Új hozzászólás Aktív témák
-
doc
nagyúr
válasz huskydog17 #849 üzenetére
ajjaj, ennek nagyon ugynok-szaga van...
arrol kiderult egyaltalan valami hogy mi lesz a munka? -
huskydog17
addikt
Na, megvolt a beszélgetés. Tulajdonképpen ez nem volt igazi interjú ugyanis semmilyen olyasmi kérdést nem tett fel a hölgy, mint amiket itt sokan tárgyaltak, csak személyes adatokat kért.
A ruha amiben mentem: ing, sötét farmer és sport cipő
Nagyon kedves hölgy fogadott és azt mondta, hogy 50db kérdőívet kell kezdésnek kitöltessek emberekkel és ha ez kész, akkor jöhet az irodai munka, természetesen próbaidőszakra.
Elfogadtam az ajánlatot, hiszen gyakorlatilag semmit sem veszíthetek és örlük, hogy van némi esélyem.Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
Drizzt
nagyúr
Mondjuk legutóbb szerintem teszten két másik sráccal voltam, akik egy nagyságrenddel "alkalomhoz illőbben" voltak felöltözve, de attól függetlenül visszahívtak. Következő kör: jövő péntek.
I am having fun staying poor.
-
doc
nagyúr
az emlitett elozo munkahelyemen a hr-es vette fel a seged- (illetve betanitott) munkasokat
amugy maximalisan egyetertek, szerencsere en meg csak "szabad szellemu" ill. fiatal felveteliztetovel akadtam ossze, bar a szoftverfejlesztesben ez nem igazan meglepomeg mondjuk interjuztattam is, mint fiatal es szabad szellemu
[ Szerkesztve ]
-
PazsitZ
addikt
Ebben igazad, de lásd be, a segédmunkás példád most ferdítés, mert abban a munkaköri felvételben kevés hr-es fog tevékenykedni.
Egyébként nem mindegy, hogy a cég főnöke vagy egy hr-es hallgat meg, nem mindegy, hogy a főnök esetleg idősebb, merevebb avagy fiatal "szabad szellemű" ember.
Mert egyik esetben elvárhatják, hogy igenis öltözz ki, míg a másik esetben nem számít különösebben, csak, hogy alapvetően kulturáltan nézz ki.Én azért ki szoktam öltözni, veszek egy szövetnadrágot(, nem farmert), ing, zakó, nyakkendő.
Egyébként az én esetemben ez pl. nem túl nagy felhajtás, mert a nyakkendőtől eltekintve van amikor ugyanilyen cuccban rohangálok a városban...[ Szerkesztve ]
- http://pazsitz.hu -
-
doc
nagyúr
állásinterjúra bármilyen munkára mindig szigorúan elegáns öltöny,
ez szerintem (meg ne sertodj, de) hulyeseg
megneztem volna pl. mikor elozo munkahelyemre jonnek a c*ganyok segedmunkara jelentkezni elegans oltonyben
nekem az emlitett farmer/ing/zako eddig bevalt, ketszer kerestem allast, mindketszer felvettek ilyen szerelesbenen inkabb azt mondanam, hogy mondjuk a munkahoz szukseges ruhazat "felett egy szinttel" erdemes, tehat ha pl. farmer(v. rovidnaci) + poloban dolgozol, akkor farmer/ing/zako, ha a lezseren elegans oltozet az elvart/elfogadott a munkaban (pl. az emlitett farmer/normalis ing) akkor oltony
ha meg mocskos munkasruhaban megy a melo, egy farmer + kulturalt polo boven megteszihaverom is jol nezett volna ki vizvezetek-szerelonek jelentkezve full oltonyben tuti megkerdeztek volna tole hogy "de ugye nem ilyen ruhaban akar jonni dolgozni?"
[ Szerkesztve ]
-
Drizzt
nagyúr
Én egyetlen egyszer vettem fel egyáltalán inget, ahol voltam egyszer, oda eddig mindig hívtak legalább mégegy alkalommal, szóval szerintem az öltözet nem számított. Annyi engedményt tettem ilyen szempontból, hogy nem vettem rövid nadrágot, meg pólóból se erőltettem a halálfejest.
-
huskydog17
addikt
Értem és kösz szépen a válaszokat! Holnap minden kiderül vagy mindenki derül? Remélem az utóbbi lesz
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
bambano
titán
válasz huskydog17 #837 üzenetére
állásinterjúra bármilyen munkára mindig szigorúan elegáns öltöny, fehér ing, nyakkendő, elegáns félcipő. csajoknak kiskosztüm, harisnya, körömcipő, zárt blúz.
függetlenül attól, hogy magához az álláshoz később elég a farmer meg a sportcipő is. a hr-esek elvárják, soha nem jutsz be, ha a hr-es nem érzi megtisztelve magát a ruházatoddal.
[ Szerkesztve ]
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
cucka
addikt
válasz huskydog17 #834 üzenetére
Nem feltétlenül kell öltönyben menni, ez a megpályázott munkakörtől függ. Ha az adott banknál irodai munkára vagy ügyféllel való munkára jelentkezel, akkor kötelező az öltöny, de ha mondjuk programozónak vagy karbantartónak, akkor elég, ha felveszel egy inget sötét nadrággal.
Persze ízlésesen, bő szabású gördeszkás meg hiphopper nadrág mellé bármilyen inget veszel fel, hülyén néz ki, de az ing alatt sem feltétlenül hawaii típusút értettem . Sportcipő is jó, ha mondjuk egyszerű fekete félcipő fazonú, de inkább elegánsabb bőr félcipőt vegyél fel, ha nem vagy benne biztos. -
MeTaL
tag
válasz huskydog17 #837 üzenetére
kiöltözve minden papiroddal.szvsz
-
huskydog17
addikt
Remélem nem nagy hátrány ha nem lesz nálam nyomtatott önéletrajz ugyanis azt nem tudom megoldani holnap reggelig.
Ügynök munka? Az meg mi?
Sport cipő belefér vagy inkább legyen az elegánsabb fekete?Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
doc
nagyúr
válasz huskydog17 #834 üzenetére
ING? de nem ugynok munka ugye? divat mindenfele adminisztrativ meg banki munkakent hirdetni, aztan mikor odamesz, akkor is csak azt hallod hogy "nem nem nem ugynoki melo" aztan persze a vegere kiderul hogy de. igy jart a parom is, szoval csak ovatosan
oneletrajzot nyomtatva mindenkepp vigyel. en nem szoktam nagy diszmagyarban megjelenni, altalaban farmer + ing + zako
-
localhost
Közösségépítő
Egyszer azt kérték tőlem, egy interjún, hogy mondjak három rossz tulajdonságot magamról...
Csak azt az egyet mondtam kapásból, hogy hajlandó vagyok azt gondolni magamról, hogy nincsenek rossz tulajdonságaim...
A többi kettőt már nem kérték.
¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
huskydog17
addikt
Sziasztok!
Volt már valaki állásinterjún az ING-nél?
Holnap reggel megyek hozzájuk beszélgetni, de nagyon parázok! Tudna valaki valamilyen támpontot adni, hogy mikre számítsak?Egyébként alkalmi munkáról van szó és Pécsen. Az apróhirdetések közt találtam rá, ahol csak annyit írtak, hogy 18 év feletti érettségizett embert keresnek. Miután küldtem nekik levelet és fel is hívtam őket, behívtak egy állásinterjúra, amit semmiképp sem szeretnék elszúrni, ezért kérnék most gyors segítséget!
Milyen kérdésekre számítsak illetve szükséges-e öltönybe kiöltözni?
Életem első állásinterjúja lesz így 20 évesen, remélem pozitív végeredménnyel.
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
MeTaL
tag
valaki tudna mutatni 1-2 CV mintát ? ( Nem a hagyományos profession.hu-n emg hasonlón elérhető CV mintákra gondolok hanem vmi profibbra, kultúráltabbra ) köszi.
-
Drizzt
nagyúr
-
Mawyx
őstag
Ilyen tesztfeladatokat lehet találni valahol neten? Még sose láttam és így az első jó sok állásinterjúm iszonyat pofáraesés és ledöbbenés lesz.
Egy nő gondjait amúgy sem megoldani kell, hanem meghallgatni./Eastman/ | Ami árammal működik, vagy rá lehet tenni egy számítógép tetejére, az informatikusi munka :)
-
Drizzt
nagyúr
Igen, első esetben helyileg is máshova kellett menni, mint a cég, ahová jelentkeztem.
De azért így a módszer eredményessége szerintem csökken, hiszen második alkalommal ha látod ugyanazt a feladatot, akkor könnyen lehet, hogy még akár pontosan emlékszem az eredményre is, vagy legalábbis nagyon gyorsan beugrik hogy kell megcsinálni.
Mondjuk most azok a feladatok is sokkal jobban mentek, amiket először láttam. Elsőre picit talán félválról vettem a dolgot, meg olyan hosszú volt a személyiségteszt rész, hogy már untam az egészet, léptem volna le. Mindegy, többet nem így állok hozzá, ez a tapasztalat.I am having fun staying poor.
-
Goose-T
veterán
Azért lehet ugyanaz, mert ezeket a felméréseket általában külső cégek csinálják, így több helyen is viszontláthatod ugyanazokat a módszereket.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
Drizzt
nagyúr
Voltam most egy másik cégnél első körön, itt logikai tesztsorozat volt kezdetnek. A vicces az volt benne, hogy a fele pont ugyanaz volt, mint a korábbi helyen. Mondjuk most érzésre nagyon sokkal jobban sikerült a dolog. Akkor nem is volt feladat, aminek a végére értem volna, most meg talán vagy 2 volt, amit 10-ből nem fejeztem be. Szóval most reménykedek és várok. Izgi.
-
Skyhigh
aktív tag
nézzetek szét az www.adecco.hu weboldalon
A világon 3 féle ember létezik, aki tud számolni és aki nem...
-
Drizzt
nagyúr
Nem vagyok én megszeppenve az állásinterjúkon, nem kell félteni.
Meg nem mondom már amúgy, hogy miért volt 1 óra, de eleve 3 emberrel beszélgettem, volt amikor angolul kellett, volt amikorViszont a pszichológusos teszt jó rossz volt, az nem teszik abszolút. Főleg ha végül valami ilyen hülyeség miatt nem vesznek fel. Tetszene ez a munkahely, jó helyen van, érdekesnek tűnik a lehetséges munka is, meg minden ilyesmi.
-
g@bo
nagyúr
" 7 hónapot dolgoztam életemben. "
az nem sok.
ha időd engedi, elmehetnél tét nélküli állásinterjúkra is, úgy, hogy "poénból" elküldöd önéletrajz, akár tele kamuval is, és ezeken a helyeken rutint szerzel, nem beszélve a vastagabb arcbőrröl, ami kell.... ott rendesen kiélheted magad, te vezeted az interjúztatót, meghinted kérdésekkel, átveszed a vezetést, szétszivatod, majd megalázod a minimálbéres ajánlatukkal... és végezetül, felrúgod a szemetest, és bevágod az ajtót. nem vicc, meg kell tanulni interjúra járni. sok a féreg...
1 órás interjú necces, nem azon múlik, hogy mennyit "jópofizol". Tapasztalataim szerint max 30 perc, vagy annyi se ( esetleg meglendited, mész más interjúra is, "siecc", kapós vagy... ), elmondod mit tudsz, mit kínálsz a cégnek, mien a terveid, és rákérdezel, ők mit kinálnak, munka, feltételek, és nem utolsósorban, pééééz. A pénz igényed lesz a legnagyobb mérce, majdhogynem az alapján döntenek.... utána szimpátai, határozott fellépés, ami kell.
-
Miha07
csendes tag
-
Drizzt
nagyúr
Voltam életemben másodszor állásinterjún. Az elsőn még nem nagyon tudtam túl sok dolgot mondani, mert akkor még semmi gyakorlatom nem volt, most viszont több mint 1 órás interjú kerekedett. Nagyon tetszik a cég által felvázolt jövőkép/lehetséges juttatási csomag is, remélem összejön. 3 körös a felvételi folyamat, van teszt, állásinterjú, s pszihomókus. Első kettő eddig megvolt sikerrel.
Az is jó, hogy gyakorlatilag tökéletes helyen van a cég.Mondjuk előző munkahelyemet is szerettem, csak éppen leépítés lett, mert nem tudtak megfelelő mennyiségű megrendelést szerezni. Bár már én is a felmondást fontolgattam. Nem maradt semmi időm az elvileg részmunkaidő meló mellett.
Amúgy egyik állásinterjúra se készültem. Bár akadtak sablon kérdések, de szerintem elég kevés, szerencsére. Szerintem azoknak túl sok értelme nincs.
A volt főnököm is elküldte, hogy milyen véleményt írt rólam, egy javítandó dolgot sikerült összehoznia. Meg két tapasztalatlan területet. Összességében azért jól hangzik amit írt. Eddig 7 hónapot dolgoztam életemben.
[ Szerkesztve ]
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Tudtok olyan honlapokat,ahova érdemes feltenni az önéletrajzot?(profession.hu-t kivéve)
Tigris, tigris, csóvafény...
-
Goose-T
veterán
válasz petyus980 #813 üzenetére
Így jártál. A következő alternatívák állnak előtted:
1. Örülsz, hogy van munkahelyed, nem pattogsz, és megpróbálod tisztességesen elvégezni a rád bízott feladatokat.
2. Keresel jobb munkát, majd ha biztosan megvan, akkor elmondod a főnöködnek, hogy vagy megtart több pénzért, vagy dobbantasz.Ne is remélj semmiféle jogorvoslatot; ebben a gazdasági és morális környezetben, ami jelenleg uralkodik, pillanatok alatt elvesztheted az állásodat.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
petyus980
csendes tag
Sziasztok!
Én már dolgozom egy multinál, mint IT end user support. Most rám taksálták az egész gyár facillity ügyintézését. Meg sem kérdeztek, csak bejelentették, hogy mivel neked úgyis van rá időd, mostantól ezt fogod csinálni! Szerintetek mitévő legyek? Semmilyen fizetésemelésről nem volt szó, de még a munkaszerződésemben is az informatikai munkatárs szerepel! A management persze hallani sem akar a többlet juttatásokról. Hozzáteszem most sem keresek túl jól az IT szektorhoz mérten, így meg aztán... Ugrálni nem nagyon akarok, viszont ez az új munkakör eléggé stresszes és amikor idejöttem nem erre vállalkoztam.
Bármilyen tanácsot szívesen fogadok!Üdv:
Peti -
@Pirate@
tag
Sziasztok!
Tesztírásra hívtak be KFKI Rendszerintegrációs Zrt-hez! (Pécs)
esetleg ha vkinek lenne vmi megoszható véleménye ennek kapcsán szívesen fogadnám és meg is köszönném!
Üdv!...
-
Bubee82
őstag
válasz kraftxld #810 üzenetére
A releváns szakmai tapasztalat meg bőven többet ér mint bármilyen végzettség, úgyhogy egyáltalán nem hanyagolható dolog.
Ez oké, én is egyet értek ezzel. Csak kifejezetten pályakezdő munka alig van. Már jó ideje böngészem a hirdetéseket és eddig nem sokkal találkoztam. Igazából arra volnék kíváncsi, h annak ellenére h megkövetelnek bizonyos szakmai gyakorlatot, érdemes -e mégis jelentkezni az állásra (mi baj lehet belőle alapon).
Amúgy kösz
-
kraftxld
félisten
Annyira érdemes előre dolgozni, hogy rendbe rakod a CV-t valamint kinézed az esélyes cégeket ahová esetleg jelentkeznél.
A releváns szakmai tapasztalat meg bőven többet ér mint bármilyen végzettség, úgyhogy egyáltalán nem hanyagolható dolog.
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
Bubee82
őstag
Üdv!
A tapasztaltabbaktól kérdezném, h érdemes -e állásokra előre jelentkezni? Júniusban fogok végezni és arra lennék kíváncsi, h mennyire lenne jó ötlet mondjuk úgy március környékén elkezdeni beadni a jelentkezést knb. álláshirdetésekre.
Más:
A szakmai tapasztalatok követelményét mennyire kell "komolyan" venni? Személy szerint nem tulajdonítok neki különösebb jelentőséget.
-
kraftxld
félisten
Ahol én voltam korábban, ott kb 40-50 kliens volt 5 telephelyen, valamint a központban 5 db szerverrel.
De most váltottam egy IT szolgáltató cégre, ahol kb 500 különböző nagyságú kliens van (pár gépes hálózattól a kb 100 gépig) elég jó pénzért.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
-
Boolash
aktív tag
Köszi a hozzászólásokat!
Nálatok hány kliens/szervert kellett felügyelni ennyiért? multi, vagy kis cég? én esetemben mondjuk 1 szerver, 15 kliens van kb., mindez Bp-en. Sw feljlesztés, és minden ilyesmi (DB )nem része a munkának (max külön pénzért). Elején össze kell állítani a rendszert, majd azt felügyelni, és a felmerülő problémákat javítani (felhasználók panaszai, stb... is ide jön). -
doc
nagyúr
válasz kraftxld #803 üzenetére
igen, videk mindig szarabb
en eleg hasonlo melot csinaltam, mikor eljottem a cegtol, juttatasokkal (cafeteria, otthoni adsl, stb) egyutt kb. 150-155 korul jott ki a netto
a helyemre jelentkezoktol kertek fizetesigenyt, ott nagyon durva volt a szoras, netto 90-tol kb. netto 300-ig volt minden
termeszetesen azt vettek fel, akinek semmi tapasztalata nincs, de netto 90-et kert... -
kraftxld
félisten
Nem BP-n a nettó 200 sajnos teljesen irreális erre a feladatra.
Amelyik céggel kapcsolatban voltam több mint egy évig, ott az előző informatikus kb nettó 130-at keresett, majd utána lett vállalkozóként 150+áfa, és még így is húzták egyesek a szájukat.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
Boolash
aktív tag
Sziasztok!
Érdekelne, hogy mennyit lehet kérni egy kis-közép vállalottól, ha elmennék hozzájuk rendszergazdának. Gyakorlatilag 1 tartomány kezelése, sbs2003, adatbázis, web, levelezőszerver üzemeltetés, távoli munkahely stb... és minden hardver, szoftver, hálózati stb probléma ami ott felmerülhet (és informatikai jellegű). 1 év tapasztalatom van ilyen téren. Diploma készülőben Illetve mi a helyzet, ha egy olyan cégről van szó, aminek több telephelye van (több tartomány). Akár magánban is jöhetnek az ötletek!
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
JobAngel - Az álláskeresők védangyala
- Facebook és Messenger
- Google Pixel topik
- Hardcore café
- Asszociációs játék. :)
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Politika
- Retro játékok
- Szemünk előtt az ultravékony S25 Edge
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest