- Az én érdekes, öszvér videokártyám...….
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fenyő
őstag
válasz DarthSun #33398 üzenetére
Hát nem sok olyan SS7 lap van amin 133-on képes alaplapi kessel egyáltalán bebootolni, a 120/124 is baromi ritka, szóval igen az akkor egy fehér holló lap ha tényleg megy az alaplapi kessel annyit, bár procitól is függ a dolog, egy Cyrix nyilván nem dolgoztatja annyira meg a memória alrendszert (így az L2 kesst sem) mint egy K6-2+/3+ vagy akárcsak egy iPMMX.
Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!
-
Rápróbálok mégegyszer, úgyis ki kell emelnem az MII- es gépet, a most szervált FX5500- at is ki kell próbálnom, legegyszerűbb ha a másik 5500 helyére rakom, most arra van belőve a driver.
Alaplapi Cache on, úgy ment nekem 133- at. Különleges példány a lap akkor
A 3 test probléma nem megoldható.
-
Fenyő
őstag
válasz DarthSun #33396 üzenetére
Nem hinném, mert a 8x-os agp-és MX440 is universal agp-és (anélkül fizikailag bele sem menne az 1/2X-es lapba), van egy ilyen 8x-os agp-és Asusom (kvázi MX480 MX440 8x agp-vel gyárilag MX460 órajelekkel) az is simán megy bármilyen lapban...
-
válasz Balathruin #33394 üzenetére
Meg lehet csináltatni, rendszerint nem a ram pusztul meg hanem a GPU BGA lesz kontaktos, nem olcsón de javíttatható.
Fenyő : valszeg azért nem indul mert 8x AGP- s verzió, az 1 és 2x- est nem komálja . FX5500/8x AGP- s meg megy benne.
[ Szerkesztve ]
-
Fenyő
őstag
válasz Sanchez638 #33391 üzenetére
Ennyiért még reballoztatni is megérné karidat, valszeg csak a forrasztás engedt el vmelyik vram kockánál, csíkozás tipikusan ilyesmire utal, nekem is van egy Asus FX5950 Ultrám ami csíkoz, egyszer haver kicsit meginfrázta a ramokat rajta és egy darabig utána jó volt, reballozással tartósan is meg lehetne oldani csak az meg drága kb 10-es körül lehet, annyit meg nem ér a kari.
Drathsun: MX440 miért ne menne SS7-ben, az baromi igénytelen jószág, bármibe tettem (akár akármelyik SS7 lapba) eddig elindult a magas agp órajelre sem érzékeny egyáltalán.
P5A-B csak alaplapi cache nélkül (azok 110-112 körül kifújnak) megy 133-at úgy meg nem sokat ér, amúgy is elég bizonytalan a magas pci órajel miatt, hosszabb távon nem járatnám úgy, max tesztek erejéig.[ Szerkesztve ]
-
Balathruin
veterán
válasz Sanchez638 #33393 üzenetére
Hibásat is megveszi.
-
válasz Sanchez638 #33391 üzenetére
No, vannak itt komoly érdeklődők, 30K- ért eladtad volna neki ha jó ?
-
válasz Sanchez638 #33389 üzenetére
Sajnos lassan meghalnak a különböző szériák erősebb darabjai, nekem is megpusztult a R9700Pro. Ma kaptam mégegy FX5500- ast ( Inno3D ), meg kell becsülni mert 1x AGP-s lapban is megy, S7/SS7- ben prímán műkszik. A Gef4MX440 meg el sem indult SS7- ben.
-
Sanchez638
addikt
válasz DarthSun #33388 üzenetére
csíkos bácsi
van 8db Kingmax Colore Modul
És egy k6 III 400 és egy 450-es
Meg egy ilyen : SL634 (Intel Celeron 950 MHz) kupakos
[ Szerkesztve ]
Számom az adatlapomon.
-
-
Sanchez638
addikt
De kár érte: (
Számom az adatlapomon.
-
bacsis
Közösségépítő
Skaccok! Az Asus P5-A lap mekkora max FSB-t visel el?
-
válasz bacsis #33384 üzenetére
HyperSnap- al tudtam menteni a Voodoo képét. A PrintScreen az aktuális 2D frame kezdőcímétől ment, emiatt pld a TV kártya képe is csak üres/fekete mert a beollózott buffer itt is más címen kezdődik. A HyperSnap- al beállítható mindegyik. Gond az hogy eddig csak XP- től működőt találtam de lehet hogy van Win9x/Me alatti verzió is.
-
bacsis
Közösségépítő
Annyit segítsetek, bár szerintem itt valami más gubanc lesz...
BEállítottam a progit meg a kártyát... ha rátolom a VGA kártyám HDMI kimenetét a kártya bemenetére, akkor iylen kép a képben megjelenik a desktopom, tehát okés a dolog...
De ha másik gép DVI kimenetére rákötök egy DVI HDMI átalakítóra a HDMI kábelt, akkor out of rang üzenetet kapok..
Lehet álíltani iylen PAL B meg SECAM meg NTSC szabványokat... nekem mi kell? PAL B? mert amúgy azon van... de ha ez nem jó és ezért nem kapok jelet, akkor a natív HDMI kimenetemről hogyhogy kapok képet?
Illetve egyszer sikerült egy ilyent kipréselnem a DVI HDMI átalakítós megoldással:A háttér az valahogy bent ragadt a nagy gépemről, a HDD Sentinel viszont a másik gépről van.. látszik hogy a két tálca is összemosódott.. restartoltam mindegyik gépet utána már ennyi se...
Illetve a D-sub HDMI átalakítóval sikerül ennyit kipréselnem:
Viszont már a BIOS-ba belépve is megint Out of Range üzenetet kapok
-
válasz quailstorm #33358 üzenetére
2D gyorsításra még jó lehet.
Eddigi kutatásaim szerint Windows 8 Developer Preview még támogatja az XDDM drivereket vga-nál, a kiadott végleges verzió pedig csak némely eszköznél eszi meg.
Win7 még megeszik kis erőszakkal XP/2000 drivereket.
Jó lenne a win8 mert tapasztalataim szerint gyorsabb mint a win7. -
bacsis
Közösségépítő
Skaccok!
Hogy a bélbe tudnék képmentést csinálni Voodoo2 renderelte 3D alkalmazásból?
Mert ugye hiába tiprom a print screent, a 3D kártya képét menti ami meg ugye Voodoo2 alatt egy nagy semmit ad csak
Van rá valami szoftveres téma vagy mindenképp kell rá egy külső egység? -
Yutani
nagyúr
-
The DJ
addikt
válasz DarthSun #33375 üzenetére
Ejnye, úgy néz ki ez így nem fog menni, közben gugliztam és arra jutottam, hogy az összes Dell LPT-s külső floppy meghajtó csak Dell gépekben hajlandó üzemelni, mivel a drivere a bios chipbe lett integrálva. Fene. Azért még szétnézek a dobozban, hátha találok olyan külső floppyt amit észlelni fog a gép.
https://astrogate.hu - PC & Laptop Szerviz + Shop - Alaplap javítás, zárlatos tápkörök javítása, BIOS hibák orvoslása.
-
-
The DJ
addikt
Sziasztok!
Hozzájutottam egy gyönyörű állapotú, szinte karcmentes Olivetti Pro 133S laptophoz (még az akku is működik!) és azon kevés infó közt amit a neten találtam róla szerepel az is, hogy gyárilag egy LPT portra köthető külső floppy drive-ot is tartalmazott. Sajnos ezt nem kaptam hozzá, de a retro dobozomban találtam LPT kábelt, ami pont erre a célra szolgált anno és sikerült kihalászni egy Dell floppy meghajtót is, amit sikeresen csatlakoztattam a laptophoz a kábellel. Az operációs rendszer Windows 98 SE, de itt megakadtam. A BIOS-ban engedélyezve van az 1,44-es 3,5-es lemez, a Windows-ban is ott az A meghajtó, de mégsem működik. Fogalmam sincs mi lehet a baj.
Valaki próbálkozott már ilyesmivel? Jó lenne életre kelteni a floppyt is, hiába van benne CD meghajtó, az mégse az igazi.
https://astrogate.hu - PC & Laptop Szerviz + Shop - Alaplap javítás, zárlatos tápkörök javítása, BIOS hibák orvoslása.
-
Balathruin
veterán
válasz Sanchez638 #33372 üzenetére
Nekem meg az első videokártyám.
-
Sanchez638
addikt
válasz Balathruin #33371 üzenetére
nem szeretem a v3-a szériát... Nem tudom, nekem az "kommersz" és nem tetsző. 1db v3500-am van, amihez van pumpám.
Számom az adatlapomon.
-
Balathruin
veterán
válasz Sanchez638 #33370 üzenetére
Én nem gyűjtöm.
Van V3 2000 AGP kártyád ami simán megy 190MHz felett?[ Szerkesztve ]
-
Sanchez638
addikt
válasz Balathruin #33368 üzenetére
Fekete matrica alatt az lesz neked, hogy Maxi Gamer Phoenix.
[ Szerkesztve ]
Számom az adatlapomon.
-
Sanchez638
addikt
Nah, válogathatok majd 4000db proci között D Tehát van akinek nagyobb gyűjteménye van XDDDD
Számom az adatlapomon.
-
Tim82
félisten
Egyébként a t41-el csak óvatosan, gyárilag el szoktak engedni a chipek. Valamelyik az alaplapon. Abból látod, hogy nem megy az usb 2-, csak 1.0 üzemmódban. Na akkor a vége közeledik.
Az a Dell D600-nál ugyanúgy bekövetkezhetne, mert nem T41-típushiba, hanem a 855GM/PM chipseté (és az ahhoz tartozó USB-vezérlőé). Egyébként nem, nem lenne attól vége, pontosan annyi lenne csak, hogy USB 1.1-ként működnének az USB 2.0-ás portok.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Vladi
nagyúr
válasz Yutani #33342 üzenetére
Én az egyik 939-es gépet, a k6-2-t és talán a celeront tartanám meg.
(#33348) MasterDeeJay:
Ha eladásra szánod, akkor szerintem ssd-t neki. Így még használhatóbb és akár profitra is számíthatsz.
Egyébként a t41-el csak óvatosan, gyárilag el szoktak engedni a chipek. Valamelyik az alaplapon. Abból látod, hogy nem megy az usb 2-, csak 1.0 üzemmódban. Na akkor a vége közeledik.il sole non sorge più ad Est!
-
-
quailstorm
nagyúr
válasz MasterDeeJay #33356 üzenetére
Mit akarsz egy DX7-es kártyától?
-
Tim82
félisten
válasz MasterDeeJay #33356 üzenetére
Már a Win 7 se nagyon ette, a Radeon 9xxx-et még igen.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
-
-
Ranagol_5
senior tag
válasz MasterDeeJay #33348 üzenetére
Vagy nekem van egy eladó aopen 479-es deszkám, amibe bármilyen AGP-s kártya bele megy..
Sometimes I feel my self like a fuckin' monkey. | Irigylem a szüleimet. Nekem sose lesz olyan zseniális gyerekem, mint amilyen nekik van.
-
Tim82
félisten
válasz MasterDeeJay #33348 üzenetére
Biztos vagyok benne, hogy nem cserélhető a D600-ban a VGA.
A döntés szerintem preferencia kérdése. A T41-ben lévő Radeon 7000/7500 szeretett elhalálozni, de ez - ellentétben a pár generációval későbbi Nvidia elhullással - valóban javítható. (Más kérdés, hogy érdemes-e.)
Ezt leszámítva én a T41-et választanám, de én elfogult vagyok - azzal a 20-30 Thinkpaddel a hátam mögött, amelyik átment a kezeim között.
Ja igen, mindenképpen az mSATA SSD + adapter javasolt vinyó helyett.
[ Szerkesztve ]
-
Yutani
nagyúr
válasz bacsis #33349 üzenetére
Köszönöm kollégák a véleményezést!
Bacsis, te kb. azt mondod, amit én első blikkre gondoltam.
Persze a VGA még kérdéses. Jut eszembe, van egy PCI-os Voodoo Rush kártyám is, az is mehetne a 486-ba.Hangkártyaként van egy GUS PNP-m, egy SB16, 2 db SB AWE64 Value, van PCI-os SB128 meg valami CMI, és persze vannak SB Live! kártyák, valamint egy Audigy is. Ezek közül is ki kéne találni, mibe mit.
#tarcsad
-
bacsis
Közösségépítő
A 486 nem kérdéses...
Igen tényleg nagy dilemma egy BX-es lap és egy SS7-es konfig, utóbbi szerintem annak ellenére hogy lassabb, instabilabb és inkompatibilisebb, mégis azt választanám mert sokkal színesebb bele a CPU kínálat
Utána jöhetne az Asrock 939-es lap, a HP brand cucc mehet a levesbe, majd a 790FX -
Szokásos hulladékból a legjobbat budget projektem:
Van most kettő Pentium M-es üzleti notim amit ingyen kaptam de szeretném használhatóvá varázsolni és később eladni. Jelen állapotukban úgy nézem senki nem adna még 10eFt-ot sem.Ezek:
Dell D600
wincsi döglött benne
2x256ram
1.4-es banias proci
Ati 9000 32mb (mintha cserélhető lenne)IBM Thinkpad T41
wincsi megy valahogy, 40gb-os de brutál hangos szerintem kevés van hátra nevezzük döglöttnek
2x256 ram
1.7-es banias proci
Ati 7000 32mbMindegyikben a ram megy a kukába mert kevés, procik cserélhetőek, vincsik szintén kuka. Aksi nem érdekes egyenlőre.
Rendeltem bele eddig:
Pentium M 770-est (1500Ft) viszont ezek 400-as fsb-t esznek, de van pinmod a 855PE chipsetre hogy kezelje. Dothant szerettem, netezésre éppen elég ha a videókari is elég erős hozzá
2x1Gb DDR1 333 Sodimm (4000Ft) - 2Gb alatt nem kezdek gépet összerakni mai használatra, sajnos chipsetnek ez a maximumaA kérdés a vincsi amire többféle lehetőség van:
1. IDE 44 pin to SD adapter- SD kártyás megoldás ami lassú még class10-essel is de jobb mint a rossz hdd, kipróbáltam (átalakító már megvan)
2. IDE 44 pin to CF adapter- nincs CF kártyám és nem tudom kirpóbálni de kb 32gb-os CF kártya 5-6eFt a lassabbakból (átalakító már megvan) és 10 körül mennek a gyorsabbak
3. IDE 44 pin to msata adapter (3.3v vagy 5v-os verzió az SSD-nek megfelelőt) - na itt lenne lehetőség SSD-re 5eFt a 16gb-os és 7eFt a Samsung 32gb-os msata
4. Sima faék ide44 vincsi de abból valami 7200-ast, beszerezni újonnan gáz, használtan talán lehetne
5. IDE44 pin SSD - 10eFt körül megy a 32gb-os, kellene ez alatti áron valaholWin7 kerülne rá mivel nem tudom hogy a win8 hogyan viszonyul a videókártyákhoz (az az egy amihez nem jó az XP driver win8 hoz!)
A fő kérdés hogy melyik notit újítsam fel?
A D600-as hoz valahol van 1400*1050-es kijelzőm, de az IBM-be erősebb a videókari. A Dellt kicsit már unom mert ez már a kb hatodik Dell gépem.Az egész projektre van max 15eFt-om, mivel ha kész van akkor legrosszabb esetben ezen az áron el lehetne adni ha kellőképpen kijátszottam magam a fejlesztett géppel. Azaz max 9500Ft-ból kellene kihozni a vincsit mert a ram és a proci ára már elment!
Amelyik gép meg nem kerül felújításra az meg nagyon alap XP-s játékokra még jó lesz. Vagy meg rá valami linux.
[ Szerkesztve ]
-
Fenyő
őstag
3 A64 X2-esből csak az egyiket tartanám meg (mondjuk az elsőt), a retró gépek közül pedig egy dososat (486) és egy win9x-hez valót, ez utóbbi a nehéz kérdés, hogy a K6-2+ vagy a BH6 maradjon, a szívem az Amd-ét mondaná, de a BX-es Cerka gyorsabb (és még inkább azzá tehető) és az Sli-t gond nélkül eszi. Vga 486-oshoz felesleges bármilyen 3D kari, hurka hozzá fpuban, max V1-essel tud mit kezdeni egy-két korai glide-os gémben. A win98-as géphez tnt2/gefore256 + v2 (sli) ha a K6-2+, Gf2-4 + V2 sli ha Bx.
-
Yutani
nagyúr
Urak, kérném a véleményetek. Lassan eljön az idő, hogy az eddig kütyüszobának használt gyerekszobát kiürítsem, mert új lakó költözik be hozzánk...
Egy másik szobában annyi hely van, hogy kb. 3 gépet el tudok helyezni egy számítógép asztal mellett, alatt.
Ezek a gépek jöhetnek szóba, amit meg tudok építeni az otthoni cuccból:
- MSI 790FX AM2+ ATX lap / Athlon 64 X2 3800+ / 4GB DDR2-800 / 2xHD3850 (Crossfire)
- HP MSI S939 ATI chipsetes mATX PCIe lap / Athlon 64 X2 3800+ / 2-4GB DDR400 / HD 4670
- ASRock NF6 S939 mATX lap / Athlon 64 X2 3800+ / 2-4GB DDR400 / GeForce 9800GT
- EPOX MVP3 ATX lap / AMD K6-2+ 500 / 256MB SDRAM / VGA lista lent
- Abit BH6 / Celeron 300A@450 / 512MB SDRAM / VGA lista lent
- 486 babyAT alapon / Cyrix M1SC / 4-128MB EDO/FPM / PCI Riva128 / TNT / Voodoo2k-3k / FX5200VGA lista:
Riva128
TNT
TNT2
GF256
GF2 GTS/MX
GF3 Ti200 (Abit)
GF4 Ti/MX
GF5 FX5200 PCI / FX5700 / FX5950U
GF6 6800 (talán nem 4-8xAGP only)Radeon
7200
7500
8500LE
9500Pro
(9600Pro 256MB DDR2 - kiesik a 4-8xAGP csatlakozója miatt)3dfx V3 2k-3k
S3 DeltaChrome S8
SiS Xabre 400
Ki mit javasolna ezek közül, ha 3 gép a max? (Vennék 4-es KVM elosztót, akkor lehet 4. gép is talán.)
#tarcsad
-
zoltanz
nagyúr
A retró gépemben alig van már ma is létező gyártó, ezek már ugye nincsenek: Quantum HDD (20 GB), Abit lap (BX)+ Abit Siluro VGA (Geforce3), 3d gyorsító (Glide) 3DFX (Voodoo 2).
[ Szerkesztve ]
-
Rive
veterán
válasz Sanchez638 #33331 üzenetére
Pontosan miket?
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
bacsis
Közösségépítő
válasz Sanchez638 #33333 üzenetére
Akarok a gyűjteménybe párat
Akkor miért kérdezed? -
bacsis
Közösségépítő
válasz Sanchez638 #33331 üzenetére
te tudod hogy szükséged van-e rájuk
-
gban
veterán
Szóljon akit érdekelhet:
A hiánycikk: 2 db tök korrekt AT minitorony, az egyik táppal, a másik táp nélkül, de kapcsolóval, vagyis csak rá kell húzni a 4 sarut ami a tápból jön.
Van ezen kívül pár FuSie minitorony, normál P4 táppal, max. 180w, XP prof (ha jól néztem) matricával, ilyen, csak előlapi usb nélkül.
Amiért anno feltúrtuk minden bolt turkálóját:
AT alaplapi hang kivezetés - 2 dbHa érdekes lehet valamelyik, írjatok rám.
Postázást nem vállalok.
-
zoltanz
nagyúr
válasz zoltanz #32995 üzenetére
Timedemo alapbol nincs az UT-ben. Én Unreal (98) használtam (ugyan az a Unreal 1 motor), abban magyar billentyűzetnél az "ö" betűre jön elő a konzol aztán timedemo 1, illetve 0-val ki. Az intro közben.
Annyi még hozzátartozik, fel kell rakni a legújabb patch-et, én a 226Final-t raktam rá. Azután indítás után 4/3 képernyőnél mondjuk 800/600-ra állítjuk, majd OpenGL-re (Voodoo1-2 mellé kell ilyenkor egy erre képes VGA is ugye) a rendert, azután már szabadon választható minden.
[ Szerkesztve ]
-
Hát ha barton akkor mindegy mi az alapórajele, bár jó ha alapból magas, azaz nagy szorzó alapból jó a fixes.
Nálam a kicsi 2600+ Athlon MP szorzózármentes Barton maggal bootolt 2.9ghz-en 1.9v-al. 2 évig ment 2.65ghz 1.65v-on 7000-es zalmannal NF7-ben aztán eladtam.
Jobbféle Barcik 2.5-2.6 körül stabilak még léggel, 3ghz az ritka.
A tiédnek nem baj ha fix szorzós, valószínű 200-as fsb-t szerencsével érheti el. A felett meg amúgy is jó lap kell (NF7 vagy más márka nforce2 ultra 400 megfelelői) -
Fenyő
őstag
válasz Sanchez638 #33325 üzenetére
Ha K7 alapú akkor az Barton magos (egyedüliként a K7-es Sempronok között a többi Tbred esetleg Thorton magos), kvázi egy 2700+-as Bartonnal lenne egyenértékű ha lenne ilyen.
-
Vladi
nagyúr
Nekem 2500+-os bartonom volt. Nagyon szerettem, sajnálom, hogy túladtam rajta. Csak kíváncsiságból húztam meg anno, olyan 2100-ig. Még stabil volt.
Arra jól emlékszem, hogy bizonyos socket a procokon úgy oldották fel a szorzózárat, hogy grafitceruzával "kötötték össze" újra a csatlakozókat?
mod: igen, itt egy cikk.
[ Szerkesztve ]
il sole non sorge più ad Est!
-
Ádyka
őstag
Találkozott már valaki személyesen XP 3200+ procival ami valós 2333 MHz-en megy?
Bizony, Barton mag, 333-as FSB és 14-es szorzó. Most került hozzám egy ilyen, csak most nincs energiám foglalkozni vele. Hmm vajon mire képes?
Sajna nekem valszeg fix szorzós jutott, mert 03.44. heti. Nem baj, majd meglátjuk mit tud 166-200 közti FSB-n.
Amúgy szerintem ez sem volt egy túl gyakori proci. Kb mint a coppermine 1100/100/256 1,75V. -
zoltanz
nagyúr
válasz zoltanz #33298 üzenetére
Ami nagy érvágás ha DirectX 7-es dolgokat akarunk a Voodoo 3-al (nem lehet 3DAnalyse-el sem segíteni rajta, csak a TnL szoftveres megy így, és a 24 bit szofveres z-buffer) az textúratömörítés hiánya (csak a DX6-sakat ismeri). Illetve a textúra méret 256x256 valamivel fel lehet srófolni 512x512-ig, de az is kevés.
[ Szerkesztve ]
-
zoltanz
nagyúr
C64 laptop
LC display felbontása, 480x128 (gfx) illetve 80x16 (text)
ROM - 96kB CMOS
(beépített szövegszerk., táblázatkezelo, számológép, stb. BASIC 3.6, monitor és terminal prg.
300 Baud modem
Keyboard - 72 bill. 8 funkció bill 4 cursor bill.
Tápegysége: 220V, vagy 1.5V NiCd akkumulátor
Serial Commodore bus, RS232C, Centronics, expansion port, bar-code-port (HP compatible) telephone/modem jack
Ára 1985 márciusában 2000DM (~1300$) -
törölt tag
Mai termés.
Tudom, hogy nem sok, de nagyon ritkán kapok akár ennyit is, gondoltam megmutatom:
Bocs a szar képért. -
gban
veterán
-
Sanchez638
addikt
Kész a p3-as "csúcs" gépem(persze a csúcs azt lehet érteni ami nálam van alkatrészekből).
Alaplap: Asus TUSL2-C
Proci: 1,4ghz P3-S (SL6BY)
Cooler: Aerocool HT101
Ram: 256mb Bga
Hdd: 40gb laposmaxtor
Vga: Creative Ti500
Hang még nem biztos, de Sb Audigy1 Platinum.Számom az adatlapomon.
-
-
kovy79
őstag
válasz DarthSun #33309 üzenetére
Az Azona/Macron tápok közül a "nehezebbek" nem kifejezetten rosszak, de én azért egy "kincs" kategóriás gépet biztos nem vele hajtanék. Egy alap FSP-t itt aprón már fillérekért ki lehet fogni.
''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006
-
válasz Sanchez638 #33308 üzenetére
Akkor az biztos jobb minőség lehet.
Ha az SLI- s gépre kerül a sor, lehet kicserélem majd azt a tápot, bár a dolgát jól teszi, nincs vele gond.Azonából még egy kis hangfalszettem van, amit éjszaka szoktam hallgatni hogy ne verjem fel az utca csendjét , kis gagyi darab de ahhoz képest meglepően jó szól.
A most készülő gépbe meg egy Samsung tápot tettem, régóta kallódik itt, most kiportalanítottam, ventit megolajoztam, ellenőriztem, jónak látom.
-
válasz Sanchez638 #33306 üzenetére
Hát az valami gyenge, gondolom nem ajánlott minőség lehet. Végülis a tápokhoz nem értek, majd valaki megmondja hogy milyen. Egy-két nagy nevet tudok csak amiket ajánlgatnak.Nemrég amikor egy új tápot vásároltam, bacsistól kérdeztem én is hogy ajánlott-e az adott márka.
-
válasz #94257664 #33301 üzenetére
Kipróbálom !
Fenyő : az 56.64- es az első amiben találtam FX5500- at. Én is minél régebbire hajaztam, de megáll az ész most feltettem a 81.98- as Force- t és műkszik vele minden. Van 16:9 arányú felbontás is, szép a kép. Feltettem 336 MHz- re a procit, hasít rendesen, itt már kevésbé látszik a gyenge FPU. Csak 100MHz- es ramok vannak benne és 112- őn bizonytalanok cl2- ben, már csak 133 MHz- es ramot kell vadásznom. Bansheevel is kipróbálom majd, de ott valszeg nem lesz 16:9 de a glide- al jobban megy valszeg.
-
frescho
addikt
Van tippetek, hogy hol lehet alu lemezt meretre vagva vasarolni? Kellene par darab alaplaptalcanak.
https://frescho.hu
-
Fenyő
őstag
válasz DarthSun #33300 üzenetére
Minél régebbit (45.23-as az első Fx-es driver kérdés az 5500-as benne van-e vagy csak az 5200), mivel a Cyrix nagyon gyengusz fpu-ban Voodoo-n kívül (V1-2, Banshee) nem raknék mellé mást, azon kívül mindennel procilimites lesz a dolog.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Villanyszerelés
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Robotporszívók
- ASUS routerek
- Spórolós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Ubuntu Linux
- Az én érdekes, öszvér videokártyám...….
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest