- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Philips M120D/10 kamera hackelés és parajelenségek
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- kraftxld: Untappd lista
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nomad138
tag
válasz
- = Zk = - #47697 üzenetére
Nekem jó lett volna mert bitang erős és pofás kártya ez a Toxic
DX11.2, Mantle, de ha ez van akkor megy az AMD a háztól és újra Nvidia. Az utolsó Nvidia egy GTX480 volt szép teljesítménye volt
-
nomad138
tag
válasz
- = Zk = - #47695 üzenetére
Megyeget
Hobbinak meg időtöltésnek kiváló
Köszi a feliratkozást
Ha a videómtól kedvet kap az MSI-re már elértem valamit a videóval
-
nomad138
tag
Heló! Nekem volt egy MSI R9 270 kártyám. Csak jót tudok róla mondani. A BF4-et lazán vitte Ultran (persze a megfelelő konfig mellett) A hozzá adott kis Gaming app-al simán emelhetted az órajelét mindenféle más program nélkül. Igényes és hűvös kialakítás. Egy szóval király kártya(persze cask az MSI-ről tudok ilyen téren véleményt mondani) Nekem most egy Sapphire R9 270X Toxic van amivel úgy néz ki hogy befürödtem a napokban küldöm vissza garanciáztatni :/ Azt nem ajánlom de az MSI-t ezer örömmel. Ha érdekel egy Unboxing videó én felvettem az enyémet itt belekukkanthatsz a csomag tartalmába
https://www.youtube.com/watch?v=dNC3TzUIj3g
-
kona005
senior tag
Hát nem tudom, személyes tapasztalatom ugyan nincs még az új WF3-mas hűtővel kapcsolatban, azt mondják talán egy kicsit hangos, bár ez relatív. Volt már egy pár Giga kártyám, semmi gond nem volt velük szerintem ha jó árban van nyugodtan veheted, de majd mindjárt megmondja valaki aki ilyet használ
-
noby
aktív tag
véleményt szeretnék kérni mik a tapasztalatok giga r9 270 vgaval szabad venni nincs semmi gond velük.nem találtam erre utaló hszeket hogy rossz lenne.
-
katt777
félisten
válasz
hackeeeee #47627 üzenetére
Én b18-at használtam asszem már akkor (de ez részletkérdés, mert már nem működnek), még anno volt itt éles vita kihajtásról. Úgy emléxem, grafikonokat is linkeltem be, mert a 6800K-m kihajtotta a VGA-t, és ott volt az FPS graf is. Mantle-lel nem néztem még, anno nem volt patch, majd felteszem vmelyik nap.
-
nomad138
tag
válasz
kovsol #47683 üzenetére
Nem tudom, hogy melyik az, de ha a sima 270-el nem melegedett túl ezzel miért tenne ilyet? Van rá esély hogy egy kicsit erősebb kártya melegítené? Vagy csak simán szar a kártya. Csak nem értem ha levenném a kártyáról az alap tuningot hogy menjen akkor már nem is volt értelme lecserélnem a sima 270-et. Ugyan ott leszek ahol a part szakad.
Csúcsbicepsz
Az órajele sem esik le és a kihasználtság sem ha jól emlékszem. FurMark-ba nem is megy 83% fölé most néztem meg újra. Akár hányszor belépek mindig egyre kevesebbet használ. Vagy illene újraindítani a rendszert egy-egy teszt után? -
nomad138
tag
válasz
csucsbicep #47677 üzenetére
-
csucsbicep
nagyúr
-
kovsol
titán
válasz
csucsbicep #47672 üzenetére
Azért nem is egy erőmű. Nekem már hd6850 mellett is volt olyan játék ahol CPU limitem volt 4Ghz-re húzott fx6100 -al a harmatgyenge egy magos teljesítménye miatt. BF meg egy olyan játék, hogy bármilyen CPU -t raksz alá képes megfektetni egy 64 fős multi mérkőzés mozgalmasabb időszakaiban.
-
nomad138
tag
Ezt gondolom én is! Alig van különbség még is ezt csinálja. Az eladó azt mondja hogy nálam van a hiba én meg nem így gondolom. Csak halkan súgom meg hogy egy 9600GT 1Gb 256bit ( Messze nem támogatja a DX11-et meg az anyám tudja miket aztán az órajele sem 1150Mhz még is vitte 1080P-ben a BF4 lagg nélkül. Persze Low-on de valamivel játszani kellett amíg nem jött meg az MSI Gaming R9 270)
Nanus!
A Teljesítmény vezérlő beállításokra gondolsz a Catalyst-ban? -
nomad138
tag
válasz
tailor74 #47669 üzenetére
Sajnos nincs! A legerősebb egy GTX 660 198 bit. Ennél erősebbet nem tudnék szerezni és még így sem biztos hogy ezt is megtudnám-e szerezni. Amúgy az R9 270 előtt egy HD7870 2Gb volt és javíthatatlan hibával is vitte a játékot amíg le nem fagyott a gép ULTRAN 2xMSAA-ba
-
csucsbicep
nagyúr
-
nomad138
tag
válasz
csucsbicep #47663 üzenetére
Az összeset. 13.10, 13.12, 14.2, 14.3, annyi elég volt. 2x Win 7 reinstall, millió driver reinstall ezer féle-fajta program. Akik felkarolták a problémámat ők CPU limit-re gyanakodnak. Én úgy gondolom hogy egy kicsit gyengébb GTX 760 jól működne vele. Vagy érdemesebb AMD-t venni a Mantle miatt? MIt gondolsz?
Köszi Nanus. Akkor megnyugodtam. A VGA meg csak simán nem tudom milyen.... Az IBT stabil volt nem kék halálozott a processzor szóval az órajel emelés sikeres volt szerintem. Memória teszt majdnem 2 óra 0 hibával. Tanácstalan vagyok.
-
nomad138
tag
válasz
kovsol #47661 üzenetére
a laggolást értsd FPS lagg alatt. Ha internet bajom lenne nem írnék ide a forumba. Amióta az R9 270X Toxic van azóta kevés a CPU-m, csináltam memória tesztet, manuálisan emeltem CPU órajelet, de ennek a sz*rnak semmi sem elég. Eddig senki sem írta hogy a kártyával lenne a baj. Inkább eladom mint hogy sem ezzel bajlódjak egész nap, hogy a FurMark-al játszok.
-
nomad138
tag
válasz
csucsbicep #47659 üzenetére
Ezzel csak az a bajom hogy a BF4 még mindig laggol.
A Mafia 2 csak néha akkor is csak pillanatra a Far Cry 3 meg Ultra 2xMSAA szintén mint a Mafia 2 ritkán akkor is csak pillanatokig. De ezt mind letojom a fő a BF4 amíg az laggol addig ha kell eladom a kártyát is. Aztán veszek egy GTX 760-at. Ha azzal is csinálja a laggokat akkor sem vesztettem túl sokat a teljesítményen.
-
nomad138
tag
válasz
marquuard #47653 üzenetére
A GPU Usage-re gondolok az azt jelenti igaz? Most elindítottam de úgy hogy közben a 6 mag aktivitása is látszik. A processzorból csak 1 mag tepert 99-100%-on viszont a GPU USAGE nem akart 90% fölé menni. Előőte is elindítottam egy rövid időre akkor még 96%-ig felment. Ez mit takar? A VRM-et sajnos nem tudom monitorozni
-
nomad138
tag
Sziasztok! Futtattam egy FurMark-ot a kártyámmal és 100-63% között ugrált a GPU használtsága. E normális egy Burn in Test Benchmark alatt? Illetve a Toxic Edition hátulján vannak kék ledek amik a terhelés hatására elkezdtek világítani! Alapból csak 2 világít és sorba kapcsolódtak be. Ez a hőmérsékletét jelzi csak?(ledes hőmérséklet mutató?)
-
juve600
nagyúr
válasz
Steve198310 #47647 üzenetére
milyen progival csinálod ??? lehet hogy valójában nem is feszeli alul
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
Steve198310 #47647 üzenetére
Pedig, ha feszeled, akkor változnia kell a hőnek észrevehetően. Vagy valójában nem is működik nálad.
-
Steve198310
őstag
Sziasztok
Most ez eléggé témához vág. Meleg. Feszlelés.
Szerintem szerény véleményem szerint semmit sem ér vagy nem tudom : alul feszlelés.
Meg is mondom miért. Igaz nekem nem Tahitim van de akkor nálam is hűvösödnie kellett volna. 1263mV alap fesz. Le vettem 1200mV re és láss csodát ugyanúgy játékok alatt 50-55 fok teszt alatt 60-64 fok. Fel baszatam. 1300mV re meg 1235/1580MHz re de nem ment feljebb a hőmérséklete
Akkor ez most hogy is van.
Ha drasztikusan le veszem az óra jelet akkor megy lejjebb Pl 1000/1500 mellet 1263mV on. Is 40-45 fok
Ekkor igen látszik hogy lejjebb van húzva de csak orajelekenEzeket tapasztaltam
-
nanus
senior tag
válasz
Martin094 #47635 üzenetére
ez a gyári bios szerinti ventiszabályozás ....nálam 86 fokot még nem érte el egyszersem....és 50 alatt nem mondanám hangosnak.
Ha csak a Batman tilt ......nálam is volt virágbolti...nem tiltott .......de nálad gondolom az eredetivel van baj.
Monitorozd már ugy mit a linken is láthatod az Aidával Batman alatt..... -
M@rdel
őstag
Sziasztok,
Anélkül, hogy végig olvasnék pár ezer hsz-t, megmondaná valaki, hogy 7850-hez érdemes-e felrakni a 14.3-t?
Ha jól tudom a régebbi béták csak a nagyobb kártyáknál támogatták a mantle-t.
BF4-hez kellene.
Kösz! -
joysefke
veterán
válasz
Martin094 #47631 üzenetére
Az a 7870 nem Pitcairn hanem Tahiti LE magos, ráadásul gyárilag rendesen megküldik fesszel, ez okozhatja/okozza a nagy melegedést. Ha nem húzod a karit, akkor érdemes lenne egy alulfeszeléssel próbálkozni.
Itt a fórumon is sokan feszelték már alul a 7870 Tahiti LE-t ami sokkal alacsonyabb fogyasztást, melegedést illetve zajt eredményez.
J.
-
Martin094
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a problémám hogy 1 adott játéknál Batman:Arkham City a VGA-n a VRM annyira felforrósodik, hogy letilt a kártya, és a többi játéknál is feltűnően melegszik 80C+. Nekem az lenne az ötletem, hogy a táptól sok áramot kap, vagy esetleg az alaplaptól.
Nektek van más ötletetek?
Az említett kártya egy VTX3D HD7870XT Black Edition
A táp pedig egy fél éves Chieftech 500W-os csoda.
A lap egy Gigabyte MA790XT-UD4P egy Phenom II X6 1100T-vel karöltve -
joysefke
veterán
Sziasztok!
CCC-ben adtam +20% power limitet, és feszemelés nélkül egyszerűen felhúztam a csúszkát 1150 MHz-re (GPU). A GPU-Z ha jól emlékszem 1,206V-t ír feszre, ez lenne az alapbeállítás a kártyámon. (MSI 270X Gaming). Feljebb nem próbáltam még, nem tudom mi a vége.
Benchmarkot nem futtattam, de a kártya kb 20 óra játék után (Crysis 2+BF3 single/multi) stabilnak tűnik, a legnagyobb hűmérséklet eddig 75 fok GPU és azt hiszem 80fok VRM volt.
A kérdés az, hogy a memóriát érdemes egy kicsit húznom? Mennyi az, amit reálisan húzni tudok rajta, anélkül, hogy aggódnom kellene, hogy instabillá válik (nincs kedvem tesztelgetni, csak a CCC-ben a csúszkát akarom húzni, tehát olyan beállítás kell, ami tuti műxik szarakodás nélkül)
szóval:
-Mennyit lehet hózni a memórián és ez mennyit ér?J.
-
katt777
félisten
válasz
hackeeeee #47624 üzenetére
Ja, DX10 és DX11 van.
Viszont monitorozásnak mennie kéne akkor is, ha OSD nincs, mert az nem szokott DX10-ben működni. Kicsit megkeveredtem a kapkodásban.
Ha mégsem menne, FPS-re Fraps, többire meg HwInfo, utóbbi sokkal jobb, mint az AB, elég csak a feszültség grafikonokat megnézni. AB mutatja a fixre beállított értéket, HI meg a valóst, és nálam pl. AB a RAM sebességét sem képes még csak megbecsülni sem, HI viszont simán.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Norbika88 #47607 üzenetére
16/8-ban hajtom, mert 16/16-ban eléggé meleg volt az 1. kártya.
Viszont, ami szép, hogy pl. bioshock infinite-ben 99%-on teker mind2 gpu, plusz mellé mind a 4 cpu mag is. Pislogtam, dehát hiszem az AB-nek.
Nekem is 4GHz, NB freki pill. 2.2GHz-n megy. A proci ha jól emlékszem 1,47V-t kap. + - valamennyi, pontosan nem emlékszem.
Ettől függetlenül, konstatálható, hogy procilimitem van... De ettől még, meglepődtem, amikor megláttam, hogy mit hoz ki a 2 vga-ból.
@kungzi: Mint említettem fentebb Bioshock Infinite alatt pl. Mondjuk F1 2013 alatt vicces, mert 20-30%-on tekernek.
-
katt777
félisten
válasz
hunluymatyi #47615 üzenetére
Igen. RTSS írja is. DX10, Mantle keresztbe tehet OSD-nek, próbáld a többi megoldást.
-
hunluymatyi
újonc
Valaki találkozott már az AB-nél olyannal,hogy eggyik játék alatt kiírattatja OSD-re az infókat,míg pl a Thieft-nél meg nem.Nem igazán értem ezt.Kíváncsiságból megnéztem a crysis 3-mal azalatt meg kiír minden információt,de ennél a Thieft-nél ha elindítom,utána kilépek kikapcsolja automatikusan az MSI servernél a Show on screen displayt.A fene sem érti ezt.
-
katt777
félisten
válasz
- = Zk = - #47462 üzenetére
Annyi volt, bizony. Akkor rögtön MINDENBEN gyorsult 20%-ot a kari. Mellesleg az alaplap CF támogatását meg ugyanezzel megszüntették, tehát egyből meg is szívattak. Ált. kb. fél év, amíg használható meghajtót adnak ki egy VGA-hoz.
7870XT nálam OK (igaz, nem frissen vettem, csak tavaly szeptemberben), minden driverrel bugmentesen futott eddig (leszámítva az Intel PCI-E en. gazd. érzékenységet)
-
Norbika88
senior tag
válasz
hackeeeee #47606 üzenetére
Az igen CF-et!
Én is 965 el hajtom, 270x et. De néha kevésnek érzem a procit, bár ez lehet, hogy a gyengébb chipsetnek tudható be, 870ud3.4ghz en járatom 1,5250V!! Kompakt vízhűtéssel.
Lehet megérné nekem is benevezni arra a 990es Giga lapra, nem pedig procit cserélni? -
-
nomad138
tag
válasz
tailor74 #47601 üzenetére
Igen ezt írja ki és át ment 2.0-ra amikor elindítottam a kis tesztet. Köszönöm. Ma újra telepítettem a Win 7-et és a 14.3 beta ment fel rá. Ha továbbra is csinálja akkor biztos hogy CPU limites a dolog? Mert lenne egy vevő a processzoromra és akkor vennék egy kicsit erősebbet az FX6300-at. Érdemes cserélni vagy az sem oldaná meg?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okos Otthon / Smart Home
- Vezetékes FEJhallgatók
- Bejelentették a Forza Horizon 6-ot, irány Japán!
- PlayStation 5
- Nintendo Switch 2
- Hardcore café
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fotók, videók mobillal
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus X470 R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman Z1 PLUS A-Data 750W
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest