- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ma belecsúsztam a fekete képernyős bogárba.
Ki volt kapcsolva a monitor, megmozgattam az egeret, felvillant a monitor, mintha visszajönne a kép, de csak fekete képernyő... Kétszer lepakoltam a gépet készenlétbe, utána visszajött a kép.
14.2-es driver.
-
katt777
félisten
válasz
norbalia87 #47989 üzenetére
Egy valami lesz igazán forró egy Amd kártyán, az pedig a VRM!!! Ha valahová, hát azokra KELL hűtés. Nekem teljes blokk van a kártyán, de még így is AB kell hozzá, -fesz és emelt hűtés, hogy ne melegedjenek 100°C föl egy kis tuninggal, de alapból is 94-95°C-ig elmennek gyári beállításokkal. A VGA hardvere ugyan bírja, de a többi alkatrésznek a gépben nem feltétlenül tesz jót.
-
Apollo_21
addikt
válasz
norbalia87 #47989 üzenetére
Nemelég neki! bordázd fel..nekem ígyis + venti fúj a bordákra...gpu mag vizezve..de a vrm-en simán a borda ha nemvalami tuti szellős tágas helyen van ahol könnyen kaphat friss levegőt akkor ventit is dobj a vrm részre h fújja a bordákra azoxigént
-
Hawk1979
őstag
14.4 beta = 295X Release Driver
-
F e Z o
veterán
válasz
norbalia87 #47985 üzenetére
Nekem ilyen blokkom van. Watercool HEATKILLER® GPU-X³ Core LC
Vramokra mehet öntapadós kisméretű aluborda,itt az aprón van jópár aki rául ilyet, a vrmmár húzosabb. Oda azért kell a nagyobb borda. -
katt777
félisten
válasz
norbalia87 #47985 üzenetére
Azt hittem, csak Húsvét miatt...
-
norbalia87
tag
válasz
joysefke #47983 üzenetére
Igen, rendkivul halk ez igaz.
A tervem felrakni a gep alkatreszeit a falra, komplett vizhutessel, ugyhogy a vizhutes a design miatt kell.sephi: Ezek szerint 270x-hez nincs teljes lefedesu blokk
. Nagy keres lenne, ha megadnad a blokk nevet es tipusat? ill. valami jo vram blokkot tudnal ajanlani?
-
F e Z o
veterán
válasz
norbalia87 #47981 üzenetére
Univerzális blokkot lehet venni apróban, nekem is van az én karimon. A vramokra elég apró aluborda, viszont a vrm-re én házilag készítettem egy nagyobb bordát.
-
joysefke
veterán
válasz
norbalia87 #47981 üzenetére
Az Asus 270X állítólag elég halk, mi célból akarod bevizezni?
J.
-
norbalia87
tag
Sziasztok, egy ASUS R9 270x /boldog/ tulajdonosa vagyok, amit beszeretnek vizezni.
Eddig nem sikerult teljes boritasu vizes blokkot talalnom, elkepzelheto, hogy nincs is?
Amennyiben nincs tudnatok javasolni valami gpu blokkot ill. milyen passziv hutest kellene beszereznem meg a kartyahoz? Nekem nem tunik ugy, hogy lenne barmilyen hutes a vrammokon. -
katt777
félisten
válasz
F e Z o #47975 üzenetére
Teljesen mindegy, hogy WHQL v. beta, úgyis hibás. Egyáltalán, ez valami kamudriver (esetleg trójai)? Hivatalosan ugyanis nem létezik.
csabi0805: Ha fontos a megbízható driver, rossz gyártótól vásároltál karit.
Viszont muszáj megjegyeznem, hogy nálam továbbra is mindegyik rendben van, tehát inkább az új kártyákra tűnik háklisnak.
-
joysefke
veterán
válasz
zsizsef #47974 üzenetére
Nem tudom, hogy a céges proxy miatt van-e, de a hsz-edben a link megfagyasztja a böngészőmet...
Egyébként én sosem használtam béta drivert.. Ezeknek van egyáltalán WHQL minősítése???
belegondolva:
szerintem azért megy ez a nagy bétázás, mert így a WHQL minősítés megszerzéséhez szükséges jóval nagyobb felhajtást (költséget) tudják kiküszöbölni, és így kevesebbszer kell WHQL minősítést csináltatniuk...
Gondolom az aktuális WHQL sokszor /de nem mindig/ megegyezik az előző bétával...J.
-
csabi0805
senior tag
De miért csak bétákat dobálnak kifelé?
Én ezt nemértem meg egyszerüen.Mert még ha megcsinálnák normálisan...De nem,minek a hülye parasztnak a normális driver... -
zsizsef
senior tag
-
- = Zk = -
félisten
válasz
Steve198310 #47969 üzenetére
nem hibáztatom, mert nem... én voltam a fasz. ennyi.
sztem le is írtam, a történetet ide?!...
-
Steve198310
őstag
válasz
- = Zk = - #47968 üzenetére
A tróger
-
- = Zk = -
félisten
válasz
Steve198310 #47967 üzenetére
én kéz alatt vettem itt PH-n, ment a csevegés az eredeti eladóval, aztán húzta-halasztotta, míg végül ink feketén légariztattam. azóta kerülöm az eladót keményen....
-
Steve198310
őstag
válasz
- = Zk = - #47966 üzenetére
Ejjjj az szívás volt akkor. A Spphire R9 270X dual-x em purcant ki és szinte azonnal zszó nélkül cserélték. Szerencsére. Így lett a vapor-x
-
Steve198310
őstag
válasz
- = Zk = - #47961 üzenetére
Talán kifogtál anno te is egy BS problemest
Volt nálam is egy + Club 3D kari R9 270 és nagyon kis pofás cucc. Fém borítás és még csendes is. 1 Ventis 955/1400Mhz üzemel. 60-65 fokig melegedett a másik kari mellett (sapphire R9 270X Vapor-x butitva 955/1400Mhz re mert a játékok játszhatatlanok voltak 1100/1500Mhz és a kis 270 orajelein váltakozva)
Na de ha valakit érdekel csak azért írom le a tapasztalatom mert elégedett voltam míg itt volt. Majd esetlrg csinálok egy nagyobb tesztet is vele de szépen ment játékok alatt.
Bár nálam manuálisan kellett az órajeleket át állítani egy szintre. Tuningot nem néztem. UEFI BIOS van rajt
Ez volt -
katt777
félisten
válasz
- = Zk = - #47961 üzenetére
Kiábrándultál?
-
- = Zk = -
félisten
válasz
Steve198310 #47960 üzenetére
igen... ezek
-
Steve198310
őstag
válasz
bandi0000 #47947 üzenetére
Szerintem fain választás lehet. Nem igen voltak gondok vele Ha ilyen én is ilyet szerettem volna. Bár azt hiszem ezek voltak a BS problémásak.
-
Steve198310
őstag
válasz
meci77 #47949 üzenetére
Ezt kék venni egy ilyen alulméretezett házhoz
Vagy "felnőtt" házat kell venni
-
BigSlim
csendes tag
Hali! Szerintetek egy Sapphire HD 7850 2GB DDR5-ös megér használtan gari nélkül 35.000 forintot? Előre is köszi!
-
meci77
tag
Sziasztok!
Club 3D Radeon R9 270X 2GB 14' Series kártyát szemeltem ki, de nem tudom, hogy van-e valakinek szörnyű tapasztalata vele, vagy a márkával esetleg (akkor nem mászok bele).
Ha esetleg más kártyát ajánlanátok, a kártya hossza a limit, 210mm lehet csak. A legfontosabb tényező (a teljesítmény mellett) az alacsony zajszint. Alapvetően nem pénzkérdés, csak minőséget akarok. (CM elite 110 házban lenne).előre is köszi.
-
sanraal
újonc
Sziasztok!
Szeretném a segítségetek kérni. Tegnap beleraktam a gépembe egy R9 270 GAMING 2G videokártyát. Azt tapasztalom, hogy a kártyán található DisplayPort-ot használva nincs kép a monitoromon (DELL P2414H), az oprendszer sem érzékeli a kijelzőt. A DVI portok viszont jól működnek. Ha a monitort az alaplapon lévő DisplayPort-ra kötöm, akkor is tökéletesen működik. Találkoztatok már ilyen jellegű hibával?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
bandi0000
nagyúr
hali
a Sapphire 7870 Dual X OC Ghz edition kártya mennyire jó választás? -
zolisx4
őstag
válasz
Steve198310 #47945 üzenetére
Ja hirtelen nem tudtam mire gondolsz azt hittem valami más program kell hozzá ,ki próbálom mindjárt.
-
zolisx4
őstag
válasz
F e Z o #47941 üzenetére
sephi
13/12 driver van fenn azt hozza a legújabbnak ,próbáljak béta drivert ?- = Zk = -
Ja jó játék nekem nagyon bejönSteve198310
Igazából én nem tudom hogy hogy kell ezt állítani ,.
Mondjuk lehet Nv kártyán nem volna darabos mert ugye arra készült .
A 7870 az nem volt ilyen nekem ha jól emlékszem .Vagyis az nem ugrált fel le az órajel. -
zolisx4
őstag
válasz
Steve198310 #47939 üzenetére
Hát pedig én csak azzal játszom néha Grid 2 ,de a Farm szimulátor ,igy is szaggat valamiért ,hiába cseréltem 2gb ról 4gb os változatra.
Nem annyira rossz a gépem hogy szaggatnia kéne ,jó a grid 2 nem szaggat ,szépen megy de a farm szimulátor a lényegesebb .
Na mindegy ,majd lesz valami. -
zolisx4
őstag
válasz
Steve198310 #47937 üzenetére
Farm Szimulátor alatt néztem GPU-Z vel mentettem .
-
zolisx4
őstag
válasz
Steve198310 #47935 üzenetére
Hát játék alatt feljebb sem megy 40°% tól .
A Gpu-ben van egy olyan hogy pci-e sebesség tudod ott a kérdőjel és ott is van kis teszt program kis ablakban nyílik meg ott megy 100% on ,nem tudom ,vissza raktam az ugyan ilyet csak 2gb verziót az is ugyan ez .
Akkor biztosan ilyen ez. -
zolisx4
őstag
válasz
Steve198310 #47933 üzenetére
Igen az, gyakorlatilag kipróbáltam az Msi kombustort az is ugyan az ,a furmark alatt is ugyan azt csinálja,.
-
válasz
csucsbicep #47928 üzenetére
Rohadjanak meg.
mindegy azert a 1,1 is jobb mint a gyari. Nem hiszem h mokolni fogom a biost mert ezen nincs dual szoval ha vmi nem sikerul akkor megnezhetem magam. Most majd jon a ram.
-
F e Z o
veterán
válasz
kona005 #47923 üzenetére
A Radeon R9 270 lényegében a nagyobb testvérének számító R9 270X paramétereit másolja, vagyis a termék a Pitcairn kódnevű lapka felújításának tekinthető Curacao cGPU-ra épül, ami 1280 darab aktív shader részelemet tartalmaz, 2-2 darab ACE, setup és raszter motor, 80 textúrázó csatorna, 32 blending egység, illetve 256 bites memóriabusz mellett. Utóbbihoz 2 GB-os kapacitású, GDDR5 szabványú fedélzeti memória kapcsolódik, melynek effektív órajele 5,6 GHz.
Az X-et nélkülöző R9 270-es modell magórajele 900 MHz, míg a PowerTune Boost 925 MHz, és ebben ki is merül az egyetlen technikai különbség a nagyobbik testvérhez viszonyítva, amely 1000 MHz-es magórajele mellé 1050 MHz-es PowerTune Boostot használhat.
A kisebb magórajel lényegében lehetővé tette, hogy a Radeon R9 270 beférjen a 150 wattos TDP limitbe, vagyis mindössze egy 6 tűs PCI Express tápcsatlakozó szükséges a kártya energiaigényének kielégítéséhez. Ez persze némileg akadályozza majd a tuningot, hiszen még ha a grafikus processzor bírná is a komolyabb magórajelet, az már nem biztos, hogy erre a 150 wattos tápellátás elégségesnek bizonyul.
-
K.Tamas89
aktív tag
Sziasztok!
Valaki megmondaná, mi a különbség az R9 270 illetve R9 270X VGA-k között?
Közben már megtaláltam
-
letepem
aktív tag
válasz
Dark KillerX #47916 üzenetére
Pedig kb 15-20% oc van azon a hatezresen
-
BogyóBP
addikt
Nyomok én is egy tesztet az uniqum mal. Extrém beállítások mellett.
-
BogyóBP
addikt
Kicsit régen voltam itt..Valami változás van?
-
-
greenface
aktív tag
válasz
kona005 #47908 üzenetére
Akkor lassulhat be, ha emelve van a gyári órajel, a power limit viszont nem.
A power limit ui. úgy van belőve gyárilag, hogy default órajelen normál körülmények közt nem lehet szükség az órajelek visszavételére, ill. a kártya lassítására.
Viszont tuningnál (magasabb órajeleknél) előfordulhat, hogy beavatkozik a power limit miatt a driver (vagy a kártya bios-a, nem tudom), és így a tuning hatása nem lesz teljes.Pld. előfordulhat, hogy vki pld. 20%-ot emel a gyári órajeleken, viszont nem, vagy alig lesz gyorsabb a kártya, mert a power limit miatt folyamatosan 'throttlingol'.
Ezért érdemes tuningnál a power limitet is feljebb tolni, biztos ami biztos.
-
Andrsaint
csendes tag
Elakadtam..ha msi r9 270 a vga, akkor a drivert az amd oldalról tegyem fel, vagy az msi oldaláról?
-
válasz
Dark KillerX #47900 üzenetére
Ez tényleg kikapcsolja a hardvere védelmet, vagy az megmarad?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen routert?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hobby elektronika
- Építő/felújító topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hardcore café
- Google Pixel topik
- Az AI megeszi a szoftverpiacot?
- További aktív témák...
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Asus Dual GeForce GTX 1650 OC Edition 4GB Garanciával!
- ASUS TUF GeForce RTX 3080 10G
- SAPPHIRE Radeon RX 5700 XT NITRO+ 8GB GDDR6 256bit videokártya
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire Nitro+ RX 7900XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Dell Precision 5540 i7-9850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Xiaomi Mi 10T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3102
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga i5-10310U 16GB RAM 512GB SSD 13.3 FHD Touch 2in1
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest