Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1201) Drizzt válasza Yushchenko (#1200) üzenetére


Drizzt
nagyúr

Napi rendszerességgel engem zavarna, ha inget kellene felvenni, főleg a vasalás, s társai miatt, így sincs időm semmire. :) Ha egyszer-kétszer fel kell venni, az nem gond, de napi rendszerességgel ha viselni kell, az szerintem csak akkor elfogadható, ha az ügyfelek gyakran bejárnak a céghez. Viszont ha előírják mindezt úgy, hogy ugyanabban a szobában ülsz mondjuk minden nap, ugyanazokkal az emberekkel körülvéve, akkor már erős fenntartásaim lennének a dologgal szemben.

I am having fun staying poor.

(#1202) Yushchenko válasza Drizzt (#1201) üzenetére


Yushchenko
őstag

A megoldás: non iron! :DDD Én is csak ilyeneket veszek :DDD
Am, mi egy nagy légtérben vagyunk együtt, és van járkálás. Egy mérnöknél szerintem ez elvárható, így legalább nem felejti el, hogy milyen beosztásban dolgozik.

(#1203) Kassadin válasza pigatt (#1198) üzenetére


Kassadin
addikt

Nem tudom annak köszönhető hogy felvettek hogy nem hagytam őket szóhoz jutni, vagy pedig a kereskedelemben eltöltött tapasztalatom alapján, de felvettek eladó-pénztáros droid munkára. Amíg nem lesz jobb, addig ezzel is tökéletesen elégedett vagyok. :K

(#1204) Drizzt


Drizzt
nagyúr

Na, megyek 1 hét múlva kb. első körre egy céghez, akiknél próbálkoztam már vagy 2 éve. Reméljük most sikeresebben. :D

Aztán ha nem sikerül, az se baj, maradok a mostani helyen... Meg közben próbálkozok, ha megtetszik valami, tanulok, stb.

I am having fun staying poor.

(#1205) Mawyx


Mawyx
senior tag

Nekem még mindig semmi :(

Motivációs levélre lenne szükség, ötlet mit írjak bele?

Magyar önéletrajzom van, szükségem lenne egy angolra, azt hogy? A magyarban van folyamatos szöveg rész, ahol leírtam az adatok után, hogy mi újság, ezt egy az egyben szokás lefordítani?
Pl kraftxld, megnéznéd az önéletrajzom mi vele a baj, hogy be se hívnak sehova?

Egy nő gondjait amúgy sem megoldani kell, hanem meghallgatni./Eastman/ | Ami árammal működik, vagy rá lehet tenni egy számítógép tetejére, az informatikusi munka :)

(#1206) kraftxld válasza Mawyx (#1205) üzenetére


kraftxld
nagyúr

A motivációs levél röviden egy bullshit gyűjtemény, hogy miért szeretnél ANNÁL a cégnél dolgozni.

Nem vagyok valami nagy karriertanácsadó, csak a való élet dolgait próbálom átlátni :)
Tehát, a munkáltató nem hülye, próbálj meg mindig a szakmádnak megfelelő melóra jelentkezni. Pl.: ha helpdesk-es végzettséggel beadod 150 db architect állásra a jelentkezésed 110%, hogy nem fognak felvenni.
NE küldd el minden melóra ugyanazt az önéletrajzod, olvass utána a cégnek ahová jelentkezel (a hr-esek nagytöbbsége béna, ki lehet találni, hogy melyik cég van az álláshírdetsé mögött, google-re, iwiw-re faszbook-ra fel), és szabd a cégre az önéletrajzod. Tehát ha van egy cég aki linuxozik meg vmware partner akkor ne a Hyper-V tudásod emeld ki az önéletrajzodban, hanem azt csak említsd meg, hogy ahhoz is értesz.

Ezt a mi újság részt hogy érted az önéletrajzban? Képzeld magad a HR-es helyébe, napi több 100 CV-t kell neki átnézni, nem kíváncsi/nincs ideje a sóderre, csak a meló kiírással kapcsolatos képességeket próbálja megtalálni az önéletrajzodban. Ha a régi cocialista jellegű van, apám kecskepásztor, anyám úttörővezető, stb stb, 99% az esély az azonnali kukázásra.
Az angolra fordítást meg szintén többféleképp kell értelmezni, ha csak a trendiség miatt kell, akkor nem kell annyira szigorúan venni, de multi esetén ezt is nagyon precízen kell megcsinálni, értelem szerűen EGY helyesírási hiba sem lehet egyikben sem.

Röviden ennyi, elküldheted ha nagyon szeretnéd, de én 2008 eleje óta nem kerestem állást a magyar piacon (és még jó ideig nem is tervezek :D ) így foglmam sincs, hogy mi a trendi jelenleg. Ránézek, de semmi nem garantálja, hogy amit én mondok az helytálló.

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#1207) Mawyx válasza kraftxld (#1206) üzenetére


Mawyx
senior tag

Ügyintéző munkakkör lenne, ehhez kell a motivációs levél. Sose agysebésznek jelentkezek, csak cipőbolti eladónak, sportbolti eladónak, portás, recepciós, tanár, napközis, ikt eszköz karbantartó, árufeltöltő, hostess, ruhabolti eladó.

A szöveg az az önéletrajzomban, hogy öreg vagyok, de nincs munkaviszonyom hivatalosan semmi és hogy azért dolgoztam, valami mindig volt, de csak alkalmi meg ügyintéző voltam, de fizut nem kaptam, ahnem szállásért cserébe volt.... és ezt leírtam. Erre vonatkozott, hogy ezt fordítsam le angolra egy az egyben? Küldök mailt.

Egy nő gondjait amúgy sem megoldani kell, hanem meghallgatni./Eastman/ | Ami árammal működik, vagy rá lehet tenni egy számítógép tetejére, az informatikusi munka :)

(#1208) nepszter1


nepszter1
addikt

Sziasztok volna nekem itt egy házi feladatom de fogalmam sincs hogyan kezdjek hozzá minta sincs. Szóval pályázni kell egy álláshirdetésre nem önéletrajz kell hanem ilyen állás pályázat. esetleg nincs valakinek mintája?

(#1209) Drizzt válasza Drizzt (#1204) üzenetére


Drizzt
nagyúr

Hétfőn volt teszt. 7 óra lehetett volna max, 4,5-t voltam ott.

I am having fun staying poor.

(#1210) D@ni88


D@ni88
addikt

Mondanátok pár tippet az első munkanappal kapcsolatban?
Fejlesztő meló, és elvileg menet közben tanítanak be.

(#1211) Drizzt válasza D@ni88 (#1210) üzenetére


Drizzt
nagyúr

Menjél be, nagyjából időben. ;]
Kb. ennyi. A továbbiakat úgyis cége válogatja. Engem jelenlegi helyemen körbevittek, el kellett olvasni ezt-azt, aztán meg két hétig oktató videókat kellett nézni. Eleinte nagyon zokon vettem, hogy ott kellett valahol lenni 8 órát, aztán sajna akadtak teljes hétvégék/ napi 12 órák is.

I am having fun staying poor.

(#1212) Lortech válasza D@ni88 (#1210) üzenetére


Lortech
addikt

A kevesebb néha több. Kérdezz, de úgy, hogy minél kevesebb derüljön ki a (nem)tudásodból. Nagyon ne szakmázz, csak ha kérdeznek, ne fikázz/nézz le semmilyen rendszert, programot, technológiát stb. Mérd fel a terepet, ismerd ki magad a helyen, addig keveset mutass szerintem. Az első legfontosabb, hogy megismerd a kollégáidat és megismertesd magad. Keresd a közös programokat (de ne kéretlenül csapódj), közös ebéd, kávé, cigi akármi na meg a satöbbi.

[ Szerkesztve ]

Thank you to god for making me an atheist

(#1214) D@ni88


D@ni88
addikt

Köszönöm a válaszokat. Még olyan kérdésem lenne hogy START kártyát hol tudok kiváltani?
Péntek délben szóltak hogy kellene, és hétfőn már kezdek is. Szval erről valami?
Bács-Kiskun megyei városban lakom, a munka pedig BP-n van...

(#1215) Yushchenko válasza D@ni88 (#1214) üzenetére


Yushchenko
őstag

Elvileg az állandó lakhelyedhez tartozó APEH irodában.

(#1216) D@ni88


D@ni88
addikt

Végül megoldódott a Start kártyás kérdés, azt mondták hogy inkább hagyjam a fenébe, és koncentráljak a melóra.
Időközben kiderült, hogy az is jó pont volt a felvételem során, hogy elegánsan felöltöztem. Szóval nem rossz pont ha valaki kiöltözik! Igaz ez pozíció függő is.
Mindenkinek sok sikert, és remélem egyhamar nem kell új állást keresnem :)

(#1217) Drizzt


Drizzt
nagyúr

Na, amin voltam teszten, szerencsére elég jól sikerültek, szerdán második kör.

I am having fun staying poor.

(#1218) Kobe


Kobe
veterán

üdv

Asszonypajtásnak keresünk valami képzettségének megfelelőbb állást a fővárosban. Érettségi + 2 felsőfokú OKJ-s levele van közgazdasági területen + német nyelvtudás + pár egyéb tapasztalat ami cégeknél előnyös (kis SAP, Lotus, bankot is látott már belülről, stb).
Nem a minél magasabb fizu a lényeg, hanem hogy első körben valami hé-pé munkarendű valamit találjon (adminisztráció, oktatásszervezés, bank, tehát elég széles spektrumban), ami mellett be tudná fejezni a főiskolát levelezőn. Jelenleg mivel sokszor hétvégére is be van osztva ez esélytelen.
Eddig a hagyományos módszer ment - álláskereső portálok, szőnyegbombázás - de siralmas eredménnyel.
Aki pesti, az tud mondani valami olyan forrást, ahol kb a fenti kvalitásokkal rendelkező ember sikerrel pályázhat, viszonylag korrekt munkáltatónál (tehát ahol nem csak próbaidőre kellesz, vagy míg Gizike meg nem gyógyul)?
Tudom, hogy ilyen képzettséggel multihoz esélytelen bekerülni, de az a réteg ahova meg pályázhatna, pont hogy ismeretlen előttem is, a pr*fession meg j*bline pedig semmi eredményt nem hozott idáig

(#1219) Drizzt válasza Drizzt (#1217) üzenetére


Drizzt
nagyúr

Második kör is jónak tűnt, több olyan interjúztató volt, akivel már találkoztam, s megismertük egymást, mint akit nem(volt évfolyamtárs/állásbörzén a cégnél ott volt másikójuk, s beszélgettünk). :D:D Azt éreztem, hogy jól sikerült, szakmai kérdések csak általánosságban hangzottak el, foglalkoztam-e ezzel, azzal, mi egyébbel foglalkoztam, stb. Aztán egyszer bejött egy fickó, aki C kódot felírt egy táblára, s feltett néhány egyszerű kérdést, nem közvetlenül a kóddal kapcsolatban, hanem hogy annak egyes hibái milyen külső körülmények miatt állhatnak elő, valamint hogyan lehetne a kód minőségét/hibatűrését javítani. Szerencsére elég egyszerű volt.

Amúgy a legfőbb tanácsom, hogy interjú előtt mindenképp találjatok ki 5-5 előnyt, hátrányt magatokról, mert azokat hirtelen egy kérdésre összekaparni szerintem igen nehéz.

I am having fun staying poor.

(#1220) k.


k.
őstag

Sziasztok!

Anyukámnak kellene valaki, aki jól kommunikál angolul, középfokú végzettsége van, és részmunkaidőben tudna dolgozni. Könyvelői állásról lenne szó. Ha érdekel irj privit :)

(#1221) amargo


amargo
addikt

Én is felteszem itt a kérdést.

Barátnőmnek keresek munkát:
ELTE TTK, biológia környezettan tanári szak. Spanyol felső szinten, angol, német nyelvtudással rendelkezik.

Legszívesebben laborban dolgozott:
Első sorban a kutatómunka elősegítésében és támogatásában vállaltam szerepet. A
gyakorlat célja az alapvető DNS technikák elsajátítása és gyakorlása volt (PCR technika,
kompetens sejt készítés, transzformálás, plazmid izolálás), ezen kívül fehérjék expressziója
(E. coli sejtekben) és tisztítása. A laborban az oldatok, táptalajok elkészítése és a tisztaság
fenntartása is a feladataim közé tartozott. A szükséges technikákat gyorsan elsajátítottam,
hogy azokat önállóan tudjam alkalmazni.

Ha valaki tud labor munkát kérem ossza meg velem is.
Köszönettel előre is!

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

(#1222) Kassadin válasza amargo (#1221) üzenetére


Kassadin
addikt

Állami laborba be lehet kerülni, csak nem keres az ember olyan összegeket, mint magánban. Magánba meg csak protekcióval, kihalásos alapon. Legalábbis amikor még én is a laborban akarok dolgozni korszakom éltem(évekkel ezelőtt), akkor ez volt a dolgok állása, de szerintem most se lehet nagyon másképp. Körbe kell kérdezősködni a laboroknál. :K

[ Szerkesztve ]

(#1223) Mercutio_ válasza amargo (#1221) üzenetére


Mercutio_
félisten

Esetleg gyógyszergyárak honlapjait nézzétek meg, hátha keresnek laborost...

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#1224) amargo válasza Kassadin (#1222) üzenetére


amargo
addikt

Az államiakba kérik a diplomát, ami most nyáron lesz meg. A pénzre inkább nem írok semmit.. mert amennyire elnéztem éhenhalás+apró.

Mercutio_: Én is a gyógyszertárakat ajánlottam felé - Ő is azt szeretné -, de jelenleg a legjobb barátnője találta meg azt a részt, amihez kedvesem ért - kicsit vicces a helyzet - így most még kivárás van.. biztos lesz másik is.

[ Szerkesztve ]

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

(#1225) Mercutio_ válasza amargo (#1224) üzenetére


Mercutio_
félisten

Nem gyógyszertár, gyógyszergyár :D

Ismerős a helyzet...

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#1226) Kassadin válasza Mercutio_ (#1225) üzenetére


Kassadin
addikt

Oda még nagyobb protekció kell mint magán laborba. De a remény hal meg utoljára.

(#1227) amargo válasza Mercutio_ (#1225) üzenetére


amargo
addikt

Elnézést félre olvastam, de oda is születni kell :)

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

(#1228) Mercutio_ válasza amargo (#1227) üzenetére


Mercutio_
félisten

A cégek saját oldalain általában van Karrier menüpont és CV beadási lehetőség, egy próbát szerintem megér.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#1229) amargo válasza Mercutio_ (#1228) üzenetére


amargo
addikt

Én is szoktam mondani, de ez sajnos bonyolultabb :)

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

(#1230) Mercutio_ válasza amargo (#1229) üzenetére


Mercutio_
félisten

Semmibe nem kerül, legalább az esélyt megadja magának az ember :U

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#1231) Drizzt válasza Drizzt (#1219) üzenetére


Drizzt
nagyúr

Harmadik kör is megvolt, rá két napra hívtak állásajánlattal. Amikor aláírom a szerződést, utána felmondok jelenlegi helyemen. Sajnos örömöm nem lehet az igazi, mert történt közben egy szomorú tragédia a családban. :(

I am having fun staying poor.

(#1232) Jim-Y


Jim-Y
veterán

Sziasztok

Nyári munkát, illetve elképzelhető, hogy év közbeni munkát (is) keresek.
Negyedéves programtervező informatikus hallgató vagyok az ELTE IK-n, és júliustól keresném állást. Elsősorban szakmait, de ha van valami az IT világ többi szegmenséből arra is vevő vagyok:)

Üdvözlettel, Jim-Y

(#1233) Drizzt válasza Drizzt (#1231) üzenetére


Drizzt
nagyúr

No, úgy beszéltem meg, hogy legyen két hét szabadnapom a kezdésnél, tehát június 27-én kezdek. Előző helyről viszont sajnos úgy néz ki, hogy csak június 15-től vagyok szabad, mert volt egy kis bénázás a szerződéskötés körül. Kiváncsi leszek milyen lesz. Mindenestre közelebbi munkahely, 1 óra helyett 30 percre, magasabb fizetés, érdekesebbnek tűnő munka.

I am having fun staying poor.

(#1234) ClayMore válasza Csakénvagyok (#1195) üzenetére


ClayMore
aktív tag

pedig az elő interjúkat nem biztos h meg fogod úszni, pláne ha ilyen a szakterületed.
Egy infós el tudja küldeni az ilyen olyan munkáit, h nesztek nézzétek meg, ezt tudom csinálni, de egy nem mérnöknél ez máshogy megy.

Liverpool, Chelsea, Arsenal MEZEK ELADÓAK!!!...................http://hardverapro.hu/apro/angol_behozatalbol_mezek_eladoak_liverpool-chelsea/friss.html#msg5

(#1235) ClayMore válasza amargo (#1221) üzenetére


ClayMore
aktív tag

labor naturlandnál

Liverpool, Chelsea, Arsenal MEZEK ELADÓAK!!!...................http://hardverapro.hu/apro/angol_behozatalbol_mezek_eladoak_liverpool-chelsea/friss.html#msg5

(#1236) amargo válasza ClayMore (#1235) üzenetére


amargo
addikt

Ezt csak most vettem észre, sajnos nem volt beállítva az értesítés.
Most már beraktam!
Mindenesetre köszönöm a kedvességed :)

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

(#1237) theartofdota


theartofdota
tag

tegnap előtt elvégeztem egy szakmát jeles eredménnyel. + van egy érettségim. biztosan nagyon könnyű lesz munkát találni. pff

(#1238) Mercutio_ válasza Jim-Y (#1232) üzenetére


Mercutio_
félisten

Nagy állásportálokon nézelődj, esetleg regelj és állíts be szűrést e-mail értesítőre. Gyakornoki meló, részmunkaidő, hasonló varázsszavak előnyben.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#1239) SOAD19


SOAD19
addikt

Hali!

Találtam egy állást az interneten és az önéletrajzon kívül kérik, hogy jelöljék meg a delikvensek a fizetési igényüket. Ebben kellene nekem egy kis segítség. Az állás "Számlázási ügyintéző" cím alatt szerepel, szerintetek mennyit adjak meg fizetési igénynek?

Köszi! :R

(#1240) Goose-T válasza Jim-Y (#1232) üzenetére


Goose-T
veterán

Remélem, még nem késő, írtam privát!

Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar

(#1241) Brain Force


Brain Force
újonc

Java fejlesztői állást szeretnék találni így az egyetem után. Hogyan lehet felkészülni a szakmai állásinterjúkra? Milyen felvételi feladatokra lehet számítani? Tudnátok adni néhány példát?
A válaszokat előre is köszönöm.

(#1242) Franklin válasza SOAD19 (#1239) üzenetére


Franklin
addikt

Tudom már későn válaszolok, de talán nem mindenki ismeri még:

Fizetések.hu

Itt meg lehet nézni, nagyjából mennyit keresnek az emberek egy adott pozícióban.

(#1243) taltos


taltos
senior tag

Sziasztok!

Életem első állásinterjújára készülök az evosoft -hoz egy programozói pozícióra. Annyit sikerült megtudnom, hogy az interjúnak lesz egy néhány perces angol része (természetesen), és gondolom kérdeznek majd a cégről is, meg hogy mik a terveim a jövőre nézve. Ezen kívül mire számíthatok még? Van esetleg valaki aki volt már ott interjún valamelyik oldalon?

Minden segítséget/tanácsot előre is köszönök!

[ Szerkesztve ]

(#1244) puskinl válasza taltos (#1243) üzenetére


puskinl
csendes tag

Jó eséllyel szakmai csevegés is lesz, hogy fömérjék azt is. Ha külföldiekkel kell majd együtt dolgozni, sok helyen fontosnak tartják, hogy az alapvető kommunikációs különbségekkel is tisztában legyél.

(#1245) Croft-21


Croft-21
őstag

Sziasztok

Szerintetek a két tanfolyam közül melyiket lenne célszerű elvégezni?

webszerkesztő

webanimátor

Gondolom nyílvánvalóan a webszerkesztőt, mivel ott több témakör van érintve, de azt is figyelembe kell venni, hogy bejárás szempontjából a gödöllői webanimátor közelebb és olcsóbb lenne.

(#1246) amargo válasza amargo (#1236) üzenetére


amargo
addikt

Megírom, mert sikerül páromnak is elhelyezkednie. Igaz csak jövő nyárig, de legalább lesz szakmai tapasztalata és további lehetőségei.

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

(#1247) Mercutio_ válasza amargo (#1246) üzenetére


Mercutio_
félisten

:C
Olyan területen amit szeretett volna?

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#1248) amargo válasza Mercutio_ (#1247) üzenetére


amargo
addikt

A legszebb az egészben, hogy olyan helyen :) Imádja!
És sikerült kutató munkát találnia.

[ Szerkesztve ]

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

(#1249) amargo válasza amargo (#1248) üzenetére


amargo
addikt

Tegnap írta alá a szerződést, de ma elment a lelkem egy másik állásajánlatra is. Ahol csessze meg még jobb feltételek lennének, 5 éves és szakmai karrier építésre is van lehetőség egy kiemelkedően fontos kutatási területen. Na erre varrjon gombot az ember. Szegénykém olyan ideges lett, mert ezért a munkáért 3 hónapig harcolt, amit tegnap írt alá, erre itt az újabb..

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

(#1250) Mercutio_ válasza amargo (#1249) üzenetére


Mercutio_
félisten

Gondoljon vissza mennyit szívott mire az elsőt megtalálta, és azzal törődjön mi az ami már megvan, ne azzal ami esetleg lehetne (és nem is biztos, hogy a környezet/kollégák/lehetőségek jobbak lennének mint annál amit aláírt)

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.