Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
BogyóBP
addikt
válasz F e Z o #41679 üzenetére
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 10 CM 500W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
Zsohi
őstag
válasz F e Z o #44606 üzenetére
Mert? Én az átlag eredményekre gondoltam és nem ilyen Hitman ahol a 7950 messze jobb, vagy a Far Cry 3 ahol az R270X egy jó 10%-al nagy sebességre képes, mint a 7950.
R270X: 1050Mhz
7870XT: 975Mhz
7950: 800MhzA nagy átlagban, pedig mind a 3 kártya valahol 1200-1250Mhz között áll meg tuningban és itt a 7950 már kimagaslik a mezőnyből.
https://ca.pcpartpicker.com/user/Zsohi/builds/
-
katt777
félisten
válasz F e Z o #44675 üzenetére
Nekem van olyan, teszteket is linkeltem. Persze olyan teszt nem érdekel, és azokat nem is tartom semmire, ahol ilyen kártyákat nem full hd-ben és maxigrafikával tesztelik, adott esetben driverből megsépkelve (pl. egy AA-t), illetve kikapcsolva a csalásokat (optimalizálás).
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
-
Dany007
veterán
válasz F e Z o #44746 üzenetére
"Hardveraprón is kellemes árakon mennek az új, garis 270x-ek."
Hehe, ez most nem tudom irónia-e vagy sem. De itt az aprón az új garis cuccok is pontosan annyiért vagy még drágábban(!) mennek, mint hivatalos boltban. Pont ezen akadtam már ki párszor, kaptam is érte tempbann-t egyszer...
Mikor megmertem kérni az eladótól, hogy magyarázza már el nekem mért kerül többe nála az apróhirdetésben, mint a boltban...PCX-nél most 54.800 Ft az Asus 270xTop.
hardveraprón új bontatlanban egyik helyen 56.000 Ft, másik helyen 58.600 Ft (!).
De használtan találtam 1db-ot ami 50.000 forint egy másikat meg amit 55.000 forintért adnak. Okés hogy 3 év gari meg 1 hetet lett használva, de használt akkoris...
Ha gondolod privátban belinkelem, mert nem akarok megint üzletet rontani, de rá is lehet keresni egyből kiadja, nem tart sokáig...
Szóval ami a hardveraprón megy az minden csak nem kellemes ár. Inkább botrányos, röhejes, nevetséges.
-
kaszas19
senior tag
válasz F e Z o #44823 üzenetére
De működik csak hibák voltak utána böngészés közben meg néha mintha vibrált volna a kép tőle.
Ezért piszkáltam a biost és így akár CCC-ben is feltudom húzni 1150-re a memóriát meg 1500-ra bár azt békén hagytam mert alapon használom,nincs értelme piszkálni gyorsabb úgysem lesz tőle a kari csak hibákat generálhatok vele,ott van pl a 270X nem biztos hogy nem a magas memória órajel miatt vannak gondok böngészés közben. -
-
Steve198310
őstag
válasz F e Z o #44847 üzenetére
Nyugodtan meg kérdezhetsz mást is. D-sub átalakítóval csíkoz a kép. Attól mer neked DVI va HDMI vel megy nem veszed észre mert ott nincs. Épp pár oldallal ezelött eről ment a tém kérlek olvass vissza és akkor beszélj badarságot , hogy nincs ilyen "gond". Persze ez nem gond csak ez van.
De ez nem hiba!!!
"Hülyékkel nem érdemes vitatkozni.. Csak lesüllyedsz a szintjükre és ott legyőznek a rutinjukkal"
-
kaszas19
senior tag
válasz F e Z o #44847 üzenetére
Ez azért kicsit erős ebben a formában.
(#44844) rostiron
Ha itt rám keresel akkor rájössz hogy nálam volt és elég sok embernél hullámzás és ez nem a kártya baja de nem is a monitoré,egyszerűen a D-sub nem jó ezekhez a kártyákhoz már,én is váltottam és HDMI-vel van össze kötve azóta no problém kopp kopp kopp. -
hellboy0415
aktív tag
válasz F e Z o #45225 üzenetére
Az előtte lévő hsz-ben kaptam egy linket és ott minden ok. A VRM-et akarnám pontosan nehogy másra tegyem 2 hetes a kicsike és ha leveszek a hűtést ugrik a gari mert le van ragasztva. "B..meg XFX" Csak ezek ragasztgatnak és ha már leveszem legyen értelme a gari vesztésnek.
Samsung S20 ULTRA
-
FaTHI
őstag
válasz F e Z o #45483 üzenetére
Biza a 680-as gyorsabb volt, +egy kis tuning, olyan 770-felett már nem volt akadály a Bf4-alatt. de ez a kis 270X-es kari is bejön, de azért már kell némi kompromisszum.A kép minőségre voltam leginkább kiváncsi, mert a Bf3-nálam szebb volt Amd-n mint Nvidia-n. Élénkebbek voltak a szinek, vagy a fene tudja. A Bf4-nél elég egyforma a két gyártó kép minősége, de még játszogatok vele a napokban, lehet kicsit az AMD-szinei itt is jobbak lesznek, annyira még nem volt időm tesztelgetni.
[ Szerkesztve ]
-
- = Zk = -
félisten
válasz F e Z o #45533 üzenetére
1 karival nem néztem
de a legfrissebb aida 64 is ezeket az értékeket mutatja." Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
marquuard
veterán
válasz F e Z o #45685 üzenetére
Matricázva vannak a csavarok, eszembe sincs szétszedni.
(#45686) Grave444: Köszönöm
Jelenleg semmi sincs húzva a VGA-n. Viszont most nézem, a VRAM-okon van gap-pad és közvetlen érintkeznek a hűtőbordával, elvileg ez jó.Most nézem, lehet hogy félreértesz
VRM bordára voltam kíváncsi, azt tudom, hogy a VRAM-okon nem borda van, hanem gap-pados megoldás.[ Szerkesztve ]
PSN ID: marquuard
-
Sondi1986
addikt
válasz F e Z o #46094 üzenetére
Pontosan, mivel rövidek a tesztek nem tud tovább melegedni, de az SSD-nek hála nem is tud hamar vissza hűlni, a töltésekkor.
A VRM-ek is max 73 fokosak. De idén az 1340Mhz-et nem szeretik lefuttatni. Ezért csak 1330 a max.
marcusa Szerintem jól tuningolható mert tavaly segített kockaharcos a proci húzásban és sokkal bonyolultabb dolgokat állítgatunk, most meg nem segített senki és szorzót meg feszt adtam neki.
De mondta nekem hogy menne 5Ghz fölött is azokkal a beállításokkal amiket ő ajánlott. De már 1 éve volt és nem tudom mire adtam még feszt és miket állítgattam akkor.
[ Szerkesztve ]
-
belinho
senior tag
válasz F e Z o #46114 üzenetére
Hiába nézed a graphics score-t, mert egy rossz Q6600 is annyit dob, mint a 3570K, mert fullra vga limites az egész graphics teszt. Aszerint meg akkor a Q6600 is elég lenne a vga kihajtásához.
Indíts rá egy Q6600-al a Crysis 3-ra és csak pislogni fogsz.
Ugyanez a helyzet az unigine tesztekkel!
Ha vga-kat hasonlítok, én mindig játékokat nézek, mert azok reálisabb képet adnak, mint ezek a benchmarkok.[ Szerkesztve ]
-
joysefke
veterán
válasz F e Z o #46609 üzenetére
Rosszat linkeltél
Mindenféle teszteket néztem és nem derül ki, hogy a kártyában is van-e korlátozás, hogy ne tudjon 150W fölé menni, vagy csak a PCI-E 2.0 (75W) illetve a 6 pines VGA csati (75W) szokásos korlátozásáról van szó.
Nekem PCI-E 3.0-ás a lapom, ott a szabvány 150W-ot enged. Illetve a tápom is tuti képes 75W-nál többet leadni... A kérdés, hogy a kártya hajlandó-e 150W felett felvenni.
J.
-
katt777
félisten
válasz F e Z o #46611 üzenetére
Azok inkább az állandó emelt fesztől melegszenek, nem a power limittől. Vagy pl. Afterburnert használva a kártya nem megy el a megadott feszig +20%-on sem, viszont végig flottul tartja az órajeleket (akár kisebb power limittel is). Jellemzően az 1.113V-ra állított 1100/1700MHz-em 1,093V körül, de végig 1.1V alatt megy hwinfo szerint (AB csak a beállított feszt "méri").
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
Sondi1986
addikt
válasz F e Z o #46960 üzenetére
Nem találom a kártya végét mert előbb adja fel a táp mint a kártya.
De az tudom hogy a memóriának 1800 vége. A GPU alapon 1220Mhz. Max fesszel még nem néztem de jövőhónapba veszek valami normális tápot és megnézem max feszel mi a vége remélem 1300.A hűtése sokkal jobb a 7870MYST-nél mivel annak fúróak voltak a hőcsövei, ennek meg inkább langyosak teszt alatt.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motoros topic
- Még javulhat az Arrow Lake-S platform teljesítménye
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Formula-1
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen monitort vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- PlayStation 5
- TCL LCD és LED TV-k
- Kutya topik
- További aktív témák...
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- 10x R5 430 2GB DDR5 egybe (zörgő ventis)
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest