- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mister_X: Tényleg le kell nyelnie az embernek az önbecsülését?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Eztis_Aztis: Hogyan tovább....
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
thomeef
őstag
Belépnék a klubba egy ASUS R9 270-DC2-OC-val
Állítólag elég jól cibálható a gpu clock még 270x szintje fölé is, nah majd meglátjuk
-
Lacika87
csendes tag
http://www.chipcatalog.com/Docs2/www.farnell.com/607753.pdf
-
Lacika87
csendes tag
R9 270x elég egy 500W táp??
-
G.I.JOE
senior tag
Helló!
Srácok, ez mitől lehet?
[link] [link] [link] [GPU-Z link]
Most vett Asus 7870, friss windows, 13.12-es driver. Firefox és Chrome alatt is csinálja, filmek alatt is látszik. Ha mozgatom az egeret több lesz. 3dmark vantage alatt viszont nem láttam. Most megnéztem a tomb raidert, az alatt is jó.
Total commander alatt is jó.
-
Lacika87
csendes tag
Köszi!!
-
törölt tag
válasz
Steve198310 #44876 üzenetére
Hw-t nem akarom külön futtatni,pont azért módosítottam biosban feszt (alulfeszelés),hogy ne kelljen külön szoftvereket használni.
-
Lacika87
csendes tag
Oks! Akk várom a segítségét :
-
Lacika87
csendes tag
Hol tudok irni neki??
-
Dany007
veterán
OC szempontból elég ha Catalys-t-ban húzom fel a kártyát?
Kíváncsi vagyok mit tud a kis 270X feszemelés nélkül... De nincs kedvem az Asus programját feltenni.Szal elég ha csak Catalystban feltolom a csúszkákat?
-
Lacika87
csendes tag
Fps-be is többet tol az R9?
-
Steve198310
őstag
-
Lacika87
csendes tag
Azt hallottam ez a 7870 tahiti magos és elég erős kártya!
-
Lacika87
csendes tag
http://www.techpowerup.com/reviews/VTX3D/Radeon_HD_7870_XT_Black/
http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?cid=1&gid=3&sgid=1227&pid=2037&psn=&lid=1&leg=0 -
Lacika87
csendes tag
(I)Hello! Segitenétek játék teljesítmény szempontjából melyik a jobb kártya? (/I)
VTX3D HD7870 BLACK 2GB GDDR5 [Tahiti LE] (VX7870 2GBD5-2DHV3E) vagy egy
SAPPHIRE R9 270X 2GB GDDR5 DUAL-X OC with BOOST (11217-01-20G) A választ köszi előre is! Üdv!! -
Zsohi
őstag
válasz
marquuard #44874 üzenetére
Lényegében tekintve a tuningpotenciál a különbség. Az Elpida-val 1550+Mhz már egy jó értéknek számít, Hynix-xel szerencsés esetekben a 1700+Mhz is elérhető feszültségemelés nélkül. Ráadásnak egy kis érdekesség, a 270X kártyákon többségben használt Elpida memóriák 1500Mhz-re vannak hitelesítve, de 1400Mhz-en járnak.
-
törölt tag
Sziasztok!
R9 270X karinál feszt lehetséges monitorozni az MSI AB-vel? A programban benne van a funkció,de nem hajlandó kiírni. Lehet csak user error, ez esetben mit kellene bekapcsolnom hogy működjön?
Köcce előre is!
-
marquuard
veterán
Sziasztok.
Mindegyik R9 270(X)-ben Elpida memória van? Úgy hallottam, van amelyikbe Samsung van.
-
Alister71
nagyúr
válasz
Pancsermeste #44867 üzenetére
Nem értek a monitorokhoz, csak annyit látok, hogy szebb a képe.
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Alister71 #44863 üzenetére
Olyan nem nagyon van még, hogy LED monitor... az OLED még nem igazán elterjedt.
A jelenlegi monitorod sem LED monitor, hanem LED háttérvilágítással szerelt TFT monitor.(#44866) Steve198310: Én max. annyi összefüggést látok, hogy abban az időben, amikor még a hidegkatódos CCFL cső háttérvilágítást alkalmaztak, akkor még ritka volt a Full HD, és így az alacsonyabb felbontásnál jobban kijött az MSAA hatása.
-
Steve198310
őstag
De a háttérvilágításnak van köze az élsimításhoz ? Nem valószínű de nem baj.
A monitorokat ma már nem fénycső világítja meg hanem LED. -
Alister71
nagyúr
válasz
Dark KillerX #44862 üzenetére
Amúgy meg egy led monitornak mind1, élsimítás nélkül is szinte ugyan olyan a kép. A TFT-ken kellett az MSAA
-
Sur1G
aktív tag
válasz
Dark KillerX #44860 üzenetére
Élsimítást levettem FXAA-ra, very high most jó (30-50 Fps)
-
rostiron
őstag
válasz
szallasi007 #44857 üzenetére
Ha tudom hogy elesek, előtte leülök. Amikor a monitort vettem nem gondoltam hogy évek múlva ilyen gondjaim lesznek.
De ez miatt nem akarok új monitort.
-
szallasi007
őstag
Minden bántás nélkül írom illetve kérdem. De vesztek egy normális VGA-t és megerőszakoljátok az RGB-DVI átalakítóval? Az nem lehet hogy nem véletlen nincs ezeken a kártyákon rgb csatoló?
Tényleg nem bántásiból kérdem
-
dunc
nagyúr
Ha bármikor egy jó telepített játékot indítok,mindig lerakja tálcára!
(asus 270x top)
-
Sur1G
aktív tag
Kipróbáltam a Crysis 3-at, szerintem ennek jobb VGA kell, mint ami nekem van. Minden beállítás high, 2x élsimítás, 1920x1080 felbontás és 20-30 Fps van átlagban (néha felmegy 60-ra, de jellemző a 20-30).
I5-4570 + R9 270X DC2T gyári órajeleken (1120/1400 mhz). Megpróbáltam mindent maxra tenni, de akkor 10 Fps van, játszhatatlan, tehát határeset. Majd még kipróbálok más játékot is, de egyenlőre úgy érzem, hogy full hd-ban ez a minimum konfig, amivel játszani lehet, de azt is kisebb kompromisszumokkal. -
Steve198310
őstag
válasz
kaszas19 #44852 üzenetére
Nem is lesz.
Én is volt hogy több monitorral szórakoztam persze átalakítóval és az egyik mincsi hullámzott. Amely DVI to D-SUB volt csatizva. Na szal ugye ez nem hiba így jött össze. De szerintem az R9 eseknél is él ez a dolog. Lehet mingyááááá ki próószálom a D-subot rajta
-
kaszas19
senior tag
válasz
F e Z o #44847 üzenetére
Ez azért kicsit erős ebben a formában.
(#44844) rostiron
Ha itt rám keresel akkor rájössz hogy nálam volt és elég sok embernél hullámzás és ez nem a kártya baja de nem is a monitoré,egyszerűen a D-sub nem jó ezekhez a kártyákhoz már,én is váltottam és HDMI-vel van össze kötve azóta no problém kopp kopp kopp. -
Steve198310
őstag
válasz
F e Z o #44847 üzenetére
Nyugodtan meg kérdezhetsz mást is. D-sub átalakítóval csíkoz a kép. Attól mer neked DVI va HDMI vel megy nem veszed észre mert ott nincs. Épp pár oldallal ezelött eről ment a tém kérlek olvass vissza és akkor beszélj badarságot , hogy nincs ilyen "gond". Persze ez nem gond csak ez van.
De ez nem hiba!!!
-
F e Z o
veterán
válasz
Steve198310 #44845 üzenetére
Egyetlen egy kártyám se okozott csíkos képernyőt, mert dvi-dsub átalakítót használtam volna.
(#44844) rostiron : Nem fogsz tapasztalni semmilyen hibát.
-
rostiron
őstag
válasz
Steve198310 #44845 üzenetére
Az OK, hogy nem hiba, de mennyire zavaró ?? A gyakorlatba hogy nézhet ki ez a csíkozás ??
-
rostiron
őstag
Sziasztok
A 7850 2GB tulajokat kérdezném, hogy van -e aki DVI - DSub átalakítóval használja, és van-e gond ez miatt ??
7850-et készülök venni, de csak d-sub van a monitoron. -
Steve198310
őstag
válasz
Alister71 #44813 üzenetére
Persz úgy állítom ahogy akarom. De Te írtad ki mennyi lett. Én kíváncsi voltam a dologra és megnéztem.
A másik tévedtem bevallom most lestem meg ,hogy valami miatt 1600x900 ban ment. Na de ezt kiküszöbölve is FHD-ban 3 FPS van a Te mérésed és az én mérésem közt. 37 FPS 1100/1450Mhz mellett.
A másik Te ezt adtad meg referencia beállításnak. Na de letoltam igen Veryben. Ott látod az eredményt.Le írtam már az elején nem vita ként írtam ki.
"Nincs tesóm, tehát a flegmaságot a csalóknak tartogatom" Te engem nem ismersz így nem tudom miért hívsz csalónak? Azt sem tudod nálad mi fut még a háttérben hogy ilyen eredményt kaptál. És én vagyok a csaló. Ja frissen húzott Win8,1 . Bár jobban elvoltam a Win7 el.
-
marquuard
veterán
Csináltam egy olyan MSI AB ventilátor profilt, hogy idle módban 56RPM-el megy a ventilátor, 27fokon. Lekaptam a ház oldalát, 3 ventilátorból a középső forog, két szélső áll. Terhelés alatt persze azonnal beindulnak. Az nem gond, ha nincs terhelés, akkor csak a középső venti forog? Filmnézéskor középső gyorsabban, másik kettő lassabban forog 220RPM-el.
-
-
F e Z o
veterán
Valami ilyesmire gondolsz? PC-s játékokban rendszeradatok kiíratása
-
Sur1G
aktív tag
Tudtok olyan programot ajánlani, ami a VGA kártya tulajdonságait (hőmérséklet, GPU kihasználtság...), illetve a processzor hasonló tulajdonságait kiírja folyamatosan a windows asztalon? Próbáltam az ASUS GPU tweak-et, de nekem annyira nem tetszik, jó lenne egy egyszerűbb valami. Játékok alatt hol látom, hogy melyik hardvert mennyire használja az adott játék?
Köszi
@kaszas19
Köszi
-
kaszas19
senior tag
válasz
F e Z o #44823 üzenetére
De működik csak hibák voltak utána böngészés közben meg néha mintha vibrált volna a kép tőle.
Ezért piszkáltam a biost és így akár CCC-ben is feltudom húzni 1150-re a memóriát meg 1500-ra bár azt békén hagytam mert alapon használom,nincs értelme piszkálni gyorsabb úgysem lesz tőle a kari csak hibákat generálhatok vele,ott van pl a 270X nem biztos hogy nem a magas memória órajel miatt vannak gondok böngészés közben. -
F e Z o
veterán
válasz
kaszas19 #44822 üzenetére
A tuninghatárok kitolása nem működik úgy ezekkel a karikkal, mint régebbi karik esetében?
Az msiafterburner.cfg file-ban a UnofficialOverclockingMode = 0-t kell 1-esre átállítani, elmenti file-t és újraindítani az afterburner-t. Persze ez se minden afterburnerben ment, de a 2.3.1-es verzióban működött. -
embe
nagyúr
válasz
marquuard #44818 üzenetére
Köszi!
Ez tuti a Asus HD7870-DC2-2GD5-V2 vga-hoz való? Ez a leírás működik ennél a vga-nál? -
embe
nagyúr
Sziasztok!
Kérdésem lenne, hogy egy Asus 7870-es vga-t mivel lehetne lecsekkolni, hogy van-e rá friss bios.
Most a GPU-Z ezt dobja.Feltettem ezt az Asus uefi bios frissítőt. De elkezdi először az alaplapot nézni, majd megállapítja a nagy agyával, hogy az nem Asus, és a vga-t, ami a 2. lehetőség lenne már nem ellenőrzi le. Pedig ez elvileg arra való lenne.
-
F e Z o
veterán
Crysis 3-hoz nincs olyan benchmark, mint anno volt az 1 részhez? Egyébként ha olyan sokat a Crysis 3-mal játszotok, akkor miért nem nv karit vettetek?
-
Alister71
nagyúr
válasz
Dany007 #44814 üzenetére
Elárulom neked. A Crysis 3 az elején a BF4-hez képest kissé el volt rontva jajj, nem így akartam magam kifejezni, dehát ez csak egy fórum
. Majd jöttek sorjában a javítások, minden héten egy új. Ekkor vettem hozzá egy kulcsot az apróból 3000-ért. És igen, megint le lehet hurrogni, hogy eredeti játékot veszek, de az Originről letöltött verzió szépen befrissítette magát és helyretette a játékot. CPU használat terén is.
-
Dany007
veterán
válasz
Alister71 #44813 üzenetére
Nemtom mi az igazság, de a proci kihasználtságot is nézzétek. Ahhoz képest hogy u.a. a típus igen eltérő a kihasználtság.
Nála átlag 90% (kiszámoltam
) nálad meg csak 63%.
Most ebből arra következtetek hogy nálad van jobban kihasználva a vga. Erre utal a magasabb vram is. Ami még feltűnt, hogy nálad élesebb a fű, nála meg mosottabb.
Aztán hogy ebből milyen végkövetkeztetést lehet levonni, azt nem tudom.
-
Alister71
nagyúr
válasz
Steve198310 #44812 üzenetére
Ez kb semmit nem bizonyít, mert úgy állítottad be ahogy akartad.
Nincs tesóm, tehát a flegmaságot a csalóknak tartogatom. Már az fura, hogy nekem 1400 mega vram felett használ, nem véletlenül. Neked meg 1200-őt se. Szóval tartogasd te a trükkjeidet a tesódnak. -
Alister71
nagyúr
válasz
Steve198310 #44810 üzenetére
Na ez az ami vicc, hogy ugyan azon órajeleken csak azért mert vapor +10 fps
ez az éjszaka vicce. Pont ezért buknak a hivatalos tesztek, mert ilyeneket tolnak a netre egyes "emberek" áááá hihetetlen.
-
Dany007
veterán
válasz
ALONSO11 #44800 üzenetére
Nekem 1440x900-ban minden low-on se volt limites. CPU 70%-on pörgött végig. És az fps-em szépen megnőtt átlag 75-80-ra.
Amúgy 1080p-ben megy minden high vagy veryhigh beállításon. Csúszkák 30-30-60-ra vannak állítva. Plusz van fent a Reallity Mod v2 mint grafikai mod, plusz HQ roads mod, plusz SMAA mert alapból nincs benne AA...
Így van átlag 40-55 fps. De ugye a v-sync be van kapcsolva, így 56 fölé nem is megy. A minimum fps-em viszont 30 alatt van. De meglehetősen ritka. Leginkább városrész függő. Robbanások, lövöldözések ilyesmit meg se érzi. Proci alapórajelen van. Kipróbáltam 20% OC-val de semmi változás. Fps-ek ugyanazok, procikihasználtság sem változott.
Ami problémás egyedül az a timeframe. Egy kicsit sok és kicsit "zajos", "zizis". Tehát érződik nálam is, hogy elkélne egy jobb proci. De csak ehhez a játékhoz.
Mert BF3 full-full-full grafikán 1080p-ben fix 50-60fps (V-sync) és olyan sima a timeframe görbe mint a fene (nem tudtam ide frappáns hasonlatot...). -
Alister71
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Garancia! Steam Deck LCD 512GB + 256GB Ajándék Micro SD Kártya!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 Pro NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A12 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bomba ár! Asus N551JQ - i7-4710HQ I 8GB I 256GB SSD I GT845M I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest