Hirdetés
-
LOGOUT.hu
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
Somatom
veterán
válasz pècsimunkás #88251 üzenetére
Nekem havonta két hetet egyfolytában töltőn van a telóm, meg a tabom is. A telóm most két és fél éves.
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Bandus99
őstag
Sziasztok!
Adott egy Chuwi Hi9 pro tabletem, ami most összeomlott. Nem hajlandó elindulni.
Annyi a jelenseg, hogy ugymond bekapcsol a kepernyo, tehat feketebol atmegy szurkebe, de nem jelenik meg semmi logo semmi.
Windowsban megjelenik, de raklikkelve azt irja, nem talalhato semmi, tehat nem latszodik file rendszer.
Mit lehetne tenni, hogy magahoz terjen.
Hosszan nyomva a bekapcs gombot nem segitett, hosszan nyomva bekapcs gombot plussz hangero fel, vagy le, nem segitett.
Mas otlet ?Van me'g ve'r a koffeinkeringe'semben
-
AtHoS
nagyúr
válasz Bandus99 #88253 üzenetére
No ilyen infó nekem is jól jönne. Valamilyen alcatel tablet pont ugyanígy viselkedik. Ennek levehető a hátlapja és akku csatlakozót lehúztam, majd kis idő múlva visszaraktam, és szintén power/hangerő-le-fel nem igazán segített. Bekapcsolásakor megjelenik az Alcatel...... típusfelirat, majd onnantól mintha bevilágítás hibás lenne a kijelző, olyan szürkés akár több órán keresztül is innen nem lép tovább
[ Szerkesztve ]
read-only mode on the forum
-
totron
addikt
válasz Oldman2 #88250 üzenetére
A 20-80-hívők szigorúan levezetés nélkül tanácsolják az átvett tanácsot. Engem érdekelne a kémiája és fizikája a dolognak, csapjunk már bele a mélyvízbe, legalább ezegyszer, pontot téve az okosságok végére egyszer, s mindenkorra. A 15-100-tábort gyarapítom én is. Laptopot pl. képtelen vagyok akksiról használni, úgy érzem, hogy 2 végén égetem a szivart/bankjegyet, én meg inkább forintot élére állítós vagyok, na de a 20-80-on görcsöljön az, akinek 6 anyja van: ne gyártsák akkor le olyanra és úgy, ha ennyire hímestojás-üzemmódot kíván. Ez csak egy újkeletű "my baby"-effektus (tech eszköz túldédelgetése). Érdemes összefésülni a görcsfaktorral és életszerűséggel a kímélés hatékonyságát, metodikáját, akksi esetén akár %-ban. Ez már túl sokváltozós egyenlet, egyszerűbb a szűkített tartomány hatékonyságát zengeni. Fiókba eltéve mégtovább kitart! Vagy mégsem? Miért kell havonta(?) 1 ciklust beleküldeni? Szintén mélyvíz jelleggel bárki megírhatja, köszönöm.
-
cidalain
veterán
válasz Oldman2 #88250 üzenetére
Úgy gondolom a gép van értem, így úgy kell tölteni a készüléket, ahogy nekem jó. Nem befolyásolja annyira az akku kondícióját hogy az tönkremenjen azelőtt, hogy cserélném a készüléket.
A mai modern lítium akkuknál az élettartamot a gyártó töltési ciklusokban méri. Ebből következik, hogy szerintük az a jó, minél kevesebbszer töltöd. Amiből az következik, hogy célszerű hagyni merülni, majd ha már egyszer töltöm, akkor töltsem fel teljesen.
Minden modern lítium akkuban, vagy mellette van BMS töltésvezérlő. Ez valóban elintéz mindent. Nem engedi kisütni a cellát, és nem engedi túltölteni sem. És ez nem azon múlik, hogy eközben a telefon kijezőn a százalék mennyit mutat. A kijelzőn az 1%-os akkuszint nem jelenti azt hogy a cellában már nem maradt töltés.
Szóval a legjobb tanács az, hogy töltsd úgy, ahogy neked a legjobb. Ha délelőtt 10-kor 35%-on van, akkor töltsél rá nyugodtan, hogy bírja végig a napot. Ha este töltőre teszed, akkor ne kelj fel hajnal háromkor, hogy lehúzd mert 100%-ra ment. stbstb.
Egy készüléket 2-4 évente eleve lecserél az ember, annyi idő alatt nem lehet kinyírni az akkut normál használat mellett. (ha napi 15 óra kijelzőidőt produkálsz, és ezért naponta 2x kell fullra tölteni a gépet, az nem normál használat -> lásd feljebb akku élettartam = töltési ciklusok száma)
>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
törölt tag
válasz cidalain #88256 üzenetére
Tudtommal jót tesz neki ha nem tölti fullra az ember és nem süti ki teljesen.
Laptopom amúgy folyton be van dugva, 3 év alatt kuka lett az aksi, 40 percet ha kibír. Az előzőnél egy darabig kísérletezgettem ezekkel a nem teljesen töltős dolgokkal (már nem emlékszem meddig), aztán letettem róla hogy tovább bírja egy töltéssel, de még 7 évesen is ki tudott izzadni 2 óra filmnézést. Szóval valami haszna csak van a trükközésnek. Persze ha a hétköznapi használatban akadályozza az embert akkor inkább ne csinálja, a készülék szolgáljon téged ne fordítva, de ha nem létkérdés a 100% akkor érdemes lehet 10-20%-kal hamarabb lehúzni a töltőről.
"A kijelzőn az 1%-os akkuszint nem jelenti azt hogy a cellában már nem maradt töltés."
Fene tudja amúgy, elnézve mennyire kiemelik az üzemidőt lehetetlen számokkal és milyen gyors készülékcserével számolhatnak, szerintem simán benne van hogy néhány évvel korábbiakhoz képest már kisebb bufferekkel és nagyobb amortizációval dolgoznak a gyártók.[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
válasz totron #88255 üzenetére
"A 20-80-hívők szigorúan levezetés nélkül tanácsolják az átvett tanácsot."
Talán mert nem lehet 1-2 mondatba besűríteni mindazt amit megkíván a téma..
De ha mélyvíz kell akkor itt ez a kettő:
[Li-ion akku téveszmék ellen]
[How to Prolong Lithium-based Batteries][ Szerkesztve ]
-
cidalain
veterán
válasz #42308056 #88257 üzenetére
a folyton be van dugva nem egyenlő azzal hogy fullra töltöd.
azt kell megérteni, hogy a töltést nem mi menedzseljük. Mi csak beduguk a töltöt, aztán kész. rádugod az 5V 2A-es töltőre jó madzaggal, aztán hogy mennyi a töltőáram, az már nem rajtunk múlik. sosem lesz a töltőfej maximuma. 1-1.5A max amit töltéskor felvesz a gép, de millió dolgon múlik, az aktuális töltöttségi állapottól, az akku melegedésétől. van amikor ugyanaz az eszköz csak 500 mA-t vesz fel.
És mikor van a fullra töltés állapota? nem akkor amikor a kijelzőn 100% van, hanem amikor az akkucella már nem tud töltést felvenni. A töltőáram leesik nullára, vagy nagyon kicsire, pl 50-100 mA-re. De ezt a töltőáramkör menedzseli, nem te.
Szóval lehet dugdozgatni összevissza, a kijelző százalékos értékéhez nézve, de hogy ezzel nem nagyon befolyásolod az élettartamot, az biztos.
Lehet persze gagyi töltőáramkör az akku mellett, ami élettartam szempontjából szar ügy, de mivel nem ismerjük ezért nem jelenthetjük ki hogy a gagyi áramkör mikor okozza a legnagyobb problémát:
-a töltés közepén, amikor túl sok áramot enged az akku felé, és túlmelegíti
-a töltés végén, amikor illene lekapcsolni, de cserébe csepptölti tök feleslegesen
-a kisütési folyamatnál, amikor engedi hogy túl sok kakaót kivegyünk a cellábólmindezekből tényleg inkább az következik, hogy ha tölteni kell az eszközt, akkor ráteszed töltőre. ha feltöltött, akkor meg leveszed róla. ez százalékokra lefordítva kb 1%-100% lenne, de persze rugalmasan kezelendő, nem kőbe vésett dogma. ha el akarok menni otthonról 1 óra múlva, és a telóm csak 32%-on van simán felteszem, és persze le is fogom venni 85%-nál.
persze van olyan akinek 1 év alatt szétmegy az akku a telóban, de lényeges a felhasználási mód. Van kollégám, aki a 8 órás munkaidőt végigzenézi, napi kétszer tölti a telóját, de én meg keveset használom a sajátom, 2 naponta töltöm. Látszik, hogy a kolléga akkuja egységnyi idő alatt 4x annyit merül-töltődik mint az enyém, így várhatóan az én akkum 4x annyi ideig lesz használható. az övé elszáll pil 1 év alatt, az enyém 4 évig is oké lesz.
nem a töltés technikája, hanem az igénybevétel határozza meg az élettartamot. nem szabad túlmisztifikálni a töltés dolgot.
[ Szerkesztve ]
-
tibor2010
tag
Van egy kellemetlen jelenség, az akku felpúposodása. Teljesen szét is nyomhatja az eszközt, sőt felgyulladásra is volt már példa.
A HP prémium laptopjainál is sűrűn előfordul, pedig ezekben kiváló akku van. Programmal lekérdezve több év használat után közel 100%-os állapotban vannak. Azonban a laptopot szétszerelve látszik, hogy puffadt.
A HP azt csinálta, hogy újrakalibrálta a töltést és a 80% az új 100%. Szerintük így most nem fog gázosodni. De így 20% akku kapacitás elveszik, amire illene felhívni a felhasználók figyelmét.
A 80%-os korlátnak tehát lehet értelme, feltéve, ha a gyártó már eleve nem alkalmazza ezt a módszert. Ezt viszont nehéz kideríteni.[ Szerkesztve ]
-
cidalain
veterán
válasz tibor2010 #88261 üzenetére
De pont ebből látszik, hogy a % csak egy névleges érték, és a valós akkutöltöttséghez semmi köze. Honnan tudjuk, hogy X készüléknél gyárilag a 100% eleve nem az akku tényleges töltöttségének 80%-ánál van-e?
Itt is százalékokról beszélünk, de persze valójában nem arról van szó. Ahhoz hogy egy random akkut meg tudjunk mérni töltöttségileg az elég problémás. Tudjuk a névleges kapacitását (mert rá van írva hogy 5000 mAh), de hogy egy adott pillanatban hány százalékosan van töltve azt nem tudjuk. Feltölthetjük maxra, miközben mérjük, hogy mennyit raktunk bele. Ekkor megmondhatjuk, hogy a névleges értékhez képest mennyi volt benne akkor mikor elkezdtük tölteni. De ha feltöltöttük, nem tudjuk biztosan, hogy valóban 5000 mAh van e benne.
Ennek pontos meghatározásához először ki kellene szedni az összes kraftot, majd maxra tölteni, majd újra kiszedni az összes energiát miközben mérem a kiszedett áram mennyiségét. Ennek a végén kapjuk meg a valós kapacitását az akkunak, ami biztosan kevesebb mint a névleges (használtaknál, az újak tudják a névleges szintet). Ahhoz hogy pontos százalékokról beszéljünk ezt a értéket először meg kell határozni, nem egyszer, hanem bizonyos időközönként mindig. Ha ezt nem tesszük meg a százalék érték egy relatív, tájékoztató jellegű adat.egy 3,7V lítium akku normál üzemben 4,2V-ig tölthető fel gond nélkül, és 3,2-3,0 V-ig meríthető le. Amikor töltünk a BMS az 5V-ból csak 4,2-t enged rá az akkura, mert annyival szabad tölteni. ha kímélni akarom az akkut akkor 4,1-gyel kéne töltenem, de látszik, hogy ez nem a felhasználón múlik. Kisütésnél dettó, mondhatom hogy 3,3 alá nem hagyom merülni, csak ez egy komplett készüléknél user által nem menedzselhető. (amikor egy ilyen HP féle akcióról beszélünk, ott nem azzal trükköznek, hogy az utolsó 20%-ot nem töltik, mert ez értelmetlen, hanem 4,2 helyett csak mondjuk 4,0-4,1 V-ig töltik a cellákat.)
Következésképpen egy akku élettartama a használattól, és a töltésvezérlő milyenségétől függ. Ha keveset használod, akkor kevésbé megy tönkre. Ha szar a töltésvezérlő konstrukció mellette, akkor tökmindegy milyen szisztéma szerint töltögeted a kütyüdet, úgy is kinyíródik előbb-utóbb.
[ Szerkesztve ]
-
Surda
tag
Helló!
Új tabletet vennék, elsősorban filmnézés céljára, kb. 50.000 forintig.
Youtube, ill. tabletre másolt filmek lennének, az árkategória miatt gondolom, 720p a teteje. Egyebek: max. némi netezés. Google Play nem fontos.
Mi lenne az optimális?A garancia meg... ha a címke meg...
-
Bandus99
őstag
Sziasztok
Ugy tunik tonkrement az eddigi tabletem, ami egy Chuwi Hi9 Plus tablet volt
Igazabol alapjaiban PDF megjelenítésre használtam, illetve időnként netflix. tetszett benne a 10.8" és az, hogy van hozza stylus.
ennek az utodját keresem, ha novekszik a képméret egy kicsit (pl 11.5") az nem baj.
Teljesítményben nem kell erőmű
Fontos szempont még az, hogy lehetőleg erős napfényben is látható legyen. Itt nem tudom eldönteni, hogy erre az IPS (mint a jelenlegi) vagy az összefoglalóban látható
Lenovo P11 Pro (XiaoXin Pad Pro TB-J706F) tablet ami Oled a jobb megoldás.
Sajnos a meglevő Chuwi Hipen H3 Stylus Pent nem tudom valószínüleg egy következő tablet esetében használni, nem kompatibilis semmivel kb.
Szóval a kérdés, jó választásnak tűnik az említett Lenovo, vagy valami más?Van me'g ve'r a koffeinkeringe'semben
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz Bandus99 #88267 üzenetére
Én a Xiaomi Pad 5-öt javasolnám.
A notebookcheck review-kban mérik a fényességet is (475 nit vs 375):
https://www.notebookcheck.net/Xiaomi-Pad-5-Pro-Tablet-review-Fast-iPad-competitor-with-120-Hz.577354.0.html
500 körül már jónak számít, 600 körül van a csúcs. Ami még szintén elmarad a telefonokban látható 1000 környéki nitektól.Elfogadom a sütiket.
-
-
tpeter77
addikt
Sziasztok,
Szeretném megjavíttatni a tabletem. Sajnos a TMX nem tud alkatrészt biztosítani, ezért keresek olyat, aki vállalná a javítását.
Tablet típusa: Lenovo tabM10HD (Lenovo TB-X505F)
SN: HA0K6SNTHibajelenség: A tablet nem indul el, fekszik az oldalán a zöld robot, semmire sem reagál. Hard reset volt, semmi sem történt. Hardveres baja van.
Köszönöm.
-
cidalain
veterán
válasz tpeter77 #88271 üzenetére
Ha hardver baja van, akkor jó eséllyel valami az alaplapon.
Alaplapcsere felejtős, nem fog kijönni jól a pénzügyi matek. Az alaplapon való guberálásnál meg a munkadíj lesz sok. Az adatok miatt kellene megmenteni? Vagy más ok miatt?>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
kovatsmargo
friss újonc
Segítség! A 3G Samsung Galaxy tablettemet is becserélik 20 000eFt beszámításával?
Elôre is Köszönöm -
Dr.NX
Topikgazda
válasz kovatsmargo #88275 üzenetére
Mi biztos nem, de
írd be az IMEI számot ellenőrzésre és kiderül:
https://mobilcsere.nffku.hu/
(Valószínűleg nem.)Elfogadom a sütiket.
-
kovatsmargo
friss újonc
Azt azért gondoltam hogy Ti nem 😊. A választ és a tippet Köszönöm.
-
ObiWan13
tag
Sziasztok.
A gyereknek (8 éves) szeretnék tabletet vásárolni, max 80 eft-ig.
Elsősorban You Tube és játék, de ha van rajta GPS az csak előnyOlvasom, hogy dicséritek a Teclast M40 pro-t, nekem is tetszik.
A felhasználók véleményére lennék kíváncsi.Van ebben az árkategóriában egyéb jó tablet?
-
Terapeuta
őstag
-
bostone
addikt
A táblagépek általában alacsonyabb fényerővel bírnak. Nem egyszerű olyan eszközt találni, ami a ragyogó napsütéssel szemben felveszi a versenyt.
-
Terapeuta
őstag
válasz cidalain #88287 üzenetére
Köszi, igen. A lényeg: ha a tartalom, amit nézek sötét (pl minecraft bánya), és én felvilágosítom a kijelzőt (hogy lássak), akkor az azt jelenti, hogy tényleg közel maxon van a kijelző fényereje. Ettől persze a kijelző melegszik (nem nagyon, de érezhetően), és a tablet hajlamos ilyenkor lekorlátozni saját magát, még a nappaliban is (pl. ha rá süt a nap a kijelzőre), elég hamar, percek alatt. Vagyis visszaveszi a fényerőt. Én ezt alapvetően az Alldocube iPlay 40 UNISOC T618 tableton tapasztaltam, de szinte biztos vagyok, hogy ez is ilyen. Összességében ez az egyetlen dolog, ami korlátoz használat közben. Viszont arra a célra, amire a kérdező feltette a kérdést, arra tökéletes, és marad pénz tokra (és ez a lényeg szerintem). Elég sokáig bírja, a saját töltője szerintem használható. Nem volt olyan, hogy a gyereket gátolta volna valamiben...és amúgy engem sem az iplay. Mindkét kínai "kacattal" nagyon elégedett vagyok.
Egyszerűen gondolkodni nagyon nehéz...
-
ledgeri
nagyúr
Üdv!
Van(nak) már 100k-80k alatt android 12L-es tabletek (értsd ezzel azzal került piacra, esélyes hogy tovább is megy vele)? Ha nem, időben és árban hol vannak a legközelebbiek (drágább frissek, vagy árban jó helyre, de még érkezőek)?// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
ledgeri
nagyúr
Az L az optimalizált verziót jelöl (de lehet, hogy lesz csak 12-es is tabletre), vagy minden android ami nagyobb képernyőre jön az L-es lesz?
Találkozott valaki olyannal, hogy adott app tableten nem volt hajlandó működni, mobilon meg igen, vagy az adott korú android az adott korú android és kész: mindennek kell mindenen működni? Ezt miként befojásolhatja a 12 vs 12L léte?
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz ledgeri #88291 üzenetére
Én úgy értelmezem, hogy nem lesz minden tablet 12L-es, csak a fentiek, akik lebizniszelik a Google-vel.
Xiaomi, Realme esetleg lehet, hogy megkapják, a nagyon kínai Alldocube/Teclast/Blackview vonal meg valószínű, hogy nem.
Sok konkrétumot nem tudni egyelőre.A második bekezdéses rébuszodat nem tudom értelmezni.
Melyik appról van szó, melyik oprendszereken?Elfogadom a sütiket.
-
ledgeri
nagyúr
Kérdés, és nem állítás, így a második mondatod errorra fut.
A kérdésem az, hogy vannak-e appok amik csak tableten, vagy csak telón hajlandóak futni, vagy elég az, hogy minimum x verzióju android és kész; és ezt az egészet bolygathatja-e a tabletes, nagyképernyős L bevezetése.
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
gyga
senior tag
Sziasztok. Huawei mp11 tablettel akadt egy kis problémám. A tablet úgy gondolja hogy a 106G-bol alig van hely rajta pedig rengeteg helynek kellene rajta lenni "alig" van rajta alkalmazás /video /fotó. Ujrainditasnal kes törlés is meg volt. A Huawei szerint a vissza állítás segít de nem óhajtom újra rakni. Nincs vmi fájdalom mentesebb megoldás?
A kisebbség is számíít, teszkó.
-
2thletme2day
őstag
Üdv
Nagymamámnak szeretnék egy tabletet adni de a jelenlegi telefonja is meg egy nyomógombos Nokia. Sosem volt még érintős kütyüje. A kérdésem arra irányulna, hogy létezik olyan program amit a tabletra
telepítbe távolról bármikor elérhetem és mókolhatok nagymamám tabletjén ha esetleg valamit elnyomkodna rajta és nem boldogul vele? A vnc-t akartam használni de szomorúan konstatáltam, hogy nincs vnc server androidra. Van más alternatíva?A másik kérdés. Huawei T5 tablet. A beállításokban nem találtam olyan opciót, hogy dupla koppra feloldja a képernyőt. Van erre lehetőség ennél a tabletnél?
-
cidalain
veterán
válasz ledgeri #88293 üzenetére
Persze, léteznek olyan appok, amik pl telón mennek, tabon nem.
Egy konkrétum pl anno az Igo Szülinapp csak telón ment, korlátozva volt valami 6,x" kijelzőre max, tableten meg sem jelent a play storeban.@2thletme2day:
Teamviewer?
De inkább ez a topic a releváns: [link][ Szerkesztve ]
-
Twopac
kezdő
Kellene egy kis segítség.
Galaxy tab S8+ ról streamelnék uhd filmet egy Lg Oled cx3 ra Lgthinq app segítségével. (Nem képernyő tükrözés)
El is indul pöccröff de 1-2 perc után megakad és addig nem hajlandó tovább játszani amíg meg nem nyitom az appot a tabletten. Egy esetben nem áll meg ha nem engedem a tablet képernyőjét elsötétedni.
Gondoltam valamilyen energiatakarékos szarság lehet, de miután az app aksibeállításnál korlátlanra állítottam, energiatakarékos módot kikapcsoltam is ugyan úgy megmaradt a hiba.
Lg Magyarországnak gőze sincs. Indítsam újra a routert, csináljak gyári visszaállítást a tableten.
Mondjuk ez egy átlagos júzernek alap.
Szal gőzöm sincs merre induljak.
Ja igen galaxy A71 telóról minden gond nélkül streameli az uhd anyagot. A netem 500as.[ Szerkesztve ]
https://hardverapro.hu/apro/galaxy_tab_s8_garanciaval/hsz_1-50.html https://hardverapro.hu/apro/xbox_series_x_garanciaval_rr6u/hsz_1-50.html
-
tibor2010
tag
válasz 2thletme2day #88295 üzenetére
AnyDesk
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Politika
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.