Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Yutani
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Hogy különbözteted meg a GPU és RAM hibás kártyákat? Mindkettő hasonlóan szemeteli a képet, én egyelőre nem tudtam különbséget tenni...

-
Fenyő
őstag
-
bacsis
Közösségépítő
skaccok! Amatőr kérdésem lenne, csak eddig nem foglalkoztam ilyen jellegű témával!
Van egy 386-os alapalp, amin kb semmit nem lehet jumperelni.... betolom a 40-es DX-et, és megy is szépen 40-en...
Ha begyömöszölök egy 16MHz-es procit akkor a lap hajlandó lesz ténylegesen 16MHz-en járatni a procit? -
Elsősorban olyan hibákat lehetne javítani ami a ramon belüli sérülés, tehát túlhúzás túlmelegedés ahol egy adott cím sérült és nem a teljes ram.
Forrasztási hibánál lehet hogy a teljes ramot le kell tiltani. Attól hogy egy lába döglött még működhet bizonyos címeken. Nem mentem bele annyira hogy a ram egy-egy lába mit csinál.
Ez kb olyan mint nemrég ebayen találtam törött sarkú procit (sok érintkező hiányzott) ami mindössze annyit produkál az eladó szerint hogy a ram csatornáiból nem működött az egyik. ez volt az (bár sztem sok közel 35eFt egy 4 magos ivy-ért ami fele sávszéllel megy)
Én eddig konkrétan egy 8gb-os ddr3-at javítottam meg, melynek egy chipje volt hibás pár kilóbájtos részen. Ha az egész chip hibás akkor le lehet tiltani a teljes chipet. A ram chippeket ugyanis egyenként lehet címezgetni.
Azt nem tudom megmondani hogy okozna-e teljesítményveszteséget egy komplett ram letiltása, bár valószínű igen. -
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Érdekes amit írtál.
Ami felmerült bennem, hibás ramnál elvileg lehet kontakthiba meg fizikai hiba is, jól gondolom?
A cím kizárás a fizikai hibát küszöböli ki, a forrasztásit meg a sütés - vagyis a két módszer nem ugyanazt a hibát szünteti meg. Jó a gondolatmenetem? Vagy van átjárás a két dolog között, és pl. egy bga golyó repedés egy adott fizikai cím hibáját eredményezi, nem pedig halott ramot?
Vagyis a nem halott de hibás ram lehet kontakthibás meg "chip egy kis része" - hibás is? -
Korábban felhoztam már témának de nem volt rá segítségem, így megpróbálom újra.
Szóval mit lehet kezdeni egy hibás rammal:
Első nekifutás az hogy megsütjük, második az hogy nagyobb fesszel és/vagy kissebb órajelen hajtjuk.
Namármost én nem így kezelem, szerintem ez nem megoldás. A sütéstől annyi tapasztalaton van hogy be szokott jönni de gyakran pár hónap után ugyanúgy széthal az adott eszköz.Szóval hibás ramnál megtaláltam a megoldást, futtatni memtestet és felírni a hibás címeket. Majd fogni és visual bcd editorral fevenni a hibás részeket rossz ram listába majd megadni hogy azt a windows ne kezelje. (van sokféle leírás google: windows badram)Készen is van, és a hibás ramból lehet hogy csak pár kilóbájt veszett oda viszont stabil a rendszer. Ez már működött bevált dolog, linux alá is van és szervereknél régóta alkalmazzák.
A probléma akkor van ha a ram a videókártyán van. Na most erre is van megoldás, részben ki is dolgoztam de kellene tesztnek ramhibás kártya vagy kártyák.
Elmélet az hogy vram memtesztel (pl: VMTCE) megnézni a kártyán a hibás memória címeket, majd windowsból valamivel rávenni a drivert hogy ne használja azokat a címeket. Esetleg a kártya biosából kivenni a hibás címeket.
Az utóbbi kettő amire nem tudok még konkrét megoldást. Ha lenne akkor gyakorlatilag a kidobásra ítélt értékesebb/ritkább kártyákat meg lehetne menteni hiszen lehet hogy igen kis rész sérült. Annyi feltétel van hogy a kártyának működnie kell azaz képet kell adnia mert vakon tiltogatni címeket és próbálkozni pci kártyával biost írni sokáig tart. GPU hibásakat most nem vesszük ide.
A bios editoros módszer sikerülhet, azaz átírni hogy mely címtartományok aktívak.
Foglalkozott-e valaki ilyennel? Csak azért kérdem mert akkor nem kezdek bele ha már van kész megoldás.
Illetve ha belefutok egy hibás vramos kártyába akkor ne kelljen kidobom! -
Ranagol_5
őstag
válasz
Sanchez638
üzenetére
Ha nincs hozzá cuccod és megválnál tőle, én megveszem tőled, mert relatív olcsón megtudnám csináltatni ismerőssel, és nekem 1366-osom van.

-
Yutani
nagyúr
válasz
Sanchez638
üzenetére
Nem semmi kis alaplap! Hátlap van hozzá?

Ha nem tudod kigubanczolni a lábait, 10k-ért foglalatot lehet rajta cserélni.

-
válasz
bacsis
üzenetére
De itt a bridge nem megy, nem az audio - ezért nem megy az audio sem
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Itt a teljes topic, mindenkinek ugyanaz a tünet. -
-
Ádyka
őstag
Visszatérve a " Melyik a leggagyibb AGP VGA amelyik megy Win7 64 bit alatt?"
Szóval beröffentettem egy FX 5200 64 Bit "Killer Edition-t". Vista driver felment, de a Full HD-ben a desktopon való ablakozás scrollozás érezhetően szaggatott. Nem tudom egy combosabb FX-el jó lett volna-e. Szóval inkább R9600 vagy variánsait fogok bele nézni, mert a Sapphire 9600 XT-met (oc560/730)nem szivesen hagyom egy irodai gépben.
-
Meglett a megoldás a P5GD2-X + HDMI audio problémára - nincs megoldás

Then we decided to contact Saphire and we finally got an answer (bad news):
Question: I had an Intel 915 based on MB , and connect with your HDMI support VGA card , why I cannot get the sound via HDMI audio output ?
Answer: Intel 915/925 series MBs base on ICH6 southbridge chipset which cannot support HDMI audio due to the hardware limitation.Vagyis, nem megy és kész

-
Rolci
tag
válasz
Sanchez638
üzenetére
Köszönöm!
-
Sanchez638
addikt
Elnézést a minőségért. Ezennel megvan a legfontosabb sli. Gainward Dragon 3000

Turtle Beach kártyákról tud valaki valamit?
-
zoltanz
nagyúr
Én egy Rage Fury MAXX (akár kölcsönkérném) és Voodoo 2 SLI tesztet szeretnék, GLide -el befogná az Ati-t.
-
Fenyő
őstag
válasz
quailstorm
üzenetére
Tessék itt a DX8 Water patch, ez pedig az FX DX9 patch, bár az FX5600-hoz nem biztos, hogy jó ötlet, viszont a DX8 water patch mindkét karin jól fog futni.
-
A korábban emlegetett Asus P5GD2-X + HD3850 kombó már teljesen kiidegel

XP 32 bit, és nincs HDMI audio - oka pedig hogy nem talál szabad erőforrást. Belement egy HDw5450 is, ugyanez a jelenség.
Letiltottam a com + lpt-t, mást már nem tudok, biosban minden irq a PCI-hoz van rendelve, bár csak 15-ig állítható.
Egyszerűen nem jutok semmire.
Bios legfrissebb beta, de downgrade 1 órás keresgéléssel megoldódott, semmi változás.
Valakinek van valami tippje?
64 bites xp alatt lehet hogy más?
Win7-hez pedig nincs CMI9880L driver
Bár utóbbira van elvileg (fél)megoldás.
Az erőforrások oprendszer-függetlenek szerintetek, hogy talál-e szabadot?
-
Ádyka
őstag
válasz
philips100
üzenetére
De fog ezeknek örülni valaki.....

-
philips100
csendes tag
Sziasztok,
Ingyen elvihetők:
Quantum Fireball LCT08
4,3GB ATA(IDE) HD Sentinel:100/100Quantum Fireball LCT15
8,4GB ATA(IDE) HD Sentinel:100/100Fujitsu MPF3102AT
10GB ATA(IDE) HD Sentinel:100/100Fujitsu MPF3102AT
10GB ATA(IDE) HD Sentinel:100/100
IBM FRU : 36L8681Western Digital CaviarAC14300R
4,3GB ATA HD(IDE) Sentinel:100/100Samsung SV0412H
40GB ATA(IDE) HD Sentinel:100/100SL2W7 Pentium II
3DB SD RAM PC133 128MB low profile
Kingston KTH-DJ2000/32
http://www.ec.kingston.com/ecom/configurator_new/PartsInfo_disc.asp?root=&LinkBack=&ktcpartno=KTH-DJ2000/32AMD Sempron 64 2800+ - SDA2800AIO3BX LBBWE
SYS 6326 PCI-os
MATROX 644-03 REV.: A hátlapi lemez nélkül
A legjobb az lenne,ha valaki elvinné egészben.Tovább nem tartogatom.Személyesen Győr vagy posta.
üdv -
perge666
veterán
válasz
Sanchez638
üzenetére
Nagyon szívesen oda adom ismerősödnek is,vagy nem sűrün találkoztok?
-
perge666
veterán
Halihó.
Van nekem feleslegbe egy retro konfigom,csak egy gépházba kell beszerelni és lehet használni.
- TX Pro alaplap
- AMD K5 processzor 166MHZ/200MHZ-en ment
- S3 Trio64 V2/DX VGA
- Sound Blaster hangkártya
- Seagate HDD 1280MB /Win98-al telepítve
- JNC tápegység 200W
- 2x8MB memória/ nem SD ram hanem a régebbi,de van benne SD Slot is 2db,én 128MB-al használtam,lehet egy olyat is tudok adni!
- régi dugós billentyűzet és golyós egér is van hozzá.
- nagyon régi monitor is van.Minden cumó működik.
Ha valaki igényt tart rá Nyíradonyba átveheti ingyen.Esetleg PS2-es bill+egért elfogadok cserébe,vagy monitort,ami tudja az 1024x768-as felbontást
-
Sanchez638
addikt

Márcsak be kéne üzemelni, bár az alsóval gondjaim lesznek, mivel semmim nincs hozzá.
-
Fenyő
őstag
válasz
quailstorm
üzenetére
A vízhez egyébként HL2-ben DX8.x karihoz van Water Reflection Patch, amivel gyak ugyanúgy néz ki a víz mintha Dx9-es karin menne, öcsém Ti4200-on úgy vitte végig annó 1024-ben minden highon DX8 + water patch, ha közérdekű akkor előkeresem a patchet.
Sőt erősebb FX-ekehez (5800+) is van vmi optimalizáló patch (ez is megvan vhol) amivel élvezhető sebességűvé tehető DX9-ben is. -
quailstorm
félisten
-
Ádyka
őstag
válasz
quailstorm
üzenetére
Hát ennél tényleg nem kell trágyább

És simán felkúszik Win7 64-re a Vista 64 driver? Semmi aero nem kell, csak legyen normális felbontás. -
Ádyka
őstag
Figyuzzatok mi a legtrágyább AGP VGA amit be lehet üzemelni Win7 64 bit alá? Mármint driverileg.
Jól látom, hogy radaeonból csak a DX9 szériától van erre lehetőség? Azaz Radeon 9600/9550/SE stb stb...
NV oldalon meg csak a GeForce 6 szériától támogatott?Akkor GeForce FX vagy Radeon 8500/9000/9100/9200/9250 tök esélytelen?
-
Yutani
nagyúr
-
bacsis
Közösségépítő
hasonló sztori!
2002 körül vettem első DVD íróm használtan 28ezerért, valami Toshiba 4X-es írót, ami csak a mínuszos lemezeket írta
na szóval vettem jó kis primco lemezeket hozzá.. aszsem nem kell bemutatni
kiválasztom írja 4X-esen, írta is, de mégis 1,5 óra volt egy lemeze, mintha egyszeresen írta volna... há mondom ilyen nincs, szar az író vagy valami ilyesmi... mindegy mondom van időm.. és hát így írogattam a lemezeket hónapokon keresztül... nem volt annyira zavaró mert kb havi 2-t írtam...
aztán eljött az idő, és lecseréltem egy LG sokkal újabra, ami évekig meg volt, mondom eladom a régit... Találtam is rá vevőt... előtte nap még megkért a haver hogy írjak neki lemezt, vett is valami normálisabbat, talán TDK-t, vagy Verbát, nem tudom.. szokásos rutin, lemez be írási sebesség már csak megszokásból is 4X-es kiválaszt és láss csodát.... negyed óra alatt megírta a lemezt... akkor döbbentem rá, hogy nem volt semmi nyűgje az írónak, csak szar minőségű volt a lemez
-
Exian
addikt
válasz
Sanchez638
üzenetére
Hát most, hogy a téma előkerült, meg a hétvégén tök véletlenül belebotlottam a régi lemezeimbe, azt hiszem ismét előveszem én is őket és átnézem, hogy melyik jó még, és elkezdem lementeni a dolgokat valami nagyobb tárolóra. Régen zenéltünk, meg fotóztam, sok cucc van, ami csak lemezen van meg és attól tartok, nagy része már kuka. Az összes egykori zeném már csak MP3-ban van meg több helyre lementve (szerencsére legalább így megvannak), az eredeti nyers, szerkeszthető formátumokról lövésem sincs
Talán némelyik lemezről előkerül majd.Tényleg, ha már zene téma. Lehet, hogy volt már róla szó, nem tudom, talán már felhoztam valamikor, nem emlékszem. Van itt még valaki, aki zenélt az elektronikus "(h)őskorban"?
Mi olyan '94-től nyomtuk, 286os gépen kezdve, mono 8 bites SB hangkártyával. Aztán olyan 2002 körül abbahagytam, de akkoriban már egész kulturált, jó minőségű dolgok születtek. Mint "zenék" nem voltak mondjuk jók 
De ha van még itt szinténzenész, akkor szívesen csereberélnék régi muzsikákat. Ki mit alkotott címszóval.
-
Sanchez638
addikt
Olyanonak én is kaptam, mert van pár játék amit nehéz fel lelni a neten, nem hogy eredetibe... Aztán ismerösöm adott pár darab cd-t azzal, hogy vírusirtó legyen a közelbe.

De mostmár gyűjtőm az ingyen kapott játékokat. Van pl bontatlan unreal t.-m meg quake 1-2-3 csoamgom.
-
Ádyka
őstag
Ádámka első munkahelyén egyszer feljött a főnök és kidobott (szó szerint) az asztalra egy Yamaha 4x2x6 IDE CD karistolót, hogy rossz. Kell valakinek? Mondom egy próbát megér. Az egyik cégtől jött be, akikről tudom, hogy elég sokat írtak vele. Otthon kis tisztogatás után beindult a homméjd warez.
2000 nyarán. Aztán pár év múlva hibátlanul még el tudtam adni, és lett helyette LG 8x4x32, még éppen hogy csak Burn Proof nélküli verzióban.sanchezsa: Ja nekem is megvannak az első írt CD-im. POnt a napokban kezdtem a doso játékokat átírni DVD-re. Az első cdmen valami 130 játék van.
-
Exian
addikt
válasz
Sanchez638
üzenetére
Szerintem ezzel majd' mindenki így volt
Természetesen én is kukába küldtem az első CD-imet...Méginkább a DVD íróval. Hjajj... Sohasem felejtem el. A srác, aki hozta nekem németből a NEC írót 2004-ben, hozott mellé egy 25db-os Sky nevezetű írható DVD-t... mennyit szenvedtem! Minden 5. lemez sikerült csak, az is csak éppenhogy olvashatóra. Azt hittem, hogy dobhatom kukába (garancia híján) a DVD írót, aztán rászántam pénzt és vettem pár Verbatim lemezt. Na, akkor kiderült, hogy tökéletes az író, minden lemez jó lett. Azokat a Sky lemezeket meg dobáltam a kukába. De az is érdekes, hogy ami viszont jól sikerült, az még ma is olvasható. De ilyen talán 1-2db van

-
Régi árlisták:
1989
1991
1993
1995
És a teljes oldal ahonnan linkeltem -
Exian
addikt
Szerintem is. A '99-es majd' 2 millás árból kiindulva
Autóját nem tudom, akkor még nem voltunk kollégák.basics: na épp ez az. Én is azt hiszem épp 2000-ben vettem (vagy 2001-ben?) a Mitsumi 4x-es CD írómat és az is kerek 50.000 Ft volt
Arra is emlékszem, hogy ugyanannyiért tudtam volna venni Sony 8X-est, de a boltban pultalól kínálta a srác, számla, garancia, minden nélkül. Nem mertem bevállalni
Talán csak a neve volt Sony.DVD íróm először 2004-ben lett, az is külföldről, 25ért egy NEC. De már ez is nagy kontraszt a 2 millás árhoz képest
Laza 80 szoros árenyhülés 5 év alatt. -
-
Exian
addikt
válasz
bacsis
üzenetére
Én így nagyhirtelen csak egy '99-es árlistát találtam, de abban is vannak meredek tételek. Mármint, így mai szemmel. A legdurvább rajta a Pioneer DVD író, a maga 1.9 milliós árával
2000-re mennyire csökkentek le a DVD író árak? Kollégám hajthatatlan, ő esküszik, hogy 2000 elején már volt neki DVD írója... nem tudom, akkoriban még a CD írók is igen drágák voltak. Vagy csak rosszul emlékszem? -
Sanchez638
addikt
Érdekes dolgot vettem észre, átnéztem a v2-imet. És hát sok apró dologra lettem figyelmes, kb 2pár kártyám van ami tényleg pár. Szinre-szagra-számra.
A másik, azt hittem, hogy a v2-ek ugyan azok max más a márka, de a vram: Gainward 110mhz alapból, a Orchid 100mhz és a "párja" 83mhz.
Esetleg valakinek nincs eladó Gainward Dragon 3000-e?
-
Sanchez638
addikt
Aki válaszolt: "egyik csúcs proci" majd lesz két mag is
-
válasz
Sanchez638
üzenetére
939- ben ez a csúcs, illetve a hasonló Opteronok.
-
válasz
Sanchez638
üzenetére
Ez messze van a 939-es csúcstól az egy magjával

-
Sanchez638
addikt
Nah 939-re megvan az első egyik csúcs proci. Utolsó előtti stepping
-
válasz
Sanchez638
üzenetére
Na elég lett volna az hogy HP. Ramtémában volt dolgom velük.
-
Sanchez638
addikt
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Hp dc 7900 - meg magyaráztam?(már ha nem 800mhz ram megyen bele, el sem indul)
Volt nekem is l5450... 50w csak... -
válasz
Sanchez638
üzenetére
Xeon L5420-30 nem jó? De az E5430-40 is alulfeszelhető. Olcsóbbak mint az asztaliak.
-
törölt tag
válasz
Sanchez638
üzenetére
meg mellé több hangkártya (AWE, GUS, Live, pl terratec)
-
Nudlee
aktív tag
Nem szerettem azt a Memorex -et, nem voltak jók a színei (főleg a kék volt nagyon halvány), igaz a Hercules után azért jó volt

Azt a "drága" 4Mb RAM -ot és is a 386 -os lapomba vettem, amit csak jóval később adtam el...szóval nem valószínű
. Amúgy meg szögedi vagyok.ESCOM -os újságok beugrik valakinek? Mi a suliba arra csorgattuk a nyálunkat

-
-
válasz
Sanchez638
üzenetére
Mit jelent az az S?
-
Sanchez638
addikt
Mennyi esély lehet találni magyarba Core 2 Quad 9**0s procit? Mindenképp 's' jelzéssel.
Pl: ilyet
-
bacsis
Közösségépítő
-
Ranagol_5
őstag
válasz
frescho
üzenetére
Én 386-ossal kezdtem 98-99 környékén. Utána kezdtem el rákoncentrálni a dolgokra. Az első normális gépem 2003 környékén lett meg, amikor szétdolgoztam magam a nyáron érte.
Akkoriban 120k-ból vettem egy 2ghz-es celeront egy Asus P4S800-as deszkában, 256 400mhz-es DDR1 ramot (ddr333-at akartam venni, mert az olcsóbb volt, de nem volt, így oda adták a 333 árában a 400-at), 120Gb-os Samsung vinyó (amit 2x kicseréltek és végül egy seagate-et kaptam, mert mindegyikről tünedeztek el az adatok, végül a seagate tavalyig bírta), egy egyszerü ház + codagen táp (amit később lecseréltem chieftec-re) és ami már meg volt akkor egy Geforce 2 MX 64Mb.
-
zoltanz
nagyúr
Van két teljesen egyforma, működő 12 MB-os Inno Voodoo 2 -m + SLI kábel, lassan jöhet a teszt.

-
Egy jo kis Buapesti piac. Sajna egy sem maradt meg nekem sem.
Az elso igazan jo gepem egy 300A Celeron volt. 98-ban nyar vegen, osz elejen jott ki es Karacsony napjara sikerult osszesporolni ra a hianyzo penzt. Pont 24-en vettem meg. Abit BH6, 300A, 64 MB memoria, 540-es HDD es egy Savage 4 volt a gepben. Persze ahogy kell meg szentesten felhuztam 450MHz-re
2004 elejeig kis is tartott ez a gep, csak upgradelgettem. Slotketes CPU upgrade (1GHz-es Coppermine P3) , nemi plusz memoria es egy 8500-as Radeon volt a vegen benne. Az utod egy 2400-es Thorton volt jol megtuningolva, de az mar egy masik tortenet. -
Fenyő
őstag
válasz
frescho
üzenetére
Sosem volt igazán csúcsgépem, de ami talán a legközelebb volt hozzá, az 2004 környékén egy IC7-es 2.8@3.5 Prescott HT P4, 2x512 Hynix D43 400@500, Ati 9550XT (9600Pro és XT között volt félúton), 200 GB Samsung Sata2 vinyóval, később kapott egy X800GTO@XL karit.
Sajnos nekem sem maradt egy ilyen újságom sem, pedig annó tele volt velük a posta láda minden héten. -
Sanchez638
addikt
válasz
frescho
üzenetére
Valami Asus rendszer(nevét még mindig nem tudom) Asus TUV4-X,1,2ghz cerka, 512mb ram, Abit ti 4200(128mb agp 8x) kb minden asus márka. Ja meg ALS 4000 hangkari. Kb 40k-50k volt amikort megvették nekem a gépestől.
Második gépem volt, az előző amd duron-os volt, az megadta magát. Még megvan belőle a Als eredeti driver cd-je, meg a tornado mx200+cd
-
Mi nem szorakoztunk semmifele EPROM ujrairassal. Siman kiprobaltuk, hogy mi megy benne.
Adlibom nem volt, Covox-ot forrasztottam ossze. Olyan volt, amilyen, de a speakerhez kepest meg mindig jol szolt.
Ádyka: Regebbi nincs? 91-93 kozott volt nagy rohanas. Szinte hetente jartunk a Ready-be... Sajnos mar egy sincs meg

All: Nektek mi volt az elso "komoly" gepetek? Marmint az, aminel sikerult egy akkor jonak mondhato gepet osszerakni?
-
Fenyő
őstag
válasz
frescho
üzenetére
Hát UV-C törlő lámpa és Eprom égető nem hiszem, hogy sok szervízben volt, ami még csak dolog egyik része, mert egy újabb revíziós 495slc lap sem ártott amiből ki lehettet olvasni az újabb biost, akkoriban ezek nem voltak egykönnyen hozzáférhetőek.
Mondjuk az iDX2-50 az esetek 99%-ban ment 66-on, sőt elég sok akár 80-on is, de a 100 az már reménytelen lett volna, oda ahogy írod is a magas fsb okán válogatott alkatrészek sem ártottak.
Első hangkari egy Adlib volt, az még csak midit tudott, de pc-speaker után az is nagyon szupernek hatott, az első digitális szintén vmi SB Pro klón volt, talán vmi Avance Logic.
Ádyka: Akkor legalább 3 évig 4 ezer Ft volt 1mb simm ram (de lehet tovább is)
, mondjuk akkor az infáció is elég durva volt. -
BIOS update, ugyanmar.
Vadasz utcaban volt egy hasznalt cuccokkal foglalkozo bolt. Bevittem a komplett gepet es legoztunk vagy ket orat az ottani fiatal szervizes sraccal. A vegerdmeny egy 5V-os ST gyartasu volt a DX2 80 Cyrix lett. Intelbol max egy DX2-50-re futotta volna, annal meg gyorsabb volt. VESA-s Cirrus Logic volt melle es egy IDE vezerlo. Az utobbin minden mast le kellett tiltani, ezert kulon COM es LTP kartya kerult melle. Az egeszet kiegeszitette egy ESS SB Pro clon, aminek a vezerlojen logott a 2x-es Creative, ami mindent elolvasott, szerintem meg egy papirlemezt is vitt volna. Regen volt, igaz se volt... -
Fenyő
őstag
válasz
frescho
üzenetére
Erre már erre abszolút nem emlékszem, hogy 8-ra is felugrott, csak, hogy elég sokáig beton stabil 4 ezer volt, a 386-osban egy WD Caviár 170mb-os vinyó volt, ami akkor nagyobbnak számított, de mégis elég hamar megtelt és fel lett doublespace-elve, utána a memóriabeállításokkal kellett ügyeskedni, mert elég sokat bekajált a konvencionálisból.
Az Opti 495-üsnk még első revíziós volt, nem ment benne a Cyrix DX2 proci (csak a DLC-t támogatta, az meg nem lett volna nagy előre lépés a 386DX-ről), ezért kellett cserélni az Intel DX2-re, bár lehet egy bios update is megoldotta volna, de az akkoriban nagyon macerás meg drága volt, egyszerűbb volt a csere, pláne, hogy 1-1ben megoldható volt. -
2.5 volt, felugrott 8-ra, majd par honap utan beallt 4-re. Akkor memoria helyett inkabb egy 120-as HDD-re upgradeltem.
Hasonloan upgradeltem. a 386SX utan jott egy ilyen kombi lap. Aztan abba beleugrott egy Cyrix 486 DX2-80, amit 100MHz-en jarattam. Na az volt egy erdekes darab, mert a kartyakat ugy kellett valogatni hozza, hogy birjak az 50MHz-es FSB-t tovabbi delay nelkul.
-
törölt tag
Nincs valakinek voodo2je eladó?
Bocsi a piacos hszért, de ezzel szenvedek már sok ideje. -
Fenyő
őstag
válasz
frescho
üzenetére
Én 4 ezer környékére emlékszem, hogy annyira ment fel 1mb ram ára (mondjuk az is durva volt), mi egy Opti495SLC 3/486 hibrid lappal kezdtünk 386DX40-el vmikor '92 végén, ami kb 94-5 körül kapott egy iDX2-66-ost (eredetileg egy 5v-os Cyrix DX2-80 lett véve bele, mert már csak olyan volt újonnan az lett 1-1-ben elcserélve egy használt iDX2-re), meg 8mb ramra lett bővítve, azzal '96 végéig el voltunk, majd 5x86-133-ra váltottunk, mert viszonylag kis ráfordítással meg lehetett úszni (simm ram drágább volt mint az Edo nem is kicsit és az iDX2-66 is kb az Am5x86-ossal volt egyárban, szóval gyak csak a nagyobb vinyót meg pci vgat kellett kifizetni), ami már csak kb 2 évig volt meg, amit egy K6-2 követett, ami szintén nem volt meg túl sokáig, ill. még 2. gépként elment a 2000-es évek első feléig, még XP SP1 is elég jól ment vele 256 mb rammal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- Ryzen 7 7800X3D +ASRock X870 PRO RS WIFI +32GB 6000MHz DDR5 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)
- Intel Core I3 9100f
- 2.-3.-4. generációs processzorok (G, i3, i5, Xeon) 3dMark-al tesztelve!
- Intel Core I7 13700KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan - Gari 2028.01.26. -ig - Eladó!
- Thrustmaster TMX Force Feedback Kormány szett 3 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-4GEN I 8GB I 750GB I 15,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Honor laptop i5-12500H / RTX 2050 / 16GB RAM / 512GB SSD / 2K kijelző Erős, prémium gép!
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire Pulse RX 6800 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 12 Pro Max 256 GB Blue 100% Akkumulátor 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

iszonyatosan össze van gubancolva a lábai...