- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Gurulunk, WAZE?!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- ldave: New Game Blitz - 2025
Új hozzászólás Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nos, első benyomásra, a 7770CF után a 270x CF-fel kb így nézem a monitort:
Kérdésem volna, mivel Nekem a 16/16-nál egymás "seggén" van a 2 kártya, érdemes átpakolni a másodikat egyel lentebb, úgy, hogyy úgy 16/8-ban mennének. Csak mert így a felső 70-80 fok között jár és a ventije már ~3500rpm körül teker...
Vagy ezt elbírja, hagyjam?
-
R3laX
addikt
válasz
katt777 #46364 üzenetére
4x-es antialiasing miért is gagyi? Úgy lesz 45-50, hogy amúgy 70-80-100 csak vsync-el 60. Sanghai pálya BF4, miután leomlott a toronyház/64 player úgy hogy a toronyház mögötti úton beállsz a tűzbe úgy helyezkedve, hogy minél több elem/tér látszódjon a pályán
. Rögtön lemegy 45-50 körülre az FPS 1680-ban 4x-es antialiasing-el Ultrán.
-
marquuard
veterán
válasz
RetepNyaraB #46393 üzenetére
Gigával se tudom mi a baj, én fesz. emeléssel 1200/1570-ig el tudtam vinni a kártyát. Crysis 3-al teszteltem, meg FurMark-al. Azóta visszaállítottam gyárira, 6 FPS-t hozott Crysis 3-ba, ami nem sok.
-
kovsol
titán
válasz
RetepNyaraB #46393 üzenetére
Miért van olyan MSi kártya ahol nem lehet állítani a feszt? Nekem a MSi 7850 tf3 kártyám volt amin a feszt az MSi AB -val nem tudtam állítani valamiért, de pl az Asus GPU Tweak simán állította a feszt.
Nekem amúgy az Elpida ramos 7870XT kártyám 1500helyett 1750 -t is viszi.
-
RetepNyaraB
veterán
Garancia fontos szempont (bar nekem meg sose ment semmi tönkre, kopogjuk le).
A hütes is, ebben a zafir ketventis az egyik legjobb.
Tuning szempontbol fontos, hogy allithato-e a feszültseg. MSI, Giga ebben gyakran szopoag...
Gyari OC nevetseges kamu, lehuzas, pasrasztvakkantas, ilyenek.Az Elpida asszem tönkrement tavaly hal' Istennek, de sajna rengeteg memoria modul van a gyartoknal es szinte mindenbe ezt teszik (a Hynix egyertelmüen sokkal jobb).
Konkret modellekre kerdezz a forumban, akinek van majd referal.
Katt valamelyik@ a ram tuning sokkal jobban füti a vrm-et - en nem ertek hozza, hogy miert, de latom a gpuZ-ben. Akar tiz fok különbseget is okoz (nalam). Tehat azonos gpu mellett a valtozo ram sebessegre gondolok.
-
De4d
őstag
Nos a dizájn se érdekel, úgyis a házban van, meg amúgy is nem a külcsín, hanem a belbecs a fontos, szóval a jobb hűtés már inkább. Viszont ha nem húznám (eddig sose húztam semmit) akkor viszont szintén felesleges lenne, nekem egy jobb, nem alap gyári hűtés.
A legnagyobb előnyt abban látom a felárakban hogy a Shappireon kívül a többi gyártó 3 év garit ad, nem 2-t.
-
De4d
őstag
Üdv.
Valaki leírná, hogy mik a legszembetűnőbb különbségek az egyes r9 270x kártyák között? Ha valami összesített táblázat lenne adatokkal az is tökéletes lenne, esetleg teszt, ahol csak ezek vannak.
Nehéz követni, láttam már OC-t, Dual x, Vapor, Toxic, DirectCu II.
Nyílván valamelyik alappból emelt órajeles, pl az OC, Vapor, nem gyári hűtűs, de azért részletes táblázatban könnyebben látnám a különbségeket. Megérie vajon a felárakat.
Köszi -
scream
veterán
Nekem egy olyan kérdésem volna, hogy jelenleg a VGA-m valamiért csak a 8x-os PCIe csatiban hajlandó működni és ebből nekem milyen hátrányom származik, származhat?
-
katt777
félisten
válasz
Dark KillerX #46379 üzenetére
Én is, csak sokaknak nem tetszik. Anno habozás nélkül váltottam ATI-ra (nem AMD-re), amikor nV csalt, és viszont (GTX560-nal már rendben volt), csak a 7870XT-t olyan jó árban kaptam, hogy nem lehetett kihagyni. Sok beállítást kézi vezérléssel aktiválni lehet CCC-ből, vagy ha azt fel sem telepítjük, kevesebb a csalás (és jóval több a bug
).
Érdekes megfigyelni, hogy mennyivel javul/lassul a megjelenés már csak akkor, ha CCC-ben átállítja az ember Edge-Detect-re az élsimítást, és persze más egyebeket is (pl. tesszeláció). Fullos Borderlands 2 beállításhoz képest 30% a visszaesés, igényesebb Thief 2-nél is 5%, stb.
Sondi1986: Akkor az tuti rosszul mér. Nálam csak a nagyobb fesszel melegszik jobban (2 VRM hőmérőm is van).
Én 470/300@0,8V-ra (ha jól rémlik) vettem le a karit, ennél lejjebb nem lehetett, ha meg akartam tartani a csúszka másik végén az 1100/1700MHz-et (@1,1V).
-
-
katt777
félisten
válasz
Sondi1986 #46369 üzenetére
Elméletileg 120°C-ig mehetnek már HD3870 óta, de inkább nem kockáztatom meg sem ezt, sem azt, hogy más hevüljön túl a rendszerben, mert az alaplap és az alkatrészei nem nagyon szereti ezt a hőtartományt, de még a proci sem. Stb.
bajzal: Aminek persze semmi értelme, mert éppen el is csalhatják. Volt olyan driverem (HD4870 idején), hogy default Markban VGA-limites voltam (értsd: CPU tuninggal nem gyorsult a rendszer), maxigrafikával meg hirtelen egyre gyorsult a megjelenítés, ahogy tuningoltam a proci, ami nonszensz, hiszen pont akkor nem lehetne CPU-limit. Ergo durva csalás volt a driverben, hogy "magas minőségben" (illetve amit te annak hiszel), gyors legyen a kártya.
Játékoknál is előfordulhat, hogy más grafikai beállítással tök ugyanaz a teljesítmény, mert a driver "optimalizálja" a megjelenítést, még ha esetleg nem is veszed észre, hogy 16xAF helyett 4x van, vagy 8XAA helyett 4XAA, kevésbé észrevehető apróságokról nem is beszélve.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Rendben, köszi!
Ha megérkeznek, beszámolok, hogy hogy duruzsolnak.
-
bajzal
őstag
válasz
Dark KillerX #46374 üzenetére
Az volt a cél, hogy tuning nélkül meglegyen a 8000
-
hackeeeee
Jómunkásember
14.2beta drivert érdemes felpakolni? A 14.1 beta-val 7770-nel elég sok gondom, bajom volt.
Amúgy, 270x vaporX CrossFire lesz... Igaz, pillanatnyilag szinte biztos, hogy procilimit lesz, de majd jön a proci csere is.
Nagyon kíváncsi vagyok már, hogy mit fognak menni.
-
katt777
félisten
válasz
Steve198310 #46365 üzenetére
Én meg inkább berakom a gépbe, és valamilyen játékkal használom.
Amúgy, ha tudsz 10-15%-ot túlhajtani, az éppen a min. FPS-t dobhatja fel 25-re, vagy éppen azzal lehet meg a VSync, más esetben tényleg nincs értelme. Amiről megfeledkeznek sokan, hogy a tuning NEM túlhajtást jelent. Sok játékot pl. -20%-os profillal, vagy egyenesen "2D"-ben használok, ami kisebb fogyasztás, kisebb melegedés, változatlan játékélmény mellett.
-
Steve198310
őstag
De gyerekek
Ezt már minek húzzátok
Nincs értelme 2-4 FPS miatt 1200 vagy 1230 járatni. De ti szerintem lemaradtatok erről a kibeszélésről. Vissza kell olvasni vagy 5-10 oldalt (nem sok) ott le van írva van e külömbség. Persze azzal a 2 FPS nővekedésével oly mértékű lesz a hőtermelés hogy ennek sincs szinte semmi értelme. Alapból tuningoltak alapból felrántották őket szinte a tuning potenciál egyenlő a 0 val. Akkor lenne értelme ha bírnák mindenféle zokszó nélkül az 1300-1350Mhz-t. Ezzel arra akarok utalni, hogy a HD7850 em 920Mhz alap helyett 1230Mhz ketyegett. Ennek volt értelme. Hirtelen hozzáfűzni valóm a "nagy tuning-hoz"
Persze tesztekben jönnek + pontok de én nem a pontok miatt veszek karit. Játszok veleJátékra veszem
-
katt777
félisten
válasz
RetepNyaraB #46351 üzenetére
Ez nem cáfolja azt, amit mondtam. Ha ua. RAM-ok lennének rajta, akkor bármelyik sima 7870 járhatna 1700MHz-en. Hogy az XFX leszasbályozza a saját kártyáját, az csak arra bizonyíték, hogy gyengébb alkatrészeket használ, amelyek bizonyosan nem képesek komolyabb teljesítményre (vagy a hűtés nem bírná).
R3laX: Én is azt mondom: 4XAA = gagyi grafika. Fix 60-nál hogyan lesz 40?
Nálam 40 fölött volt végig full hd-ben ultrán (A10-6800K mellett).
Ismerős az érzés, én is apránként szedtem össze, de a végén minden OK lett. Igaz, csak 22'' a monitor, de legalább IPS.rvn_10: Akkor azért. Különösen "segíthet", ha telepítés után, de még restart előtt futtatsz egy rendszerpucolást.
Sondi1986: Ha nem emelsz feszt, az még nem nem lesz feltétlenül egészséges tuning, mert úgy is túlmelegedhet pl. egy kártya. Az én karim is jóval gyári fesz alatt viszi az 1100/1700-at, mégis pörgetni kell a hűtőjét, hogy egy igazán terhelő alkalmazás (pl. C3) alatt 90°C fölé ne melegedjenek a VRM-ek (ha CCC-ből hajtanám túl, akár 105°C-ig is elmennek). GPU persze el van 70°C max körül, de akiknél pl. nem méri a kártya a többit, könnyen hazavághatják azt egy látszólag jó tuninggal. Mindamellett a RAM-ok hőmérsékletét az enyém sem méri, és ha egy kártyán nincs hűtés rajtuk (VTX, Powercolor asszem és még pár másik), még rosszabb a helyzet. Ezekből lesznek aztán az efféle hsz-ok: "tök jól ment a kártyám hónapokig, most meg már alap órajelen is hibázik".
-
Sondi1986
addikt
válasz
bajzal #46361 üzenetére
Minden kártyánál változó. Az az egészséges tuning ameddig nem emelsz feszt.
power limitet húzd fel 20% és szép apránként emeljél a GPU órajele miközben leteszteled valami játékon hogy stabil.
Ha már nem stabil akkor állítsd vissza az utolsó stabil órajelre, és csináld meg ezt a memóriával is. -
bajzal
őstag
Asus R9 270X OC TOP-om van, ugye most 1120Mhz-en megy a gpu, még mennyi az az egészséges tuning, amit elbír?
-
rvn_10
senior tag
Sziasztok, az miért van hogy nem indul el a CCC automatikusan és ha rákattintok, hogy induljon akkor sem indul el hiába indítok az exevel.
-
R3laX
addikt
válasz
katt777 #46347 üzenetére
Szar grafikai élmény?(Kattkatt). Épp azt magyarázom, hogy 4x antialiasing(BF4)... amúgy meg Ultra persze. Így is lemegy az fps 43-45-re húzós részeknél, ami a fix 60-nál már elég iritáló tud lenni. Egyébként tervben van egy jó monitor, de egyelőre még ilyen OC-val(280X fölötti teljesítmény) 1680-as felbontásban is le tud terhelődni a kártya... Gondolom nézted mire válaszoltál }8P
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Sondi1986 #46350 üzenetére
igazad van
akkor helyesbitek: pl. A zafir XT-nek gyarilag huzott a ramja es az többnyire az esszerü tuning kereten belül eleg is, raadasul egyeni mák kerdese, hogy tovabb lehet-e pörgetni (nalam pl. sajna nem).
(#46349) katt777@ mint epp kiderült, van amelyik gyarilag magsabban pörög, de van, amelyik nem.
-
Sondi1986
addikt
válasz
RetepNyaraB #46348 üzenetére
Ha megnézzük a XFX 7870 tahiti le magos megoldását, ott a memória maradt a hagyományos 1250Mhz, viszont a GPU-n húztak még egy pöttyet 1000Mhz-re.
[link] -
katt777
félisten
válasz
RetepNyaraB #46348 üzenetére
Persze, hogy a RAM-húzásnak kisebb a hasznossága, időzítésnek lenne, de VGA-nál ez nem játszik.
Nem húzott a RAM XT-ken, hanem más, amit jól mutat, hogy rendesen húzhatóak ezek is.
Az biztos, hogy ha a RAM-okat nem tuningolom, nincs meg a GPU-tuning okozta teljesítménynövekedés, tehát mindenképpen szükséges ezek túlhajtása is a max. telj. eléréséhez. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
katt777 #46347 üzenetére
"12,78% GPU, 13% VRAM tuninggal 12.5-13%-kal gyorsul a VGA-m. Ha valamelyik kisebb, kisebb a gyorsulás is, ez mindenben így van. Bármelyik lehet szűk keresztmetszet, igazából akkor jó a tuning, ha mind2t hasonló mértékben tudjuk emelni."
Elvileg persze. Azert altalanossagban viszont elmondhato, hogy a gpu/cpu tuning sokkal többet hoz a konyhara ma mar, mint a ram büveszkedes, leven utobbinal brutalis savszelesseg mar alapallapotban is.
Raadasul pont az emlitett XT modelleknel a ram mar eleve huzott (egy 7870-hez kepest), igy fenntartom, hogy jelentös (kb1200-as) gpu sebesseg alatt nincs erezhetö hatasa a vram buzeralasnak, csak az aramköröket terheli feleslegesen.
S most nem hasamra ütök, hanem argus szemekkel figyelem az fps-t. Nem benchmarkban mert az valahogyan mindig kamu, hanem in game, tetszöleges helyen acsorogva/egy megadott helyen szaladgalva. -
katt777
félisten
Ja, szar grafikai minőséghez kell is a tuning, ez igaz.
Csak akkor megint a VGA értelmetlen, mert ugyanazt a grafikai "élményt" olcsóbban is megkaphattad volna. Én egyébként tényleg nem értem, hogy ilyen VGA-val a gépében miért töketlenkedik valaki gagyi grafikával.
belinho: Persze, fontos az ár, de az alkatrészek minőségén nem javítasz egy jobb hűtéssel. Nem ritka hiba, hogy bizonyos gyártók kártyáin (nem kell ehhez tuningolni sem adott esetben) olyan bugok jelentkeznek, amelyek másokén nem, mert a ref. drivert nem készítik fel gyengébb alkatrészekre, amelyeket spórolósabb gyártók alkalmaznak. Ez nV fronton is előfordul természetesen, ezért érdemes odafigyelni, milyen kártyát veszünk. Pl. ha már a hűtésen spórolnak, jó eséllyel máson is.
kovsol: 12,78% GPU, 13% VRAM tuninggal 12.5-13%-kal gyorsul a VGA-m. Ha valamelyik kisebb, kisebb a gyorsulás is, ez mindenben így van. Bármelyik lehet szűk keresztmetszet, igazából akkor jó a tuning, ha mind2t hasonló mértékben tudjuk emelni.
-
kovsol
titán
válasz
RetepNyaraB #46344 üzenetére
Amúgy biztos korlátoz a ram sávszél. Lásd 270(x) vs 7870 kártyák esetét. Ott is hozott a plusz ram sávszél, akkor a Tahiti-LE kártyáknál még jobban korlátoz.
-
kovsol
titán
válasz
RetepNyaraB #46341 üzenetére
Saját magadnak mondasz ellent azzal, hogy kijelented nem gyorsul a kártya a ram órajel növeléssel, utána meg leírod, hogy a ram sávszél a szűk keresztmetszet.
Ram sávszél amúgy szűrőknél számít igazán, és a játékok se egyformán reagálnak rá.
Nekem fix 1000/1600 -on fut a kártya, de kb 1250/1750 a vége. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
szimi57 #46336 üzenetére
Az AMD-n termeszetesen. IGP az rögvest szepokut követ el egy maxra huzott Tomb Raidertöl
De mint kesöbb folytattam, in game mar semmit sem hozott a konyhara. Tovabbra sincs semmi ertelme
(#46334) Sondi1986 @ nekem egy nagyon atlagos peldanyom van; 1100/1500 fölött csak nagy kinok aran marad meg es nem stabil. A ram semmikepp, de a gpu is csak erös fesz emeles aran. De rövid proba sessionok alatt ugy latszott nincs is sok ertelme: a ram savszel emeles lathato modon 1200-as gpu felett kezd latszani (1 fps körül pluszban) es ugyanez a gpu sebesseg is max ennyit hoz (vagy inkabb sem) a konyhara. A min fps ellenben jol kuszik felfele a sebesseg növelesevel, az lathato. De aztan ez is kifullad valahol a kartyaval együtt.
Valszeg a butitott 256 bites busz korlatoz erösen a 7950-hez kepest, nem is a letiltott egysegek. -
szimi57
őstag
válasz
RetepNyaraB #46327 üzenetére
A monitorod melyiken volt?
-
Sondi1986
addikt
Többre számítottam mivel az előző teszt 1250/1725 ment 4.4Ghz-es procival ez meg 1270/1725 5Ghz-es procival.
-
holapito
tag
válasz
Mi az a virtu ?
-
marquuard
veterán
válasz
1150/1500-ra van tuningolva.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Steve198310 #46328 üzenetére
Előreláthatólag csütörtökön fog megérkezni.
És, ha win8, de még awardbios-os a lap?
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
marquuard #46325 üzenetére
Egyenesen alacsonynak tünik
Nincs huzva, ugye?Mas:
visszaraktam a gepbe a rendes kartyat nemreg es bekapcsoltam az (ujra) felrakott Virtu-t, immar a 2.0 legfrissebb verziojat. Jatszani nem jatszottam meg vele, de a Tomb Raider benchet lefuttattam rajta (minden max, ssao 2X Tess off) es erdekes modon meg kellett allapitanom, hogy gyorsult:Lehet, hogy gyakoroltak a fiuk?
-
marquuard
veterán
Üdv.
10 perc FurMark után 65 fokos mindkét VRM. Ez jó?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Steve198310 #46323 üzenetére
Okés, köszi!
Akkor Én nem fogom kapcsolgatni.. Pedig jobban néz ki, ha világít.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Steve198310 #46320 üzenetére
De gondolom ez csak olyan lapnál számít, ami tud uefi boot-ot.
Ergo ha régebbi award bios-os a lap, nem uefi-s, akkor ez nem kell, vagy akkor is segít?
És akkor, ezt kikapcsolva kell/lehet váltani?
-
nanus
senior tag
válasz
joysefke #46300 üzenetére
VTX3D Tahiti Le : Halknak nevezhető 22°C -os szobában akkor ha 49%-on megáll a venti... nálam még huzva is 1100/1500-on ..BF-et nem játszom , COD mindegyik megáll itt
49% fölött keresed a takarítót aki épp porszívózik...ha szerencséd van fiatal bombázó szexi ruciban ,ha nem felrakhatod a fülest
katt777: még jó hogy van nekem egy gyermekem aki megvette helyettem .....neki meg nem mondom el mit gondolsz erről a vga -ról
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Steve198310 #46318 üzenetére
Gondolom, hogy ezt kikapcsolt állapotban kell változtatni, vagyis ki-be kapcsolni.
-
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Sondi1986 #46308 üzenetére
Nagyon sok pont
Beallitasok megegyeznek a demo default beallitasokkal? Mivel ez felteszem warez, az invalid resultsbol nezvenekem joval kisebb tuning es proci mellett ez van.
Viszont eletben meg nem tapasztaltam jelentös különbseget a szenne huzott versus enyhe tunigolt valtozat között; tehat 1-2 fps max.
-
belinho
senior tag
-
hackeeeee
Jómunkásember
Az R9 270x vaporX-nél a "gomb" ugyan úgy az UEFI-hez van, mint a 280x esetében?
-
katt777
félisten
Nem tudom fejből, keresd vissza a táblázatot, múlt héten tettem fel.
Full HD teszt érdekes.Gaboman: Lásd fent.
RetepNyaraB: Anno néztem, ilyen teszteket láttam, nincs időm munkahelyen keresgélni. Egyébként éppen az a lényeg, hogy nem adódnak össze a kártyák RAM-jai, viszont 1 kártya 1 ütemet végez a saját memóriájával, ergo az sem fog 2GB+ fölött használni (legalábbis full HD-ig), mivel egyik kártya sem fér hozzá a másik VRAM-jához. Sztem akinek van itt CF-e, nyugodtan megnézheti az egyes kártyák VRAM-jának kihasználtságát egy full hd
A hülyeséget meg tartsd meg magadnak.Zsohi: Kell is a VGA-tuning 1680-ba...
joysefke: Ezeket amúgy sem szabad megvenni.
BiG G3ry: ASUS lap. Volt már szó róla, ASUS feature-ökhöz ASUS lap kell.
Sondi1986: Teszteljünk már maxi beállítással...
És persze full HD-ben, mert ezeknek a kártyáknak az való.
-
msgt.fubar
senior tag
Sziasztok!
Egy ASUS 7870 DC2TG-2GD5-V2 (DirectCU2) kártyám van, és ha az alaplapi UEFI-ben be szeretném állítani a FastBoot-ot, de azt írta ki, hogy az "UEFI GOP not supported", és hogy a CSM (bios emulációt) sem tudom kikapcsolni.
Mindezt azért, mert régi a bios a videókártyán. Szerettem volna frissíteni, de azt írta, csak ASUS alaplapban tudom.
ASRock Z87 Extreme4-em van.
Tudtok rá valami módot, amivel ezt meg lehet kerülni?
Találtam két bios-t is, szerintetek melyik a jó? A képek kicsit össze vannak keverve szerintem
bios1, bios2
Ha bárki tud használható infóval szolgálni, azért hálás lennék!
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3063
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3351
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- Lenovo Thinkpad 13 Core i3-7100 / 8GB DDR4 / 256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest