- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- LordAthis: AI (és másra is használt) Cluster építése - Második Cikk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Steve198310
őstag
válasz
csucsbicep #46499 üzenetére
Döntsön a nép
-
csucsbicep
nagyúr
270X-ből Vapor-X vagy DCII a halkabb? Illetve mekkora fesz adható nekik max?
-
válasz
Dark KillerX #46475 üzenetére
Az én fiamnak ez a típusú evga 660-ja volt , nagyon szerette... Meglepetésemre teljesen halk volt ,és messze jobban tuningolható volt ,mint az én akkori msi gtx 660-am...
Ennyi infó-val tudok szolgálni róla... -
dunc
nagyúr
Drivertől függetlenül, előfordul,hogy miután kikacsol a monitor, és megpiszkálom a gépet nem kapcsol vissza a monitor! 4850 től, géptől függetlenül ez jelen van az AMD videokártyákon, tiltottam a energia gazdálkodásnál a pxi express energia megtakarítást stb, de rohadt idegesítő random hiba!!!! Hihetetlen, hogy évek alatt se történik megoldás! (win7,8,8.1) Nvidia esetén ilyent nem tapasztaltam, miért nincs rá megoldás?
-
Steve198310
őstag
válasz
Steve198310 #46490 üzenetére
Metro LL 58 fok 1400 fordulat mellett
Batman Origin 50 fok 1400 fordulat mellett
Mafia II 55 fok 1400 fordulat mellett
Mindegyi game a lehető legmagasabb beállítas mellett FHD-ban -
marquuard
veterán
válasz
joysefke #46487 üzenetére
Gigabyte-nél a memóriákon van gap pad, amivel közvetlen érintkezik a bordákhoz. A VRM-eken is van borda, és ott lenyúl a videokártya bordája, hogy könnyebb legyen a hőátvitel.
Ezen láthatod hol vastagabb, hol vékonyabb a bordázat. Meg egyes részek lejjebb vannak elhelyezve, hogy közvetlen érintkezzen a memóriákkal.
-
kungzi
veterán
válasz
joysefke #46487 üzenetére
Túl variálod már ezt a dolgot. A vapor-x és az asus legjobb hűtőben. Ezek közül azt válasszad, amelyik jobban tetszik. Ezektől csak rosszabb és hangosabb hűtők vannak. Vagy vegyél passzív kártyát.
tejszi199803
Mivel a lapon 2db x16-s slot van mindegy melyikben van. Ha most jó, akkor hagyd így. CF-ben is x16 lenne a két slot, mert FX lap.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
baloghbalint #46486 üzenetére
nézd meg gpu-z vel
-
joysefke
veterán
válasz
marquuard #46485 üzenetére
Steve-nek is:
Köszi! Ez jól hangzik, de nem adtál még választ arra, hogy Gigabyte 270X-ről beszélünk-e?
Nekem volt egy Gigabyte GTX 660OC Windforce hűtővel és ott SEMMILYEN-SEMMILYEN vezérlőprogrammal nem lehetett 40% alá vinni a ventisebességet. MSI AB-vel sem. Akkor sem ment 40% alá a tényleges sebesség, ha a vezérlőprogramban kevesebbet állítottam be.
Az eggyetlen megoldás a VGA BIOS mod lett volna. Na abba már nem mentem bele.És pontossanzt a szitut akarom most elkerülni. Hang terén még egyszer semmilyen bettlibe nem megyek bele.
És igen pontossan azt szeretném, ami leírtál:
Idle gyakorlatilag álló ventik, amelyek csak 70fok, vagy túl meleg VRM esetén kapcsolnak be utánna meg megpróbálják mondjuk 85-90 fok alatt tartani a VGA-t. Ennyi.A gigabyte hűtése takarja a VRM-eket és a membordákat?
A Vapor-X hűtése takarja a VRM-eket és a membordákat?
Az Asus hűtése takarja a VRM-eket és a membordákat?
J. -
baloghbalint
tag
Helló az lenne a kérdésem hogy adott egy Asus Sabertooth 990FX R2.0 alaplap egy Asus Radeon R9 270x vga és egy PCIe x1-es wifi kártya. Na szóval amikor a vga bemegy a helyére az első x16 csatiba akkor eltakarja az x1 csatit ha a wifi kártyát beteszem egy másik PCIe csatiba egy x16 ba tettem akkor embertelen lassú a net gondoltam átteszema videókártíát a másik x16 foglalatba mert papíron annak a sávszélessége is x16 os most jó a wifi de az lenne a kérdés hogy rendesen fog menni a második csatiba is a kártya vagy tegyem vissza az elsőbe ?
Köszi
-
marquuard
veterán
válasz
joysefke #46481 üzenetére
Az előbb írtam, hogy ventiszabályzásra ott van az MSI AB. Tökéletesen be lehet állítani 500-600RPM-re idle módba, észre se fogod venni, hogy van ott videokártya. Akárhány lépcsőt hozzá tudsz adni, egyesével be tudod állítani, hogy hány foktól hány fokig mennyin pörögjenek a ventik.
Itt az enyém, ezen jól látod, miről beszélek:
Jelenleg 425RPM-en forog 2 ventilátor, harmadik most nem forog, és 33 fokos.
-
Steve198310
őstag
válasz
Steve198310 #46483 üzenetére
semmiféle rossz akarat nincs bennem de 2 napja azzal vagy elfoglalva mennyire lehet lehúzni a venti sebességet. 1400 sok 1400 nem hangzik jól . Hát mit vársz mi a picsa hűtse ha nem egy pár venti? víz? ott a pumpa hangos lenne? vettél egy szigetelt házat akkor nem tök mindegy hogy 1400 vagy 1000? akkor sem hallani. MERT NINCS SZÉL ZAJ. Nem a ventit hallod hanem a szél zajt 2500 tól
-
Steve198310
őstag
válasz
joysefke #46481 üzenetére
itt a max hőt és a max forgást nézd. el mész egy spanodhoz akinek van vaporja a másik spanodnak asusa aztán ha ennyit lovagolsz a forgáson ott meghalgatod.
igy híába beszélek egy olyan embernek aki silent gépet akar. olyan nincs hogy full silent. mindíg jön valami hátulról ami nem tetszik vagy hangos vagy ez meg az. többen leírták a winyójuk hangosabb. de mit vársz ? adjam kölcsön kipróbálod vagy mi a tököm
-
joysefke
veterán
válasz
Steve198310 #46479 üzenetére
Nagyon jól érteni magyartot...
Azt kéne megérteni, hogy nem azért vettem összessen 50E forintért hangtompított házat meg halk tápot, hogy utánna berakjak egy (kettő) olyan propellert, amit nem lehet 1400 alá szabályozni.
Pontossan tudom milyen az az 1400-as fordulat.Volt egy Giga 660OC-m, azt sem lehetett 40% alá szabályozni, kúrva idegesítő volt.
K.
-
-
marquuard
veterán
válasz
joysefke #46476 üzenetére
Nem véletlen írtam, hogy a 3 ventilátorból csak a középső forog minimálisan, mert megnéztem.
De ugyanez lesz a helyzet a többi gyártó ventilátoraival is, ha nem is pontosan 66RPM, de a gyárinál lejjebb tudod vinni bőven. Volt egy ventiprofilom, ahol 400RPM-el mentek a ventilátorok, ott forgott mindhárom. De fölösleges volt az is, mert nem volt hűvösebb a kártya, sőt ugyanannyi a hőmérséklet 66RPM-en, mint 400-on.
(#46477) kungzi: Vapor-nak magasabb a gyári feszültsége, arra értettem a jobb tuningolhatóságot. De nem mintha olyan hűdenagy teljesítménynövekedéssel járna.
-
kungzi
veterán
akkor most az Asus 270x vagy a Vapor-X tuningolható jobban?
-
joysefke
veterán
válasz
marquuard #46474 üzenetére
ez ugye a gigabyte 270X-re vonatkozik? Engem elsődlegesen a Vapor-X re illetve az Asus DC2-re vonatkozó válasz érdekelne, de azért köszi!!
Ez a 66RPM elég hihetetlen, azt hittem, hogy 700-1000 körül lehet ezeknek a kis ventiknek a legalacsonyabb fordulata és alatta megállnak... Belenéztél már a hátba, hogy tényleg ennyire lassan teker-e a venti? (kb 1/sec)
J.
-
Dark KillerX
addikt
válasz
ArtMooney #46470 üzenetére
Lehet megbánom,ha nem cserélek,de sajnos erről a típusról nem sok mindent tudni.
Teljesítménybe sztem,mert húzott verzió bőven 7870 szint,és sztem még némileg lehet tovább húzni,csak úgye az én 7850-em is elég jól húzható,és a driverek is jók nálam.
Csak ugye az a francos kíváncsiság.
De mivel új legalább van rá majdnem 3 év gari,szóval az mindenképp jó dolog lenne.
- = Zk = - Igazából nekem is ezekre lenne jó cserélni (660Ti,760,7950),csak nehéz találni jó darabokat,amik vannak,azokra meg bőven rákell fizetni,én meg költeni nem igen szeretnék,viszont ezen legalább lenne + plusz gari,mármint a 660 SC-n,és némileg húzva hozza a 270 kari szintjét,játékokban tuti,és nekem ennyi bőven elég.
-
joysefke
veterán
válasz
joysefke #46471 üzenetére
A kérdést persze bárki megválaszolhatja, akinek van egy Sapphire 270X Vapor -ja:
Tehát idle mennyire lehet letekerni a ventifordulatot, és hogy tényleges monitorozóprogramban (AIDA, GPU-Z) figyelve ekkor mekkora RPM-en megy a venti? Nekem az 1400 nagyon soknak tűnik...
J.
-
joysefke
veterán
válasz
Steve198310 #46458 üzenetére
Köszi Steve!
Azt meg tudnág mondani, hogy alapjáraton le lehet-e tólni 1400 alá a ventit? (Illetve hogy GPUZ-ból vagy AIDA-ból kiolvasva tényleg lejjebb megy-e a ventifordulat)
Nekem ez fontos lenne, mert az 1400 rpm már nagyon soknak hangzik a gépem többi komponensének fényében...J.
-
ArtMooney
tag
válasz
Dark KillerX #46468 üzenetére
Cseréld, amíg van rá lehetőséged, nem fogod megbánni!
-
- = Zk = -
félisten
válasz
Dark KillerX #46468 üzenetére
én is "kacérkodom" a ződekkel'... de javaslatra GTX770... SLi-re GTX760
-
Sur1G
aktív tag
Amíg el nem felejtem, mikor a VGA-t néztem találtam egy rövid tesztet, amiben benne van pár típus összehasonlítása. Hátha valakinek jól jön. Bocs, ha már volt.
[link] -
kungzi
veterán
Hali. Asus r9 270x Top vagy Sapphire r9 270x vapor-x?
-
nanus
senior tag
válasz
katt777 #46434 üzenetére
Én pedig hajlamos vagyok elhinni
[link]AIDA64 ugyanezt méri alpon....ahogy nő a venti fordulat/terhelés ugy fordul át a hőmérséklet arány...és a gpu lesz a melegebb
Egyébként lsd kép ez egy 4850 igaz egy Scythe MUSASHI SCVMS-1000 Twin-Fan VGA Cooler hűti
de a ramsünik nincsenek felragasztva... -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
joysefke #46452 üzenetére
Én eleve 280X-et szerettem volna, mert árban szerintem az is jó, de mivel hiánycikk, így lett 270x vaporX CF.
Öhm.. Hangos hűtés. Mivel Nekem CF van a VaporX-ből, először ugye 16/16-ba tettem a 2 kártyát, egymásra, és 2500rpm felett már a vaporX-nek is megjön a hangja. De így, hogy átpakoltam 16/8-ba, és van hely, így már sokkal jobb a helyzet.
-
joysefke
veterán
válasz
katt777 #46450 üzenetére
-Én is 50-60E forintos kártyát kívánok vásárolni (270X: MSI Gaming/Hawk, DCUII, illetve Vapor-X az esélyesek).
-Teljesen egyetértek veled, abban, hogy a 270X ár illetve teljesítménykategóriája jelenleg a legjobb bolt, ha valaki hajlandó egy minimális kompromisszumot kötni.
GTX760 (+10% teljesítmény+30% ár) illetve 280X (+30% teljesítmény+60% ár) annyival nem adnak többet amivel többe kerülnek. A GTX 660OC-nek még nagyon jó az ár-érték aránya, de FHD-ban azért néha az a 10% teljesítmény hiányzik (és azt a plusz 10%-ot olcsón adja a 270X). 7850, 650Ti Boost meg egyértelműen több kompromisszum mint a 270X.Személy szerint a 7870XT-t kihagynám: én out of the box szeretnék egy finomhangolt kártyát, nem azzal bohóckodni, hogy hogyan hozzam ki a kártyában lévő egyébként jelentős rejtett potenciált, ráadásul Saphhire-t nehéz belőle kapni, a többinek meg szörnyen hangos a hűtése. Használtat pedig végképp nem mernék belőle venni.
J.
-
katt777
félisten
válasz
joysefke #46448 üzenetére
Az számít, mennyi ideig tudod használni. Lehet, hogy egy drágább karit használsz 2 évig, nagyobb veszteséggel adod el, de az 1 hónapra eső költsége kevesebb, mint egy kevesebb ideig használt olcsóbbé, főleg, ha nem is kaptál komoly grafikát érte. Én azért vásárolok jó ideje 50-60k körül kártyákat, mert azok biztosan kitartanak 1-2 évig, tehát alacsony a költségük, ugyanakkor kapásból minőségi grafikát kapok a pénzemért. 7870XT bő fél éve megvan, és még mindig nem kapni olcsóbban gyorsabb kártyát (és egy darabig nem is lesz
).
hackeeeee: Afterburner. Nyugodtan próbáld ki a javasolt beállításokat, magam is így javítottam a képminőséget, mert nem értékelem a driverbe épített csalásokat, akár a sebességért teszik, akár azért, hogy egy-egy bugot elfedjenek. Nemrég írtam, hogy a "gyári" beállításokat javítva még egy olyan korszerű progin, mint a Thief is, 5%-kal lassult a megjelenés driverből javítva (ergo lejjebb esik a CPU-limit határa), de egy Borderlands 2-nél ez 30% körül alakult (igénytelenebb motor).
-
joysefke
veterán
válasz
katt777 #46447 üzenetére
-Igazából semmilyet, illetve minimálisat: szvsz zajnövekedés nélkül szeretnék mondjuk olyan 1150 környékén lenni.
-A lényeg igazából a halkságon van. Használtpiacon a legolcsóbb giga/sapphire illetve egy halk hűtésű modell ára (MSI gaming/ DCUII, Vapor-X) közötti különbséget alig-alig lehet érvényesíteni. Ezért (is) jobb ha olcsóbban veszem a jobb hűtős modellt.
Ki tudja meddig lesz a kártya, sosem tervezek ebben évekre, nem is lehet.. Azt szeretném, ha egy esetleges váltáskor nem buknék nagyot. A Giga GTX660OC-t pl 45 ért vettem utcáról kiskergarral és fél évvel később 40-ért eladtam, ez még belefér. De ha mondjuk 53 ért vettem volna és 40 ért adom el, akkor az már nem olyan szép.
J.
-
katt777
félisten
válasz
hackeeeee #46443 üzenetére
Ne aggódj! Simán tedd az élsimítást alkalmazás-vezérelt helyett bővítettre, állítsd át Edge-detectre, AF-nél válaszd a kiváló minőséget, tesszelációnál a felülvezérelt 64x-t (stb), és szerintem lazán átmész VGA-limitbe.
Szebb lesz a kép, és nem veszítesz teljesítményt. Az persze előfordulhat, hogy kiderül valami csalás, és bugzani fog a driver (CF-nél főleg), de én 1 kártyával még semmi hasonlóba nem futottam bele.
Egyébként AB-t is próbálhatod, kisebb power limittel sem ugrálnak az órajelek, inkább a feszt veszi vissza.
Sur1G: A power limitet.
joysefke: Milyen tuningot tervezel, hogy már az eladáson gondolkodsz?
-
joysefke
veterán
Van itt /BP-en/ valakinek kedve ÁFA-visszaigényléssel bohóckodni és venni nekem egy általam kiválasztott kiskerből egy általam kiválasztott 270X-et féláfás konstrukcióban?
Az ÁFA közelítőleges összegét előre utalnám, a többit (mínusz a fél ÁFÁ-t) személyes átvételnél fizetném...
Tag rang meg 1-2 év PH-s karrier fölött várom a jelentkezőket a nagyszerű ajánlatra
Az indok: jóskapista garinál többre tartom a kiskergart, viszont ha full áron vett jobb hűtős kiskergaros kártyát adok el, az nagy bukta.
üdv
J. -
Sur1G
aktív tag
Az Asus GPU Tweak alkalmazásban a POWER TARGET csúszka mit takar?
Köszi -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
katt777 #46442 üzenetére
Még nem bántom őket. Még úgymond bejáratósak, plusz szokom, hogy hogy is van ez, plusz mi, hogy mint van.
Ennyit tettem, hogy bepipáltam az Overdrive-ot, mert az nem annyira tetszett, hogy van ami alatt 1050-en, van ami alatt 1100-on megy a GPU. Így, ha jól láttam, mostmár fix 1100 lett.
A procilimittel számoltam, mert az mondhatni nyilván való volt.
-
katt777
félisten
válasz
hackeeeee #46440 üzenetére
Akkor adott esetben CPU-limittel kell élni. +20%-ra egyébként érdemes feltolni a Power limitet. nV-nál is van egyébként ilyen.
-Gabesz-: A nem ref. kártyákat sok progi rosszul méri, az AB pl. a VRAM órajeleimnek a közelében sem jár (vagy sokkal többet, vagy sokkal kevesebbet mutat), hwinfo viszont abban is OK.
-
-Gabesz-
senior tag
válasz
joysefke #46438 üzenetére
A GPU-z elég érdekesen mutatja a toxic fordulatszámát, de ahogy látom az általad linkelt teszt grafikonján is ez az érdekes ingadozás jelenik meg.
Szóval a minimum ugye a 20% venti fordulat. Ezen stabilan állva a gpu-z szerint a fordulatszám másodpercenként változik kb. 1100-1500 között. Szóval elég érdekes, szerintem ez azért lehet, mert a toxicon 2 különböző méretű ventillátort használtak fel és gondolom nem egyforma fordulaton járnak. (A kisebbik gyorsabb lehet.) Ez az ingadozás a fordulatszám emelkedésével is megmarad, ugyanúgy mint a grafikonon.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
katt777 #46434 üzenetére
Csak Nekem ez a "tologatós", vagyis az AMD PowerPlay az újdonság, mert még nem láttam ilyet soha. Ez még nekem ingoványos. Nem is tologatom a grafikont, csak a pipát tettem oda, hogy fixálja a gpu órajelet.
Hát így is 4GHz-n teker már a 965, fentebb már nem nagyon megy.
-
joysefke
veterán
válasz
Steve198310 #46432 üzenetére
Hali!
Azt esetleg meg tudod mondani, hogy a Vapor-X-en meddig lehet letekerni a fordulatszámot (RPM-ben). Illetve hogy a beállított értéket ténylegesen terja-e. (ellenőrizhető-e tesztprogramból)
Előre is köszi!
J.
-
joysefke
veterán
Van egy csomó:
http://www.tomshardware.de/amd-radeon-r9-270x-roundup-test,testberichte-241406-5.html
http://us.hardware.info/reviews/5003/9/five-amd-radeon-r9-270x-tested-asus-msi-sapphire-and-xfx-conclusion
A baj az, hogy a zajmérés elég megbízhatatlan
A zaj maga is elég szubjektív.
Tesztek alapján nekem eddig az MSI Gaming/Hawk illetve Asus aztán a Vapor-X jön a legjobban be.
-
De4d
őstag
Nincs egy olyan teszt ahol csak az azonos karikat engedik össze? főleg a r9 270x-ek érdekelnének
Gyári hűtéses vs gyári oc-sek ellen asus msi ellen stb. toxic vs vapor stb
Lehet külföldi teszt is, csak az eredményekbeli eltérés érdekelne fps/fogyaszás/melegedés -
katt777
félisten
válasz
Sondi1986 #46382 üzenetére
Az OK-s. Nálam 1V-ra van állítva, Hwinfo szerint 0.964-en megy, ahogy a biztonságilag 1.11-re állított 1100MHz is csak 1.069 körül. Viszont ígyy is melegedne rendesen, 65°C-os GPU-hoz 100%-ra kellett tennem a hűtést, hogy a VRM-ek ne menjenek 90°C fölé.
babicsbalu: Lassabb lesz pár %-kal. Másik lapban?
nanus: Én még egyetlen ATI/AMD kártyát sem láttam, amelynél terhelés alatt ne lett volna legalább 15-20°C-kal magasabb a VRM-hőmérséklet, főleg 80°C-os GPU-nál, ahová egy alap CCC beállításnál fel sem melegedne. Szóval elméletileg nincs kizárva, de én kételkednék ezekben, főleg, ha gyárilag nincs ott hűtés (mint pl. Sapphire-ön). Fizikai hőmérés többet mondana.
Zsohi: A leghalkabb és leghatékonyabb hűtést én eddig a Gigabyte-on tapasztaltam (windforce 2).
hackeeeee: Futtass HwInfo-t, az pontosabb képet ad, de a 3D terhelésben AB sem szokott tévedni. Ha 2 GPU-d van, egy BI nem olyan halálosan megterhelő progi, hogy ne fordulhasson elő CPU-limit. De ha a procit feljebb tudod vinni, úgyis kiderül. Természetesen energiagazd. is befolyásolhatja a teljesítményt.
-
-Gabesz-
senior tag
válasz
joysefke #46408 üzenetére
Nálam a Sapphire r9 270x toxic teljesen hangtalan, még ha manuál felrakom 100%-ra, akkor sem mondanám zavaróan hangosnak. Automata venti vezérléssel ezidáig max 57 fokra melegedett 34% tekerve a ventiket.Gyakorlatilag nem hallik ki a táp, a proci és a ház ventik közül.
A legmagasabb alapórajelű modell, alap 3dmark11: [link] -
Steve198310
őstag
válasz
bajzal #46428 üzenetére
El tévedtél kolléga! Ez nem a 280 topik. Ne keverjük ideért csak márka testvérek de a specifikációjuk teljesen más. Legyél szíves mellőzni ezt. Ha majd lesz 270 vs. 280 topik akkor oda be tolhatod. De akkor sem lesz valósmert nem egy kategória. Mint ahogy ez a cikk sem ide való
Köszi -
hackeeeee
Jómunkásember
Az MSI afterburner GPU használatának mennyire lehet hinni?
Csak azért kérdezem, mert a 965-tel is Bioshock infinite alatt ki 90-95%-on teker mind2 gpu.
Mondjuk most annyit csináltam, hogy engedélyeztem az Overdrive-ot, hogy fix-en 1100-on menjenek a gpu-k.
-
bajzal
őstag
válasz
holapito #46417 üzenetére
Igaz ezek 280X kártyák, de a hűtés a lényeg
"A legcsendesebb kártya címét most is az ASUS érdemelte ki, ami üresjáratban és terhelve is nagyon alacsony zajszintet produkált. Őt az MSI követi, ami nem volt sokkal zajosabb az utóbbinál, és ez a különbség is csak terhelés mellett jött ki. A Gigabyte megoldása üresjáratban még csendben volt, de terhelve nagyon üvöltött, mely szint szerintünk már a zavaró kategóriába tartozik. A Sapphire kártyája hasonlóan viselkedett."
Forrás 3. bekezdés Olvassátok el a kövi oldalon az értékelést is!
-
hackeeeee
Jómunkásember
Az mitől függ, hogy a kártya a boost-os, vagy a "sima" órajelét használja?
Bioshock alatt 1100-on megy a gpu, Dirt showdown alatt pedig 1050-en.Rosszul emlékeztem, sorry.. GPU-z-ben láttam az 1100-at. Szóval, hogy lehet vele elérni a boost-os órajelt? CCC->overdrive?
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Steve198310 #46423 üzenetére
Nálam 1800-1900 fölött már megtöri a csendet.
-
Steve198310
őstag
Itt már az elvakultság beszél. Nem rossz a Dual-x sem ha nem zavar a 2100-2500 között forgo venti hangja. Nekem is volt Dual-x karim és teljesen elfogadható sőt jo kis hangja volt. Alap beállításokkal az auto fan vezérlés is hatásos volt. Most meg a vapor egyenesen zseniális a toxiccal együtt. Nincs külön börda a RAM-okon VRM-ek is a nagy bordához kapcsolódnak és persze hűtöttek. Asus bajtársnál azokra vegyél ha hűteni akarod a VRM-eket. Aztán vagy jó lesz vagy kuka
-
marquuard
veterán
Az mitől van, hogy GPU-Z nem, de Aida64 írja a kártya VRM1 és VRM2 hőmérsékletét?
Mindvégig azzal a tudattal éltem, hogy ezen nincs VRM dióda
Amúgy 1,5 óra BF4 multi után 56-58 fok, nem tudom, ez elfogadható? -
Steve198310
őstag
-
kovsol
titán
válasz
bajzal #46414 üzenetére
Nekem a Sapphire 7870 kártyám teljesen hangtalan volt. MSi 7850 kártya hanja 50% fölött megjött, de csináltam venti profilt rá és nem volt gond. Giga 7870 3ventis kártyám 30% venti fordulattal is hűvös maradt és hangja nulla.
A sapphire 7870xt kártyám is csak tuninggal hangosodik fel, 1000/1600Mhz amin használom halk marad még auto venti vezérléssel is.
Giga kártya baja az volt, hogy idle se vette vissza a venti forulatot, de ezt könnyedén lehet orvosolni egy saját venti profillal és halk. -
Sondi1986
addikt
válasz
Ezt nézted: HIS H270XQMT2G2M R9 270X 2GB GDDR5 a boost órajele 1140Mhz
-
bajzal
őstag
válasz
Nekem asus top r9 270x van és ultrahalk.
99%-os terhelés mellett 65C de így még semmi hangja nincsen, de ha felveszem egy kicsit a ventiket, amik még mindig nem hangosak akkor már csak 55C. Szóval nagyon jó hűtés. Szintén ajánlom még az Msi-t az ilyen jó kb.De a sapphire, gigabyte hangosak.
-
joysefke
veterán
Bónusz kérdés:
Egész jó áron látok nagykerből származó, új, de jóskapista garis 270X-eket (emerico)Ha esetleg galiba van és nekem kell gariztatni, akkor melyik gyártók termékeivel (Sapphire, MSI, Giga, Asus) tudom ezt fájdalommentesen megtenni?
üdv
J. -
joysefke
veterán
Sziasztok!
1,
Van ezen két kártya között különbség az órajeleket leszámítva?ASUS R9 270X 2GB GDDR5 DirectCU II TOP
ASUS R9 270X 2GB GDDR5 DirectCU IIJobb esetleg a TOP verzió hűtője?
Asus mennyire ajánlott?2,
Jól sejtem, hogy a Vapornak ténylegesen különbözik a hűtése a simától?Sapphire R9 270X 2GB DDR5 OC Dual-X 11217-01-20G
Sapphire R9 270X 2GB DDR5 OC Vapor-X 11217-00-20GMelyik a halkabb? (hőfokokat öszintén mondom, nagy ívben leszarom, csak el ne füstöljön)
3,
Ez a videókártya:
Sapphire R9 270X 4GB DDR5 OC Boost 11217-04-20G videokártyamitől speciális? Azt hittem az összes 270X tud boostolni?
4,
Ugye az összes 270X át tudja nyomni a hangot a TV-nek HDMI-n keresztül? (Sajnos az erősítőmet nem tudom beüzemelni)
J.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
kovsol #46403 üzenetére
A procival tisztában vagyok.. Majd talán legközelebb az következik.
Okés, átpakoltam. Igaz, így az alsó a táp közelében van, de így is több helye van, mint az 1. kártyának ha 16/16-ban vannak.
No, így a gpu1 megáll 70 foknál, és ~2100rpm-nél.. Egy kicsit jobb a helyzet. A Gpu 2 pedig, ahogy elnézem s szintén 70 fok körül van.
FPS-ben nem vettem észre különbséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó karcmentes Realme 7i 4/64GB / 12 hó jótállással
- Xiaomi Redmi Note 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest