Hirdetés

2024. május 13., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1001) kraftxld válasza MeTaL (#1000) üzenetére


kraftxld
nagyúr

Pedig hidd el, hogy otthon is meg lehet tanulni, minden MS cuccot le lehet tölteni, ha ügyes vagy SAP-t is, anyag raklap számra, csak kitartás kell, elmenni vizsgázni és már sokkal előrébb vagy.

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#1002) Parameter válasza MeTaL (#998) üzenetére


Parameter
csendes tag

hmmm... rendszergazda terület nem nagyon érdekel... nem hiszem, hogy összehasonlítható a két munkakör!
én bízok benne, hogy egy min 240 bruttót ellehet kérni egy ilyen pozícióért!
Igen, az se mind1, hogy melyik vállalatnál hirdetik az állásokat... bank szektorban szerintem többet is elkérhetek...
Pályakezdőként ugrok neki én is a dolgoknak, de a biztos alapok úgy érzem megvannak!
Egyébként az SAP melókhoz annyit, hogy jó idegen nyelv tudás nélkül nem nagyon lehet labdába rúgni ezen a pályán! szívesen jelentkeznék SAP melóra, de ABAP nyelvben nem nagyon ténykedtem. Az már más, hogy ha felvennének nem kéne sok idő, hogy magamévá tegyem a programozás nyelvet! Abban igazat adok, hogy frissen 0 szakmai tapasztalattal állást találni a legnehezebb. Nekem 1 éves tapasztalatom van már innen-onnan összeadva, de lófa*sz 3 hónapja semmi. Egy komolyabb interjúm volt még egy kör lett volna és enyém a meló!
Túl szép lett volna, hogy igaz legyen! :(
Fő az Önbizalom és optimizmus! :DDD

[ Szerkesztve ]

(#1003) MeTaL válasza kraftxld (#1001) üzenetére


MeTaL
tag

Jah , aztán szívni, hogy felvesznek-e melózni valahova... bocs de én ezeket tapasztalatból mondom, telefonálgattam pár helyre, hogy mi van ha én értek a SAP-hoz és szeretnék melózni. Seniorokat keresnek mindenhova. Csesszék meg.

(#1004) MeTaL válasza Parameter (#1002) üzenetére


MeTaL
tag

A szerencsén is nagyon sok múlik sajnos. Igen, sajnos... Nehogymár szerencsével találjak munkát, könyörgöm..... na mindegy. Teljesen kivagyok készülve emiatt, teljesen stresszes vagyok. Én is 23 éves vagyok, 1 év innen onnan összeszedett melókkal. Köztünk egy banki helpdesk tapasztalattal... ahol kerestem havi nettó 107 ezret. Szóval... De mondhatok olyat is , hogy haverom 1 év egyetemi tanulás után talált melót havo nettó 200 ezerért és elvileg programozni fog, de még egyelőre unatkozik a melóhelyén egész nap. Áh.. nem értem én ezt az egészet. De hát ilyen az élet...

(#1005) doc válasza MeTaL (#1004) üzenetére


doc
nagyúr

ha tudod hogy mit szeretnel, akkor otthon nyugodtan nekiallhatsz tanulni. nem ugy kell allast keresni, foleg az elejen hogy te onnan mesz nyugdijba

nekem eddig a kovetkezo allasaim voltak:

elso ceg:

1) karacsonyi vasaron bolt elott fagyoskodva kenyerpiritot meg karacsonyfaegot arulva
2) muszaki bolti elado
3) Pannon GSM uzletkoto (boltban)

masodik ceg:

4) irodai kisegito
5) vevoi adminisztrator
6) rendszergazda

harmadik ceg:

7) junior szoftverfejleszto
8) senior szoftverfejleszto

mindezt ugy, hogy nincs diplomam, amit tudok azt 99%-ban onszorgalombol es/vagy munka kozben tanultam meg. ra kell fekudni, munka mellett tanulni, csinalni amit csak tudsz (en pl jatekokat, flash-es cuccokat fejlesztettem masodallasban)

szoval nem azt kell varni, hogy a sulibol kiszabadulva egybol 300 nettot keress, hanem elindulni, es szepen felkapaszkodni. ha van kitartasod es eszed, csak ido kerdese (a fenti lista nalam 10 evet jelent)

(#1006) Tv válasza MeTaL (#996) üzenetére


Tv
senior tag

Köszi a választ. Tökéletesen elégedett lennék egyelőre br. 180al, de sajnos attól tartok annyit eszük ágában sem lesz megadni, főleg kezdésnek ( bár kb. 1 év tapasztalatom van hasonló jellegű munkakörben). Az a baj, hogy nem szeretném azzal elszúrni a dolgot, hogy túl sokat kérek kapásból, pedig szivesen kérnék bruttó 170-180-at, ami úgy érzem reális is lenne a munkámért. Még az kérdéses, hogy műszakolnom kell-e ( nem bánnám, jobban szeretem, mint a monoton délelőttöst), vagy csak délelőtt, mert jobban ki tudnám kalkulálni, hogy mennyi is lenne kb. a kézhezkapott az alap bruttóból.

Többieknek is: Anno a régi munkahelyemen 12 óráztunk heti 3 vagy 4 napban és a bruttómat kézhez is kaptam a pótlékok miatt. Sima 3 műszakban ez általánosságban hogyan alakul körülbelül? Pl. bruttó 140e alapbérbőlből mennyit kap kézhez az ember durván? Jobbanmondva, mennyire jön ki kábé pótlékokkal együtt a teljes havi bruttója? Bocs, ha hülyeséget kérdezek :B

[ Szerkesztve ]

(#1007) Tv


Tv
senior tag

Még egy kérdés. Az mennyire járható út, hogy ha kérdezi az interjúztató hölgy/úr, hogy mi a fizetési elvárásom én azt mondom, hogy "havi xxx ezer forintot szeretnék kézhez kapni", a számolgatást meg rájuk bízom.

(#1008) doc válasza Tv (#1007) üzenetére


doc
nagyúr

azt konnyen ki tudod szamolni, hogy mennyi bruttohoz mennyi netto tartozik, a gugli a 'berkalkulator' kifejezesre kapasbol kidob tobb tucatot

a muszakpotlekot ismered, ugyhogy nem nagy feladat :)

azt meg nyugodtan mondhatod az interjun hogy 'netto X' a berigenyed (persze ha tobb muszakos munkara jelentkezel, akkor muszaj lesz hozzatenni hogy potlekokkal vagy anelkul, kulonben tuti hogy annal egy fillerrel sem kapsz tobbet megha megszakadsz sem)

bar szerintem ilyen helyeken a ceg mondja meg hogy mennyi penzt ad...

[ Szerkesztve ]

(#1009) Tv válasza doc (#1008) üzenetére


Tv
senior tag

Köszi a választ. Igen, ez még sajnos bőven nem az a pozíció, hogy az én igényem legyen az elsődleges a fizetés meghatározásában. Ahogy fentebb is írtad, szép lassan vergődök majd én is előre, ha minden jól megy :)

(#1010) normal válasza MeTaL (#998) üzenetére


normal
tag

Nos, én is IT-s vagyok, ezt nézegetem egy ideje. :K

Szikrázik a köd, csicseregnek a varjak, virágzik a penész! Csuhaj!

(#1011) Tv


Tv
senior tag

No még néhány kérdésem lenne :)
Ebben a stílusban írom az önéletrajzomat : [link]
-A tanulmányoknál az egyetemre annyit írjak, hogy "2006- ", mert ugye még nem végeztem vele, vagy jelezzem másképp, hogy ez még folyamatban van?

-Alul gondolom ott kell lennie a dátumnak és az aláírásnak is ennél a típusnál is ugye? Kinyomtatom, aláírom és beszkennelem .doc-ba?

(#1012) shev7 válasza Tv (#1011) üzenetére


shev7
veterán

AFAIK: nem teszunk se datumot se alairast az oneletrajzra.

''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''

(#1013) PazsitZ válasza shev7 (#1012) üzenetére


PazsitZ
addikt

ÉN dátumot régebben raktam. Már csak abból is minimálisan úgy tűnik, hogy up-to-date a CV :)

- http://pazsitz.hu -

(#1014) MeTaL válasza Tv (#1006) üzenetére


MeTaL
tag

Figyelj, tökéletesen megértelek, hasonló a gondolkozásom ilyen térben, de! Sajnos hiába reális egy technikusi fizetés tegyük fel nettó 150 ezernek, ha egyszer a több száz vagy ezer jelentkezők közül ha csak a felét is nézzük, elvállalja nettó 90 ezért. Ők elvállalják annyiért, ezért a mi , azaz azok esélye, egzisztenciája vagy mije, romlik, mert nem fognak 150et adni, ha van aki elvállalja 90 ezerért. Sajnos ilyen országban/világban élünk, ez nagyon sok más szakmával is így van... és így is lesz. Ha van diplomája az embernek, ha nincs. Nyílván egy ügyvéd jól fog keresni, de vannak olyan szakmunkák is amik simán megérnének többet, szerencsétlen emberünk még se tud jól keresni.

Szóval mi marad? Az, hogy az alja pénz, és a te elképzelésed szerinti közötti pénzt mondasz fizetési igénynek. Legalábbis így az ésszerű... De nem mindig. Van hogy 130 ezret kéne mondanom, de csak 100at mondok... És az a szörnyű, hogy van amikor még ezt is sokallják. Tudod ez a borzasztó... ez már több mint borzasztó, az ember egyszerűen nem tud megélni ennyi pénzből, holott nem ő kúrta el az életet, hanem maga az élet ilyen.

(#1015) MeTaL válasza normal (#1010) üzenetére


MeTaL
tag

Okos vagyol fiacskám. De tényleg, köszi ezt én is megnézem/megnéztem. Itt is sajnos negatív de reális információkat tudod közölni, természetesen biztos van kivétel, de!
Egyik rokonom karosszérialakatos, 40X éves és egyszerűen nem veszik fel sehová , pont ezért. Helyette felveszik a 24 éves kezdő embert, aki nem ért hozzá. Inkább visszaviszik az emberek a szarul megcsinált kocsit, minthogy egy tapasztalt embert vegyenek fel. Látjátok milyen érdekes? Informatikánál miért nem veszik fel a tapasztalatlan embert? ...

Szóval igen hiányszakmák, de mit ér vele az ember, ha olyan helyek vannak hogy 5 év tapasztalattal veszik fel így meg úgy. Ugyanott tartasz, nem vesznek fel egyszerűen... ( én a klímaszerelőire gondoltam, de bizonytalan vagyok nagyonnagyon, pont az előbb leírtak miatt... ezért nehezen futok már neki mindennek, mert semmi sem biztos... )

(#1016) kraftxld


kraftxld
nagyúr

Azért a HR-esek se kutyák, legalábbis az izomból béna akin keresztül most pályáztam egy melót.
1, A megyébe ahol lakok, ott volt hírdetve a meló, felhívom még a CV elküldése előtt, hogy hejj, itt vagyok, tényleg itt van-e a téma? Ment a hebegés-habogás, végén kibökte, hogy ő is csak annyit tud, mint amennyi a hírdetésben van. CV küldés és pár email után kiderült, hogy a tőlem 120km-re való városban van a meló.
2, Az interjúra kijelölt kávézót nem abban az utcában volt amit írt.
3, A kontaktszemély telefonszámát rosszul adta meg.

Amúgy minden oké vele :D

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#1017) MeTaL válasza Tv (#1011) üzenetére


MeTaL
tag

Hát nemtom.. Az az igazság hogy hiába vannak fent formulák a neten, meg eu-s önéletrajz, volt már 2-3 hely ahonnan azt mondták hogy írjam meg újra az önéletrajzot mert rossz a sorrend meg ez meg az. Ha gondolod írj üzit, átküldöm az önéletrajzomat és próbáld meg az alapján megcsinálni. Meg nézd meg hog néz ki, a sorrendre is figyelj, és csináld meg úgy sztem.. ez a legegyszerűbb.

(#1018) MeTaL válasza kraftxld (#1016) üzenetére


MeTaL
tag

Katasztrófális, hogy egyes munkahelyeken mennyire nincsen kommunikáció a munkatársak között... Ezt én is tapasztaltam már. Az IT igazgató és az IT főosztályvezető között nem volt meg a kommunikáció. Szerintetek? Kicsit se kiakasztó... Ezekután meg szerencsétlen alkalmazott van lehurrogva holmi apróság miatt. Kész szánalom, erre már nem tudok milyen jelzőt mondani.

(#1019) Tv válasza MeTaL (#1017) üzenetére


Tv
senior tag

Köszi a választ, és a többieknek is. Küldd át légyszi akkor a tiédet az e-mailemre, ha nem gond. Köszi előre is.

(#1020) bobsys válasza Tv (#1011) üzenetére


bobsys
addikt

en pont forditva szoktam, eloszor a szakmai tapasztalat utanna tanulmanyok aztan az egyeb (de itt csak a szakmahoz kotodo egyeb dolgok)
nyelvtudast nem irok mert a cv-t angolul kuldom
datumot, kulcsszavakat szinten nem irtam soha, viszont az alairasomat scanneltem es beraktam a cv-be
fenykep szinten nem jaccik

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#1021) bobsys válasza kraftxld (#1016) üzenetére


bobsys
addikt

en azt szeretem, hogy van egy mcts: dynamics papirom (installing and configuring) es ezert a sok okos fejvadasz kuldozgetet crm meg axapta fejlesztoi ajanlatokat

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#1022) Tv válasza bobsys (#1020) üzenetére


Tv
senior tag

Igen, de gondolom neked már komoly szakmai munkatapasztalatod van, ami talán lényegesebb is, mint hogy pontosan hova és milyen sulikba jártál. Ez a típus amit linkeltem leginkább pályakezdő/kevés munkatapasztalattal rendelkezőknek való.

Amire még kiváncsi volnék, amit fentebb kérdeztem is, hogy ilyen típusú cv-ben szerintetek miképp írjam a még be nem fejezett, de folyamatban levő egyetemet? "2006- jelenleg is" vagy hogy? :F

[ Szerkesztve ]

(#1023) doc válasza Tv (#1022) üzenetére


doc
nagyúr

szerintem ezen ne gorcsolj, ra fognak jonni hogy meg tart :)
en siman igy irnam:

2006- Gipsz Jakab Egyetem, Zebracsikfesto szak (folyamatban, varhato befejezes: 2019. december 32.)

(#1024) Tv válasza doc (#1023) üzenetére


Tv
senior tag

Rendben, köszi. És várható végzési időnek is ezt fogom beírni amit írtál :DDD Na jó azért nem :N

(#1025) kraftxld válasza kraftxld (#1016) üzenetére


kraftxld
nagyúr

Na, ma összejött az interjú, jófejek az emberkék, a cégvezető és az irodavezető interjúztatott, ott volt egy HR tanonc nő a légierőtől is :)
70 ezret kértem, ők 60 ezer + kocsit ajánlottak, holnap küldik át a szerződéstervezetet, aztán majd meglássuk :)

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#1026) MeTaL válasza kraftxld (#1025) üzenetére


MeTaL
tag

milyen meló?

(#1027) kraftxld válasza MeTaL (#1026) üzenetére


kraftxld
nagyúr

Rendszermérnök.
5 fős sbs-től 20 ezer fős AD-ig, vmware, hyper-v, meg minden ami üzemeltetés, migrálás, telepítés.

[ Szerkesztve ]

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#1028) doc válasza kraftxld (#1025) üzenetére


doc
nagyúr

ez milyen penznemben van, illetve heti/havi/evi fizetes?

(#1029) kraftxld válasza doc (#1028) üzenetére


kraftxld
nagyúr

Bruttó NZD / év, a kocsi meg teljesen szabadpályás, korlátlan benzinkártyával maszek célra is.Holnap átrágom a témát még egy kicsit :)

[ Szerkesztve ]

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#1030) normal válasza MeTaL (#1015) üzenetére


normal
tag

Nos, a gáz-víz-fűtésszerelő kombó, amit jóbarátom megjátszik épp, tele van emberekkel, kiknek már csak a papír hiányzik.
Mivel cimbim szuperképessége a barátkozás, már most jár velük fusizni.
Az információ terjed, sok helyre hívják őket, sok a fóka, van fix eredmény - nem úgy mint az IT-ben - ebből megvan az a kereset, amivel rokonait támogatja.
Az IT-s múlből meg három volt céges ügyfél, amiből saját életét fedezi - őket pénteken járja körbe, hardware-software-IT support.
Szabad ember. :K

Én meg itt vagyok 10 év tapasztalattal, ha ügyfélszolgálatra jelentkezem, túlképzettség miatt nem vesznek fel, ha valami komoly melóra, a HR-es miatt - hiába vagyok zseni PL-SQLból, ha nincs tapasztalatom a MySQLel... :))
Gondolom érted a helyzet iróniáját, a HRes miatt bukik meg, mert neki ez volt megadva! :C

Amikor letettem a SZÁMALK-ban akkor még felsőfokú szintű szaxuli volt, azóta visszaminősítették középfokra. :N Ha lenne akár egy kommunikáció szakos diplomám, már jó lennék - ismét a HR-esnek adott követelmény. :C

A fizetésigény megjelölésénél már küzdök a HR-essel, kiszedem belőle "egy komoly állásajánlatnál a cég már eldöntötte mennyit különít el, nemde?" - ha mégsem sikerül, a cvonline bérkalkulátora alapján mondom az összeget, és a hivatkozást neki is megadom.

[ Szerkesztve ]

Szikrázik a köd, csicseregnek a varjak, virágzik a penész! Csuhaj!

(#1031) normal válasza MeTaL (#1014) üzenetére


normal
tag

Persze, mert míg otthon laknak, és iskolába járnak mellette a 90 nagyszerű pénz, aztán ahogy kilépnek az életbe már rájönnek, hogy magukat xopatták meg. :K
Voltam olyan félállami cégnél, ahol béremelés megvárták, míg dobbant a tapasztalt, és az emelt fizetésért tapasztalatlant vettek fel, mert így pénzügyben jobban megérte nekik (Kopint-Datorg).
Voltam olyan konzulens, ahol nem adtak át az ügyfél cégének semmilyen kedvezménnyel, akik felvettek egy új embert, engem elbocsájtottak.
:C

A 90/150-es dolog egy ígéretes állásnál meg is történt velem! :DD
Elém raktak egy angol doksit, ami programtesztelés volt, hogy szerintem mit is kell itt csinálni. Én voltam a legjobb, de egy diák bevállalta olcsóért. :C

Beszélgess el pár szakival, van meló és dől a lé. A csucs.hu-nál vagyok mindenes, tárhely, szerverhoszting. Egy mosógépszerelő úrral nosztalgiáztunk problémamegoldás után a céhrendszerről, és a tanoncságról, végül azt is megígérte, betanít. ;)

Ui: ha van olyan ügyfeled, aki tárhelyet, szerverhostot akar, keress meg, kitalálunk valamit! :R

[ Szerkesztve ]

Szikrázik a köd, csicseregnek a varjak, virágzik a penész! Csuhaj!

(#1032) Yushchenko


Yushchenko
őstag

Sziasztok!
Nem tudom, volt-e már más is ilyen helyzetbe mint én, de nemsokára ki fogok kerülni a főiskoláról mérnök informatikusként, de nem tudom merre fele keresgéljek állást.
Az első probléma, hogy az állások 95%-ban 1-3-5 év szakmai gyakorlat kell, ergo oda nem is jelentkezhetek.
A második probléma pedig, hogy tudom, hogy sok mindent tanultam, de ez egy munkához nem elég, mert magabiztos tudást akar mindenki, erre pedig egy fél évig tanult tantárgy nem elég.
Szerintetek merre keresgéljek? Gyakornokoknak hol keresnek IT területre (nem szoftverfejlesztés)?
És mit rakjak az önéletrajzomba, hogyha semmilyen munkatapasztalatom nincs? :DDD

[ Szerkesztve ]

(#1033) Tv válasza Yushchenko (#1032) üzenetére


Tv
senior tag

Szia. A Junior a kulcsszó. Ez általában azt jelenti, hogy a kevés vagy semennyi munkahelyi tapasztalattal rendelkezőket is várnak. Gondolom a pénz jóval kevesebb, de nem is várják el az embertől, hogy mindent tudjon egyből.

Az önéletrajzra fentebb linkeltem egy mintát, az elvileg pályakezdőknek való.

[ Szerkesztve ]

(#1034) shev7 válasza Yushchenko (#1032) üzenetére


shev7
veterán

mit szeretnel csinalni? Azt latom mit nem, szoftvert fejleszteni, de ha segitseget / tippeket varsz, akkor ird meg milyen terulet erdekel.

''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''

(#1035) Yushchenko válasza shev7 (#1034) üzenetére


Yushchenko
őstag

Az a baj hiába tanultam sok mindent, nem érzem hogy külön-külön el tudnék-e azzal végezni egy munkát. Érdekelnek a hálózatok, a digitális képfeldolgozás, akár a szoftvertesztelés is, a szervízmérnöki munka, a telekommunikáció, és még sok minden... Szívesen csinálnék bármit ami az informatikához kapcsolódik, csak gyakorlatom semmihez sincs. Gondolkodtam, hogy gyakornoki munkákat kéne néznem, de harmatgyenge lehetőségek vannak, ahogy elnéztem a neten. Most elsősorban nem is a fizetés érdekel, csak hogy valahol el tudjak indulni, és ne kelljen középszintű végzettségű munkákra elmenni(még ha az többet is fizetne).

(#1033) Tv: Láttam az önéletrajzmintát, de nem fog hülyén kinézni, hogy a szakmai tapasztalat rész egy az egyben kimarad? :DDD Egyébként ezt a "junior" szót én eddig csak szoftverfejlesztésnél láttam.

Köszönöm mindenkinek a segítséget! :R

(#1036) gygabor88 válasza Yushchenko (#1035) üzenetére


gygabor88
tag

Üres önéletrajzzal nem lehet mit kezdeni. Ha mérnök infós vagy, akkor kell lennie legalább egy épkézláb diplomamunkádnak és legalább egy idegennyelven munkát kell tudnod vállalni (elvileg ...). Ezenkívül még pár hónap alatt fel tudsz szedni valamilyen speciális tudást, amire igény van és bele is írhatod az önéletrajzba, például Cisco, Vmware, MS, Red Hat vizsgák. Ha a szoftverfejlesztést mindenképp ki akarod hagyni, akkor jelenleg a virtualizáció területén lenne érdemes képezned magad.

[ Szerkesztve ]

(#1037) Yushchenko válasza gygabor88 (#1036) üzenetére


Yushchenko
őstag

Beszélek angolul, de a diplomamunkámat saját magam írtam, nem pedig cégnél. A kötelező szakmai gyakorlat 2! hét volt... Szóval ez a helyzet, gyakorlatilag üres az önéletrajz. Tele tudom írni olyan dolgokkal amiket tanultam, de 4 hónap alatt (eddig tart a képzés kb egy szemeszterben) nem lehet elsajátítani semmit sem professzionális szinten.

(#1038) MeTaL válasza normal (#1030) üzenetére


MeTaL
tag

teljes mértékben igazad van, nemtudok mit hozzáfűzni csak azt hogy hasonló a helyzetem... az túlzás hogy hasonló de megértelek na.

(#1039) MeTaL válasza Yushchenko (#1032) üzenetére


MeTaL
tag

Hallod ember, főiskolás vagy/voltál. Diplomás ember. Most én mondjam meg neked , mint középszintű végzettséggel rendelkező , aki "szart sem ér" hogy mit csináljál? Na itt kéne elgondolkozniuk a kedves munkáltatóknak, hogy valójában ki is az "okosabb".

Merre keresgéljek...

Az első probléma, hogy az állások 95%-ban 1-3-5 év szakmai gyakorlat kell, ergo oda nem is jelentkezhetek.

Szerinted mi fog történni, ha mégis elküldöd egy ilyen helyre az önéletrajzodat? Esetleg megtetszik nekik, és behívnak interjúra? Vagy? Vagy nem hívnak be. És ha nem hívnak be akkor mi történik? Semmi. És ha behívnak? Akkor leht hogy felvesznek. Szerinted akkor mit is kéne tenni? Beküldeni vagy nem? ... Ennyit ér a diploma... ( már ne is haragudj )

(#1040) ntomka válasza normal (#1030) üzenetére


ntomka
nagyúr

Ebben sajnos nagyon sok igazság van. :(((

(#1039) MeTaL: Ettől még lehet jó szakember amiben tanul/tanult, csak a szakmája épp nem HR-es. :(

[ Szerkesztve ]

ツ Headphones on - World off

(#1041) MeTaL válasza Yushchenko (#1035) üzenetére


MeTaL
tag

Te figyelj már nem úgy működik ennél a szakmánál , az egész ITnál, hogy elmegyünk isibe ott majd megtanítják... Majd munkahelyen szépen megtanulod... És pont.

És ki-hogy fizet? Sztem ez legyen részletkérdés. Nálam már lassan részletkérdés hogy mennyit fizetnek. Csak legyen már egy rohadt munkahelyem. De erre majd te is rájössz később.

De, hogy segítsek is valamit, nehogy én legyek a hunyó:

Olvasgatod a profession.hu, workania.hu, cvonline.hu PROHARDVER.HU ( ez itt a reklám helye :C ) stb. oldalakat, és ha tetszene az a meló akkor elküldöd az önéletrajzot. ilyen k*rva bonyolult :C :C :C

(#1042) MeTaL válasza ntomka (#1040) üzenetére


MeTaL
tag

ne is emlegessük a hr-eseket.. töltelék emberkék. vagy nemtom minek hívjam őket. jobban örülnék ha a "régi" rendszer lenne. főnök behív, elbeszélget, utána mondja hogy igen vagy nem.

(#1043) ntomka válasza MeTaL (#1042) üzenetére


ntomka
nagyúr

+1

ツ Headphones on - World off

(#1044) Yushchenko válasza MeTaL (#1039) üzenetére


Yushchenko
őstag

Nem teljesen értem miért kell így kikelned magadból, azt hiszem ez a topic lényege, hogy lehessen kérdezni... Sajnálom, hogy nem találsz munkát, de ahogy ezt te is jól látod, itt nem is nagyon a papír számít, hanem a szakmai gyakorlatok. Ergo valahol el kell kezdeni, csak ezt nehéz megtalálni.

(#1045) MeTaL válasza Yushchenko (#1044) üzenetére


MeTaL
tag

nehéz megtalálni. ezért vagyok kikelve magamból. többek között. most erre mit mondjak... sztem neked is vannak olyan gondjaid amiket nem tartasz fairnek. te nem szoktál kikelni magadból?

(#1046) Yushchenko válasza MeTaL (#1045) üzenetére


Yushchenko
őstag

Sajnos nem erről szól a dolog, hogy mi fair és mi nem. Ez az élet.

(#1047) MeTaL válasza Yushchenko (#1046) üzenetére


MeTaL
tag

Akkor meg hagyjál békén nyugodtan fórumozni jó? Köszi szia. Hihetetlen... még itt is baszogatják az embert.

(#1048) Parameter


Parameter
csendes tag

Na kérem szépen! múlt 7en volt egy telefonos interjúm első fele magyarul másik angolul, bár kicsit döcögősen ment ez a része. Minden esetre ma értesítettek, hogy várnak a héten egy személyes találkozóra! Az interjú után lehetséges egy teszt feladat is!
Meglátjuk mi sül ki belőle! :)

(#1049) MeTaL válasza Parameter (#1048) üzenetére


MeTaL
tag

Sok sikert.

(#1050) Parameter válasza MeTaL (#1049) üzenetére


Parameter
csendes tag

kösz már! :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.