Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Gabesz-
senior tag
válasz
joysefke
üzenetére
A GPU-z elég érdekesen mutatja a toxic fordulatszámát, de ahogy látom az általad linkelt teszt grafikonján is ez az érdekes ingadozás jelenik meg.
Szóval a minimum ugye a 20% venti fordulat. Ezen stabilan állva a gpu-z szerint a fordulatszám másodpercenként változik kb. 1100-1500 között. Szóval elég érdekes, szerintem ez azért lehet, mert a toxicon 2 különböző méretű ventillátort használtak fel és gondolom nem egyforma fordulaton járnak. (A kisebbik gyorsabb lehet.) Ez az ingadozás a fordulatszám emelkedésével is megmarad, ugyanúgy mint a grafikonon.
-
-Gabesz-
senior tag
válasz
joysefke
üzenetére
Nálam a Sapphire r9 270x toxic teljesen hangtalan, még ha manuál felrakom 100%-ra, akkor sem mondanám zavaróan hangosnak. Automata venti vezérléssel ezidáig max 57 fokra melegedett 34% tekerve a ventiket.Gyakorlatilag nem hallik ki a táp, a proci és a ház ventik közül.
A legmagasabb alapórajelű modell, alap 3dmark11: [link] -
-Gabesz-
senior tag
Megnéztem a sapphire r9 270x toxic-ot gyári órajelen 3dmark11-ben mit mutat nálam:toxic
-
-Gabesz-
senior tag
válasz
Ed3r_X_
üzenetére
Szerintem mondani bármit lehet.
8 nap alatt elvert majd fél millát amit itt nyúlt le, tip-mixen. (elmondása szerint)
Na most 1. nap nem bánta meg...2. nap nem bánta meg......9. nap megbánta?Nyilván ha bejön a tip mix és nyer, akkor mindenkit kártalanít és pénze is marad, happy minden. Lehet ez volt a terv. Na de a nyerési eséjeket józan paraszti ésszel átgondolva, ki vág bele ilyen baromságba?
Én csak azon csodálkozom milyen higgadtan beszélgetnek vele a károsúltak, no meg azon, hogy egyáltalán be tud még lépni a nickkel.
-
-Gabesz-
senior tag
válasz
Apollo_21
üzenetére
Na és ilyenkor mikor szétkapjátok a karit mert mondjuk újra kell pasztázni. A már korábban rajta lévő Gap-padokat használjátok tovább, vay cserélitek? Tehát mondjuk a memórián ha van, akkor azt ott hagyjátok tovább, vagy azt is cserlitek?
Szerintem a Gap-pad kibír több szétszedést-összerakást, vagy nem? -
-Gabesz-
senior tag
válasz
- = Zk = -
üzenetére
A GPU-t kell csak pasztázni.
Még véletlenül sem írtam hogy a GAP-PAdot pasztázni kell 

Azt kérdeztem, pasztázáskor cserélitek-e a GAP-PADot?Mivel pasztázáskor lekerül a hűtő, a GAP-PAD is szabaddá válik. kérdés tehát ha használt GAp-PADra rakod vissza a hűtőt mennyire lesz passzentos?
-
-Gabesz-
senior tag
Tudtok ajánlani valami jó kis hőfok figyelő/kijelző progit, ami probléma mentesen fut és tray ikonban megjeleníti a gpu hőfokot?
-
-Gabesz-
senior tag
válasz
Apollo_21
üzenetére
Momentán tényleg úgy tűnik, hogy az ASIC nem számít tuning szempontjából. Ano korábban azt olvastam itt, hogy minél magasabb az érték, annál kisebb alap feszen megy a kártya, itt a forrás ni: [link]
Bár ennek fényében sem értem, mert 1,2V (amit kap az enyém) szerintem nem sok 1150-hez, sőt ezen megy 1200-on is 70,7 ASIC mellett... Szóval csalóka a táblázat, mert 80+ ASIC karik sem kapnak kevesebb feszkót szerintem, vagy valakinél igen?
Egyébként erről a kariról van szó :[link]
Köszönet a kariért Tailor74-nek, a szállításban is sokat segített.

-
-Gabesz-
senior tag
Sziasztok!
Végül beszáltam a klubba egy sapphire r9 270x toxical. Egyenlőre nagyon királyság a kari.
Alap órajelen (1150/1500) 1,2 volton megy, viszont az ASIC qualityje 70,7% Szóval kicsit ellentmondásos a dolog. Előző tulaja használta fesz emelés nélkül 1200/1600-on, ami elég jónak tűnik, érthetetlen a low ASIC érték.Akinek esetleg érdekes lehet, Egy CM690 házba belefért. (máshol olvastam olyat hogy nem fog)
-
-Gabesz-
senior tag
Sziasztok!
Múlt héten valaki ígért 270x-es tesztet több kártyával, megszületett?Még javasoltuk is hogy egy 7870XT-t vegyen be a csapatba
Lehet jövőhéten rászánom magam és beruházok végre egy új karira, bár jobb lenne ha türelmes lennék és várnék még picit.
Elég sok tesztet nézegettem, gyári órajeleken használva egyértelműen a toxic a leggyorsabb, ez után jön a hawk, majd ezek után a többiek.
A 7870Xt gyári órajelen nézve a agyárilag húzott 270x-ek alatt szerepel.(már ahol szerepeltetik) Pedig Ő is játékos volt a milyen videokártyát szerezzek nevű játékban. Pl itt szerepel tahiti:[link], vagy ebben a nagyobb tesztben is: [link] Ne csak a linkelt oldalt nézzétek, hanem a teszt többi oldalát is.Érdekesség képen: sok oldalas túlhajtott teszt, Hawk@1285/6400 [link]
Ugyanitt gyári órajeles Toxic teszt, mellette MSI gaming: [link]
Az egyik legújabb teszt azt boncolgatja mennyivel gyorsabb ugyanazon kártya 4Gb-os kivitele a 2Gb-oshoz képest:[link] Sok más 270-es kártya is szerepel. Összességében elmondható, hogy bizonyos tesztekben jobban szerepel a 4Gb-os kivitel pl. F1 2012. Akit érdekel nézze végig.
-
-Gabesz-
senior tag
válasz
belinho
üzenetére
Ezt én is mind tudom, de nézted a teszteket? Sok-sok játékkal van tesztelve és én sem értem az okát, de gyengébb a tahiti. Próbáltam keresgélni teszteket a témában, de csak azt az oldalt találtam.
Mint már írtam azt tudom még elképzelni, hogy nem egy időben és nem egy catalysttel lettek tesztelve a kártyák és mivel az újabb driverek gyorsítottak a kártyákon, lehet ezért húznak úgy el a 270x-ek.
Aki tud linkeljen valami tesztet mert érdekelne a téma.
-
-Gabesz-
senior tag
Pár oldallal előbbi általam linkelt teszteket nézegetve nem gyorsabb a tahiti 7870-es kártya. Ne kérdezzétek miért, de az új 270x kártyák valamiért jobban teljesítenek. (mindkettő alapon és mindkettő húzva is) Lehetséges hogy nem egyszerre tesztelték a kártyákat és bár ha a hardver nem is változott, az újabb driverek jelenthetnek némi gyorsulást az 270x-nél, ami ugye a tahitinél (régebbi catalyst) még nem jelentkezik.
Egyébként 45500-ért van újonnan 270x sapphire itt az apróban és ha már egálos az ár, én inkább 270x felé hajlok annak ellenére hogy eredetileg tahitit szerettem volna. Ráadásul a VTX elég melegedős, ami ugye zajjal is jár az 1 ventis hűtés végett, sapphire meg nem elérhető.
-
-Gabesz-
senior tag
Az alábbi tesztekre gondoltam, ezen az oldalon van tahitis teszt és több 270x is.
Az eredményeket összehasonlítva (azonos game azonos felbontás, valamint overlock) jött az ki, hogy a tahiti kb sima 270, húzva pedig 270x.
Bár okát nem értem, lehet nem korrekt az oldal.
Giga 270x
Valamint tahitiu.i. remélem nem gond ha berakok így kinti linket
-
-Gabesz-
senior tag
Tud valaki jó tesztet R9 270x vs 7870 tahit -ról.
Találtam 1-2 oldalon, melyek szerint a tahiti lassabb, csak húzva hozza egy 270x sebességét, amit viszont nem értek. Azt gondoltam a gpu-ja erősebb. Valakinek tapasztalat?
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Tudományos Pandémia Klub
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Arc Raiders
- Elektromos autók - motorok
- Battlefield 6
- TP-LINK routerek
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3438
- Dell Precision 7920 Tower Dual Xeon Gold 6132 (28C/56T) 128GB DDR4 2666MHz Workstation
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3496, 90% Akkumulátor
- Eladó Samsung Galaxy S22 8/128GB / 12 hó jótállás
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, problémamentesen, méghozzá OLCSÓN! Immáron 8 éve!
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest