- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Sapphire Radeon RX 9070 XT Pulse - út a harmadik AMD korszakig.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- sziku69: Szólánc.
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nomad138
tag
válasz
marquuard #47498 üzenetére
2 napos Win 7 64 bit, 2 napja telepített Battlefield 4. Az előző windows-on ki volt próbálva az összes aktuális driver: 13.10, 13.12(ez van fent most is), 14.2, 14.3. Az összes mellett laggos volt és droppolt. 720P és 1080P-ben is volt tesztelve. Low, Hig, és ULTRA minőségen is. motion blur,vsync,élsimítás off de nem segített. 720P-ben csúnyán be is szaggatott de aztán helyre állt de persze továbbra is laggolt. Az mind1 hogy milyen állásban van a bios kapcsolója? Az FC3 csak HIgh beállítások mellett volt kipróbálva(vsync off) és azt hiszem DX11-ben.
-
HartgeH3-2.8
addikt
sephi Szuper, köszönöm!
nomad138 Ha és amennyiben pl FC3 esetében tökéletesen folyamatos a kép akkor nem chipset és nem driver de még nem is cpu limitről van szó. Gondolom FC3-at még ultrán is szépen elvitte.
Valahol akkor a BF4 környékén kellene keresni a problémát. (Ha csak nem csinálja ezt máshol is).Próbálj ki egy másik felbontást. Vsync ezeket nem simítja ki?
Bőven van teljesítmény abban a kártyában , simán tudja Vsync On mellett hozni.Próbálj ki egy mostani Catalyst béta drivert! (hátha)
Nem kizárt, hogy a BF4-nél szükséges a legújabb grafikus vezérlő megléte. -
nomad138
tag
Teljesen mind1 hogy Low, High, Ultra, mindenhogy laggol. Nem olyan mint az előző 270-el. 1080P meg 720P-ben volt tesztelve és laggolt ugyan úgy. Nem tudom hogy mennyit számít ilyenkor a felbontás csökkentés de nálam nem vált be. Csak akkor nem értem hogy a Far Cry 3 miért lett jobb.
-
nomad138
tag
válasz
HartgeH3-2.8 #47493 üzenetére
A Battlefield 4 nem változott. Az optimális Minőségnél kicsit jobb lett de érezhető lagg-ok voltak. Nagy teljesítménynél pedig látható laggok. Le vettem a beállításokat full low-ra 1080P-ben és úgy sem volt több FPS-em 80-nál ami vicc még droppolt is......
-
F e Z o
veterán
válasz
HartgeH3-2.8 #47493 üzenetére
30 hozzászólással fentebb van a válasz. A 98-99%-os kihasználtsággal ne foglalkozz, magasabb úgysem lesz.
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
nomad138 #47492 üzenetére
Szívesen, remélem sikerül kitalálnunk a megoldást mert ez később jól jöhet akár másnak is.
A cpu adatokat mivel monitorozzátok ki? Ezt a Riva Tuner stat tudja megtenni?
Szerk: A GPU kihasználtságnál ott mindegy milyen %-on dolgozik tehát 98-99 vagy érdemes 1-2 beállítás csökkentésével azt 99% alatt tartani gpu limit elkerülésére?!
vagy gpu-nál mindegy?!
-
nomad138
tag
válasz
HartgeH3-2.8 #47488 üzenetére
Köszönöm a tippet. Át tettem optimális teljesítményre és ugyan úgy laggolt a dolog. Utána áttettem Optimális minőségre és lagg mentes lett a Far Cry 3 ami ugye nem kis gépigényű. Most fogom tesztelni a Battlefield 4-et és írok egyből. AZ aktuális Driver a 13.12
-
Steve198310
őstag
válasz
- = Zk = - #47490 üzenetére
Meg oldottam
köszönöm
Feltoltam ujra a Drivert -
- = Zk = -
félisten
válasz
Steve198310 #47489 üzenetére
én úgy oldottam meg, hogy
ledózeroltam mindent, kikapcs, 270X a felső, 7870 alsó PCI-E sínben, start, telepítés, restart, restart. kész -
Steve198310
őstag
Gyors kérdés
270/270x CF nem megy azt irja AMD grafikus illesztőprogram nincs telepítve
Ez mi ez?
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
nomad138 #47481 üzenetére
Szvsz ennek a procinak + vga kombónak tökéletesnek kellene lennie. (Alapon is)
Chipset driverek rendesen fent vannak, melyik Catalyst van fent jelenleg? Béta vagy a korábbi 13.12?Fejben most nincs teljesen meg az ATI profil felépítése, de annyit tegyél meg kérlek hogy a tálcán az ATI ikonra jobb klikk és a 3d beállításoknál kiválasztod az (optimális teljesítményt), és/vagy esetleg felrakod (maximális minőségre) is, hogy változik e valami. Windowsban is beállíthatnád teljesítmény centrikusra az energiagazdálkodásnál.
Más játéknál mi a helyzet? csak a BF4 csinálja?!
-
nomad138
tag
válasz
DEV_NULL #47483 üzenetére
Így van! Előtte egy garanciáztatásból kapott új MSI R9 270 Gaming volt aminek a MAX órajele a gaming app-al húzva 975Mhz volt. Gyönyörű szépen vitte a Battlefield 4-et Ultran és ott nem voltak laggolási, droppolási problémák problémák. A processzort és a kártyát is sajnálnál ha elkerülne. A kártya az zsír új garanciás de ha állításotok szerint ez CPU limit akkor meg van kötve a kezem. Az Asrock Extrem TUning Utili programban tegnap kicsinyenként felhúztam a processzort aztán kék képernyő lett a vége. Most annyit emeltem hogy 3,8 fölé ment de 3,9 alatt van. Ezeknél a kártyáknál számít hogy melyik állásban van a Bios kapcsoló?
-
Sanyi2134
csendes tag
válasz
DEV_NULL #47483 üzenetére
Csak az órajel miatt javasoltam mert ha megnézed és elolvasod,hogy az órajelet akarta felhúzni 4.2re és a 6100as nem bírta így azért javasoltam egy 6300ast mert árba nincs nagy különbség de órajelbe már szinte alapon hozza a 4ghz-et,amit fel lehet húzni 4.4ghz is nekem is ez van.
Természetesen ha van lehetősége akkor egyértelmű,egy 8magos beszerzése(de itt most nem is erről volt szó) bár szerintem egy 6100asnak ki kell hajtanija egy 270xet simán! -
Gstyler
senior tag
válasz
marquuard #47453 üzenetére
Igen, próbáltam másik slotban is, próbáltam másik tápkábellel is, próbáltam hdmin keresztül is, frissítettem alaplapi BIOSt is,de sehogy nem akart megjelenni a kép!
Nem tudom,h ilyenkor a gari elmeséli-e, hogy mi volt a hiba vagy csak ad egy másik kártyát, de majd jelzek. -
-
nomad138
tag
válasz
marquuard #47478 üzenetére
Az alaplapom nem engedi 3.8 Ghz fölé mert onnantól már fagy a gép. A sima 270-el nem volt ilyen problémám. Ez származhat abból hogy 1150Mhz-en üzemel a kártya? Mert ha igen megválok tőle egy kisebb órajelű darabra.Alaplap: Asrock 990FX Exreme 3, Memória: Corsair Vengeance 8Gb 1600Mhz DDR 3, Processzor: AMD FX 6100 3,8Ghz, Tápegység: Sharkoon WPM 500, Ház: Zalman Z3-Plus, Videókártya: Sapphire R9 270X Toxic Boost Edition
-
marquuard
veterán
válasz
nomad138 #47476 üzenetére
Töltsd ki az adatlapod, hogy többet megtudjunk. De szerintem kevés lesz a processzor, esetleg ha olyan alaplapod van, akkor kb. 4,2GHz-ig feltuningolhatnád, és ismét egy teszt. Amúgy BF4-ben mennyi az átlag FPS?
CPU limit lesz. Nézd meg, egyik mag teker 94%-on, a GPU meg 80%-on.
-
nomad138
tag
válasz
marquuard #47475 üzenetére
Mafia 2 D3D9 1080P minden magas beállítások mellett fix 60FPS egy kicsit sem ment feljebb. Kikapcsoltam a VSync-et és mindjárt 120FPS lett meg néha több. Az órajelek minden esetben teljesen fixen a MAX-on pörögtek. A Battlefield 4 közben 1080P High 2x MSAA VSync ki ott is mindig maxon voltak az órajelek nem ugráltak kicsit sem. AZ FPS még is kevés és laggos a játék
-
DEV_NULL
őstag
válasz
- = Zk = - #47469 üzenetére
-
nomad138
tag
Sziasztok!
Nem rég vettem egy Sapphire R9 270X Toxic Edition-t ( konfigom: FX6100 3.8Ghz, 8Gb 1600Mhz Corsair, Asrock 990Fx Extreme 3). Amióta megvan a kártya erős droppolásokat, laggokat láttat a játékok közben. Értem ez alatt a Battlefield 4 (1080P ULTRA 2x MSAA, High 2xMSAA) Far Cry 3 (1080P High élsimítás nélkül) amit alapból full LOW-ra állított mint optimális beállítások. Előtte egy MSI R9 270 volt ami hozta az 1080P ULTRA 2x MSAA-t a Battlefield 4 közben laggok nélkül, droppolások nélkül. Az aktuális szoftverek amikkel tesztelve volt: 13.10, 13.12, 14.2, 14.3, mind a 4 szoftverral jelentkeztek a laggok. 1 napos WIN 7 64bit sem oldotta meg ezt a problémát. Kérdésem az hogy mi lehet a probléma?
-
katt777
félisten
válasz
- = Zk = - #47459 üzenetére
Az tény, de a garos hibának semmi köze nem volt ehhez, másképp a gyártó nem cserélte volna. Nem ez lett volna a helyzet, ha valaki a nagykernél nem nyúlja le a cserekártyát, aztán keresnek minden héten más kifogást, miért nem garozzák, miután az első értesítés szerint cserélték volna, de ez nem ide vágó téma... Mindenesetre azóta tájékozódom vásárlás előtt, honnan rendelik az árut.
Soha nem csesztem el egyetlen biost sem; nem csak magamnak javítottam, ráadásul erre leginkább a 38x0 kártyáknál volt szükség, nem csak a driver volt szar hozzájuk 8 hónapon keresztül.
-
katt777
félisten
válasz
tailor74 #47424 üzenetére
Mindenkinek van olyan.
Vagy elhitted, hogy pont és csak te kaptál?
EnterR: HwInfo-val lehet, RivaTuner OSD meg kiteszi, ha jól rémlik.
csucsbicep: A Sapphire HD4870-em 3 hónapig volt garban, végül a gyárból cserélték, mert a nagyker egyszerűen nem akarta, és minden marhaságot kitaláltak. közben a bolt 2 hónap múlva már hozott nekem egy másikat. És ezt a kártyát helyben vettem, nem netről rendeltem.
-
Database
tag
válasz
Steve198310 #47446 üzenetére
8.1 em van igen
-
DEV_NULL
őstag
válasz
Steve198310 #47443 üzenetére
De amúgy amiket ott leírt nem gondolom, hogy Ő cseszett el valamit. Inkább akkor a kártya volt alapból hibás.
-
DEV_NULL
őstag
válasz
Steve198310 #47443 üzenetére
Aha, ok.
-
DEV_NULL
őstag
Üdv újra!
Mivel nincs kedvem végigolvasni több száz hsz.-t valaki világosítson fel mi lett végül Gstyler BS gyanús 270x-ével?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Database #47440 üzenetére
Arra, hogyha tud uefi boot-ot az alaplapod (windows 8-hoz kellhet), akkor a gyors boot-hoz kell ez a funkció. Ha régebbi (pl. award) bios-os a lapod, akkor erre nincs szükség, marad a normal mód.
Nekem a VaporX-en is van, azon sem kapcsoltam be, mivel award bios-os a lap, így felesleges bekapcsolni.
-
Database
tag
Sziasztok, olvastam hogy az R9 270X Toxic kariba van ilyen BIOS kapcsolós dolog valami UEFI bios-os téma, ez mire jó? ugyan úgy garivesztéssel jár mint anno a 6950@70-eseknél? üdv DB
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
ujlakany1993 #47438 üzenetére
Hónapokat csak nem kell várni, bár pár helyen megcsinálják.
-
ujlakany1993
aktív tag
Köszi a választ mindenkinek. Csak azért kérdeztem, hátha javítható lenne itthon. Nem kéne hónapokat várni. Azért köszi. Megy vissza gariba.
-
Sanyi2134
csendes tag
Sziasztok.
Az eddigi kártyáimnál a cccben csak 20%ig ment a teljesítmény vezérlő de a mostaninál 7870oc 50%-ig megy tegyem fel teljesen vagy csak 20%-ig? -
csucsbicep
nagyúr
válasz
ujlakany1993 #47431 üzenetére
Minél hamarabb küldd vissza gariba, annál kevesebbet kell várnod. Otthon ne mókolj vele.
-
Zigi
senior tag
válasz
ujlakany1993 #47434 üzenetére
Igazából lényegtelen hogy miért nem megy, mert otthon úgysem javítható...
pl: zárlatos a forgórész a motorban, vagy elszált egy smd alkatrész a nyákon, vagy forrasztási hiba van, melyiket szeretnéd javítani otthon amikor van gari? -
ujlakany1993
aktív tag
válasz
Steve198310 #47433 üzenetére
Azt tudom. Gari van még csak sok idő mire visszaküldik. Itt nem a leállás probléma. Hanem hogy nem megy az egyik venti. Azért áll. Erre kéne valami, hogy miért nem megy.
-
Steve198310
őstag
válasz
ujlakany1993 #47431 üzenetére
Hát talán felmelekszik és le áll. Gari van még? Amint te is meg valaszoltad
-
ujlakany1993
aktív tag
Sziasztok. Van egy 7870 XT LE-m. Olyan progléma van vele, hogy az egyik venti nem forog(100%-os fordulatszámon is csak épphogy megy). Ezért játék alatt felmelegszik és leáll a gép. Mi lehet a probléma?
-
Sanyi2134
csendes tag
válasz
Repsol600 #47428 üzenetére
Megvan a 7870oc eredményeim.
(Csak, hogy a tegnapi témát lezárjuk. 6970 vs 7870oc)
Bf4 full HD ultra 4x msaa DX11
7870oc 1050/1250 : 40fp átlag
1150/1350: 44fps
1230/1450: 48-50fps(itt már kicsit zavaró volt a hűtés hangja)6970 msaa off full hd ultra 40fps Msaa 4X 29fps átlag.
Tehát a 7870-es 1150/1350-en 15fps-t vert rá a 6970-esre azért ez nem kevés.
Sajnos monitorozni csak frapsal tudtam mert az msi afterburner valamiért nem írja ki játékok alatt a gpu adatait.(pedig ki va pipálva minden)
-
Urak!
Van egy PCX-be szóló, féláras szállítási kuponom, ami március 31 éjfélig érvényes...
Ha valaki akar valamit rendelni onnan , írjon rám privátban, és neki adom a kupont, mert én most nem fogom felhasználni.
Első jelentkező megkapja... -
Sanyi2134
csendes tag
Sziasztok 7870es karin bf4 ben nem találom a mantle opciót mi lehet a baj?
-
csubakka2141
csendes tag
Sziasztok! Nekem egy Sapphire HD7870 OC kártyám van, nincs rajta tuning jelenleg. Olyan problémám van, hogy az egérkurzor egy ilyen kb 1-2 centis vonallá változik meg amit néhány pötty alkot. Ez valami driver probléma lehet, vagy a kártya hibája? Mondjuk rágugliztam, és más kártyáknál is van ilyesmi, akkor ez globális AMD probléma?
-
katt777
félisten
válasz
belinho #47403 üzenetére
Én ezt pontosan értem. A problémát abban látom, hogy ilyen esetben sokan a procit kezdik szidni, holott a grafikai beállítás felelős a CPU-limitért.
Egyébként alacsony FPS-szel is ua. a vizuális élmény, nekem legalábbis még minden játékban erősen figyelnem kellett, jelentkezik-e képeltolódás vsync hiányában (nem ezt nézem, ugyebár, alapból). Inkább a szép grafikát választom. Drága kártyát akkor sem vennék, ha lenne rá pénzem, mert nem éri meg.
-
-
marquuard
veterán
Elkezdtem játszani a Sniper Ghost Warrior 2-vel (meg kell hagyni, nem igazán van ehhez hasonló szar). GPU állandó jelleggel 55%-on teker, CPU magok 40-50% körül mennek. Ez optimalizálatlanság? Nem lehet többet kihozni a GPU-ból?
-
belinho
senior tag
válasz
katt777 #47379 üzenetére
De azt is értsd meg te is, hogy nem mindenki szeret 30fps-el nyomulni!
Én is szeretek mindent bekapcsolni, de sok játék esetében már a játszhatatlanság szintjére süllyed a dolog, ha ráadok mindent. Én szeretem, ha megvan a stabil 60fps, inkább visszaveszem az élsímítást, vagy kikapcsolok 1-2erőforrászabáló effektet. -
katt777
félisten
válasz
Grave_444 #47382 üzenetére
Ezért mondtam, hogy nem tudsz tesztelni. Nem kell elfogadnod, mit mondunk azok, akik tényleg tesztelték ezeket a kártyákat AMD és Intel procival is.
tailor74: Igen, a min FPS-ek emelkedhetnek, hiszen a legextrémebb grafikájú játékban is vannak kevésbé igényes részek, de ha úgy sem szaggat, tök mindegy. Éppen ezért csak játékra tökéletesen alkamas egy 5800K v. 6800K, az újabbak meg felejtősek, mert gyengébbek és drágábbak.
- = Zk = -: Az a baj FX-szel, hogy nem minden játék használja ki a szálakat.
HALLELUJA!!!
(babicsbalu és a többiek)
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple MacBook
- Autós topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- RC modell földön, vízen, levegőben
- A Nubiánál vehetünk legolcsóbban levegőt
- Linux kezdőknek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra