Hirdetés
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Steve198310
őstag
válasz
kona005
üzenetére
Sem alap sem fesz emeléssel nem raksz rá 100Mhz-t és nagyon nagyon ritka ha egyáltalán megy rendesen 1200Mhz-t. Na meg bele pofázik a tetves Driver is , hogy mennyit fog menni a végén.
Amint írtam igen csak ki vannak hegyezve ami már nagyon csekély tuningot fog magában rejteni. Be dobhatnának ismételten egy Tahitis GPU val felszerelt 270X et. Na de azt is jó lenne tudni mit,hogyan mennek milyen hőtermeléssel az XT 7870 ek. Kedvenc 7870XT amit vettem is volna ha lett volna a Sapphire gyártotta.A mostani Driver-ekkel nem is igen találok tesztet vagy ritkán.
Na de jó ez is ami most van
meg felel teljes mértékig -
katt777
félisten
válasz
kona005
üzenetére
Az a kérdés, AB mit ír ki, hiszen az MSI saját szoftvere. Ha "hülyeség", könnyen lehet, hogy szarrá volt hajtva a kártya, és a magas hőmérséklet miatt kiment a hőmérő, ezért is adták el. Így aztán bármikor tönkremehet a kártya, de lehet tuningolni, és nem foglalkozni vele.
kona005: Nagyobb felbontású monitortól eltűnik a CPU limit, és bizony könnyen lehet (egyáltalán nem ritka, persze attól függ, mekkora volt előtte a CPU-limit), hogy magasabb FPS-e is lesz egy rendesen kihajtott kártyával a nagyobb felbontás ellenére.
-
belinho
senior tag
válasz
kona005
üzenetére
Amikor a CPU eléri a 70fokot, ott már a magok is 75 vagy fölé mennek, az pedig már elég sok, ezért nem is erőltetem. Persze télen más a helyzet, de ez a nyári időjárás+ az Intel gyenge pasztája már túl sok.
Vízzel lehetne még csökkenteni, de nem költök feleslegesen, meg a kártya is elég jól termeli a hőt a házban, szóval az sem segíti a Freezer 13Pro dolgát, ami pedig csodálatosan teljesít. Csökkenteni kéne a CPU feszt, de sajnos az MSI lap feszkezelése nem az igazi, MSI-nél máshogy értelmezik a tuning és az energiagazdálkodás fogalmát . -
belinho
senior tag
válasz
kona005
üzenetére
Én is visszább vettem a beállításokból, mert engem is nagyon zavart, hogy 60,aztán leugrik 35-re, majd vissza 60-ra. Már nem emlékszem miket vettem visszább de sikerült beállítani 50-60fps környékére.
Valószínűleg az optimalizáció az oka, nem sikerült i7-es procit szerezni, hogy megnézzem, de azt tudom, hogy a 3570K magjai dolgoztak rendesen, sokszor 100%-on, miközben a kártya nálam is pihent.
Afterburner-el lehet monitorozni a magok kihasználtságát, ott mutatja szépen a max tüskéket és az FPS viszonyát. 8magot/szálat használ a játék, szóval egy erősebb procival biztosan nem ugrálna ennyire, bár ahogy a végére jutottam inkább az AMD driver és az OpenGL lett a gyanúsított, mert a 280X is sem bírta a fix 60-at high beállítások mellett, míg a GTX 770 igen! -
Zsohi
őstag
-
belinho
senior tag
válasz
kona005
üzenetére
Nem csak abból áll, hogy eltávolítás meg telepítés!
Amikor így egymásra dobálod a drivereket az újat, majd vissza egy régebbit az okozza a gikszert!
Amikor felteszed az újat az felteszi az új registry bejegyzéseket is, amit az eltávolítás nem fog törölni, mert a fontos fájlok, amiket a driver rögzít nem törlődnek le. Majd amikor visszaraksz egy előző drivert, az olyan szépen összeakadhat az új registry fájlokkal, hogy azt öröm nézni, ennek iszod most a levét.El kell távolítani a drivert uninstall-al, újraindít, majd futtatni egy ACU-t, majd újraindít, aztán a legutolsó driver-t föl, majd újraindít megint.
-
Dark KillerX
addikt
-
Dark KillerX
addikt
válasz
kona005
üzenetére
3DMark-ok alatt bír ennyit alapfeszen,de játékok alatt csak egy 1130-at,és egyébként pedig feszt nem tudok neki adni,ugyanis oda módosítani kellene a BIOS-t.
Ja és Asus Gpu Tweak-el húztam,ahol a Settings-en belül,a Tune opciónál bepipáltam az " Overlocking Range enhacemnent-t"

-
katt777
félisten
válasz
kona005
üzenetére
Más ledek nem villognak indításkor? Egy 4870-em döglött így be. Az mondjuk PCI-E X8 slotban működött, X16-ban ue. hiba volt.
Pityu.: Nem is állítottam, hogy nem.
Nálam is egészen eddig hibátlanul működött a kari.Baltoafarkas: i3 is szépen meghajtja ezeket a kártyákat.
sephi: GPU boss-on bármilyen kártyákhoz találtok összehasonlítást.
-
CirrMee
addikt
válasz
kona005
üzenetére
Nálam elment lazán 1100/1500 -ig, feszkó emeléssel járt 1100MHz felett is (1150). Pusztán csak a hűtés miatt nem használom annyin. Sajna 1050 körül kezd megugrani a fűtés, gondolom a VRM is kaphat onnantól, amihez szenzor meg nincs. Jobb a békesség alapon 1000/1500 -as tempóval hajtom - a GPU és hűtése lazán bírja, az Elpida chipek meg amúgy is 1500 -ra vannak hitelesítve...

-
F e Z o
veterán
válasz
kona005
üzenetére
A Radeon R9 270 lényegében a nagyobb testvérének számító R9 270X paramétereit másolja, vagyis a termék a Pitcairn kódnevű lapka felújításának tekinthető Curacao cGPU-ra épül, ami 1280 darab aktív shader részelemet tartalmaz, 2-2 darab ACE, setup és raszter motor, 80 textúrázó csatorna, 32 blending egység, illetve 256 bites memóriabusz mellett. Utóbbihoz 2 GB-os kapacitású, GDDR5 szabványú fedélzeti memória kapcsolódik, melynek effektív órajele 5,6 GHz.
Az X-et nélkülöző R9 270-es modell magórajele 900 MHz, míg a PowerTune Boost 925 MHz, és ebben ki is merül az egyetlen technikai különbség a nagyobbik testvérhez viszonyítva, amely 1000 MHz-es magórajele mellé 1050 MHz-es PowerTune Boostot használhat.
A kisebb magórajel lényegében lehetővé tette, hogy a Radeon R9 270 beférjen a 150 wattos TDP limitbe, vagyis mindössze egy 6 tűs PCI Express tápcsatlakozó szükséges a kártya energiaigényének kielégítéséhez. Ez persze némileg akadályozza majd a tuningot, hiszen még ha a grafikus processzor bírná is a komolyabb magórajelet, az már nem biztos, hogy erre a 150 wattos tápellátás elégségesnek bizonyul.
-
greenface
aktív tag
válasz
kona005
üzenetére
Akkor lassulhat be, ha emelve van a gyári órajel, a power limit viszont nem.
A power limit ui. úgy van belőve gyárilag, hogy default órajelen normál körülmények közt nem lehet szükség az órajelek visszavételére, ill. a kártya lassítására.
Viszont tuningnál (magasabb órajeleknél) előfordulhat, hogy beavatkozik a power limit miatt a driver (vagy a kártya bios-a, nem tudom), és így a tuning hatása nem lesz teljes.Pld. előfordulhat, hogy vki pld. 20%-ot emel a gyári órajeleken, viszont nem, vagy alig lesz gyorsabb a kártya, mert a power limit miatt folyamatosan 'throttlingol'.
Ezért érdemes tuningnál a power limitet is feljebb tolni, biztos ami biztos.
-
CirrMee
addikt
-
Steve198310
őstag
válasz
kona005
üzenetére
Meg nyugtatlak nem a driver miatt van
Ez a fesszel áll össze függésben meg a gpu húzással. Ha nem tolod fel a feszt akkor igy kezd cikázni ha húzod a gputVolt egy Sapphire R9 270X Dual-x karim
( ami mellékesen a "Steveféle" hibába hunyt el. Kikapcsolt játék közben és one zsinor meghotttt)azt gondoltam hibás de előjött más karijával is. Mellesleg nem csak Sapphire karival még a méltán agyon dícsért Asusból is ki lehet ezt hozni
De ezt nevezzük "nem hibának" csak már ki vannak hegyezve cseppet és ennyit mennek
-
RMZ250
senior tag
válasz
kona005
üzenetére
Nem lehet, hogy csak simán frissíteni kell a monitort vagy mi? Lehet nem így kell mondani, nem emlékszem már mit is csináltam de mikor GTX460-ról Váltottam 7870-re nekem is elmosódott, életlen volt a szöveg winben meg böngészőben. Mondom, azután a monitorral csináltam valamit és egyből jó lett.
-
CirrMee
addikt
válasz
kona005
üzenetére
Analógnál előfordulhat sajna.
Saját történet:
itthon van egy 22" -os FS ScaleoView monitor, ami hasonlóan jár el néhány videokártyánál. Valami zavart szedhet össze a kábel, & gyengébb jelet adhat le a kártya más típusú karikhoz képest, ami ennek a megjelenítőnek sajna nem igazán tetszik. Nálam (párom gépén) annyival lehetett segíteni, hogy legóztam a "raktáron" lévő alkatrészek közül. Kapott a rendszer egy jobb minőségű DVI/VGA átalakítót, egy vastagabb, jobb minőségű (jó régi) VGA kábelt, a monitornál meg manuálisan lőttem be a Phase/Clock féle értékeket. Ezzel így most használható, de így is annyira érzékeny az egész, hogy ha pl a kábelt a gép másik oldala mellett vezetem el, máris homályos kép a jutalmam. Más itthoni analóg monitorral nincs ilyen probléma, azon nem homályos a kártya képe, illetve természetesen digitális kimeneteken is tökéletes minden a videokártyát illetően.Nemrég a párom gépébe költözött a 7790 -es (ex)kártyám. Na ekkor találkoztam újra ezzel a jelenséggel. Korábban egy Gainward 9600GT HDMI féle kari csinált ilyen balhét ezzel a monitorral, azt hittem egyedi eset. A 7790 előtt egy 5770 üzemelt, azelőtt egy másik 5770. Üzemelt ideiglenesen 9600GT is, csak Giga féle, azzal sem volt gond.
Ha van lehetőséged digitális átvitelre, szerintem térj át arra.

-
Grave_444
nagyúr
-
Picturemaker
őstag
válasz
kona005
üzenetére
Ezért javasoltam másik táppal kipróbálni. Első indításnál minden jól "meghúzza" a tápot, resetnél pedig sokkal kevésbé. Találkoztam már ilyennel, összesen egy darab kondenzátort kellett cserélni a tápegységben.
Lehet, hogy nem ez a baj, de lehet, hogy igen. Valakitől mindenképpen kérj kölcsön egyet. -
Steve198310
őstag
válasz
kona005
üzenetére
Ja meg oldottam a dolgot. Legyalultam a g..ibe a wint és feltettem frissítések nélkül
Olyanom nem volt hogy nem adott képet meg cicergés.(#45970) csabi0805 Amúgy rohadt egy jó darab lett.

ITT van és nagyon korrekt üzlet -
szumo
senior tag
válasz
kona005
üzenetére
Nézzél egy energiagazdálkodási beállításokat.
Szerintem pont annyi ideig fürödtél, hogy vagy/és leállt a merevlemez meg eltette a win magát alvó üzemmódba. és mivel leállította a merevlemezt nem tudott visszaéledni esetleg bekékhalálozott, csak nem láttad, mert nem volt kép.
Szóval én az energiagazdálkodásnál kezdeném. Régen többször jártam hasonlóan, azóta nem engedem, hoy a gép elaludjon és főleg nem, hogy a merevlemezeket lekapcsolgassa.
Új hozzászólás Aktív témák
- Stratégiai biztonsággal védekeznek a dráguló memóriák ellen a gyártók
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Elektromos autók - motorok
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- Kicsomagoljuk és bemutatjuk a Poco F8 Ultrát
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3971, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 8 64GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- PlayStation 5 SLIM DIGITAL 1 TB + kontroller 2026.12.09-ig garanciális, számlával!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4051, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3935, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
meg felel teljes mértékig

BF3 multiban ki is vettem a V-syncet, aztán hasít a 80-110 FPS. 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Nálam is egészen eddig hibátlanul működött a kari.