Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
dkaro
őstag
Sziasztok!
Cognizant -al van valakinek tapasztalata? Milyen cég, milyen fizu, home office? Ops L3 pozi. -
Prosector
addikt
Hello!
Elnezest az irrelevans temaert, de nem talaltam jobb topikot.
Szerintetek erdemes belevagni 40 evesen vmilyen IT kepzesbe(pl. muszaki informatikus v hasonlo).
Attol tartok tul oreg vagyok hozza.
Gondolok itt arra, h 42 evesen, frissen vegzettkent, zero munkatapasztalattal nem tudom mennyi eselyem lenne az allaspiacon a 20 evesekkel szemben.
Minden otletet, tanacsot szivesen fogadok, koszi
-
Mercutio_
félisten
válasz Prosector #10002 üzenetére
Attól függ hol és milyen szintű képzésbe.
OKJ gyorstalpalót felejtsd el, kidobott pénz.Másoddiplomás vagy hasonló szintű fizetős ha egyébként érdekel a dolog már jó, és mivel hiány van szakemberből el fogsz tudni helyezkedni. (1/2 évente bennem is felmerül az ötlet)
Egyébként az nem teljesen igaz, hogy nulla tapasztalatod van. Ha irodában/ügyfelekkel netán multis környezetben dolgoztál, projektekben vettél részt, esetleg sap vagy más vállalatirányítási rendszer kulcsfelhasználójaként verzióváltás(ok)kal kapcsolatos feladatokat láttál el már lesz egy csomó olyan soft skill-ed amivel egy pályakezdő/junior nem rendelkezik.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Prosector
addikt
válasz Poultier #10003 üzenetére
Na vegre gep elott.
Igen ez a mondas nekem is eszembe jutott es van is hatra boven, szal van benne racio csak bizonytalan vagyok.
Es jo lenne nem ugy kelni minden reggel, h mar azon jar az eszem, h mikor erek haza...
(#10004) Mercutio:
Amiket neztem, azok iskolarendszeru, ingyenes, 2 eves kepzesek, szal nem OKJ-s gyorstalpalo.
Az IT-hez ennyi kozom van: 2006 ota epitek, szervizelek, telepitek gepeket. Nem napi szinten, de joparat csinaltam mar, tehat ebben van rutinom. Ezek viszont nem kimondottan informatikus skillek, ilyen teren talan el is tudnek helyezkedni(munkat akarok valtani, amilyen gyorsan csak lehet) pl. pc boltban, de ezzel az a baj, h nem fizet eleget(egyedul elek, alberletben es minimum 200k kell, h atnyomorogjak 1 honapot...de ez nagyon az
alja).Irodaban, multinal nem dolgoztam soha, tehat ilyen iranyu skilljeim nincsenek.
Multkor megpalyaztam 1 IT support allast, de sajnos elcsusztam az angolon, pedig hatszelem is volt.
(#10005) Tapsi:
Jelenleg szobafestokent dolgozom, aminek ugye semmi koze az informatikahoz es utalom is csinalni, deegyelore sajnos nem tudok mast...nem tudok elmenni kb. 150-ert pc szervizes/eladonak, mert annyibol nem tudok megelni.
Szoval ez a status quo es ezen szeretnek valtoztatni gyorsan, de ha nincsenek meg hozza a skilljeim es ebbol kifolyolag a lehetosegeim, akkor ez nem keves idobe telik.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Prosector #10007 üzenetére
Miért nem a saját szakmádban fejlődsz? Indíts vállalkozást, építs kapcsolatokat, stb. Én inkább ezt csinálnám a helyedben. Aztán el lehet jutni arra a szintre, amikor már nem is kell kubikolnod, csak irányítani az embereidet. Ez egyszerűbbnek tűnik, mint most hirtelen kitanulni a programozó szakmát.
-
őstag
válasz Prosector #10007 üzenetére
Szerintem nagyon durván eljött az ilyen "kétkezi munkások" ideje. Nagyon nehéz találni szakembert, főleg jó szakembert. Egy barátunknak annyi melója van, hogy ki sem lát belőle. Ha nagyot szeretnél szakítani, akkor szerinte érdemes megfogadni Tapsi tanácsát. Rendelkezel már olyan tudással, ami egyre inkább felértékelődik, én a helyedben megpróbálnék ott érvényesülni.
Semper fi!
-
válasz Prosector #10011 üzenetére
Nem akarom letorni a lelkesedesed, de sajnos olyan szakma, ami nem tul nehezen megtanulhato, meg lehet belole korrektul elni, es nem is tul nehez csak egy letezik, ugy hivjak, hogy jo helyre szuletes manager, de ha jol tevedek, errol par evvel mar lecsusztal. Es most nem csak az It-rol beszelek, hanem ugy nagy altalanossagban barmilyen teruletrol.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
grizlisandor
veterán
Egy szakmai fb csoportban volt meghirdetve egy állás merkelországban, volt megadva magyar kontakt, beszéltem a sráccal. Mondta, hogy kint is hiány van szakemberekből, és vadásszák az embert, mivel a migránsok között ilyen nincs és stb., ott tartottak, hogy másik földrészről valami tolmácsos interjút toltak. Amit kellene ott csinálni, az szakmai előre lépés lenne nekem, csak beszéltük, hogy németből kellene egy A2 szint, ami nálam kicsit hiányzik, mivel tanultam németet 8 évig, csak 8 éve nem használtam. Talán ez még nem olyan nagy baj, mert kint állambácsi támogatja a nyelvtanulást.
Bevált német önéletrajz mintája van valakinek vagy jó, ha a CV-met lefordítjuk?
Kellene valami kísérőlevelet írnom, hogy ki vagy és mit akarok stb., magyarul egy motivációs levelet?
Vélemény, tanács? -
törölt tag
"pusztan szeretnek 1 nem tul nehezen megtanulhato infos szakmat, amibol meg lehet elni."
Akkor a fejlesztést teljesen hagyd ki, mert nem neked való.
Egy jó fejlesztő nem csak a munkahelyén foglalkozik a programozással, hanem azon kívül is képzi magát, hogy ne maradjon le.
Az angol legalább írás/olvasás szintjén alap. Ezt nem lehet sehogy sem kikerülni.Illetve amiért ne programozás terén gondolkozz...nem fejlesztőkből van hiány, hanem jó fejlesztőkből. Tapasztalat nélküliekből van rengeteg. Kóklerből is van rengeteg. Amennyiben nincs nagyon erős ismerősi hátszeled, akkor egy cég sem fog alkalmazni, mert inkább felvesznek helyetted egy 23-25 évest, akit betanítanak. Nem bántani akarlak, de ez a valóság.
Szóval ha IT területén akarsz elhelyezkedni és 'nem túl nehezen megtanulható', akkor manuális tesztelő - supportos munkakör. Ezekhez is kötelező az angol, tehát addig ne gondolkodj IT területen, amíg középszinten nem megy az írás/olvasás.
Ami még jó lehet, az egy rendszergazdai állás valamilyen iskolában. Viszont itt még a 200 nettóban se reménykedj, mert nem ér annyit az a munkakör. Ahol 200+ fizetést kapsz, oda olyan tudás is kell
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz Mercutio_ #10004 üzenetére
Nem okj-s greenfox jellegu kepzesek elvileg allasajanlattal vegzodnek. Arrol mi a velemeny?
/en is gondolkodok hasonlon. De inkabb ilyen 2-3 ev mulva valtanek. Most leszek 40
[ Szerkesztve ]
youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
törölt tag
válasz BÁ Nutrition #10018 üzenetére
Ha 0 tudással elkezdve nézzük, akkor átverés. Egy egyetemet végzett fiatalnak jó lehetőség lehet. Egy 2 évet otthon tanulónak jó lehetőség lehet (persze csak akkor, ha valami normális online tanfolyam / könyv alapján haladt).
Ilyen képzéssel kezdeni a tanulást nulla értelme van.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Az a helyzet, hogy egy jo ketkezi munka sokkal konnyebben megtanulhato, mint az infos szakma es sok esetben sokkal jobban is meg lehet belole elni. Sot, kevesebb munkaoraval is jar. Akar fejlesztes, akar uzemeltetes, alapveto a kozepfoku vagy inkabb magasabb szintu angol tudas illetve a folyamatos onkepzes. Hiaba sokszor nem fix a munkaidod, osszeadva siman napi 10-12 orad is elmegy a munkadra, vagy inkabb tobb. Ha valasztanom kene ujra, siman elmennek inkabb egy jo asztalosnak vagy barmilyen mesterembernek.
-
kekesj
tag
válasz #80123904 #10019 üzenetére
a tanfolyamot végzettek kapnak-e állást.
ezek utánkövetése, 1-3-5-10 év.
ha igen, és a szakmában maradnak, még ha mondjuk nem túl magas fizetésért is, akkor nem átverés.
ha nem kapnak állást vagy gyorsan kihullanak, akkor átverés.
igazából elég egyszerű eldönteni, ha ismerjük a fentebbi adatokat. -
Prosector
addikt
válasz Vision #10015 üzenetére
Ez jo otlet, ennek utana fogok nezni, koszi
Annyit tudok, h ebbol is van ingyenes, iskolarendszeru kepzes.
(#10017) izd6583sawoe:
a programozas amugy sem nekem valo sztem
a hatszeles, it supportos meloba mar belebuktam az angol miatt, ugyhogy arra mindenkepp ra kell fekudnom
(#10020) FLx :
nem mondom, h nincs igazsag a mondandodban, de nekem mar boven elegem van abbol, amit csinalok, valtoztatni akarok...persze lehet nem lesz belole semmi, de ha meg sem probalom ,akkor biztos, h nem lesz
persze elobb kellett volna gondolkodnom mondjuk 15 evvel
-
Jhonny06
veterán
Sziasztok!
Az Assessment center már csak formalitás szokott lenni, vagy ténylegesen ki is lehet esni rajta? Ez az utolsó kör, amúgy nagyon szimpatikus a cég, szóval nagyon nem szeretném ezen elbukni. Sose voltam még ilyenen, kicsit utánaolvasva viszont úgy tűnik, hogy inkább az emberi tényezőket veszik figyelembe, itt már nincs szakmai teszt meg ilyenek? Mert azon már túl vagyok elvileg. Vagy ez nagyon cégfüggő, hogy ki hogyan alakítja? Köszi!
-
Goose-T
veterán
válasz Jhonny06 #10027 üzenetére
Ott még simán kiszórhatják a jelentkezők felét, ne lélegezz még fel. Amúgy inkább ilyen pszichológiai teszt az, csapatmunkát, soft skilleket néznek.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
senior tag
Egy kicsit off: aki használ Lindkedin-t, meg tudná mondani, hogy a 90 napos ingyenes Premium lejártát követően le lehet-e mondani azt fizetés nélkül? Aktiválnám szívesen, de nem szeretnék fizetni 3 hónap múlva semmit.
⭐ Revolut meghívó ajándék 7500 Ft bónusszal | Raiffeisen Bank meghívó változó ajánlói bónusszal ⭐ Kérd privát üzenetben tőlem!
-
axioma
veterán
-
dkaro
őstag
Nem használtam még a premiumot de az nem kifejezetten HR-eseknek/Recruitereknek van?
-
axioma
veterán
Ha eleg melyen kotoraszol a menukben, akkor akit nem jelolsz vissza de irt neked, annak is tudsz. Teny, jol eldugtak...
Mellesleg ha valakit el kene ernem, siman kuldenek ra conn.req-t, beleirva custom szovegkent, hogy mit szeretnek, akkor is ha nem akarok vele tenylegesen in-es kapcsolatot.
Ja es sokan nem is talaljak meg hogy kiirtam az email cimem az "advice to contact xy" reszre... -
törölt tag
Nemetorszagban mennyire jellemzo az angolul torteno munkavegzes a tech szektorban? Szemelyes okok miatt elkepzelheto, hogy a kozeljovoben (6 honap - 1.5 ev) valtanunk kellene USAbol, viszont maximum sort tudok nemetul kerni. Lassan 5 ev munkatapasztalatom van, relevans certekkel, jelenleg senior security engineer pozicioban.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz #79563158 #10045 üzenetére
Nagyvárosokban (pl. München) lehet találni olyan állásokat ahova elég az angoltudás. Viszont elvárás részükről, hogy idővel megtanuld a nyelvet, mondjuk ezt szokták is támogatni.
SteelSeries Arctis Nova 7P eladó (40.000 Ft) - https://hardverapro.hu/apro/steelseries_arctis_nova_7p_4
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
JobAngel - Az álláskeresők védangyala
- X13 Gen4 13.3" FHD+ IPS i7-1355U 16GB 512GB NVMe 4G LTE ujjolv IR kam gar
- EliteBook 845 G7 27% 14" FHD IPS Ryzen PRO 4450U 16GB DDR4 256GB NVMe SSD gar
- Apple Watch Series 6 40mm Red Gps 3 Hónap Garancia
- Samsung Galaxy Galaxy Z Fold 4 12gb ram 256gb rom
- Apple Iphone 14 Pro 256GB Black 85% 3 Hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.