Hirdetés

2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4001) djgeg válasza doc (#3999) üzenetére


djgeg
őstag

Érdekes, hogy itt nyomjuk a vakert aztán még is IT területen is tökéletesen működik külföldön pedig ott azért lehet x millió kvalifikáció változat.
Nézzél körbe mielött megkérdőjelezed a létjogosultságát vagy a működőképességét. Keresgéltem külföldön és dolgoztam is már kint eleget, hogy annyit lássak, hogy működik. Itthon meg dugjuk a fizetéseket mint a lopot biciklit.

"Ha meg mindenaron azt varod a munkaltatotol hogy o ajanljon fizetest (ami egyebkent a legrosszabb targyalasi strategia), "
Na miért is rossz ? Mert itthonról beszélsz! Ahol ki kell hardcolni a normális fizetést! Egy olyan országban ahol tényleges árverseny van ott nem fognak neked a reál ár alatt bőven ajánlani! Alku meg mindig is van volt lesz. Ha te többet szeretnél valamiért akkor be kell bizonyítanod miért is akarsz többet kérni magadért. Aztán a munkáltató eldönti, hogy megadja e.

Hogy megy ez kint? Ott a pozi. Kritériumok 1. 2. 3. Aki ennek megfelel kap érte X EUR-t
Oda megyek úgy, hogy 1. 2. 3. 4. 5. 6.-om van. Tehát túl teljesítettem. akkor X+Y(na ez az alku) pénzt fokgok kapni kérni.

Itthon? Oda megyek és megpróbálom kiharcolni az X et. Úgy hogy nincs reál ár, nincs kialakult kép az X ről, hanem a munkáltató vagy épp az én fejemben létezik az X... Aztán lesz ami lesz.

Különbség itthonhoz képest? Az, hogy van egy kiindulási alapod, amiből ki lehet indulni, de ha pont rád öntötték a munkát akkor pont annyit kapsz is érte.
Most mindenki megálmodja, alkudozza, kiharcolja. Elmaradott tílpák bartel rendszer. Úgy hogy a szomszéd nem tud róla.

Képzelj el egy használt autó piacot, ahol az autó eladók a munkavállalók a vásárlók pedig a munkáltatók.
Szinte nincs 2 egyforma korú felszereltségű autó.
Na most képzeld el, hogy a használt autó piac úgy néz ki, hogy nincs közös fórum csak a vásárlók az autót keresők által feladott ÁR nélküli hírdetések.
Honnan tudd, hogy mennyit ér a kocsid? Nincs piac, nincs referencia. Elviheted pár vásárlónak, hogy mennyit adna érte. Aztán lesz ami lesz.

Ez egy nagy lószar nem értelmes piaci verseny ellátott gazdaság rendszer.

[ Szerkesztve ]

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#4002) djgeg válasza djgeg (#4001) üzenetére


djgeg
őstag

ui.: Persze a munkavállalói /munkáltatói piac fordított a jelenlegi használt autó piachoz képest, de ha a példa alapján lenne lásd be mennyire abszúrd! Érdekes módon a használt autóknak is meg van a kialakult áruk amit a Piac szabott és a résztvevők egyszerűen keresgélve kaphatnak képet a reál árról!

Ha megfordítanánk a használt autó piacot mi normálisan működne akkor csak az autó vásárlók hirdetnének. X+Y+Z paraméterek alapján aztán oda ír egy árat, hogy ha X+Y+Z paraméterű kocsit oda hoz neki valaki akkor ennyit ad érte. Aztán majd megy az autóját eladni kívánó és könnyű kereséssel el fogja tudni adni az autóját.

Hozza még pár példát, vagy megértetted végre (magát a mondanivalóm), és max maradunk annál, hogy nem értünk egyet? :DDD

[ Szerkesztve ]

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#4003) Alg válasza djgeg (#4001) üzenetére


Alg
veterán

Annyira dobálózol a nyugattal, dolgoztál már ott, vagy akár interjún voltál már itthoni, de nagyobb, külföldi tulajdonú multinál?

Mert most - no offense, de - kb az jön le a hozzászólásaidból, hogy itt minden szar, na de ott a nagy fejlett nyugaton kolbászból a kerítés is.

Nemrég váltottam első melóhely után egy nagyobb multihoz, a fizetést sem itthonról kapjuk, elmondjam mi volt?

Eljöttem interjúra, megkérdezték mennyi, mondtam egy jó nagy számot (előző fizu+80%), kicsit meglepődtek, kérdezték mi az alja, mondtam azt is, kövi találkán már konkrét ajánlatot kaptam (és nem az volt amit legalsóként megjelöltem). Ergo volt nekik elképzelésük arról mennyit adnának, de mégis engem kérdeztek először.

Peace, nem gondoltam hogy ekkora lavinát indítok

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#4004) djgeg válasza Alg (#4003) üzenetére


djgeg
őstag

Tudod mi az érdekes? Hogy külföldi multik által meghirdetett állások 90%-nál is van bérmegjelölés (kint ahol szokás) :DDD
Az, hogy te a multinak egy elkorcsosult "magyarosított" szarját kapod itthon arról nem a multi tehet. (Vagyis de, de hát ez a multi, leszarja, hogy nem kapja meg ugyan azt a két munkás, miért jött ide? Mert olcsóbb... a többit leszarja)
Dolgoztam pl multinál Itthon és külföldön.... Pff ég és föld. Fizetés, kompetens munkatársak, Munka morál és körülmények. Teljesen más. Ez van. Itthon menekültem, kint meg maradtam volna(ami nem jött össze), pedig így is volt egy kis multis "elveszve a gépezetben" érzés.

[ Szerkesztve ]

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#4005) Alg válasza djgeg (#4004) üzenetére


Alg
veterán

Szerintem ezt most hagyjuk abba :(

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#4006) djgeg válasza Alg (#4005) üzenetére


djgeg
őstag

Én jóízű vitaként tekintettem erre, nem rossz veszekedésként :U

[ Szerkesztve ]

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#4007) doc válasza djgeg (#4001) üzenetére


doc
nagyúr

Egy olyan országban ahol tényleges árverseny van ott nem fognak neked a reál ár alatt bőven ajánlani!
Eddig az volt a bajod hogy nem ajanlanak fizetes, most meg az hogy tul keves. Dontsuk mar el legalabb azt hogy a problema maga micsoda...

Kritériumok 1. 2. 3. Aki ennek megfelel kap érte X EUR-t
Oda megyek úgy, hogy 1. 2. 3. 4. 5. 6.-om van. Tehát túl teljesítettem. akkor X+Y(na ez az alku) pénzt fokgok kapni kérni.

Tobbszor leirtam mar hogy ez nem igy mukodik osszetett esetben. Vannak nem szamszerusitheto illetve igen/nem-re lefordithato tulajdonsagok, kepessegek. Adhatsz a jelentkezonek egy listat pl. kulonfele informatikai vagy akar hegesztoi minositesekrol, ahol o kipipalja hogy A minositese megvan, B is, C nincs. De ha peldaul egy szoftvertervezot keresel, ott nem ertelmezheto az hogy "milyen szoftver-absztrakcios tervezoi kepessegeid vannak? igen/nem".
Szamszerusithetsz peldaul munkatapasztalatot (3 ev, 5 ev, stb), de rengeteg mast nem. Ha peldaul grafikust keresek aki a keszulo jatekom grafikajat megcsinalja, nem tudom neki szamszerusiteni hogy milyen minosegu munkat varok el. Megnezek tobb grafikust aki hirdeti magat, a referenciamunkaikat, aztan utana megkerdezem hogy mennyiert dolgozik. En (mint munkaltato) a grafikust (mint munkavallalo). Kereshetek olcsot, kereshetek dragat, valoszinuleg az ar tukrozni fogja a vegeredmeny minoseget.
A te verziod szerint nekem meg kellene mondanom hogy mondjuk 500ezer forint szanok a teljes grafikara, aztan aki annyiert megcsinalja azt alkalmazni, de ez baromsag. Ha latom a portfolioja alapjan hogy nagyon jo, es ker 600-at akkor azt is kifizetem neki, mig hiaba csinalna meg masvalaki a meghirdetett 500-ert, ha a munkait latva 300-at sem adnek neki.

Oda megyek és megpróbálom kiharcolni az X et.
Eleg szomoru hogy igy fogod fel. Nem azert mesz allasinterjura hogy adott fizetest kiharcolj, hanem hogy megmutasd hogy jo vetel vagy, illetve megtudd hogy a munkahely neked mennyire tetszik/jo/stb.

Nalam pl. mikor nemreg interjun voltam, kertek berigenyt. En mondtam harom netto osszeget: ennyiert biztos nem/ennyiert talan/ennyiert biztosan. Majd egy-ket nappal kesobb ok tettek egy konkret ajanlatot (a megadott biztos nem/biztosan igen hatarok kozotti osszeggel).

Azt nem erted meg meg mindig, hogy a szaktudas gyakran NEM, ismetlem N E M egy kerdoiv amin bepipalod azt amihez ertesz es kihuzod amihez nem. Pont ezert hulyeseg az autos peldad. Ott ugyanis van egy abszolut erteku 'plafon' referencia (az adott felszereltsegu uj auto ara), illetve egy gyakorlati, jol meghatarozott szint (a muszaki vizsga). Ha ettol elter, akkor jol szamszerusitheto hogy mennyibe fog kerulni pl. a rossz futomu vagy fenyezes javitasa.
A munkaeropiacon (leirom ismet, mert latom hogy nem erted: osszetettebb allas eseten) ilyen NINCS.
Annyibol viszont nem teljesen rossz a peldad, hogy mielott az autot megveszed, nyilvan odamesz, megnezed, es a latottak/tapasztaltak alapjan mondasz pl. te egy arat amennyiert elvinned az autot. Hasonlo az allasinterju is: ott is megnezi egymast a ket fel, es az alapjan probaljak beloni hogy mennyit er a masik.

(#4008) doc válasza djgeg (#4004) üzenetére


doc
nagyúr

probalj kicsit kulturaltan fogalmazni, kezd nagyon magas lenni a "szar/hozzaszolas" indexed :U

Az hogy multiknal mit tapasztalsz, nem igazan kapcsolodik a fizetes elore eldontesehez. En is dolgoztam tobb multinal is Magyarorszagon es kulfoldon is. Volt koztuk jo es rossz is, siman lehet Magyarorszagon is remek munkakorulmenyeket talalni (sot, ez nalam pl. alapkovetelmeny, olyan helyre nem mennek ahol nem erzem nagyon jol magam), es kulfoldon is rosszat. Es meg csak azt sem mondanam hogy kulfoldon tobb a jo hely...

de hát ez a multi, leszarja, hogy nem kapja meg ugyan azt a két munkás, miért jött ide?
Ez nagyon nem igy van, javaslom nezz utana a "berfeszultseg" fogalmanak. Ez egy multi eseteben nagyon fontos szempont, kisebb garazscegeknel sokkal kevesbe.

(#4009) djgeg válasza doc (#4008) üzenetére


djgeg
őstag

:C
Oké jól van üvegtigris. Megyek lehúzom magam a WC én mert más a véleményem és ez által magas "Szar/Hozzászólás" indexem.
Ha talán hajnaldók lennétek (köztük te is) nem a kiforgatni a mondani valót, hanem felfogni akkor nem írnék ennyit... Akár egyezik vagy nem egyezik a nézőpontunk/vleményünk

(#4010) doc
Már szarozni se lehet? Tudtommal az TV barát szó, de itt már nem tűrjük?
Lehet egy stílusom ami lehet nem fonomkodó, de nem anyáztam, nem szánt szándékkal sértegettem xy embert vagy személyeskedtem( Talán FLX felé volt de azt még mindig fenttartom, hogy 5 tapasztalatból nem elhet egy egész piaci átlagot nyerni és ez igenis hülyeség)

[ Szerkesztve ]

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#4010) doc válasza djgeg (#4009) üzenetére


doc
nagyúr

nem a mas velemeny a problema, hanem a stilus
szamold ossze hogy az utobbi monduk 5-6 hozzaszolasodban hanyszor szerepelt a "szar" szo...

(#4011) djgeg válasza doc (#4010) üzenetére


djgeg
őstag

6x szaroztam :P, de ha ez megnyugtat nem csak az én hozzászólásaimban szerepel. Amúgy meg mióta nem lehet szarozni?

"de hát ez a multi, leszarja, hogy nem kapja meg ugyan azt a két munkás, miért jött ide?
Ez nagyon nem igy van, javaslom nezz utana a "berfeszultseg" fogalmanak. Ez egy multi eseteben nagyon fontos szempont, kisebb garazscegeknel sokkal kevesbe."

Azt hittem, hogy le fog esni, "azért jött ide", hogy a külföldi és az itthoni cégeknél ugyan abban a poziban elhelyezkedők bérkülönbségeire gondoltam. Úgy néz i rosszul fogalmaztam.

[ Szerkesztve ]

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#4012) djgeg válasza doc (#4010) üzenetére


djgeg
őstag

ui.: Ilyen vagyok. Azonban ezt fel is vállalom, lehet érte szeretni nem szeretni, vagy büntetni. Ezt elfogadom.

[ Szerkesztve ]

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#4013) jocomen


jocomen
aktív tag

Ne sz.rozzatok már. :D
Személy szerint utálom a hiányos hirdetéseket. Felesleges köröket íratnak le az érdeklődővel. Ha valamit meghirdetnék, minden ismert paraméterét megadnám, h ne kelljen feleslegesen válaszolnom 50 hívásra / emailre.
Szegény álláskereső se pályázna / menne el interjúra olyan helyre, ahol azért nem merik kiírni az ajánlt bért, mert eleve le akarják húzni. Ha kiírnák, normális munkaerő nem is jelentkezne. Attól, h itthon ez a szokás, kinek jó ez?

(#4014) Mercutio_ válasza djgeg (#4004) üzenetére


Mercutio_
félisten

Én is dolgoztam multinál és az egyik részlegen a kinti kollégák és vezető szakmailag és emberileg is jobb volt mint a hazai a másikon pont fordítva. És ugyanaz a multi, akkor most mi az igazság? :D

Szerk. : Én még nem láttam olyan multit ahol lokális munkakörért azonos bért adnának itthon és nyugaton :(( régiós (emea) pozik vagy nemzetközi melóknál igen, de az a tudás /felelősség már bérezés terén amúgy is független a földrajzi elhelyezkedestol.

[ Szerkesztve ]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#4015) djgeg válasza Mercutio_ (#4014) üzenetére


djgeg
őstag

Nekem eddig az volt a személyes tapasztalatom, hogy mind szakmai kompetenciában mind vezetőség stb ben összeszedettebbek voltak a kinti csoportok vagy az egész kinti vállalat rész/leányvállalat mint ide haza. Ismerősök is sajnos általánosággban erről panaszkodnak. Ezeken kívül természetesen lehet pozitív példa is a magyar részleg javára is.

A bérrel kapcs meg pont azt írtam :D, azonban a kinti pozik mellé hirdetés mellet ugyan úgy ott van a bérezés megjelölés ahol szokás.

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#4016) doc válasza djgeg (#4015) üzenetére


doc
nagyúr

en pont ellenkezoleg (is) tapasztaltam: a multi magyar irodajaban jo szervezettseg, szakertelem, hangulat, mig ugyanannak a cegnek a kinti irodajaban szervezetlenseg, dilettantizmus, rideg hangulat

(#4017) zoetsa válasza FLx (#3887) üzenetére


zoetsa
tag

Már ha pedál. Lehet, h "csak" esze van.

(#4018) zoetsa válasza FLx (#3895) üzenetére


zoetsa
tag

Kaptam én rossz jegyet szigorlatra mert a tanárnak aznap temetésre kellett menni... És még számtalan példát tudok. És ellenpéldát is, mert pl az a tanár meg a testvériskolánkba kárt anno :)

Minden egyetemnek megvannak az idióta tanárai...

[ Szerkesztve ]

(#4019) zoetsa válasza bambano (#3900) üzenetére


zoetsa
tag

Akkor a többit hogy kaptad meg nyelvvizsga nélkül?

(#4020) bambano válasza zoetsa (#4019) üzenetére


bambano
titán

korral jár.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#4021) djgeg válasza bambano (#4020) üzenetére


djgeg
őstag

Korral jár a diploma? :U

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#4022) gghrtz válasza djgeg (#4021) üzenetére


gghrtz
őstag

Nem, hanem az ironia.

(#4023) #72042496 válasza gghrtz (#4022) üzenetére


#72042496
törölt tag

Szerintem ez nem irónia volt, régen egyszerűen csak nem kellett nyelvvizsga a diplomához.

(#4024) bambano válasza djgeg (#4021) üzenetére


bambano
titán

az első két diplomámat olyan régen kaptam, hogy akkor még nem volt nyelvvizsga feltétel.
a harmadikat azért nem kaptam kézhez, mert akkor már volt.
a negyediket úgy kaptam meg, hogy a felsőoktatási törvény 107. paragrafus 1. bekezdése mentesített a nyelvvizsga követelmények alól. "Ha az oklevél illetve bizonyítvány megszerzésének az előfeltétele az általános nyelvvizsga megléte, a követelmény teljesítése alól mentesülnek azok a hallgatók, akik tanulmányaik első évfolyamon történő megkezdésének évében legalább a negyvenedik életévüket betöltik. Ez a rendelkezés azoknál alkalmazható utoljára, akik a 2015/2016. tanévben tesznek záróvizsgát."

tehát korral jár. egyébként nem azt kérdezte, hogy a diploma korral jár-e, hanem azt, hogy a diploma nyelvvizsga nélküli kézhez kapása hogy történt.

[ Szerkesztve ]

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#4025) djgeg válasza #72042496 (#4023) üzenetére


djgeg
őstag

Vagy pont, hogy volt amihez 2 kellet :P ( bsc rendszer előtt volt, jóval előtte meg nem tudom )

(#4024) bambano
Hogy mik vannak :D

[ Szerkesztve ]

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#4026) kovsol


kovsol
titán

Hogy megtörjem kicsit az off dömpinget a másik off hozzászólással:
Ma felvettek az ITSH-hoz. :B

May the Force be with you!

(#4027) #72042496 válasza djgeg (#4025) üzenetére


#72042496
törölt tag

Most is van olyan, amihez kettő kell (nekem is ilyen az egyik :P); csak akkor nem azt írta volna, hogy a korral jár.

(#4026) kovsol: Gratulálok! :)

[ Szerkesztve ]

(#4028) bambano válasza kovsol (#4026) üzenetére


bambano
titán

milyen pozícióra?

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#4029) kovsol válasza bambano (#4028) üzenetére


kovsol
titán

SAP Basis Administrator

May the Force be with you!

(#4030) Mercutio_ válasza bambano (#4024) üzenetére


Mercutio_
félisten

Nah, a kis genyák, ezt a 2015/2016 záróvizsgás szigorítást nem verték nagydobra :U

kovsol: Grat!

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#4031) Szakbarbár


Szakbarbár
aktív tag

Üdv

Találtam egy hirdetést, tesztmérnököt keresnek egy környékbeli céghez. Az elvárások között semmi olyan nincs, ami kizárná a jelentkezésemet. A feladatok is számomra érdekesnek hangzanak, aztán lehet hogy egy nap után megutálnám az egészet. Viszont bérigényt is kérnek a jelentkezéshez, amiről fogalmam sincs mennyit kellene írnom. Nem találtam kifejezetten tesztmérnök átlagfizetést. Ezen a területen pályakezdő lennék, így ha 200.000 - 250.000 bruttót írok az nem lesz túl sok vagy kevés?

Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.

(#4032) Sianis válasza bambano (#4024) üzenetére


Sianis
addikt

Minek neked annyi diploma? :)

(#4033) polonic


polonic
félisten

Kaptam egy emailt pont attól a menedzsertől, aki az egyik helyen interjúztatott, hogy sajnálja a késedelmes választ, még egy pici türelmemet kérnék, hamarosan keresni fognak.
Ilyet még soha nem kaptam sehonnan. Mi erre a megfelelő reakció? Írjak vissza neki esetleg? Aztán ezek alapján lehet még esélyem szerintetek?

[ Szerkesztve ]

(#4034) Jhonny06 válasza polonic (#4033) üzenetére


Jhonny06
veterán

Ha ezt így megírták, akkor valószínűleg nem azzal fognak felhívni, hogy "sajnáljuk, nem téged választottunk". :) Szerintem max. annyit írj vissza, hogy köszi, tudomásul vetted, de ez sem szükséges.

(#4035) Sianis válasza polonic (#4033) üzenetére


Sianis
addikt

Igen, nekem is az a tapasztalatom, hogy erre nemleges válasz szokott jönni.

(#4036) polonic válasza Sianis (#4035) üzenetére


polonic
félisten

Hm? Az előző kommentelő azt írja, hogy szerinte ez pozitív. Szerinted pedig akkor negatív.
Eddig 1-1. :D

(#4037) KergeK@csa válasza polonic (#4033) üzenetére


KergeK@csa
tag

Esélytelennek általában nem szokták ezt írni.
Ha már eldöntött tény, hogy nem te vagy az, de késik a végleges eredmény, akkor vagy nem írnak vissza semmit (ez amúgyis sajnos a leggyakoribb), vagy megírják, hogy nem téged választottak.

Csak azért nem fognak kiküldeni X darab emailt, hogy bizonytalanságban tartsák a biztos kiesőket. :)

(#4038) Sianis válasza polonic (#4036) üzenetére


Sianis
addikt

Félreolvastam. Engem eddig 2x kecsegtettek ilyen dumával, ráadásul még pozitívnak is éreztem az interjút, aztán csatt. De ne legyen igazam! Legyek én az ellenpélda! :)

(#4039) bambano válasza polonic (#4033) üzenetére


bambano
titán

két esetben szokott ilyen előfordulni:
- te vagy az első számú jelölt, csak a malmok lassan őrölnek, a főnök nyaral
- te vagy a második számú jelölt és az első számú hezitál.

azt biztosra mondani nem lehet, hogy fel fognak venni, de a teljesen esélyteleneket nem szokták hívogatni meg türelmet kérni.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#4040) gyantaszuz


gyantaszuz
tag

Sziasztok!

Néhány hete figyelemmel kísérem a topicot, ezért kíváncsi lennék a véleményetekre/tanácsotokra.
Jelenleg egy közüzemi szolgáltatónál dolgozom diákként. Igazából kezd terhes lenni számomra ez a munka (customer service) több okból is. Ez egy heti 30-40 órás (inkább 40) tevékenység, főként éjszakázással és 12 órában.
Mivel az egyetemi tanulmányaim lassan kezdenek a háttérbe szorulni a munkahelyi elvárások miatt, ezért szeretnék váltani.
Az itsh gyakornoki pozícióival szemezgetek. Csak nem tudom, hogy megfelelő skillekkel rendelkezek-e a bekerüléshez.
A mostani helyen közel 4 éve SAP-ban dolgozom, igaz eléggé a vállalatra szabott, de felhasználói szinten az alap financial rendszert is elég jól ismerem. Beosztásom tekintve csoportvezetőként tevékenykedem, de munkám megegyezik az állandó pozíciós kollégákkal. Emellett kb 10-15 diák "vezetője" vagyok ha szabad így írni.
Nyelvvizsgával időhiány miatt még nem rendelkezem, de valahová kicsivel az intermediate fölé lőném be magam angolból ( Őszig mindenképp összehozok egy nyelvvizsgát).
Van egy okj-s szakmám (informatikai rendszergazda és hálózattelepítő), ami mellé Cisco CCNA Routing & Switching és Wireless képesítéseim is.
Az informatikában általánosságban eléggé jártasnak tekintem magam, a programozást kivéve.
Ja és jelenleg gazdaságinformatikusnak tanulok, kb 8 tárgy választ el a bsc elvégzésétől.
Főleg az érdekelne, hogy mennyire követelik meg a nyelvet gyakornoki pozíciónál valamint, hogy esetleg lehetne-e esélyem főállású pozíció betöltésére. Megmondom őszintén viszonylag kevés tapasztalatom van ilyen téren. :B
előre is köszönöm a segítségetek!

[ Szerkesztve ]

(#4041) djgeg válasza gyantaszuz (#4040) üzenetére


djgeg
őstag

Ahoy!

Nézelődni mindenképpen ajánlatos. SAP (szinte mindegyik nagy cégnél agyon customizált), "customer service", angol tudás (még ha papír nem is de mondjuk munkakőr bizonyítja). Ezeket szokták szeretni bármelyik SSC-ben. Szerintem találnál normális időbeosztásos, akár.
Kérdés szerintem az, hogy:
-mennyi idő kell a tanulmányokra(nyelvvizsgával egyetemben), bele fér e a te meglátásod szerint a fő állás?
-milyen irányba szeretnél indulni, "customer service" pl vagy más felé kacsingatsz (vagy fix elképzelés az ITSH kezdésnek)?
-Budapestben gondolkodsz?

:R

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#4042) gyantaszuz válasza djgeg (#4041) üzenetére


gyantaszuz
tag

Köszi a választ! :)
Végülis 2 félév míg letudom ezt a pár tárgyat, de bejárnom már nem nagyon kell, ezért gondoltam főállásra is. Maximum átkérném levelezőre magam, és ucsó félévben valahogy visszatérnék nappalira, ha van rá lehetőség (persze ennek úgyis utánajárnék).
Igazából rájöttem, hogy ez a közvetlen kontakt az ügyfelekkel nem nekem való, tehát nem ebben a vonalban gondolkodom. Én a végletekig türelmes ember vagyok, de amit 4 év alatt itt kaptam a vevőinktől, az már nekem is sok. :) Nyilván egy helpdesk munkakör másabb, de én munkahelyen soha többé nem akarok emberekkel kommunikálni a munkatársaimon kívül. :D
Debreceni vagyok, így helyben szeretnék találni valamit. Az imént ahogy rápillantottam az állásajánlatokra az itsh-nál ezt találtam: [link]. Ez még feküdne is.
Inkább a nyelv ami visszafogott eddig. Nem tudom, hogy mennyire ragaszkodnak a papírhoz, de akkor ezek szerint nem annyira.

Amúgy a középsulimban, ahol ötödéven a technikusit is szereztem, az itsh indított saját osztályokat is plusz nekünk is osztogattak névjegykártyákat anno. Gondolom ez is előny. :P
Amúgy másik cég is szóba jöhet, csak az it-ra azért gondoltam, mert rengeteg ismerős dolgozik ott (csak nem gyakornoki pozícióban) és ők nagyon ajánlják.

[ Szerkesztve ]

(#4043) polonic


polonic
félisten

Köszi a válaszokat!
Még kiegészíteném pár dologgal, hogy teljes legyen a kép.
Az interjúztató azt említette, hogy abba a pozícióba 30 embert keresnek.
A másik dolog pedig: augusztus 1-i kezdést említett, mert nyaral a külföldi nagyfőnök, aki rábólint a dolgokra. De még megemlítette, hogy ha júli 14-én akarnék kezdeni a pozitív bírálat után, az is megoldható. Ez mondjuk most már nem lehetséges.

(#4044) tanygab


tanygab
tag

Sziasztok,

Volt valaki mostanában a Lufthansa systemsnél interjún, vagy valakinek van tapasztalata? Milyen a teszt/beszélgetés...stb. Illetve van olyan aki most ott dolgozik és tudna mondani egy megközelítőleges fizetést?
Jövő hét szerdára hívtak be egy 1,5 órás beszélgetésre és szakmai tesztre, Network Security Administrator pozícióra.

Előre is köszi a segítséget.

(#4045) polonic


polonic
félisten

NSN-nél lesz mégegy köröm, úgy tűnik. Egy IP és linux teszt. Valaki, aki volt már vagy bennfentes, az tudja, hogy milyen témákra lehet számítani ezeken belül?

(#4046) Oppenheimer válasza Tapsi (#3951) üzenetére


Oppenheimer
veterán

Most nem tudom, hogy ez a szarabb, vagy az amerikai modell? :D

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

(#4047) Kaporc válasza polonic (#4045) üzenetére


Kaporc
csendes tag

Nekem az első körben volt a hálózat és a Linux teszt. Két részre volt osztva, a linuxos részen különféle parancsokra (mit csinál, ha beírod az adott parancsot stb.) és az op. rendszer sajátosságaira (pl. mi történik, ha törlök egy fájlt, amire egy hard link mutat stb.) fókuszáltak, a hálózaton meg az alapismeretekre (subnetelés, protokollok, hibakeresés a leírt műveletben stb.). Természetesen jó pár hónapja volt, így pontosabban nem emlékszek, én kíváncsiságból töltöttem ki, mivel a szoftvertesztelői pozícióra jelentkeztem, a második körben egy személyes interjú volt, végül nem vettek fel, mivel nem volt szakmai tapasztalatom.

"Az idézet a tömegember temploma." - Latornyos Kaporc

(#4048) Oppenheimer válasza Kaporc (#4047) üzenetére


Oppenheimer
veterán

Szoftverfejlesztőknek milyen teszt volt akkor?

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

(#4049) polonic válasza Kaporc (#4047) üzenetére


polonic
félisten

Huh, köszi az infokat. Én meg itt izgultam, hogy teljes CCNA anyagot is kérhetnek. :)
Mondjuk kiváncsi vagyok, hogy protokollok szintjén mennyit kell tudni.

Feleletválasztós volt egyébként vagy kitöltős?

Nekem úgy volt, hogy az alap tesztet töltöttem ki, prog részhez nem nyúltam. Azt nem tudok, nem is szeretek. Emiatt nem is fejlesztői pozícióra jelentkeztem, technical support engineer pozícióra. És sikerült a tesztelői tesztet kitölteni, nem is a technical support-os tesztet.
Egy pár nap múlva jött a telefon, hogy menjek be interjúra, ott szakmai kérdések voltak. Főleg mobilhálózatokról, vlr, hlr, msc, bts, rnc, stb... Ez úgy ahogy sikerült, csak a mélyebb dolgokhoz nem tudtam hozzászólni. Signaling, meg ilyenek.

Aztán a héten jött, hogy be kéne még menni egy ip és linux tesztet írni, most itt tartok jelenleg.

[ Szerkesztve ]

(#4050) polonic válasza Oppenheimer (#4048) üzenetére


polonic
félisten

Tesztelői pozíciót írt, nem fejlesztőt.
Van egy alap teszt, mindenkinek kötelező volt, logikai rész, progos rész, és technikai rész. Aztán választhattál, hogy milyen pozícióra jelentkeztél. Fejlesztő a progos teszt, tesztelő a tesztelői, support meló meg a technikai. Itt nekem volt egy kis kavarodás, tesztelőit kértem nemtom miért.... :D

A tesztelői tesztben ilyenek voltak, hogy mit tartalmaz egy bug report, akkor mondd el egy aliennek, hogy mosson fogat. Aztán lelőtt egy nő egy embert, miért nem halt meg.

A fejlesztői teszt meg kisebb programírások azt hiszem C nyelven.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.