Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
bugmenot
csendes tag
válasz phoenix56 #550 üzenetére
Phoenix56, sajnos ez a tendencia erősödni fog. A diplomagyárak miatt sokan úgy jutnak papírhoz, hogy inkább csak tengtek-lengtek, de állásinterjún kapásból 50%-kal többet mond.
Persze a cégek szeretik hangoztatni, hogy itt hány és hány diplomás van, meg minden álláshoz felsőfokú végzettséget + tárgyalóképes angolt + többéves tapasztalatot kérnek presztízsből, aztán a falak mögött elismerik, hogy hát a raktárba talán mégsem kell egy ennyire kvalifikált ember, oda megteszi egy sima középfokú is.
Persze ezt ma már tudják ők is, és egyre feljebb srófolják a bérüket, mert ugye a diplomás nem fog raklappal rohangálni. Ha ő lelép, kereshet 3-4 hónapig, míg diplomásként aznap akad 3 ember a helyedre.
Ez már csak ilyen kifordított és egyre inkább az lesz.
-
phoenix56
tag
Nekem nincs diplomám, csak egy technikusi oklevelem. De egyetértek veled.
Thousands Of Thoughts, bvdub = Brock Van Wey
-
g@bo
nagyúr
na, mai napi termés..
offi.e d..po raktáros / eladó - mundjuk nem erre jelentkeztem, de megnézem... -
munkaidő h-p 9-17h, csoda.
a bérezeésbe kavarodtunk bele, de sikerült kiszámolni, annak ellenére, hogy a nettó 100k alap volt az elvásárom már az első körben is.
szóval. napi 8 óra. nettó 85k huf... +5000 kaja.
mondom, kicsit kevesebb, mint amit most keresek. ja igen, de a 100-at azok kapják, akik hétvégén is melóznak, nekik + pótlék.
köszöntem, jöttem.
lehet hibáztam, és ez volt az idei év legjobb ajánlata. eddig.
-
g@bo
nagyúr
minap jártam egy cégnél, egyszerű meló. intertjú jól sikerült, mindenki füligérő vigyorral nyugtázta, jöhet a második kör. majd hívnak. eltelt egy hét, gondoltam ideje érdeklődni, mert sürgős volt a melós.
tel:
- sajnos, már fettünk fel embert...
- és az említett második kör?
- elmaradt, a főnök azonnal akart valakit.
- én is azonnal mentem volna...
- de ez az ember évek óta ezt a munkakört látta el.
- nem megbeszéltük, hogy én is, és emellett még 100 feladat?
- őőő de, de izé meg bigyó.
- ja vagy úgy, megint olcsóbb munkás nyert.
- nem, szósincs erről.
- akkor? és mi az oka, hogy megint elmaradt a telefon? pedig megbeszéltük?
- pont most akartalak hivni....ésatöbbi ésatöbb....
nemtudom, a cégek illetve emberek gusztustalan viselkedése meddig fokozható, de úgy érzem, nem láttam még mindent.
hab a tortán az, hogy több helyen ahol jártam, nekem panaszkodott a munkaadó, hogy miylen nehéz megbizható embert találni.....
én is elmondtam most, milyen nehéz tisztességes emberekkel találkozni.
2008?
az.
tényleg aktuális ez a pár jótanács, mert eszméletlen, milyen pofátlanok, hazugok a munkaadók is.
Jó tanácsok,:
- ne érdekeljen ha lejárt a jelentkezési határidő 1-2 héttel! ez előny! ha ők rabolják az ember idejét minket se érdekeljen! azért jó a lejárt határidő is, mert ha nem töltötték be a pozíciót, mert annyira válogattak, már égető lenne felvenni valakit, de lehet, hogy még új hirdetést nem adtak fel így nem lesz versenytársad.
- nézzük meg a hirdetőt, ha lehet legyen RT, ZRT, mert az Rt lejelent rendesen és a 120 nettót meg fogják adni de van mellé cafeteria, és éves bérkorrekció. Kisebb Kft-nál szinte törvényszerű, hogy nem a valós keresettel jelentenek be.
- Túl profi fejvadászhirdetéseket ugorjuk át. pl. Grafton az biztos, hogy tárgyalóképes angollal, stb. keres, ezzel időt lehet spórolni. Akinek jó az angolja, persze próbálkozhat.
- Ha épp van hirdetési dátum és friss a hirdetés 1-3 napos és hamar vissza is hívnak, ne menjünk be rögtön, hanem mondjuk hogy vidéken vagy és jövő hét közepén tudunk menni. Ez azért fontos, mert hiába vagy jó, ha a sokszáz jelentkező között ha az elején mentél be, már elhalványul a veled kapcsolatos jó benyomás és az utolsók közül felvesznek egy kevésbé jót, akinél még friss az élmény.
- Ne féljünk nagyot mondani! MI LESZ MEGÖLNEK, VAGY LECSUKNAK! Ők /munkaadók/ is hazudnak, gátlástalanul rabolják az időt, megaláznak, kihasználnak.
....
-
Goose-T
veterán
Mostanában egyre agresszívabbak a fejvadászok. Egy finn-német telekomcégnél dolgozom, és úgy tűnik, Kínában megszerezték az budapest iroda teljes címlistáját, így most egy HLH Consulting nevű kínai fejvadászcég küldözget személyes leveleket nekünk. Azt írják, hogy az ügyfelük budapesti irodájába keresnek új munkaerőt, aki szerintem az egyik konkurens kínai telekomcég. Nyáron pedig a svéd telekomcég fejvadászai hívogattak minket személyesen interjúra. Azért nem semmi - bekerülni nehéz, de utána meg ádáz harcot folytatnak egymás szakembereiért a fejvadászok.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
Kekszi
csendes tag
Sziasztok!
Csak plusz informaciokent mondom, nem azert mert most ize vagy vmi...
En 2007-ben vegeztem mernok informatikuskent Miskolcon es itt is dolgozom egy szoftverfejelszto cegnel fejlesztokent. Most brutto 325-t kapok + evi 400k cafeteria. Mondjuk hozza tartozik hogy elotte 1-1,5 evet diakkent mar ott elkeztem melozni..."Szar az egész - mondá Jézus, és az hívők közé baszá az keresztet."
-
g@bo
nagyúr
Hát, sikerült megint belefutni dolgokba...
Kérem, vannak minimálbéres cégek, és vannak okosak. Utóbbi, ahol teljes bejelentés van, és mellette 5-50k.. caffeteria. Nem részletezem, de pár dolgot tartsatok szem előtt:
A caffeteria béren felül adható adómentes juttatás ( bérlet, kajajegy, internet hozzájárulás... ), ami jó a munkaadónak, és ha béren felül kapod, jó lehet neked is. Miért béren felül? Mert ha nettó 80k fizetést kérsz, akkor az nem 68k / minimálbér / + 12000 kajajegy. Ilyen ajánlatra tessenek figyelni. a nettó 80 meglegyen, az után fizessen adót, tb-t, nyugdijjárulékot, etc a munkáltastó, és e felett adjon juttatást, ne a fizetés helyett !!
( nettó 80 mondjuk pont éhbér, de nem ritka ajánlat, Pesten sem, sőt... )
Pontosan tisztázni kell, mennyi nettó bért és juttatást ad a munkáltató és mikor, próbaidő allatt is jár, vagy csak utána. Esetleg van e korrekció próbaidő után, vagy a kialkudott bér - 20% -ot adják a próbaidőre... Ha nincs erre irányuló kérdés, esetleg "elfelejtenek" fontos részleteket közölni. Nem szabad felületesen a bérezést átugrani, a cégeknél manapság a döntő szempont, a melós mellett... már ha olcsó.
A munkaszerződést érdemes aláírás előtt 5* átolvasni, jellemző, hogy munkavállalóra fontos pontok maradhatnak ki.
Nem csak a nettó, hanem a bruttó bérigényt is érdemes memorizálni.
100 bruttó 72500, 110 77200, 120 81900, 130 86600, 140 91300, 160 10700, 180 110100, 200 119500. irányadónak. 100 nettó bér összejöhet 160e bruttóból, és 140 bruttó bérből is a 9000 ft havi adójóváirással, amelyről nyilatkozatot a munkáltató aláírat veled rögtön, hogy kéred az adójóváírást pedig nem kellene, mert remekül lehet pl. tandíjat visszaigényelni, de megteheti a munkáltató is, és hozzácsapja a béredhez...[ Szerkesztve ]
-
-
g@bo
nagyúr
válasz Flashcash #559 üzenetére
hmm... van egy számolgatós táblázatom, akkor hibás.
Footy, igen figyelni kell, multi cégnél voltam, 50k caffeteria !!, mikor mondtam nettó bérigény, nevezzük x-nek, egyből jött a szöveg, mit szólnék x + caffeteria megoldáshoz, mert az jó a cégnek. Általában minimálbér fölé céloznak + caffeteria, és jön a meggyőzés, hogy a netto 70-80k + juttatás kijön 130/+/ -ra is, és neked az milyen baró. Mellékes, hogy a csekkeket kp. kell rendezned, ami szépen megfaragja a 80 ropis állományod, aztán rághatod a kajajegyen az "olcsó" hamburgert, kajajegyből meg nem veszel a gyereknek cipőt...
ha mentek interjúra, tartsátok az elképzelt nettó bérigényt, mert véget nem érő alkudozás lesz, és tessék nagyon határozottnak lenni, ha látszik, hogy nem megy az alku, akkor feláll, és ott kell hagyni őket. nincs értelme nyűglődni.
[ Szerkesztve ]
-
Goose-T
veterán
Akkor jól át akartak b*szni a palánkon szerintem, mert az egy évre adható adómentes juttatás maximum 400KHUF, ha jól tudom. 50K * 12 az pedig 600K, ha meg egy évre adtak volna 50-et, akkor az elég szánalmas.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
g@bo
nagyúr
400k / fő, de nem egységes a caffeteria, nem kapja mindenki ugyanazt.... kit mennyivel tudnak a kp helyett megetetni. hogy könyvelik el, hogy működik az egész? passz.
egyébként hosszú alku után lehetett választani, vagy tiszta nettó, vagy nettó + caffeteria, de az összeadás után a végeredmény számokban ugyanaz.
a caffeteria, bizonyos helyek értelmezésében a bér része, nem béren felüli juttatás...
[ Szerkesztve ]
-
RI/OS
őstag
LoL
Kábel tévé társasághoz keresnek technikust
PestenKérdezem mennyi?
Elkezdi 80k nettó, hülye az ilyen?
K. anyád[ Szerkesztve ]
-
GrandeP
addikt
Üdv!
Én állást változtatnék mert felszámolás alatt a cég... meg nem is, dolgozunk is, meg nem is.
Én is tudnék mesélni 1-2 dolgot történetesen raktáros vagyok vidéken... diákként itt dolgoztam és így jutottam a volt raktárvezető helyére rögtön érettségi után...
interjú + önéletrajz bár nem tudom minek mikor 3 évet dolgoztam végig 4 órában, minimálbérért, és tegező viszonyban vagyunk a fönökkel.
Interjú:
Mennyit szeretnél? Annyit mint az elöző raktáros.
Tehát akkor a nettó 80 jó lesz? kicsit húztam a szám, de elfogadtam.
Egyéb juttatások? Mint eddig. eddig havi 10 000 teszkó utalvány meg ingyen kaja volt Rendben holnap már jöhetsz is.Eltelt 1-2 hónap kiderült az elődöm nettó 125 k kapott.Ekkor ár feszegettem a témát kegyetlenül, makd próbaidő után. Próba idő után (3 hó), felszámolás kezdődött ennek már decemberben volt 1 éve.... azóta megszünt a 10 k utalvány, a kajáért napi 500 ft-ot kell fizetni, ha kérsz, de hálisten eddig legalább kaptuk a pénzt. keresek folyamatosan másik munkát, de hát a 80 k az majdnem az álom erre felé, én meg éppenhogy kijövök belőle. 80 k alatt meg nem megyek el dolgozni, mert most a netezésért kapok anyit.
Állásinterjún, bérezésnél én mindig aztmondom h nettó 120 000 ft, de ez tárgyalóképes, ön mennyire gondolt? (meg ha kérdik a mostani fizetést a bruttót mondom, nettónak. )
Mellesleg amikor szóba jön h van saját autóm (ami nem ótvar lada ezerkendő) akkor egyből jön a kérdés h furikáznám-e a munkatársakat, mondom h jó pénzért biztosan, na ilyenkor úgy néznek rám mint vmi pénzéhesre szemétre...
Most nem azért de 300 ft/l ár mellett ki furikázza barátilag nap mint nap a munkatársát föleg ha nem esik útba?HA nem munkahely mellett keresnék állást már rég éhen haltam volna....
Ja a legfontosabb a megjelenés... első benyomás a jó benyomás és mindig a hirdetés után 2-3 nappal reagálni mint ahogy többen is írták, az utolsók jobban meg maradnak a fejben.
Én mindehova az adott állásnak megfelelöen öltözve megyek.. tehát ha üzletkötő akkor öltöny, ha egyéb akkor farmer, ing és kapucnis zakó... és próbálok csajt kifogni és nem a mellét hanem a szemét nézni flörtölni bókólni, mindig bejön! ...
Ha pasi akkor meg szinte le kezelni (nem tegezni, csak úgy viselkedni, mintha ezer éve ismernéd és ő jött volna te hozzád), nem tudom miért de azt szeretik ha alázod őket, viccen kivül.
Üzletkötös állásokba eddig mindig visszahívtak, de szinte kivétel nélkül úgy akarják h minimálbér és akkor a jutalékkal meg húha 4-500 000 ft keresnél ám, hát persze.Nagy respect annak aki végig olvasta.
HA még eszembe jut vmi jó tanács le írom..... eddig 56 állás interjún vagyok túl ebből 22 helyre felvettek volna, csak az ilyen olyan okból nem felet meg, általában pénz miatt. A többi helyről meg még ma is várom a választ.NEMMEGY! Értem, de mi nem megy? EZ! De mi? EZ NEMMEGY?!
-
phoenix56
tag
Nekem pályakezdőként, sikerült végre elhelyezkednem hosszas keresgélés után. Szegeden vagyok és ugyancsak tudom h mennyire szarok a bérek errefelé, én meg örülhetek h megkapom a nettó 70-et pályakezdőként. Ettől a többség csak roszabb. De most legalább dolgozok és nem hullafáradtan érek haza. 2 hete kezdtem
Thousands Of Thoughts, bvdub = Brock Van Wey
-
RI/OS
őstag
Inkább lógatom a lábam, ha 120at mondott volna, azon is elgondolkodtam volna.
Aki elvállalja annyiért az meg is érdemli.
Nem tudom nagyon el vannak szállva az emberek 80e ftért olyan elvárások vannak, hogy némelyiken röhögök. A szaros 80e forintjáért inkább elmegyek egy gyárba robotmunkásnak, ahol a felelősség 0.Ezek betegek -
RI/OS
őstag
Csak az fáj, hogy a munkaidő meg isteni
-
g@bo
nagyúr
nekem is volt olyan melóm, ahol / 3 éve / 60 at adott az arc, majd 70. mellette volt okosság, szal megvolt a 110, azért is vállaltam be...
de csípte a szemem, hogy a suttyónak alapvetően 70é melózom napi 9 órát, és szombaton is menni kellett. szóval, nem a 110 lett a mérvadó... és kocc.
-
footy
addikt
Szerintetek érdemes feltölteni az önéletrajzomat álláspotálokra?
Nem nagyon bízok az adatkezelésükben.Más: Nekem van egy tanári diplomám és csinálok most egy ilyen felsőfokú OKJ-s képzést.
1. Most diplomáztam félévkor. Gáz ha azt írtam be az önéletrajzban hogy XY fősikola 2002-2007? (amúgyis kicsit neccesnek éreztem 2008at beírni)
2.Az OKJ-t beírtam úgy hogy 2006-2008 de csak júniusban lesz vége. Annyit kellett volna hogy 2006- ?Meddig érdemes várni egy értesítésre?
[ Szerkesztve ]
-
g@bo
nagyúr
érdemes, feltölteni, de én pl a profession oldalról csak ügynöki meló megkeresést kaptam, ingyen van, próbát megér.
nyugodtan beírhatod, hogy az idén végzel, ha a 6 év miatt nem irod be a végét, akkor vésd oda 2004...2008. OKJ tanfolyamra ird be a végét, azok úgy is 1 éves elfoglaltságként élnek a köztudatban.
az önéletrajzodat szépítheted, hazudj kicsit, nem kell minden adatod halál pontosan megadni, persze ha komoly hely hiv, akkor érdemes lehet, ha kis kft, a legügyesebb / és legolcsóbb / önéletrajz kamubajnok nyerhet.
az önéletrajzban lassan mindenki hazudik, hogy jobb színben tüntesse fel magát, ezt a felvételiztető is tudja, sejti.... de megnyugtatlak, a munkaadó legalább annyit kamuzik, mint a vállaló.
-
Sanyix
őstag
Nah én is munkát keresek pályakezdőként valami számítógépes témában (mert ezen belül sok mindenhez értek, valamihez jobban, valamihez csak kicsit, csak úgy érdeklődésből), meg ezen kívül van egy "számítástechnikai programozó" okj-s papírom (2 éves képzés, főleg programozás témában java php jscript, html), ami felsőfokú papírnak számít. Namost az álláskereső portálok regelésnél kérdezik hogy milyen szintű végzettségem van. Ilyenkor mit jelöljek? Ezt azért kérdezem, mert a start kártya csináltatáskor haverral szépen beikszeltük a felsőfokút, az ügyintéző meg felvilágosított, hogy igen az az okj tényleg felsőfokú, de itt a főiskolai/egyetemi diploma jelenti azt, szóval javítsuk középfokúra.
[ Szerkesztve ]
szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...
-
attiati
veterán
én meg bankközpontról tudnék cifrákat mesélni, egy amolyan T*sco könyv összejönne ebből is
-
footy
addikt
Nagyon leült a topic.
Egy kis adalék továbbtanulási és munkakeresési témában:1hónapja diplomáztam számtech-technika tanári szakon. Tanítani nem igazán szeretnék, na mondom nézek valami melót infó vagy értékesítés témában. 1 hónapja keresgélek, eddig semmi.
Most hogy így áll a helyzet, nézegettem, hogy milyen képzésre lehetne jelentkezni diploma utána. Gondoltam magamban, hogy első diploma utána még 3 év és csak kapok valami értelmes papírt. A szakokat nézegetve találtam is olyat ami szimpatikusnak tűnt; Közlekedésmérnök. Be is ugrottam az adott tanulmányi osztályra, hogy mi az ábra így a második diplomával. Ekkor kezdődtek érdekesre fordulni a dolgok. Üdvözölt a nő és felhomályosított, hogy már nincs másoddpilomás képzés szóval újra jelentkeznem kell.
Mondom nem para, de itt végeztem meg minden, akkor tutira felvesznek ugye?
- NEM. Újra kell fevételiznie.
Mikor érettségizett?
- 2002
- Mi volt a választott tárgya?
- Ének
- Az nem lesz jó újra kell érettségiznie...
- Ez komoly?
- Igen. Kijelölnek önnek egy helyet és egy választott tárgyból újra kell érettségiznie.
- Remek köszönöm.Eltelt egy hét, közben utánnanéztem a neten, hogy infóból is lehet.
Feltámadt bennem a remény hogy mivel számítástechnika tanári diplomám van, esetleg nem kell leérettségiznem belőle.
Felhívtam a regionálos központot.
Mondtam a hölgyenk mi a "tényállás"
- Számtech tanári diplomám van, megoldható lenne-e estleg hogy felmetést kapok az érettségi alól?
- Visszafelé az a dolog nem működik. (Itt már erőteljesen gondolkodóba estem: Visszafelé nem? Odafelé működik? Az hogy taníthatom nem olyan mintha le tudnék belőle érettségizni?)
- Oké. Van itt valami díj amit be kell fizetni?
- 20.000ft.
- Egy tárgy miatt????
- Köszönöm, kézcsók.Kis híjján elszakadt a cérna, de akkor is úgy döntöttem hogy akarok még tanulni.
Most várom hogy kijelöljenek egy helyet ahol érettségizhetek... -
Goose-T
veterán
Keresek végzős IT-s egyetemistát/főiskolást kooperes képzésre, ha érdekel valakit. Én fogom interjúztatni, nem kell félni!
-
PöttyösBögre
újonc
[B]Sziasztok!
Szeretnék az alábbi lehetőséggel segítséget nyújtani Nektek:[/B]
Hosszú távú közös munkához keresünk TÖREKVŐ, PONTOS, DOLGOZNI TUDÓ ÉS AKARÓ munkatársakat, az alábbi programismerettel: PHP, JavaScript, MySQL (vagy PostgreSQL), CSS2. Előnyt jelent a Python, Django és valamilyen JavaScript toolkit ismeret (pl. Dojo, Ext, stb.) Amit ajánlunk: hosszú távú és folyamatos munka, fix bérezéssel.
Referencia anyagaitok az a.csernak@gmail.com e-mail címre várom.
Érdeklődni lehet: 70 941 50 92 telefonszámon. Csernák Adrienn -
KMan
őstag
Huhh kb 1 oramba telt mire vegigolvastam a topicot.
Lassan nekem is aktualis lesz mert nyarom gzakorlatra kene menni.Csak a balekok alszanak [SAS]
-
Thomas1
addikt
Segítségeteket kérném egy állásinterjúval, vagyis inkább annak a pénzügyi részével kapcsolatban.
Csütörtökön megyek egy bankhoz Unit Manager-i állásinterjúra, kb. 8-10 ember dolgozna alattam, javarészt vállalkozók.
Mennyi az a reálisan kérhető bér, amit ilyenkor "illik" mondani? Én br. 250-260k-ra gondoltam, tekintve, hogy nincs túl nagy tapasztalatom e téren, és nem is szeretnék telhetetlen lenni, de erről a melóról sem szeretnék lecsúszni, ha már idáig elkapaszkodtam.
Vidék, nem Pest, de elég nagynevű bank, és ugye viszonylag felelősségteljes pozíció.Előre is köszönöm a válaszokat.
Eladó cuccok: https://tinyurl.com/yayrsbty
-
kavicssli
addikt
Pffff!!!Hát nem gyengén lazán fogja fel itt 1-2 emberke a dolgokat! szaros 80.000nettó helyett otthon lóbálom a lábamat... akkor tedd azt nagyon rosz ilyeneket olvasni!Ezek szerint se hiteled se házad se autód... Ja és mellesleg mit vársz ettől az országtól?
Én lekopogom! Semmi okom panaszkodásra... jó melóhely, megfizetik... jó időben jó helyen... de nem mindig volt ez ilyen fényes... Szerintem manapság már ha valaki munkát kap és nem feketén van bejelentve az összeteheti a 2 kezét..."Tanulni mindig érdemes, mert egy idő után a tanulásba fektetett munka meghozza a gyümölcsét, s mint tudjuk, a gyümölcsből PÁLINKÁT lehet főzni!"
-
kavicssli
addikt
A szaros 80e forintjáért inkább elmegyek egy gyárba robotmunkásnak, ahol a felelősség 0 eljönnél a mi gyárunkba "szalagmunkásnak" ahol a NASAnak nyomunk néha megrendelést úgy kibasznának mint macskát szarni...ja és nem 80.000ft ért... Megkérdezhetem hány éves vagy? Dolgoztál már?
"Tanulni mindig érdemes, mert egy idő után a tanulásba fektetett munka meghozza a gyümölcsét, s mint tudjuk, a gyümölcsből PÁLINKÁT lehet főzni!"
-
g@bo
nagyúr
válasz kavicssli #585 üzenetére
Ha valakinek jön a csekk, akkor bizony 60-70-80é is el kell vállalnia, szinte bármilyen melót. De, ha lehetősége van rá, a képességei, képzettsége engedi, keressen már jobbat. 80k Budapesten (is) az éhenhaláshoz elegendő. Ebből kell ruházkodni, enni, közlekedésre költeni.... majd esetleg lakás, gyereket el/fentartani. Lehetséges?
Bérrabszolgák lettünk. Cégek többsége ha tehetné, sem fizet többet, akkora a munkanélküliség... modjuk, lesz is minőségi munkavégzés. Ez ma magyarország. -
doc
nagyúr
valamiből meg kell élni...
az első melóm pl. egy havi 40-45ezres eladói állás volt (akkor volt 40 a minimálbér, én mivel feketén dolgoztam, kézbe kaptam az egészet). Albérletben laktam (egy szobát béreltem a főbérlő házában), az volt 26e/hó, sok nem maradt, szar volt, de sok választásom nem volt
most már hál' istennek ott tartok, hogy keveslem a bruttó 180-amat (bár elvileg most emelik majd), és tovább akarok lépni. de idáig el kellett jutni, ha úgy állok neki már az elején, hogy ennyiért inkább otthon maradok, most se lennék sokkal előrébb...
nem csak azt kell nézni, hogy mennyi fizetést adnak. nagyon fontos az is, hogy az ember megtapasztalja, mit jelent munkahelyen dolgozni, meg rengeteget lehet tanulni is, és ez idővel nagyon fontos lesz!
arról nem beszélve, hogy ha az embernek már van egy munkahelye, még ha szar is, közben lehet keresni másikat, nem akkor kell kapkodni, és az első adódó lehetőséget elfogadni, mikor nagyon gyorsan kell a pénz és már muszáj... -
kavicssli
addikt
Teljesen igazad van!De... 80k Budapesten (is) az éhenhaláshoz elegendő és ha nem keresel semmit az mire elég? ja persze!Megvan.. Otthon anyuék nyakán ülni és kockulni... nem rád értem ne vedd személyesnek...
"Tanulni mindig érdemes, mert egy idő után a tanulásba fektetett munka meghozza a gyümölcsét, s mint tudjuk, a gyümölcsből PÁLINKÁT lehet főzni!"
-
Thomas1
addikt
Közgáz diplomával melóztam 9-9,5 órát, nettó 46kért.
Mindezt azért, hogy beleírhassam az önéletrajzomba, mert ugye gyakorlat nélkül senkit sehova.
Ehhez képest az a N° 80k egy álom, főleg nálunk vidéken. Itt a munkáltatók 90%-a nem szeret elmozdulni a minimálbértől, aki igen, annál már valóban robotról beszélhetünk.Eladó cuccok: https://tinyurl.com/yayrsbty
-
CyDoN
senior tag
Noh én is most váltottam melohelyet, igaz nem keresek annyit mint az elözönél, de sokkal jobban érzem magam....mert sztem egy melohelyen az is fontos, hogy megbecsüljék a munkádat és ne úgy menj be minden nap melozni, hogy ne már megint!
Nem azt mondom, hogy szívesen járok be, de mégis jobban érzem magam mint az exmelóhelyen!
(_._)
-
CyDoN
senior tag
Sztem 250-260K, meg ha van esetleg juttatás akkor kezdőnek nem rossz,,,,és emelni is szoktak
(_._)
-
Thomas1
addikt
Erről lenne szó.
Igazából csoportvezetőnek tudnám mondani, a beérkező feladatok szétosztása és megoldásának segítése, plussz állandó trainingre járás, és tartás lenne a feladatom.
Plussz gondolom nem haragszanak meg, ha hozok új céges ügyfeleket, erre külön jutalék van, de erről még nem tudok, hogy milyen alapon megy.Asszem maradok a br. 260-nál, olyan szép számnak tűnik nekem, és majd eldöntik, hogy megfelel, vagy sem. De nem ezen fog múlni szerintem a dolog, de azért így biztosabb, hogy nem lőttem túlzottan mellé.
Eladó cuccok: https://tinyurl.com/yayrsbty
-
Amoroso
aktív tag
Nyáron fogok diplomázni, vidékfejlesztési programmenedzserként.
Nem valószínű, hogy diploma után egyből el tudok helyezkedni ebben.
Egyből meg nem szeretnék valami minimálbéres melóba belefutni.
Azon gondolkoztam, hogy a nyárra kiugrom külföldre valami idénymunkára, majd ha hazajövök keresek melót.
Ti hogy látjátok menjek, vagy maradjak itthon és keresgéljek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
JobAngel - Az álláskeresők védangyala
- DIGI Mobil
- Path of Exile (ARPG)
- IP69-védett Realme érkezik hamarosan
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Asustor NAS
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Linux Mint
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- X13 Gen4 13.3" FHD+ IPS i7-1355U 16GB 512GB NVMe 4G LTE ujjolv IR kam gar
- EliteBook 845 G7 27% 14" FHD IPS Ryzen PRO 4450U 16GB DDR4 256GB NVMe SSD gar
- Apple Watch Series 6 40mm Red Gps 3 Hónap Garancia
- Samsung Galaxy Galaxy Z Fold 4 12gb ram 256gb rom
- Apple Iphone 14 Pro 256GB Black 85% 3 Hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.