Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rive
veterán
OK, köszönöm... Megnézem, hogy 775-ből tkp. milyen lapom van - ha jól nézem, Intel oldalon a lap az, ami viszi a lóvét rendesen
-
gban
veterán
válasz
Yutani #33993 üzenetére
Értelemszerűen ugyanazt mondjuk, nem véletlenül, csak a sorminta teteje mindig aránytalanul drágább
Ezért is írtam az árakat, nem véletlenül vettem mindegyikből eggyel kisebbet
Meg mondjuk ez volt eladó és hely szempontjából is ideális.
De valóban egyik sem a leggyorsabb a sorban, lehet gyorsabbat is találni, vagy még megoldás lehet ugyanezek Xeon változata, még olcsóbban talán. -
Rive
veterán
Mindenképpen Intel? AMD (AM2 vagy AM2+) alapon nincs valami jellemző upgrade?
-
Yutani
nagyúr
Én egy E8500 procit mondanék. Az Athon 64-nél kb. 20%-kal erősebb azonos órajelen, tehát ez a 3.16GHz-es E8500 egy 3.8GHz-es Athlon 64-nek felelne meg.
Vagy E7600, ami 3,06GHz, ha 1066-os az FSB-d, ahogy Gban mondja.
Szerk: AM2 vonalon a legnagyobb a 6400+ X2 (3.2GHz), AM2+ vonalon lehet 3.6GHz-es Athlon II X2 280-t vadászni, de az drága lesz.
-
draco31
veterán
Beesett egy Mercury KOB P4M266a NDFSMX az ablakon egy Intel CPU-val a fedélzeten. Valószínűleg boncolni fogom majd, nem sokat érhet.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Sanchez638 #33977 üzenetére
a K7-es időszak végén a Barton magos Athlon XP-ket hogy ki tudják szórni, "átnevezték" Sempron-nak, és úgy árultaák "fillérekért" De azok a Sempronok semmiféle butításon nem mentek keresztül.. ez a proci is egy ilyen példány, megvan benne az 512KB L2 Cache... szal jóféle
-
Sanchez638
addikt
válasz
MasterDeeJay #33975 üzenetére
lehet, de én jól elvagyok, ugyanis az elöző alaplap is h61 volt és azzal valami probléma van, mert akadozott vele sok játék. Viszont nem fagyott meg semmi jelét nem mutatta h hibás lenne.
-
válasz
Sanchez638 #33963 üzenetére
Sokat láttam már ilyet. Simán lehet az hogy elgörbült a lap és ahogy kiszedték meg visszaraktad pont úgy görbült vissza hogy működjön.
Nekem is volt olyan lapom ami gépbe beszerelve nem működött, de asztalon meg igen. Az volt a megoldás hogy az alsó részét egy kartonpapírral megfeszítettem. -
bacsis
Közösségépítő
válasz
Sanchez638 #33973 üzenetére
sztem qrvára mindegy
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Sanchez638 #33971 üzenetére
azok melegednek rendesen szal érdemes nagy réz süniket rárakni és lehetőleg megoldani hogy venti tolja rájuk a levegőt...
-
Sanchez638
addikt
Fx5800u-nak ha nincs meg a gyári hűtője, mekkora ram hűtést kéne alkalmazni ami elég lenne neki?
-
Vladi
nagyúr
Ezen alaplaposon láttok valami hibára utalót? Kipróbálni nem tudjuk.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Sanchez638 #33961 üzenetére
Mi volt a baja? Hogy csináltad meg?
-
válasz
Sanchez638 #33959 üzenetére
mazlista...
-
Sanchez638
addikt
-
gban
veterán
válasz
Sanchez638 #33954 üzenetére
Sanyi, tedd fel a bal kezed.
Mondom a balt..... -
Ádyka
őstag
válasz
Sanchez638 #33954 üzenetére
Gondolom totál kakukk az FX meg jópár cucc. Nem véletlenül vannak így kiherélve. Kár értük. Az FX még így is érhet valamit
-
Sanchez638
addikt
1 hónapa laatt össze szedett cuccok:
DFI Lanparty 939 bios hiányos, meg kitudja még:
Soltek 939 púpos kondi:
Socket 2 ehhez még nem értek :
DFI WB72 szintén púpos:
Jobbra fent, FX5800 ultra, balra fent, GeF DDR, jobb alul mindenki tudja, bal alul Abit ti200@128mb.
Győnyőrű Asus lapos:
És aminek a gyűjtése megtetszett, tudom a s4 nem ugyanaz mint a többi:
-
Rive
veterán
válasz
DarthSun #33944 üzenetére
...a gyártástechnológia biztosan javul...
Define 'javul'...
A gyártástech egyre többet megenged, ahogy egyre precízebbé, egyre fejlettebbé válik, de ez nem egyértelműen pozitív a várható élettartam tekintetében. A korai, bonddolással bekötött magok (ahol a bondoló vezeték afféle rugóként működött) pl. potenciálisan sokkal többet elviselhettek mechanikailag, mint a modern, közvetlenül szerelt szilíciumok.
Szerinem ~ a 386-486-P1 (kerámia) korszak az, ami a legjobb életidő/teljesítmény mutatókat fogja hozni hosszú (50-100 év) időtávon.
-
Vladi
nagyúr
válasz
bacsis #33941 üzenetére
A 30 évet kicsit keveslem.
De jó meglátások, köszi.
Én is így gondolom, hogy a hűtésen műlik főleg. A tápot honnan lehet tudni, hogy jó -e?
A másik a kondik, elvielg azok élettartam is korlátolt. Persze több 10 000 óra, vagy inkább száz.Másik kérdés:
s370-hez mit vennétek?
Gigabyte GA 6VXC74XP vagy Abit ZM6 -
bacsis
Közösségépítő
válasz
DarthSun #33942 üzenetére
szerintem nincs összefüggés a kisebb/nagyobb csíkszélesség között... elméletileg igazad lenne, csak ne felejtsük el, hogy közben javul a waffer minősége, sokkal "megbízhatób" anaygból készül a processzor, ezen kívül pedig a csíkszélességgel a feszültség igény is csökken, tehát nincs nagyobb terhelésnek kitéve a szilícium, ráadásul az alaplapi áramkörök is sokkal pontosabbak, így betonstabil üzemi feszültséget kapnak a CPU-k, nincsen közel sem akkora szórás/ingadozás, mint régen...
Egy 486-os CPU-hoz kéepst egy Pentium 4-es ötöd akkora csíkszélességgel készült... a Pentium 4-es CPU-k is már 10-15 évesek, mégis hibátlanul működnektehát egyenlőre nem úgy tűnik, mintha rövidebb lenne az élettartamuk
sőt, még jele sincs annak, hogy elkezdenének hullani -
Minél kisebb a csíkszélesség annál valószínűbb a kisebb élettartam. A 386/486 procik+alaplapok sokáig fognak működni még, főleg az olyanok amiken nincs elektrolit kondi. Esetleges napkitörés esetén az erős részecske-záport is a nagyobb csíkszélességű cuccok fogják inkább túlélni.
-
bacsis
Közösségépítő
A CPU-kra asszem valami 30 évet jósoltak... Bár hogy ez igaz-e a mostani aktuálisokra, az jó kérdés...
VGA-knál kicsit kényesebb a kérdés, mert ott nagyban befolyásol a hűtés, illetve több komponenes is van, ami tönkre tud menni a VGA kártyán... Jó, persze, a CPU-nál is befolyásol a hűtés, de ott teszel rá valamit, azt csókolom... míg ugye VGA kártyánál lehet hogy a GPU-t tök jól tudod hűteni, de a RAM-ok szabadon vannak és évekig 90+ Celsius fokon üzemelnek, így ebben az esetben 2-3-4-5 év alatt tönkre mehet a VGA kártya...
Az alaplap élettartama is több mindentől függ, hiszen ott a lap olyan feszültséget kap, amit a táp le ad... ha xar a tápod, akkor hamar belefuthatsz puposodó kondikba, felrobbanó FET-ekbe, stb...
De ha minden optimális az alaplap/VGA-knál, azoknál is el tudok képzelni 20+ év működési időt -
Vladi
nagyúr
Ha már ekkora a pangás, akkor bedobok egy félig off témát rágcsálni:
- meddig működik egy cpu? Vagyis mennyi az elvi max élettartama?
- Ha már, akkor: ugyan ez alaplappl/vga-val. -
Sanchez638
addikt
Drukkoljatok, lesz egy Voodoo4 4500, ati 3850 agp és pci-e-re is , meg egy két ilyesmi nyalánkság még
-
Uj szerzemeny:
Baby AT, turbo gombbal. SIS6215, 32MB memoria egy 6x86MX felugyelete alatt. Persze jol felbovite, mert meg modem is van benne.
-
törölt tag
válasz
Sanchez638 #33934 üzenetére
Magyarországon nagyon, azok amerikai katonai kártyák tudtommal.
-
bacsis
Közösségépítő
igen, igazad van... félig meddig... mert a Quadro és FireGL-ek sok esetben kapnak "egyedi" GPU-t, amik desktopokon nincsenek, vagy csak később jelennek meg rá, vagy olyan portokat kapnak a kártyák amik szintén nincsenek a kifejezetten desktopba szánt kártyákon....
abban viszont igazad van, hogy a 2000-es évek elején a Quadro és Geforce ileltve Radeon és FireGL mind "ugyanaz" volt GPU téren -
Rive
veterán
válasz
bacsis #33929 üzenetére
...professzionális célokra lettek fejlesztve...
Hát, itt inkább csak arról volt szó, hogy mire vállalt garanciát (és mihez adott professzionális támogatást) a gyártó, nem arról, hogy más mag lett volna a kártyán... Némelyik verziónál konkrét hack is volt, amivel standard cuccból Fire-mifene volt varázsolható.
-
-
gban
veterán
Még csak nem is hallottam ilyenekről
-
válasz
unclefucka #33926 üzenetére
+1
-
draco31
veterán
Ezeket ma találtam a fiók mélyén, azt hiszem ide illenek.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Sanchez638 #33921 üzenetére
őőő.. nem értettem hogy ez most hogy kapcsolódik a hsz-emhez.. aztán rájöttem, hogy sehogy
gban! örülök hogy vetted a poént -
gban
veterán
válasz
Sanchez638 #33921 üzenetére
-
gban
veterán
válasz
bacsis #33920 üzenetére
Jólvan, meg is sértődtem.
És olyat tettem amit még soha, vettem egyet a vaterán
Ott még soha semmit, de ez nagyon tuti és az ára is jó volt.
Ráadásul elektromos kapásjelzővel (bacsisnak: sípol, ha a lamellák híján túlmelegszik az orsó (neked: cpu)).
És ha ez nem elég, még tok is van hozzá.
Nem, nem azért hogy ne görbüljön el a lába - nem LGA, van lába, nem 478 vagy 939, csak 4, de azok nem görbülnek (qrvára remélem)
-
bacsis
Közösségépítő
Milyen CPU-hoz szeretnéd használni? úgy látom, 4 lába van, így jól válaszd ki, mert tuti hogy nem kompatibilis minden alaplappal
Igaziból a hőcsövek elég vastagok rajta, de hol a francba vannak a lamellák?vagy ez valami új teknoloddzsy?
Ez csak léghűtésként működik, vagy vízhűtéssel is lehet kombinálni?de köcsög vagyok
-
gban
veterán
Nincs valakinek fölös, eladó horgászbot tartója?
Valami ilyesmi -
Sanchez638
addikt
Áhh sok szopás után, végre megyen az Asus P4T , meg kellet harcolni érte, de legalább megy.
-
Rive
veterán
válasz
Sanchez638 #33915 üzenetére
Korai Power4 vagy késői Power3. Nem tudom melyik, a jelölésre guglizva talán dobna valamit.
Ahogy nézem, jelen állapotában már nagyon semmibe se rakható - ezek vagy fixre forrasztva voltak, vagy kellett alájuk egy speciális lapka (műanyag hordozóba pakolt kicsiny, puha fémgolyók, magas ezüsttartalommal, khm...), amivel be lehetett rakni a CPU-szerelvénybe... A Power-sorozat nem a házilagos bütykölhetőségéről híresült el.
Azért is nehéz azonosítani, mert ezeknél jellemzően a teljes CPU-szerelvény volt ésszerűen feliratozva/jelezve, nem csak a CPU, mint a 'kisvasak' esetében.
-
Sanchez638
addikt
válasz
Sanchez638 #33914 üzenetére
-
Sanchez638
addikt
Üdv, hátha tudja valaki, v2-esre van valami mod, hogy meg lehessen nézni a gyártót/vendor-t, ha nem tudom külsőre?
-
Ranagol_5
őstag
Akkor én kérnék képet! Mint állandó vásárlód lassan..
Szerk.: Bacsis, klasszik kinézettel kevesebb pontot kaptam, mint default-on úgy, hogy kilőttem az explorer.exe-t.
Ma még megpróbálom a ramokat beállítani, hátha a jobbik kingston ramjaimmal elboldogul valami szűkebb időzítéssel. Amúgy 50k pontnál járok.
-
gban
veterán
Ma jött egy ilyen - Toshiba Satellite Pro 410CDT/810.
Specs
Pentium 90, 8 alaplapi + 16 MB kártya-ram, ilyen, csak az enyémen Kingmax címke van - nagyon nem gondoltam hogy ilyet is gyártottak, bár gondolom nem az adott időszakban készült, hanem jóval a noti megjelenése után.
HDD 1 gigás, fdd működik, és cserélhető dvd-re, akku töltődik, mi kell még?
Mondjuk Y2k-kompatibilitás...
Amikor lemerült, nem állítottam be a biosban, azóta meg talán a backup elem is feltöltődött picit, dos alatt meg nem tudok 99-nél nagyobb dátumot megadni.
Ez a dos miatt van, vagy a bios nem engedi?
Mi a biosba lépés ennél? Nem írja ki...Illetve előjegyzést felveszek a gépre
Állapota "állapotilag" jó, színileg nem annyira, képet tudok küldeni.
Új hozzászólás Aktív témák
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2113, 100% Akkumulátor
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- 24 GB-os RTX 6000 HP - garanciával
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest