- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
Új hozzászólás Aktív témák
-
rostiron
őstag
Sziasztok
Tesztelgetem a vga-m 3Dmark-al ami egy ASUS R9 270-DC2OC . Az asus gpu tweak-ba emelem a feszt de a gpu-z szerint nem emelkedett. Az alapot írja max feszültségnek. ( 1.215 )
Ez mitől lehet ?? -
katt777
félisten
válasz
Dark KillerX #45988 üzenetére
Na, nV-nál az sem gond.
Egyetértünk.
Apollo_21: +1 ok, hogy kerüld a chrome használatát.
Egyébként uninstall után is ott maradnak bejegyzések a registryben, fájlokról nem is beszélve. Cat. pucoló, v. driver sweeper javallott, és mindkettő után kézi törlés. nV rulez.
Picturemaker: Win hiba?
Utoljára az 1950XT-m idejében voltak jók az ATI driverek, igaz, azok tényleg ATI driverek voltak.
-
Picturemaker
őstag
válasz
Dark KillerX #45991 üzenetére
Azért vagyok dühös, mert nem egy kártya és nem egy alaplapban, tehát a "valakik nem szeretik egymást" effektust kizárnám. Ez a régi driver meg tök jó, csak állítólag az újabbak jelentősen gyorsabbak a legtöbb esetben. De azért várom a csodát.
-
Apollo_21
addikt
válasz
Dark KillerX #45991 üzenetére
MEgoldódott...leszedtem az új drivert is uninstallal majd ismét fel..mostmár jó..pedig az ezelöttit is uninstallal dobtam ki
Mind1
User homo
-
Dark KillerX
addikt
válasz
Apollo_21 #45989 üzenetére
Én nem tapasztaltam az előbb említett hibát,szóval vmi nálad nem kerek.
Pedig folyamatosan megy a youtube a háttérben,mert zenét hallgatok.
Picturemaker Nálam jó minden tényleg,szóval lehet nem vagy szimpi a drivernak,
Tavaly ősszel úgy voltam pedig ,hogy én is átmegyek zöld oldalra,és láss csodát.
-
Picturemaker
őstag
válasz
Dark KillerX #45988 üzenetére
Frissen telepített Win SP1, driver fel, pár óra használat után a "szokásos" AMD-s "a képernyőillesztő leállt..." dolog. Pár pillanatra elsötétül a képernyő, azután minden megy tovább. Driver le, fel a bevált 12.9 béta és láss csodát, kb. 3 hete megy gond nélkül. Hozzátenném, hogy előtte egy több, mint négy éves rendszerre csak rátoltam, hogy kipróbáljam és jó volt a kb. két napos tesztelés alatt. Örültem is. Új rendszer fel és tessék.
A Catalyst a mai napig (ez így nem igaz, mert régebben az ATI driverek ennyire nem voltak xarok) egy fos. Az installt sem tudják rendesen megírni.
-
Apollo_21
addikt
Aki eddig nemtette fel a ma kiadott drivert ne is tegye ha crome-ot használ!
Youtube videók olyan szépen villódznak és folynak rá a videorészre a szövegek villódzva h öröm nézni+ van olyan h megy a vid csak épp nem mutatja..a gombokat sem..de ha emlékszek h nagyjából hol a gomb és odakattintasz..reagál rá..
Eddig egy kalap.... -
katt777
félisten
válasz
Picturemaker #45985 üzenetére
Mi a bajod a 13.12-vel? Azért kérdem, mert én aztán minden meghajtóból ki tudom hozni a bugot, de abból nem sikerült.
(Vagy nem kerestem eléggé?
)
-
Sondi1986
addikt
válasz
Picturemaker #45982 üzenetére
BF4-ben ki próbáltam mantlet, szerintem simább lett. Igaz még játszanom kellene többet vele.
-
Sondi1986
addikt
itt az új driver: amd_catalyst_14_2_beta.
-
katt777
félisten
válasz
Dark KillerX #45976 üzenetére
Nagyítható, viszont így is kicsi, nem tudom miért, nem kicsinyítettem. RIOS nyomta össze, a gépemen teljesen olvasható. Feltöltöm valahova, RIOS meg menjen anyjába.
-
Steve198310
őstag
válasz
kona005 #45973 üzenetére
Ja meg oldottam a dolgot. Legyalultam a g..ibe a wint és feltettem frissítések nélkül
Olyanom nem volt hogy nem adott képet meg cicergés.(#45970) csabi0805 Amúgy rohadt egy jó darab lett.
ITT van és nagyon korrekt üzlet -
katt777
félisten
válasz
DEV_NULL #45924 üzenetére
Hát, a rókának sztem mindenki...
No de elhoztam egy képmentést az adatbázisomból, lehet nézni a teszteredményeket. Ahol HQ jelölés van, azt a tesztet Extrém fölé toltam maxra, mert szemantikailag ez jelenti az extrémet, nem egy közepesen magas beállítás, amivel pl. 3DMark-ok utaznak. Játékokban minden maxra volt tolva, természetesen AA, AF, stb. is. Ráadásul ezzel hamarabb ki lehet deríteni egy tuning stabilitását, mint default, vagy bármi más, kevésbé megterhelő beálíltással. Az összehasonlító eredmények is érdekesek (sztem), pl. "elég e AMD proci" témában.
Ha valamit még meg kellene nézni, szóljatok. Ha tudok progit szerezni hozzá, és időm is engedi, megnézem.
-
kona005
senior tag
válasz
Steve198310 #45969 üzenetére
Megoldódott a problémád?
Csinált neked olyat hogy amikor először bekapcsoltad a gépet nem adott képet, csak hallottad hogy "cicereg" a VGA? Nekem ez volt, majd nyomtam egy reset-et és utána meg jó.Kezdek félni ettől a kártyától...
-
-
csabi0805
senior tag
válasz
Steve198310 #45967 üzenetére
Ahonnan venném ott nincs Vapor X.Mondjuk majd rákérdezek,hogy nem e tudnának beszerezni meg hogy mennyiért...
-
Dany007
veterán
válasz
Steve198310 #45967 üzenetére
Aztán számold meg hány darab van belőle a topikban?
Talán 2.
Egyébként meg most elég drága lett a vapor-x. -
joshua7
veterán
válasz
Dark KillerX #45964 üzenetére
Sajnos 3dmark-okra egyik AMD sem való, egyszerűen túl gyengék.
R3laX: az teljesen reális, nekem 1290/1440-en adott 8600 fölött
-
Dark KillerX
addikt
válasz
joshua7 #45963 üzenetére
Hát igen a 06-ba,még a régi York-om is erősebb volt,de persze csak a kolléga kedve miatt mértem,de igen egyébként a 06 az Intelek versenyző asztala,itt a legtöbb AMD proci jóval gyengébb.
DEV_NULL De persze bőven eltudsz te is játszani ettől eltekintve mindennel sztem.
-
joshua7
veterán
válasz
Dark KillerX #45957 üzenetére
Nagyon kevés oda a procid. 1 erősebb darabbal azért jobban kifutja magát a 7850: [link], de oda valami 6.5+ GHz példány kellene.
-
DEV_NULL
őstag
válasz
Dark KillerX #45961 üzenetére
Azzal nem is merek mérni.
-
DEV_NULL
őstag
válasz
Dark KillerX #45957 üzenetére
-
juve600
nagyúr
válasz
DBZFOREVER #45952 üzenetére
üdv
sokra nem mész vele,ugyanaz a két proci lényegében csak az egyikben van integrált vga a másikba nincs7870-hez FX6300,FX 8....,i5 de ezek meg ugye platformváltásssal együtt mennének csak
nekem is volt x4 750k,utánna phenom x4 965 ,már az is lényegesen jobb volt ,de a jelenlegi i5 3470 az igazi -
-
DBZFOREVER
csendes tag
Sziszatok.
Egy kérdésem lenne csak.
Van egy Gigabyte HD7870 2GB videokarim.
Van most egy 750K procim de szeretném lecserélni.
A AMD A10-5800K 3.80GHz jó választás lenne? (teljesítmény javulás szempontjábol)
Előre is köszönöm a választ . -
csabi0805
senior tag
Sziasztok!
Sikerült leszűkiteni két kártyára a választást.Asus vagy Msi 270x lesz.
Nekem Asrock H77 Pro 4M alaplapom van,és azt szeretném kérdezni hogy ahogy néztem hosszabbak a mint a lap,és attól félek hogy beleérne valamibe a kártya.Vagy ilyentől ne tartsak? -
L4mie
veterán
Fura anomáliákat tapasztalok MSI 270X-el.
Ventilátorvezérlését nem értem teljesen.
Alapból írták többen is, hogy milyen halk, és hűvös és terhelés mellett se szökik 40% nál feljebb a ventilátor fordulatszáma.
Nos én tegnap raktam be a gépbe, ahogy kell teljes driver reinstall, fel az afterburn etc.
hallgatom...ASUS halkabb volt..fura, megnézem a fordulatszámot 40% ..... leszedem kézzel 25% ra, szép halk, és bf4 alatt is hűvös.
Felteszem az MSI Game utility-t 3 mód, GAMER , OC , Silence, és a vicces, hogy Gamer és Silence módban desktopon 40% on pörgeti a ventilátort, OC-ben pedig 18% onWTF
nekem picit fordított bekötésűnek tűnik ez a vezérlés.
Van valami javaslat, tapasztalat, vagy használjam OC módban és csók. -
DEV_NULL
őstag
válasz
Dark KillerX #45943 üzenetére
Nem.
-
MZsoltee
veterán
-
kona005
senior tag
Nem tudom igazából, szerintem bőven vinnie kéne 50 vagy 80 vagy akármennyi százalék CPU terheltség ide vagy oda szerintem rengeteg van még ebben a kártyában, csak kéne neki egy erősebb CPU.
E8400+GTX 285-ből kiindulva, ott is azt hittem hogy vége van a GPU-nak, aztán egy hónapja került hozzám egy XFX (itt pihen a polcon ha kell valakinek, full dobozos
) , és leesett az állam rendesen, sok mindenre képes még ma is ha 4 maggal etetik
-
Apollo_21
addikt
válasz
Picturemaker #45935 üzenetére
A fesz valszeg az emelt 2d órajeltől zavarodott meg..vagy ilyesmi.
Hőkofügyileg mindkettő tökéletes nemgáz..csak ha megizzad egy bf4 alatt vagy hasonló, akkor igen gáz h a vrm alulról kopog a 90nek míg a gpu még akkor kezd csak meleg lenni.Elleszek én ezzel, de nyugodtabb volnék ha közelebb lennének az értékek, esetleg allulfeszelem nemsoká, talán az segít.
Bár bebordáztam hétvégén, az segített, felére csökkent a különbség, de mint írtam a 4milis borda se fér el a dcu lamellái alatt, tehát kikellett vegyem onnan.R3laX
CSak gpu tweak van fent, mert összevesztek a fordulat állításon
Ha nem emeltem volna még ki..akkor nem a hőfok zavar hanem a 15fok eltérés! -
R3laX
addikt
válasz
Apollo_21 #45934 üzenetére
Innen olvass lefele. Gazsinak is ennyi volt a hőfok, már beszéltétek... 74 körül, ez normál .
Szerk.: Ha MSI AB-t használsz, akkor a Force Constant Voltage-et nyomd ki, mert az nem engedi nyugalmiba tenni a GPU feszt, folyamatosan maxon adja neki. <<Bár ez lehet hülyeség, majd javítanak. Lehet a Low-level hardware access interface oldja meg enableden.
-
G.I.JOE
senior tag
válasz
G.I.JOE #45890 üzenetére
Nos, nekem is a 2d fesszel van gondom, mint ahogy régebbről találtam pár bejegyzést, másnak is volt. Ha a 2D feszt, csak 0.010-zel feljebb veszem, már nem hibázik pl. firefoxban. El is mentettem Asus GPU tweak 1-es profilba, de a gép bekapcsolásakor, nem tölti be, csak ha megnyomom a gyors gombját!
1. Nem lehet ezt automatizálni?
2. Valamint az, hogy az alapfesz 2d-ben kevés a kártyának, azt okozhatja-e más alkatrész, pl. táp?
3. Lehet csak ezt módosítani a BIOS-ában?
4. Ez lehet ok garanciális cserére? -
Apollo_21
addikt
válasz
Picturemaker #45933 üzenetére
Test drive unlimited volt a példa hőfok felhozó alkalmazás a mai napon..a baj? az h cirka 13fok különbség van..legyen 4-5 de ne 14-5...gondolnám épp ésszel azért fizetsz dcuII-ért mert mekkora nagy ász hűtés ala Asus..nekem ne adja be senki h ez normális.
Amikor elöször jeleztem itt h ez nekem nem tetszik akkor már kifejtettem h ha elöbb tudom mint hogy veszem a kártyát, akkor leadom egy tré márkára és dobok rá vmi hűtést, és tudni fogom h az patent amennyire csak lehet.Hozzákapcsolnám a nagyon jól eltalált intel procit a vacak pasztával a kupak alatt..az sem normális de kénytelen vagy elfogadni ha megveszed...na ezmost ugyanilyen kell legyen? nem feltétlen érzem ezt.
-
Apollo_21
addikt
válasz
csubakka2141 #45917 üzenetére
Nemkell beparázni sztem...nekem a legújabb driver óta elöjött 2x....elötte nemvolt baja...
Ha jutyúbnál van ez neked is csak..akkor betudható h vmit buheráltak rajta nemrég. -
DEV_NULL
őstag
válasz
- = Zk = - #45927 üzenetére
Nézd, ha nincs Chrome telepítve a gépedre, akkor a Google semmilyen adatot nem tud gyűjteni rólad. Ez van, fogadd el.
-
- = Zk = -
félisten
kémprogram. lol. üldözési mániád van netán?!
-
Dominó85
addikt
Ez egyértelmű kártya hiba. Memória hibára utal. Nekem egy VTX HD7870 produkálta ugyanezt egy Corsair HX650 táp alatt (62A).
Annyit megjegyzésként még írnék, hogy emerico2004-től vetted az MSI R9 270X-ed ha jól láttam? Nos ő köztudottan javított VGA-kat ad el, csak éppen valamiért itt rohadtul védik őt a PH-n. Pedig annak idején nekem is egy javított 8800GTS-t adott el (amikor én eladtam, derült ki a kártya forrasztva volt 2 helyen is). Persze akkor is kimosták, ahogyan a rengeteg egyéb zűrös ügyéből is. De jön még kutyára kamion.
-
kona005
senior tag
Most akkor ha jól értelmezem akkor kb 50%-on ment a proci Ghost alatt?
GPU 100%-on ment?Általában BF3 multit nyomom, nem tudom a procim mennyin megy, de néha ilyen 40% a GPU kihasználtság, és olyan 35-40 FPS. Mondták nekem hogy nem kér többet, mondom nem a lóf@...t nem akkor miért 35 FPS?
1440*900 nyomom, tudom itt többet dolgozik a CPU mint FHD-ban. -
katt777
félisten
válasz
csubakka2141 #45919 üzenetére
Fox. Nem kémprogram, testre szabható, és biztonságosabbá is tehető.
Ráadásul nem telepít több más sz.rságot is a gépre (illetve nem csinál ilyen hibákat). De ez itt nagyon OFF.
-
kona005
senior tag
válasz
- = Zk = - #45920 üzenetére
Internet Explorer
(#45922) nanus:
Köszönöm, de én ebből nem sok mindent értek most így hirtelen, csak hogy 84% meg 48%
Esetleg egy kis magyarázat jól jönne, kezdő vagyok még nagyon ilyen téren... -
csubakka2141
csendes tag
Sziasztok. Mostanában ez a probléma van a 7870 kártyámnál, ha például az asztalról visszamegyek chromeba, és az a fekete rész csak akkor tunik el, ha odaviszem az egeret. Mi lehet szerintetek a baj? A 14.1-es beta driver van rajta, lehet ez okozhatja? OC nincs rajta.
-
DEV_NULL
őstag
válasz
Dark KillerX #45899 üzenetére
Megtenndé, hogy mérsz egyet '06-tal is?
-
Apollo_21
addikt
Hy! Volt pár napja a gpu vrm eltérés tárgyalása...ez még mindíg megvan...íme egy mai példa.
Ennél már sza**bb is volt a helyzet. De szépen tükrözi hogy miért is ennyire zavaró....
Sajnos bordázás nemsokat segített+nemis fért el normálisan így más megoldást kell keressek...vmi aftermarket lég vagy víz kombó.
Ha vkinek vmi bevált ötlete, egyéb nem gyári hűtést illetően amit tudna ajánlani!
Megköszönném. -
Gaboman
nagyúr
válasz
- = Zk = - #45912 üzenetére
Szerintem igen, külön bechmarkról nem tudok.
-
katt777
félisten
Na, beteg voltam, tesztelgettem egy csomót 4670K-val. Ahol megvolt a kihajtás (ált. mindenben), semmivel nem gyorsabb, mint a 6800K mellett (ahogy mondtam anno). DX9-es progikban már előfordulhat 1-3%-os lassulás, tehát a 6800K továbbra is bőven elegendő a legerősebb ide tartozó kártya alá is. Net természetesen más tészta is lehet, ahogy arról szintén volt már szó.
Kérdés: Most, hogy kijött az új nV, mindenütt azt olvasom, hogy ezek a kártyák csak DX11.1-esek. Mivel a .2 is csak szofvterfrissítés, ez letiltják driverből, hogy új karit kelljen venni? Végül úgyis jönni fog a mantleizált directx, tehát fölösleges lenne a váltás, csak kíváncsi vagyok.
-
Steve198310
őstag
válasz
Steve198310 #45907 üzenetére
Elborult az agyam újra pakolom a wint de a frissítéseket kikapcsolom alóla
-
kona005
senior tag
-
Dákesz
tag
Udv 7870 est kihajtana egy fx 8320?
-
nanus
senior tag
válasz
Dark KillerX #45899 üzenetére
-
L4mie
veterán
most hoztam el.
MSI 270x 4GB
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo M10 HD 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 32GB 1000GB FHD 17 1 év garancia
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Gigabyte 750W
- 6 és 12 GB-os Quadro RTX A2000 kártyák - garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest