Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#16001) mysterioX


mysterioX
csendes tag

Sziasztok!
Egy kis segítséget/tanácsot szeretnék kérni tőletek szakmaváltással kapcsolatban. Alapvetően mindig is imádtam az informatikát, és azt is szerettem volna tovább tanulni. Sajnos anno "lebeszéltek" erről, én pedig gyerek fejjel elfogadtam ezt. De nem hagyott nyugodni a dolog, egyszerűen a szgépek világa az én világom ezért felvételiztem mérnökinformatikusnak (még érettségit is kellett emiatt tennem). Az iskolát sikeresen elvégeztem (1 hete), rengeteg éjszakázás/hétvégi tanulás és erőfeszítés mellett. Jelzem nem volt fárasztó, minden perce egy "élmény" volt számomra. Szeretnék tovább menni majd MSc-re is, de azt már úgy, hogy az ágazatban dolgozom. A kérdésem az volna, hogy kezdőként milyen lehetőségeim vannak? Mindenképpen olyan irányba szeretnék menni, ahol adott a tovább fejlődés lehetősége, nem akarok egy szinten megragadni, nem zárkózom el a tanulástól, sőt! Keresgélek az állásajánlatok között, de látom, hogy már a junior lehetőségekhez is kérnek némi tapasztalatot. Ezek az elvárások kőbe vannak vésve, vagy sok múlik azon is mennyire nyitott az ember ezek teljesítésére? Egyáltalán mik azok az állások, amiket egy pályakezdő megszerezhet? Sajnos ami nekem a csúcsot (értsd: a legközelebb áll hozzám) jelentené (robotika, beágyazott rendszerek, gépi tanulás), azok eléggé elérhetetlennek tűnnek az elvárások miatt. A szakdolgozatom témája is egy saját fejlesztésű négylábú robot megvalósítása volt, amibe mindent beletettem, amit csak tudtam (hálózaton keresztüli vezérlés, gesztus vezérlés, saját fejlesztésű kinemarikai modell), nem a könnyebbségre utaztam.

Köszönöm a válaszaitokat/meglátásaitokat! :R

(#16002) opr válasza mysterioX (#16001) üzenetére


opr
veterán

Meglepne, ha ilyen referenciaval nem tudnal elhelyezkedni robotika temakorben.
Amit en csinalnek:
- forrsakod, dokumentacio, ilyesmi mehet gitre, nyilvanos repoba.
- a robot epiteserol, mernoki es szoftvermernoki dontesekrol valami dokumentum
- a robotrol magarol egy video youtube-ra
Ezek nem tulhizlalt diplomamunka, hanem rovid, tomor, ertheto, de latvanyos formaban legyenek.
Aztan ezekrol lehet irni a CV-ben, linkekkel, referenciakkal, stb.
Ha ez megvan, nyugodtan lehet jelentkezni olyan allasokra is, ahol elvarnak 1-2 evet, szakman es szakiranyon belul, szerintem menni fog.

Nagyon nehez az elso lepest megtenni, de szerintem reszedrol mindent elkovettel, ami emberileg elvarhato, hogy konnyits a helyzeten. Meglepne, ha nem sikerulne, amit szeretnel.

Sok sikert! :R

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

(#16003) Tapsi válasza mysterioX (#16001) üzenetére


Tapsi
addikt

Hja, ne ijedj meg a hirdetésekben szereplő kritériumoktól. Gyakran beleírnak minden hülyeséget, aztán felvesznek valakit, akire ezek a fele sem passzol.

Amúgy ez a diplomamunka nagyon menő. :K

[ Szerkesztve ]

(#16004) mysterioX


mysterioX
csendes tag

Kedves opr és Tapsi!

Köszönöm a tanácsokat és az elismerő szavakat! :R Őszintén szólva kissé megfagytam az álláshirdetések láttán, de majd próbálok "rámenős" lenni, persze ésszerű határokon belül. :)

(#16005) Flowtation


Flowtation
őstag

Sziasztok!
Én is munkahely váltással kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni. Jelenleg egy multinál vagyok, informatikai területen, konkrétan a mi csoportunk foglalkozik a cégnél lévő összes pc-vel (laptop, asztali, termelési gép) minden tekintetben, telepítés, karbantartás, szoftverezés, stb.
Most jött egy másik multinál lehetőség, itt konkrétan a termelési gépekkel kellene foglalkozni informatikai oldalról, de hogy pontosan ez mit jelent, az még nem tiszta előttem. Amennyit tudok, hogy fontos lenne a szoftverek optimalizálása (nem programozás), hálózati beszervezés, mentési stratégia kialakítása, ilyesmik.

A jelenlegi munkahelyemen jól érzem magam, a kollektíva jó, a munka nem megterhelő, a fizetés elfogadható, ami hátrány, hogy kocsizni kell, napi 70 km oda-vissza.

Az új helyen pénzről még nem volt szó, közelebb van, 30 km lenne oda vissza. A munka így első körben izgalmasnak hangzik és érdekel is, (van ott dolgozó ismerős, ott sem kell megszakadni) viszont nem akarok fejest ugrani az ismeretlenbe, család van, gyerekek, én 40 vagyok, nem tudom, hogy egy relatíve biztosat érdemes-e feladni bizonytalanért, illetve - mivel mást nem tudok felhozni - mennyiért éri meg váltani? Jövő héten megyek be egy beszélgetésre, a tapasztalataimra kíváncsiak, mivel a jelenlegi munkám érdekli őket, amit náluk az alapoktól kellene elkezdeni.
Ti mit gondoltok erről?

Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.

(#16006) la_cc válasza Flowtation (#16005) üzenetére


la_cc
addikt

Ezt csak te tudhatod, hogy mennyiért éri meg a váltani, más nem tudhatja a körülményeidet vagy az aktuális prioritásaidat.

Én személy szerint nem pazarolnék időt semmilyen személyes interjúra, amíg a pénz része nem tisztázott.

[ Szerkesztve ]

~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~

(#16007) Because válasza Flowtation (#16005) üzenetére


Because
őstag

Azt megkérdezhetem, most a jelenlegi helyeden mennyit lehet keresni ilyen feladatkörben?

(#16008) dugo_ válasza Flowtation (#16005) üzenetére


dugo_
veterán

Nem ismerve a helyi viszonyokat, a 70km ingázás baromi drága és időrabló, abból mindenképp érdemes lenne kiszállni.
40 évesen nem vagy elkésve, van még 40 éved a nyugdíjig úgyis. ( ;] )

(#16009) Flowtation válasza la_cc (#16006) üzenetére


Flowtation
őstag

Ez világos. Pénzről viszont nem esett szó érdemben eddig.

#16007Because
Ezt nem szívesen írnám le itt, volt már innen kolléga a fórumról, aki pont emiatt bukott le.

#16008dugo_
A munka érdekessége mellett nekem is ez egy nagyon nyomós érv.

Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.

(#16010) la_cc válasza Flowtation (#16009) üzenetére


la_cc
addikt

Mi más miatt váltanál? ;]

~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~

(#16011) Flowtation válasza la_cc (#16010) üzenetére


Flowtation
őstag

Pénzből él az ember nyilván, viszont itt most a munka érdekessége, illetve pl a bejárás rövidsége is szóba jön. Eddig csak az én igényemet kérdezték, feltételezem, hogy a beszélgetésen erről is lesz szó. Bár nálunk most lesz béremelés, elég nagy százalékot is hallottam, ha az igaz azt szerintem nem adják meg az új helyen.

Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.

(#16012) nyunyu válasza Flowtation (#16011) üzenetére


nyunyu
félisten

Mondj a jövőbeni bérednél 20%-kal többet, aztán onnan indul az alku.

Aztán a bejáráson megspórolt oda-vissza 1 óra lesz a bónusz, de azt ne emlegesd.

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#16013) la_cc válasza Flowtation (#16011) üzenetére


la_cc
addikt

Nem vagyunk egyformák, de én úgy látom, hogy a kiváncsiságot leszámítva, nem sok minden szól nálad az új hely mellett. :)

Ezekkel a beígért emelésekkel kapcsolatban pedig én mindig azt szoktam mondani, hogy nyugtával dícsérd a napot.

#16012 nyunyu

Úgy valahogy. :K

[ Szerkesztve ]

~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~

(#16014) Gyb001


Gyb001
senior tag

Sziasztok.

Mindenfelé mást olvasok fejlesztői fizetésekről(junior br 2M, meg szenior br 600E) Remélem itt kapok normális választ
Mennyi lenne a reális fizetési igényem:
6 év fejlesztöi tapasztalat, ebből 4 év azon a nyelven, ebből 3 év az adott technológiákkal. Nincs domain tudás az adott területen.
.net backend pozíció, technológiák ismertek.
Gyenge angol tudással,( tutoriál videó nézéshez, levelezéshez elég)

A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station

(#16015) D1Rect válasza Gyb001 (#16014) üzenetére


D1Rect
félisten

Szerintem itt a korlátozó tényező a gyenge angol tudás.
De itt a topik: [link]

(#16016) Gyb001 válasza D1Rect (#16015) üzenetére


Gyb001
senior tag

Köszönöm. Megkérdezem ott.
Azzal tisztában vagyok, és sajnos 20 év angol tanulás után (és jópár millió forint különóra után) sem tudtam tovább fejlődni. Ezért csak olyan helyekre jelentkezem ahol nem szükséges angol.

[ Szerkesztve ]

A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station

(#16017) Dr. Akula válasza Gyb001 (#16016) üzenetére


Dr. Akula
nagyúr

Pedig ezért tanfolyamra kidobott pénz nélkül is tudsz tenni. Csak egy könyv kell hozzá, vagy akár a Wikipédia, a lényeg, hogy érdekeljen a téma. Ma már lapozgatni se kell a szótárat, a szotar.sztaki.hu, vagy akármelyik netes fordító azonnal kidobja a választ. A titok: csak arra a szóra keress rá, amelyik már sokszor szembejött, és nagyon b.ssza a csőrödet hogy mi lehet a jelentése. Akkor rögzülni is fog, nem csak magolás lesz. És így a gyakrabban használt szavakkal fogsz kezdeni, és haladni a lényegtelenebbek felé, pont a használhatóbb része fog hamarabb rögzülni, és már mehetsz is nyelvvizsgázni. Ennél olcsóbb és gyorsabb módja nincs. A tanfolyam csak a kezdőlépést adja meg, én is azt hittem először hogy már jól tudok, amíg ki nem nyitottam egy valós, nem nyelvtanító könyvet - és kb. 1 oldal után be is csuktam. De aztán megint kinyitottam, mert érdekelt.

(#16018) Dr. Akula válasza mysterioX (#16001) üzenetére


Dr. Akula
nagyúr

Már többen leírták, hogy a követelmények felét se kell elhinni, ha összeadod az elvárásokat, kb. az jön ki, hogy 30 év tapasztalatod legyen 18 évesen, mellé 5 diploma + 3 nyelvvizsga... Ahol nem pályakezdőt várnak, oda úgyis beleírják, de ahogy szintén megjegyezték, a diplomamunkád jól hangzik referenciának is. A tapasztalat úgyis csak azért kell, hogy lássák mit tudtál bizonyítottan letenni az asztalra, milyen szintről kell indítani a betanításodat az új helyen. A diplomamunka is bizonyíték. Ami egy kicsit is tetszik, arra add be a jelentkezésed, úgyis sok helyről nem fognak visszahívni se, valahogy növelni kell a merítést. Aztán aki megnézi az önéletrajzod, nagy valószínűséggel egy hozzánemértő személyzetis, aki csak mennyiségre vizsgál, jó sok minden legyen benne, ezért ha tanultál mondjuk valami nyelvet, de csak kenyeret tudsz kérni rajta a boltban, azt is beírhatod alapszintnek (alapfokot ne kamuzz, mert az egy létező nyelvvizsga szint, az mérhető, ez nem, nálad ez az alapszint...). A többi jelentkező is így fog vetíteni, a személyzetisek is tudják hogy a leírtak fele kamu, szóval neked se kell csökkentened az esélyeidet azzal, hogy csak a valós tudásodat adod meg, és azt osztják el 2-vel, ahogy mindenki másnál. Szóval kamut ne, de kreatívan növeld a feature listádat!

#15999greggae: "Aktuális ajánlatuk: Bér 700 000 - 1 100 000 Ft"

Nettóban nem is olyan rossz.

[ Szerkesztve ]

(#16019) Dr. Akula válasza zeus_2k14 (#15963) üzenetére


Dr. Akula
nagyúr

Ha a prémium kifizetése előtt megtudják hogy váltani akarsz, már rajta se vagy a jutalomlistán. Ez egy ellenérdekű játék, te magadnak játszol, nem nekik. Hogy majd "szólhattál volna előre, hogy tudjunk tervezni..." lesz? Kit érdekel, pénz a zsebben. A tiédben, és nem az övékben.

(#16020) mysterioX válasza Dr. Akula (#16018) üzenetére


mysterioX
csendes tag

A nyelvismerettel kapcsolatban voltam nagy dilemmában az önéletrajz írásakor...igazság szerint angol és német középfok is megvan, viszont a németet vajmi keveset használtam. Ellenben az angolt az utóbbi 4-5 évben nagyon sokat (YouTube, angol szakmai könyvek), így oda beírtam a középfokot, a némethez pedig odaírtam a 'passzív' jelzőt, a neten olvastam, hogy lehet ilyet, de elképzelhető, hogy átírom inkább 'alapszintre'. :) Az iskola alatt több online képzést is elvégeztem még önszorgalomból, mert érdekeltek (főleg ML témában), sőt most is folyamatban van pár. Nem tudok leállni :B . Amit sajnálok, hogy a Python felkészítő + ingyenes certiport vizsga lehetőségről lemeradtam az egyetemen. Azt viszont nem láttam, hogy ezeket bárki is beírná a CV-be a tanulmányok közé, vagy úgy egyáltalán bárhova is. Nem is felvágásból sorolnám fel, csak ebből is látszana, hogy nem gond az angol nyelv, és érdeklődő, fejlődni vágyó ember vagyok.
A szakdolgozatom témáját igyekeztem úgy megválasztani, hogy egy komplex dolgot valósítsak meg. Önállóan, lehetőleg a szakma több területéről is alkalmazva a megszerzett tudást. Próbálom majd minél több helyre beadni a jelentkezésemet, aztán valahol csak látnak majd bennem fantáziát! :) A lehetőséget pedig igyekszem majd nagyon meghálálni.

(#16021) Dr. Akula válasza mysterioX (#16020) üzenetére


Dr. Akula
nagyúr

Ha megvan a német középfokod, minek írnál be helyette egy gagyibbat? Azt te megszerezted, az a tiéd, jogosan írhatod be. Hogy nem használod? És? :) A versenytársak simán be fogják írni, ilyennel nem szabad szerénykedni. Ugyanígy mehet a többi "a többiek se írják be" papír, na ezzel lesz neked versenyelőnyöd velük szemben. Pláne ha szakmai. Egy iskolai versenyhelyezés is simán beírható, már ha köze van a szakmához. Ez pont hogy jópont, főleg kezdőknél, akik még gyakorlatot nem tudnak beírni.

(#16022) greggae válasza Dr. Akula (#16018) üzenetére


greggae
tag

Ez poén, vagy tényleg van olyan, hogy (nagyjából) angol nyelvű hirdetésben nettó (valószínűleg nem legális) bért adnak meg?

Bocs, a #15999 valahogy elszerkesztődött, kimaradt ez a sor a tavalyi bérekből: „Java Developerként bruttó 1,3-1,9 millió forintot;” Tehát nem írták oda, hogy ez senior/lead/csókos.

A másik témához: olyan hirdetésekre elvből nem jelentkezem, ahol alapkövetelményként (sok)mindenhez is érteni kell, amihez jelenleg nem értek (annyira), vagy olyan végzettség kell, amely nekem nincs. Kiesik még, amelyikből nem derül ki, hogy pontosan hol van a munkavégzés helye (Budapestnél legalább kerületet írjanak már), vagy nagyjából mivel kell foglalkozni, vagy látszik a csóróság, így marad kb. egy-két havonta egy olyan állás, amire jelentkezem. Lehet, hogy majd alább adom kódiskoromban, de addig maradok ilyen pökhendi. Addig is hajtsátok fel a béreket! ;)

(#16023) Narxis


Narxis
nagyúr

Google Parent Alphabet to Cut 12,000 Jobs [link]

"Technology firms have cut more than 190,000 jobs since the start of 2022, according to Layoffs.fyi, a website that tracks the industry." :Y

Thanos was right.

(#16024) fpatrik17


fpatrik17
senior tag

Flowserve cégnél tapasztalatok esetleg valakinél? Megkerestek gépész tervezői senior pozikkal kapcsolatban.

• Honor Magic5 Pro •

(#16025) Narxis


Narxis
nagyúr

Informatikusok, mi lesz veletek? [link]

Kicsit hitetlenkedve olvasom ezt... Lehet most néhányat elbocsátottak de pl. programozók biztos kellenek továbbra is.

Thanos was right.

(#16026) dkaro válasza Narxis (#16025) üzenetére


dkaro
őstag

Válság van szeritnem nem kell többet belelàtni. Az elmúlt 3-5evben a nagy cégek sokat költöttek bérre is. Most jön pár év visszafogas aztán újra koltekezes.

(#16027) VágniValó válasza Narxis (#16025) üzenetére


VágniValó
addikt

Jó hosszú cikk.
:))

"Fuck the Kingsguard, fuck the city....Fuck the king!"

(#16028) Tapsi válasza Narxis (#16025) üzenetére


Tapsi
addikt

Ez USA-specifikus dolog, de ott a fizetések eleve más ligában játszanak, mint az itteniek. Özönlenek az álláshirdetések, és mintha egyre több lenne.

(#16029) dellfanboy


dellfanboy
senior tag

tanulmányi szerződés kapcsán mi most az átlagos feltétel Bp-n? mármint anyumat elküldeni a cég egy tanfolyamra legyen 1millió a tandíj ezt a cég fizeti cserébe hűséget kér. a kérdés az, hogy mi most az átlag hűség?1év? 2?10? a fizuja legyen mondjuk br 500, lehet akkor ugy számolni hogy 2honap csak? nektek mik mostanság a tapasztalaitok a tanulmányi szerződéssel kapcsolatban?

(nem találtam jobb topicot)

eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei

(#16030) VágniValó válasza dellfanboy (#16029) üzenetére


VágniValó
addikt

Képzés vége a dátum és onnantól számítva egy év a legtöbbször. Ami nagyon eltér cégenként az az, hogy amennyiben a dolgozó (anyukád) felmond a kötött időszak alatt, akkor csak időarányosan kell a képzés díját megtéríteni vagy van-e egyéb 'büntető' amit ilyenkor perkálni kell. Sajnos vannak olyan cégek, akik natúr extra költséget rónak a dolgozóra.

Előre meg kell kapnia a tanulmányi szerződést, azt mindenképp olvassátok át alaposan.

"Fuck the Kingsguard, fuck the city....Fuck the king!"

(#16031) Manduia válasza dellfanboy (#16029) üzenetére


Manduia
csendes tag

https://ado.hu/munkaugyek/a-tanulmanyi-szerzodes-buktatoi-es-rejtett-lehetosegei/

Itt a 3. érdekes lehet a számotokra.

[ Szerkesztve ]

(#16032) _drk


_drk
őstag

Ez a topik pörög azért inkább itt kérdezem.
Próbaidő alatt ügye bármikor fel lehet állni?
De így nap közben is ügye?
Közalkalmazott azon belül egészségugy....
Elvileg ha fel veszed a munkát köteles vagy végig nyomni a napot és mindent is megcsinálni amit mondanak....

[ Szerkesztve ]

(#16033) grizlisandor válasza _drk (#16032) üzenetére


grizlisandor
addikt

Próbaidő alatt bármikor és bármelyik fél felmondhat indoklás nélkül.
A közalkalmazotti jogviszony meg különleges állatfaj, az változtathat a dolgon. :U

(#16034) axioma


axioma
veterán

TechnoLynx cegrol van itt esetleg valaki akinek van infoja?

(#16035) kkjoz válasza axioma (#16034) üzenetére


kkjoz
újonc

Én voltam ott interjúzni még nagyon az elején (én lettem volna a harmadik alkalmazott), a főnök szakmailag nagyon ott van, CV-m alapján releváns, személyre szabott kérdésekkel felkészült az interjúra.
Másrészt eléggé megszállottnak tűnt a cégépítősdi játékkal, plusz őszintén szólva kicsit sóher is volt ahhoz képest hogy állítása szerint végtelen cashflowja volt a cégnek.

Kicsit bánom hogy nem mentem oda, de elég nagy váltás lett volna és elijesztett az alábbi hands off (;]) approach (elkezdtük tervezni az első projektemet):

"- itt egy probléma (videó-tömörítés),
- itt van pár cikk az algoritmusokról
- meg valami libraryk a githubon,
- implementáld gpu-ra, ha valami nem megy kérdezz (de amúgy én sem vágom a témát annyira)"

De abból kiindulva hogy a cég a mai napig él valószínűleg érdemben nőtt és változott.

Te hol találkoztál vele?

(#16036) axioma válasza kkjoz (#16035) üzenetére


axioma
veterán

Allasajanlatuk van linkedin-en, a szoveg alapjan tetsz, de szar helyen [=tolunk tavol] van az iroda, es azt akartam tudni, van-e ertelme energiat fektetni bele, jelentkezni hogy legalabb infokat szerezzek [nekem nem elony a sok home office, egyeni szocprob]
Na igen, a fizu is vizvalaszto lehet...

[ Szerkesztve ]

(#16037) inferno88


inferno88
őstag

Másik topik, bocsi

[ Szerkesztve ]

Semper fi!

(#16039) axioma válasza axioma (#16036) üzenetére


axioma
veterán

Raneztem mint kft, 77M Ft netto arbevetel 9 fovel, ez igy onmagaban gyanus... ha ez mind a fizukra megy, akkor is 800 brutto alatti atlagkereset egy majdnem csupa senior mernok cegnel? Bar nem ismerem a kreativ konyvelesi modszereket magyar leanyoknal...

(#16040) la_cc válasza axioma (#16039) üzenetére


la_cc
addikt

Teljesen hülyeség a nyilvános céges adatokból következni bármit így.

[ Szerkesztve ]

~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~

(#16041) Tapsi válasza la_cc (#16040) üzenetére


Tapsi
addikt

Hát, azért nem teljesen. A 77m nagyon karcsú egy 9 fős cég esetén.

(#16042) axioma válasza Tapsi (#16041) üzenetére


axioma
veterán

Csak magyar leany, szoval (gondolom?) nyereseget nem itt fog realizalni, de akkor is.

(#16043) nyunyu válasza axioma (#16039) üzenetére


nyunyu
félisten

Ha évente 17M+ÁFÁt számlázol ki fejenként, akkor tudsz kihozni minimálbér+osztalékkal nagyjából havi nettó 1M átlagot.

Ötletem sincs, hogyan lehetne az adóéket 30% alá csökkenteni.

Teljes egészében bérként bejelentve 800 nettó se maradna.

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#16044) la_cc válasza Tapsi (#16041) üzenetére


la_cc
addikt

Kreatív könyvelés? Több cég? Bármi? Ettől még lehet ugyanúgy fos hely, de csak emiatt nem kellene elkaszálni egy céget sem.

~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~

(#16045) Tapsi válasza la_cc (#16044) üzenetére


Tapsi
addikt

Persze, bármi lehet. Simán van olyan, hogy a költségközpontot kiszervezik egy cégbe. De ettől függetlenül is ez az összed elég ergya.

(#16046) bambano válasza axioma (#16039) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

az árbevétellel nemigen lehet kreatívkodni.
az annyi, amennyi számlát kibocsátottál.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#16047) axioma válasza bambano (#16046) üzenetére


axioma
veterán

Ha nem kapcsolt vallalkozas lenne logikus lenne... de ahol mind1 hogy a magyar v a kulfoldi ceg szamlajat adjak ki ott igy defaultbol nem latom - de nem vagyok konyvelo, lehet h az se mukodik valamiert.
Mindenesetre nem bizalomgerjeszto, az biztos. De ahhoz kepest meg eleg spec embereket keresnek a leiras szerint [kb. versenyprogramozoi hozzaallast], ezert neztem egyaltalan kicsit jobban bele - de lehet h ez csak egy tavoli wish-list vagy csak a marketing resze. Vagy mindezert nem full brutto fizetesben gondolkoznak...

(#16048) Night940607


Night940607
csendes tag

Sziasztok!

A minap elkezdtem linkedinen új állást keresni szoftverfejlesztőként. Mindenképpen remote pozi érdekelne alkalmazotti szerződéssel. A pozícióknál különféle helyeket látok remote tekintetében. Pl: European Union(remote), EMEA (remote). Kíváncsi vagyok, hogy ezen pozíciók esetében is alkalmazotti jogviszonyra kell gondolni, tehát nem B2B és nem kell semmiféle Kft-t meg vállalkozást csinálnom, hogy rendben legyen az adózás része?

(#16049) Tapsi válasza Night940607 (#16048) üzenetére


Tapsi
addikt

Ez mindig egyedi deal kérdése. Alapvetően lehetség az, amit szeretnél, de szerintem pont ilyen körülmények között sokkal jobb választás a contractorkodás. :)

(#16050) harylmu válasza Night940607 (#16048) üzenetére


harylmu
őstag

Cégfüggő, általában megkérdezik, hogy melyiket szeretnéd. Ha alkalmazotti, akkor egy közvetítőn keresztül alkalmaznak.

A helyedben egyébként nem fáznék ennyire a Kft-zéstől, egy bizonyos összeg felett már szemmel látható adót lehet megspórolni vele (milliók).

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.