- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- WhrlpoolMind: Búcsú a HD3870-től
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
RichiE24
csendes tag
Sziasztok ! MSI R9 270X kártyám van. Szeretném húzni ameddig csak lehet. Írtatok már jó páran mit és hogyan. A Feszt viszont nem tudom állítani se MSI AB-ben sem ASUS GPU Tweak-ben.
Sondi a VRM hőmérsékletet milyen progival tudom figyelni ?
-
szimi57
őstag
Sziasztok!
Ez mi volt? BF2 közben egyszercsak fekete képernyő és látom, hogy indul ujra a gép.
-
-
Dany007
veterán
válasz
- = Zk = - #46882 üzenetére
Nem véletlenül mondjuk mindig, hogy a CF csak szívás... =/
-
edari
őstag
Sziasztok.
Gondolkozok egy 7850 (r7 265), vagy 7870 (r9 270) beszerzésén, de nem tudom hogy pl. 7850 mennyire időálló még, tekintve hogy nem egy mai csirke. Jelenleg egy 7790 van a gépbe, erről lenne a váltás.
Én úgy sakkoztam, hogy a 7850-re való váltást különösebben nem venném észre, de kis tuningal már beérheti a 7870-et, ami már valószínűleg egy kicsit szembetűnőbb változás lenne.Ti melyiket vennétek most?
-
odorgg
addikt
Bedobtam, most várok a gyakorlati tapasztalatokra.
Alapértelmezettként 10 perc tétlenség után kapcsol ki a monitor, 20 perc után a konfig alvóba megy.
Sajnos sokszor van hogy elmegyek iszok egy kávét, vagy átugrok szomszédba és hasonlók, közben tullépem a 10 percet, de a 20-at még nem, vissza érve egérmozgatásra a monitor nem ébred fel. Vagy épp torrent fut a háttérben éjjel, és monitor lekapcsol, de reggel már nem ébred... -
RichiE24
csendes tag
az 1.3 V feszt mindenképpen rá kell adnom akkor az még biztonságos tartomány ugye ? A hűtőventillátorokat hagyjam automatikusan ami 30 % és kb 60-70 foknál is 36-37 %on pörgeti őket ?
-
joysefke
veterán
válasz
RichiE24 #46873 üzenetére
Szerintem az MSI AB csak a nem MSI gyártmányú Radeon 270X-ek feszét engedi állítani (olvastam valahol) MSI 270X-et nem fogsz tudni állítani.
Meg kell elégedned a +20% Power limittel, ha minden igaz. Nekem a pipa a Catalyst Control Centerben aktív (ha az MSI AB azt sem engedné) az MSI AB-t még nem próbáltam.J.
-
RichiE24
csendes tag
-
Dany007
veterán
válasz
BoneDragon #46867 üzenetére
Hehe, ezért (is) vásárolok a PCX-nél ha kell valami. Igen az első két linken szereplő kártya egy és ugyanaz. Csak a PCX-nél olcsóbb amint látjuk.
A másik már T jelzésű. Az a gyári tuningolt változat.
-
Zsohi
őstag
válasz
RichiE24 #46865 üzenetére
Minden kártyánál más és más a stabil végleges magórajel és magfeszültség, ilyen módon az interneten kiindulópontnak lehet jó. Szóval ami mondhatok: 1,3V fölé a mag feszültségét nem állítsad már. A tuningot azzal kezdjük, hogy eldöntjük mit akarunk. Az első eshetőség a maximális teljesítménye elérése, ilyenkor első lépésként a feszültséget feltoljuk jelen esetben 1,3V-ig és mivel az elején még mindenki reménykedik a szerencsében ezért odadurrantjuk neki az 1300Mhz-et és teszteljük a kártyát játékokban(!), ha a beállított érték nem stabil az jól fog látszódni és csökkented az órajelet 50Mhz-es léptékekben amíg el nem éred a megfelelő értéket, majd finomhangolod. A második lehetséges tuning módszer az átlagos magórajel megcélzása, amikor még nem tiporjuk meg, mert a hosszú élet titka a békességben rejlik. Na már most egy 270X esetében az 1150Mhz tekinthető átlagosnak, szerintem... A feszültséget állítsad be 1,3-ra és a GPU órajelét 1150Mhz-re, de most a feszültséget fogod csökkenteni, addig amíg meg nem találod a legalacsonyabb stabil értéket. A 3. lehetőség az undervolting, underclocking, ilyenkor semmi más nem jár a júzer fejében, mint a fogyasztás mérsékelése ami megfelel az adott helyzetnek.
-
RichiE24
csendes tag
Sziasztok ! MSI R9 270X HAWK kártyám van. A kérdésem az lenne, hogy húzásnál mit kell állítanom pontosan h működjön mert eddig vagy csíkozott képernyőt dobott vagy kékhalál. (Afterburner-t használok) Keresgéltem a neten h milyen értékeket állítottak be. Írták is az oldalon, hogy nyugodtan ki lehet próbálni de nekem nem működött.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
- = Zk = - #46738 üzenetére
1 játék miatt Én nem váltanék.
-
dunc
nagyúr
Zero Core megoldása, nekem ez a kis program amit az indítópultba is elhelyezek segít! Az energiaellátást nem is kell piszkálni. Zero Core Disable
-
Nemo1001
aktív tag
válasz
hellboy0415 #46852 üzenetére
-
marquuard
veterán
válasz
Steve198310 #46857 üzenetére
Hát elég gagyinak tűnik a hűtése. A két nagy ventilátor lelóg a bordákról, nem tudom mennyire lesz ez effektív.
-
kovsol
titán
Nekem eddig 5db 78xx kártyám volt és mindegyikkel jó volt a ZC.
-
Steve198310
őstag
Csumi Tagok!
Az egyik spanom pénz híján egy gigabyte R9 270 nézett ki. Valakinek valami tapasztalata vele?
-
odorgg
addikt
válasz
hellboy0415 #46852 üzenetére
Remek, kb egy éve 7850-el ugyan ezzel szívtam. Az a vicces, hogy 7970-el meg működött rendesen.
Legalább Catalystben lehetne rá egy kapcsoló, hogy kívánom e használni vagy nem.Legalább a Mantle müködik a BF4-ben, low graffal jobb mint a DX.
-
letepem
aktív tag
Akkor jelentem hogy nalam jo a ZC 7870-nel
sovany vigasz!
-
odorgg
addikt
Zero core-t mivel lehet offolni? 7970-el semmi baj nem volt, de most 7870-el kifagy mikor ébreszteném a monitort.
-
gabor222
tag
Helló
Melyiket érdemes megvenni Asus 7870 2GB DDR5 HD7870-DC2-2GD5-V2 vagy MSI R9 270 2GB DDR5, 300 ft a különbség köztük.
A másik kérdésem, hogy ezekhez egy AMD x4 750k processzor elég ?
Köszi
-
marquuard
veterán
-
joysefke
veterán
Sziasztok!
Hol tudom megnézni, hogy a kártyámhoz (MSI 270X Gaming) melyik a legfrissebb BIOS? Az MSI oldalán nem találtam infót róla...
J.
-
marquuard
veterán
Üdv.
Az lehetséges, hogy a VRM1 és VRM2 azonos hőmérsékletű? Minden játékban monitorozom, és állandóan mindegyik ugyanannyi.
-
letepem
aktív tag
-
joysefke
veterán
válasz
Gstyler #46802 üzenetére
Videókártyában felejtsd el az iPont. A kedvenc boltom, de mostanában elszáltak.
Szvsz a PCX a legolcsóbb nagy bolt most videókártya terén.
53-ért van Sapphire 270X Vapor illetve Asus 270X DCU2
http://www.pcx.hu/?action=kereso&kereses=1&keres=270&kereso_kategoria=10570&kereso_gyarto=&tipus=1&-=Keres%E9sEgyéni pereferencia alapján választanék a kettő között, VAGY vennék egy márkás 270 (non X-et)
(Asus és MSI van abból jó áron) azok már 47 körül mennek és az 1000MHz-es GPU clock azért borítékolható.J.
-
Dany007
veterán
válasz
scream #46836 üzenetére
Jó, de nekem az volt a max..
Igaz nem Furmark alatt, hanem pár órás játék alatt... Szóval lehet, hogy azzal tényleg nincs gond. Egy játék se izzasztja meg úgy a kártyát, mint a furmark.
Szerintem csekkold az értékeket egy másik progiban is. Mondom, nekem egyszer 261 fokot írt.
Ha nem a tüske volt a 127 fok, akkor még durvább a helyzet... mármint a lehetséges bug, mert akkor képzeljük el a tüskék max értékei mekkorák lehettek? Az arányokat nézve 250-300 fok... : )
-
Dany007
veterán
válasz
scream #46830 üzenetére
A 100 fok szerintem is sok tartósan. Nem arról van szó, hogy nem viseli el, mert látod elviseli... Csak csúnyán csökkenti az élettartamát.
A gpu még elmegy... De nekem nagyon furcsa... mért ennyi ez? Nézem 2400rpm-n megy a venti? Wow!
Nálam a max 64 fokos gpu mellé 1900rpm a venti. Érdekes.Szerk.: amúgy lehet akár hibás kijelzés is. Ellenőrizni kell másik progival is valahogyan. Nekem egyszer vrm-nek 261 fokot írt ki a gpu-z.
Ami nyilván kamu.
No mindegy, egy biztos, én nem merném tartósan 100 fok környékén hagyni.
-
CirrMee
addikt
válasz
marquuard #46828 üzenetére
Tudtommal csak így. Kell egy indítható kártya, meg egy olyan alaplap, amin van minimum 2db x16 -os szélességű csati...
Anno az 5770 -esemet reparáltam így egy 8600GT segítségével. Az ominózus eseménynél ráadásul nem is az órajeleket babráltam, hanem a hűtőprofilt lőttem át egyedül, mert a gyári elégtelen volt.
-
marquuard
veterán
Hol találom azt a leírást, ami leírja a VGA helyreállítás menetét pl. egy félresikerült BIOS update után?
-
misiizsai
tag
Tesztelgettem kicsit..Ha 1-2 alkalamzást nyítva hagyok 10-20 perc múlva ugráltak a texturák Far Cry 3-ba.Utána ki lőttem mindent és 3 órát játszottam és semmi probléma nem volt közbe! Szerintem ez nagyba közbe játszhat.De hogy zavar ez be neki?
-
-
BoneDragon
veterán
válasz
- = Zk = - #46813 üzenetére
Sajnos lesz ennél jóval rosszabb is.
-
Dany007
veterán
válasz
Steve198310 #46815 üzenetére
Nemrég néztem a PCX-nél. 54k a Vapor. Egyáltalán nem sok. 2k-val drágább, mint a sima x. Teljesen jó vétel.
-
Steve198310
őstag
válasz
- = Zk = - #46813 üzenetére
ugy-ugy
(#46809) Grave444 szerintem nem mondott árat
így akár bele is fér és én AJÁNLOM a Vaport
-
-
- = Zk = -
félisten
válasz
Steve198310 #46807 üzenetére
piszok Euro
-
marquuard
veterán
És egy olyan kérdésem lenne, hogy ugye nekem UEFI BIOS van flashelve (legújabb) és ezt nem lehet moddolni, csak a sima BIOS-t, de nekem sikerült és legacy BIOS-á változott (.rom). Ez lehetséges, hogy moddolás után UEFI-ból sima BIOS legyen? Mert kicsit emeltem a feszen, múltkori 1270/1570-et beállítanám, csak az a régebbi sima BIOS-on volt. Biztonságos flashelni?
-
marquuard
veterán
Hány fokig elfogadható a VRM hőmérséklete? BF4 multi (Ultra FHD) alatt 58fok a VRM1 és VRM2
-
Steve198310
őstag
válasz
DanielLong #46801 üzenetére
A PBC SMD-s felét ne nézd mert az hűtetlen és az nálam is meleg ha terhelem.
Ott valószínű a sensor döglött. De ha jól emlékszem pont egy giga tulaj volt ebben a problémában a 25-30 ezredik HSZ körül. Ja ezt most ne keresd meg de ilyen már volt. Aki régebb óta itt tarózkodik a topikban az talán emlékszik rá. Ott is forrt meg pörgöttSemmi féle átalakítást ne csinálj" reszelés pl." mert ugrik a maradék gari is. KÜLD VISSZA GARIBA. INTÉZD MAGAD MAJD KÉRJ EGY MÁSIK. Vagy egy gennel újabbat pár ezer ft külömbséggel
-
- = Zk = -
félisten
válasz
Steve198310 #46803 üzenetére
hát, nem olcsók
-
Gstyler
senior tag
Sziasztok! Kérhetnék egy bestbuyt az R9 270X-ből?
ASUS, MSI, esetleg vmi más?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Horgász topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kuponkunyeráló
- Autós kamerák
- Windows 11
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 512GB 13.3" FHD magyarbill 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX Z490-G Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Eladó szép állapotban levő Lenovo Tab M8HD 3/32GB / 12 hó jótállással / gyári tartozékokkal
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest