Hirdetés
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Natív ARM Android appok futtatása emulátoron
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Digitális Állampolgárság Program
Új hozzászólás Aktív témák
-
Goose-T
veterán
válasz kraftxld #747 üzenetére
Ha már ennyit foglalkoznak veled, az jó jel. Nekem is volt egy ilyen nemrég, voltam egy csomó interjún, sokáig húzódott a dolog, de végül meglett az eredménye: október elején kezdek egy király pozícióban náluk.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
kraftxld
félisten
A telefonos interjú még a fejvadásszal volt, az önéletrajzban pontosítottunk pár dolgot, kérdezte, hogy miért mennék el a jelenlegi munkahelyemről, mennyi idő szükséges, hogy átvegye valaki a helyemet a korábbi munkahelyen, hobbiról, társasági ténykedésről is kérdezett, bérigényről is feljött a szó, korábbi munkatapasztalatokat kellett részletezni.
Azután angolul is hasonlókat kérdezett.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
kraftxld
félisten
Tegnap voltam interjún.
Kb fél órával korábban érkeztem, teljesen korrektek voltak, megkínáltak ásványvízzel, leültem olvasgatni amíg nem jött a HR-es (közben rácsörögtek hátha ráér korábban, de nem volt szabad hely az interjúra+tesztre). Elüldögéltem a fél órát, jött is a HR-es, majd bementünk egy tárgyalóba, ott volt egy kb 1 órás esszé jellegű feladatsor angol nyelven, itt a 7 kérdésből mind a 7-re sikerült válaszolni, igaz az egyikre kicsit hiányosan, majd rácsörögtem a HR-esre, hogy végeztem, utána volt egy 20-25 perces magyar-angol beszélgetés a korábbi munkákról, mire számítok itt, pontosan mi lenne a munka, célokról, mit várok az új helytől, miért váltok stb.Ez már a 2. kör volt, megelőzte egy szintén magyar-angol nyelvű telefonos interjú, ha a mostanin is túl leszek aztán jön a leendő főnökömmel való telefonos szakmai, hr főnökkel telefonos, meg egy külföldi partnerrel szintén telefonos megmérettetés
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
Magnum_
nagyúr
hova irhatom azt, hogy állást keresek?
I humbly and respectfully decline™
-
g@bo
nagyúr
ez bizony igy igaz.
de ha valami tróger melóhelyre mész, ahol kb ismered a bérszinvonalat, akkor érdemes alálőni. bár, utána fáj a fej, hogy bagóé aláznak.
igy jártam én is, felvettek 100k nettó + 20k célprémiumé területi képviselőnek, lerabolta a 30k caffeteriat....( nem kérted, nem kapsz, meg egyéb hüjed dumák ) a lehető legkisebb lére jelentett be, a kialkudott nettó bér csak az adójóváirással (9000) jött ki, miközben a számlázó lány többet kapott bent.
megszivattam magam, el is jöttem 2 héten belül.
szarrágó, kétszínű férgek is voltak.... tanultam belőle.
-
doc
nagyúr
azert a tul alacsony fizetesi igeny sem jo, akkor azt latjak hogy nem becsulod, illetve alulertekeled magad - vagy tenyleg csak annyit ersz...
a mostani munkahelyemen pl. azt mondta a fonok, hogy sokallja amit kerek, igy az elso par honapban kevesebb fizetest kapok, de ha meg van velem elegedve, akkor utana megadja amit kertem
ha eleve kevesebbet mondok, akkor alighanem maradtam is volna ugy... -
footy
addikt
Sziasztok!
Egy ügyféltámogatási munkatársnak mennyi a reális bérigénye (Debrecen)? Pályakezdőként kérdezem ezt.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Az általános iskolát bele kell-e írni az önetrajzomba a tanulmányok részhez?
-
VarLac
újonc
Hali mindenkinek. Főleg éjjeli baglyok!
azonnali állást kínálok átmenetileg vagy hosszútávra ez rajtad múlik. netkávézba keresek éjjelre személyzetet! munka nemsok, mármint a tiszta munkaidő, sok lehetőség van közben mással pl tanulással vagy netezéssel elütni az időt!
órabér 400Ft! heti 3, 4 vagy 5 napra akár....
hívjatok nyugodtan: Varga László: 06202915554
-
normal
tag
Hmm, nem kéne egy HR-es topicot inditani?
Ahol konkrétan leirnánk, melyik cégnél, ki, és milyen HR-es volt?
Ez nem sérti a CÉG érdekeit, sőt, inkább segiti a munkaadói, és munkavállalói oldalt is.Nos?
Szikrázik a köd, csicseregnek a varjak, virágzik a penész! Csuhaj!
-
molly_7
csendes tag
Sziasztok!
Programtervező infós vagyok, de még nem végeztem viszont muszáj levelezőre adnom a sulit és melóznom, nem tudtok valami jó oldalt ahol kigyúrhatom magam php-ból? vagy flash is érdekelne.[ Módosította: tiv83us ]
-
kraftxld
félisten
válasz kraftxld #731 üzenetére
Na, ez megtörtént.
Először magyar nyelven folyt a társalgás, a CV részletei lettek lepontosítva, majd idegen nyelven is kb ez, 1-2 személyesebb dologgal - hobbi, szabadidő stb - fűszerezve, az elején nem voltam valami pörfekt de a végére azért jól belejöttem.
-
kraftxld
félisten
Holnap lesz egy idegen nyelvű telefonos interjúm, valakinek volt már tapasztalata ilyennel? Miket szoktak kérdezni, mire kell figyelni, egyéb tanács?
-
ITmunka
csendes tag
Hello
Én a Kelly Services-nél dolgozom, tehát látok pár embert állásinterjún . Öltöny azért tényleg nem oylan fontos, de ha jól érzed magad benne akkor egészen nyugudtan. De ha nem akkor egy sötét nadrág meg egy ing azért jó ha van ja és az egyik kollégám blogján találtok sok hasznos infót ami segíthet egy interjúra való felkészülésben: http://spillerlaszlo.wordpress.com/
Ha bármi kérdésetek van kérdezzetek nyugodtan: akos_fazekas@kellyservices.hu
-
Biaggio
őstag
válasz netmesterke #727 üzenetére
Nem tudom, ők nem fogalmaztak világosan, vagy te értettél félre valamit, én spec nem szeretem, ha ilyen "félreértés" van. Ez még azért korrekt pénznek tűnik. A benzinpénz adóügyben költségtérítés, bár nekem picit fura, hogy bérlet ÉS benzinpénz is van (általában az egyiket adják, mint a munkába járás támogatása, mert vagy autóval mész vagy tömegközlekedéssel)
-
Biaggio
őstag
válasz netmesterke #725 üzenetére
Nekem ez elsőre abszolút jónak tűnik, pláne a cafeteria+bérlettérítés miatt (ez havi 28k körül van). Kérdés, mekkora a felelősség, mennyi a valós munkaidő, esetleg kérdezz utána, az előző kolléga miért hagyta ott a pozíciót
-
netmesterke
aktív tag
válasz RoyalFlush #724 üzenetére
Sziasztok!
Egyik műszaki áruházban szereztem "rendes" állást (Zepter fúj). Áruhitelt intézek majd Ez fixen fizet. Bp-en van. 160-at mondtak bruttóban. Ez szerintetek jónak mondható? Tök pályakezdő (közg.érettségi)
vagyok. Ja, és havi 20 cafatéria meg bkv bérlet térítés jár hozzá... -
RoyalFlush
őstag
Azzal nyitott a hölgy, hogy nincsenek nála a beadott pályázatok, ezért szeretné, ha szóban elmondanám az önéletrajzomban leírtakat. Persze, persze .. Nem mintha gondot ozkozna a társalgás .. és nem is okozott
“Mankind invented the atomic bomb, but no mouse would ever construct a mousetrap.” Albert Einstein
-
doc
nagyúr
IT-ben leginkább a tapasztalat számít. persze ezt valamikor meg is kell szerezni, szóval eleinte muszáj "szarabb" melókat bevállalni, amire később lehet hivatkozni
meg ezen a területen amúgy is a gyakorlatban szerzi meg az ember a tudást, a suli, tanfolyam édeskevés
én is most kerestem állást, és több helyen is mondták hogy felvennének, és elég jó kis helyek voltak. pedig semmi szakmai papírom nincs (illetve valahol van egy szoftverüzemeltetői, de fejlesztői munkakörben ez nem igazán szempont ), viszont vannak referenciáim, meg tapasztalatom, és ez lazán übereli a diplomát, bár a fizetésnél lehet szempont a megléte/hiánya -
Biaggio
őstag
A profession regisztráció során van egy kifejezetten OKJ-s rész, a főiskola/egyetem után. Általánosan azt tudom mondani, hogy a diplomák magas száma miatt sajnos nehéz szakképzettséggel elhelyezkedni. Bár az IT szektor kevésbé ismerős számomra, úgy gondolom, a nyelvtudáson és a konkrét szakismereteden múlik (pl. milyen programnyelveket, rendszereket, stb. ismersz profin), milyen állásokat tudsz eséllyel pályázni: [link]
-
04ahgy
nagyúr
Sziasztok!
Egy ilyen rendszerinformatikus végzettség mire elegendő, mit lehet vele kezdeni? Egyetem mellett elvégeztem, és érdekelnének a lehetőségeim. Ki mit tudna elmondani, mert nekem fogalmam sincs, milyen állásokra pályázhatnék ezzel.
Sőt, azt sem tudom, hogy ez minek számít. Pl. a profession.hu-n lehet szűkíteni a végzettség szerint. Választható a középfokú és a felsőfokú. Az enyém az OKJ jegyzék szerint "emelt szintű szakképesítés", mert az 52-vel és 33-mal kezdődőek ugyebár a középfokú képzések. Most melyek közt kereshetek?
Az OKJ oldala ezt írja erre vonatkozóan: "Emelt szintű szakképesítés
Országos Képzési Jegyzékben szereplő, 54-gyel kezdődő OKJ-számú, érettségihez vagy érettségihez és meghatározott szakmai előképzettséghez kötött szakképesítések. Ezeket a szakképesítéseket korábban felsőfokúnak nevezték."Köszi a segítséget előre is.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
coleen
aktív tag
válasz corlagon #719 üzenetére
Igen corlagon, tényleg kb. sales team leader lehet a megnevezésem, de mivel magyar középvállalatnál vagyok, itt nincsenek ilyen szép angol kifejezések, és sajnos olyan bérek sem, mint a multiknál, ezért is jönne jól most egy váltás. Mivel sajnos én kvázi vezetőként annyit keresek, mint egy három műszakban dolgozó CNC esztergályos, akiket természetesen tisztelek és becsülök, csak nem ezért tanultam és szenvedtem ennyit.
-
corlagon
senior tag
Sztem a kollega arra akart - kisse erdekes stilusban - utalni, h a "vezeto" definiciojat, foleg nagycegeknel picit magasabb szintre szoktak hasznalni. Az alapjan amit leirtal, fizu + emberek, te kb. sales team leader lehetsz ha jol gondolom. Mondjuk ebbol siman lehet egy mgr-i allasra palyazni. Tanacsokat meg sztem mindenhol erdemes keresni, ingyen van es neha meglepoen jo dolgokra akadhat az ember...
-
coleen
aktív tag
Nem tudom kedves gábbor, hogy kit tartasz alkalmatlannak, jelenleg a 3. diplomámat csinálom, 3 nyelvet beszélek, valamint jelenleg 5 megyében én felelek a cég értékesítéséért és képzem az új értékesítőket. Csak úgy éreztem, hogy a havi nettó 150-200-al nem igazán vagyok megelégedve és természetesen ezek után igent mondtam egy vezetői interjúra, mivel megkerestek. "Bódli" tanácsokat pedig azért kéregettem, mert kimondottan executive interjúban még nem volt részem. Ennyi.
-
gábbor
tag
"az ilyen emberek miatt tart itt ez az ország"
Ja, persze! Nem véletlen azok az emberek miatt, akik amúgy teljesen alkalmatalok vezetői állásra, mert fogalmuk sincs még olyan pitiáner dolgokról, mi történik egy vacak interjún, valamit egy internetes fórumon hazudoznak össze vissza, iszonyat bódli tanácsokat kéregetve?
-
siemenss65
tag
Egyelőre igényfelmérés céljából:
olyan, az átlagosnál jóval nagyobb műszaki érdeklődéssel megáldott jelentkezőt fogok keresni, aki vagy dolgozott már televízióban, vagy a diplomamunkáját broadcast-technika, média témakörben írta-tervezi megírni egy éven belül. Ideális, ha már dolgoztál is tv playout stúdióban, mert első blikkre elég szédítő a rendszer.
Növekedünk, utódnevelésről van szó, hosszú távra. -
g@bo
nagyúr
válasz RoyalFlush #712 üzenetére
rengeten ilyen állás van. sőt, egyre több. de ajánlanak 40 nettót, + jutalék, ami véleményük szerint minimális szorgalommal brutális lé lehet.
feldobtam magam a profession.hu ra, jött tucatjával a tré meló.
bank, biztosító, brókercég.... mind a szánalmas jutalékkal jött, persze mindig lapitottak a főbb kérdésekben a görcsök.... idővel elszállt az agyam, és az első kérdésem az vót, mennyi a fix pénz, hogy alakul a munkaidő és a munkavégzés helye. és innentől jött a mellébeszélés. akor már tudtam, ez nem az én pályám, de mivel mobilhívás, hadd győzködjön személyes találkozó végett, ketyegjen neki a szla, aztán nem megyek ugyse el.
legutoljára egy félmultinál voltam, 1 hét próbameló után kaptam meg munkaszerződés. rossz látásom azonnal javult, mikor megláttam a kialkudott nettó csak az adójóváirással annyi, a meglengetett caffeteria elpárolgott, a 9 órás munkaidő alap, napi beszámoló, mit miveltél..... nyátok.
[ Szerkesztve ]
-
g@bo
nagyúr
válasz RoyalFlush #708 üzenetére
" teljesítményorientált jövedelmet, fiatalos csapatot, folyamatos fejlődési lehetőséget "
sablonduma.
havi fix 2 kilóról beszéljen, a többi porhintés.
Amit kínálunk:
-Versenyképes jövedelem / 80 nettó ........../
-Fiatal, dinamikus csapat / kit érdekel? /
-Kellemes munkakörnyezet / 45 fokos raktár / -
Goose-T
veterán
válasz RoyalFlush #708 üzenetére
Hirdetésszervező? A leírásod alapján akár szórólapozás is lehet...
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
RoyalFlush
őstag
Megkeresett telefonon egy hölgy az egyik cégtől. Dióhéjban: teljesítményorientált jövedelmet, fiatalos csapatot, folyamatos fejlődési lehetőséget kínálnak. Hirdetésszervezői állást kellene betölteni. Jövőhétre beszéltünk meg egy személyes találkozót.
Mi a véleményetek, tanácsotok (mire számíthatok)? Előre is köszi
(#709) Goose-T: feladatok: újsághirdetési felületek személyes értékesítése; meglévő partnerkör megismerése, kapcsolatok ápolása; új ügyfelek felkeresése, új piaci lehetőségek folyamatos feltárása.
[ Szerkesztve ]
“Mankind invented the atomic bomb, but no mouse would ever construct a mousetrap.” Albert Einstein
-
Biaggio
őstag
Nehéz, abból a szempontból, hogy olyan típusú kérdésekre keresik a választ szerintem, mint:
- képes-e ez a jelölt motiválni és dolgoztatni ezt a csapatot ilyen munkaidőbeosztásban? (mit tennél, milyen "eszközöket" vetnél be, stb.)
- mennyire vált be a mostani/előző munkahelyén, mint vezető? (erre érdemes jó példákkal készülni, olyan valós helyzetekkel, amikben jó vezetőként tűntél fel)
- milyen szakmai tapasztalatokkal rendelkezik a területen? (hiszen a tisztelet jó része ebből fakad)Választékos beszéd: a népszerű sablonoktól mindenképp óvakodnék, nem kell szakszavakat vagy zsargont sem nagyon használni. Nyilvánvalóan a szleng és a csúnya szavak használata kerülendő, de más aranyszabály nincs. Ne beszélj túl sokat, ne kelljen harapófogóval kihúzni belőled a választ.
Menő ruhák: én nem javaslom, férfiaknál egy elegáns öltöny, ing, nyakkendő (mintha tárgyalásra érkeznél). Fontos dolog a külső, az ápoltság, de nem minden és nem ennyire.
-
coleen
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, kicsit komplex, főleg a tapasztaltabbaktól várok segítséget.
Az a helyzet, hogy az első olyan interjúra megyek életemben, ahol vezetői pozícióról van szó.
Mondhatni, hogy középvezető, vagy talán "felső-közép", vagyis kb 20-30 embert kell koordinálni, a munkaidő rugalmas, annyit sikerült kinyomoznom, hogy nem ritka, hogy ez a "rugalmas" napi 20 órát jelent és a főnökeim nem lesznek tekintettel a magánéletemre, viszont a fizetés nagyon magas.Jelenleg is vezetőként dolgozom, de nem olyan élesen, mondhatni, h 3-5 embert adnak folyamatosan a kezeim alá és azoknak vagyok a mentora, ill. koordinátora.
Szóval tudtok-e valami jó ötletet egy ilyen interjúra, hogy mennyire kell máshogy viselkedni, mint akkor, amikor "pályakezdőként" mentem el egyre. Gondolok ill. a nagyon választékos beszédre, a legmenőbb ruhákra stb stb stb.
Köszönöm annak előre is, aki segít!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
JobAngel - Az álláskeresők védangyala
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest