroppantsa. De ha veszel pl vastag falú műa hordót, arra meg tehetsz szelepet, ami a roppanás ellen véd, filléres tétel, főleg házilag megcsinálva. Pl:

https://www.youtube.com/watch?v=zb-wHRYML7Y&t=46s

.. de van még sok ilyen videó.

[ Szerkesztve ]

Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar

(#65707) pacman_123 válasza Viperator (#65702) üzenetére


pacman_123
tag

"a meglévő 8-as marókkal is lehet marni? Ha igen, akkor a patront honnan lehet rendelni?"

Gugli jóbarát, szerintem nézd át ezeket.

Pl rögtön a 2. találat.

[ Szerkesztve ]

Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar

(#65708) Viperator válasza pacman_123 (#65707) üzenetére


Viperator
őstag

:R

"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell

(#65709) pacman_123 válasza Viperator (#65708) üzenetére


pacman_123
tag

A robbantott ábrából a Hikoki cikkszáma 325212, ez alapján magyar források, ahol - elvileg - szintén kapható:

https://hikoki-powertools.hu/hu/termekek/egyeb-kiegeszitok/325212#webshops

Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar

(#65710) Soká válasza SeatZola (#65705) üzenetére


Soká
senior tag

Az urak többsége legyintett a "pontszerűen szorító" aldi/lidlis szorítóimra, és én persze elfogadom, hogy az újfajta márkásabb szorítók mindenben jobbak, de azért téged - ha már a költségvetésed szoros - mégiscsak rábeszélnélek ezekre az olcsóbbakra (már ha kaphatóak lennének) Már csak azért is, mert - nem néztem utána - de szerintem négyszer annyiba kerülnek a jobbak és én váltig állítom, hogy a szorítókból sosem elég. Vagyis négy aldis szorítóval meg tudod oldani azt a feladatot, amit egy Besseyvel sohasem. Vagyis a sok lúd disznót győz.
Nekem van vagy 30 szorítóm, kezdetben Elzett darabokat vettem, később jött a fűszerboltos és teljesen jól elvagyok velük. Nincs olyan gondom, hogy ezek miatt ne tudnék megvalósítani valamit. Persze, nem készítek demonstrációs videókat nyálcsorgatás gyanánt. A szorítók fején lévő műanyag egyébként kevés nyomot hagy, de amikor tényleg fontos, olyankor eleve beiktatok egy alátétlécet és nincs nyoma a szorító pofájának. Viszont a fűszerboltos gyorsszorítók szerintem kerülendők. Ahogy a barkácsbolti legalsó polcos darabok is.
Korábban fotózgattam is ezeket a szorítókat, de sokat kellene keresgélnem : (
Megtettem...
Ami a forgácselszívót illeti, nekem egy 15 éves Hyundai van. Nem mondom, hogy ne lehetne ennél erősebb egy elszívó, de csöndes és kitartó darab, elszívja amit el kell. Barkács kategóriának számít, de valójában csakis a hozzá adott gégecső volt szar, de az nagyon, ahelyett gyorsan vettem egy profit.
Úgy látom most ezen a fantázianéven fut legolcsóbban:
https://webarena.hu/heimwerk-fm230-porelszivo-750w-1400-mora-34303
Minden alkatrésze fém, számomra bizalomgerjesztőbb mint a Scheppach, aminek a teljesítménye is kisebb.

(#65711) tfe válasza Soká (#65710) üzenetére


tfe
tag

Az urak egy része nem legyintett, csak megjegyezte, hogy sokat nem kell várni ezektől a fűszerboltos (vagy éppen obis) csodáktól, mert biliacél hulladékok. Halkan megjegyzem - te is ezt mondtad.

A régi Elzett-et ne hozd ide, mert faternak a mai napig megvannak, azok még mindig szorítók, pedig vannak vagy 50 évesek. Az volt a titka, hogy nem biliacélból gyártották őket és nem élettartam alatti háromszor használatra.

Az urak egy része pusztán megjegyezte, hogy a párhuzamszorító jobb. Ezzel lehet vitatkozni, vagy urazni, de egyszer próbáld ki.

Táblásításra pedig ajánlottam a csőszorítókat, annál olcsóbb, nagy hosszúságra alkalmas megoldást nem tudok.

Van egy jó marék ilyen-olyan szorítóm, az obis vonalat tavaly ajándékoztam el. Nem hiányzik.

(#65712) SeatZola válasza Soká (#65710) üzenetére


SeatZola
őstag

Köszönöm s részletes választ!
Közben találtam ezt: [link] Lehet teszek vele egy próbát és veszek pár darabot.
A forgácselszínóv is szimpatikus.

Más téma és Mindenkinek szól:
szerintetek merjek nekiállni a munkasztalom fedlapjának a gyártásának? Úgy tervezem, hogy 90x180 cm lesz ami szárított, gyalult 45mm-es bükk pallókból lenne ragasztva, táblásítva. Ehhez persze beszereznék csősatut is. A kérdés, hogy nagy kihívás, vagy azért kézügyeséggel, gépekkel kivitelezhető nekem is? Úgy gondoltam, hogy a pallók össze lennének lapostiplizve géppel, ragasztva, majd ha kész, akkor a tetelyét felsőmaróval oldalára ideiglenesen rögzített síneken vezetett vezetőléceken végigmarnám. Ez így nagyon gáz lenne? Vagy 4 db 20-25cm széles táblát gyalulnék végig vastagoló gyaluval (mac 25 cm-t tudok szélességben) és utána ezeket lapostiplizném és ragasztanám össze.
Vagy hagyjam a fenébe és bízzam asztalosra, akinek vannakl nagy ipari gépei és szakértelme? Csak jó lenne magamnak megépíteni.....

[ Szerkesztve ]

Rappi

(#65713) MDMA válasza pacman_123 (#65706) üzenetére


MDMA
tag

Már vettem elválasztót és megvan, hogy honnan veszek tömlőt, de sehol sem találok olcsón 35-50l-es fém hordót. A rétegelt lemez nagyon drága, a műanyag nem elég erős. Jofogáson egyszer láttam ilyen méretű használt hordót, amiben korábban étolaj volt, de elszalasztottam a lehetőséget. Azóta is bánom, 5eFt volt darabja. Már ott tartok, hogy akár új is érdekelne, de hol keressek? Gazdaboltan?

Bocsköszi

(#65714) pacman_123 válasza MDMA (#65713) üzenetére


pacman_123
tag

Meg kell kérdezzem mi az "olcsó" :)

Én nem "játszanék" 3X l-es példánnyal, sztem 60 alá ne menj. Gondolom guglizáson túlvagy (?), nekem dobott pl ilyet fémhordóra
https://websale.hu/60-literes-festett-hordo-leveheto-tetovel-0653

Én azt mondom egyszer 12 Mátyás belefér, és meg van oldva örökélet +1 napra (azért halkan jegyezzük meg, a fémhordó is összeroppan ha kellően sokáig éri az eltömődés miatti vákum)

Illetve nyilván érdemes a használtak között is szétnézni, ennek nagy baja nem lehet:
https://www.jofogas.hu/magyarorszag?q=fem%20hordo
/ja, jófogást írtad ... hátnemtom, tényleg az a kérdés mi a fájdalomküszöb/

Amúgy a korábban említett vákumszeleppel együtt a műanyag hordó sem gyenge, csak földeld le (sztatikus). De elmondom, a hobbiasztaloson volt aki vastagfalú papír(!)hordóba csinálta a gyűjtést, szintén vákumszeleppel megtámogatva.

[ Szerkesztve ]

Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar

(#65715) gaboka75 válasza MDMA (#65713) üzenetére


gaboka75
tag

Nézd meg ezt: [link]

(#65716) Viperator válasza MDMA (#65713) üzenetére


Viperator
őstag

Tessék: link

"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell

(#65717) kavalkád válasza SeatZola (#65712) üzenetére


kavalkád
aktív tag

én azt javaslom mindenképp állj neki és csináld meg magadnak, ha nem is lesz tökéletes akkor is jobban fogsz neki örülni mintha mással csináltatnád és az makulátlan lenne. ráadásul így tapasztalatot is szerzel.

mindkét megoldásod életképes (feltéve, hogy jól értelmezem a vezetőléces végigmarást, nem biztos, hogy egyre gondolunk), én személy szerint a B verzió irányába mennék.

(#65718) kavalkád válasza MDMA (#65713) üzenetére


kavalkád
aktív tag

én pár hónapja papír hordókat vettem ilyen célra kisérlet képpen a jófogáson (nem onnan amire a link mutat csak nem esett jól megkeresni), teljesen életképes megoldás amin magam is meglepődtem. kb 6-700 forintot kértek érte.

[ Szerkesztve ]

(#65719) York válasza MDMA (#65713) üzenetére


York
tag

Nalam ez volt az evolucio:
Utolso: [link] Koztes: [link] Elso: [link]
Meg lehet csinalni feher laminaltlapbol is azt szabnak mindenhol.
Erdemes akkorat csinalni, hogy egy 60/120l szemetes zsak beleferjen, igy egyszeru az uritese.

(#65720) Soká válasza tfe (#65711) üzenetére


Soká
senior tag

Bevallom, meglep, ha azt írtam a fűszerboltos szorítókra, hogy biliacélból lennének. legfeljebb olyan kontextusban, hogy egy Besseyhez képest... Mert egyébként nem gondolom ezt, mert úgy gondolom, hogy a fűszerboltosnál van még sokkal gyengébb is. És nekem alapvetően nem okoz örömöt ha valamit ócsárolhatok, de örülök, ha egy noname valami jól teljesít.
Én kicsit figyelmetlen vagyok, mert nem nagyon figyelem a nickeket csak válaszolgatok, ha tudok (persze kicsit szószátyár módon mert kissé grafomán vagyok) de most jövök rá, hogy ha Te az vagy, akire gondolok, akkor persze, hogy nem egy ligában focizunk. Nálad dobozokban állnak a Festool szerszámok és ha jól sejtem már mindenedet profi gépre cserélted, ami az én olvasatomban annyit jelent, hogy - ha nem vagy profi asztalos - akkor Te leginkább abban leled örömödet, hogy a gépeid semmiképpen se legyenek a szűk keresztmetszet. Ez egy egészen más szemlélet mint az enyém, és óhatatlanul azzal jár, hogy különböző álláspontot képviselünk a szerszámok megítélésében.
Én elfogadom az álláspontodat, hogy az x márkás szorító jobb mint a fűszerboltos, de ha a kérdező vállaltan az alsó polcról keresgél, akkor én a magam részéről inkább onnan próbálok segíteni neki és nem onnan, amivel max. eltántorítani lehet a hobbizástól, mert a drágábbat nem fogja (tudni) megvenni.

Szerintem már ezt az "urazást" is alaposan félreértetted. Semmiféle negatív konnotációt nem szántam a szónak, sőt azért próbáltam a tiszteletteljesebb szót választani mert úgymond vitatkoztam veletek. De nem azon, hogy melyik a jobb szorító, hanem, hogy a fűszerboltos használható.
TE ugye elajándékoztad az obis "vonalat" én meg jövök azzal az árnyalással, hogy az obiban is mondjuk kétféle minőséget árulnak, van/volt a (talán piros színű) tényleg nagyon gyengécske szorító, meg a kék színű(?) Lux háromcsillagos akármi, ami már szerintem használható kategória. (10 évvel ezelőtti állapotokról beszélek, nem ismerem a jelenlegi kínálatot)

Tudom, hogy alapvetően más a hobbizáshoz való hozzáállásunk, figyelmetlen vagyok de igyekszem majd nem direkt módon vitatkozni veled. Ez alapvetően profi fórum lenne, én elsősorban akkor "osztom az észt" ha hobbista kérdez.

(#65721) liszi70 válasza liszi70 (#65703) üzenetére


liszi70
nagyúr

Úgy látom, senkinek sem lépte át az ingerküszöbét a kérdésem. :B

(#65722) MDMA válasza pacman_123 (#65714) üzenetére


MDMA
tag

Köszönöm!

A 12k belefér, a 200les méret nem. Abból valóban találtam sokat, de én jelenleg egy pár négyzetméteres lyukban próbálok hobbizgatni, a porszívó is csak egy kis ferrex, így a méret kritikus. Talán idén őszre meglesz A Műhely és akkor gondolkodhatok rendes elszívásban. A 60les jó opciónak tűnik.

Bocsköszi

(#65723) MDMA válasza gaboka75 (#65715) üzenetére


MDMA
tag

Ez jó, köszi

Bocsköszi

(#65724) MDMA válasza Viperator (#65716) üzenetére


MDMA
tag

Köszönöm

Bocsköszi

(#65725) MDMA válasza kavalkád (#65718) üzenetére


MDMA
tag

Ezt én is néztem és szerintem a ferrex szívó "erejét" ki is bírná, ha a fala vastagabb lenne egy picit. De, ha Te azt mondod, hogy érdemes megpróbálni, ez nagyon olcsó megoldás lenne.

Bocsköszi

(#65726) MDMA válasza York (#65719) üzenetére


MDMA
tag

Köszi a videókat!

Bocsköszi

(#65727) MDMA válasza Viperator (#65716) üzenetére


MDMA
tag

Ez is klassz, köszi a linket.

Bocsköszi

(#65728) SeatZola válasza kavalkád (#65717) üzenetére


SeatZola
őstag

A vezetőléces végigmarásnál valami ilyesmire gondoltam: [link]

Rappi

(#65729) SeatZola válasza Soká (#65720) üzenetére


SeatZola
őstag

Ezek szerint figyelmetlen voltam: "Ez alapvetően profi fórum lenne"

Bocs akkor mindenkitől hogy itt a hobbista/kezdő hülye kérdéseimmel zaklattalak benneteket. Tényleg nem láttam semmi utalást, hogy ez nem ide való! Sorry! Még annyit segítene valaki, hogy hol érdemes ilyen hobbista/kezdő kérdéseimmel zavarognom?

Rappi

(#65730) AxBattler válasza SeatZola (#65728) üzenetére


AxBattler
félisten

Nem rossz... és még fórumozik is közben! :)

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#65731) liszi70 válasza SeatZola (#65729) üzenetére


liszi70
nagyúr

"hol érdemes ilyen hobbista/kezdő kérdéseimmel zavarognom?"

Itt. :) Jó helyen jársz. Nincs külön amatőr és profi asztalos fórum a ph-n, jól megférnek itt egymással.

(#65732) SeatZola válasza liszi70 (#65731) üzenetére


SeatZola
őstag

Köszi! Jó is hogy itt vagyok. Végülis a tapasztaltaktól kell/lehet jól/jót tanulni!

Rappi

(#65733) SeatZola


SeatZola
őstag

Egy kis beszámoló saját tapasztalatról: Régebben agyaltam, vívódtam itt asztali körfűrész témában. A Scheppach HS 105, Bosch GTS254-et, Makita MLT100, Hikoki C10RJ és DeWalt DWE7485 is képbe került. A vége az volt, hogy elhatároztam, idei eü pénztári visszatérítésből veszek egy Dewaltot. Aztán olvasgattam egy német fórumot és ennek illetve egy visszautasíthatatlan ajánlatnak a hatására vettem egy zsír új HS105-öt, 1 év garral 60eFt-ért és volt hozzá 14 napos elállási jog is. 254 mm-es 60 fogas lappal, öntött aluminium asztallal, mindkét végén rögzített párhuzamvezetővel, ami atomstabil. Gondoltam mi baj lehet így? A gép megjött, próbálgattam és az a helyzet, hogy meg is tartom. 70-80cm hosszú 4cm széles csíkokatvágtam próbából fenyőben és bükkben is. Digitális tolómérővel ellenőriztem az eredményt és semmi, ténylegesen 0 eltérést tudott. Teljesen párhuzamosan vág. Nekem ennél jobb/drágább gépre nincs szükséges ahhoz amire használom. Az egyetlen negatívuma, az hogy nincs lágyindítás, de ezt megoldom 4eFt-ból.

Rappi

(#65734) AxBattler válasza SeatZola (#65733) üzenetére


AxBattler
félisten

Az egyetlen negatívuma, az hogy nincs lágyindítás, de ezt megoldom 4eFt-ból.
Hogyan lehetséges?

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#65735) SeatZola válasza AxBattler (#65734) üzenetére


SeatZola
őstag

Ezzel az egységgel: [link]

Így: [link]

Rappi

(#65736) AxBattler válasza SeatZola (#65735) üzenetére


AxBattler
félisten

Szuper, köszi! Nem tudtam, hogy létezik ilyen megoldás. :R
64k HUF-ért akkor ez egy elég jó csomag!

[ Szerkesztve ]

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#65737) kavalkád válasza liszi70 (#65721) üzenetére


kavalkád
aktív tag

külön kapni, nem a csavarral együtt, google > "csavar takaró" vagy "csavar fedősapka"

(#65738) SeatZola válasza AxBattler (#65736) üzenetére


SeatZola
őstag

Én is úgy érzem. Most rendeltem meg a lágyindító relét. Szállítással együtt 2700 Ft lett. :)

Amúgy ugyan így nagy megelégedésemre a körfűrésszel együtt rendelt Scheppach DP19 Vario oszlopos fúró is nagyon tetszik. A tokmány nem üt semmit, a gép csendes és szuper a fokazatmentes sebességállítása (440 - 2580 ford./perc) is. Ez újonan, 1 év garral, 14 napos elállási joggal 65eFt volt.

Bocs, ha valakit esetleg zavarok ezekkel az olcsóbb gépekkel itt, de háthas segítek vele másnak a választásban.

[ Szerkesztve ]

Rappi

(#65739) Viperator válasza SeatZola (#65738) üzenetére


Viperator
őstag

Ezt honnan veszed, mert itthon ennyiért nem kapható.

"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell

(#65740) liszi70 válasza kavalkád (#65737) üzenetére


liszi70
nagyúr

Köszi. :) Kerestem természetesen, de nem találtam olyat, amilyenre gondoltam. Konfirmátor csavar lenne, amihez van értelmes csavartakaró, olyan ami tart is, de az túl vastag csavar. Reisser torx csavarokba nyomható dugó esetleg, de nem tudom, mennyire tart, mennyire feszes. Ezért kérdeztem, hogy van-e valakinek erre bevált kombója.

(#65741) pacman_123 válasza Viperator (#65739) üzenetére


pacman_123
tag

Lehet nem ma vette? Nekem is van pl. 4 db ilyen "csaplehúzóm" (mai napig jót röhögök az uni terméknevein), de én még 13e+ÁFA -ért vettem darabját. Igaz, 2015-ben.

De én is kíváncsi vagyok most már, csak 100e felett találok itthoni árat. Vagy ... még mindig létezik "szürkeimportos" cég (Szerk: most nézem a képet, ha a forrás is jófogás, akkor simán lehet.) . Vagy .. télleg régebben vette.

[ Szerkesztve ]

Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar

(#65742) MDMA válasza SeatZola (#65733) üzenetére


MDMA
tag

Bocs az offért, de hogy a viharba lehet eü kártyára körfűrészt venni.

Bocsköszi

(#65743) pacman_123 válasza Soká (#65720) üzenetére


pacman_123
tag

"van/volt a (talán piros színű) tényleg nagyon gyengécske szorító"

Anno Ellix "márkanéven" futott, ma nem tudom mi a neve (igen ritkán járok OBI-ba, de szorítókért már semmiképpen. Eccő letévedt egy asztalos a műhelyembe és "baz*meg, több szorítód van mint nekem ...". Mondjuk azt nem mondta hogy jobbak, csak hogy több :D )

"meg a kék színű(?) Lux háromcsillagos akármi, ami már szerintem használható kategória."

Ezzel maximálisan egyetértek. Ezeken a képeken (2015) meg ezeken (2020) is rajta vannak a "kékluxok", sőt, a "pirosellixek" is. Szerintem a LUX tejesen válllalható kategória. Nem mindenükről mondható ez el, de ez pl az. És ha már az előbbi posztomban említettem a zseniális nevű csaplehúzót, azok is rajta vannak a képeken. Na az nem kérdez semmit mikor táblásítasz. Igaz, kell lelkierő meg hely hogy elővedd, a másfél méteres (szorítótáv 1.25 m) is 13 kg darabja :Y . De kb vasúti sínből van, cserében nem hajolgat semerre. Kár, hogy az ára megduplázódott (bár majd 10 év alatt ez tán nem is meglepő)

És hogy TFE-t is igazoljuk, szemfülesek észrevehettek az egyik képen egy ilyet, na ő egy OBI-s Ellix. Egyben tipikus példája annak, amikor egy adott szorítót nem úgy és arra használnak, amire kell, túltéptem, meg is hajolt (kb akkor, 2014-15 környékén kezdtem a hobbizást, azzal szorítottam amim épp volt).

És igen, az unis és "conrádos" csőszorítók, amik tényleg táblásításhoz valók (leginkább), teljesen jó cuccok. De most már alin és társain is lehet kapni, többek visszajelzése alapján igen jól használhatók ők is.

[ Szerkesztve ]

Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar

(#65744) pacman_123 válasza MDMA (#65742) üzenetére


pacman_123
tag

" eü kártyára körfűrészt venni.'

"idei eü pénztári visszatérítésből"

Nem vagyok SeatZola, de értelmezésem szerint az összegre gondolt, nem arra hogy a kártyával vesz körfűrészt.

Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar

(#65745) Viperator válasza pacman_123 (#65744) üzenetére


Viperator
őstag

Szerintem utólagosan számlával elszámoltatja (vagyis visszatérítést kér).

"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell

(#65746) MDMA válasza pacman_123 (#65744) üzenetére


MDMA
tag

De a visszatérítést az egyéni befizetések után arra a számládra kapod, ha ugyanarról beszélünk. Másra elvileg nem felhasználható. Gondolom van kiskapu, erre lettem volna kíváncsi. Akár privátban is. :D

Bocsköszi

(#65747) Viperator válasza pacman_123 (#65743) üzenetére


Viperator
őstag

Erről véleményed?

"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell

(#65748) SeatZola válasza Viperator (#65739) üzenetére


SeatZola
őstag

https://www.jofogas.hu/szabolcs_szatmar_bereg/Scheppach_DP_19_Vario_oszlopos_furo_Allvanyos_Furo_Garanciaval__144894842.htm

Rappi

(#65749) SeatZola válasza MDMA (#65742) üzenetére


SeatZola
őstag

Amit visszakapok jóváírást, abból megveszem a családban a szükséges gyógyszereket (kb. havi 30eFt) és amit a gyógyszerre elkülönítettem pénzt abból meg a gépet.
Valóban félreérthetően fogalmaztam.

Rappi

(#65750) Viperator válasza SeatZola (#65748) üzenetére


Viperator
őstag

Köszönöm!

"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.