Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Natív ARM Android appok futtatása emulátoron
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Digitális Állampolgárság Program
Új hozzászólás Aktív témák
-
TheVeryGuest
senior tag
Lehet, én azt mondom minél több HASZNOS információ legyen rajta. Ha nem fér rá egy oldalra, akkor kettőre. Ha sok, akkor lehet bold-olni a legfontosabb dolgokat. Esetleg külön lapon lehet részletezni a munkahelyi projecteket, valami mellékletszerűen.
Gyakorlatilag mit nézhetnek egy CV-n?
*kor, nem, vidéki/pesti születés, first encounter a számítógéppel, nem 15 helyen járt-e iskolába/nem maradt-e ki, legmagasabb végzettség/diplomák száma
*nyelvtudás, munkahelyi tapasztalatok/amennyiben nem ismert a cég/munkakör részletek, személyiség (a hobbikból)
Az első fele gyakorlatilag egy adathalamaz, amit nem nagyon lehet formálni. Szóval a második felével érdemes foglalkozni. Szerintem a részletektől lesz ''hiteles'' egy-egy ''work experience''-es bejegyzés. Persze tudom, a lányok szeretnek titokzatosak maradni.
''Az ég kék, a víz nedves, a nők titkolóznak.'' by J.C.Hallenbeck“Perfection is attained not when there is nothing more to add, but when there is nothing more to remove” Antoine de Saint-Exupéry
-
tildy
nagyúr
-
csika
tag
Tildy,
építő jellegű kritikaként mondom, szal ne kötekedésnek vedd.
De mindenekelőtt ajánlom Pintér Zsolt: Hogyan csináljunk karriert című könyvéből az önéletrajzos részt.
Egy önéletrajzot a HR-esek 20-30 másodpercig néznek meg. Szóval legyen nagyon tömör. Függ attól is hogy milyen céghez adod be az önéletrajzot. Az amerikaiak a nyomulóst szeretik, a németek viszont nem annyira ...
A magyar önéletrajzhoz szólnék hozzá nagyvonalakban.
Iskolák: először is fordított sorrendben kell felsorolni. Ez fontos! Azzal kezd amit legkésőbb szereztél. OKJ-s vizsgákat nem ide írnám. Érettségit se kell beíni az mindenkinek van, akinek diplomája is (kivétel ha valamilyen speciális, mondjuk angol nyelven csináltada sulit). De pl. technikusit azt igen, az plussz szakma.
Nyelvismerethez inkább azt írd mennyit tudsz. Társalgási szintű, tárgyalási szintű, stb ... (pl. egy Intermedie level 5-ből ki tudja megmondani hogy az mennyi is?)
Képzettség rövid ismertetése: Ez legyen inkább számítástechnikai ismeretek vagy valami hasonló, ide írhatod az OKJ-s végzettségedet is.
Egyéb észrevételek:
Miért táblázatba van írva? Igen nemszép.
Nincs felírva hogy önéletrajz.
Kéne egy személyes adatok rész a telefonszámmal, születési idővel, emaillel egybefoglalva.
Gyakorlati képzettség: nagyon hosszú. Max. 30 másodperc. Ezt tartsd szem előtt! Ezalatt eldől mit csinálnak az önéletrajzoddal ... És nem szabad hogy keresgélni kelljen bennt! Itt pedig nagyon sok a szöveg. A kísérőlevélbe majd mehet a rizsa, de nem az önéletrajzba!
Hobbi is legyen ... hátha ugyanaz a leendő fönöknek is ... és az számítani fog akkor ...
Kicsit igen hosszú lett, első pillantásra ennyi, de biztos van még sok javítanivaló. Az anyag igen jó, csak jó formát is kell neki adni.
Üdv,
csika
Egy most végzett másik Kandós ...Magyarok! Férfiak és asszonyok! Hallgassátok csika vezért!
-
tildy
nagyúr
válasz TheVeryGuest #95 üzenetére
Hát ez jó Egyébkét azért ilyen szűkszavú, mert kétoldalas CV-t nem érdemes írni.Úgy halottam.
Én is telekommunikáció, tesztelés, ill. üzemeltetés irányba hajlok."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
TheVeryGuest
senior tag
Hát mittomén telekom, vagy applikáció-fejlesztés. Bár ez valszeg az én belső szűrőm miatt van, nem is tudok más értelmes munkát elképzelni. Csak az angolt néztem, de igazából nem derül ki, hogy pontosan mihez van kedved, mihez értessz. Nem ártana, kiírni, a degree fokát (Master/Bachelor of Science).
Olyan szűkszavú ez az önéletrajz, valahogy az az érzésem vele kapcsolatban, hogy ''na, legyen angol is'' alapon összedobtad. Nem is teljesen formal english, szerintem keress valakit, aki vágja az angol levelezést, vagy az angol CV kreálást, oszt adjatok neki.
Én tudva, hogy milyen fontos a gyakorlat, (szinte) mindenhol, minden helyre írnék egy rövid összefoglalót a projektről. Mi volt a célja, mennyi ideig tartott, hányan csinálták, milyen (fejlesztő)eszközöket, masinákat, anyagokat/szabványokat használtál, milyen szerepeid voltak a projektben.
Továbbá, ha már írsz a WAP-ról meg a HTML-ről és a telekom irányába akarsz indulni, akkor írhatsz a többi cumóról is, amit valamennyire meg kellett ismerned, hogy ezeket használni tudd: Gateway-ek, GPRS, GSM. Ha inkább a szofterkészítés mint olyan irányába mozdulsz, akkor inkább a kódolási részekről írogassál, meg a toolokról, debuggerekről, platformokról.
Meg nem ártana valami nyugis hobbi is, pl.: kertészkedés, olvasgatás, mozi. Nehogy azt higyjék, hogy valami hiperaktív jószág vagy, aki egy napot sem bír ki az irodában.
Na, ennyit az önéletrajz kritizálásáról. Tudom nem erre irányult a kér(d)és, de ezt kapod. Hátha van benne valami konstruktív is. Nekem se volt jobb anyagom (kezdetben). Lehet, hogy elő kéne ásni Rog-ot, ő írta, hogy minden típusú pozícióra van egy testreszabott CV-je.
Esetleg belerakhatod azt a régi fürdőruhás képet, ha ne adj isten a CV tartalma nem fogja meg őket!“Perfection is attained not when there is nothing more to add, but when there is nothing more to remove” Antoine de Saint-Exupéry
-
tildy
nagyúr
válasz TheVeryGuest #93 üzenetére
Valami hasonló voltam én isJunior application assistent tán
Még valami, átnéznétek?:
Bővebben: link
Itt van az angol is, magyar is.Szerintetek így hova érdemes mennem?
[Szerkesztve]"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
TheVeryGuest
senior tag
Hát nálam még mindig a ''Junior Application Analyst'' viszi a pálmát. Első hallásra meg nem mondanám, hogy műszaki terülteről van szó.
De hát ahol unatkoznak a HR-esek, ott bármi megtörténhet.“Perfection is attained not when there is nothing more to add, but when there is nothing more to remove” Antoine de Saint-Exupéry
-
tildy
nagyúr
válasz TheVeryGuest #91 üzenetére
A Siemens PSEes álláshirdetések elég korrektek.Szóval le a kalapom előtte
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
TheVeryGuest
senior tag
Mer' jól néz ki. Meg ha tényleg akad ilyen akkor biztos azt veszik fel, de ha nem és kell az ember, akkor szerintem beérik kevesebbel is. Már a legtöbben.
Szerintem itt kb. egálban van a két oldal, az önéletrajzok, és az álláshirdetések.“Perfection is attained not when there is nothing more to add, but when there is nothing more to remove” Antoine de Saint-Exupéry
-
gro0ms
aktív tag
Erre illene a New York állambeli Buffalo Newsban megjelent hirdetés:
Keresünk énekesnőt, aki tud dobolni, limbót táncolni, konferálni és jelmezt tervezni. Továbbá játszania és énekelnie kell különféle stílusú zenéket, köztük socát, calypsót és reggae-t. Tudnia kell angol, spanyol, koreai, hindi és arab nyelven énekelni.
Forrás: ReadersDigest 2003. novemberiMacem van. Na akkor most mi lesz?
-
tildy
nagyúr
Mail ment.
Jahm lehet túlbecsülöm, de akkor miért írnak sokszor teljesithetetlen követelményt oda?Csak ezt nem értem."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
dabadab
titán
válasz TheVeryGuest #87 üzenetére
Mostanaban nem nagyon, tudod, cost cut, meg minden, en a sok eves palyafutasom alatt osszesen kb ket honapot voltam Osztrakiaban.
DRM is theft
-
TheVeryGuest
senior tag
Hát ha felveszik, lehet, hogy akár Komáromba is mehetsz. Mert esélyes, hogy őt meg elragadozzák Ausztiába kb egy negyed évre betanulni. Legalábbis régen ez volt a divat, azt hallottam.
“Perfection is attained not when there is nothing more to add, but when there is nothing more to remove” Antoine de Saint-Exupéry
-
dabadab
titán
Tildy, szerintem az a bajod, hogy leginkabb csak kivulrol latod a dolgokat, es ezert hajlamos vagy tulbecsulni a kovetelmenyeket.
Senki nem varja el toled, hogy egyaltalan azt tudd, hogy mi az az MSC, nem hogy fejlesztesi tapasztalatod legyen vele. Az ilyen nagy, ''hazilag barkacsolt'' rendszereknel eseten a cegek tudomasul veszik, hogy az elejen egy jo darabig tul sok ertelmeset nem fog csinalni az ujonc, mert bele kell tanulnia.
Szoval igy olvasgatva a kiirast, es ezt osszevetve azzal, hogy megiscsak a Kandon tanultal, meg megiscsak itt vagy a PH!-n (vagyis erdekel ez a szamitogep dolog), nagyjabol jelentkezhetsz is.
Az angolt meg persze majd csiszolni kell, de az se olyan veszes, mert sajnos (vagy szerencsere) a magyar munkaero nyelvtudasa nem tul jo.DRM is theft
-
tildy
nagyúr
válasz TheVeryGuest #81 üzenetére
Siemens pset ismerem, be van adva a jelentkezésem teszmérnökire, még nem hívtak.Viszont párom, már összesen 3 v 4 interjún túl van náluk, elvileg jövő héten lesz még egy interjúja valami osztrák főnökkel.(szal szerintem ő tuti befutó)
dabadab: te ott vagy? Ha igen, milyen a légkör?Mennyire jóka munkatársak? Mennyire kell hajtani?
[Szerkesztve]"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
dabadab
titán
válasz TheVeryGuest #81 üzenetére
Eleg komolyan keresnek programozokat a PSE-nel, erdemes jelentkezni.
DRM is theft
-
TheVeryGuest
senior tag
Naon rápörögtetek a pénzre. Egyébként szerintem sok helyen lehet megadják a 150-et, de aztán az marad vagy 5 évig. Szóval nem gáz a kis kezdőfizu, ha van esély évi 50k Br emelésre, vagy teljesitményfüggő prémiumra. Kisebb cégeknél esetleg lehet szert tenni mondjuk egy céges autóra (ez azért kezdőkre nem jellemző), ami kvázi saját, cserébe a kisebb bruttóért. Esetleg céges benzinpénzt, mobilt, buszbérletet, internetet.
“Perfection is attained not when there is nothing more to add, but when there is nothing more to remove” Antoine de Saint-Exupéry
-
TheVeryGuest
senior tag
Ezeket ismered? Szerintem elég jók. Mindkét cég német partnerekkel dolgozik, bár talán már az angolt kérik idegen nyelvként, de szerintem a német sem hátrány. Az EvoSoft főleg a Siemens Medicals-szal áll kapcsolatban, a PSE Hungary meg a német/osztrák Siemens AG/Siemens PSE-vel.
A másodikról asszem Dadabdab-ot érdemes kérdezni, hogy mennyire komolyan keresnek embert.“Perfection is attained not when there is nothing more to add, but when there is nothing more to remove” Antoine de Saint-Exupéry
-
tildy
nagyúr
válasz TheVeryGuest #79 üzenetére
Épp azt tettem.Jelentkeztem tesztmérnöknek (Komáromba)(Utálom pestet, de perpill ide jobb lenne mondjuk.Még keresgélek, fotex kilőve , mert túlképzett vagyok operátornak
Ja és a gsm-t nem villmérnöki nézőpontból vágom, hanem max csak informatikaiból.
Fire n ice:120-150 közötti sávot szoktam mondani.Én tudom, hogy mennyit ér amit tudok, ennél többet tuti nem, viszont azt furcsállom, hogy nulla munkatapasztalattal mernek ilyenek lenni az emberek, hogy szemrebbenés nélkül 150t kérnek. Nem bántáskép mondom, és remélem valaki meg fogja ezt az összeget adni nekik, egyelőre viszont azt látom, hogy nem igazán akarnaka sokat fizetni a cégek
-
TheVeryGuest
senior tag
Szerintem nem érdemes sokat foglalkozni azzal, amit az ilyen hirdetésekben írnak. A ''job description'' rész pont arra való, hogy eldöntsd érdekel-e. A ''requirements'' részből meg max az derül ki, hogy mekkora tapasztalat az elvárás. Nem tudom mennyire gondolják komolyan, hogy tapasztalattal rendlekező MSC fejlesztőt keresnek, elvégre nem tudom, hogy hány cég/iskola foglalkozik ilyesmivel. Ha komoly, akkor szerintem akár az Ericsson épülete előtt is toborozhatnák az embereket. Szóval tekintve, hogy kevesen értenek az adott területhez, lehet, hogy akár kezdőként is lenne esélyed. Az egyetlen dolog, ami betehet, hogy most volt leépítés az Ericsson-nál, lehet, hogy onnan pályáznak páran.
Azért is érdemes jelentkezni, hogy az interview-n megismerd a céget, illetve hallj valami konkrét dolgot is a munkáról.
Az UML-t meg nem szeretni kell, hanem használni. Szerintem minden fejlesztő (coder) utálja a dokumentációval való piszmogást, de a garázscégektől eltekintve mindenhol elvárás a tervezési fázisban való rajzolgatás, mesélés. Legalább az ember kiélheti a bölcsész hajlamait. Multiknál az idő nagy részét elviszi, a dokumentáció review-zása, egyeztetése.
Ha úgy érzed nem vágod nagyon a GSM-et, akkor jelentkezz tesztelőnek, az arra pont jó, hogy alaposan megismerd a szabványt (legalábbis egy részét). Később még mindig válthatsz fejlesztőre.“Perfection is attained not when there is nothing more to add, but when there is nothing more to remove” Antoine de Saint-Exupéry
-
fire_n_ice
újonc
1etértek...
Ha túl keveset mondasz, akkor is elhajtanak, csak más rizsával...
...azért, mert alulértékeled Magad, mint mondta itt is valaki
Nekem pl. mondtak valami olyat, hogy nagyon kilógott a lóláb.
Idézet szabadon: ''Mégsem lépett ki a kollégánk, meggondolta magát''
Aztán olyan is van, -ha igaz-, hogy nem is keresnek senkit, csak tájékozódnak, mi a kínálat? (Legyen-e béremelés, vagy inkább felvegyenek újakat?)
...meg olyan is, hogy már megvan a jelölt, de fel kellett adni a hirdetést, formaságból...
...meg olyan is, hogy a hirdetés egy bizonyos (:konkrét személyre szól...
...meg
...meg
hány könyvet írtak már erről ?
A megoldás: akinek nincs protekciója, az MINDENT tudjon.
(: Történelem vizsga: mikor és hol volt ez és ez a csata, hányan haltak meg?
Név szerint?Mindenki másképp hülye, de sokan kivételnek érzik magukat.
-
-
tildy
nagyúr
Jójó rossz volt a példa.Tegyük fel, azt mondom tudok javaban prograozni, aztan kiderul , hogy meg a hello world sem megy?Igeny szerint lehet a java helyen, corba, és egyeb nyelvek is....
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
Now , let me see:
Works as an SW Development Engineer in Mobile Switching Center (MSC) and MSC Server (MSS) SW and System Design.
Tudom mi az az msc,(kapcsolokozpont) de meg sosem fejlesztettem ala.
Requirements:
Works in a product creation project with possible responsibility of a component of MSC/MSS.
lasd elozo hozzaszolas.
Works according to given tasks, along with the product process as well as the existing design instructions.
nem igazan....
Solves engineering problems. Applies knowledge and experience to find improvement possibilities.
Na ez megvan, azt hiszem
Freedom to Act
Carries out tasks/activities according to assignment and set guidelines. Limited degree of supervision and coaching needed. Makes decisions within set parameters, elevates others. Reviews priorities with supervisor. High personal interaction.
Fluency in English is a must.
ez sincs...
Application SW, Planning & Analysis, Communications systems, Mobile Networks, Network Services, Server SW
utalom az umlt, es az osszes tervezesi nyavalyat...
Ability to work
- in team
- among demanding conditions
- with complex issues, understand and clarify requirements customer requirements.
megvannak.
Positive attitude.
szinten.
Ugy erzem ehhez nem ertek, mert csak futolag tanultuk.Nem becsulom magam alul.Ettől én még Makó-jeruzsálem....
-
dabadab
titán
''más simán hazudja akár a fluent englisht is!!!''
Ha azt mondjak nekik, hogy ''Okay, now let's speak in English'', akkor ugy is kiderul, hogy mi a palya. Ha akkor is tud meggyozoen ugy csinalni, mint aki folyekonyan beszel angolul, akkor meg is erdemli az allast ;)
Egyebkent meg nekem ugy tunik, hogy inkabb magadat becsulod alul.DRM is theft
-
tildy
nagyúr
válasz TheVeryGuest #70 üzenetére
Nem az én hozzáállásommal van itt a baj.Hanem a többiekével.Én tisztában vagyok a képességeimmel, míg más simán hazudja akár a fluent englisht is!!!
-
JaniS
senior tag
(Rég volt... Mostanában én ülök a másik oldalon.)
Csak néhány apróság, hátha segít, a többit elmondták már részletesen:
Ha jó a nyelvtudásod, akkor azt mondd; ha nem teljesen fluensz , akkor azt, hogy x nyelvtudás (van). Ha kell az álláshoz hamar kiderül, nálunk ilyen esetben menetközben angolra váltanak. Nyilvánvalóan előnyösebb az első verzió.
Fizetés relatív, nem kell különösebben csodálkozni. A piaci értékeddel légy tisztában (ismerősök mennyit keresnek, tudom kínos ezt kérdezni, de itt a PH!-n is volt ilyen topic, onnét lehet meríteni). Ha keveset mondassz, alulértékeled magad, baj van a saját megítéléseddel, ha brutál sokat, akkor te ott lóvét akarsz, nem pedig munkáért lóvét.
Végül még egy, amit valamiért nehezen hisznek el az emberek: nálad hülyébbek is fognak jelentkezni, ezért ne tartsd magad hülyének! Próbálkozni szabad, legfeljebb nem téged vesznek fel. Néha érthetetlen, hogy bizonyos emberek bizonyos posztokra hogyan kerülhettek ilyen kevés ésszel...
JaniS -
TheVeryGuest
senior tag
''Nekem az angolom sajna nem az.''
Ha tudsz magadról meg a melóról beszélni 5 percig, az a legtöbb helyen má elég. Meg értsed amit mondanak, főleg a hunglisht. Én már annyi akcentussal találkoztam, hogy csak na. Néha nehéz nem vigyorogni. A Francia/belga, olasz, német/stájer-paraszt, kínai, indiai, és az arab nagyon gáz. Bár a magyar is tud fülsértő lenni. Eladhatod, hogy a németet zúzod, épp most állsz át az angolra, és ha a cég segít akkor fél év alatt összeszeded magad.
''Pestre nálam okosabbakat keresnek, azt hiszem''
Mondjuk megpróbálni nem sokból tart, ha kevés az angolod, max egy délutánod megy rá, és utána nem hívnak be AC-ra. Ha kevésnek találják a végzettséged/tapasztalatod akkor meg max be se hívnak.
Persze nem erőszak a disznótor, ha nem, hát nem. Ha másra nem is jó az álláskeresés legalább arra, hogy megtudd mire vagy elég (szerintük).
Mindenesetre ilyen hozzáállással legközelebb ne sírj, hogy nem te keresed a nagy lét. Már nem mintha alkalmazottként olyan nagy lét lehetne leakasztani.“Perfection is attained not when there is nothing more to add, but when there is nothing more to remove” Antoine de Saint-Exupéry
-
TheVeryGuest
senior tag
Ez tipikus stressztűrőképességes kérdés. Túl átlátható. Szoktak még azzal nyomulni, hogy milyen volt az egyetem, mennyire könnyen raktad le a vizsgákat. Baromi átlátszó. A 3. vagy 4. interview-ra már fogod tudni hogy hogy válaszolj jól. Lehet azzal nyomulni, hogy neked semmilyen nagy problémád nem volt sohasem. Vagy elővezetsz valami piszlicsáré szarságot, mint nagy problémát. Esetleg ha tényleg volt, és jól jöttél ki belőle, akkor mondhatod azt is.
Szokott még az is lenni, hogy mit tartassz az eddigi életed legnagyobb eredményének, és miért, meg hasonlók.“Perfection is attained not when there is nothing more to add, but when there is nothing more to remove” Antoine de Saint-Exupéry
-
TheVeryGuest
senior tag
''De mivel rendesek voltak, igy be lehetett menni a kiértékelésre, és elmondták, hogy miket ba**tál el.''
Ez ugye azért relatív. Mert ezek a tesztek általában személyiség-szerkezetet vizsgálják, tehát nem elbasztad, legfeljebb nem olyan vagy, amilyet keresnek.
Eccer átbeszéltük a HR-esekkel, hogy mi értelme van az egész napos AC-nak. Kb az jött ki, hogy ki lehet szűrni, az öltönyt viselni képes pszichókat. Mer ha valaki ugye elkezd levágott testrészeket, meg hasonlókat rajzolni, azt jól nem veszik fel.
Szerintem az a legdühítőbb, amikor a többfordulós interview-sorozat végén az ember elé olyan szar ajánlatot tesznek, hogy azt sem tudja sírjon vagy nevessen. Mert ugye, azt, hogy mennyivel vennének fel csak a legvégén mondják meg.“Perfection is attained not when there is nothing more to add, but when there is nothing more to remove” Antoine de Saint-Exupéry
-
bobsurf
őstag
Hajrá
na ma voltam ismét és ugyanazokat a sablonkérdéseket kaptam, csak angolul.
Azért 1 kérdés, amire még érdemes készülni:
-milyen nagy problémád volt életed során, és hogyan oldottad meg? (erre én álltam ott mint 1 hülye. Amúgysem jutott eszembe semmi, hátmég angolul )
Ha az interjúkért fizetnének, akkor lassan már megélnék belőlük!
Pénteken is megyek 1re -
tildy
nagyúr
Nekem az angolom sajna nem az.Viszont holnap nekem AC.Nokia.Ja és komárom.Pestre nálam okosabbakat keresnek, azt hiszem
-
bobsurf
őstag
Az eredményességükkel kapcsolatban nekem is megvannak a fenntartásaim.
A nagy matávnál egész az uccsó fordulóig verekedtem magam (Szintén 5-6 órás AC volt) de ott elvéreztem.
De mivel rendesek voltak, igy be lehetett menni a kiértékelésre, és elmondták, hogy miket ba**tál el.
Mondták, hogy mit láttak, és hogy ebből mire következtettek. Persze a felében tévedtek, de csináltam olyanokat is, amin aztán annyira nem mentek el, hogy megkérdezték később, hogy én azt hogy gondoltam.
A végére, mire mindent tisztáztunk kiderült, hogy ideális gyakornok lettem volna, csak félreértettek. (Mert nem a nagy tankönyv szerint viselkedtem)
Na akkor mire is jók ezek a 3-4 fordulós többnyelvű mókák?
Holnap is megyek egyre. Angolul lesz az egész (Kellett nekem beirni, hogy az englisem nagyon fluensz... ) -
Pá
addikt
Az ismerős nem is, de ismeretlen emberek talán inkább elmondják, hogy mennyit keresnek.
Egyébként engem is érdekelne, hogy honnan lehet megtudni, hogy milyen helyen kb milyen fizetésre számíthatok, illetve mit illene mondani.
Bár nekem még van pár évem, mielőtt interjúra megyek, de sosem lehet elég korán kezdeni.''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
TheVeryGuest
senior tag
Szerintem az bérigény, iskolák, tapasztalat, fénykép lehet úgy 99.5% és a motivációs levél a maradék. Arra jó, hogy felkeltsd a figyelmüket, egy igazán jól eltalált motivációs levélen látszik, hogy foglalkoztak vele, mert pont passzol az adott hirdetéshez, valamelyest hordozza az írója személyiségjegyeit (már ha saját). Nehéz jót írni, de megmutathatod benne, hogy van stílusod, és jófej vagy. Persze sok múlik azon, hogy ki fogja elolvasni, amit csak saccolni tudsz. Ha kóder állásra jelentkeznék biztos tennék bele valami vicces story-t, amiből kitűnik, hogy vérbeli kóder vagyok. Vagy hasonló. Szóval ha nem a megfelelő ember olvassa, akkor biztos nem veszi a lapot.
Mondjuk ehhez ismerni kell a megpályázott munkakört. De valahol mindennek olyan hülye kacifántos jól csengő angol nevet adnak, hogy a franc se tudja kihámozni. Eccer a Pannonnál pályáztam meg két pozíciót eccerre. Behívtak valamelyikre de már marhára nem vágtam azokat a hülye kiírásbeli neveket. Operátort kerestek én meg beszéltem nekik egy fél órát arról, hogy milyen volt fejlesztőnek lenni 2 éven keresztül. Aztán mikor mondták, hogy inkább valami HW közeli munkatársat keresnének mondtam, nekik, hogy egy szál csillagcsavarhúzóval szétszedek-öszzerakok bármit ami 5/12V-ról megy. Erre nagyon megijedtek, az mondták náluk csak a SUN-osok nyúlhatnak a gépekhez. Jól elvágtam magam, na.
Szóval kell a tapasztalat meg a ráérzés ezen a téren is!“Perfection is attained not when there is nothing more to add, but when there is nothing more to remove” Antoine de Saint-Exupéry
-
dabadab
titán
''(gondolom milyeneket kereshetnek ennyiért, biztos a főnök mellé....)''
Nem hiszem, ennyi penzert altalaban ''gruppentitkarnoket'' keresnek, aki ugy 20-60 fos csoportnak segit az ugyei intezeseben.
Igazi fonoki titkarnok ugy netto 200-tol felfele, es nyilvan nekik sem az oralis technikajukat ertekelik ennyire, ha esetleg erre gondoltal volna.DRM is theft
-
dabadab
titán
'Azt mondták, hogy kb 5 órás elfoglaltságot fog jelenteni, és tesztírásra, szituációs játékra és egy komolyabb interjúra kell számítanom.''
Nokia? Ott szoktak magukat igy kielni a HR-esek (bar nekem azert megvannak a magam ketsegei a dolog eredmenyessegevel kapcsolatban).
[Szerkesztve]DRM is theft
-
TheVeryGuest
senior tag
Csek disz áut:
Sok ottan a Kandós. De ha nem vagy tettelő alkat:
Oszt Pesten van, a Kálvin tér és az Üllői/Ferenc krt között, majdnem a Bécsiszelettel szemközt lévő utcában.“Perfection is attained not when there is nothing more to add, but when there is nothing more to remove” Antoine de Saint-Exupéry
-
dabadab
titán
Foglalkozik vki komolyan ezzel a motivacios levellel? Mert nekem ugy tunik, hogy a legtobb embernek leginkabb semmi elkepzelese sincs arrol, hogy mire is lenne ez jo (megjegyzem: en is ide tartozom), ezert aztan teljesen hasznavehetetlen darabok szuletnek, amik alapjan igy persze szelektalni sem lehet.
DRM is theft
-
TheVeryGuest
senior tag
Pályakezdők esetén egy komolyabb helyen (tényleges agymunka) mire megismered a processzt elment fél év. Szóval kell ez. Szerintem garázscégeknél nincs ilyen. Lehet, hogy ezzel az erővel a hasukra is üthetnének, mert nem lehet jól választani a tesztek alapján, de akkor is legalább valami komoly dolognak tűnik. Nem pedig a nemtetszett a pofám eset.
-
-
faster
nagyúr
Itt biztos találsz:
Itt meg egy kis fejtágítás motivációs levélírásból:
Bővebben: link -
Angmar
tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem egy olyan kísérőlevelél/motivációs levél mintát küldeni, amit nem egy konkrét feladott álláshirdetésre küldenék el, hanem csak megkeresnék vele egy pár céget azzal a céllal, hátha felkeltem az érdeklődésüket. -
AND1
őstag
Nem tudom, hogy említette már vki de itt hasznos tippek vannak önéletrajzírással kapcsolatban: Bővebben: link
Egy régi PH-s.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
JobAngel - Az álláskeresők védangyala
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Apple notebookok
- PlayStation 5
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest