Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#8001) estikornel válasza kstcsk (#7996) üzenetére


estikornel
tag

Ezt jó, hogy megemlítetted, milyen önéletrajz legyen nálam mindig? Itt leginkább a típusára gondolok mert most Europassos van frisstett, szóval az naprakész. Hagyományossal esetleg nagyobb sikert lehet elérni?

Voltam már egyébként munkaügyi központban is, ahol ajánlottak egy állást amiről már kb 1.5 hónapja tudok. GSM bolt, aminek területe úgy 15 négyzetméter, be kell ülni egy üvegpult mögé és várni a vevőket ezt mindössze nettó 95-ért. Ez az utolsó backupom, ha februárig semmi előrelépést nem tudok..

Megpróbálom szerintem még a székesfehérvári euronicset, mert itt nálunk már nem keresnek (se hivatalos oldalukon, sem prof.hu-n sem). Sajnos elég gyér a felhozatal egyébként itt a városban és a körzetünkben, vasmű és a hankook a két legfőbb munkalehetőség.

(#8002) SOAD19 válasza xEon1337 (#7994) üzenetére


SOAD19
addikt

"Ez a 110.000 nettó nekem nagyon kevésnek tűnik, még egy betanított munkás is többet kell keressen ennél azért manapság Magyarországon."

Sajnos nem ez a valóság az ország nem nyugtai részén. Itt Debrecenben, egy amerikai multinál dolgozok, ahol igencsak nagy értékű termékeket gyártanak. Most emelték fel a gyártásban dolgozóknál a fizetést 770-es (2015 szeptemberében 650-nel vettek fel) bruttó órabérre (90k környékén jön ki nettóban). Igaz cafeteriaval kicsit több is összejön a 110k-nál.

[ Szerkesztve ]

(#8003) Cathfaern válasza estikornel (#8001) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Székesfehérváron nem próbáltál körülnézni? Tudom lakás nem ott van, de azért nem akkora távolság, hogy ne lehetne bejárni (feltéve, hogy a munkáltató fizeti, mert amúgy nem éri meg). Tuti több álláslehetőség és magasabb fizetések vannak ott.

SOAD19
Ország nyugati (nem győri) felén se jobb a helyzet. Persze a cégek meg sírnak, hogy nincs munkaerő, na vajon miért...

[ Szerkesztve ]

(#8004) SOAD19 válasza Cathfaern (#8003) üzenetére


SOAD19
addikt

Azért egy fokkal, csak jobb a helyzet, mint errefelé, de nyilván ott sincs Kánaán. 2-3 hónap múlva valószínűleg felmondok és kb. 9 hónapig, csak tanulásra fogok koncentrálni (angolra rágyúrni, ill remélhetőleg CCNA tanúsítvány megszerzése). Hátha kijön a lépés, és sikerül egy kicsit előrébb jutni az életben, így majd 32 évesen. Legrosszabb esetben visszamegyek a mostani melóhelyemre, ahol az új embereket többel veszik fel, mint amenyit a régi dolgozók keresnek. A műszakomban tízen x éve ott dolgozó kolléga kevesebbet keresett nálam is, a mostani fizetésemelési időszakban, ha minden igaz ők kicsit többet kaptak, amit nem is sajnálok tőlük.

(#8005) kstcsk válasza estikornel (#8001) üzenetére


kstcsk
tag

Én maradnék a hagyományosnál. Nézd, nem életed munkahelye lesz, de a GSM boltos nem tűnik vészesnek, még pénzben sem (viszonyítási alap legyen a Hankook...). Bármikor válthatsz ha lesz jobb.

[ Szerkesztve ]

(#8006) Vesporigo válasza estikornel (#8001) üzenetére


Vesporigo
aktív tag

Én is javaslom, hogy nézz körbe Székesfehérváron, ha más nem, az IBM-be úgyis keresnek embert. Néha ki lehet fogni munkát 0 tapasztalattal is, viszont egy kis angol nyelvtudás kell, de tényleg minimális. Azt hiszem, Linkedin-en láttam hirdetéseket onnan. Pár hónapot/évet lehúzol ott, közben körvonalazódik, mit is szeretnél csinálni és olyan irányba nézelődsz tovább. Plusz ekkor már munkatapasztalatod is lesz IT szektorból. Meg munka mellett tudod magad képezni is. Úgy tudom, a cég támogatja a bejárást más városból is.
Ugródeszkának mindenképpen jó... :)

(#8007) spiky03


spiky03
veterán

Felsofokú OKJ-s tanfolyamokban van fantázia? Egy olyan bizonyítvánnyal lehet valamit kezdeni a munkaerő piacon?
Most ingyenes képzés van és lehet kéne valamit csinálnom. :)
Amire gondoltam az esetleg CAD-CAM, vagy esetleg Gazdasági informatika, esetleg valami web programozás/fejlesztés.

Amim eddig van, Infós középsuli, Műszaki számítástechnikusi technikus, Szoftverüzemeltetői OKJ-s.

Meg 8 éve bankban melózok, ilyen adatszolgáltatóként, exeles kimutatások, ügyintézők menedzselése, technikai támogatásuk.

Köszönöm a tanácsokat. :R

Jah és Budapesten. :)

SuperHeRo - Eladó! Anthem MRX710 + extrák!

(#8008) Tapsi válasza spiky03 (#8007) üzenetére


Tapsi
addikt

CAD-CAM-mel elmehetsz rajozolónak fejlesztő cégekhez, ott szerintem bruttó 300 a realitás. A webben lehet fantázia, de csak akkor, ha jó a tematika és a tanár. Mellette nyilván önfejlesztés, de a senior PHP fizuk kezdenek normális szintre kerülni.

(#8009) dkaro válasza spiky03 (#8007) üzenetére


dkaro
őstag

Nekem bejött. De utána mindenképp tovább kell tanulni/fejleszteni magad.

(#8010) spiky03 válasza Tapsi (#8008) üzenetére


spiky03
veterán

Köszönöm az infókat. :R

@(#8009) dkaro
Neked is köszi. :R
És melyik is jött be? :)

Amúgy milyen cégekhez lehet ezekkel az OKJ-s képzésekkel elmenni dolgozni? Akár a CAD-el, vagy a webes programozással?
Meg ezekkel lehet keresni mondjuk nettó 250 ezeret vagy felette?

SuperHeRo - Eladó! Anthem MRX710 + extrák!

(#8011) rasotamas


rasotamas
veterán

Sziasztok.
29 éves, villamosmérnök, 4 éve végeztem a Kandón, műszer-automatikán.
Ott beágyaztam, 8bitAVR, C, perl.
Azóta 2*7 hónap szerszámgép és célgép PLC-vel, majd 2 és fél év beágyazott tesztelés autóipari multinál, oszcilloszkóp, teszttervek készítése, kézi és automatizált tesztek lefuttatása, dokumentálás, code inspection.
Ezt már kezdtem is unni, eddig is gondolkodtam a váltáson, bár majdnem 500 bruttót kapok. Épp nemrég bíztak rám némi fejlesztést, erre bejelentették, hogy pár hónapon belül megszűnünk. Bármelyik nap kaphatok egy 3 hónapos felmondólevelet, a 3 évet és ezáltal a végkielégítést 99% hogy nem érem meg itt.

Leginkább beágyazott fejlesztői irányba szeretnék haladni, de semmiképp nem akarok kevesebbet keresni mint most, sőt, inkább 6-ot szeretnék.
Merre érdemes elindulni? Nem tartom már magam junior mérnöknek hogy 4 bruttóért dolgozzak, de a szenior pozíciókhoz ahol a 6-ot lazán meg lehet kapni szerintem kevés vagyok, talán tesztelésben nem.
Esetleg érdemes lehet-e ráfeküdni valamire a hátralévő 3 hónapban ami nagyon sokat dobna a reális fizetésen?
Mikor érdemes jelentkezni? Voltam már 2 interjún, a május-júniusi kezdés hallatára eléggé furcsán néztek rám, addigra tuti betölti más, szerintem március-áprilisi interjún kaphatok így munkát.
Merre megy a piac? Mit érdemes villamosmérnökként csinálni, tanulni, merre felé haladni?

https://tinyurl.com/rasoapro

(#8012) djgeg


djgeg
őstag

Ahoy,
Shiwaforce-al kapcsolatban van valakinek tapasztalata?

:R

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#8013) dkaro válasza spiky03 (#8010) üzenetére


dkaro
őstag

Rendszergazdát csináltam, majd mérnökinfo bsc majd certek.
A többi kérdésedre nem lehet válaszolni.:)

(#8014) spiky03 válasza dkaro (#8013) üzenetére


spiky03
veterán

Köszi és akkor ezekkel eltudtál helyezkedni Pesten jó állásban?
Vagy milyen állásokat lehet ezzel megpályázni?

SuperHeRo - Eladó! Anthem MRX710 + extrák!

(#8015) szucstom


szucstom
őstag

Sziasztok!

"Friss" OKJ rendszergizda végzettséggel keresnék állást, szinte bárhol az országban (elsősorban Miskolc, Nyíregyháza, Debrecen, esetlegesen Bp), költözési hajlandóság egész magas. Tudom, egyetemről jötteket jobban keresik, de az nem volt opció eddig (mostani meló mellett nem tudnám megoldani).

Ha esetleg valakinek van jó ötlete, azért hálás lennék :D

PS4 ID: Z0D14C_1990; Manjaro KDE

(#8016) freaghill válasza szucstom (#8015) üzenetére


freaghill
őstag

Én nekem is OKJ-s végzettségem van, ITSH-hoz felvettek, onnan meg dobbantottam, arra jó volt.

(#8017) szucstom válasza freaghill (#8016) üzenetére


szucstom
őstag

ITSH mint IT Services Hungary? hát, kezdésnek nekem is jó lenne, csak épp angolom nem tökéletes. ráadásul most ahogy hallottam főleg németeseket keresnek.

PS4 ID: Z0D14C_1990; Manjaro KDE

(#8018) juliabrilke válasza szucstom (#8015) üzenetére


juliabrilke
addikt

Ha Debrecen, akkor szerintem ITSH.
Bár kérdés, hogy mekkora szakmai tudásod van, mert egy végzettség magában nem sokat ér.

(#8019) szucstom válasza juliabrilke (#8018) üzenetére


szucstom
őstag

Hát pályakezdő vagyok etéren, szóval eddig max. elméleti téren vagyok "jó". Gyakorlatban azért tudom, hogy más tészta, mert sokszor hiába tud vmit az ember, ha gyakorlatban nem működik a dolog. Nem akarok egyből több százezres fizetést, egyenlőre nekem egy olyan pozíció is megtenné, ahol gyakorlatban is jól el tudom sajátítani a dolgokat és tanulhatok a tapasztaltabb emberektől. Mint írtam, az angolom nem túl erős (mondhatni, hogy folyamatos angol beszéd az nincs, de a leírt angol szöveg átlag 80-90%-át megértem).

PS4 ID: Z0D14C_1990; Manjaro KDE

(#8020) Mercutio_ válasza szucstom (#8019) üzenetére


Mercutio_
félisten

Úgy őszintén: Mivel töltöttétek az időt az OKJ alatt, hogy nincs semmi gyakorlati tapasztalatod? Mert az elméleti tudás üzemeltetésben nagyon-nagyon csak a beugró.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#8021) juliabrilke válasza szucstom (#8019) üzenetére


juliabrilke
addikt

Persze, hogy te is sok fizetést akarsz, ezért dolgozol te és mindenki más is. :D

Papíron sokan képzettek sajnos, de amikor felvételiztetés van, akkor sok embernél kiderül, hogy valahogyan elvégezték az iskolát, de sajnos sok szakmai tapasztalatuk nincs. Pályázz meg egy ITSH állást és ha felvesznek, akkor pár év után próbálkozhatsz magasabb pozícióval akár más cégnél is.

(#8022) szucstom válasza Mercutio_ (#8020) üzenetére


szucstom
őstag

Sajnos sikerült egy olyan sulit kifognom, főként elméletre mentek rá (jó, voltak "gyakorlati" órák), de olyan, hogy esetleg egy cégnél tudnánk vmit tanulni, csak az első végén volt lehetőség, max 2 hétre. (80 órás gyakorlat szükségeltetett). Ezek a cégek meg persze nem igazán foglalkoztak velünk, gondolván úgyse lesz belőlünk semmi.

"az elméleti tudás üzemeltetésben nagyon-nagyon csak a beugró". Ezzel totálisan egyetértek. Ezért is írtam, hogy nem akarok több százezres fizetést (persze kezdésnek), előbb tapasztalat legyen, aztán ha az megvan, jöhet a nagyobb fizetés. Tervben lenne a Cisco féle CCNA vizsga is, csak arra még nincs keretem egyenlőre.

Tavaly októberben (nemsokkal a vizsgám után) Miskolcon lett volna egy állami cégnél lehetőség rendszergazdának, csak több olyan dolog is volt az interjú során, amin már megbukott a dolog. Magyarán olyan szinten univerzálisnak kellett lennie a "jelöltnek", hogy a fizetés amit kínáltak az a feladatokhoz mérten nagyon kevésnek bizonyult. 100 alatti fizetés (még a mostanit se érte volna el) cafeteria egyenlő a nullával. Igaz, nem ismerem túlzottan a rendszergazdák kezdő fizetését, de sztem nem minimálbérrel kezdődik.

[ Szerkesztve ]

PS4 ID: Z0D14C_1990; Manjaro KDE

(#8023) FLx válasza Mercutio_ (#8020) üzenetére


FLx
addikt

Csak azt tudom elképzelni, hogy egy másik főállás mellett csinálják meg sokan, mielőtt szakmát akarnak váltani. Egyébként véleményem szerint az IT tipikusan olyan terület, ahol semmit nem érnek ezek az OKJ képzések, minden megtanulható otthon az internetről még beruházni sem kell hozzá semmibe. Mondom ezt úgy, hogy van nekem is kettő, mert középsuliban anno unatkoztam.

(#8024) freaghill válasza szucstom (#8022) üzenetére


freaghill
őstag

Ha ITSH-hoz mész mondjuk networkre akkor esélyes, hogy elküldenek egy CCNA-re.

(#8025) Mercutio_ válasza szucstom (#8022) üzenetére


Mercutio_
félisten

CCNA-ban már csak a vizsga hiányzik, a feladatokat végigvetted?

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#8026) szucstom válasza Mercutio_ (#8025) üzenetére


szucstom
őstag

A teljes tanfolyam kellene

PS4 ID: Z0D14C_1990; Manjaro KDE

(#8027) Mercutio_ válasza szucstom (#8026) üzenetére


Mercutio_
félisten

A tanfolyam anyagát megtalálod a neten, és itt is van Cisco topic, ahol rengeteg segítséget kaphatsz.
Viszont nem igazán látom a tenniakarást...

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#8028) freaghill válasza Mercutio_ (#8027) üzenetére


freaghill
őstag

Így van, CCNA nem egy nagy dolog, könnyen meg lehet szerezni.

(#8029) szucstom válasza Mercutio_ (#8027) üzenetére


szucstom
őstag

A tenniakarással nem lenne gond, csak ha jól tudom nem egy olcsó mulatság maga a tanfolyam + a vizsga.

PS4 ID: Z0D14C_1990; Manjaro KDE

(#8030) freaghill válasza szucstom (#8029) üzenetére


freaghill
őstag

Most írta, hogy az anyag fenn van neten, így nem is kell a tanfolyamot kifizetni csak a vizsgát.

(#8031) szucstom válasza freaghill (#8030) üzenetére


szucstom
őstag

Tudtok mondani esetleg egy honlapot, ahol megtalálom?

PS4 ID: Z0D14C_1990; Manjaro KDE

(#8032) Mercutio_ válasza szucstom (#8029) üzenetére


Mercutio_
félisten

Ha lenne tenniakarás, akkor a nem túl kemény OKJ-s tanfolyam alatt már foglalkoztál volna a cisco-val is.

Leírtuk, hogy van itt Ph-n Cisco topic tele rengeteg infóval - igen, a tanfolyami anyagra vonatkozóan is -, vetted a fáradságot és rákerestél, beleolvastál?

Ne várd már, hogy még ezt is más oldja meg helyetted.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#8033) szucstom válasza Mercutio_ (#8032) üzenetére


szucstom
őstag

Nem várom el, hogy más megoldja helyettem, csak gondoltam hátha tud vki egy kis segítséget adni kezdésnek. Na mindegy, azért kösz az eddigieket.

PS4 ID: Z0D14C_1990; Manjaro KDE

(#8034) grizlisandor


grizlisandor
addikt

Tegnap csörög a telefon, nézem egy német szám, mondom biztos kint dolgozó haver hív. Nem nyert, mert az EON-tól hívtak, hogy aktuális még a tervelőkészítő munkakörre a jelentkezésem? :) Mondtam neki, hogy igen; lebeszéltünk keddre egy telefonos interjút.(csodálkoztam, hogy nem skype) 20-30 percig fog tartani, elmondása alapján.

Tanácsok?

(#8035) freaghill válasza grizlisandor (#8034) üzenetére


freaghill
őstag

Vedd fel a telefont. ;]

(#8036) Tapsi


Tapsi
addikt

Szerintetek van bármilyen certi/tanfolyam rendszerszervezőknek/architecteknek?

[ Szerkesztve ]

(#8037) djgeg válasza Tapsi (#8036) üzenetére


djgeg
őstag

Van pár [link]
Igaz én eddig egyetlen open CA-s certis embert láttam a közelmúltban, de azt is szerintem a cég nyomatta neki, hogy kell ahol előtte dolgozott.
Amúgy meg amik érnek is valamit eléggé specifikusak, de egy ITIL v3 pl jó alap szerintem vagy Six Sigma, de attól függ merre megy az ember.

[ Szerkesztve ]

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#8038) juliabrilke válasza Tapsi (#8036) üzenetére


juliabrilke
addikt

CITA és CEA, de szerintem nem sok értelme van, fontosabb a tudás.
Nem egy cégnél van belsős saját certifikáció viszont, kérdés más cégnél mennyit érsz vele ha esetleg később váltasz munkahelyet.

(#8039) lorcsi


lorcsi
veterán

szerintetek itt ez menynire van jól megfizetve?

(#8040) Cathfaern válasza lorcsi (#8039) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Feladatok típusa alapján ez 2-3 ember munkaköre. A kérdés csak az, hogy mennyiségileg mennyi :)

[ Szerkesztve ]

(#8041) fasyrt válasza grizlisandor (#8034) üzenetére


fasyrt
őstag

Szek, asztal, nyugodt, csendes környezet, vezetekes telefon (iranyitsd at mobilrol), papir, toll jegyzetelni. Bar jellemzöen ugyis teged fognak beszeltetni. Aludd ki magad, legy friss.

(#8042) Ursache válasza fasyrt (#8041) üzenetére


Ursache
senior tag

Vezetékes telefon?

https://www.youtube.com/watch?v=eIri9YLHpOg

(#8043) savoo válasza Ursache (#8042) üzenetére


savoo
addikt

Telefonfülke. ;]

(#8044) Ursache válasza savoo (#8043) üzenetére


Ursache
senior tag

vice city misszió :D

https://www.youtube.com/watch?v=eIri9YLHpOg

(#8045) grizlisandor válasza fasyrt (#8041) üzenetére


grizlisandor
addikt

Köszi, JobAngel-ön is hasonlókat olvastam. :)

(#8046) istvannet válasza grizlisandor (#8034) üzenetére


istvannet
csendes tag

Szia!

Nekem jövő hétre van lebeszélve egy interjú.
Összefoglalnád nagyjából milyen volt, miket kérdeztek stb? :D

Köszi.

(#8047) Mercutio_ válasza istvannet (#8046) üzenetére


Mercutio_
félisten

Miért rontaná a saját esélyeit? :U

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#8048) istvannet válasza Mercutio_ (#8047) üzenetére


istvannet
csendes tag

Bocs az lemaradt, én villamosmérnöki pozícióba jelentkeztem.

(#8049) grizlisandor válasza istvannet (#8046) üzenetére


grizlisandor
addikt

Szia!

Tényleg elfelejtettem leírni a tapasztalataimat, köszi hogy szóltál. :)

Ez volt az első ilyen interjúm.
Egy hölggyel beszéltem, bemutatkozott elmondta ki ő és mi fog következni.
Kérte, hogy mondjam el mit és hogyan csináltam eddigi munkahelyeimen, és miért váltottam. Itt őszintén elmondtam mindent, ami lehet hiba volt, de eddig bejött mindig. :DDD
Közben hallottam, hogy a billentyűztet úgy püfölte, súlyos károkat akarna neki okozni. Ez nekem zavaró volt.
Kérdezte, hogy miért akarok a jelenlegi munkahelyemről távozni és miért náluk képzelem el, abban a munkakörbe; mikor tudnék leghamarabb kezdeni és mi a bérigényem.
Kb ennyi, meg kiderült, hogy nincs lakhatási támogatás.
2 hét múlva visszajeleznek, hogy nem nyertem felvételt vagy ha igen, akkor személyes interjú a helyi vezetőnél.

Elég gépiesnek tűnt, mintha én lettem volna a mai nap a 20. ember akit felhívott volna ugyanezekkel a kérdésekkel + ez a billentyűzet püfölés a háttérben zavaró volt, ki is zökkentett. Igazából halvány lila fogalmam nincs, hogy most ez rosszul sikerült vagy jól.
Sok sikert neked!

(#8050) Mercutio_ válasza grizlisandor (#8049) üzenetére


Mercutio_
félisten

Legközelebb, ha valahol szóba jön - és számodra érdekes lehet -, akkor hasonló válasz után vesd fel, hogy ha már nincs lakhatási, legalább áttelepülési költségeket (általában 50-100e Ft amiről a költöztető cégtől számla kell) állják-e.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.