Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Petykemano

veterán

Na hát megjöttek a 4070Ti értékelései
    Én eddig még nem találkoztam olyan véleménnyel, ami nem az abszurd módon meghatározott áron fanyalgott volna.
    Mármint azon, hogy az előző generációhoz képest +$200-ért kapsz egy 100W-tal kevesebbet fogyasztó kártyát.

De persze nincsenek kétségeim, hogy ennek is valami olyasmi lefolyása lesz, hogy
    - az emberek egy része fanyalok az emelkedett árakon
    - majd jön pár tehetősebb fórumtárs és elmondja, hogy ő ilyet vett és nagyon csodálatos, az AMD fényévekkel van lemaradva minden tekintetben és relatíve jó ajánlat
    - a csórók, akik kiárazódtak elkussolnak, az emelkedett árazás marad. Akinek tényleg kell, megveszi, ha kell akár gyorskölcsönnel, folyószámlahitellel, stb. És boldog lesz, a többi meg fanyaloghat tovább.

Ha a fogyasztókat és a fix költségeket nem nézzük, akkor akár azt is mondhatánk, hogy egy magasabb minőségű optimum pontot jelent az, ha az ellátási lánc résztvevőinek (nem csak a tervező cégek) fogyasztói árát tekintve $200-ral drágább, de az előállításra és szállításra felhasznált anyag, és energia mennyisége csupán feleannyi. Ezzel talán meg is mentjük a bolygót.

Kiváncsi vagyok, mikor dől rájuk.
    Mert persze a jövedelemkoncentráció miatt mindig lesz aki megveszi a legdrágábbat is százezrével. De a sokmilliárdos fejlesztési költségeket mindig is a lényegesen nagyobb mennyiségben gyártott olcsóbb termékekre szórták szét.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés