- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz
bacsis #37399 üzenetére
Én mondjuk Xonar DG-t használok az asztali gépben, ami pár éve jelent csak meg és most is kapható újonnan.
Laptopok mellé persze nincs rá lehetőség, ott USB-s motyók: X-Fi HD meg egy ilyen téren elismertebb fórumtárs (bkercso) által készített DAC + fejhallgatóerősítő (2 in 1 egy dobozban
) vannak.
-
bacsis
Közösségépítő
oké, a paralell port teljesen jogos, oylant még nem láttam PCI-re
azaz mégse, mert gondolom 15+éves külső periféria miatt van fenntartva
gondoltam, hogy hangkártyára felteszitek a kezeteket, de azért ne felejtsük el, hogy 5 vagy inkább 10 éves hardverekről beszéltek... tehát ez már megint a retro kategória... az más dolog hogy egy hangkártya igaziból nem tud elavulni
szóval így vagy úgy, van alternatíva bőven a PCI helyett, tehát ha veszel egy új lapot, akkor mindenféle bonyodalom nélkül tudsz venni PCIe-s kártyát is beleplusz költség lecserélni egy régi jól bevállt hangkártyát, TV Tuner kártyát? költséges igen... de akkor ne vegyél új alaplapot... elvégre a CPU-d nyers ereje sem csökken
-
unclefucka
senior tag
-
Ranagol_5
őstag
Tegnap jól megszívtam a voodoo-val. Innen töltöttem le az amigamerlin-t és az sfft-t. Amigamerlin befagyott telepítés közben, sfft-vel pedig textúra hibás volt a 3dmark2001 (villódzó fények, szin hibák etc). Uninstalláltam az sfft driver-t és megpróbáltam mégegyszer felrakni az amigamerlint. Láss csodát, felment gond nélkül, viszont újraindítás után 4 szín és 640x480. Pedig a VGA fel van ismerve.
Húzhatom újra az xp-t. -
Yutani
nagyúr
válasz
DarthSun #37390 üzenetére
Sokáig ragaszkodtam az SB Audigy kártyámhoz, aztán amikor egy 4 kártyás CFX konfigot építettem teszthez, ki kellett vennem (cirka 3 éve). Na azóta csak integráltat használok, mert amire nekem kell (játék a fejhallgatón), arra bőven elég, mivel nem vagyok white-fülű
, a filmek hangja meg úgyis HDMI-n megy ki a TV-be és onnan sztereóban az 5.1-re.
Viszont ha rászánom magam és beszerzek 3 db 3.5 jack -> RCA kábelt, és hallom, hogy sz@r az integrált, akkor esetleg teszek bele egy jobb hangkártyát. Csak nem tudom, mit éri meg. Az Audigy biztos nem fog menni Win7/Win10-en, pedig szerettem a hangját.
-
-
bacsis
Közösségépítő
Persze én is sajnálom, hogy kikopik a pci, bár a b csippes intel lapokon még van, na meg az amd szinte összes lapján...
De tegye fel a kezét aki még használ pci-os kártyát? Mostnem a retro gépekre gondolok.
Én is leváltottam az integrált hangkarimat, de már ezek is mind pcie csatisak. Még milyen bővítő kártyát használhatunk? Wifi-t? Ez is van már jó ideje pcie-be de akár az usb-s megoldások is jöhetnek. Sata kártyák sem drágák pcie-re, de az usb3.0 bővítők sem... szóval higgadt fejjel végig gondolva... nem is olyan nagy érvágás ez egy átlag felhasználónak -
Yutani
nagyúr
válasz
Sanchez638 #37387 üzenetére
Ugyanakkor az átlag felhasználó VGA-n kívül más kártyát nem is nagyon tesz a gépébe; még azt sem, ha nem játszik. Minden, ami kellhet, már rég integrálásra került, de ami így hirtelen eszembe jut, az mondjuk egy wifi kártya, amire szükség lehet.
-
gerlaip
addikt
Én kicsit meg voltam sértődve, amikor elkezdték kivezetni a pci foglalatot és a lapon, amit vettem, teljes egészében átvette a helyét a pci-express, nyilván technikai oka volt, és persze ez ugyanaz, mint amikor az agp vagy korábban az isa vagy vesa is eltűnt, de akkor is!
-
Ranagol_5
őstag
Ha nem lesz elég a kraft amit a 775i65G tud nyújatni, akkor hétfőn jön a p5kc, beletolok 1600-as ddr3 ramokat, aztán had szóljon a voodoo-val.
-
gerlaip
addikt
Kutatók éjszakája lesz pénteken. Aki szereti a retrót és Szeged közelében lesz, az ki ne hagyja ezt.
Én a miskolci egyetemen megyek az infó kar programjaira. Érdekesek lesznek.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
satee76 #37371 üzenetére
nézd meg a HDD kezelést, tedd AHCI módba, ha úgy nem indul akkor IDE módba, ha úgyse akkor cumi
esetleg próbáld meg csökkentett módban elindítani, ha úgy elindul van valami qrva hosszú parancs, amit ha parancssorba begépelsz akkor lereseteli a gépen a drivereket és utána van még esély hogy elinduljon... de ezt most fejből nem tudom.. szólj ha szükséged lenne a parancsra holnapra előkeresem -
satee76
aktív tag
Sziasztok !
Nem annyira topikos a kérdés de jó ideje ide járok, hátha van megoldás....
Kicseréltem a 775-ös conroe deszkámat egy EP45-DS4-re
Jól belakott Win 7, naná nem indul. Ha nem muszáj nem húznám újra. Nincs valami okosság a költözésre újratelepítés nélkül? -
Ádyka
őstag
Korrekt a srác. [link]
Én vihetek gépet, amivel kockáztatom az ismeretlen előéletű és állapotú kártyájával a konfigom. Persze ha megy akkor mindjárt nem annyi. Azaz ingyen kipróbáltam neki, hogy drágábban adhassa el nekem. Wata fakk
Gondoltam beírom ezt a kommentet a hirdetésbe, de a végén még kiatlálja, hogy üzletrontás. Szerintem csak objektivitás. Na mind1. -
Ranagol_5
őstag
Srácok, melyik a legjobb 3dfx driver voodoo 5 5500 alá?
-
bacsis
Közösségépítő
Napi ma is tanultam valamit!
A Super PI 1.5mod elindul Win95/98-on is ugyanúgy, de ha elkezded futtatni, a program szabálytalan műveletet hajtott végre hibaüzenettel kilép... Persze ugyanazokon a konfigokon az 1.1 gyönyörűen lefut.. tehát utóbbihoz legalább WinNT/Win2k kell -
Sanchez638
addikt
Szerintetek: SB Live platinum, TB Santa Cruz , Vagy TT DMX Fire? Játékra lenne használva xp alatt.Igen vegyesen vannak a játékok
-
unclefucka
senior tag
válasz
gerlaip #37362 üzenetére
Nincs mit.
Nekem beváltak a Zalman sünik.
A kétoldalas hővezető jobb hőátadással rendelkezik, mint egy rózsaszín gap-pad, amit több helyen alkalmaznak a gyártók is. Rosszat bizonyosan nem teszel vele. Por pedig nálam soha nem gyűlt össze rajta olyan mennyiségben, mit a ventis bordákon, a légáram rajtuk pedig annyi volt, amit a környező légkavarók keltettek. A porszűrés persze mindig ajánlott. -
gerlaip
addikt
válasz
unclefucka #36830 üzenetére
Ja igen, a kétféle kialakítást most már értem: a zalman zm80-as borda az egyik oldalon sokkal közelebb van a memóriákhoz, így sokkal kisebb magasságot lehet alkalmazni, de mégis törekedtek a megfelelő hőleadó felület elérésére, ezért a másfajta kivitelezés.
-
gerlaip
addikt
Megjöttek a jó kis Zalman bordák az R9800 pro-ra. Köszi unclefucka az ajánlatot.
A memória bordákról olvasva korábbi hozzászólásokat, azon gondolkodom, hogyha eddig nem volt probléma a vga memóriáival, akkor nem okozok-e több gondot a hozzá adott gap paddal felragasztott memóriahűtőkkel.
Jó kis viták voltak korábban, hogy hőpajzsként működnek-e a bordák, vagy tényleg adnak-e le hőt. Gondolom, ha jó forróak a bordák, és a venti hűti őket, akkor szépen zajlik a hőleadás, és nem lesz gond.
Ami probléma lehet: eltömődik pormacskával a borda, és túlmelegszik a memória. Ennek elkerülése érdekében porvédő szűrő mennyire lehet megoldás? Van egy 8 centis venti az atx ház falán szemben az északi híddal, ott kap hűvös levegőt a pc. Milyen porvédő szűrést használtok? (Coolermaster háznál láttam valami szúnyogháló szerű megoldást...)
-
Yutani
nagyúr
válasz
Sanchez638 #37351 üzenetére
Fogalmam sincs, nekem ennyit ér. Ha ennyiért nincs, akkor fapapucs.
-
JohnnyX
őstag
Sziasztok!
Hozzam kerult egy ilyen lap 1ghz-es procival 512mb rammal bazi nagy hazban 300-as tappal, floppyval, optikaival.
Erdekel valakit ez a kutyu?
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Sanchez638 #37356 üzenetére
de az nem jelenti azt hogy más nem adnak érte annyit vagy akrá a 2X-esét
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Sanchez638 #37354 üzenetére
+1
-
Bull Boss
őstag
-
Bull Boss
őstag
válasz
Sanchez638 #37340 üzenetére
van 2 is, de nem eladó
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Sanchez638 #37336 üzenetére
nem látok rajta külső tápcsatit, tehát magában hogy menjen, macerás lenne.. a PCI csatiján kéne tudni mely lábak felelnek a tápért, és azokat bekötni...
elég sok ilyenen van külső tápcsati, vagy molex és/vagy a 4pines CPU táp formájában..
nekem van egy olyanom is amibe laptop DDR2 RAM kell és Pentium M proci van benne -
válasz
Sanchez638 #37335 üzenetére
Nincs ilyenem, nem is igen ismerem.
-
Sanchez638
addikt
Ez nagyon megfogta a szemem:
Socket 7 foglalt, usb, hátulján 400mhz felirat. Tehát ebbe milyen proci mehet? Magába elmegyen?
-
Sanchez638
addikt
Valaki ismeri ezt DartSun
: Media-Vision Pro Audio-Spectrum ?
Mit lehet róla tudni?
-
Ranagol_5
őstag
Azt nem tudja valaki, hogy az X szériás c2d-k szorzózár mentesek-e? Pl X6800? Mert nem találok róla értelmes infót.
-
gban
veterán
válasz
Sanchez638 #37329 üzenetére
Arra vigyázz, hogy ami a 462-es procin is erősen feszül, az a tualatinin már-már pöcöktörően feszes lesz.
Nem tudom, kupakos vagy kupak nélküli prociban gondolkodsz. -
Ranagol_5
őstag
Próbaképp betettem egy E8200-at a 4coredual-sata2-es deszkámba és lám, megy veled, csak ugye 266-os fsb-vel. Megpróbálkozom 333-on futtatnim de lehet átadom majd finalcaleb kolléga kezei közé és rakunk rá vtt modhoz egy állítható ellenállást, hogy feszülséget tudjak állítani a procinak, meg kell egy a chipsethez is.
-
gerlaip
addikt
válasz
Sanchez638 #37329 üzenetére
Nézd meg az alsót.
( Datech 0620-12HBTL-1 Socket370 )A szokásos Titan/Spire felhozatalnál mindenesetre érdekesebbnek találtam.
-
gban
veterán
válasz
Sanchez638 #37327 üzenetére
Borda ventivel?
Mondjuk ugye a 462-esek kompatibilisek, feltéve hogy rámegy méretileg a környék kondijai miatt.
Ami meg jó egy Bartonnak, az valószínű jó egy bármilyen S370-es procinak is. -
Sanchez638
addikt
S370-es proci hűtésre milyen megoldást ajánlotok? Talán egy kis tuning is szóba jöhet
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Sanchez638 #37325 üzenetére
hááát.. 9800XT még csak-csak...
-
gban
veterán
válasz
bacsis #37322 üzenetére
Szerintem megkereshetnéd hogy téged érdekelne, de eléggé kevés az infó, így kihagynád...
Pl. 64, 128, vagy 256 megás? Most akkor 9200 vagy 9250?
Passzív vagy aktív? Milyen csatlakozók vannak rajta?
Amúgy a ddr2-es 8600GT is elég lepkefing, ha még ddr3 lenne, akkor még használható is lenne valamire.mod: ezektől tanult....
Cooler: fan
Ki lát a képen ventit? -
bacsis
Közösségépítő
kollega Radeon 9200-at hírdet
hmmm... nagyjából 500-1000Ft lehet az értéke... csak mivel nem tudjuk, hogy működik-e ezt a hírdetés is írja, lutriba mennyit érhet? 200Ft-ot?
Aztán oda írja a srác hogy filléres ajánlatra nem reagál.. akkor mégis milyen összeggel kereshetném meg szerintetek? -
Ranagol_5
őstag
Csak mert ez mostmár jól esik a lelkemnek.
Első vagyok ezzel a deszkával 3dmark2001-ben HW BOT-on.
-
Fenyő
őstag
válasz
Sanchez638 #37312 üzenetére
Ha a procival lenne gondja, akkor az lenne a jelzés, hogy nincs jelzés, lap manualja ezeket írja;
-
Yutani
nagyúr
Uraim, lenne valakinek egy működő, eladó Acorp 5ALI61 lapja?
-
Ádyka
őstag
Eddig én is azt hittem, hogy alaplap proci kontakt elég a sípoláshoz. Na jó az esetek 99,9 %-ban még mindíg így van. Szombaton került hozzám egy ilyen, jó retkesen.
Acorp 5TX32 + procc. Előélet ismerete nélküli cuccokba nem rakok soha jó alkatrészt, mindíg megvárom a sípolást, de semmi.
Proci másik lapban beröffent. Majd vissza az 5TX32-be + ram, és már sípolt VGA-ra. Ram nélkül de VGA-val sípolt ramra. Mindennel telerakva életre kelt. A lapra már én írogattam rá a jumperelést.
Bedobozoltam az 5TX29 mellé. Már csak egy 5TX52 hiányzik
Tényleg valakinek nincsen hozzá manualja. Csak az alap jumpereléseket találtam meg. Kéne az SD/EDO voltage jumper állás, a 83 MHz..... mondjuk ezt ki lehet variálni.. -
Fenyő
őstag
válasz
Sanchez638 #37298 üzenetére
Ha már van sípolás az fél siker ui. azt jelenti, hogy a lap és a proci kommunikál egymással, tehát a proci él, ha rossz lenne a proci akkor seképsehang nem lenne, inkább akkor a sípolásnak kéne utána nézni, hogy mit jelent (ram, vga, bios stb.).
Szerk; Ja látom már Gban is írta... -
gban
veterán
válasz
Sanchez638 #37303 üzenetére
Oké, feladom, nem akarlak meggyőzni.
De mondom, a tesztkártya mindig jó, pedig nekem hőlégfúvóm is van -
gban
veterán
válasz
#94257664 #37301 üzenetére
Ennek őszintén örülök.
Akkor azért nem érdeklődsz már hogy ez vagy az vajon miért nem megysanchezsa: én ugyan inteles vagyok, de ha jól gondolom, akkor a lap ha sípol, az azt jelenti hogy látja a procit. Valamint ebből következően nem is a procit sípolja ki hanem a ramot vagy a vga-t. Illetve egész pontosan ezek hiányát.
Valamint nem tudom nem szóvá tenni, de a tesztkártya az alaplap tevékenységét figyeli, méghozzá (szerintem) a bios aktuális tevékenységét írja ki, kódok formájában.
Vagyis ha nem jelez semmit (ha így értetted hogy rossznak jelzi), az nem azt jelenti hogy a proci rossz hanem hogy a lap nem indul valamiért.Szóval bármilyen hihetetlen is (bár szerintem sokszor írtam), de nálam igen sok alaplap hibájára a tesztkártya alapján jöttem rá.
További nagy előnye, hogy nem idegeskedek hogy (érthető módon) nem válaszol senki egy tök általánosan feltett, ezer válaszlehetőséget eőrevetítő "miért nem megy" kérdésre
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! GigaByte H610M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Kolink Observatory RGB 800W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Apple iPhone 12 / 64GB / Gyári független / 12 Hó Garanciával / 100% akku
- Samsung S23+ 256GB Állapot: 10/10 6 hónap jótállás!
- Samsung Galaxy S22 Plus / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest