- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- eBay-es kütyük kis pénzért
- BMWFan: Akasztófa
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Gergosz2: Emlékezzünk!
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Yutani #32197 üzenetére
AMD only ramokkal kapcsolatban ajánlom cikkement: [link]
Intelben felejtős hogy menne, de via és sis chipsetes intel procis lapokkal még mehet.Az újabb DDR2/DDR3 AMD only esetén meg akár intel chipsetessel is mehet.
Az intel féle vezérők nem annyira rugalmasak hogy kezeljék az ilyen ramokat. Az újaknál volt hogy ment ddr3-as amd only ram intelbe. Annyi a lényeg hogy AMD nél 90%-ban megy, intelnél ez az arány sokkal rosszabb ezért ír rá a kínai amd only-t. -
Yutani
nagyúr
válasz
Balathruin #32192 üzenetére
Én most rendeltem Ebayről ilyen "high density" ramokat, 2x1GB-ot. Az aukcióban oda volt írva, hogy AMD processzorokhoz ajánlják, illetve a legutolsó DDR-es chipsetekkel képes együttműködni.
Kompatibilitás lista:
VIA Chipset:
K7:KT400, KT400A, KT600, KT880, KM400, KN400
K8:K8T800, K8M400 ,K8T800Pro,K8M800,K8N800, K8T890,K8T890Pro
P4:P4X400, P4X400A, PT800, PT880, PM800, PM880, PT880Pro, PT894, P4M800,P4T800,P4T880,P4T890etc.SIS Chipset:
SiSM650, SiSM760, SiSM741, SiS655FX, SiS655, SiS651, SiS650GX, SiS648MX, SiS648FX, SiS648, SiS645DX, SiS650GL, SiS650, SiS645, SiS760, SiS755FX, SiS755, SiS748, SiS746FX, SiS746, SiS745, SiS741GX, SiS741, SiS740, SiS661FX, SiS655TX, SiSM661FX, SiSM661MXNF Chipset:nForce3/ nForce4, C51(DDR1), C61(DDR1), GEFORCE 6100-NFORCE 410/430)
Úgy tűnik, az Intel DDR-es chipsetek teljesen felejtősek.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Sanchez638 #32193 üzenetére
egyet nem cseérlünk el? lenen helyette egy C1-esem.. igazi kazán
-
gban
veterán
válasz
unclefucka #32189 üzenetére
Simán lehet hogy úgy van ahogy írod, én is úgy gondoltam hogy egy ilyen típusszám egy konkrét procihoz tartozik.
Az zavart meg, hogy ezt dobja a google. -
Balathruin
veterán
Ha van több lapom is ami nem ismeri a "modern" DDR RAMot akkor nem lehet semmit se kezdeni vele? 2db 1GB 400MHz-es modulról van szó, majdnem úgy néznek ki mint pl. a DDR3 memóriák.
-
Nudlee
aktív tag
válasz
bacsis #32183 üzenetére
Köszi, akkor inkább majd csokira cserélem
harmat007: én is épp azon gondolkodtam, hogy ezek csak szűrőkondik és nem biztos, hogy túl nagy jelentőségük van. Van itt helyben egy komolyabb laptop service (talán van BGA állomásuk is), megkérdezem azért őket, hátha pici pénzért visszamelegítenék a két kondit.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Sanchez638 #32186 üzenetére
egy jöhetne nekem is
-
zoltanz
nagyúr
Athlon Xp -s gépbe raktam most egy HD2600 Pro 512 DDR2- (128 bit) s karit.
-
gban
veterán
válasz
Sanchez638 #32186 üzenetére
És milyen tokozással?
-
Sanchez638
addikt
Pfúú emberek nagyon szaporodnak itt a sl8jz-s Pentium 4 3ghz procik
3db van már
-
harmat007
csendes tag
válasz
Nudlee #32180 üzenetére
Véleményem szerint próbáld ki bátran, főleg ha csak 2db hiányzik.
Volna rá egy söröm hogy gond nélkül üzemel, forrasztással könnyen bánatot okozhatsz egy CPU lelkében.
Sok smd-nek nincs komoly szerepe, tapasztalatom szerint csak ott volt gond ahol egy csoporton belül mind hiányzott. -
harmat007
csendes tag
válasz
Nudlee #32154 üzenetére
Volt hogy kaptam ömlesztett(kb 60db), Quad cpu-t, igaz java részt xeonok voltak.
Volt közöttük olyan is, aminek szó szerint le volt "gyalulva" az alja, kb 15-20 smd hiányzott.
Bevágtam a gyűjteményem közé a hiányosakat, majd egyszer gondoltam egyet és kipróbáltam őket.
Hihetetlen, de szinte mind jó volt, a gyalult x5450-es még 4Ghz-en is stabil volt -
Nudlee
aktív tag
válasz
unclefucka #32165 üzenetére
Külföldről jött a pakk, aránylag be voltak csomagolva az alkatrészek. Valszeg. durváskodtak a csomaggal.
Szerintem egy másik proci éle rendezte le ahogy hozzáverődött.
Nyilván ha egy "hozzáértő" csomagolja, akkor túléli az utat.
A jó hír, hogy meglett a hiányzó kondi -
Nudlee
aktív tag
Van itten 2db SL5ZA Xeon.
Mit érhetnek ezek vajh? -
Rolci
tag
Sziasztok!
Tudna nekem segíteni, ehhez keresek drivert win 95-98 alá!
-
Fenyő
őstag
válasz
Sanchez638 #32168 üzenetére
Én speciel a Phenomtweakert és a K10ctl-t használom (K10Statot alternatívaként írtam vki azt szereti) az 240-es X2-esem, a gyári 1.425v helyett simán megy 1.2v-on is a gyári órajelén (ez már E szint, persze nem árt jól kitesztelni, egy egynapos prime95 blend már nagyjából megteszi), egy ezeréves AM2-es Asrock lapban.
-
Fenyő
őstag
válasz
Sanchez638 #32153 üzenetére
Sima vagy E-s prociból is lehet U-t csinálni, 2GHz környékre (10x-es szorzó) és 1.1 -1.15 v körülre kell belőni a max P-state-et (a minimumon is lehet vmelyest faragni, talán 2x-es szorzó a legkisebb, azon 0.8v-on biztos elmegy), Win alatt Phenomtweaker vagy K10stat kell hozzá Linux alatt pedig K10ctl, amúgy e-bayen van u is nem is vészes áron.
-
törölt tag
Hello!
Üdvözlök mindenkit .
A napokban hozzám került egy ínyenceknek való csemege.( gondolom )
Ha valakinek van róla bármilyen infó--elképzelés--tájékoztató
Szívesen KÖSZÖNETTEL veszem.
Mivel Én gyűjtő nem vagyok akár vásárlási ajánlatokat is megfontolok
Erről van szó
Minden ami vele kapcsolatos érdekel. -
unclefucka
senior tag
válasz
Nudlee #32154 üzenetére
Utoljára a SLOT 1 (és SLOT A) procik voltak olyanok, amik "jobban bírták a strapát".
Nem is értem, hogy milyen erőhatás kellett ahhoz, hogy egy kis kondi letörjön egy LGA775-ös aljáról.
Borzasztó belegondolni is, hogy emberek mennyire nem becsülik az "értékeiket". Már az is elég lenne, ha egy nyüves gyufás skatulyába, vagy egy kajás dobozba belehajítja az ember a procit és nem törne le semmi róla.Persze, nem elvárható, hogy az ember megtartsa az eredeti csomagolását, vagy beszerezzen egy darabka hungarocellt (pedig de!), mert hát az lenne a jó.
-
Nudlee
aktív tag
válasz
Sanchez638 #32162 üzenetére
Meg
Tim82: köszönöm!
-
Nudlee
aktív tag
válasz
Sanchez638 #32155 üzenetére
Nem lehetett pótolni?
-
Balathruin
veterán
válasz
Sanchez638 #32159 üzenetére
Pont, hogy szidják azt is és a Greent is.
-
Sanchez638
addikt
válasz
Balathruin #32158 üzenetére
am mindenki isteníti a wd blue vinyókat, közbe nálam abból van a legtöbb rossz.(2,5-ből)
-
Balathruin
veterán
válasz
Sanchez638 #32157 üzenetére
Samsungnak nem hinném el, hogy 100-as, de lehet valami baleset történt gyártáskor.
-
Sanchez638
addikt
válasz
Balathruin #32156 üzenetére
-
Nudlee
aktív tag
Srácok!
Hozzáértők tanácsa kéne.
Kaptam egy C2Q procit, viszont a szállításnál letört két kondi az aljáról. Az egyik meg van, a másikat egyenlőre nem találom. Mennyire gáz? Mit szoktak ilyenkor csinálni? Mivel lehet pótolni? -
Fenyő
őstag
Kicsit off, de ha vki ócó energiatakarékos gépet építene így karácsony előtt itt talál hozzá E-es (max 45W tdp) AM2/AM3-as X2-es procikat korrekt áron garival.
-
Sanchez638
addikt
Nem jár valaki Fót fele és nincs véletlenül Firewire csatis pci-s kártyája+ kábel hozzá? Vagy Firewire to usb(kb bármilyen átalakító)
-
Balathruin
veterán
válasz
Sanchez638 #32145 üzenetére
Miért lenne értelmetlen? Végigmegy minden szektoron, feltárja a hibákat és teleírja 0-val az egész lemezt.
3000
(nekem)
-
Sanchez638
addikt
'Szerencsére a modern merevlemezeket már úgy alakították ki, hogy azok egészen egyszerűen figyelmen kívül hagyják az alacsony szintű formázásra vonatkozó parancsokat. Jó esetben tehát csak az időnket pocsékoljuk a "low level formattal", de ha "szerencsénk van", akkor egy régebbi meghajtót - az egy gigabájt méret alattiak a veszélyeztetettek - tönkre tudunk tenni. Tehát az általános tanács: ne próbáljuk ki!"
Keresgéltem és találtam egy ilyet, tehát akk ez a low format-nak úgymond semmi értelme már? Mert sokan mondták.
-
Van aki turkal, en hazacsempesztem a C128-at. Eddig nem tunt fel senkinek
Ha valaki tud elado C64DTV-rol, az kerem szoljon, olyanom meg nincs.
-
Rive
veterán
válasz
Sanchez638 #32142 üzenetére
Ez a fajta
-
Rive
veterán
Nah. Én is túrtam egyet végre - elmondhatatlanul jól esett :Đ
Aztech Sound Galaxy NX Pro
EDGE technology V24 BitBlaster
Valami Tseng ET4k
-
gban
veterán
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Ganz-[HUN] #32135 üzenetére
szerk: meg mosom az alaplapot, amit elfelejtettem beleírni az előzőbe
-
Ganz-[HUN]
addikt
ízig vérig asztali.
viszont "az eszemnek van egy ötlete".
én kivettem a vramot, mielőtt lerohadt. holt poros volt. a megoldás a pofám előtt volt... délután ki próbálom, be válik e. ha igen, jöhet az új cmos elem problémája. honnan szerezzek? ez akku, vagy elem?
ha elem akkor meg oldom. -
Rive
veterán
válasz
Ganz-[HUN] #32130 üzenetére
Ez valami laptop, nem?
Az LCD összekötő kábelt vizslasd meg. -
bacsis
Közösségépítő
Nekem ilyesmi célra egy Dell Inspiron 8100 van...
4:3-as képátmérő, a tualatin P3 és a mobil Geforce2 bőven elég 2003-as játékokig bezárólag, viszont ha arról van szó, el tudok küldeni egy emailt, vagy kevésbé, flashel televágott oldalt böngészni...
valami ilyesmi kéne neked IBM-ből is, Mondjuk az IBM Thinkpad T22?
elég jó kis P3 proci van benne, és igaz az S3 Savage nem egy erő bajnok, de úgy 2000-2001-ig elmennek azon is a játékok -
Ganz-[HUN]
addikt
Na a powermac hiba:
Amilyen képet ad:Amilyennek kéne lennie:
Hdd nincs a gépben. Mertamikor lehalt, kivettem, és lementettem.
-
Yutani
nagyúr
válasz
Yutani #32128 üzenetére
Az előbb láttam Youtubeon egy videót, amin a gyerek egy gázos hőpisztollyal műtőtte ki a foglalatot az alaplapból. Ez persze jó a donornál, de a cserés lap hátulját nem égetném szét, ha nem muszáj. Bár lehet, alapos kimaszkolással meg lehete oldani ott is a hőpisztolyos verziót, viszont a beforrasztás lábanként kell történjen. Vagy nem?
-
Yutani
nagyúr
válasz
Balathruin #32127 üzenetére
Köszi a linket, lehet, megkérdezem tőle.
Az alaplap egy Asus mATX Tualatin alaplap (i815), és a foglalatról letört mindkét fő tartópecek, tehát csak a szélső van meg mindkét oldalon.
-
Yutani
nagyúr
Szerintetek érdemes S370 foglalatot kicserélni?
Egyáltalán vállal valaki ilyet?
-
Fenyő
őstag
Dibalo-hoz Baldur's Gate-hez egy P1-es is elég és 3D kari sem kell (mondjuk néhány dosos játéknál a modern vga kari is okozhat inkompatibilitást, ilyen szempontból érdekes módon a Cirrus karik legjobbak, a Tseng, Matrox, Atik pedig a legproblémásabbak), ami dosos gépnek még jó, de mai kívánalmak egy 600-as Cerka sem igazán optimális, officera mondjuk biztos jó (na persze nem ilyen 2007+-ra, de 2003 vagy Libreoffice biztos eldöcög rajta), böngészés csak inkább vmi régebbi böngészővel (9x alatt K-meleon 1.5.x vagy Opera 9.x, Linux alatt Seamonkey 2.0.x vagy szintén régebbi Opera), Linuxból Wary Puppy (esetleg 2.14x) vagy Anitx 12 amivel még normális sebességgel megbirkózhat. Doom biztos ill a modernebb dosos játékok is jó eséllyel mennek 600-as Cerkán.
Dosbox egyáltalán nem macera, a Wine szvsz sokkal inkább az, csak csinálsz egy könyvtárat ahova bemásolod a játékokat, egy fájlkezelőt (nc/dn/vc stb) és az ultrasnd könyvtárat gravis emulációhoz, 2 perc alatt beállítod a konfig fájlt és már megy is bármilyen dosos játék, kompatibilitás szempontjából egy natív dosos géppel sem tudod jobban lefedeni ezt a korszakot vagy az eleje vagy a vége problémás lesz, dosbox-al csak néhány problémás játék van az esetek 95%-ban jól megy, wine-nél messze nem ilyen magas ez az arány. -
törölt tag
válasz
Ganz-[HUN] #32120 üzenetére
Hello!
Mi a probléma?
A képért meg bocsi, ma küldök. -
Ganz-[HUN]
addikt
Szoktatok. Van köztetek Macintosh szaki? Lenne egy vga beteg 7500/100-asom. Ha valaki hardverileg értene hozzá, részletezem. A segítségeteket előre is köszönöm.
-
Tim82
félisten
Köszönöm.
Alapvetően az a gondom, hogy önmagában retró játékokra nem szeretnék fenntartani egy gépet (illetve olyat igen, aminek ez a fő profilja, de nem lőném ki az alapvető, mai szintnek megfelelő használatot sem). Eddig máshogyan közelítettem meg a kérdést: egy Linuxos Thinkpad R61-gyel (for the record: az utolsó általam ismert 4:3 arányú laptop, nálam C2D T9300-zal és 6 GB RAM-mal - 15", eredetileg 1024*768-as felbontású TN panellel, én ezt lecseréltem egy 1400*1050-es felbontású IPS panelre) próbáltam meg régi játékokat játszani, de pl. Diablo első részét kb. lehetetlen Wine alá felszenvedni. Nagy kedvenceim, az Infinity Engine-os cuccok meg tök jól futnak Wine alatt, de kell nekik a 4:3 (vannak ugyan widescreen patch-ek, csak pont a nekem meglévő verziójú Baldur's Gate nem működik velük pl.). Torrent/tört játék nem opció, elvből eredetit veszek, de nem szeretek újra megvenni olyan játékot, ami megvan és nem nyújt többet az új változat érdemben a réginél. A DOSBox-ot én mérhetetlenül macerásnak találom amúgy.
Felmerült bennem, hogy én közelítem meg rosszul a kérdést, illetve a prioritásokat: nem egy relatíve modern gép kellene, amin komoly kompromisszumokkal tudok retró játékokat játszani (Wine, DOSBox mindenképpen ilyet jelent), hanem egy olyan régi gép, amin ezeknek a játékoknak elég komoly része sokkal könnyebben megoldható, hogy fusson, valamint - komoly kompromisszumokkal - elfut rajta egy "modern" OS is.
Korai DOS-os játékokról lemondanék akkor, kérdés, hogy a Doom I-II, Wolfenstein 3D/Spear Of Destiny és innen felfelé lévő játékokról mennyire kellene egy ilyen Cerkás gép esetén. Az összes, eddig felmerült Windows-os játék esetén viszont elég ez a videokártya, ami ebben a notiban van (értsd, gyengébb VGA-n is elfutnak, legalábbis a hivatalos gépigények szerint).
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Ranagol_5 #32111 üzenetére
deee, abban a lapban elmentem 260-as FSB_ig a múltkor egy 2,66-os mobil P4-el... közbe' vettem egy 2,8-asat is... aszittem majd ez a Giga K8NXP jó lesz, de sajna csak 200-as FSB-ig viszi a mobil P4-et, mind a kettőt próbáltam.. persze a "kommersz" 3gigás prescott ami 200-ról indúl, pöcc-röcc
-
gban
veterán
válasz
Yutani #32113 üzenetére
Pedig még a cím is az hogy ritkaságok tárháza
Az más kérdés hogy itt nem feltétlenül mindenkinek ritkák a retro gép alkatrészei.
De van zöld cimkés Vargánéd (kép sincs róla a neten, de még nem is találkoztam olyannal aki látott már ilyet, biztos kínai hamisítvány), hátra kihúzható házad, Goldstar CD-d, Slot-in CD-d?
-
gban
veterán
Aki szereti a ritka dolgokat, nézzen rá az új aprómra.
Aztán nem ám azzal jönni hogy ritka nagy hülye vagyok -
bacsis
Közösségépítő
látom volt itt a hétvégén program mindenkinél
Én a Gigabyte 8KNXP alaplapommal játszottam.. volna... ugye írtam hogy legfrisebb BIOS-al megy a mobil P4.. jahh, egészen 195-ös FSB-igott még POST_ol de egyből fagy.... 200-on már képet sem ad, max sípolja a memóriát... ejj, szóval még mindíg nem vagyok előrébb... továbbra sincs egy igen bika lapom amiben megcibálhatnám ezeket a mobil P4-eket
-
Fenyő
őstag
válasz
Sanchez638 #32107 üzenetére
SLi elég válogatós az alaplapokra, pci delayed tranasaction-t nem nagyon szereti és leginkább a BX chipsettel jóbarátok, amd-eskben valóban fagy 3Dmark2K alatt és gyakran jóval kevesebb pontot is hoz az elvártnál. Közben lefutott a 3Dmark2K teszt; 1832 pötty; Asus P5A (512kb-os verzió), K6-III 400, Asus TNT2 Pro, 256 SD 133 (100-on), Win95 OSR2.1, fentebb linkelt beállításokkal (bios/progik), szóval van még mit finomhangolni a tieden.
-
Sanchez638
addikt
-
Fenyő
őstag
válasz
Sanchez638 #32103 üzenetére
Nem teljesen világos, hogy pontosan mi villódzik (képkihagyás (amit pl a double buffer vagy kevés textúra memória okoz) vagy csak alacsony képfrissítési sebesség) mi (2d/3d/opengl/konkrét progi) alatt, de a V2 driveréhez semmi köze az nvidia drivernek, frissítettél a régebbi driverről vagy előbb régit lekaptad aztán után fel az újat? Ali agp driver (min 1.6x), ill min DX7 fenn van?
Szerk; Ja, hogy 3DMark2k, gondolom akkor nem a default tripple bufferen volt, 1512 már egy fokkal jobban hangzik, van P5A-am meg TNT2 Prom azzal tudok mérni egyet 400-as K6-III-al mit megy. -
Sanchez638
addikt
válasz
Sanchez638 #32103 üzenetére
Na közbe ez abba maradt.
De ez mennyire jó eredmény?
Amd k6-iii 400mhz, ram: cl2.2 100mhz, vga riva tnt2 ultra
1512pont, 1024x768(tripla frame buffer)-on és 3d Mark 2000, amin minden teszt lement ami lehetett
-
Fenyő
őstag
válasz
quailstorm #32100 üzenetére
Jah tudom, hogy megy próbáltam annó, de olyan mintha nem lenne textúraszűrés egyáltalán, szóval elég trágyán néz ki ráadásul lassú is, Debianhoz még ami eszembe jutott kapcsold ki a kompozitálást, gyenge gépet (cpu/vga) eléggé megfogja (2 mag vagy normálisabb 128-256 megás kártya nem árt hozzá, amihez van hardveresen kompozit gyorsított driver (min 6x00 nvidia zárt vagy 95x0 feletti nyílt Ati)).
Szerk; Kompozitálás az ilyen csili-vili effektekkért felelős az ablakkezelőben, mint áttetszőség/látszóság, árnyékok, átlapozás stb, kb mint win alatt az aero. Xfce alatt pl az ablakkezelő hangolása alatt tudod tiltani/engedélyezni/hangolni, gnome alatt neked kell megkeresni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Akció! Hordozható GAMER Monitor! MSI MAG162V ! 15.6 1920x1080 FULLHD! Bolti ár fele!
- Ventillátorok és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3245
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2660v4 (28c/56t, 2.0/3.2GHz), 96GB RAM, 4x1G, áfás
- HP 15-dw0101nl - i5 8275U - 15,6" FHD - 8 GB DDR4 RAM - 512 GB NVMe SSD - billentyűzet hibás
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest