- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- bambano: Bambanő háza tája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Krisztianby: Íróasztal STAUNING 80x160 jobb mint gondoltam.
- Klaus Duran: Youtube AI szinkron
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
joysefke
veterán
Sziasztok!
Az R9-270-en ugye 1db 6 pines betáp van.
-Az alaplapomon PCI-E 3.0 16X sínbe kerül a kártya.
-Illetve ilyen tápom van.A kérdés az, hogy fel fog-e tudni venni egy R9-270 (non-X) 150W felett?
J.
-
embe
nagyúr
válasz
Steve198310 #46596 üzenetére
Köszi!
-
emre
veterán
válasz
- = Zk = - #46589 üzenetére
-
scream
veterán
CCC-ben a "Hardver info"-nál a "Maximális buszbeállításnál" az épp aktuális maximum szerepel vagy a kártya elméleti maximuma? Mert jelenleg ugyan a 8x-osban van a kártya és 8x-at ír, de ha az elméleti maximumot írja, akkor az baj, mert 16x-nak kéne lennie.
-
Steve198310
őstag
válasz
kungzi #46549 üzenetére
Csumi
Én Pl a vapor-x ajánlanám. Az eddigi kártya amire nem volt 100% panasz. Itt biztos nem. Én gariba kaptam a néhai dual-x helyett és nem bántam meg hogy nem más gyártó karijat kértem. Fém borítás mellett az egész kártya hűtve van a vapor-x által készített borda alatt. Itt nincs + kis borda anyám kinnya mindent a nagy borda hűt a 4 vastagabb hőcserélő cső végig fut a kártya hosszán. A ventik pontos méretét nem tudom de 90-100mm és igen csendes. Bár 2500 körül még jelenik a szél zaj. De szerintem a düdös életben nem megy annyin. Volt hogy leszabalyoztam 20% ra ami 1400 de csak 71 fokig ment el
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
- = Zk = - #46589 üzenetére
Egyáltalán nem megy alatta a cf, vagy csak bugos?
-
- = Zk = -
félisten
nekem nagyon adja a thief...
csak sajna a CF... -
Gaboman
nagyúr
Kipróbáltam ma a Thief játékot, nagy csalódás volt.
Nem magába a játékmenettel van baj mert az még tetszene is.
Az olyan ostobaságok mint az emberbe belelőtt íjat nem lehet kivenni, nem lehet kézzel harcolni, ha alszik az ember csak hátúról lehet leütni vagy egyáltalán onnan sem.
Az ő fegyvereiket nem lehet felvenni, ha megtámadnak 1 méterről az éles íjból is kettő kell nekik, tüzes íjból is.
KB. FarCry szindróma ahol a félmeztelen emberekbe 30 golyó kellett.
Ezek annyira béna megoldások komolyan mondom, az utolsó játék amiben ezek is kiválóan megvoltak csinálva az a Dark Messiah volt.
Lopakodhattál, meglepetésszerűen támadhattál, mérföldkövekkel jár a Thief előtt ezekben a dolgokban.
Nem beszélve a gépigényről ami ezen grafika mellett igencsak nagy, szép a graf de közel sem kellene ekkora gépigény.
Egyszóval 1.5 óra játék után be is fejeztem vele a játékot az ilyen hibák végett, elrontják a játékélményt.
Kár érte mert jól indult az elején. -
z0l1ka
aktív tag
így van, az alaplapon világít a led pirosan a vga mellett ,szépen végig ellenőrzi a processzort a ramot és a vga-t, ha valami nem oké ,akkor ott pirosan égve marad a led és ez most nálam a vga...
De amúgy közben szét szedtem a tápot a kondikat megnéztem de nem találtam egyiken sem semmilyen puposodást ,persze ettől még lehet gyenge a táp is.
Ott amit van a képen, azt akkor írta amikor Uefi-re állítottam a boot-olást ,.
Az elemet vettem ki 5 percre áramtalanítás után ,majd vissza és ugye olyankor minden alapon lesz ,na úgy is próbálgattam és sajnos megbukott ott is..egyébként amivel próbáltam az is msicsak az HD5450-es 1GB GDDR3-as , de azzal próbáltam, előtte letöröltem a 14.2-es drivert majd restart..és beletettem a régit ,első indításra nem indult az se ,majd másodjára elindult .,aztán belépve gondolom leszedett valami illesztőprogit mert eleinte 800x600-as volt és utána már 1080p -be nyomta ,na lényeg hogy aztán utána csinálhattam vele bármint indítottam 6-7x is szépen boot-olt sőt még gyorsabbnak is éreztem a bootolási időt .,aztán próbálgattam úgy is hogy kikapcsoltam vártam 5-10 percet és bekapcsoltam és ezt még megcsináltam 2x ,aztán biosba is beléptem és "save restart" is úgy is simán bootolt ..szóval valami vagy a VGA-val van vagy a táppal.! Az előző lappal is volt ilyen ,az egy giga 970-es lap volt , itt is ha bekapcsoltam kimentem, aztán pár perc múlva mikor visszajöttem még akkor jött be a bios,tehát elindult sötét kép aztán ott várt egy darabig majd újraindult magától és aztán jó volt ..de én akkor azt hittem hogy win 8-cal van valami ,mert ott nem mindig csinálta sőt ritkábban is mint itt...jó lenne megtudni mi a fene csinálja..mert már 2ik napja ezzel vacakolok mert bosszant ,először alaplapra gondoltunk mivel azt cseréltem meg procit ,de aztán amikor másik kártyával meg jó volt akkor így kizártuk a lapot.
hackeeeee
boot sorrendet is próbáltam , most elvileg normál boot-on van -
Zigi
senior tag
válasz
Killer01 #46582 üzenetére
Srácok az alaplapon világít a led nem a VGA kártyán! És hiba üzenetet is ír hogy nem talál uefi-s vga-t. Javasoltam kapcsolja ki ezt a funkciót az alaplap bios-ában, de azt írja akkor is csinálja, pedig olyankor nem is kereshetne uefi-s kártyát [link]......szerintem kompatibilitási gond lesz.
z0l1ka:
A régi kártyád nem tudta ezt a funkciót ez tudná de nem akar együtt dolgozni az asus lapod az msi vga-val.
Még mindig azt mondom hogy az alaplap biosában lesz a megoldás.Cmos reset volt már?
-
Killer01
őstag
válasz
z0l1ka #46576 üzenetére
Ez táp. Hiába 500 W van ráírva, 396 W-ot tud a 12 V-os ágán (adattáblája szerint, abba ne menjünk bele milyen messze lehet ez a valóságtól), de ezt is 2 ágon. Próbáld átvariálni először a 2 ágat (tápszétszedést meg nem ajánlom ha nem értesz hozzá), hogy csak a vidkari legyen az egyiken és próba....ha így is gáz, vedd vissza a procid alapra a tuningból és fölös fogyasztókat (merevlemez, stb) húzd le a tápról, csak a rendszervinyó maradjon és próba.
-
fisherx
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #46569 üzenetére
Üdv.
A Bio Infinite van csak felrakva a kártya vásárlása óta. Hangja azalatt nem nagyon van. Jelenleg ennyivel tudtam segíteni a kérdezőnek, ha más game lett volna akkor mást is írok. Remélem nem keltettem vele Bábeli zavart
-
z0l1ka
aktív tag
válasz
Picturemaker #46572 üzenetére
Zsohi
500w-os chieftec iarena , de ha egyszer elindul akkor megy ,ha táp baja lenne,akkor nem kellene játék vagy benchmark közben fagynia ?! vagy valamilyen rendellenességet nem kellene hogy mutasson?!
most is kikapcsoltam 10 percre ,de biztos kikapcsoltam 5x mire elindult ,szokásos hibakeresésen piros led a VGA mellett az alaplapon ,de fentebb írtam hogy egy régi vga-val nincs gond ..de az is igaz hogy annak nme kell plusz tápcsati sőt elég volt amit az alaplapból felvesz..,na de akkor sem értem hogy mikor elindul akkor semmi gond ..itt egy videó ezen jól látszik és ilyenkor viszont csak a ventik pörögnek de nem is kapcsol be a monitor .ugyan ez ha restartolok van mikor elindul van mikor nem!Tudom nem a legjobb minőség ,de jobb mint semmi talán ..Zigi köszönöm ,hát egyenlőre várok ,bár sajnos még mindig nem tudom mi okozza ezt a gondot.,de szerintem nem az alaplap..mert akkor a régi kártyával is gond lett volna
babicsbalu hát kéznél vagyis másik gépbe is chieftec van de az 450W-os ..
mondjuk jó lenne legalább tudni mi okozza ,mert most csak úgy nem akarok egy tápot venni ,hogy "na lehet az volt a baja "
-
z0l1ka
aktív tag
megvolt, pár indításnál oké volt aztán egy sima restartnál ,annyi lett ,pirosan világított a led a vga-nál az alaplapon minitor kikapcsolt ventik pörögtek és ennyi..am driver cserét is próbáltam, sikertelen volt ..
embe
Igen arraennek milyen állásba kellene lennie ? 1 vagy 2 ?
nem tudsz egy linket ahol normálisan le van írva, hogy vga biost hogy kell frissíteni? legvégső esetben megpróbálom azt ..hátha -
katt777
félisten
válasz
scream #46567 üzenetére
Elméletileg minden szerviz köteles cserealkatrészt v. terméket biztosítani a javítás idejére...
Azt viszont nem tudom, ez netes vásárlásnál is így van-e.
babicsbalu: Itt sajna megfigyelhető, hogy nagyon sokan graf. igénytelen játékokkal, vagy egyszerűen igénytelen beállításokkal "tesztelnek", aztán sírnak a CPU-limit miatt. Én is sok játékot -20%-os tuningprofillal futtatok.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
fisherx #46545 üzenetére
Ez mind szép, de kérlek ne a Biosokk Infinite-re hivatkozzatok már (ez mostanság tendencia), amelynek a motorja semmiféle terhet nem ró egy mai középkategóriás kártyára
A 7870XT 800/1000-re downclockolva is tartja a 60 fps-t itt. (edit.:kivéve pályaváltáskor, ahol a remek optimalizációnak köszönhetően leesik 20-30 közé rövid időre).
Egy Metro Last Light, Tomb Raider, Krájzisz sorozat, mittomén. Pl.
Ugyanez vonatkozik az Unigine Valley-re, amely smafu minden szempontból ->Heaven, vagy méginkább 3DMark Firestrike. Ott lesz izzadás. -
-
z0l1ka
aktív tag
Sziasztok!
Pénteken alaplap + processzor csere volt újonnan (alaplap asus m5a99fx proci meg fx8320 )
na mármost szívok vele 2 napja és nem tudok rájönni mi okozza a gondot , már voltam a másik topikba csináltam memtestet stb..az lenne a gond, hogy egy sima restartnál nem hajlandó boot-olni mégpedig álltalában legtöbbször a VGA led pirosan világít az alaplapon! Ilyenkor pár reset vagy főkapcsolónál kell kikapcsolnom, viszont ha elindul akkor megy ,tehát nem akad /szaggat / lefagy/ ..teszteltem 3DMarkal stb nem vettem észre semmilyen hibát ..csak bootolásnál .,na most azért jöttem ide, mivel kipróbáltam egy régi vga-val azzal meg tökéletes volt ,sőt bootolási idő is gyorsabb voltokozhat ilyet a vga ? MSI 270X-em van ,elvileg támogatja az uefi biost ..van is rajta valami kapcsoló kipróbáltam minden állásba..,esetleg vga bios frissítést érdemes csinálni?! egyébként win 8.1 van a gépemen, HDSentinellel is néztem a vinyót semmi gond nincs vele..
Itt egy kisebb leírás + pár képekHa esetleg VGA bios megoldja ,akkor megpróbálnám.,de ha nem akkor visszaküldöm,de azt se tudom,hogy tudnak e ezzel kezdeni valamit nem küldenek el a fenébe aztán kifizettetik a szervizelést mondván semmi baja a kártyának..
-
kungzi
veterán
ASUS R9270X-DC2T-2GD5 R9 270X 2GB GDDR5 PCIE megrendelve, szerdán érkezik!
-
embe
nagyúr
Üdv!
Ma lecseréltem a vga-mat.
Az új szerzemény: MSI R9 270X GAMING 2GKérdésem, hogy a képen bejelölt kapcsoló azt a célt szolgálja, hogy ha elcseszném a biost, akkor átkapcsolva a másik biossal lehessen használni?
Továbbá a R9 270X HAWK biosát tette már rá valaki? Rámegy?
Köszi a választ előre is!
-
dunc
nagyúr
válasz
kungzi #46549 üzenetére
Saját tapasztalat a másodikról tudok maximális elégedettséggel nyilatkozni! Már kibontás közbe (doboz, körítés) látszik igényes darabbal van dolgunk, hibátlanul beszerelhető, nincs recsegő, lötyögő rész rajt (masszív) eddig minden játékot kipróbáltam rajt, a legújabbak se fognak ki rajt! A hangja soha nem volt hangosabb mint az amúgy is halk cpu hűtöm! Tehát eddig egy szavazat az Asusnak!
-
kungzi
veterán
srácok
rendelés előtt állok! két befutó van:
SAPPHIRE VAPOR-X R9 270X 2GB GDDR5 OC WITH BOOST vagy ASUS R9270X-DC2T-2GD5 R9 270X 2GB GDDR5 PCIEsürgős lenne a dolog!
-
fisherx
csendes tag
Ennek örülök. Viszont azt az 1 dolgot azért tartsd szem előtt, hogy ez egy hosszú kártya, kell neki a hely.
Viszont szépen világít rajta a Sapphire logó
-
fisherx
csendes tag
Üdv.
Nemrég vettem egy 270x Toxic-ot. A valaha volt leghalkabb kártya amim volt. Azt nem tudom milyen hangos a többi 270x, de engem meggyőzött. A 3 ventit nem is hallod, és nekem 50 - 53 kb a plafon hőmérséklet. Ezt úgy éri el, hogy ultra beállítások mellett viszi pl a Bioshock Infinite-ot, még így is hang nélkül. A két WD winyó hangosabb.
Csak ajánlani tudom. -
FISH_005
csendes tag
Sziasztok! A kellemes áruk miatt szimpatizálok a Sapphire R9 270X kártyákkal. Azonban a specifikációból nem derül ki, hogy milyen hangos a hűtésük. A Vapor-X és a Toxic típusok hűtéséről mit lehet tudni? Köszönöm!
-
jeni
félisten
válasz
RetepNyaraB #46539 üzenetére
mint írta ugyanaz van rajta amúgy a gyári BIOS felrakása ha nem megy tönkre amiatt és ha pont ugyanazt teszi fel, akkor az amúgy se garancia vesztés
szerintem ez nem számít buherálásnak,mert ez nem rootolásnak számít -
jeni
félisten
az MSI fórumban keress rá. itt van a legfrissebb BIOS MSI 270 sima BIOS-hoz való ha jót adtál meg
Nekem az MSI 270x nem jelzett,hogy van frissebb
feltettem és jó lett azóta,nekem ezzel volt a gondom. -
Hanok
senior tag
-
Hanok
senior tag
Sziasztok!
Pénteken vettem egy msi R9 270 Gaming-et és furcsak pixelkockákat dobál a texturákra, nagy kocka közben benne sok kis kocka, közben vibrál változtatja az alkját. Először 13.12-es driver aztán gép újra telepít 14.02-es beta driver, most ismét 13.12 de semmi változás random dobálja játék közben. Gyanítom hogy hardver hiba lehet de nem vagyok benne biztos, plusz abban sem hogy ha 3 napon belül visszaviszem milyen lehetőségeim vannak..Most nem szeretnék hónapokra vga nélkül maradni...
-
letepem
aktív tag
Nem tudom, hogy te ezt hogy idezted elo! Nekem volt 4850-em legacy driver win 8 tokeletesen felebredt majd volt egy 5870 vagy 50 nem tidom pontosan. Az is felebredt semmi hiba 12.xes driverrel. Tobbek kozott kidobom tvre is a kepet ha kell... Most van egy 7870-em (13.12) His gyartasu es eddig a ket honap soran egyszer sem "maradt standbyban" a monitor ! Lehet en vagyok csak szerencses! Zero eddig prima!!
-
thomeef
őstag
válasz
- = Zk = - #46521 üzenetére
1125-öt próbáltam, úgy is ment, feljebb nem mentem
Feszt nem emeltem, de lehet természetesen, legalábbis az asus programjával biztosan, az msi-t nem vágom.
(#46527) Szivacs85: +1 az FSP Raidernek, nekem is az van, árkategória bajnok táp, megbízható, halk és nem utolsó sorban haswell kompatibilis
Jah és egyébként a 450W-os bőven elég ha találsz, de az 550-es sem kerül sokkal többe és akkor jópár évre letudod a tpávásárlást.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
Dark KillerX #46526 üzenetére
nem, az tényleg annyi... ha mákom van, olcsóbban megkapom. de pár ezresről beszélünk csak, szal....
hát ez van(#46528) Dark KillerX
+1 az FSP-re... nekem a 750-es van, de simán elviszi a 270X CF + 8150 -et...
nem moduláris, ennyi a bajom csak vele.... -
Szivacs85
tag
Sziasztok! Most rendeltem meg egy Sapphire r9 270X OC-t! Szerintetek elbírná a tápom ezen konfig mellett? AMD Phenom II X2 550(nincs húzva)
Gigabyte GA-970A-D3
2x4Gb Corsair Vengeance 1600Mhz
Samsung Sata II 400Gb
WD Sata II 750GbA következőben a procit is szeretném majd cserélni egy FX-6300-ra.
-
Sondi1986
addikt
válasz
Dark KillerX #46522 üzenetére
És mard még neki vízre!
(cpu)
-
- = Zk = -
félisten
válasz
Dark KillerX #46522 üzenetére
én **70-es párti vagyok... 7970.
de igen, filóztam is egy 79**-es szérián... (Y)
-
Dark KillerX
addikt
válasz
- = Zk = - #46521 üzenetére
És esetleg egy 7950-hez mit szólnál?
Azok is elég jó karik,és azért 1100Mhz fölé húzva már brutálisak,és bizony ott van 3GB Vram,és 384-bit.,amik szintúgy nem korlátoznának.
És ne adja Isten szerencséd,van és találsz egy olcsóbb darabot,mondjuk 65k könyékén,bőven marad pénzed is.
-
- = Zk = -
félisten
-
thomeef
őstag
válasz
- = Zk = - #46518 üzenetére
Én a helyedben leváltanám azt a 2őt egy r9 280/gtx770-re. Bár nekem egy 270 is bőven elég, főleg amíg csak egy i3-4130-as cpu-m van. Tényleg még meg sem néztem ti mivel hajtjátok a 270/270x/7870-eket
Ui. Hát úgy nézem minimum 4 maggal, úgyh kicsit le vagyok maradva
-
thomeef
őstag
-
z0l1ka
aktív tag
Valaki tudna nekem segíteni hol találok egy pontos leírást, hogy hogyan kell vga biost frissíteni?! valamint egy friss MSI R9 270X vga biost hol találok ?!
Előre is köszönöm -
joysefke
veterán
válasz
Steve198310 #46512 üzenetére
Köszi!
-
Repsol600
addikt
válasz
baloghbalint #46486 üzenetére
Ha az is x16 nem lehet különbség...
-
CirrMee
addikt
válasz
marquuard #46505 üzenetére
Nálam a R9270-DC2OC-2GD5 ment 1100/1500 -al is. Vissza is inkább azért vettem, mert ahhoz kicsit komolyabb hűtő kellene, hogy tartósan ne legyen olyan meleg, mint amilyen volt...
Feljebb meg azért nem ment, mert az volt a program esetében a max.Apropó:
valaki írta, hogy videók lejátszásánál fagyott. Én belebotlottam hasonlóba, a szitu a következő: fagyni akkor fagy, ha előzőleg játszottam valami D3D -s játékkal. Kilépés után bármikor indítok egy videólejátszást, eleinte tuning okézásnál tapasztalható képremegés, majd nem sokkal később valamelyik lejátszó indításkor/kilépéskor összezavarodik a kép (...és a gép/vinborz ettől függetlenül megy a háttérben). Amennyiben a játszás előtt próbálkozok, soha nem okoz balhét.A hiba megszűnik, ha a CCC -ban kikapcsolom az Overdrive -t. Igaz akkor meg oda a tuning, de így meg az Afterburner rá sem bagózik, akárhova állíthatom.
Vicces módon az Asus saját GPU Tweak cuccával megy az Overdrive bekapcsolása nélkül a tuning, és videó lejátszásnál sem fagy be a kép.Szóval ha valaki belefut valami hasonló problémába, akkor egy megoldási javaslat...
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
joysefke #46487 üzenetére
Nekem ugyan 7870 XT van, de ott 1100 körül az alap fordulat (20%) Afterburnerböl szabalyozva es ez 1750 rpm alatt nem hallhato ki a hazbol. Fractal define 4. Az gondolom eleg halk haz.
Viszont. Ha az IGP-röl kapcsolok at a dedikalt gpu-ra, akkor igenis eszrevehetö egy plusz zaj megjelenese az addigihoz kepest, egesz halkan. Tehat minden relativ eröteljesen. -
csucsbicep
nagyúr
válasz
Steve198310 #46501 üzenetére
Nem, magamnak veszem.
-
marquuard
veterán
válasz
joysefke #46504 üzenetére
Annyira sokkal azért nem alacsonyabb, de simán viszi az X órajeleit. Múltkor az egyik kolléga (nem jut eszembe a neve) írta, hogy MSI 270-et mókulás nélkül felvitte az X órajeleire. Ahhoz kell, hogy +20% legyen a TDP limit.
Semmi másban nem különböznek, csak órajelben. A hűtés is ugyanaz.
-
joysefke
veterán
Sziasztok!
Nekem az összes 270X közül az MSI 270X gaming hűtése a legszimpibb az alacsony ventifordulat illetve a tesztek szerinti nagyon alacsony zaj miatt.
Nos a probléma az, hogy az MSI 270X gaming nagyon drága a többi 270X-hez képest, nem éri meg azt a felárat.
VISZONT. Látom, hogy az MSI 270 (NON-X) gaming 50E-ért van. Nyilván ugyanazzal a hűtővel, de lényegesen alacsonyabb órajelekkel. Nos a kérdés az, hogy reális esélyem van-e mondjuk 1100-1150MHZ-re felhúzni a GPU-t (memória OC nem nagyon érdekel)
Bármiben gyengébb-e az MSI 270 felépítése a 270X-hez képest?
Gyengébb esetleg az áramellátás?
Erről lenne szó:
MSI 270 GamingElőre is köszi a válaszokat!
J. -
Steve198310
őstag
válasz
csucsbicep #46499 üzenetére
esetleg valami game teszt? de felesleges a tuning a 4-5 fps miatt 1200felett járatni. vaporé alap 1263mV. igy esetleg lehet benn kráft
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Cyberpunk 2077
- Milyen nyomtatót vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Suzuki topik
- Windows 10
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Büszke apukák és anyukák topikja
- További aktív témák...
- Honor 70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Samsung Galaxy Tab S6 Lite 2020 64GB 4G tablet garanciával hibátlan működéssel
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
- CSX 2x2GB (4GB) DDR 800 MHz kit
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest