- Az én érdekes, öszvér videokártyám...….
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gerlaip
addikt
válasz bacsis #35999 üzenetére
Majd noszogatjuk.
Épp telepítgetek, írogattam, hogy szívok az installálásokkel, aztán most még a Genius Value hangkaresszel is (elképesztő!), ez is hiányosan van fent a Genius oldalán, és amikor drivert kerestem, kidobta az oldaladat. Na így zárul be a kör.[ Szerkesztve ]
lámavakond
-
bacsis
Közösségépítő
válasz Ganz-[HUN] #35997 üzenetére
alkalmazás/játék/felbontás függő
tehát ha Super PI-t futtatsz, akkor CPU imited lesz.. ha pedig GTA V-t fulHD-ban, akkor VGA limites
Kicst sarkítottam, de a lényegen nem változtat
Mire használnád?
Ha az a válasz, hogy játékra, még mindíg kevés infó, mert nem mindegy hogy újabb játékokhoz tehát pl ilyen 2010 körüli vagy 2002-2005 körüliekhez?
Bár jobban belegondolva tök mindegy...
2002-2004-es játékokhoz, ahova még bőven elég az 1 mag, ott még az 5450 is elegendő lehet ilyen 1280-as körüli felbontáshoz... de az iylen újabb 2008-2010-es játékoknál, ahol a VGA is max 1024-es felbontásban tudna helytállni alacsony részletesség mellett, már a CPU is elvérezne ha feljebb kapcsolnál. Tehát ott inkább eléggé vegyeslimit lenne...
gerlaip! Jó ötlet, Bár DarthSun-t kéne noszogatni hogy updatelje a drivereket/progikat, mert ezért a szekcióért ő a felelős[ Szerkesztve ]
-
gerlaip
addikt
Bacsis, légyszi ezt a linket is tedd be az első hozzászólásba.
Azért is, hogy egy kicsit többen töltsék le, hogy ne azt írja ki a windows, hogy "Ezt a file-t nem gyakran töltik le, ezért veszélyes lehet!"
[ Szerkesztve ]
lámavakond
-
Ganz-[HUN]
addikt
sziasztok
egy Pentium 4 560 és egy HD5450 mennyire lesz CPU limites,vagy VGA limites?[ Szerkesztve ]
Psszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon
-
tsu
tag
Üdv!
Előkerült pár régi driver cd. Az egyik a Diamond gyári összeállítása (Monster, Sonic Impact, Fire1kPro, Viper, stb.), a többi 3 pedig egy kb. 2000-ig tartó driver, utility és manual összeállítás. Ez egy dosos keretprogramban böngészhető, a kiválasztott fájlokat kitömöríti egy könyvtárba, de a tömörített fájlok között is lehet mazsolázni. Dosboxban nem ment nekem a kitömörítés, valószínűleg jogosultságok miatt, de real dos gépen működik. Ha valaki érdemesnek tartja felrakhatja valahová, itt a dropboxban nem tudom meddig lesz fenn.
[link]×××
-
-
-
Fenyő
őstag
válasz gerlaip #35985 üzenetére
KT333-hoz és a KT400-nál régebbi Viákhoz emlékeim szerint a 4.43 4in1 volt az utolsó, 9x alá pedig a 4.35 volt ajánlott a KT400-nál régebbi chipsetekhez, NF2-höz a legutolsó hivatalos nforce driver Nv oldalán legutóbb még fennt volt, Atinál kell a régebbi drivereket más forrásból levadászni, de ez már 15 éve is így volt.
DX9-es 9000-es Atikhoz amik jók voltak, az 5.5-ös a 7.7-es és a 7.12-re épülő Omega, ezek mindig csont nélkül mentek.
FX-hez én újabbakat használtam 93.71-es és 175.16-os vált be (ez utóbbi GF6/7-hez is elég jó), de ha 3D maki 2001SE benchez való csaló driver kell akkor 44.vhányas lesz a nyerő.
Creative driver supportja sosem volt a csúcson, az Audigy LS meg budget kari volt, ami nevében volt csak Audigy, igazából csak egy kissé átalakított és átcímkézett Live.
Voodookhoz 4-es széria alatt csakis a gyári drivereket javaslom, az újabb 3rd party hegesztetettekkel lehet hogy megy pár újabb cím, de cserébe a régebbiekkel való kompatibilitás jórészét elveszted, pont amiket Voodoon érdemes futtatni.Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!
-
csabyka666
veterán
-
MurdR
veterán
válasz gerlaip #35985 üzenetére
Kezdj el belőle csinálni egy logout cikket, és aki hozzá akar tenni, az megírja neked itt a topicban, vagy privátban. A cikk linkje meg mehet az összefoglalóba.
(#35984) csabyka666
Inkább rakd el, és szerezz bele kártyát idővel.[ Szerkesztve ]
MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8
-
gerlaip
addikt
A tegnapi alaplapi telepítős szívásom után gondolkodtam el azon, hogy a legnagyobb probléma, hogy nem tudom, hogy egy-egy retró hardverhez melyik a legjobb driver. Így arra gondoltam, hogy leírhatnánk, hogy milyen hardverhez melyik driver vált be a legjobban, hogy a későbbi szívásoktól megóvjuk egymást.
Pl. Abit NF7-hez nehéz találni drivert, pedig egy nagyon elterjedt alaplap, mégis sokan nem tudják, hogy a 4.27 nforce driver jó hozzá.
Az Abit KX7-333-hoz a Via Hyperion 4.56-os jó, figyelni kell, hogy a letöltött file-ban benne legyen a viagart.cat file-t különben lyukra futunk vele.
Audigy LS-hez nincs teljeskörű szoftveres támogatás win9x alatt, mindössze egy 5MB-os windowst kiszolgáló driver van a Creative honlapján, XP alatt lehet csak az EAX-ot élvezni ezzel a hangkártyával.
3DFX Voodoo3-hoz az 1.07-es utolsó gyári vált be, de a guru3d oldalán van egy 1.09-es beta, ami egy évvel újabb, több játékhoz nyújt támogatást, és több féle beállítást és tuningot is tudunk vele állítani.
Radeon kártyákhoz win9x-hez egy driver van a honlapon, a 6.2 catalyst, ez jól működik és nem jelez hibát telepítés alatt.
Geforce FX széria előtti Nvidia kártyáknál az 52.16 win9x-es verzió vált be, illetve XP alatt az 53.03.Most így ennyi jutott eszembe, ha valami hülyeséget írtam, javítsatok nyugodtan.
lámavakond
-
csabyka666
veterán
Mielőtt elsikkadna, erre nézzetek rá, légyszi. Kell valakinek, vagy legyen belőle postai küldözgetős doboz, tüzelő, illetve madárijesztő?
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
bacsis
Közösségépítő
válasz gerlaip #35981 üzenetére
Kitöröltem a hsz-t, de miért is kellett?
Driverguide régebben megbízhatóbb volt az tény, de ha nagyon nincs más, én is szotkam az oldalról szemezgetni
csabyka666 Jól mondja, viszont vannak ezek a "driverfinder-ek" ezektől kikészülök.. keresek egy komponenshez drivert, google ad is találatot, akarom letölteni és driver helyett ilyen vackokat akar letölteni, hát mondom nem hiszem el
frescho! Csak az IBM Convertibledet tudnám beárazni, azt 20ezer Ft-ra, a Cyrix 5x86-ból van több fajta is, és 2 különböző órajellel is, de így vaktába azt mondom 3,5 rongy...[ Szerkesztve ]
-
csabyka666
veterán
válasz gerlaip #35981 üzenetére
Az jó kérdés látod... A dirverekre visszatérve, én inkább a driveridentifier és hasonló baromságokkal vigyáznék, mert azok már ott gyanúsak, hogy mindenre adnak megoldást, még a nem létező hardverekhez is találni drivert...
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
gerlaip
addikt
válasz csabyka666 #35980 üzenetére
Én is úgy láttam, hogy a driver megfelelő összetételű.
Inkább az bosszantott, hogy miért hiányzik a megbízható helyeken levő 4 in 1 driverekből létfontosságú file, ami még itt is megvolt.lámavakond
-
csabyka666
veterán
válasz gerlaip #35975 üzenetére
A driverguide miért megbízhatatlan? Oké, az ESET pofázik, hogy nem megbízható, de nem kell komolyan venni, csak arra figyeljetek, hogy a sok baromságot ne telepítsétek, amik benne vannak a pakkokban. Kizárólag a drivert kell letöltetni vele, és tiszta marad a gép!
-
-
válasz Ganz-[HUN] #35974 üzenetére
Ha ennyire süket : chipset a hűtés elégtelensége miatt, vagy látom sima elkok vannak rajta, lehet valamelyik vagy több halott.
szerk: esetleg BIOS gond is ?
(#35975) gerlaip : az ilyen és ehhez hasonló lapot zárd be rögtön, az egész egy komplett szopatós vírus.
[ Szerkesztve ]
A 3 test probléma nem megoldható.
-
-
gerlaip
addikt
Egy kis alaplapi driver telepítésben kérnék segítséget.
Néhány hete írtam, hogy egy kis probléma van egy KX7-333 alaplapommal.
Időnként induláskor nem látja jól a vga-t újraindításra van szüksége, hogy működjön. Többen írtátok, hogy rosszul van valami telepítve.
Most videókártyát cseréltem benne, és problémák adódtak a működésével, így megpróbáltam a chipset drivert újratelepíteni.Via 4 in 1 4.42 driverrel próbálkoztam win98 SE mellett.
Nos az AGP driver telepítésnél elakad.
Újrainduláskor egy AGP GART Minipord Disk-et kér, miközben kiírja, hogy VIA CPU to AGP controllerPontosabban a viagart.cat file-t.
Nem estem kétségbe, a tallózást beállítottam a driver mappájára, ott található egy win98 mappa, amiben vannak inf vagy ini file-ok.
Nem jó neki, a via driver gyökérmappája sem.
Megpróbáltam az inf file-okat hozzáadni a rendszerleíró adatbázishoz, ez sem segített.Mi a túrót csináljak, hogy az agp controllert telepíteni tudjam?
Korábbi VIA telepítő kell hozzá, vagy mi a szösz? (ez egy 2x AGP foglalatos alaplap)Szerk.: most keresgélem ezt a viagart.cat file-t amire szüksége lenne...
[ Szerkesztve ]
lámavakond
-
válasz frescho #35969 üzenetére
Nem tudtam kiszámolni a sorozatot de egy 6-os ugrás után másodszorra is 6 jön, gondolom. Akkor a bacsislevel 21. Ez olyan mint a fénysebesség, megközelíteni lehet de elérni nem. 18 lehetek akkor kb. Te meg nagyobb volumenben, feleségdimenzióval is számolva eléred a 20- at is, itt már nagyon erősek a relativisztikus hatások. De ha alábecsültelek, bocs.
A500+ dual kickstarttal es +1M-as RTC-es bovitokartyaval , nagyérték
ZX-81 magnoval , sok
IBM convertible 5140
Junost
C-128 gyari allapotban , 30K ?
Quickshot joystick
Cyrix 5x86 , olyan 2K-7K
Magno
Amiga 600 kb 5 kilo lemezzel, merevlemezzel..., ez meg nagyon drága lehet.....[ Szerkesztve ]
-
frescho
addikt
V500 P166 CPU
V2000 K6-III 450 CPU
V500 S3 Virge 4 MB PCI
V2000 6600GT AGP 128 MB (átlagos, "noname", vagyis ne a márka legyen bekalkulálva)
V4000 FX5900XT (ez nem drágább volt pár napja? de nem akarok senkit befolyásolni)
V2000 386-os alaplap + cpu + 4 mb ram (szerintem itt nem sok múlik a részletesebb specifikációkon)
V250 (nem kell, van rogyasig) 256 MB DDR
V500 (ez is kilora van) 512 MB DDR
V0 (ez meg DX200-bol maradt ram par GB) 128 MB SD
V800 (Ez is DX200-bol, van meg vala 1G-as ECC-s is) 256 MB SD
V0 (nem erdekel vagy legyen oreg, pl MFM, 80MB PATA vagy legalabb 80G) 1 GB HDD
V1000 (de kell a fenenek) 10 GB HDD
V1500 40 GB HDD
V2500 80 GB HDD
V1000 (Most doglott meg, kellene egy, de csak ezert ennyi) CD író akármilyen, belső, IDE
V500-1000 (Voroscsillag es Varganet keresek for fun, ha vna valami jo regi hazzal, ha lehet XT-vel) AT táp akármilyenJa es el a kezekkel az FX-tol mar elkelt
MurdR: Sirnal, ha lattad volna, hogy miket zuzattam be...
bacsis: csak altalaban mindnekinek van kedvenc korszaka. Te is jol tudod, hogy elegge raalltam egy idoben a laptopokra, meg a mikrogepekre. ZX81-ert horror penzt fizettem ki, mert az volt az elso gepem. De vettem nagyon jo aron bontatlan C128-at.
Bacsis-et nem arazom, mert tudom miert vette a nagy reszet
Nekem is van listam:
A500+ dual kickstarttal es +1M-as RTC-es bovitokartyaval
ZX-81 magnoval
IBM convertible 5140
Junost
C-128 gyari allapotban
Quickshot joystick
Cyrix 5x86
Magno
Amiga 600 kb 5 kilo lemezzel, merevlemezzel...[ Szerkesztve ]
https://frescho.hu
-
frescho
addikt
válasz DarthSun #35899 üzenetére
Csak level 15? Szerintem kozelebb vagy bacsishoz.
Az hanyas level, ha a 30 nm-es garazs fele, a 12 nm-es dolgozoszoba fele es mostmar egy 20 nm-es raktarhelyiseg is lassan tele van cuccokkal, ezert bacsishoz hordom, neki adom? Asszonynal a turelem overflow rendszeres, ezert csak 2 retro gepet tartok elol.
https://frescho.hu
-
-
Ádyka
őstag
Amennyi retro árazás eddig volt a topicban, vagy ha még 100%-kal több lesz, az is kibírható.
Quantum Bigfoot 1Gb valakinek?: [link]
-
-
-
-
bacsis
Közösségépítő
válasz DarthSun #35959 üzenetére
most hírtelen nem tudnék előrántani 20-30 rongyot egy P1-es Toshiba Libretto CT1xx-re
de ennek ellenére akkor is tisztában vagyok vele, hogy annak annyi a piaci ára a gyűjtők körében...
az hogy egy hardverre mennyit engedhetek meg, és mennyit ér, nem ugyanaz, de ezt már gban is levezette -
válasz bacsis #35956 üzenetére
Pár cuccot lehet alacsonyra vettem , ahogy mondod relatív nagyon . Sok cuccom van, sok hiányzik de vétel esetén mégis nagyon meg fogom gondolni mennyiért....
Ármesterkedni, javaslatot adni meg inkább csak ha nem melózok, amúgy kevés lenne az idő/energia.
[ Szerkesztve ]
-
Yutani
nagyúr
Most így hirtelen átfutottam az utolsó 100 hsz-t, és rendkívül kiábrándító a sok árazós hozzászólást látni. Szerintem nem kellene ebben a topikban árazással foglalkozni.
#tarcsad
-
bacsis
Közösségépítő
válasz DarthSun #35955 üzenetére
ez az ingyé nem ingyé dolog is relatív... ugye ezek a régebbi cuccok mai szemmel nézve használhatatlanok... így akinek nem kell, lehet nem akar bohóckodni vele elajándékozza... legalább nem a padláson foglalja a helyet... mint pl én nem szarozok az újsággal, kidobom míg más gyűjti és leadja... hiszen lehet belőle pénzt csinálni...
Amúgy meg a jövendőbeli hírdetőknek szemével nézve remélem nem te leszel az ármesterük, mert eléggé lenyomod az árakat ahogy látom -
válasz bacsis #35954 üzenetére
Ez is szerencsén is múlhat : az XT lapomat+hozzávaló HDD- t ingyé' tették félre.
1. lista :
P166 CPU : 500
K6-III 450 CPU : 3000
S3 Virge 4 MB PCI : 250
6600GT AGP 128 MB (átlagos, "noname", vagyis ne a márka legyen bekalkulálva) : 2500
FX5900XT (ez nem drágább volt pár napja? de nem akarok senkit befolyásolni) : 3500
386-os alaplap + cpu + 4 mb ram (szerintem itt nem sok múlik a részletesebb specifikációkon) : nálam a kompaktabb modernebb, cserélhető procis játszik, az meg ha hibátlan, nincs savmarás : 3000
256 MB DDR : csoki
512 MB DDR : 500
128 MB SD : 250, bár már ingyé' kapom
256 MB SD : 500, bár már ingyé' kapom
1 GB HDD : 500
10 GB HDD : 500
40 GB HDD : 1000
80 GB HDD : 1500
CD író akármilyen, belső, IDE : 500, bár négyet már ebből is ingyé' kaptam
AT táp akármilyen : 1000, erősen kifutó cucc2. lista :
Intel Pentium Overdrive 83MHz Socket3 : 5000
AMD K6-III+ 500MHz : 10000
Intel RapidCad (+társprocesszor is) : 5000
Pentium III 1,4GHz Tualatin S370 : 1500
Pentium PRO 200MHz 1MB L2 : 10000Dual Socket8 alaplap : 4000
Rambusos SLOT1 alaplap : 1500
Socket423-as Abit TH7 alaplap : 3000
ATi Xpress 3200 chippes S939-es Crossfire alaplap : 40002X512MB PC1066 Rambus memória : 1500
2X512MB DDR600 memória : 3000Geforce 3 (nem titanium, hanem a sima) : 2000
Ati Rage Fury Maxx : 2000
Voodoo5 5500 AGP : 10000
Geforce 6800 Ultra AGP : 4000
Geforce 7950GX2 : 7000
Ati Radeon X1950XTX : 5000Ha veszem lejjebb fogom alkudni, ha eladnám, ami esélytelen akkor meg nagyon drága lenne
(#35910) sanchezsa : én nem, ahogy néztem a helyet még olyan 50 gép el fog férni a lakásomban
[ Szerkesztve ]
-
Vladi
nagyúr
Ha szabad én is beszállok ebbe a játékba. Mostanában vettem pár cuccot, meg kicsit átnéztem a hazai és ebayes használt árakat.
Amit tapasztaltam: attól függ a cucc ára, hogy mennyi a használati értéke. oké vannak ritka cuccok, azokkal el lehet szállni, de egy random agp régebbi ati kártya nem megy 1500 de lehet, hogy 1000 fölé se.
Lássuk:
p166 cpu: van belőle még, ez ingyennél sokkal többet nem ér. Ha mindenki elővenné a sufniból lenne vagy 10000 eladó.
k6-ii 450: ez már ér valamit, ugye az egyik legarősebb. Retrósoknak érhet pár ezret, mondjuk 2-4000. kb.
s3virage pci-be, szerintem ebből is van még elfekvőbe, talán egy doboz sör.
6600gt, ezzel régi agp-s lapban még lehet játszogatni, olyan 3-4000 lehet.
fx5900: ennek lehet már ritkaság értéke, ennek jegyében mehet fel az ára. 5K fölé is.
386-os lap cuccokkal: állapottól függ. Szépen karba kell tenni, letárolni. Kúszik majd fel szépen az ára, 10 év múlva, ha működik, akár 100 K-ig is felmehet.
256 ddr: semmi, 1-200 ft.
512 ddr: majdnem semmi, max 500.
1 G ddr: ez már valami, 1-1500. e-bayen van amd only 1000-ért free shippinngel.
1 gb hdd: ennek már akár lehet ritkaság értéke, ha 100/100. Ha nem akkor 0.
10 gb: 1000 körül van értelme.
40 gb: 1500-2000. Ezek kizárólag 100/100-as állapotban. Egyéb esetben mehet olvasztani.
80 gb: dettó.
tároló kapacitásbeli értékük nincs. egy pendriveal ugyan ott van az ember majdnem.cd író: semmi, egy csoki max.
nagyon sok van még elfekvőben.at táp: itt is bejöhet már a ritkaság érték. ha tökéletesen üzemel, felmehet akár 5000-ig is. Mivel nagyon kevés maradt fenn belőlük igazán jó állapotban.
Alaplapot nem írtál, viszont szerintem azoknak tartósan magas lesz az áruk. p3-ért is minimum 1500-at kérnek. soket a ami satás 3-4000-ig felkúszhat. Ugye ebből gépenként csak 1-el számolhatunk, és ezek mennek tönkre leghamarabb. Ezért viszonylag kevés jó állapotú van. ramból, hdd-ből vga-ból meg ugye gépenként csreélődhet akár 2-6 darab is. Tehát ha egy koszakban eladtak 100 000 gépet, akkor legalább félmillió ram forog közkézen. ha fele rossz, akkor is rengeteg maradt. hdd, odd ugyan ez.
Lehet vitatkozni.
il sole non sorge più ad Est!
-
Fenyő
őstag
válasz bacsis #35944 üzenetére
Ja gondoltam, hogy az 500-as K6-III+-at alul lövöm, azt a +50 Mhz-et kevesen fizetik meg, főleg, hogy ált jó eséllyel a 400-450-es is tud annyit , 600-as 2x512-es kitet meg 1-2 éve 5K-ért ajánlottak, abból indultam ki, de ezeknek a motyóknak szűk a piacuk, úgyhogy nem lehet olyan pontosan belőni az árakat, mint a kommerszebb tucat árukét.
Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!
-
bacsis
Közösségépítő
Én szerintem ezek az árak, és mondhatom bármelyikünk áraira, hisz nincs akkora nagy szórás, hogy ez korrekt elaadói árral szemben és vevői árral szemben nézve is...
tehát ezekért ennyit simán megadnék, de ha el kéne adnom akkor nagyjából ezen az áron kínálnám...
szerintem tök mindegy hogy egy 1MB-os L"-es Pentium PRO-t 6 vagy 8-ért akarnék eladni, így is úgyis meg kéne várnom hogy egy gyűjtő rácsapjon tehát szerintem ártótól függően lehet 1 nap alatt lehet 2 hét alatt tudnám eladni... -
Ádyka
őstag
Voodoo5 5500-at hol és mikor láttatok utoljára 10 K körül? Én soha. Ennyiért adtam el a V4 4500 PCI-t.
A K6 III 500-at mindenki lehúzta, mert a 400-as árából indultunk ki.Az a baj, hogy ezek már elég perverz cuccok, kb alig van esély az életünkben hogy nagy részükkel összefussunk.
Szerintem bacsis hátsó szándéka az volt, hogy felmérje a padlása rejtett zugainak az értékét[ Szerkesztve ]
-
bacsis
Közösségépítő
nem tok hsz-t szerkeszteni.. há miféle topicgazda vagyok
nyahh szóval szerintem te is jó árat lőttél be elég sok mindenre, hihhetetlen hogy te is így lehúztad a K6-III+-t...
na meg a Geforce3-at...
srácok! há ennyire nem értékelitek a "sima" Geforce3-at?
Yutani! Ranagol!
Bennetek még bízok
Lényeg a lényeg.. szerintem elég jól kijött az egészből az, hogy legyen kommersz cucc vagy ritkaság, szerintem mi elég jól be tudjuk lőni a valós értékét -
MurdR
veterán
válasz bacsis #35940 üzenetére
Wow. Na itt lép életbe az, hogy ez már nem az én asztalom.
Semmiképp nem látom a többiek árait, mert a hsz-t külön böngészőlapon csinálom, így nem lesz csalás.Intel Pentium Overdrive 83MHz: 3k
AMD K6-III+ 500: 5k
Intel RapidCad (+társprocesszor is): 10-15k
Pentium III 1,4GHz Tualatin S370: 1k
Pentium PRO 200MHz 1MB L2: 7k
Dual Socket8 alaplap: 8k
Rambusos SLOT1 alaplap: 5k
Socket423-as Abit TH7 alaplap: 4k
ATi Xpress 3200 chippes S939-es Crossfire alaplap: 7k
2X512MB PC1066 Rambus memória: 8k
2X512MB DDR600 memória: 4k
Geforce 3 (nem titanium) 1.5k
Ati Rage Fury Maxx: 15-20k
Voodoo5 5500 AGP: 6k
Geforce 6800 Ultra AGP 7k
Geforce 7950GX2 15k
Ati Radeon X1950XTX 7kOffba is teszem gyorsan
vááááá de ciki DDDDDDDDDDDDD
Mindegy, már nem törlöm ki.[ Szerkesztve ]
-
bacsis
Közösségépítő
nyahh akkor én is árazom magam,
Intel Pentium Overdrive 83MHz Socket3 7ezer
AMD K6-III+ 500MHz 25ezer
Intel RapidCad (+társprocesszor is) 10ezer
Pentium III 1,4GHz Tualatin S370 2,5ezer
Pentium PRO 200MHz 1MB L2 7ezer
Dual Socket8 alaplap 5ezer
Rambusos SLOT1 alaplap 3ezer
Socket423-as Abit TH7 alaplap 3ezer
ATi Xpress 3200 chippes S939-es Crossfire alaplap 7ezer
2X512MB PC1066 Rambus memória 7ezer
2X512MB DDR600 memória 8ezer
Geforce 3 (nem titanium, hanem a sima) 5ezer
Ati Rage Fury Maxx 10ezer
Voodoo5 5500 AGP 10ezer
Geforce 6800 Ultra AGP 10ezer
Geforce 7950GX2 10ezer
Ati Radeon X1950XTX és meglássuk, hogy ti mit írtok 10ezerFenyő! amikre írtál árakat, megint elég hasonlóra lőttük be, te talán kicsit lejjebb vetted az árat, de ismét 1-1ezres szórásról van szó...
A K6-III+-ból direkt 500-asat írtam, mert míg 400-450-eset lehet szerezni, az 500-as már kb beszerezhetetlen.. én 25ezer-ért vetem az enyémet, és ha feltűnik ebay-en ennyiért el is megy... itthon még sose láttam ekkorát eladót, így úgy gondolom aki iylenre pályázik muszáj lesz ebay-re mennie ott pedig ez az ára. ezért lőttem be ennyire... szerintem a 600-as DDR1-et is alul áraztad, mert direkt 512-es modulos témát írtam... kb beszerezhetetlen persze ez csak az én véleményem, és ez csak egy játékÁdyka! Overdrive Pentiumom sajan nekem sincs a többi akad
Te is alul áraztad nagyon a Pentium Overdrive-ot amúgy és a K6-III+-t... itthon szoktam látni Overdrive-ot, utoljára valami 12 rongyért láttam elmenni a Vaterán.. bár az dobozos bontatlan volt
de atöbbit szintén azonos árral illettük[ Szerkesztve ]
-
Ádyka
őstag
Szemécccssség, ez neked mind van
Intel Pentium Overdrive 83MHz Socket3 1,5K
AMD K6-III+ 500MHz 5-7K
Intel RapidCad (+társprocesszor is) nemtom
Pentium III 1,4GHz Tualatin S370 gondolom 512K-s 2,5K
Pentium PRO 200MHz 1MB L2 10K-nál többet nem adnék érte, de azt akár most isDual Socket8 alaplap Ha szerver alapú, akkor nem olyan sokat ér mint hinnéd szerintem, ha pl GA-686DX akkor 10K is lehet
Rambusos SLOT1 alaplap 2K
Socket423-as Abit TH7 alaplap 3K
ATi Xpress 3200 chippes S939-es Crossfire alaplap basszki ezek beteg cuccok, nemtudom na2X512MB PC1066 Rambus memória -II-
2X512MB DDR600 memória -II-Geforce 3 (nem titanium, hanem a sima) 300-ért vettem nemrég gainward classicot, de mivel a classic ritka ezért 2K
Ati Rage Fury Maxx 5-6K
Voodoo5 5500 AGP 20K ennyi volt 15 évvel ez előtt is az ára, és most sem ér itthon többet szvsz
Geforce 6800 Ultra AGP 5-6K
Geforce 7950GX2 10K
Ati Radeon X1950XTX 10K -
Fenyő
őstag
386-osnál nagyon sok múlik, hogy pontosan milyen lap/proci, a tucat kis méretű integrált procis dx40 még ezret is alig ér, egy spécibb korai lepedőnyi méretű DX16-20, de akár egy SX16 is jóval többet ér, akár 3K-t is.
80GB-os vinyót (hibátlant) én nem egyet nem kettőt adtam/vettem 1K-ért, 120-160-oshoz kell szerencse 1K-ért, 2K-ért már 160-200-as vinyókat lehet venni.
Bacsis: Az ilyen szintű ritkaságokat már jóval nehezebb beárazni, jó nagy lesz a szórás, van akinek csak régi kacat, másnak meg nagy becsben tartott ereklye. Többségüknél én sem tudom mi lehet a reális ára, szóval java részt csak tippelés, van ahol még azt sem tudok;Intel Pentium Overdrive 83MHz Socket3 5-7K
AMD K6-III+ 500MHz 6-8K
Intel RapidCad (+társprocesszor is) fogalmam sincs
Pentium III 1,4GHz Tualatin S370 1-2K
Pentium PRO 200MHz 1MB L2 8-10K
Dual Socket8 alaplap fogalmam sincs
Rambusos SLOT1 alaplap fogalmam sincs
Socket423-as Abit TH7 alaplap 2K
ATi Xpress 3200 chippes S939-es Crossfire alaplap fogalmam sincs
2X512MB PC1066 Rambus memória fogalmam sincs
2X512MB DDR600 memória 2-3K
Geforce 3 (nem titanium, hanem a sima) 2-3K
Ati Rage Fury Maxx 3-4K
Voodoo5 5500 AGP 10K
Geforce 6800 Ultra AGP 8-10K
Geforce 7950GX2 fogalmam sincs
Ati Radeon X1950XTX fogalmam sincs[ Szerkesztve ]
Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!
-
-
bacsis
Közösségépítő
Játszunk egy nehezebbet!
Most én adok meg pár hardvert, amik ritkábbak.. itt vajon mekkora szórással árazunk?Intel Pentium Overdrive 83MHz Socket3
AMD K6-III+ 500MHz
Intel RapidCad (+társprocesszor is)
Pentium III 1,4GHz Tualatin S370
Pentium PRO 200MHz 1MB L2Dual Socket8 alaplap
Rambusos SLOT1 alaplap
Socket423-as Abit TH7 alaplap
ATi Xpress 3200 chippes S939-es Crossfire alaplap2X512MB PC1066 Rambus memória
2X512MB DDR600 memóriaGeforce 3 (nem titanium, hanem a sima)
Ati Rage Fury Maxx
Voodoo5 5500 AGP
Geforce 6800 Ultra AGP
Geforce 7950GX2
Ati Radeon X1950XTXNahh ezek elég ritka cuccok, de nem beszerezhetetlenek, tehát direkt nem iylen Nexgen CPU+alaplap kombót meg Voodoo5 6000-es VGA-t meg egyéb szinte csak prototípusként megjelent példányokat írtam, hanem olyanokat amik felbukkanhatnak időnként
-
bacsis
Közösségépítő
És az árazás.. tök jó játék, ez jó ötlet volt
P166 CPU 500Ft
K6-III 450 CPU ez 5k
S3 Virge 4 MB PCI PCI-os 4megás, ez simán ér 1k-t
6600GT AGP 128 MB 3rongy
FX5900XT ez is ér egy 4 rongyot már
386-os alaplap + cpu + 4 mb ram (szerintem itt nem sok múlik a részletesebb specifikációkon) Szerintem meg rohadt sokat számít a specifikáció.. valami uccsó szériás kotlák lap integrált CPU-val 1-2 rongy, de valami lepedő méretű cserélhető procis akár 4-5-6ezer Ft-ot is érhet....
256 MB DDR 200Ft
512 MB DDR 500Ft
128 MB SD 200Ft
256 MB SD 500Ft
1 GB HDD 500Ft
10 GB HDD 500Ft
40 GB HDD 1ezer Ft
80 GB HDD 2ezer Ft
CD író akármilyen, belső, IDE 200Ft
AT táp akármilyen Mostanában egyre keresettebb, szerintem 500-1000FtMurdR! a 386-ost azonos árra lőttük
Fenyő! Ehh elég hasonló árakat lőttünk be csak te a 200Ft helyett csokit adtál megszerk: ahogy látom, mindenki nagyjából ugyanazt az árat lőtte be.. igaz százalékban kimutatva akár 50-100%-os ár difiket határoztunk meg, de mivel viszonylag kis össszegről van szó, ez a nagy százalékos szórás is csak pár száz esetleg ezer Ft-os különbözetet jelent..
Szóval igen... az áraink akármelyőnket is nézzük, elég jól irányadó[ Szerkesztve ]
-
gban
veterán
Nálad a 386-os 1k-ja az érdekes, meg amit korábban is láttam nálad, a 80-as hdd 1k - nem kapsz annyiért, és keresik, mert egy eladó komplett gépbe, netes gépbe, ősök gépébe, stb. pont jó.
De a többit te is hasonlóan látod mint én - pl. nálad is több egy 5900xt mint egy 6600gt.[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz quailstorm #35918 üzenetére
Az S3 Chrome széria azért elég értékes
-
Fenyő
őstag
Direkt nem olvastam a hozzászólásokat, hogy ne befolyásoljanak (ennyiért adnám venném-őket);
P166 CPU 0,5-1K
K6-III 450 CPU 4-5 K
S3 Virge 4 MB PCI ajándék/sör/csoki
6600GT AGP 128 MB (átlagos, "noname", vagyis ne a márka legyen bekalkulálva) 2-2,5K
FX5900XT (ez nem drágább volt pár napja? de nem akarok senkit befolyásolni) 3-4K
386-os alaplap + cpu + 4 mb ram (szerintem itt nem sok múlik a részletesebb specifikációkon) 1K
256 MB DDR ajándék/sör/csoki
512 MB DDR 0,5K
128 MB SD ajándék/sör/csoki
256 MB SD 0,5K
1 GB HDD ajándék/sör/csoki
10 GB HDD ajándék/sör/csoki
40 GB HDD 0,5K
80 GB HDD 1K
CD író akármilyen, belső, IDE ajándék/sör/csoki
AT táp akármilyen 0,5KNem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!
-
gban
veterán
Ha korábban szólsz (5-6 évvel korábban ) hogy régi telókat gyűjtesz, tudtam volna mindenfélét, olyat is amit itthon nem is forgalmaztak, Nokiát, Motorolát, Alcatelt (abból voltakcsoda darabok, mindenféle "ékszertelefonok"), meg mást is.
Van egy működő Nokia 1610-em, olyanod van?[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
MurdR
veterán
válasz bacsis #35927 üzenetére
Ezek a semmiből előbukkant gyűjtők a legjobbak
Van egy srác EricssoN Hedwiggel, Nokia tetrákkal, meg olyan prototípusokkal,amiket az életben nem láttam még, és köze nincs a fórumhoz.gban: persze, hogy vannak eltérések, mert egy mai fiatal az FX5900XT-t kidobná a kukába, ennek ellenére jól látszik, hogx hozzáértő körökben még értéket képviselhet.
[ Szerkesztve ]
-
bacsis
Közösségépítő
Mekkora szenya vagy Mennyé innen közösséget építeni
DarthSun! Igen ezzel szerintem mindenki így van, akármekkora penge... valamit alul valamit felül értékelünk, s pont azért amit gban is nagyjából elég jól leírt.. van egy átlag piaci ár, és van egy gyűjtői ár, ami sokszorosa is lehet, de azért egy irányadó árat szerintem mi akik jártasak vagyunk a témában, tudunk majd adni
MurdR! level bacsis kééésszz
De mondom, felesleges (csak) velem példálózni.... DarthSun-nak, Fenyőnek frescho-nak Rive-nak, sanchezsa-nak is van akkora gyűjteménye mint nekem, csak én többet villantok belőlük
jahh még erre akartam válaszolni: DarthSun
. Jóég tudja, akkor kb 10000 retrokedvelő van MO- on
El tudom képzelni...
sok gyűjtőről kedvelőről semmit sem tudunk.. Nem rég megismerkedtem egy sráccal, korábban nem láttam a PH-n pedig neki is 3ezer napos regje van... lelkes újonc, tehát nem sokat ír, bár sokat olvas.. a napokban voltam nála... és hát megláttam a műhelyét, és.. maradjunk annyiban, hogy elég sok ilyen van ám
Aztán jövök minnyá árazni én is -
gban
veterán
Nálam így nézne ki, eladási szemszögből:
P166 CPU 1k
K6-III 450 CPU 3-4k
S3 Virge 4 MB PCI 0,3k
6600GT AGP 128 MB 2k
FX5900XT 3-4k
386-os alaplap + cpu + 4 mb ram - amennyit bacsis adna érte...
256 MB DDR eladhatatlan
512 MB DDR 0,75k
128 MB SD eladhatatlan
256 MB SD 0,3 - 0,4k
1 GB HDD 0,3k
10 GB HDD 0,5k
40 GB HDD 1k
80 GB HDD 1,5 - 2k
CD író akármilyen, belső, IDE 0,2k
AT táp akármilyen 0,5kAmi meglepett:
Ádyka: nálam többet ér egy 5900XT mint egy tucat 6600GT, nálad fordítva van
sanchezsa: AT táp 1,5k
csabyka666: S3 Virge 4 MB PCI >> nincs értéke, kilóra megy - simán van rá kereslet
Illetve a kis hdd-k is "értékesek" itt többeknek, a régi gépekbe, igaz, nem jelentős összegértDe indez szintén magánvélemény, vagyis nem meg akarom mondani hogy mi mennyit ér, csak nálam ez az értékrend, ami nem feltétlenül találkozik értelemszerűen a napi piaci értékrenddel.
Úgy tűnik, mindenkinél hasonló az értékrend, főképp a tucatcikkeknél, az olcsóbb dolgoknál.
Ahol már ezeknél is látszik az eltérés, azok a drágább meg a ritkább cuccok (K6-III, 386, FX5900XT).
Már látszik a felmérés hiányossága, a drágább, ritkább dolgok mutatnának jelentős véleménykülönbségeket - lehet, megkérjük bacsis fővezért, dobjon be ő is pár hardvert elemzésre (PPRO, ritka drága alaplapok, vga-k, 40 kilós 1 gigás scsi hdd, stb. - én ezekben nem vagyok otthon, ezért is maradtak ki).Postázást nem vállalok.
-
MurdR
veterán
Fuhh. Leszögezem nem vagyok tisztában az árakkal, így csak tippelgetni tudok.
P166 CPU 500ft /nem adnám el./
K6-III 450 CPU / 2k (közben látom, ezért ki leszek nyírva )
S3 Virge 4 MB PCI /500ft
6600GT AGP 128 MB (átlagos, "noname", vagyis ne a márka legyen bekalkulálva) 2k
FX5900XT (ez nem drágább volt pár napja? de nem akarok senkit befolyásolni) 3.5k
386-os alaplap + cpu + 4 mb ram (szerintem itt nem sok múlik a részletesebb specifikációkon) :5-6k
256 MB DDR 250ft
512 MB DDR 500ft
128 MB SD 300ft
256 MB SD 600ft
1 GB HDD 1500ft
10 GB HDD 1k
40 GB HDD 1k
80 GB HDD 1.5k
CD író akármilyen, belső, IDE: 200-500ft.
AT táp akármilyen 500-1000ft.[ Szerkesztve ]
-
Sanchez638
addikt
válasz csabyka666 #35923 üzenetére
Sok mindennek fel van verve az ára, olyan mint a 775, egy jóobb lap árából kapok egy rendesebb 1155-sö rendszer...
Számom az adatlapomon.
-
csabyka666
veterán
válasz Sanchez638 #35921 üzenetére
Ezek az árak hol vannak?
-
Sanchez638
addikt
válasz csabyka666 #35919 üzenetére
vas nélkül 1250 környéke, vassal 1150 és ne az itteni ph felvásárlókat nézzük, hanem a ténylegesen céges felvásárlókat
[ Szerkesztve ]
Számom az adatlapomon.
-
Ádyka
őstag
válasz Sanchez638 #35916 üzenetére
K6 III a földön nincs 2,5K-ért szerintem. Az lehet, hogy neked annyit ér. Gyorsba én is átvenném. Pár éve ilyesmi CPU-kat vettek itt páran ebayről és asszem az is 5 K felett jött ki darabja.
-
csabyka666
veterán
válasz quailstorm #35918 üzenetére
Ha sok van, le tudod adni kilóra, valahol adnak érte egy ezrest is - mármint /kiló.
-
quailstorm
nagyúr
szerintem meggazdagszok az S3 kártyáimon
most komolyan 0Ft-nál melyik ér többet?
még a Savage4-ért se fizettem, pedig az már komolyabb (vatera 1ft volt helyben)
a 8MB-os 3D/2x az ér pénzt[ Szerkesztve ]
-
Ádyka
őstag
P166 CPU 1K
K6-III 450 CPU 5K
S3 Virge 4 MB PCI 0,5K
6600GT AGP 128 MB 4K
FX5900XT ennyiért adja régóta a srác, 3K tök reális
256 MB DDR 0,3K
512 MB DDR 0,8K
128 MB SD sportszelet, viszont ennyiért nem adnám oda
256 MB SD 2 sportszelet, viszont ennyiért nem adnám oda
1 GB HDD 1K
10 GB HDD 1K
40 GB HDD 1,5K
80 GB HDD 2K
CD író akármilyen, belső, IDE 0,5K
AT táp akármilyen 1KHa szükségem lenne rájuk ennyit adnék is értük, és ennyiért is próbálnám adni.
Kis HDD-k azért ilyen "drágák" mert nagyon kezdenek eltűnni a hibátlan darabok.
A listába érdekes lett volna betenni az 1Gb DDR ramot is. Szerintem 1,5K minimum.[ Szerkesztve ]
-
Sanchez638
addikt
P166 CPU - 0,5k
K6-III 450 CPU - 2-2,5k
S3 Virge 4 MB PCI - 0,5k
6600GT AGP 128 MB (átlagos, "noname", vagyis ne a márka legyen bekalkulálva) - 2,5k
FX5900XT (ez nem drágább volt pár napja? de nem akarok senkit befolyásolni) - 2,5k-5k
386-os alaplap + cpu + 4 mb ram (szerintem itt nem sok múlik a részletesebb specifikációkon) - 4k könryéke
256 MB DDR - 200FT
512 MB DDR - 0,5k
128 MB SD - 200Ft
256 MB SD - 0,5k
1 GB HDD - 0,5k
10 GB HDD - 0,5k
40 GB HDD - 1k
80 GB HDD - 1,5k
CD író akármilyen, belső, IDE - 400Ft
AT táp akármilyen - 0,5k-1,5k[ Szerkesztve ]
Számom az adatlapomon.
-
csabyka666
veterán
Csak azokat a hardvereket írom le, amikhez van/volt közöm, a nagyon retro dolgokat inkább kihagyom, azokat én is itt kérdezem. Szóval mindegyik elé képzeljük oda az "E"-t.
S3 Virge 4 MB PCI >> nincs értéke, kilóra megy
6600GT AGP 128 MB >> 2,5k
FX5900XT >> 4k-ért adtam el nemrég
256 MB DDR >> ajándékba szoktam adni
512 MB DDR >> 0,5k
1 GB HDD >> nincs értéke, kilóra megy
10 GB HDD >> nincs értéke, max a lapozófájlt irányítom ár rá, ha gyors
40 GB HDD >> 1,5k
80 GB HDD >> 2k
CD író akármilyen, belső, IDE >> nincs értéke, kilóra megy
AT táp akármilyen >> nincs értéke, kilóra megy, ventilátort kiszedem, az még használható ház hűtéséreKb ennyit tudtam hozzátenni, a többieknek mi a véleménye?
-
csabyka666
veterán
Üdv mindenkinek!
Rendrakás címszó alatt előkerült az első PCI-Expressz-es kártyám doboza, benne a kiskönyvekkel és a lemezekkel, amiket kaptam hozzá. Egy 7900GT a szóban forgó kártya, amit már elcseréltem azóta, viszont a doboz és a tartalma jelképes összegért elvihető - amennyiben van még értéke ezeknek.
Íme:
###
###Valaki érez késztetést arra, hogy birtokolja ezeket a cuccokat?
-
gban
veterán
A sokakat megmozgató beszélgetés hatására úgy döntöttem, csinálok egy kis felmérést retro árazás ügyben.
Megadok pár régi hardvert, jó lenne ha a lehető legtöbben leírnák, ők hogy áraznák be, köztük a mostanában ritkábban szóló régiek is (a teljesség igénye nélkül: Fenyő, frescho, Ranagol_5, stb.)
De betennék egy csavart is a dologba, kérek mindenkit, jelölje meg, milyen megközelítésből nézte az adott cuccot, vagyis milyen szempontból árazta be. Vagyis:
- tegyen egy V-t az ár elé, ha azt az árat írja, amennyiért szívesen megvenné (értelemszerűen korrekt árat írjatok, ne mindenre 100 ft-ot, olyat, amit egyértelműen elfogadhatónak tartotok mint ajánlat)
- tegyen E-t az ár elé, aki azt az árat írja, amennyiért még jó szívvel eladná az adott hardvert
- aki egyikre sem gondolt, hanem úgy érzi, ennyi az ára, akár venne, akár eladna, az ne írjon semmit az ár eléHa "gőzöd sincs" egy-egy terméket hova tegyél árilag, akkor simán hagyd ki.
Mindenki a saját véleményét írja le, ha lehet a legkevésbé hagyjátok magatokat befolyásolni a többi választól.A hardverek pedig legyenek ezek:
P166 CPU
K6-III 450 CPU
S3 Virge 4 MB PCI
6600GT AGP 128 MB (átlagos, "noname", vagyis ne a márka legyen bekalkulálva)
FX5900XT (ez nem drágább volt pár napja? de nem akarok senkit befolyásolni)
386-os alaplap + cpu + 4 mb ram (szerintem itt nem sok múlik a részletesebb specifikációkon)
256 MB DDR
512 MB DDR
128 MB SD
256 MB SD
1 GB HDD
10 GB HDD
40 GB HDD
80 GB HDD
CD író akármilyen, belső, IDE
AT táp akármilyenKöszönöm mindenkinek aki részt vesz a "felmérésben", szerintem érdekes eredmények fognak kijönni
[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
-
-
Szívás, sokáig kerestem a hűtőt, tudtam hogy van még egy méretes S7 borda, végül meglett.
Proc a lapban:Összeállítottam GeForce3+128M ram+DVD+vinyóval. 2.5x66- ra kellett jumperolnom hogy PR166- ot írjon ki. Idle- ben 33 fokra áll be a proci. Win98 CD boot, majd legyalultam a 13.5 GB- os IBM vinyót fomat c: /u /s - el.
Eddig úgy néz ki siker, hibátlan a rendszer.A 3 test probléma nem megoldható.
-
-
Még csak 4 gép + az óriás procigyűjteméy + meghajtótömb van blogolva : [link]. Meg néhány csendéletkép - gépek, alkatrészek itt . 2000 környékén kezdtem gyűjtögetni, szép lassan haladok, évente 2 max 3 gép épül. Szélessávú netem meg olyan 2008- tól van talán. Majd szép lassan kiposztolok mindent, egyelőre az aktuálisan épülő gépek mennek ki, nem szeretek gyorsan dolgozni. A szobai géppiramisról már készült fotó, vissza kéne keresni, mindegy mindjárt lövök róla.
Asszony nincs, már régen elváltam, marad is így mert szeretem a nyugodt életet.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Az én érdekes, öszvér videokártyám...….
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Ukrajnai háború
- Synology NAS
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Filmvilág
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Okos Otthon / Smart Home
- Autós topik
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest