- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- weiss: Logi MX Master 3S FW NEM frissítés
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Hirdetés
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
DarthSun #36797 üzenetére
Aida32 vegul elarulta amire kivancsi voltam. Egy igazi sulinetes borzalom. MX4000 neven fut, 64 bites memoriaval. Egy MX4 440 rohogve megveri. A memoria le van vagva 64 bitre es 287MHz-re. De legalabb 128MB-ot lapatoltak ra, hogy vakitsak a foldmuveseket. Tokeletes peldany
Nincs valakinek egy Radeon 9000-re? Valamivel fel kellene mosni a padlot vele
-
válasz
Sanchez638 #36790 üzenetére
0.0.7 ala nem mentem le. Ugy emlekeztem, hogy az ment, de nem akarja az igazat
Megyek es eszek banatomban egy kis jegkremet...
-
Tudtok valami trukkot amivel win 98 alatt a gpu-z eletre keltheto? Mindenfele dll-re panaszkodik es nem indul. Amikor megkapja, akkor valami ujra panaszkodik, mar teli vele a padlasom...
-
válasz
Sanchez638 #36786 üzenetére
Nem kell megbolygatni, simán rámegy a nagyventi, egyben van a GPU+RAM bordafelület, a nagyventi alatt tovább foroghat a kicsi is
, vagy egyszerűen le kell kötni a kicsit.
-
Sanchez638
addikt
Úgye a fire wire és az usb külön csatornán van, vagy lenne. Akkor lehetne úgymond párhuzamosítani?
-
Nudlee
aktív tag
válasz
Sanchez638 #36780 üzenetére
Micsodaa?
Fent van a póócon -
Nudlee
aktív tag
Vettem egy Inno Ti200 karit, de valami irtó kókány hűtés van rajta.
A gyári kék RAM hűtést megkaptam hozzá, azokat majd visszaragasztom, viszont jó volna szerezni rá gyári coolert. Azt néztem, hogy van amelyik Inno FX5200 -n is olyan (vagy hasonló) cooler van mint a Ti200 -on... -
Nudlee
aktív tag
Srácok!
fx5200 hűtőjének a felfogatási távolságát nem tudja valaki fejből?
-
unclefucka
senior tag
válasz
Sanchez638 #36775 üzenetére
Lőjjé' képet róla!
Most már kíváncsi vagyok, hogy milyen lap lesz. -
Vladi
nagyúr
válasz
Sanchez638 #36767 üzenetére
Ha tudsz bootolni rá egy desktop linuxot, akkor:
dmidecode -t 2
ez megmondja. -
Fenyő
őstag
válasz
unclefucka #36768 üzenetére
Ill. ha működik, akkor bios id alapján is rá lehet keresni, 3-486-os lapot nemegyszer találtam meg így.
-
Yutani
nagyúr
válasz
Sanchez638 #36770 üzenetére
Akkor az Acorp lesz.
Vagy Foxconn.
-
Sanchez638
addikt
válasz
Semmi... Mercury laphoz hasonlít a felépítése, de neki meg nem találtam kékbe a lapot
-
Yutani
nagyúr
válasz
+1, én mindig így csinálom.
Olyan kár, hogy az Abit eltűnt... Azóta MSI-s vagyok, most már el tudom mondani. Az utóbbi években volt a gépemben MSI K9A2 CF, MSI K9A2 Platinum, MSI 790FX-GD70, és most egy 1155-ös MSI Z68A-G43 (G3) dolgozik a gépemben az i5-2400-gyel.
Ja igen, 3 hete most voltam képes csak átszerelni a konfigomat, most építettem be a Zintelt. A legnagyobb királyság, hogy a Windows 7 megette a lapcserét, bár igaz, a csere előtt uninstattáltam minden AMD meghajtót.
-
unclefucka
senior tag
válasz
Sanchez638 #36764 üzenetére
Ha van rajta bármilyen, akármilyen számsor, akárhol (az alján is), akkor az alapján már rá lehet keresni a gugliban. Én már találtam meg lapot így.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Sanchez638 #36764 üzenetére
Mi a kérdés?
-
válasz
Sanchez638 #36759 üzenetére
Vpét ilyen lapom. Utaltam...
-
Sanchez638
addikt
Van egy Socket A lapom szép kék, Via 266-os, de az istenért nem találom. A lapon nincs info. De van egy ACR slot(ami nem tudom mire jó) egész komoly fesz szabályzó része van. Biosba belépve nem derült ki. Valami ötlet? Képet most nem tudok csinálni
-
gban
veterán
válasz
Sanchez638 #36759 üzenetére
Szerintem horror az ára.
Lap 5k, max. 7.
Proci 3, max. 4, hűtővel. -
Sanchez638
addikt
Abit IP 35 Pro alaplap+:Intel Core 2 Duo E8200 2×2,66 Abit fanok? Szerintem megéri
-
SP4C3
veterán
Jóreggelt!
xD xD xD xD xD xD xD xD xD xD xD xD xD xD xD xD xD xD xD xD xD xD xD xD
-
bacsis
Közösségépítő
A poén az, hogy viszont az 1X4GHz=4GHz és a 2X4GHz az akkor tényleg "8GHz" lesz...
Hiszen ha egy progi jól skálázódik a többszáluságtól, akkor ha X sebességgel fut egy Celeron 420-on, akkor nagyjából hajszálpontosan 2X olyan gyorsan fog futni egy Pentium E2140-esen, s ugye míg előbbi 1,6GHz addig utóbbi "2X1,6GHz" -
Nudlee
aktív tag
Srácok, a jó múltkor lőttem egy WDCU140-00 40MB PCMCIA 2,5 -es vinyót.
Még sosem láttam ilyet. Vajon kell hozzá driver? -
Nudlee
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #36748 üzenetére
Ok, vágom
SP4C3: ha nagyon érdekel a téma ráguglizol a hőellenállás, hőtranszfer, hőátadás szavakra...biztosan találsz valami szakirodalmat a témában
-
TESCO-Zsömle
titán
Háztartástanból. Mai napig nem tudok mosogatni...
(#36745) Nudlee: A fórumokat olvasgatva leszoktam az ilyen messzemenő feltételezésekről. Adott a magyar nyelv, le tudja írni, amire gondol. Nyilván a sok 6-8-15GHz-es processzor is azért van az apróhirdetéseken, mert az eladó nem úgy gondolta, hogy 8x3GHz=24GHz...
A négy fazék csak az általa írt képlet árirata hétköznapi példára.
(#36746) SP4C3: Hogy jött ki az exponenciális növekedés?
A dolog teljesen lineáris, de mivel hűtésről van szó, itt sem méretben mérünk, hanem hőleadásról. 4x annyi hő leadásához 4x akkora hőleadású borda kell. A méret már kialakítás és/vagy működési elv kérdése.
-
Nudlee
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #36739 üzenetére
Ez a tűzhelyes hasonlat nem egészen jó ide.
Én értem mire próbált célozni a kolléga...csak nem túl szerencsésen fogalmazott.
Egy 100W -os P4 prescott eldisszipál "X" mennyiségű hőt.
A fentebb említett P4 -ből ha lenne 4 magos (400W) , az nyilván kb. 4×"X" mennyiségű hőt disszipálna el.
Ha el szeretnénk érni az egymagosnál említett 60C -os hőegyensúlyt, a gyárinál sokkal nagyobb borda kéne.
Az viszont biztos, hogy a gyári bordával elég gyorsan megnyúvadna az elképzelt négymagos prescottunk. -
SP4C3
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #36743 üzenetére
Igen. Megbuktam fizikából... Ja nem...
Te miből buktál meg? -
SP4C3
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #36739 üzenetére
Ez mind csak elmélkedés volt, nem kell, hogy rögtön polgárháborút indítsunk.
Apropó procik, pl 4magos 4.8Ghz - ott is minden mag 4.8Ghz-en pörög, nemdebár?
-
ViZion
félisten
válasz
#94257664 #36735 üzenetére
Nah, a hülyétkapokazapróktól topikból tudjuk, h a freki is így műXik, tehát nekem pl. 8×4,8 GHz ->38,4 GHz-s procim van. Sajnos nincs IGP, pedig ma már azt is beleszámolják...
Komolyan: ha 10 magot tokoztak volna össze, akkor is 60 lenne a 60... csak több vas kell a hűtésre. Hamarosan sztem itt is lesz változás, egyrészt a csíkszélesség, feszkó és a fogyasztás csökken, másrészt remélem jön majd a Chip-integrated cooling... és a kupakon csak egy in és out csonk lesz
-
TESCO-Zsömle
titán
-
SP4C3
veterán
válasz
MasterDeeJay #36733 üzenetére
478 még tüskés. 775 meg már érintkező korongos. De akkor is a gyerek rakta össze. csak szétszedte valamiért. Semmi baja nem volt a lapnak, a gyerek meg kicsupálta a lábakat, mert azthitte, hogy a prociról "ragadtak" be a lapba
Ó Uram-Teremtőm.
Egyébként nekem sem tetszik az, hogy a lapban vannak a lapos tüskék, törékenyek, könnyebben is görbülnek mint annó a procikon amik voltak. Tavaj szedtem szét a gépet és görbe is volt pár láp és még azok közül is 2 össze volt gabajodva, tehát zárlatos volt. Csoda, hogy nem döglött meg és hajlandó volt úgy is üzemelni. :SNekem is most egy 775-öm van bazinagy gyári rézmagos hűtővel. A pentium D idejében még becsületes hűtőket adtak. Amúgy meg az újabb procik messze nem melegszenek annyira mint annó a 478-asok mondjuk. Képzeljük csak el, hogy annak az egy magnak a munkahőmérséklete volt 60*C ez szorozzuk be 4-vel, tehát
60x4=240*C
Ennek mekkora hűtő kellene, hogy ha az akkori technológiával készítenénk egy négymagos procit, akkor négyszer akkkora hűtő sem lenne elegendő. -
Nem lepődök meg rajta, nem hozzáértő. (Habár...) Azért az tény hogy a régi foglalatokat egyszerűbb volt használni. Engem kiráz a hideg amikor mai intel gépet szerelek. Maga a foglalat is gáz, a hűtőjét is utálom. I5-re raknak akkora gyári hütőt mint ami az egymagos sempin volt, de i7 sem kapott hőcsöveset csak rézmagosat.
S604/771 bejött a csavaros rögzítéssel. Amdnél (775,939,am2...)meg nehéz elrontani max a lábakat. Az ultimate talán a slotos volt, ott nem volt mit elrontani. 478,775 és újjabak nekem nem logikus, túl sérülékeny. -
SP4C3
veterán
Tessék kapaszkodni, EZ ütős csemege!
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
MasterDeeJay #36724 üzenetére
miért is lenne hangos?
Workstation/Desktop HDDDDR2-400 nem gyorsabb mint a DDR. de még az 533 sem.
A haladás 667-nél kezdődött -
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
MasterDeeJay #36726 üzenetére
hááát.. annyiért elfogadom
Mikor mehetek érte? -
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
MasterDeeJay #36724 üzenetére
Jó kis cucc, én még elgondolkodnék rajta, már régóta gondolkodok valami űber vad Dual S604 gémer gép építésén... de sajna AGP/PCIe-s lapom nincs hozzá
-
Megvan a bele illő vincsi:
Régi 74Gb-os raptor, egyáltalán nem hangos hiába 10k-s. Elérése 7-8ms.
Proci sima HT-s Prescott Xeon megfelelője annak megfelelő teljesítménnyel.
Fogyasztás sem vészes, Idle 110-120w (proci visszavesz feszből és 2.8ghz-en megy), Prime95 két szálra terhelve 170-180w. Hangosnak sem nevezném a gépet. Én valahogy kályhaként emlékszem a Prescottra ez meg egyáltalán nem vészes igaz van rakta egy kilós rézborda.
Intel lap, brutál sok bios beállítással. Messze meghaladja az én másik HP-s xeonos lapomat. Van benne Memory remapping, és még nem próbáltam de a pcie kártyákat is biztos kezeli rendesen. Van benne EFI bios is amiben van egy alap shell rakás funkcióval.
A Delta tápját meg szétbontom megnézem a kondikat, ha nem lesz más akkor a dual 771-esbe átrakom mert látszólag egész jó!
A gépháza masszív, de mégsem nagyon nehéz.
DDR2 400 (CAS4) tesztekben úgy látom semmivel sem lassabb vagy gyorsabb mint a DDR1 400 CAS3-al. Talán kevesebbet fogyaszt. Ramok egyike 2005-ös gyártású a többi 2010-es, gondolom akkor bővítették. Bios szintén 2005 legfrissebb.Win10 telepítő (és előtelepített is) szétfagy, meglévő win7 csak javításiként indul el. Új rendszerrel még nem próbáltam.
-
Win10 nekem bejött, sebességre win8 szint. Driverekkel nem lesz gond. Az int ati rage-et nem akarom használni, meg raid se kell.
Bacsis
Zárt, egyik 8x másik 4x bekötve. Nekem ez sosem volt gond. Kés, reszelő, türelem, már rutinmunka.Na jó tesztnek van riserem is. Kaptam most pár karit, Hangos egyslotos ati 4850-es lesz benne 8gb rammal, extra procilimitel
Kettő procival jó lehetne (az már 4szál), sztem ezres lehet ebayen bele való. Csak sok az a 120w tdp. Talán prescott xeonos megfelelője ami benne van, télen jó lehet. Órajelgenerátort még nem néztem. -
bacsis
Közösségépítő
válasz
MasterDeeJay #36719 üzenetére
a PCIE csatik vége nyitott vagy te vágtad ki? mert ahogy látom fiztikailag 8X-os PCIe csatik vannak a lapon...
-
-
SP4C3
veterán
válasz
MasterDeeJay #36719 üzenetére
1.) Szerintem rámegy.
2.) Ne fakírkodj vele, nem éri meg!
3.) Inkább win7pro / win8pro / win8.1pro -
-
SP4C3
veterán
válasz
MasterDeeJay #36717 üzenetére
Cool kis házikó. Ajtó van az elején?
Amúgy régebbi game-servernek elmenne..
Valamint website, ftp is lehet belőle. -
válasz
bacsis #36716 üzenetére
Ha már beárazás, akkor van egy szerverem ami még érhetne valamit.
Egész igényes gépház, még filózók mert nagyon tetszik és szerintem sima ATX-EATX lehet megtartom.
Intel Server Board SE7520BD2 (pice, sata, raid, dual gigabit, ddr2...akkoriban egész jó lehetett)
4x1Gb ddr2 ecc reg (tudok még belerakni még egyszer ennyit)
Intel® Xeon® Processor 3.00E GHz, 2M Cache, 800 MHz FSB SL7ZF egy darab van benne sajnos, a hűtő kellett róla tehát nem az eredetivel megy
Delta DPS-600MB táp, ez még érhet valamit, mai gépbe simán berakható (kondiztatás után biztosan, mert azért nem mai darab)
dvd rom
vincsi nincs benne. -
bacsis
Közösségépítő
válasz
csabyka666 #36715 üzenetére
olyan 2,5 rongyra áraznám be
Látom írod a hírdetésben hogy van hozzá 3,2-es P4... az meg hogy? elvileg nem támogatott semilyen 800-as FSB-s P4 proci, A Prescottok meg semilyen formában...
Elképzelhető hogy elindul benne egy 800-as FSB-s 3,2-es Northwood P4, de az meg alapból 133Mhz-es FSB-vel mert ugye az a hivatalos, s úgy meg 2100MHz-en indulna a cucc... -
-
Ádyka
őstag
-
Ádyka
őstag
Nincsen valakinek egy felesleges HSI chip hűtőbordája, ami 6600GT AGP-re való?
Pont ilyen kéne mint ami a régi Innomon volt. -
krisz67
tag
válasz
Sanchez638 #36703 üzenetére
Akkor szerintem ez, kuka
Mert ha sikerülne elpasszolnom alkatrészenként, pl pont ilyen cucc kell vkinek akkor még ha 7k egyben, akkoris van icipici haszon
De így valóban nemigazán éri meg
Köszönöm -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Okos Otthon / Smart Home
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Xbox Series X|S
- Robotporszívók
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 16 128GB Ultramarine -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3097, 100% Akkumulátor
- Motorola G72 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Eladó arany színű Apple iphone 7 128GB / 12 hó jótállással
- Lenovo Yoga Slim 7 i5-1135G7 8GB 512GB 14" FHD IPS
- iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3113
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest