Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- moongoose: Mennyire tűnik kamunak ez a weboldal? http://kymera.hu/
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Klaus Duran: Nem csajos Samsung Z Flip
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hello!
Az létezik, hogy egy MSI 270x Hawk-nak nem elég egy FSP 400PNF / Hexa 400W?
Volt az adataimnál szereplő konfiggal tesztelve, meg egy e5300 + g41 konfiggal is. Driver nélkül megy hibátlanul, driver install utáni újraindításnál viszont fagy windows üdvözlő képernyő után, kék/szürke/fekete képernyővel. Ha alacsony felbontásban indítom (F8-al) a windowst, úgy bejön, de rögtön fagy ahogy csinálnék valamit.
A tápokra mutogatnak az MSI fórumon, hogy próbáljam ki egy ágas táppal, meg hogy 24A/500W a minimum, de a másik 270X-em (MSI Gaming) vígan megy egy 350-es PNF-en, furmark alatt 2xxW fogyasztással, úgyhogy ez nem tűnik valószínűnek.
Volt több driverrel / biossal próbálva, volt friss windows install, alaplap bios frissítés, minden egyéb ami eszembe jutott, de mindig ugyanaz a hiba. A két tápcsati külön ágról ment mindkét táppal.
Kép a hibáról: [link]
Küldjem vissza gariztatni vagy lenne még mivel próbálkozni?
Esetleg olyat meg lehetne próbálni, hogy a Gaming biosát raknám a Hawk-ra, vagy van valami lényeges eltérés a kettő között az órajeleken kívül?
-
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
-Gabesz- #45790 üzenetére
De legalább kártalanítja (ezt mondja legalábbis). Az én csalóm meg legatyásodva ül előzetesben Szombathelyen, azt hiszem. Polgári peres ügy lehet belőle, szóval futhatok a pénzem után.
Ha meg bejött a TippMix (amit azért kötve hiszek, mert haveri körben azért 99% bukó, pedig éjjel nappal azt nézik) Nem tudom, nem találgatok, de akkor is mocsok egy eset, az biztos.
-
-Gabesz-
senior tag
válasz
Ed3r_X_ #45789 üzenetére
Szerintem mondani bármit lehet.
8 nap alatt elvert majd fél millát amit itt nyúlt le, tip-mixen. (elmondása szerint)
Na most 1. nap nem bánta meg...2. nap nem bánta meg......9. nap megbánta?Nyilván ha bejön a tip mix és nyer, akkor mindenkit kártalanít és pénze is marad, happy minden. Lehet ez volt a terv. Na de a nyerési eséjeket józan paraszti ésszel átgondolva, ki vág bele ilyen baromságba?
Én csak azon csodálkozom milyen higgadtan beszélgetnek vele a károsúltak, no meg azon, hogy egyáltalán be tud még lépni a nickkel.
-
válasz
Dany007 #45780 üzenetére
Szia kolléga!
Te a sima 270 bios-át linkelted , ő pedig a 270x-ét kérte ,nem?....Egyébként meg tök mindegy ,lehet bios-t cserélni a kártyán ,garanciába semmit nem jelent...
Gondoljunk bele... a "képugrálás hibát" is bios frissítéssel orvosolta a gyártó ,hogy másképp csinálta volna... -
Dany007
veterán
válasz
ALONSO11 #45778 üzenetére
De ba..meg! Mért nem raktad vissza a gyári biost? Linkeltem neked egy oldal ahol le lehet tölteni. Megadtam a program nevét. 2 perc lett volna én is megcsináltam!
Most képes voltál leadni másik biosszal... :S Uh
Nem lett volna nagy dolog visszarakni és akkor most nyugodtabb lehetnél. -
emre
veterán
válasz
kona005 #45774 üzenetére
Amikor úgy érzed hogy lehetne ennél hűvösebb is a gpu.
Én kb 2-3 havonta portalanítok. Aztán ha ilyenkor azt látom hogy kevés a por de mégis melegebb a szokásosnál akkor bontom tovább és kenem újra. De ezt kb évente egyszer nem árt elvégezni.
A jelenlegi 7870-es vga-mat tavaly júniusban vettem, és a napokban pasztáztam át először. -
kona005
senior tag
Minden nap játszom.
Milyen időközönként kellene újrapasztázni? -
jeni
félisten
válasz
Repsol600 #45770 üzenetére
minél intenzívebben van használva a VGA,illetve FULL-ra járatva annál jobban és hamarabb szárad ki a paszta,mivel nagyobb a hőtermelés és így szinte kiszárítja a pasztát,kétlem,hogy a gyártó egy gagyi pasztával oldaná meg egy két felület érintkezését,főleg nem egy csúcs kártyán
nem ez lehet a hátterében,hogy szinte megkövesedik?
-
-Gabesz-
senior tag
válasz
Apollo_21 #45767 üzenetére
Na és ilyenkor mikor szétkapjátok a karit mert mondjuk újra kell pasztázni. A már korábban rajta lévő Gap-padokat használjátok tovább, vay cserélitek? Tehát mondjuk a memórián ha van, akkor azt ott hagyjátok tovább, vagy azt is cserlitek?
Szerintem a Gap-pad kibír több szétszedést-összerakást, vagy nem? -
Apollo_21
addikt
Elkészült a "semmi", gap-pad..vékony csík rágógumi..csak ez nem tapad...bordából a legalacsonyabb sem fér el
Ragasztó bevolt száradva..
De azért egy kis csíknyi gappadot a vrm-re tettem erre a 3db 4mm magas bordát...kicsit úgyan beleérnek a lamellák közé..;nem lett a legtutibb..de már idle-ben is látni h az akár 10fok gpu - vrm közti eltérésből lett 4-5.
Sajna mérges vagyok magamra így h nemsikerült helyesen feltenni mindenhova a bordákat, demind1..
Lesz belőle víz vagy vmi aftermarket lég. Ez a fél megoldás nemgyere be, nemakarom hajligatni a lamellákat. -
Dany007
veterán
válasz
ALONSO11 #45759 üzenetére
Az úgy nem fog menni. Kell hozzá egy progi.
Asszem Atiwinflash a neve.
Leszeded a bios-t, biztos fent van a neten... és azzal visszatöltöd.
Aztán visszaviszed a kártyát és megmondod, hogy legutóbb csak vicceltél... igazából gyári bios van rajta és az is volt... Aztán bizonyítsa be hogy most tetted vissza két napja...Amúgy ha jólemlékszem az Asus programja felajánlja az új biost! Úgyhogy szvsz bullshit hogy csak szerviz rakhatna rá új biost... főleg mikor 2 kattintás és elcseszni se lehet semmit...
De tényleg nagy fail volt ezt mondani. : /Meg sajnálom hogy így rászúrtál ezzel a kártyával... is. Nem lehet, hogy a géped valamely komponense szarakodik ami nyírja ki a vga-kat?
szerk.: Bios - remélem ez az.
-
Apollo_21
addikt
válasz
Picturemaker #45762 üzenetére
... az jójáték lesz
thx
-
-Gabesz-
senior tag
válasz
- = Zk = - #45754 üzenetére
A GPU-t kell csak pasztázni.
Még véletlenül sem írtam hogy a GAP-PAdot pasztázni kell
Azt kérdeztem, pasztázáskor cserélitek-e a GAP-PADot?Mivel pasztázáskor lekerül a hűtő, a GAP-PAD is szabaddá válik. kérdés tehát ha használt GAp-PADra rakod vissza a hűtőt mennyire lesz passzentos?
-
Repsol600
addikt
válasz
-Gabesz- #45753 üzenetére
Gap padot nem kell pasztázni.
Egyébként ha nem lehetne BIOST cserélni akkor miért elérhető minden gyártó honlapján az átlag usereknek is?
Ez csak egy kifogás a szerviz részéről. Amúgy meg 5 perc feldobni a szervizesnek és akkor tudja hogy szakember tette fel.
Elvileg még hűtőcsere se járhatna gari vesztéssel, mivel egyik Asus kártyám gari papírján az állt, hogy ha garanciáztatni szeretném és előzőleg volt hűtőcsere, akkor a gyári hűtőjével kűldjem vissza.
-
CirrMee
addikt
válasz
Ed3r_X_ #45745 üzenetére
Hivatalosan lehet gyártó által kiadott BIOS -t felrakni. Az már más lapra tartozik, hogy a drága honfitársaink bármibe belekötnek, csak hogy dolgozni ne kelljen nekik. Vagy csak jót tesz a közérzetüknek, hogy mással kib*szhatnak...
És igen, éppen ezért magyar üzletben soha nem mondunk olyat, hogy BIOS -t cseréltünk, lekaptuk a hűtőt pucolás vagy pasztázás miatt, stb.
-
Apollo_21
addikt
A paszta mint a kő olyan száraz vmi, megy fel a Bq Dc1 paszta.
-
marquuard
veterán
Üdv.
Crysis 3, BF4 multi, Metro Last Light alatt a maximum hőmérséklet 62fok, ezt tartja órákig. Ez jó?
-
bombibmw
veterán
válasz
ALONSO11 #45741 üzenetére
Adj 5k-t a szervizesnek és rakja rá a gyári bios-t szépen csendben,hogy senki ne hallja!
Aztán gariztassa le!Egyébként ezt nem csak a szervíz csinálhatja.
Szép lenne,ha a Tweak feldob egy friss verziót és Neked be kéne vinni a szervizbe,hogy ugyan frissítsék már le.
De ha esetleg mégis van erre vonatkozó jogszabály,mutassa meg,adja vissza a kártyát,aztán otthon visszapakolod a gyárit rá és visszaviszed azzal. -
- = Zk = -
félisten
-
rol33
aktív tag
srácok ezt látom fekete háttérnél, bocs a pocsék képért, de sztem látszik a lényeg rajt: [link]
érdekes h a csík pont a monitor felélnél van...
elhalt a kártya vagy mi lehet? kb. fél éves lehet a 7850-em. -
kaszas19
senior tag
Vissza raktam a feszültséget 1,163-ra ami gyári érték mert ma szétkaptam a gépet pasztázás véget és néztem hogy a VRM résznél semmi nincs szóval nem kísérletezem vele nincs kedvem tönkre vágni a kártyát,így is viszi az 1150-et.
-
-
Apollo_21
addikt
Ha lekaptam a hűtőt pasztázzam újra vagy maradhat a régi ? Be quiet dc1 paszta van ha azt mondjátok h érdemes.
-
Dany007
veterán
Szvsz amíg nem tapasztalsz anomáliákat addig nincs értelme bios-t mókolni.
Esetleg a weboldalon ha megtalálod a letölthető bios-t, akkor ott talán le van írva mit javítottak benne. És akkor eltudod dönteni kell-e vagy sem. De ha nincs gond a kártyával akkor szvsz nem kell.szerk.: na látom megelőztek.
-
L4mie
veterán
erre valaki valamit?
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
Gaboman #45723 üzenetére
És mennyit pörögnek a ventik rajta neked? Mert én akárhogy nézem, nekem nem megy fel 49% fölé, akármit csinálok. De mondom, alaphelyzetben viszont nagyon jó, most is 31 fokos. Fene se érti.
(#45724) Dany007
Fülvédő? Minek az?
Amúgy kapcsolósra lesz megtervezve, hogy ha kell rásegítsen. 5V- és 12V-ról fog menni majd. Na de ez a jövő még
-
-
kona005
senior tag
Sziasztok!
Minap gazdagabb lettem egy VTX3D HD 7870 Black-el.
BF3 alatt volt hogy 77 fokra is felment (tudom nem túl acélos a hűtője) viszont ilyen 40% ment a venti.
Ha adok neki 60% akkor ilyen 68 fok. Adhatok neki? Nem lesz baja? -
Apollo_21
addikt
válasz
Steve198310 #45715 üzenetére
Még nemtudom, amikor írtam a mai nap akkor érkezett meg a varázsló által küldött cucc
Bízom benne hogy a kártyán nincs matricaEzt nemfigyeltem meg, de nemszeretném matrica nélkül sem lebombázni az egészet a nyákig
Illetve, hamár szétszedés! Érdemes átkenni pasztával, ha leszedem a hűtőbordát is?sephi:
Nemjártam még ennek sem utánna, nemtudom ki ragaszt és ki nem, csak amiatt h bordáznám a vrm-et nembuknám el a közel 1év garit. -
L4mie
veterán
Na urak berendeltem az MSI Gamer 4GB-os 270X -ét, a 4GB mellett azért döntöttem, mert hosszútávra terveztem, később talán jól jön, ártani meg nem árt, 6k val volt drágább.
A kérdés, hogy az MSI 270X el van-e olyan tapasztalat, hogy bizonyos szériáknál nem árt biost frissíteni, ilyen olyan hibák miatt.
És ha volt ilyen milyen hibák voltak ezek, és milyen BIOS az ajánlott?
Köszönöm: -
Apollo_21
addikt
válasz
Steve198310 #45651 üzenetére
Visszakanyarodva ide, a kérdés..hogy teszem be a bordát..és gap-pad-ot..a hűtés leszedése nélkül?
1: sehogy?
2: leszedem a "műanyag" borítást?
3: az egyés hűtést lekell aplikálni, de úgy bukó a gari...?
4: nemtudom?Ha vki aplikált már le vagy fel vmilyen alkatrész DCUII V2 hűtés esetében..vagy magát az egész hűtést, szánoljon be róla legyen kedves!
-
szimi57
őstag
Sziasztok!
BF2 közben egyszer csak elszállt a game, előjött az asztal, játék sehol. A GPU v. a CPU a ludas? Mind a kettő húzva.
-
Dákesz
tag
sziasztok!
Egy fx 4130 húzva kihajtana egy 7870 et? -
BogyóBP
addikt
válasz
ALONSO11 #45700 üzenetére
ÉN két ilyen kártyát is vittem vissza ugyenezzel a gonddal. Nem bírják a megtúrt órajelet, gondolom a top verzió van neked is. Nekem anno azt mondták tegyem rá a nem TOP verziós R9 270X biosát és akkor jó lesz vagy biosba írjam át az értékeket arra.. ÉN inkább visszavittem. Nálam Mafia2 és World of Warplanes nél volt ilyen 2x is.
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS ProArt GeForce RTX 4080 SUPER OC 16GB - Garancia 2027.10.03
- MSI GeForce RTX 3090 VENTUS 3X 24GB OC Garanciával!
- ASUS Dual GeForce RTX 4070 SUPER OC Edition 12GB
- RTX 5070 Ti OC 16G/új, bontatlan/ garancia/ beszámítás/ ingyen foxpost
- ASUS ROG STRIX RTX 4070 Ti SUPER OC Edition 16G (kishibás) videokártya garanciával
- Zebra ZP505 EPL hőpapíros címkenyomtató
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION+ Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF VG27AQ 165Hz QHD IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 256GB FHD 144Hz
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest