Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#15001) bambano válasza kurion (#14987) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

egyetértek, rossz fénykép ne legyen benne.
de jó se. semmi közük hozzá.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#15002) goodboy007


goodboy007
senior tag

Köszi, ez kicsit azért megnyugtatott. Közben beszéltem egy fejvadásszal -ráadásul Hays-es- és mondta, hogy tud róla, hogy sajnos némelyeknél ez jellemző.

"propriocepció és peroneus aktiváció a kulcsszó, mert az emelést nem előzi meg excentrikus kontrakció, magyarul stretch-reflex vagy miotatikus (excentrikus megnyúlási) reflex." - Zola007

(#15003) axioma válasza bambano (#15001) üzenetére


axioma
veterán

Ha kivancsi ugyis megkeres valamelyik (minden) social media platform-on (ezt mar 15 eve is megcsinaltak), de ma ma'r ha egyiken sincs fent es/vagy nincs foto sehol, az meg attol lesz gyanus. Szoval en a handikepp ellenere belerakom, sot szandekosan "valosagkozelit", nem pedig jot... kezdjen az infoval amit akar.
Jo, nyilvan azert fugg attol hogy most nem en kell kepesszek azert, hogy behivjanak valahova, kvazi urizalhatok ezzel a hozzaallassal. Lehet hogy forditott esetben kapnanak egy 10 evvel fiatalabb kikent-kifent valtozatott, mondvan ha kinyilik az ajto mar nagyobb az esely megvetni a labam...

[ Szerkesztve ]

(#15004) Szevam válasza prozodus (#14991) üzenetére


Szevam
aktív tag
LOGOUT blog

"A területet tehát úgy értelmeztem, h több területen van szakmai tapasztalatod,"

Igen. :K

Képeim: https://www.flickr.com/photos/106029883@N02/ A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele hagyom, hogy megmutassa önmagát.

(#15005) Szevam válasza goodboy007 (#14992) üzenetére


Szevam
aktív tag
LOGOUT blog

Abszolút jellemző, én korábban annyit tettem, hogy rákérdeztem, kb mennyi idő a válaszidő. Nekem eddig mindig megmondták.

Nemleges válasz esetén is érdemes kérdezni, ahogy mi volt a szakmai oldali benyomásuk. Nekem válaszoltak egyszer egy nemlegesre, de ott rádöbbentem, hogy én voltam a blfsz, mert izgultam, aztán csapkodhattam a fejem. Végül is később rájöttem, hogy jobb is nem oda megyek. :DDD
Tényleg az első benyomás (mondatok, szófordulatok) számít sokat. :K

Képeim: https://www.flickr.com/photos/106029883@N02/ A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele hagyom, hogy megmutassa önmagát.

(#15006) net84 válasza goodboy007 (#14992) üzenetére


net84
őstag

A tapasztalatom, hogy 10-ből jó, ha 4 cég visszajelez. Volt, amelyiknél ezen hozzállásuk miatt (és mert jelentkeztem már hozzájuk 2-3 alkalommal) a fejvadászos megkeresést élből visszautasítottam és/vagy olyan fizetési igényt állítottam be, hogy én is kikerekedett szemekkel néztem...

#14998 paatrick - igen, ez felmerült bennem is... :DDD

#15003 axioma - 2005 vagy 2006-ban futottam bele olyan interjúba, ahol olyan dolgokra kérdeztek rá, aminél nem értettem, hogyan kerülhetett szóba. Hazaértem és rágugliztam a nevemre és a kulcsszavakra. Kiderült, hogy a PH!-nak köszönhettem a váratlan kérdéseket... ;] A közösségi médiás dolgokkal ezért is vigyázok nagyok...

Read only...

(#15007) nyunyu válasza Szevam (#15005) üzenetére


nyunyu
félisten

Ez persze visszafele is igaz, neked is lehetnek első benyomásaid a cégről.

Nekem volt már rá példa, hogy annyira tenyérbemászóan ellenszenves volt az interjúvoltató főnök, folyamatosan félbeszakított, fitymálta a szakmai tapasztalatomat, korábbi munkáimat, pofátlanul alkudni próbált az önbizalomhiány miatt a piacinál alacsonyabbra belőtt fizuigényemből.

Így a face 2 face interjú felénél felálltam, és közöltem vele, hogy Te biztosan nem leszel a főnököm.

Erre utánam rohant, aztán nekiállt kérdezősködni, hogy de hát miért?
Aztán elmagyaráztam neki hogy a "3 hónap próbaidőre -20%, aztán majd meglátjuk" mondatot egyszer egy korábbi főnökömtől már hallottam interjún, és csúnyán átbaxott.
(Annak az lett a vége, hogy a pofájába vágtam az ajtót, amikor 3 év után idegbetegen felmondtam.)

Aztán később ahhoz a multihoz kerültem egy másik részlegre, ott megtudtam, hogy a beosztottjai gyűlölik azt az embert, de valakinek a valakije, így nem lehet kirúgatni.

Szóval ha az ösztönöd azt súgja az interjún, hogy nincs rendben a főnök, akkor keress inkább tovább.

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#15008) nyunyu válasza axioma (#15003) üzenetére


nyunyu
félisten

Ha kivancsi ugyis megkeres valamelyik (minden) social media platform-on (ezt mar 15 eve is megcsinaltak), de ma ma'r ha egyiken sincs fent es/vagy nincs foto sehol, az meg attol lesz gyanus.

Szerencsére nekem kellően generic nevem van (vezetéknév TOP10 + keresztnév TOP3, így pl. a sarki kajálda szakácsát is ugyanígy hívják :DDD), plusz iwiw/facebook/insta fiókom meg sosem volt, így sok sikert a fénykép nélküli önéletrajz alapján social engineeringhez. ;]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#15009) Jhonny06 válasza D1Rect (#14977) üzenetére


Jhonny06
veterán

Ez egy urban legend, hogy a hr-esek 3 meg 10 másodpercet töltenek egy CV-vel, aztán kuka. Már csak azért is, mert egy szakmai önéletrajzot nem lehet még csak átfutni sem ennyi idő alatt. Ez maximum olyan poziknál fordul elő, mint a recepciós meg az adminisztrátor, hogy tényleg boldog-boldogtalan beküldi a CV-jét és már ránézésre ki lehet szúrni a világtalanokat.

Arról ne is beszéljünk, hogy olyan munkaerőhiány van, hogy egy komolyabb szaktudást igénylő pozira jó, ha bejön heti 10 CV, miért töltene vele 3 másodpercet? De ez régen se volt másképp, akkor se volt több szakember, csak jobb volt az eloszlás, mint most.

(#15010) la_cc válasza Jhonny06 (#15009) üzenetére


la_cc
addikt

Ha nem is 10 mp, de a rövid, tömör velősnek kell lennie a CV-nek.

~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~

(#15011) axioma válasza nyunyu (#15008) üzenetére


axioma
veterán

OK, de azert erzed hogy te vagy inkabb a kivetel. Mondjuk en meg a masik veglet, me'g regebben mikor itt kiderult az akkori munkahelyem es hogy 2-essel kezdodik a szemelyi szamom, akkor ramirt valaki hogy nem dolgoztam-e a MorganStanley-nel -- es ez tenylegesen beazonositotta az illetot, nem en voltam de siman kiderult hogy ki. Ezert birtam amikor munkahelyen "csak" alapadatokat kernek anonim kerdoivre hogy szelektivebb legyen az eredmeny, no" es hanyadik x-ben kombi eleg nagy csoporton belul is beazonosit (nyilvan csak ha akarjak).

(#15012) Tapsi válasza la_cc (#15010) üzenetére


Tapsi
addikt

Egy juniornál igen, egy mediornál igen, de egy expertnél szerintem ez értelmezhetetlen. Egy olyan álláshirdetésnél, ahova mondjuk 10+ év tapasztalattal jelentkezel, és kérik is, ott bizony le kell írnod részletesen, hogy adott pozikban/projekteken miket csináltál. Ebből azért összejöhet egy több oldalas CV is. Nyilván nem a pályakezdő tapasztalataidra kíváncsiak, de az elmúlt 5 évet biztosan ki kell fejteni.

Kaptam már olyan visszajelzést fejvadásztól, hogy részletesebben írhattam volna magamról, pedig az enyém sem csak címszavakat tartalmaz.

(#15013) la_cc válasza Tapsi (#15012) üzenetére


la_cc
addikt

Szerintem meg nem kell leírni annyira részletesen, csak nagyvonalakban annyira, hogy behívjanak interjúra, ahol lesz lehetőséged elmondani mindent.

A fejvadászok meg seggek úgy általánosságban, HR szint alatt kettővel, teljesen felesleges foglalkozni velük.

[ Szerkesztve ]

~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~

(#15014) Krisztianby


Krisztianby
tag

Üdv pár bejegyzést már írtam ide, ha esetleg valaki emlékszik rám.

Hosszabb keresgélés után sikerült végre állást találnom Veszprémben. Kezdetben SQL kezelés és felhasználó támogatás (nem help desk). Bruttó 430.000Ft és 200.000Ft Cafatéira 1 évre bontva. Ezenkívül céges laptop és telefon egyéb kisebb bonuszok és saját iroda. Kevesen vagyunk, de mindenki más területtel foglalkozik így még tanulgatni is tudok mástól és mindenki segítőkész.

Csak meg szerettem volna osztani :)

~ Nincs annál lustább ember a világon ki egy csomagot nem képes feladni a mai világban.

(#15015) section9 válasza la_cc (#15013) üzenetére


section9
őstag

En azt tapasztalom, hogy bizonyos munkakorokben senior+ szinten mar a minimumbol is osszejon egy fel oldal szoveg per pozicio, ha errol meg az interjun kezd el meselgetni az ember az minden korben -15 perc. :)

(#15016) D1Rect válasza Jhonny06 (#15009) üzenetére


D1Rect
félisten

Valahol mérték, és azt is, hogy hova néz aki olvassa a CV-t.
(Ha jól emlékszem a felső 1/3 a legfontosabb.)

Szerintem sokan félreértik, hogy mi a CV célja, azt hiszi, hogy azzal nyeri el a munkát, pedig csak annyi a célja, hogy felkeltse az érdeklődést és személyesen tudja folytatni.

(#15017) GrotESC


GrotESC
aktív tag

Az önéletrajzban a szabadidős tevékenység feltüntetése miért kell? Persze, ha a megpályázni kívánt pozícióval összhangban van megértem, de egyébként? Esetleg ez is a soft skillek kifejezésének egy módja?
Pl.: egy üzemeltetési pozíciónál elmondom, hogy szeretek főzni hagymával?

Brit tudósok megállapították, hogy tíz emberből négy az hat.

(#15018) quailstorm válasza GrotESC (#15017) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Az nem feltétlen érdekes annyira, de ha üzemeltetési pozíció mellé olyat tudnál írni, hogy amúgy szoktál mondjuk telefont meg tabletet szerelni, az már plusz lehet.
Nekem ipari szoftverfejlesztői állásinterjún plusz volt ez, mint hobbi.

Amúgy igen, vagy a soft skillre, személyiségre kíváncsiak, vagy ha van valami szakmához kapcsolódó hobbid, akkor arra.

(#15019) kovsol válasza quailstorm (#15018) üzenetére


kovsol
titán

Milyen üzemeltetési területen előny a telefon és tablet szerelés ? :D

May the Force be with you!

(#15020) quailstorm válasza kovsol (#15019) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Közvetlenül egyiken sem. De látják belőle, hogy érdekel más is, mint a szűk szakma, hogy hozzá mersz nyúlni a vashoz, ha gond van és meg is tudod csinálni.

Példa:
Mai szoftverfejlesztő gyerekek között egyre több van, aki nem tudja hogy működik a számítógép, nem tudja üzemeltetni sem a saját gépét, hardverhibához meg hogy egyáltalán mit nyomkod meg végképp nem ért.
Többnyire ez nem gond, hiszen nem az ő feladata, de ha ért hozzá, az nem árt.

[ Szerkesztve ]

(#15021) bambano válasza quailstorm (#15020) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

"hozzá mersz nyúlni a vashoz, ha gond van": a hardver a számítógépnek az a része, amibe bele lehet rúgni! ;]

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#15022) kovsol válasza quailstorm (#15020) üzenetére


kovsol
titán

Én eddig nem raktam bele, és ezután se fogom.

May the Force be with you!

(#15023) quailstorm válasza kovsol (#15022) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Ezt speciel én se raktam bele, de kifaggattak róla interjúban 1 hónapja.
Retrocomputing meg a discord community manager benne van azért, ne legyen teljesen üres.

[ Szerkesztve ]

(#15024) la_cc válasza D1Rect (#15016) üzenetére


la_cc
addikt

Pontosan.

#15017 GrotESC

Ha releváns a pozival kapcsolatban, lehet értelme, de amúgy hagyd ki, teljesen baromság.

~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~

(#15025) boorit


boorit
csendes tag

sziasztok!

lassan 5 éve dolgozok egy cégnél mint .net fejlesztő, itt kezdtem totál juniorként, jelenleg br 750K a fizetésem. ezt már nagyon kevésnek érzem, sok helyen azt hallom, hogy juniorok ennyivel kezdenek, viszont nem tudom mi lenne a reális. tartok tőle, hogy a jelenlegi helyemen nem fogok tudni értelmes emelést kérni, mivel nagyobb emelést csak szintlépésnél adnak, arra viszont semmi időm nincs készülni, mivel teljesen le vagyok terhelve a jelenlegi projectemen. egyértelmű, hogy már magasabb szinten kellene lennem, már 1-2 éve mondogatja a team leadem, managerem, munkatársaim is, és én is így érzem (sokkal jobb vagyok a velem egyszinten levőknél, és a legtöbb nálam eggyel magasabban lévő ember nem jobb nálam).
és ha még esetleg meg is csinálnám a szintlépést, munkatársaktól azt hallom, hogy 20-25%nál többre ne számítsak, azzal viszont nem lennék elégedett.

jelenleg azon gondolkozom, hogy elmennék 1-2 interjúra, csak hogy lássam máshol mit kaphatnék, viszont közben tartok tőle, hogy kapok egy nagyon jó ajánlatot, mert nem szívesen váltanék, a fizun kívül nagyon szeretem a jelenlegi helyemet.

így a végére érve nem is tudom miért írtam ezeket, talán csak megerősítést várok, hogy tényleg nevetséges a jelenlegi fizum, és ezt nem kompenzálhatja kb semmi :(

(#15026) Alexios válasza boorit (#15025) üzenetére


Alexios
veterán

5 év után, ha tényleg jó vagy, 1.2m legalább el lehet kérni szerintem, akár többet is

(#15027) la_cc válasza boorit (#15025) üzenetére


la_cc
addikt

A "jelenlegi hely szeretetével" tudsz fizteni albit / hitelt / kurvákat?

Kezdj el szépen szétnézni, legyen magas bérigényed aztán hadd szóljon. :DD

~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~

(#15028) inf3rno válasza boorit (#15025) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nyugodtan nézz szét, nem kötelező elfogadni semmilyen ajánlatot.

Bátyám azt csinálta, hogy elment néhány interjúra, aztán megmondta a főnökének, hogy máshol adnának ennyit és ennyit, és választhatnak, hogy emelik a fizetését vagy elmegy. Neki sem volt túl sok kedve váltani, és végülis így is kevesebbet kap, mint amit máshol adtak volna, de azt mondja ez így elmegy.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#15029) donandres válasza boorit (#15025) üzenetére


donandres
csendes újonc

Nézelődj, járj el interjúkra, azzal nem fogsz veszteni semmit. Elsőként még tudom ajánlani, hogy nézz szét a nofluffjobs-on, ott bérsávval vannak ajánlatok, kiindulási alapnak az is jó lehet.

(#15030) D1Rect válasza boorit (#15025) üzenetére


D1Rect
félisten

Ha nem is a full kezdő, de 1 év tapasztalattal reális lehet a 600-700-as bérsáv.

(#15031) nyunyu válasza donandres (#15029) üzenetére


nyunyu
félisten

Nézem ezt az "SQL developer" pozíciót, de a napi feladatok leírása alapján junior techsupportost, esetleg devopsot keresnek, nem SQL fejlesztőt. :))

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#15032) nyunyu válasza la_cc (#15027) üzenetére


nyunyu
félisten

Kezdj el szépen szétnézni, legyen magas bérigényed aztán hadd szóljon. :DD

Ne szégyelj 20%-kal többet kérni az általad elképzelt fizuhoz képest, mert:
1. Van esély rá, hogy megkapod.
2. Ha alkudnak, akkor sem kapsz kevesebbet, mint amit szerettél volna

Ha előre keveset kérsz, akkor vérszemet kapnak, aztán még többet alkudnak belőle...

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#15033) Tapsi válasza nyunyu (#15031) üzenetére


Tapsi
addikt

JAVA fejlesztők támogatása megfelelően optimalizált SQL műveletek kialakításában

Höh, ilyen van? Sose láttam még, hogy alkalmazásfejlesztésnél külön embert tartsanak ilyesmire.

Adattárháznál oké, de az nem alkalmazásfejlesztés.

(#15034) nyunyu válasza Tapsi (#15033) üzenetére


nyunyu
félisten

Javások egyáltalán ellátnak a Hibernateen túlra?
Mert hogy sok SQLt nem szoktak írni, nem hogy optimalizáltat :DDD

Adattárház meg teljesen más műfaj, egészen más fejlesztői skilleket, gondolkozásmódot igényel.

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#15035) inf3rno válasza nyunyu (#15031) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Akárhogy is nézem ez 4 munka: SQL fejlesztés, üzemeltetés, incidenskezelés, support, plusz még ki tudja mivel találnak meg, ha mindezt sikeresen ellátod.

Buliban hasznos! =]

(#15036) inf3rno válasza nyunyu (#15034) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ellátnak, csak nem érdekli őket. Van az az elmélet, hogy a projektet először el kell készíteni működőre, utána optimalizálni, aztán ez a része elég sokszor lemarad... Ha belegondolok nem akkora probléma, hogy elsőre 2 perc valamit legenerálni, mert utána a cache-ből szolgáljuk ki, aztán kiszúrjuk vele a menedzsment szemét, hogy mennyire villám gyors. ;] Nem mintha jáváznék, csak szerintem így megy.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#15037) kovsol válasza inf3rno (#15035) üzenetére


kovsol
titán

Üzemeltetés és incidens kezelés külön dolog? :D Ha nem az üzemeltető csapat kezeli a jegyeket akkor ki?

May the Force be with you!

(#15038) inf3rno válasza kovsol (#15037) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ja két külön dolog. Az információbiztonsággal, adatvédelemmel foglalkozó szakemberek szoktak incidenst kezelni, az üzemeltetés ebben segédkezik, ha szükséges.

Buliban hasznos! =]

(#15039) kovsol válasza inf3rno (#15038) üzenetére


kovsol
titán

Te dolgoztál már ITIL alapon üzemeltetésben?
Incidens/change/problem ticketek és azok kezelése? Szerintem te incidens alatt nagyon nem arra gondolsz mint én aki 11 éve üzemeltetésben dolgozik.

Az is egy incidens, hogy feltelik egy filesystem.

[ Szerkesztve ]

May the Force be with you!

(#15040) inf3rno válasza kovsol (#15039) üzenetére


inf3rno
nagyúr

De egyre gondolunk, csak az ITIL kicsit tágabban definiálja az incidens fogalmát, mint az összes többi szabvány. Én infosec vonalról közelítem, az üzemeltetés nem nekem való. Ha feltelik a fájlrendszer az önmagában még nem incidens, csak ha valami olyan mellékhatása van, ami az adatok bizalmasságát, sértetlenségét, rendelkezésre állását komolyan befolyásolja. Pl. ha emiatt leáll a naplózás az már incidens, mert akkor komolyabb helyeken a teljes szolgáltatást leállítják. Mondjuk valahol még a teljes szolgáltatás leállítása sem feltétlen számít incidensnek, mert attól is függ, hogy mennyire fontos a 100% közeli rendelkezésre állás a cégnek. Egyébként csak biztonsági esemény, vagy még annak se feltétlen lehet nevezni. Üzemeltetői szemszögből pláne ITIL-es definíciókkal gondolom minden is incidens, de az álláshirdetésben nem írták, hogy erről van szó. Bár most hogy mondod, könnyen lehet.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#15041) net84 válasza kovsol (#15037) üzenetére


net84
őstag

Ha ezen az elven megyünk végig, akkor a support is mehet ugyanarra a munkakörre. Máris csak 2 ember. ;)
Ha meg ott a fejlesztő és úgyis ért mindent, akkor vigye már el az egészet a hátán...ugye, hogy elég oda egy ember is :DDD .

Kisvállalati (14 telephely, 11 kiskereskedelmi üzlet, 1 nagyker) rögvalóság nyugati országrészben: Grafikus pozíció kicsi informatikával. Marketing feladatok (igen, tervezd meg, hagyasd jóvá, valósítsd meg - igen, megtanultam az épület, majd az autófóliázást is), IT és telekom rendszer üzemeltetés, a teljes biztonságtechnika (kiépítés, karbantartás, felügyelet), M365 (bevezetés, oktatás, support, stb. - ez egy külön siralmas történet lehetne). Eddig egy ember, egy pozíció, helyettes nincs, a céges mobil eszközöket azért kaptad, hogy 7/24 legyél online.
Aztán jól bírod, így a kieső emberektől fér az idődbe, egy üzletág anyagbeszerzési feladata és a kiszervezett gyártás koordinálását is elbírod. Már csak ott volt a hiba, hogy amikor az egyik feladat miatt X telephelyen voltam, lebaxtak, hogy a tőle majd 100km-re lévő Y telephelyen miért áll a munka (ok, 10 perccel korábban már bejelentették, csak gondoltam a helikopter indítása elött még elszívok egy cigit ;] ) és különben is, a központban sem voltam ott, pedig megbeszélés lett volna... Akartok fizut tippelni?

Read only...

(#15042) Jorus válasza net84 (#15041) üzenetére


Jorus
nagyúr

Állami szférában is így ment annak idején, hogy amiben áram van, az IT. Slussz. Úgyhogy mi is levittük poénból a járműkarbantartó részlegre a forgószéket, néztek, hogy mi van - mutattuk, hogy kereke van, tehát jármű.

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#15043) net84 válasza Jorus (#15042) üzenetére


net84
őstag

Ez a forgószékes sztori jó, megjegyzem. :C
A fenti után jött egy rövid állami "kiruccanás" nekem is. Amíg úgy fogtam fel, hogy "pihenek", addig nem tűnt olyan rossznak.
Aztán amikor egy húzósabb fél nappal (vállalkozóként) megkerestem a havi fizetésem, akkor pofonvágott a valóság engem is és a munkáltatóm is :)) .

Read only...

(#15044) D1Rect válasza Jorus (#15042) üzenetére


D1Rect
félisten

lol

(#15045) bambano válasza net84 (#15041) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

nem tudom, mennyi lehetett a felmondási időd alatt a fizud :)
de az ilyen sztorik úgy tudnak kialakulni, hogy rosszul nevelted a főnökeidet.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#15046) grizlisandor


grizlisandor
addikt

Tavaly voltam egy interjún, bérezésben nem tudtunk megegyezni.
Ismerős szólt, hogy még mindig nem találtak embert a pozícióra.
Jelentkeztem, behívtak interjúra, első pár mondatban elhangzik, hogy hát most megvan a csapat. :U

Magamban: "Mi van?!" :Y :W

Azért holnap hívnak mire jutottak a bérigényemet követően. ;]

(#15047) VágniValó válasza grizlisandor (#15046) üzenetére


VágniValó
addikt

Eszedbe ne jusson odamenni. Egyértelmű, hogy szerepjátékot játszanak büszkeségből. Valszeg próbaidő alatt olyanokat művelnének, hogy gondolkodás nélkül váltanál egy egészséges közösségbe akkor is ha mínusz 10%-ot adnak.

"Fuck the Kingsguard, fuck the city....Fuck the king!"

(#15048) net84 válasza bambano (#15045) üzenetére


net84
őstag

A nevelésben valami sikerülhetett, ugyanis fel sem tudtam rendesen mondani a főnökömnél, csak telefonban (a HR azért megkapta írásban, ahogy kell :)) ). A felmondást követően a teljes felmondási idő alatt került. Nem tette be a lábát a központba egyszer sem, ha valamelyik telephelyre át kellett mennem - és addig ott volt - akkor lelépett, mire odaértem. :DDD ;] Pedig csak egyszer ígértem be, hogy megcsapom és az is sokkal korábban volt.

[ Szerkesztve ]

Read only...

(#15049) sweatyy


sweatyy
csendes tag

Sziasztok!
Nem sok tapasztalatom van még így munkahelyváltás terén egy ajánlat elfogadása előtt hány nap haladékot reális kérni?

Az egyik cég megkeresett egy konkrét ajánlattal már, a másiktól jövőhétre ígértek választ, de utóbbi komolyabb cégnek tűnik, ezért mindenképp az ő válaszukra is kíváncsi lennék.
Nem szeretnék elhamarkodott döntést sem, pláne hogy komolyabb költözéssel is járna a történet.

(#15050) Sztenly válasza sweatyy (#15049) üzenetére


Sztenly
tag

Általában 2 napot szoktak adni, de ha kérsz többet akkor sincs tragédia.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.