Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3001) bambano válasza don.racz (#2998) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

technikusi munkára nettó 120 rendesen bejelentve, adózottan, befizetett tb-vel reális zseton. vidéken még kicsit magasabb is, mint a szokásos.
nem fullra bejelentve... az vita tárgya lehet.

és ahogy Tapsi is mondta: arcvesztés. jobban jársz azzal, ha jó kapcsolatot megalapozod azzal, hogy tartod magad a kimondott szóhoz, mintha elkezdesz erőlködni +10 rugóért.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#3002) Mercutio_ válasza don.racz (#3000) üzenetére


Mercutio_
félisten

Nem értem :N
Előtte nem tájékozódtál, most meg kapálódzol, vagy addig kérdezgeted az embereket, amíg nem lesznek akik többet mondanak mint amiben megállpodtál, mert kell az önigazolás?

Egyetlen dolog ami talán nem annyira gáz, ha 2 dolgot megkérdezel:
1. Ezt úgy kapod-e kézbe, hogy rendesen be vagy jelentve az ennek megfelelő bruttóval? (Ha nem, akkor lehet próbálkozni +20-40k-val)
2. A minimális cafeteriát (8k/hó bözske utalvány) és munkaeszközöket (noti, mobil) megkapod-e?

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#3003) don.racz válasza Mercutio_ (#3002) üzenetére


don.racz
csendes tag

Szerintem is a 120ezer nagyjából reális, csak miután azt mondták, hogy kevés elkezdtem azon gondolkozni, hogy kérhettem volna többet is... Köszönöm a nagyon gyors segítségeteket. :R

(#3004) velizare válasza don.racz (#3000) üzenetére


velizare
nagyúr

a napokban mindenképpen visszajelez = "majd visszahívjuk."
nem állítottál ki túl jó bizonyítványt magadról még saját elmondásod szerint sem, szóval egyáltalán nem biztos, hogy tiéd az állás 120ért.

Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.

(#3005) don.racz válasza velizare (#3004) üzenetére


don.racz
csendes tag

Hát az úgy hangzott pontosan, hogy tudnánk-e személyesen találkozni BP-en, mondtam, hogy ha komoly a dolog, akkor természetesen igen. És mondta, hogy akkor a napokban visszajelez.

Nem vagyok benne biztos egyáltalán, hogy enyém lesz a munka, de ha ő ír még nekem újra levelet, hogy csak küldjek már önéletrajzot, akkor úgy gondolom nem igazán vannak megfelelő jelentkezői a pozíció betöltésére.

(#3006) Szakbarbár válasza bambano (#3001) üzenetére


Szakbarbár
aktív tag

Én nettó 118k-val kezdtem, Komárom - Esztergom megyében. Állítólag Budapest után itt a legmagasabbak a bérek. :U Mi 4-en voltunk az IT-n, kb 100-120 irodai és 50-60 termelésben levő gépre.

Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.

(#3007) bambano válasza Szakbarbár (#3006) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

én meg 6k-val kezdtem, abban az időszakban, amikor még hivatalosan sem volt nettó-bruttó :)

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#3008) tajcsi válasza velizare (#2994) üzenetére


tajcsi
senior tag

No, mellik portal volt ez?

MAXIMUS VI Extreme, Z87-WS, 3970X és sok más fimomság nálam...

(#3009) derengő56


derengő56
újonc

Sziasztok!

Az önéletrajzba gondolom tüntessem fel hogy hol és mióta dolgozom, na és hogy mit. Ezen kívül ha még mindig ott dolgozom akkor az időponthoz úgy írjam hogy ...-tól - Jelenleg is itt dolgozom.Így tudják hogy még mindig dolgozom de szeretnék váltani hisz azért küldtem be az önéletrajzomat.

(#3010) #72042496 válasza derengő56 (#3009) üzenetére


#72042496
törölt tag

Időben visszafelé szokták feltüntetetni a munkahelyeket, és amelyiknél nincs ott az "-ig", az az aktuális. Odaírhatod, hogy jelenlegi, de nem feltétlenül kell, én nem nagyon láttam, hogy ez így szerepelne a CV-ben. Egy motivációs levelet, vagy legalább egy pár soros jelentkezést úgyis kell csatolnod mellé, abban elmondod, mi a helyzet, miért pályázol új állást, stb. Direkt ez a célja..

Szerintem inkább keress mintákat, és azok alapján írd meg.

[ Szerkesztve ]

(#3011) velizare válasza tajcsi (#3008) üzenetére


velizare
nagyúr

randstand

Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.

(#3012) derengő56 válasza #72042496 (#3010) üzenetére


derengő56
újonc

köszi

(#3013) Szakbarbár


Szakbarbár
aktív tag

Ma kitöltöttem a profession.hu angol nyelvi tesztjét, az eredmény siralmas :O Még az elementary-t sem tudtam megcsinálni. Ezek után be sem merem írni a nyelvtudást az önéletrajzomba.

Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.

(#3014) Jhonny06 válasza Szakbarbár (#3013) üzenetére


Jhonny06
veterán

Pedig nem vészes. :)

(#3015) Szakbarbár válasza Jhonny06 (#3014) üzenetére


Szakbarbár
aktív tag

Tudom, több mint 6 évig tanultam angolt, céges nyelvtanfolyamokra is jártam, elég sok cikket és könyvet olvasok, de ezek szerint teljesen feleslegesen.

Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.

(#3016) #72042496 válasza Szakbarbár (#3013) üzenetére


#72042496
törölt tag

Akkor nézd át a nyelvtant, utána kisujjból megcsinálod. Még az Advanced is tök könnyű, de úgyis fontosabb, hogy beszélni tudsz-e.

(#3017) syl5


syl5
őstag

Sziasztok!

Kilépéssel és kilépési papírokkal kapcsolatos munkáltatói kötelezettségeknek mik a szabályzott módjai?
Mikor kell kiadniuk a papírokat, és mit kell kiadniuk?
Van ez jogszabályban rögzítve?

Mit tehetek, ha utolsó munkanapomon nem tudják kiadni az összes szükséges papírt?
Azzal takaróznak, hogy a januárra eső béremet még nem tudják számfejteni, mert még nincs lezárva a 2013-as év. Csak utána tudják a papírok hátralévő részét is megcsinálni. Persze bér utalás is gondolom csak utána lesz...

Munkavállalói felmondás volt.

Köszi,
s

Keress meg, ha Data Engineer, Scientist szeretnél lenni!

(#3018) FLx válasza syl5 (#3017) üzenetére


FLx
addikt

Év eleje mindig speciális, a cégek fele nem bírja ilyenkor időben kiadni a kilépődet. Amúgy meg mindegy, a másik cégnek majd beviszed később, ha van már új.

[ Szerkesztve ]

(#3019) velizare válasza syl5 (#3017) üzenetére


velizare
nagyúr

alapvetően meg kell, hogy kapd a kilépőpapírjaidat az utolsó munkában töltött napon.

a leggyorsabb és fájdalommentesebb megoldás itt is az ésszerű kompromisszum. néhány nap beleférhet, hetek viszont nem. alapvetően a fizetésedet az utolsó munkában töltött napot követő 5. napon kell, hogy megkapd. a kilépőpapírok először a az új munkahelyre történő belépéskor fognak kelleni, addig nyugodtan várhatsz, de azért mondd el nekik, hogy amennyiben ez nem történik meg, nem reszel rest munkaügyi bírósághoz fordulni. amennyiben pedig emiatt még el is veszíted a munkádat az új munkahelyeden amiatt mert a kilépőpapírjaid nélkül nem tudnak beléptetni, akkor emiatt szintén perelhetőek lesznek a mnkaügyi bíróság előtt.

Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.

(#3020) syl5 válasza velizare (#3019) üzenetére


syl5
őstag

Leírom kicsit részletesebben.
Az utolsó munkában töltött napom péntek, és hétfőtől már az új munkahelyemen kezdek. Már decemberben elkezdtük az új hellyel az ügyintézést, bekérték az adataimat, voltam üzemorvosnál, és elkezdték a beléptetésemet. Akkor megadták, hogy az első napon milyen be/kilépő papírokra van szükségem, és úgy állapodtunk meg, hogy első napon viszem a szükséges papírokat. Tegnap tájékoztattam az új helyet, hogy technikai okokból a kilépő papírjaim csak egy részét tudják pénteken ideadni, a többit hétfő késő délutánra ígérték. A kolléga megnyugtatott, hogy elegendő első napon csak az a pár papír amit tudnak adni, illetve alkalmassági, és diploma másolat, hétfőtől lesz szerződésem, hétfőtől bejelentenek, és hétfőtől jár a bér is. A többit elég az is ha keddre viszem. Ma már megyek aláírni a szerződésemet is.

Ügyintézés szempontól tehát annyira nem gáz, vagyis azt mondták.
Viszont! Baromi kellemetlen lesz és nem vet rám jó fényt, hogy már az első napomon - az itteni hanyagságuk miatt - el kell majd 1-1,5 órával hamarabb kéredzkedni, hogy ideérjek a papírjaimért.
Másik, hogy mivel már nem leszek itt, nem tudok a nyakára járni, és simán előfordulhat az, hogy hétfő délután azzal fogad, hogy "jaj bocs, nem volt rá idő, majd holnap", kedden ugyanígy, etc.
A posta megint csak nem opció, mert ha elveszik, vagy egy hétig kézbesítik...

Alapesetben én is azt vallom, hogy a leggyorsabb és legfájdalommentesebb megoldás, ha elfogadom és kompromisszumot kötök, viszont nagyon nem akarok rossz benyomásokkal kezdeni az új munkahelyemen mind a felettesem, mind a munkaügy felé. Ha választani kell, hogy a múltat békésen zárjam le, vagy az új helyen a kezdés zökkenőmentes legyen, akkor sokkal inkább az utóbbit választanám.
Ezért lenne nagyon fontos, hogy törvényileg mi a szabályozás a kilépőpapírok, és a fizetés kiadására. Mert én pl úgy olvastam, hogy a kilépő papírokat és a fizetést is legkésőbb az utolsó munkában töltött napot követő 5. napon kell kiadni. Törvényt sajnos nem találtam. Ha meg valóban így van, akkor nagyon nem hőzönghetek.

Tehát pénteken utolsó munkanap, hétfőn már másik helyen első munkanap.
Lebegtessem meg a munkaügyi bíróságot?

Másik dolog:
Jelenlegi helyemen még arra sem képesek, hogy az adóbevallásomat elkészítsék, magamnak kellett tavaly és most is majd nekem kell.
A 2013-as év bevallásához és a 2014-nek az első másfél hetére vonatkozó bevallásához szükséges papírokat is már ki kell adniuk? Vagy ezek is a kilépő papírok részét képezik?

Keress meg, ha Data Engineer, Scientist szeretnél lenni!

(#3021) velizare válasza syl5 (#3020) üzenetére


velizare
nagyúr

szerintem kicsit túlizgulod a dolgot. nem ezen fog múlni az üdvösséged az új munkahelyen. nem te lennél az első ilyen kolléga, és biztosan nem is az utolsó.
a 2013as évre vonatkozó adóbevallásodat sajnos neked kell csinálnod, mert az új munkahelyednek semmi köze hozzá, mennyit kerestél az előző naptári évben, a régi munkahelyeden pedig már nem leszel munkaviszonyban, amikor ezt le kell majd adni, vagy nyilatkozni kell róla. de készülj rá fel, hogy valószínűleg a 2014est is magadnak kell majd összeütnöd, mivel a 2013as naptári évben mind a régi, mind az új munkahelyeden volt munkaviszonyod, emiatt a törvény nem kötelezi rá őket, hogy elkészítsék az adóbevallásodat.

hétfőre ígérték, ha hétfőn megkapod, akkor minden rendben.
ha hétfőn mégis hiányzik valami, akkor én a helyedben kipostáztatnám. nyugodj meg, egy postai alkalmazottat sem érdekli különösebben, hogy mennyi járulékot fizetett utánad a te munkahelyed. a régi munkahelyednek sem érdeke, hogy nagyon mismásoljanak ezzel, és benned esetleg felmerüljön, hogy feketén foglalkoztattak, és nem fizettek utánad járulékot. senki nem akar a nyakára nav-ellenőrzést kapni.
ha nem kapod meg a hétfői naptól számított 8 mnkanapon bellül, akkor kell nekik írni szépen egy felszólító levelet, hogy pótolják az elmaradást, különben 5 nap után munkaügyi bírósághoz fogsz fordulni az ügyben. ezzel egyidőben menj be az új munkahelyeden is a pénzügyre, és mondd el nekik a helyzetet, és kérdezd meg, hogy ez esetben mi a teendő. milyen igazolásokra van szükségük, és ha a volt munkahelyed azokat nem hajlandó kiadni, milyen hatósággal lehet erre őket rávenni. pl. munkaügyi felügyeletet kérni, hogy ellenőrzés keretében a tb-kiskönyvedet, nyugdíj és adóigazolásodat állítsa elő. de nem hinném, hogy idáig fajulna a helyzet.

Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.

(#3022) bambano válasza syl5 (#3020) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

és ha bemész a régi munkahelyedre és felrúgod őket az égbe, az új munkahelyeden a hr-es ezt hogy fogja értékelni, ha megtudja?

arra fog gondolni, hogyha bármi problémája lesz veled az új munkahelyeden, akkor ott is rögtön munkahelyi bírósággal fogsz nyitni vagy arra, hogy lehet veled kooperálni?

az új melóhelyeden a hr-es a régi melóhelyed hr-esével fog szimpatizálni, mert egyívásúak. ő is érteni fogja, hogy az év végi zárás az mindig zűrös, és szolidáris lesz.

szerintem ez pont nem az a pillanat, amikor nyomást kell gyakorolnod a régi melóhelyedre.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#3023) derengő56


derengő56
újonc

Sziasztok!

Ha felszeretnék mondani és leteszem kitöltve a jelenlegi főnököm elé az itt található "Munkavállalói rendes felmondás " című nyomtatványt akkor neki ezt mindenképpen el kell fogadni?
Megakadályozhat engem abban hogy felmondjak?
Neki nem kell aláírnia semmilyen papírt? Vagy hogy működik ez? Honnan fogjuk tudni hogy én azon a nap elkezdtem a felmondási időm ledolgozását?
Ha nem akarja akkor nem kell ledolgoznom a felmondási időmet?

(#3024) velizare válasza derengő56 (#3023) üzenetére


velizare
nagyúr

alapesetben igen, a rendes felmondás egyoldalú, amelyet a másik fél köteles tudomásul venni. azért nem árt, ha két példányt viszel, és a másikat vele aláíratva megtartod.
ami téged megakadályozhat a rendes, 30 napos felmondásban pl. határozott időre szóló munkaszerződés esetén lehetséges, hogy nem illet meg a rendes felmondási jog a szerződés kifutásáig.
a felmondási idő alatt felmenthet a munkavégzés alól, ha ő úgy akarja, de akár ajánlhatsz közös megegyezéssel történő felmondást is. ekkor nem 30 nap a felmondási idő, hanem annyi, amennyiben megegyeztek. az időarányosan járó szabadságot természetesen ilyenkor is ki kell adnia, vagy meg kell váltania.

Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.

(#3025) bambano válasza derengő56 (#3023) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

nem, ezt nem fogja elfogadni, ez egy sajtpapír.
az mt az már régen nem az a törvény, amire hivatkoznak benne, hanem a 2012. évi I. törvény. Emlékeim szerint már nincs rendkívüli felmondás sem.

abban nem akadályozhatnak, hogy felmondj, legfeljebb kicsit hátráltathatnak benne. mt szerint van felmondási idő, a főnök eldönti, hogy mentesít-e a munka alól vagy sem.

ehelyett köthető közös megegyezés, amibe bármi lehet, feltéve, hogy egyik fél számára sem kirívóan hátrányos.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#3026) derengő56 válasza bambano (#3025) üzenetére


derengő56
újonc

Köszi cain69 !

bambano akkor milyen papírt vigyek elé? Tudsz linkelni nekem egy nyomtatványt?
Amúgy én nem rendkívüli felmondást akarok felmondani hanem olyat amely közös megegyezéssel ér véget.
A rendkívüli felmondás egyébként is azt jelenti ami a nevében van. Azonnal felmondasz. Ezt próba idő alatt lehet csak tudtommal.

[ Szerkesztve ]

(#3027) bambano válasza derengő56 (#3026) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

a rendkívüli felmondás, mint kategória, két évvel ezelőtt megszűnt. ugyanúgy megszűnt a rendes felmondás kategória is. jelenleg felmondás és azonnali hatályú felmondás van.

azonnali hatállyal is fel lehet mondani bármikor, csak bonyolultabb kicsit a procedúra. de ebbe ne menjünk most bele, ha te nem így mondasz fel.

sajnos nem találtam formanyomtatványt, pedig kerestem. csak mindenhol a régi van. esetleg szedd le a régit és írd át.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#3028) FLx válasza syl5 (#3020) üzenetére


FLx
addikt

Nem kell ezen ennyit görcsölni, én hétfőn kezdtem egy új helyen aztán keresték rajtam a kilépő papírjaimat, ami nem is volt sose, mert magánban nyomtam az ipart évek óta. A TB könyvem meg satöbbi se tudom merre van, mondtam, hogy majd jövő hétre talán sikerül valami előszedni. :D

(#3029) bambano válasza FLx (#3028) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

a tb könyvből rendes helyen nincs gond, mert kiállítanak egy újat, ha nem kerül elő.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#3030) tajcsi


tajcsi
senior tag

Hülye kérdés...ha fingom nincs a SAPhoz...hogyan tudnék egy kis gyakorlatot szerezni benne?

MAXIMUS VI Extreme, Z87-WS, 3970X és sok más fimomság nálam...

(#3031) bambano válasza tajcsi (#3030) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

nagyobb kosár készpénzért cserébe :)

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#3032) tajcsi válasza bambano (#3031) üzenetére


tajcsi
senior tag

Gondolom, mint ahogyan vannak CAD programok es egyebb sizmulacios programok, van valami a SAP elsajatitasahoz is...

MAXIMUS VI Extreme, Z87-WS, 3970X és sok más fimomság nálam...

(#3033) pvt.peter


pvt.peter
őstag

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy van olyan személy itt aki az Evosoft Hungary Kft. -nél dolgozik Budapesten?

Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.

(#3034) sss válasza pvt.peter (#3033) üzenetére


sss
senior tag

Én nem, de ismerek olyat aki igen. Mire lennél kíváncsi?

(#3035) Jhonny06 válasza pvt.peter (#3033) üzenetére


Jhonny06
veterán

Közeli ismeretségi körömben van, ide is jöhet a kérdés.

(#3036) FLx válasza pvt.peter (#3033) üzenetére


FLx
addikt

Ha fejlesztői állás kell, akkor az Evo mellett én megnézném a helyedben a logmein-t is. Evo embereinek jó részét viszik el mostanában...

(#3037) pvt.peter válasza sss (#3034) üzenetére


pvt.peter
őstag

@sss és @Jhonny06: nos, leginkább az érdekelne, hogy kezdőfizetés az milyen sávban mozog a cégnél (proginfó BSc diploma, teljes munkaidő paraméterekkel)?

@FLx: én jókat hallottam az Evosoftról. Esetleg vmi konkrétumot is tudsz mondani ami miatt az emberek átmennek a LogMeInhez?

Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.

(#3038) FLx válasza pvt.peter (#3037) üzenetére


FLx
addikt

Tudnék mondani ezer okot, érdekesebb meló, jobb hangulat, jobb társaság, több pénz. Viszont kezdőként kb. esélytelen, arra tényleg Evo, ha éppen most keresnek kezdőket.

(#3039) sss válasza pvt.peter (#3037) üzenetére


sss
senior tag

Fejlesztés? Tesztelés/tesztautomatizálás?

(#3040) emvy válasza FLx (#3038) üzenetére


emvy
nagyúr

> Viszont kezdőként kb. esélytelen

Ezt azert nem mernem igy kijelenteni. :)

while (!sleep) sheep++;

(#3041) pvt.peter válasza sss (#3039) üzenetére


pvt.peter
őstag

Fejlesztés? Tesztelés/tesztautomatizálás?

Mindkettő részleg érdekel.

Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.

(#3042) sss válasza pvt.peter (#3041) üzenetére


sss
senior tag

Válaszoltan privátban.

(#3043) FLx válasza emvy (#3040) üzenetére


FLx
addikt

Ha van már tapasztalat, akkor jó lehet persze, de csak diplomával ide nem vesznek fel.

(#3044) PumpkinSeed


PumpkinSeed
addikt

Tudna nekem segíteni valaki?

Tanuló vagyok egy nappali OKJ-s képzésen, viszont mellette alkalmaznának engem egy munkahelyen, úgy, hogy suli-n kívül mennék oda. Hogyan lehet ezt szabályosan megvalósítani?

"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán

(#3045) adam3 válasza PumpkinSeed (#3044) üzenetére


adam3
aktív tag

Ha nem diákszövetkezeten keresztül (gondolom erre akartál utalni a sulin kívül dologgal), akkor egy munkaszerződés kell csak :K

(#3046) PumpkinSeed válasza adam3 (#3045) üzenetére


PumpkinSeed
addikt

De ez semmilyen módon nem fogja befolyásolni a tanulmányaimat?

"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán

(#3047) Tapsi válasza PumpkinSeed (#3046) üzenetére


Tapsi
addikt

Nem.

(#3048) FLx válasza PumpkinSeed (#3046) üzenetére


FLx
addikt

Nem, maximum annyi, hogy meló mellett nem fogod bírni a sulit. :D

(#3049) Mercutio_ válasza FLx (#3048) üzenetére


Mercutio_
félisten

Egy OKJ-st? :DDD

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#3050) PumpkinSeed válasza FLx (#3048) üzenetére


PumpkinSeed
addikt

Menni fog. :)

"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.