Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1801) buffon007 válasza Kassadin (#1800) üzenetére


buffon007
tag

Az az igazság,hogy ha valahogy össze tudnék szedni 2-300 ezer ft-ot,akkor én is felmennék pestre.Az az igazság,hogy nemt udom mire fel ez a diszkrimináció,ugyanis a pestiek vidékről(külföldről) kapják az ennivalót,a pestiek meg a gépeket gyártják a vidéki termeléshez,szóval szerintem adok-kapok elv...

(#1802) Kassadin válasza buffon007 (#1801) üzenetére


Kassadin
addikt

Abba nem megyek bele inkább, hogy nekünk miért a kinti szemetet kell ennünk, amikor van termőföldünk dögivel. Meg mezőgazdaságunk is lehetne.

Milyen végzettséged van, hogy ennyire nem találsz melót?

(#1803) doc válasza buffon007 (#1801) üzenetére


doc
nagyúr

ez nem igy mukodik...
az arakat (es igy az emberek arat, tehat a fizeteseket is) a kereslet es kinalat hatarozza meg
BPesten SOKKAL dragabb egy alberlet mint videken (mivel nagyobb az igeny, ld. pl kezdesnek a sokezer egyetemistat, stb). ebbol adodoan senki nem fog elmenni annyi penzert dolgozni egy adott munkakorbe, mint videken (ha videken kap mondjuk nett 80-at, amibol 40ezer az alberlet, akkor pesten nem vallalja el 80-ert, ahol csak az alberlet annyi...). tehat ugyanolyan munkaert tobbet kenytelen fizetni a munkaado ha embert akar - es innentol mar meg is van a kulonbseg
nem kell ezt ideologizalni, puszta kozgazdasagtan az egesz

(#1804) buffon007 válasza Kassadin (#1802) üzenetére


buffon007
tag

Fémipari,gyártástechnológus lennék,de azt meg csak felsőfokú végzettséggel vesznek fel általában az esetek 95%ában sajnos...
Próbálkozom én gyárakban is,ahol csak tudok,nem muszáj nekem a szakmámban dolgoznom,ugyanolyan pénzt kapok más munkáért is(maximum kevesebbet)

doc,tisztában vagyok vele,de azért köszi:)

[ Szerkesztve ]

(#1805) bambano válasza doc (#1803) üzenetére


bambano
titán

khmm.
- lehet, hogy Pesten nagyobb az igény albérletre (nem), mint vidéken, de Pesten nagyobb is a kínálat, ha már kereslet-kínálatot emlegettél
- ez a hsz azt sugallja, hogy vidéken nincs is egyetem, ehhez képest az ország legnagyobb egyeteme vidéki (Debreceni Egyetem). arányaiban akár Debrecenben, akár Szegeden több egyetemista van, mint Pesten. SOKKAL.
- Pesten teljesen másak az árak is, vidéken sok minden gyakran abszolút értelemben is drágább, de arányaiban sokkal drágább.
- valójában semmi nem akadályozná a cégeket, hogy árbevétel arányosan ugyanannyit fizessenek egy vidéki dolgozójuknak, mint a pestinek, ha azonos munkakörben azonos árbevételt hoz a cégnek. de nem teszik.
- a pesti magasabb fizetéseket egy dologgal lehet magyarázni: a központi irányításban más munkát végeznek, mint vidéken (rendszerint rosszul, de ez más tészta).

tehát valódi közgazdasági oka nincs vagy nem hangzott el annak, hogy miért drágább Pesten az albérlet.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#1806) moonguru válasza Plazmacucci (#1776) üzenetére


moonguru
őstag

Szia!

A 90' években bezzeg nem így volt, bementem és máris csináltak egy műhelyt! (nekem) :))

[ Szerkesztve ]

Monitor Guru!

(#1808) AMDFan válasza bambano (#1805) üzenetére


AMDFan
addikt

Ezt mondjuk én nem így látom. Ismerem az albérleti viszonyokat Pécsen, Veszprémben és BP-n is. BP-n sokkal nehezebb albérletet találni mint a másik két említett városban. Ehhez persze hozzájárul a város mérete is, mivel aki 13. kerületben dolgozik, az nem fog Csepelen albérletet kivenni. És ha így szűkíted BP-t akkor máris látszik, hogy rosszabb a helyzet mint egy vidéki város esetén, ahol busszal 20 perc egyik végéből a másikba.

A magasabb pesti fizetésekre pedig még egy indok: vidéken egy meghirdetett állásra sokkal többen jelentkeznek mint pesten, és a munkaerőtúlkínálat nyomja le az árakat.

(#1809) doc válasza bambano (#1805) üzenetére


doc
nagyúr

egyaltalan nem sugalltam ilyen marhasagot, hogy videken nincs egyetem, azt PELDAKENT hoztam fel, mint ahogy jeleztem is a hozzaszolasban (evekig eltem pl. Veszpremben es Gyorben, utobbi varosban foiskolai hallgatokent, szoval van fogalmam a videki egyetemi varosokrol)
az emlitett varosokban egyebkent lenyegesen dragabb az alberlet mint kisvarosban/faluban
es az egyetemistakat nem mint mindenek felett es mogott allo okot, hanem mint PELDAT hoztam fel... nyilvan nem fogok komplett szakdolgozatot idepakolni hozzaszolasban

valójában semmi nem akadályozná a cégeket, hogy árbevétel arányosan ugyanannyit fizessenek egy vidéki dolgozójuknak, mint a pestinek, ha azonos munkakörben azonos árbevételt hoz a cégnek

a ceg annyit fizet, amennyiert a munkat elvallaljak. ha van 5 jelentkezo, akik kozul ketto minimalberert is vallalja, es valoszinusithetoen el is tudja vegezni a munkat, akkor miert adna masfelszer annyit? BP-en meg valoszinuleg nem fogjak elvallalni annyiert, mert mashol tobbet kapnak...

ugyanez igaz az alberletre is: ha kiveszik dragan, miert adnak olcsobban?

a központi irányításban más munkát végeznek, mint vidéken
na ezt viszont nem ertem... mit ertesz ez alatt?

(#1810) bambano válasza doc (#1809) üzenetére


bambano
titán

"miert adna masfelszer annyit?": például hogy jó munkaerőt kapjon és meg is tartsa.

"a központi irányításban más munkát végeznek, mint vidéken": egy csomó cégnek Pesten van a központja és onnan végeznek olyan munkákat is, ami valójában vidéken van. Pl. upcnak már nincs minden vidéki városban marketing vezérkara, sales vezérkara, technikusnál komolyabb informatikai embere, sőt, lassan már kábeltv-s fejállomása sem. Minden ilyesmi melót központilag csinálnak, vidékre csak a kulimunka jut.

Nyilván magasabb lesz a pesti átlagfizetés, ha a magasabb hozzáadott értékű melót pestre összpontosítják.

[ Szerkesztve ]

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#1811) doc válasza bambano (#1810) üzenetére


doc
nagyúr

"miert adna masfelszer annyit?": például hogy jó munkaerőt kapjon és meg is tartsa.
tehat szerinted ha a Jozsinak, aki minimalberert is elmenne dolgozni, a masfelszereset adjak, akkor o masfelszer jobban fog tole dolgozni?
elarulom: NEM
pontosan ugyanugy fog dolgozni, mintha a minimalbert kapna, es valoszinuleg pont annyit fogja sajnaltatni magat, hogy milyen sz@r neki :D (eleg sok ismerosom keres mondjuk a minimalber es annak duplaja kozott, pontosan ugyanannyit hallom mindegyiket reklamalni, hogy milyen keves a penz, es milyen sz@r a melo - pedig az, aki a minimalbert kapja, barommi boldog lenne ha holnaptol a duplajat keresne - vagyis pont annyit, mint az, aki most hozza hasonloan panaszkodik. aztan valoszinuleg egy ido utan megint elkezdene :D)

a cegnek nem fog kozvetlen hasznot hozni csupan az, hogy magasabb bert at (annyi semmikepp, mint amennyibe neki kerul a pluszkoltseg). kozvetve hozhat hasznot (pl. kevesbe akar majd munkahelyet valtani az illeto, stb), de ez inkabb a magasabb berkategorianal jelenik meg, ahol nem az a kerdes, hogy megkapja-e az ahitott allast a jelentkezo, hanem hogy elvallalja-e a kinalt munkat

(#1812) bambano válasza doc (#1811) üzenetére


bambano
titán

nem a magasabb bérkategóriánál jelentkezik, hanem ott, ahol leginkább alulfizetve érzi magát a dolgozó. és minél nehezebben helyettesíthető, annál nagyobb kárt okoz ezzel.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#1813) Kassadin válasza doc (#1811) üzenetére


Kassadin
addikt

Ha kitudnánk fizetni a számláinkat, akkor mi már boldogok lennénk. :K

(#1814) Kassadin válasza buffon007 (#1804) üzenetére


Kassadin
addikt

Értem. Nyelvvel hogy állsz?

(#1815) buffon007 válasza Kassadin (#1814) üzenetére


buffon007
tag

Angolul tudok középfokon,társalogni is.Erről sajnos papírom csak érettségi van,most elkezdtem tanulni németet(12-14éve tanultam,jobban a nyelvemre áll),ezt még alap szintet tudom,de szerencsére sokkal hamarabb meg tudom ezt tanulni.Terveim szerint a későbbiekben akár nyelvvizsgázni is szeretnék belőle,de persze előtte nyelvtanár segítségét is igénybe venném.

(#1816) Plazmacucci válasza bambano (#1810) üzenetére


Plazmacucci
félisten

Te miért gondolod, hogy a cégeket izgatja a dolgozó hogyléte? A magyar cégek 80%-a leszarja, hogy mi van veled, a lényeg, hogy minél többet dolgozz a leg kevesebb adható pénzért. Jóreggelt! Ha nem tetszik, lehet menni, minden pozícióra még van másik 100 jelentkező.

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#1817) doc válasza bambano (#1812) üzenetére


doc
nagyúr

a 'nehezen helyettesitheto' az kb a 'magas fizetes' kivalto oka :D ha nehezen helyettesitheto, akkor nagy a kereslet, kicsi a kinalat, ergo minden adott az arfelhajto (jelen esetben: berfelhajto) hatashoz
es meg egyszer mondom: csak attol NEM fog senki jobban dolgozni, hogy tobb fizetest kap! legfeljebb az emeles utan vagy elott rovid ideig, aztan elfogy a lelkesedes

(#1818) bambano válasza Plazmacucci (#1816) üzenetére


bambano
titán

szerintem önmagában egyetlen céget sem izgat a dolgozó hogyléte. a normálisabb cégeket azért izgatja, mert hosszabb távon kihatással van a profitra. maradjunk példának az upcnál, a mezei ktv szerelő fejében annyi helyi sajátosságról szóló információnak kell lennie, hogy a kiképzése drága és hosszadalmas. Ha ezt beleölted, akkor olcsóbb kicsit jobb fizetéssel megtartani, mint keménykedni vele, hogy otthagyjon a francba.

Tehát azért kell jobban megfizetni a dolgozót, mert hosszú távon több marad a tulajdonos zsebébe.

(#1817) doc: "es meg egyszer mondom: csak attol NEM fog senki jobban dolgozni, hogy tobb fizetest kap! ": kérhetném, hogy negyedjére ezt csak akkor írd meg, ha azt is megmutatod, hol cáfoltam ezt?

"a 'nehezen helyettesitheto' az kb a 'magas fizetes' kivalto ok": mindenhol nehezen helyettesíthető, Pesten mégis több fizetést kap és ez bérfeszültséget okoz. Ugyanannyi hasznot hajt, kevesebb pénzért, hamarabb el fog menni máshova.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#1819) Plazmacucci válasza bambano (#1818) üzenetére


Plazmacucci
félisten

Véleményem szerint az az általános, higy a munkavállalók jönnek mennek és egyre nehezebb hosszú távon elhelyezkedni.

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#1820) amargo válasza Kassadin (#1796) üzenetére


amargo
addikt

Segítségképpen fotóztam le, mert látom sokan keresnek munkát.

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

(#1821) Kassadin válasza buffon007 (#1815) üzenetére


Kassadin
addikt

Az jó. :K Nem tudsz nyelves melót szerezni?

amargo: Értem én, nem lecseszés miatt írtam.

Amióta behozták, hogy csak bolti eladói papírral lehet valaki boltban foglalkoztatott személy, azóta nem alkalmaznak, ha nincsen papírod. Igen, hivatalosan és a törvény szerint így van. De van egy olyan érzésem (és egy kis tapasztalat is társul mellé), hogy maszek felvesz papír nélkül is. Durva, hogy egy bolti eladó most is 100 ezer körül van saját zsebből. Ezt tanulom nappalin jelenleg, de reményeim szerint csak addig fogok ebben a munkakörben dolgozni, amíg össze nem jön a pénz a második (valami értelmes) szakmára.

(#1822) buffon007 válasza Kassadin (#1821) üzenetére


buffon007
tag

Mint már írtam próbálkozom.Most egy gyári raktárosi munkában bízok,ha minden igaz ha felvesznek akkor 3-4hónapot cseheknél kell próbaidőzni,utána pedig 150körül kereshetek vele nettóban 8óra alatt.csak sajnos szerintem csak a remény marad....

A boltba pedig vegyenek fel árufeltöltőnek.:)

(#1823) Kassadin válasza buffon007 (#1822) üzenetére


Kassadin
addikt

Simán elképzelhető, hogy túlképzett vagy és emiatt nem vesznek fel pl. tescoba.

(#1824) buffon007 válasza Kassadin (#1823) üzenetére


buffon007
tag

Sajnos nem.Középfokú végzettségem van.Nem vagyok túlképzett.
Előző munkahelyem pont egy tesco áruház volt,új lett a vezetőség,mindenkit szépen lassan lecseréltek,engem is.Nem számított,hogy 2éve ott vagyok,tudom mit kellett csinálnom,nem betanítgatni kellett egy újat,inkább lecseréltek engem is.Ez van.Sajnos abból a 70-80ezerből nem tudtam nagyon félretenni,valamiből albérletet kellett fizetnem,meg élnem is.Ha nem lett volna akkor is velem a barátnőm,nem tudom,hogy mihez kezdtem volna.

(#1825) Kassadin válasza buffon007 (#1824) üzenetére


Kassadin
addikt

Olyan szinten nincsen rálátásom, elvégre csak diákként dolgoztam tescoban (remélhetőleg örökre ott hagytam), de szvsz nekik jobban megéri a szakképzetlen munkaerő. Több okból is, az egyik a fizetés. A másik pedig (ami fontosabb), a lelki terror, hogy mehetsz isten hírével, ha nem tetszik valami. Szakmával se egyszerű munkát találni (nem hiányszakmáról beszélek, és az sem jelent instant munkahelyet), szakma nélkül meg halál.

(#1826) buffon007 válasza Kassadin (#1825) üzenetére


buffon007
tag

Akkor érsz a szakmával valamit is,ha a szakmádban helyezkedsz el,máskülönben 93000ft-os minimálbérre jelentenek be.

(#1827) Kassadin válasza buffon007 (#1826) üzenetére


Kassadin
addikt

Jogos.

(#1828) buffon007


buffon007
tag

http://www.expressz.hu/allas-munka/allasajanlat/hirdetes-32682282/
ez mennyire lehet valós?

(#1829) Kassadin válasza buffon007 (#1828) üzenetére


Kassadin
addikt

Mindenhol csak azt lehet olvasni, hogy messze el kell kerülni ezeket a hiénákat, ha nem akarod, hogy megszabadítsanak egy kis pénztől.

Meg olyat is lehetett olvasni, hogy xy címen elkérnek tőled pénzt, ki is visznek, aztán ott hagynak az albiban, aztán oldd meg, ahogy akarod a hazajutást/megélhetést.

(#1830) buffon007 válasza Kassadin (#1829) üzenetére


buffon007
tag

Na ja.Tőlem senki nem lát sohasem pénzt,még a saját anyámnak sem adok kölcsön,vagy hülyeségekre.
Én a pénzzel úgy vagyok,hogy csak annyit szabad kölcsönadni,amit ha nem adnak vissza ,akkor sem sajnálom.Dettó jelen esetben.Nem gazdagítok egy idegent semennyivel,mert egy idegentől 1ftot is sajnálok.

(#1831) Kassadin válasza buffon007 (#1830) üzenetére


Kassadin
addikt

Külföldnek is úgy látom értelmét, hogy a.) van kint ismerősöd, aki a kezdeti lépésekben tud segíteni (papírok, útmutatás, no meg a lakhatás),
b.) van elég pénzed addig, amíg nem kapsz melót.

Szakmád és a nyelvtudásod meg megint más kérdés.

Amúgy munkaügyi központban nem is tudsz semmit sem kitanulni? Cnc mondjuk passzolna a végzettségedhez.

[ Szerkesztve ]

(#1832) buffon007 válasza Kassadin (#1831) üzenetére


buffon007
tag

hát a munkaügyit felejtsük el.szerencsétlen egy bagázs.Érdeklődtem a munkaügyibe,hogy önfoglalkoztatás támogatására van-e lehetőség.Erre ők:Ó hát persze,szinte mindenkinek megadják.Elkezdtük 30percig megbeszélni a feltételeket.Amikor oda került volna a sor(ismétlem több mint 30perc),hogy aláírjuk a papírokat,közli,hogy idén nem tud már támogatást adni a központ,mert elfogyott az erre a célra biztosított összeg,de ne dolgozzak januárig,akkor lehet,hogy újra indul a program.
1)Ne dolgozzak,munkaügyi központ vezetőjétől ez furcsa......
2)Ne dolgozzak,mert lehet,hogy lesz
3)Addig marad az update és a fényevés?

Viccesek....
A másik:még pályakezdőként akartam egy szakmát elvégezni ott.Akkor még internetre tették fel az ajánlataikat minden hétfő reggel 9kor. 10óra után bementem jelentkezni hozzájuk,és akkora már betelt.A hirdetés feltételének napján 1óra alatt betelt egy képzés.Ugye vicc?Egy 70-80ezer fős régióban,ahol van azért olyan egyén is,aki nem munkanélkülin van,és a munkaügyi honlapját vizslatja non-stop?

(#1833) Kassadin válasza buffon007 (#1832) üzenetére


Kassadin
addikt

"hát a munkaügyit felejtsük el.szerencsétlen egy bagázs.Érdeklődtem a munkaügyibe,hogy önfoglalkoztatás támogatására van-e lehetőség.Erre ők:Ó hát persze,szinte mindenkinek megadják.Elkezdtük 30percig megbeszélni a feltételeket.Amikor oda került volna a sor(ismétlem több mint 30perc),hogy aláírjuk a papírokat,közli,hogy idén nem tud már támogatást adni a központ,mert elfogyott az erre a célra biztosított összeg,de ne dolgozzak januárig,akkor lehet,hogy újra indul a program.
1)Ne dolgozzak,munkaügyi központ vezetőjétől ez furcsa......
2)Ne dolgozzak,mert lehet,hogy lesz
3)Addig marad az update és a fényevés?"

No comment. Erre nem is lehet mit írni.

"Viccesek....
A másik:még pályakezdőként akartam egy szakmát elvégezni ott.Akkor még internetre tették fel az ajánlataikat minden hétfő reggel 9kor. 10óra után bementem jelentkezni hozzájuk,és akkora már betelt.A hirdetés feltételének napján 1óra alatt betelt egy képzés.Ugye vicc?Egy 70-80ezer fős régióban,ahol van azért olyan egyén is,aki nem munkanélkülin van,és a munkaügyi honlapját vizslatja non-stop?"

Nekem ez melóval esett meg. Internetre felkerült valami piszlicsáré meló, 15 percre rá fel is hívom, sajnáljuk, de betelt. És ezt így naponta többször. És akkor ne menjen el az életkedved.

Habár te idősebb vagy nálam, de ha megfogadsz egy tanácsot, akkor feküdj rá az angolra/németre még jobban. Sohasem tudhatod, hogy mikor fog jól jönni (a határon kívül)...

(#1834) buffon007 válasza Kassadin (#1833) üzenetére


buffon007
tag

Sajnos van időm,szóval amúgy is nekikezdtem pár napja a németezésnek.Nem is fogom hagyni már.
Amúgy honnan sejted,hogy idősebb lennék?
Most nézem csak,volt osztálytársaim tervezik az 5éves találkozót.Kemény.:)Fele még sosem dolgozott,csak otthon ül.

[ Szerkesztve ]

(#1835) Kassadin válasza buffon007 (#1834) üzenetére


Kassadin
addikt

Fiatal vagyok, 22. Amiket eddig írtál, csak idősebbnek kell lenned.
Nah én pályázok el, holnap korán kell kelni. Jóéjt.

(#1836) buffon007 válasza Kassadin (#1835) üzenetére


buffon007
tag

Hát pont uganannyi vagyok mint te,szóval nem nyertél.:)Szervusz.

(#1837) Mercutio_ válasza bambano (#1818) üzenetére


Mercutio_
félisten

"Mezei ktv szerelő" aki legutóbb nálunk járt, az konkrétan pék volt :DDD
coax-ot blankolni, csatit rárakni, teszter műszeren 3 gombot lenyomni, beltérit beüzemelni nem is kell több és elég nagy a fluktuáció ahogy hallom.

Akit már megfizetnek azok az optikát szerelő/menedzselő szakik, de velük nem találkozol :N és talán a hibaelhárítók, de azt meg sok cég már kiadja külső vállalkozóknak, mert azon könnyebb elverni a port, ha nem teljesíti az SLA-ban leírtakat, mint egy saját dolgozó esetén.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#1838) gordonfreemN


gordonfreemN
addikt

Jó hír a jászberényieknek: [link]

¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.

(#1839) gordonfreemN válasza gordonfreemN (#1838) üzenetére


gordonfreemN
addikt

Mármint, hogy nem építenek le. -elvileg

¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.

(#1840) r3dsnake


r3dsnake
nagyúr

Sziasztok!

Próbálkoztam már pár helyen munkát találni, de nem jött még össze, munkaviszonyom nem volt még eddig. Gondolkoztam rajta, hogy bejelentkezek a munkaügyi központba, ott ugye ha van valami lehetőség, akkor értesítenek, valamint tudtommal minimális támogatást is lehet igényelni. Ezzel kapcsolatban van valakinek tapasztalat? Valamint ilyen esetben, ha felkeresnek álláslehetőséggel, akkor azt kötelező jelleggel el kell fogadni? Valamint előfordulhat az, hogy amíg nem találok munkát kiküldenek közmunkára vagy hasonló? Mert hallottam már olyat, aki be van regisztrálva a munkaügyibe, jelenleg munkanélküli segélyen van, és kellett mennie közmunkázni.

Előre is köszi a választ!

(#1841) bambano válasza r3dsnake (#1840) üzenetére


bambano
titán

A munkaügyi központból gyakorlatilag esélytelen rendes munkát kapni, ha mégis, az a csodával egyenértékű. Pláne, ha nincs ismerős.
Régebben volt rá szabály, hogy milyen munkát vagy köteles elfogadni (a képzettségi szintednél max. egy szintel lejjebb), nem tudom, mostanában mi van.

A munkaügyi központi regisztrációnak egy előnye van: időnként szerveznek tanfolyamokat, amik között találhatsz olyat, ami tetszik, ezek közül lehet ingyenes és/vagy olyan, amire egy kis pénzt is adnak. Pl. 720 órás nyelvtanfolyam, ingyen, kapsz mellé huszonezer forint zsebpénzt.

Annak az esélye, hogy rendes közmunkát kapj, azért is kevés, mert ahol ezek a munkák képződhetnének, ott is munkaerő felesleg van.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#1842) r3dsnake válasza bambano (#1841) üzenetére


r3dsnake
nagyúr

Köszi a választ! Viszont amennyiben kiküldenének közmunkára, akkor kötelező jelleggel mennem kéne?

Valamint ha regisztrálnék a munkaügyiben, utána kijelentkezhetek-e onnan, vagy ennek vannak feltételei?

Köszi!

(#1843) bambano válasza r3dsnake (#1842) üzenetére


bambano
titán

Az egész aköré van szervezve, hogy kapsz-e munkanélküli ellátást vagy sem. Ha kapsz, akkor menned kell és nem jelentkezhetsz ki. Ugyanígy általuk szervezett tanfolyamokra csak akkor mehetsz, ha regisztrálva vagy és folyamatosan megjelensz minden esetben, amikor a központ behív (ez havi 1 alkalom szokott lenni).

Ha lejárt az ellátásod, akkor meg kb. a hajukra kenhetik, bármit is erőlködnek veled kapcsolatban.

A triviális kijelentkezés az, ha a státuszod változik, vagyis munkát kapsz.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#1844) Kassadin válasza bambano (#1841) üzenetére


Kassadin
addikt

Amikor én voltam (x évvel ezelőtt), akkor konkrétan az volt a szituáció, hogy két lehetőséged volt: a.) elfogadod a felkínált munkalehetőséget,
b.) nem, és lekerülsz x hónapra az álláskeresők listájáról.

Tehát ez nem kívánságműsor.

r3dsnake: [link]

A többi, lényeges dolgot bambano már leírta.

Szerk: 1 dolog kimaradt. Ha bekerülsz nappali képzésbe, azt ugyanúgy jelentened kell, és ezzel együtt megszűnik a munkakereső státuszod is.

[ Szerkesztve ]

(#1845) Kassadin


Kassadin
addikt

Beadtam a jelentkezésem aldiba. Remélem, hogy összejön. Nagyon közel van, mellesleg a pénz se lenne olyan rossz. Ha nem jön össze, akkor még megpróbálom a lidl-t, ha ott sem lesz szerencsém, akkor meg szopóroller lesz a szakmai gyakorlatom hiánya miatt, ami meg vizsgakövetelmény.

(#1846) r3dsnake válasza bambano (#1843) üzenetére


r3dsnake
nagyúr

De munkanélküli segély tudtommal akkor van, ha valakinek volt már előtte munkaviszonya. Amennyiben én csak jelentkezek, de nem kapok semmit (azon kívül hogy próbálnak(?) segíteni állást találni), akkor is lehet olyan szitu, hogy kiküldenek közmunkára sövényt vágni vagy ilyenek?

(#1847) bambano válasza r3dsnake (#1846) üzenetére


bambano
titán

Nem tudom a pontos aktuális szabályokat.
Abban az egyben legyél biztos, hogy ott nem fogsz kapni munkát. Ennek fényében fontold meg, hogy az egyéb előnyök miatt érdemes-e oda járni. Az, hogy közmunkára küldjenek, elvileg akár elő is fordulhat, a kérdés az, mi történik, ha nem fogadod el. Ha nem kapsz munkanélküli ellátást, és nem fogadod el a közmunkát, akkor gyakorlatilag semmi.

A közmunka korábban függött a végzettségtől is. Pl. volt olyan közmunka is, hogy könyvtárban leltár meg katalóguscédula írás. Ehhez végzettség kellett. De az ilyen ritka.

De a webjükön mindent megtalálhatsz részletesen.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#1848) buffon007 válasza r3dsnake (#1846) üzenetére


buffon007
tag

Lehet,de az évek folyamata.

Másik:
Ma megint felhívtak,hogy sajnos nem engem választottak,de bent hagynak az adatbázisukban(szóval soha nem kellek oda).Egy gyári munkára is alkalmatlan vagyok......

(#1849) moonguru válasza buffon007 (#1848) üzenetére


moonguru
őstag

Nem vagy alkalmatlan, ezt ne így fogd fel! :)

Monitor Guru!

(#1850) buffon007 válasza moonguru (#1849) üzenetére


buffon007
tag

Jobban nem tudom.Semmire sem vagyok jó.A napjaim is úgy telnek,hogy felkelek,gépen állást vadászok,takarítok,kaját csinálok állást vadászok,valamit kezdek utána magammal,és vagy tvzek vagy gépezek.Kezdem már unni a monotonitást is,illetve,hogy nem lehetnek céljaim amiket el kellene érnem.....Már vagy 15-20helyről hívtak vissza,hogy nem.Akkor mi ha nem selejt lennék?

Találtam a neten egy kérdést,ami nekem is aktuális.Aki ilyesmiben tud segíteni,annak megköszönném:
[link]

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.