Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Bambanő háza tája
- Asszociációs játék. :)
- Testösszetétel nyomonkövetése Samsung Galaxy Watch6 okosórával
- Szólánc.
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- 🖥️⛅
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
Kiváncsi vagyok, AMD nélkül hogy alakulna a PH látogatottsága. Nem véletlen, hogy olyan cikkek születnek, amilyenek, ha nem lenne olvasottsága, abut nem engednék arról írni, amiről ír, és eztbe is vallották itt-ott. A pH olvasóközönségének egy része legalább annyira elfogult az AMD sorsa iránt, mint Amennyire abu a technológiájuk felé.
Persze nem akarom temetni, de nehéz elhinni, hogy a zen annyira jó, mint amit az 50x nagyobb Intel képtelen előállítani, hogy a fury tényleg dobbantani fog dx12ben, és nem tűnik úgy hogy akár az Intel, akár az nvidia hibázna. Inkább sajnos az amdt látjuk mellélőni, vagy inkább túllőni a tervekkelTalálgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
Yllgrim
őstag
válasz Petykemano #8102 üzenetére
Nem igen hiszem az emberek tobbsege azert jar ide mert jo kis AMD-s cikkeket olvashat Nezzel szet a forum topikjai kozott, ebbol AMD-nek jut kb 15-20 altopik azt ennyi, van tobb 100 mas.
Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken. The Force shall free me.
-
nagyúr
Persze:
At its 2015 Financial Analyst Day event, AMD outlined a multi-year strategy to drive profitable growth based on delivering a broad set of high-performance, differentiated products across the key areas of gaming, immersive platforms, and the datacenter.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
smkb
őstag
válasz Laja333 #8106 üzenetére
És? Éves szintről szól az 54% egyrészt. Másrészt meg attól, hogy nincs új termékük fél éve, be kell zuhannia felére a bevételnek? AMD termékeket csak akkor vásárolnak mikor megjelenik? Rég rossz, ha így van... Az Intel is tömegével adja el még mindig a Haswell alapú processzorait, pedig nem féléve jelentek meg.
-
daveoff
veterán
Na ezek közé a hűséges vásárlók közé tartoztam én is, amíg nem váltottam 980-ra. És most már én is úgy vagyok, hogy nagyon-nagyon nehezen vennék megint AMD-t, ahhoz nekem már sokkal több kell, mint pl a Fury...
LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®
-
Televan74
nagyúr
válasz daveoff #8108 üzenetére
Akkor még várnotok kell. Az összes GCN architektúra nagyobb fogyasztással jön mint a Maxwell vagy később a Pascal.Magasabb hőmérsékleten üzemelő GPU -val,de kb hasonló teljesítménnyel.
Hogy mi lesz a nagy DX12 -es ígéretekből azt majd megtudjuk a elkövetkező 1-2 évben.
Még egy - két generációt ki fog dobni az AMD,de ha nem történik nagy változás akkor,akkor könnyen eladásra kerülhet a csődbe ment cég.Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
Anubris
őstag
-
Laja333
őstag
Remélem csak viccnek szántad ezt az összehasonlítást. Mondd, hogy igen...
VGA piacon még van verseny, tehát ha kijön egy új szériával a konkurencia, ami jól sikerül, logikus, hogy az fog fogyni, és a régebbi kártyák kevésbé. Nem akkor fogy egy termék ha új, hanem ha nincs jobb alternatíva... Mint pl. a Haswellek. -
mcwolf79
veterán
válasz Laja333 #8112 üzenetére
És hosszabb távon (az AMD fanok úgyis a jövőnek élnek) szerinted ki fog AMD VGA-t venni a sorozatos AMD fiaskók után
Mert ahogy gbors írta (és pár hónapja én is ) ígéretekkel tele a padlás, de ezek nagy részéből semmi nem lett (vagy legalábbis töredéke az elvásároknak).Xbox Series X GT: Mcwolf79xy PSN ID: x_mcwolf_79_x
-
Laja333
őstag
válasz mcwolf79 #8114 üzenetére
A mostani szériát én sem tudom hova tenni. Egyedül a Fury Pro-t tartom eladhatónak. De az tényleg jó lett. Ha most rá lennék szorulva a kártyacserére, akkor ő lenne a befutó. De ez csak egy kártya, ráadásul az ára miatt még rétegtermék is. Igazából minden az első dx12 benchmarkok után dől el. Ha ott tudnak villantani a radeonok (amiben bízok), akkor fel tudnak még állni. Ha marad az erőviszony, akkor ...
-
Yllgrim
őstag
AMD rol valtas utan vettem egy G1-es 980Ti-t, visszakuldtem, mert ciripelt mint a tucsokhad a reten. Jott egy Zotac AMP Extreme ami elszarta a hangkartyamat meg majdnem mast is rantott magaval, megy vissza, meg egy eselyt kapnak az elit-bol az EVGA Classi kepeben, ha az is ilyenek produkal, az eletben tobbet nem veszek zoldet, hiaba erosebb ha szar... Inkabb veszek picit gyengebbet de az legalabb mukodik.
Meghuzva erosebb is, de tobbet is eszik mint a 290X-em boven meg melegszik ez is mint a rosseb szoval ezek az ervek sem allnak mar kizarolagosan. Csak a teljesitmenye miatt es annak koszonhetoen rendeltem meg az uj Ti-t mert Fury X meg a kanyarban sincs...
Turelmes ember vagyok en...
Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken. The Force shall free me.
-
mcwolf79
veterán
válasz Yllgrim #8116 üzenetére
"Meghuzva erosebb is"
Ha ezt a 980 Ti és 290X viszonylatnak írtad akkor LOLOLOLOL
Alapon is xarrá veri a 980 Ti a 290X-et, kevesebbet fogyaszt, és hűvösebb is.JA ,és ez nem reprezentatív, hogy te kifogtál 2 xar VGA-t (ebből a 2. lehet nem is a VGA hibája volt), akkor már az összes xar.
Nem nagyon olvasni a neten meghibásodó 980 Ti-ről. Ahogy olvasgatom, a ciripelés sem jellemző, lehet nálad is a táp kavar be (mivel lehet összefüggés a kettő közt, hogy a táp és a VGA nem komálja egymást).[ Szerkesztve ]
Xbox Series X GT: Mcwolf79xy PSN ID: x_mcwolf_79_x
-
imi123
őstag
válasz Laja333 #8115 üzenetére
Látványos verésre ne számíts.
Ha rá is vernek 5%-ot DX12-ben az Nvidiára de drágábban és nagyobb fogyasztással akkor azért még az Nvidia tulajok nem fognak áttérni.
A Nano jó árazással nagyot dobhatna az eladásokon.Az Nvidiánál sem a 980 hozott sokat a konyhára henem a 970-es.Ha azt megveri a Nano és olcsóbb is lesz akkor lehetnek itt még szép Radeon eladások.
A kérdés mikor jön és mennyiért.Most elvileg uborka szezon van.Ha jól időzítenek akkor lehet versenyképes!Tévedni emberi dolog, de állati kellemetlen.
-
Yllgrim
őstag
válasz mcwolf79 #8117 üzenetére
Hat O azt mindketten tudjuk hogy a Ti sokkal erosebb meg alapon is, en arra gondoltam meg ha mast is irtam hogy tobbet zabal a huzott 290X-emnel is 72C-os is remek hutessel akar a 290X-em volt, az mar mas kerdes hogy boven erosebb.
Nem reprezentativ, eleg keves a meghibasodas, Ciripelnek ezek mint az istennyila, G1-ek igen hiresek errol, MSI 6G-rol egyaltalan nem hallottam ilyet, sot annak remek hutese is van, Zotac-nak is jo a hutese.
Valoszinuleg nem egy helyen olvasgatunk, en olyan helyen nezem, ahol napi szinten tucat-javal hordjak el a Ti-ket es ott is keves a hibas kartya, a ciripeles az jellemzobb.A tapot lecsereltem, ebbe mar nem raktam bele a hibas kartyat, uh errol nem tudok nyilatkozni. Ebben lenyegesen kevesebb esellyel fog ciripelni, leven hogy ez Superflower belsos, akik arrol hiresek hogy szantak ra par honapot meg egy kis penzt hogy kikiserletezzek a leginkab CW mentes tapot.
Szoval varom a Classit es meglassuk, mint emlitettem turelmes ember vagyok es azzal is szamolok hogy csak nem volt szerencsem Benne van a kalapban.
Mindezeket leszamitva remek a kartya, eros, gyors, megcsinalja amit akarok es ahogy, kivallo DX11-es kartya, ahogy mar masok is mondtak szoval nem adom fel.
-
nagyúr
Most éppen nem írtam (rocket írta), de az elmúlt 7 évben már sokszor
Őszintén szólva amúgy nem értem, mi volt az AMD célja ezzel a szériával. Arra van elméletem, hogy miért hozták ki (személyes bónuszok and suchlike), de hogy a cégnek ebből mi haszna származik, azt nem tudom elképzelni. Ha legalább lenne rendes supply a Fiji-s cuccokból, az generálna pénzt és hírértéket, de így... És ugye sejethető, hogy a következő egy évben lesz még egy Nano meg egy dual-GPU monster, aztán várakozás a 14nm-re...
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
TTomax
félisten
Nem ez a legnagyobb baj.....
Én nem látom azt a radeont ami kihuzhatná az amdt a szorult helyzetből... azt a radeont amit relatíve olcsón készítenek,megfelelő a teljesítménye,kiemelkedik a középkategóriában ,tonnaszámra visznek,és nem marginális a profit.Ha visszatekintünk akkor majdnem mindig volt ilyen... 3850,4850,5850,7950,.... most valahogy a 390röl én ezt ennyire nem érzem... de a 370/380ról sem.Mert az eladások nagy részét (és velük a nagy hasznot) nem a Fury/X meg a 980Ti adja egyik cégnél sem.
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
Malibutomi
nagyúr
Nem hiszem hogy akar Q3-ban nagy javulast latnak penzugyi teren... meg ha lenne is akkora kereslet a Furyra hogy lenditsen a dolgokon, akkor sem tudnak eleget teriteni ugy tunik.
Azt meg megertem hogy az X-bol keves van mert ugy fest inkabb a sima Fury-ra mentek a chipek, hogy direkt mert ok is ezt tartjak eladhatobbnak, vagy soka hibas azt nem tudom. De meg igy sincsa simabol sem valami sok. -
nagyúr
válasz Televan74 #8126 üzenetére
Ezt senki nem érti. A 380 nem túl versenyképes a 960 ellen, viszont a 380X-nek az operatív paraméterei várhatóan +20-25% perf mellett sem lennének sokkal rosszabbak, és annak már egy levagdalt GM204 ellen kellene küzdenie, sokkal kisebb lenne a kontraszt. Funkcionálisan modern GPU, lehetne belőle sikersztorit csinálni.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Mit várunk versenyképesség alatt. A 380 gyorsabb, illetve a jóval nagyobb sávszélje. A 960 előnye, hogy kevesebbet fogyaszt.
A 380X nem feltétlenül szükséges, mert a 290 ott van 259 dollárért, annál nem lesz gyorsabb. Oda jönne a 380X és a 960 Ti. Az AMD ezt azért húzza el, hogy minél később legyen lemérve, hogy egyre több új játék kerüljön a tesztekbe a Windows 10-zel. Itt az NV fog előbb lépni, mert nekik nincs 259-ért termékük és nem várhatják meg az év végi játékdömpinget. Ha az AMD-n múlik elhúzza novemberig. Akkor jön a Star Wars Battlefront a Dual Fiji-vel. De legalább az új Need for Speedig érdemes kihúzni.
Azt nem árulták el, de az új EA játékokban már nem Frostbite 3 lesz. A következő variáns már PBR-es, sávszélzabáló, async shaderes/DMA-s cucc.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Egon
nagyúr
Lehet hogy nem tudnak eleget gyártani?
Amúgy nem értem én már ezt az egészet. A hwsw-n megjelent cikk szerint pl. elég jól fogytak a grafkártyák (viszonylagosan). Most akkor vagy kizárólag a CPU (APU) üzletág "felelős" a brutális, 54%-os bevételkiesésért, vagy a professzionális grafkártyák fogytak jól, és "csak" home user viszonylatban esik az AMD részesedése, vagy valaki félrebeszél..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
nagyúr
A sávszél egy technikai adat, ami az emberek 0.1%-át érdekli - valószínűleg felfelé kerekítettem. Memória ugyanannyi van rajtuk, oszt' az a fontos, nem?
Ár / teljesítményben hasonló a két kártya, és a 960 halkabb, hűvösebb, és sokkal jobban tuningolható. No contest.A 380X feltétlen szükséges lenne, mert a 290-et a kutya nem veszi 260 dollárért. Szar ügy, mert szerintem teljesen jó alternatíva egy normális hűtéssel, de ez a szomorú helyzet. Úgyhogy innentől kezdve a piacelemzésed borul, mert senkinek nincs a 250-es sávban életképes terméke. Lejjebb van 200-ért a 960 és a 380 - feljebb leírtam, hogy az hogy látszik. Feljebb van 330-ért 970 vs 290X vagy 390 - ennek ismerjük a történetét.
Innentől kezdve van az árazásban egy lyuk, aki lefelé mozdul, az valószínűleg nVidiát vesz, aki felfelé mozdul, az szintén valószínűleg nVidiát vesz. Tehát akkor lépnek, amikor kedvük tartja. Kellene egy ütős kártya az AMD-nek 250-ért, vagy a következő negyedéves jelentés is ezen a pályán fog mozogni.Ha novemberig el akarják húzni, akkor csináljanak két SKU-t. Kihoznak most egyet 240-250-ért, novemberben meg egy 10%-kal felclockolt DX12 editiont 260-270-ért.
Az új játékok pedig akkor fognak érdekelni > 1%-ot, amikor itt lesznek.
(#8129) Egon: a negyedéves jelentés nem hazudik. Sajnos.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
Ma azért nem érdekli az emberek 90%-át a sávszél, mert jól mennek a játékok szívószál sávszélességű kártyákon is. Hidd el, érdekelni fogja az embereket a sávszél, ha lesznek játékok, ahol elvéreznek a szívószálas kártyák...
A 290 pedig szerintem igen erős ajánlat 260 dollárért... Legalább már ketten így gondoljuk. Amúgy egy valódi baja van, 260 dollárért aki VGA-t keres, oda kicsit sok a TDP, ott még nem mindenkinek van elég erős háza hűteni, és tápja etetni.
[ Szerkesztve ]
-
TTomax
félisten
"Hidd el, érdekelni fogja az embereket a sávszél, ha lesznek játékok, ahol elvéreznek a szívószálas kártyák..."
Addigra ezek a kártyák a belepőszintre nem lesznek elegek...
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
-
Egon
nagyúr
válasz Malibutomi #8134 üzenetére
No meg az is kérdés, hogy valóban probléma lesz-e a sávszél. Simán elképzelhetőnek tartom, hogy - tekintettel a Maxwell felépítésére - nem lesz számottevő lassulás (nyilván adott felbontásig: fullhd). Ahol meg igen, ott már a GPU lesz a szűk keresztmetszet (ez persze vélhetőleg nem idén lesz).
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
TTomax
félisten
válasz Malibutomi #8134 üzenetére
Az nem kap új motort...
-
wattafaka
senior tag
Sziasztok!
Jövő héten váltok Nvidiára és kérdésem lenne, hogy melyik drivert érdemes feltennem (értem ez alatt a legutolsó stabil whql)? Nyilván azt vágnátok rá, hogy a legfrissebbet, namármost arra sokan mondják, hogy nem jó, ezt bizonyítja hogy még hotfix is kellett hozzá. Szóval érdekelne egy jól bevált verziószám, akár 4-5-tel korábbi is, mint a legújabb, azon már nem múlik
Köszi,
hazazs -
FLATRONW
őstag
Engemet az érdekelne, hogy pl. a 290x hogyan teljesítene a mai sávszélesség szegény játékokban, hogyha 5 GHz helyett csak 3,5 GHz-en mennének a memóriák? Elméletben nem kellene hogy csökkenjen a teljesítménye, mert így is pont annyi lenne a sávszélessége mint a 980-nak.
Találhatóak valahol ilyen tesztek, mert én nem találtam? -
HSM
félisten
válasz FLATRONW #8138 üzenetére
Az a gond, hogy ez így nem teljesen igaz, mivel az időzítések a gyári órajelhez vannak belőve, szóval ha csökkented az órajelet, akkor durván nőnek az elérési idők is, ami viszont visszaüt a sebességnek, hiába nincs kihasználva a sávszélesség.
Viszont a 290-es méri, mennyire van kihasználva a memóriája, ez pl. egy BF4 multi, FHD maxgrafikán Mantle-vel: [link]
Szépen látni, hogy a GPU 100%-on teker, a memória meg ugrál olyan 20 és 50% között, néhány rövid, de magasabb csúcs mellett.[ Szerkesztve ]
-
FLATRONW
őstag
Kösz, valahol sejtettem is, hogy az időzítések is bezavarhatnak.
Mondjuk ezek szerint simán 200 GB/s alatt lehet maradni. Semmi sem indokolja a mai játékok grafikája mellett, hogy ennél nagyobb legyen a sávszél igény. Hogyha pedig megugrik a grafika minősége, akkor már nemcsak a sávszélesség fog korlátozni ezeknél a kártyáknál. -
HSM
félisten
válasz FLATRONW #8142 üzenetére
Nem feltétlenül. Ha a következő generációs API-knál bejön az aszinkron számítósdi, az önmagában erősen megnövelheti a memória igénybevételét, hiszen az lehetővé teszi, hogy a GPU különböző részei egymás mellett is működhessenek. Abu írta régebben, hogy jelenleg úgy fest, a memória sávszélesség erősen meghatározó lesz az új API-k esetén a kártyák erősorrendjében.
-
FLATRONW
őstag
Kíváncsi leszek arra, hogy aszinkron compute hatására bekövetkező jobb hardver kihasználtság mennyire fogja megnövelni a fogyasztást és minden mást ami ezzel jár. Az is lehetséges, hogy csak jóval alacsonyabb órajelek mellett fog beleférni a fogyasztási keretbe és ennek köszönhetően csak kis mértékben fog növekedni a teljesítmény.
Szerintem még legalább egy évet kell várni, hogy valamit lásunk is ezekből a dolgokból. Az pedig sok idő az informatikában. Majd elválik, hogy mi lesz, azonban óriási változásokra a többletterhelés megszüntetésén kívül nem számítok.[ Szerkesztve ]
-
keIdor
titán
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
wjbhbdux
veterán
Az ősz slágere lesz az új Nvidia ajándék kupon: MGSV
/s
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Lexus, Toyota topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Politika
- Apple notebookok
- Azonnali navigációs kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- PNY RTX 4080 16GB GDDR6X TF VERTO Edition - Új, 2 év garancia - Eladó!
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- Manli GeForce RTX 3080
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest