Hirdetés
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gergo5991
őstag
válasz
dredjudge84 #70199 üzenetére
hát itt SK-ban nem egészen így működik, hamarabb állit be a futár mint ahogy megkapnád az emailt, többször előfordult már mint irtam
az esetek többségében se email, se sms, spontán hivás hogy 2 perc és itt van -
gergo5991
őstag
ezek alapján én úgy értelmezem, hogy már a kézbesítő cégnél van
16.-án 13:27 kor vette át vagy megérkezett oda idk
de ez alapján meg 22:27 kor : Várakozás a végső átadási irodába való szállításrapicit kesze kusza ez az egész..
se az időpontok nem stimmelnek meg más-más szöveg van hozzá irva érdekes
amugy a vámolás elhúzódása szerintem a hirekben (szlovákia) megjelent drogfogások miatt tartott sokáig, állítólag a vámosok 3 kinai csomagban is kemény drogot találtak, gondolom komolyabban is át"nézték" a kinából érkező csomagokat most, de ez csak az én tippem
-
válasz
gergo5991 #70196 üzenetére
Nem egészen úgy működik ahogy gondoltad, a vámolást végző logisztikai cég adja át az Express One-nak azt ami 24 számos, ez bizony lehet 5-6 nap is, de minimum 1 nap, ez még nem történt meg. Ha átkerül hozzájuk akkor használhatod a rugalmas kézbesítést, máhova, máskor, màsnak átadni lehetőségekkel.
Az UB....HU az nem érvényes nyomkövetési azonosító nem ilyet használ a HU Magyar Posta,egyik sem egyébként. -
gergo5991
őstag
azt hittem 16.-án már a központi elosztóbol áthozzák a mi városunkba és ma kihozza a futár, de meg se moccant..kezd a f.om kilenni ezzel.. 1ik csomag megjön rendesen, a sheines is 6 nap alatt ezzel meg itt kell b.ni egy hónapot.. nesze neked combined delivery..
3 tétel van combinedben, 2 höz valami hosszú számsor tracking van a harmadik meg egy UBxxxxxxHU tracking, most nemtom a magyarok balfaszkodnak ennyit vele és tartják vissza vagy nemtom.. gondolom MO-on keresztül jön..remélem nem pénteken fogják hozni mert utazok el, aztán meg a futár fog nyávogni hogy akkor visszaküldik a p.ába mert ő nem fog vele 1 hetet rohangálni meg raktározni stb stb
de még számitok arra, hogy nem frissitették és délbe felhiv a futár hogy itt a csomag ( remény hal meg utoljára) máskor is volt ilyen, se email se sms, a futár meg hiv hogy 2 perc és itt van
-
Wolfram
aktív tag
Ezt nincs kedve valakinek kipróbálni?
https://vi.aliexpress.com/item/1005005310730129.htmlKínai marketing.
-
válasz
herion #70191 üzenetére
Nem időhúzás az hogy 10 napot várjál, hiszen a szállítási védelmi idő lényege hogy addig megkaphatod, így annak letelte előtt nincs értelme elfogadni a meg nem érkezett dispute okot. Tévesen értelmezik a Reddit-en.
Azzal sincs tisztában hogy nem lehet már képet feltölteni a dispute indításakor ennél a dispute-nál.
Hiába tudjuk hogy biztosan elveszett, sajnos várni kell. -
-
herion
tag
Jó csak bennem van a para, mivel 8 ezer forintról van szó.
Azt még megértem, hogy az eladó nem tudta, hogy a szállítási védelem alatt hiába nyitok vitát nem fog semmi történni, de akkor az ügyfélszolgálatos miért mondta ezt október 4-én, idézem:In this case, I'd suggest you to file a dispute from your end. and upload this screenshot you have sent to me as an evidence that the seller asked you to request a full refund for you order
Ezek szerint az ügyfélszolgálat sincs tisztában azzal, hogy a szállítási védelem alatt hót felesleges vitát nyitni, mert úgyse lesz belőle semmi.
Ahogy a redditen olvastam, akik ugyan ebben a cipőben jártak mint én, folyamatosan ezzel a sablon üzenettel amit én is kaptam, +10 napokkal csak húzták az időt.
Mást úgysem tudok tenni, mint várni és reménykedni, még letelik a következő 10 nap. Bár gyanítom november 20-ig (nem 17-e, elszámoltam) a szállítási védelem lejártáig semmi nem fog történni. -
válasz
herion #70187 üzenetére
Nem egészen értem, de akkor leírom az én esetemet. Augusztus 28 az utolsó bejegyzés a PNLUC...kezdetű csomagnál: 28 Aug 2023 09:07 Import customs clearance complete
Eltelt egy hónap indítom a megnemérkezett dispute-ot azt írják hogy szállítás alatt várjak október 15-ig.
Ma mind a 4 tételre ( mert egyenként kell) dispute hogy nem érkezett meg és kapom vissza a pénzem.
Ez a döntés mindegyiknél, persze az összeg eltérő: Purchase Protection is running out, but package is still in transit Valid
Solution1: Full refund 7.00 USD
A dispute döntés után lezárták a rendelést.Szerintem várd meg azt a 10 napot amit írnak, a dispute indításra van 15 nap, maga a dispute lehet 90 nap is ha már elindult, és már elindítottad, nincs itt semmi 15 nap.
-
Debilon
addikt
válasz
nagysandor79 #70188 üzenetére
a kézbesítés napján jön még egy levél, abban lehet más címet/automatát megadni
-
nagysandor79
aktív tag
Eo-nál ha megkapom az értesítést hogy érkezik a csomag, lehet náluk címet modósítani? Mert én csak a napot, illetve a kézbesítés módját találtam.
-
herion
tag
válasz
herion #69797 üzenetére
Ugye október 4-én leigazoltam, hogy átvettem a csomagot, hogy tudjak vitát nyitni. Leírtam a megjegyzésben, hogy az ügyfélszolgálattal való beszélgetésünkben is azt javasolták (az eladón után) indítsak vitát majd visszatérítést, képernyőképet is küldtem az eladóval és az ügyfélszolgálattal való levelezésünkről, de ez nem volt elég.
Az sem, hogy lassan már 2 hónapja nem mozdult a csomag.
Fél óra után az Ali elutasította a kérelmet, mivel a csomagot az eladó feladta, és még szállítás alatt van.
10 nap türelmi időt kért a vita indítása után, ami október 14-én járt le.
Miután lejárt a 10 nap szombat délután, kaptam az emailt, hogy újabb 10 nappal meghosszabbították:
Mivel csütörtökön lejár az átvételtől számított 15 nap, így megint leveleztem az ügyfélszolgálattal, hogy most akkor mi legyen mert ebben az esetben fingom sincs mi fog történni. Egyébként a 15. nap után mi fog történni? Vagy itt nincs jelentősége ennek a 15 napos dolognak?
Ugye normál esetben a 15. nap után már buktam a pénzem ha nem csinálok valamit. Mivel a vita nyitva van, lezárni meg nem fogom, így másik vitát nem tudok meg nincs is értelme nyitni ebben a 2 napban.
Az ügyfélszolgálat azt mondta, ők nem tudnak semmit tenni mert ez nem az ő hatáskörük, várjam meg mit mond az Ali október 24-én.
Gondolom látja, hogy november 17-én jár le a 90 napos szállítási védelem, és addig mossák kezeiket. 24-én meg úgyis megint 10 nappal kitolják majd az időt, ez szinte 100%.
Szerintem ezt a vitát ember nem is nézte meg, csak egy program ami látta hogy szállítás alatt van és instant az Ali javára döntött. -
válasz
dredjudge84 #70185 üzenetére
Értem, de szerintem sántít a dolog.
-
dredjudge84
őstag
Mi a 2-es postához tartozunk, onnan jönnek a levelek is, illetve oda kell menni a levelekért, meg az ecscc cuccokért is. De ha épp nem vagyok itthon amikor csomag jönne, azt a 13-mas postára rakják le. És ezt konkrétan az ügyfélszolgálat mondta, hogy nem arra a postára teszik ahova tartozunk, hanem ami a legközelebb van letéti posta. Egyébként ez azért is furcsa, mert a 13-mas posta messzebb van mint a 2-es posta ahova, tartozunk egyébként is. Azt már csak zárójelben jegyzem meg, hogy szerintem azért a 13-mas postára teszik le a csomagokat, mert az esik útba Ménfőcsanak fele a futárnak, mikor megy vissza a depóba. Rövid tanulság, hogy a postánál már semmit nem kell meglepődni.
-
válasz
tradeelek11 #70181 üzenetére
Sima levél, 10 munkanapos kézbesítéssel.
-
válasz
dredjudge84 #70180 üzenetére
Oké, lehet hogy máshol másként megy, de hivatalosan abba a posta hivatalban kell leadni hivatali kézbesítésre ahova tartozik a címzett, mert egyéb esetben semmi értelme.
De szó szerint így írják: a postacsomag címiratán feltüntetett címhez rendelt kézbesítési pont szerinti címhelyen történő kézbesítés. Akkor nálatok a te címedhez a 13-as Posta van rendelve. (Lehet hogy én rákérdeznék, hogy ez tényleg igaz, vagy csak mondják?) -
dredjudge84
őstag
"Ha nem tudod egyik alkalommal sem átvenni akkor a cím szerinti Postahivatalban leadják kézbesítésre."
Kivéve Győrben. Ott minden a 13-mas postára kerül, mert így egyszerűbb a kézbesítőnek, mert az esik útba vissza a depo felé. Pedig pl én nem is oda tartozok. Amikor rákérdeztem, hogy ez miért van, azt mondták, hogy nem a cím szerinti postán teszik le, hanem a legközelebbi letéti postán. Kabaré az egész.
-
válasz
tradeelek11 #70175 üzenetére
Összefoglaló 2. pont végén leírva az ezzel az azonosítóval kapcsolatos tudnivalók.
-
válasz
hubber19 #70174 üzenetére
Amikor megrendelik náluk a szállítást, ez a szöveg a nyomkövetésben: A küldeményt a feladó előrejelezte, az átadást követően megkezdjük a feldolgozást. Nézd itt a mozgást és itt egy ilyen szállítási folyamat.
Aztán miért sajnos? 15 munkanapon belül itt van, kétszer próbálják meg kézbesíteni, úgy hogy miután megkapják erre 1 napos kézbesítési határidő van. Ha nem tudod egyik alkalommal sem átvenni akkor a cím szerinti Postahivatalban leadják kézbesítésre.
A késedelem sosem az MPL-nél szokott lenni, 0,5% hibaarány persze itt is előfordulhat, de nem jellemző.
A feltett nyomkövetésnél sajnos 5 napig dekkolt az itteni magyar logisztikai cégnél minden észszerű ok nélkül, de lőtte amik jöttek csak max 1 napig. -
tradeelek11
aktív tag
Sziasztok Jó Urak!
[link]
Ilyenkor mi a teendő?
Ezt egyáltalán Posta hozza?
Mert ha igen az újabb világ csúcs, lassan annyi idő alatt teszi meg az utolsó 3 km.et,
mint előtte a több ezret!
Viszont ha beütöm a posta rendszerébe ezt a nyomon követőt azt mondja ilyen nincs,
kit kellene egy kicsit noszogatni?Tisztelettel
-
peq
aktív tag
Köszönöm gyors válaszod. MPL esetén számíthatok vámra? Az érték szállítással együtt 8.000ft (ebből a tényleges, az ingóságok ára cirka a fele)
Minek az okán van több standard shipping opció különböző árszabással? A fenti három esetén is 15 napos opciót reklámoznak, de tracking nincs.
-
AliExpress standard-el.
Azt amit már sokszor írtam, hogy a 15 napos kézbesítési vállalást csak AliExpress Standard, AliExpress Selection Standard esetén biztosítják. Ez vagy Express One (158.......) vagy mivel júniustól bejött egy új kézbesítő cég erre a vonalra, MPL futáros (PNLUC....) lesz.
És van nyomkövetési szám mindig, így nyomkövetés is.
Nem történt spórolás, mert 2390 Ft-ot fizet nekik a Cainiao hogy kézbesítsék neked.
Külön lehet választani a Magyar Postánál megszokott levélkézbesítési témától, mert ugyan az MPL is náluk van, de üzleti csomag kézbesítés futáros módon a funkciójuk, nem egészen leveles postás téma. -
peq
aktív tag
Sziasztok!
A feláras trackinges standard shippinges csomagokat ezidáig rendre az express one hozta, hamar kézbesítették, semmilyen fennakadást nem tapasztaltam. Inkább kifizettem a pluszt, csak ne kerüljön a magyar posta kezébe.
Megjelent ez a 15 napos őrület bizonyos érték felett, viszont a csomagküldés módjára klikkelve kibukik, hogy hiába standard shipping címszó alatt reklámozzák, nincs tracking.
Pár nappal ezelőtti rendeléseim esetén a megszokott módon trackinges standard shippinget kértem minden pakkra, viszont az egyik storeból útjára engedett csomag azonosítója PNLUC kezdetű, ellenben a másik háromból a jól ismert 158 számokal startol. Netán az eladó faragott a költségeken? Ahogy olvastam, a PNLUC magyar postához kerül.. Aki ilyen azonosítót kapott, miként rendelt? -
queens
tag
Sziasztok!
Szerintetek ez az alis cucc full ugyanaz, mint ez az amazonos?
Ugyanazt a szervert használja az adatokhoz? Vagy kínai helyekre megy minden? Biztonságos az ilyen?
Köszi!
-
válasz
teleahocipöm #70166 üzenetére
Amiben fizettél olyan devizában adja vissza az AliExpress.
-
teleahocipöm
senior tag
Sziasztok! Volt négy tétel rendelés, amiből a fizetés után szinte azonnal töröltem hármat, mert nem vettem észre. A visszatérítést olyan pénznemben kapom, amilyenben fizettem?
Nem vetem észre, hogy a beállított forint helyett jenben mutatja az árat és ez miatt sokkal többet fizettem. Most néztem a visszatérítési információt, ahol a vásárolt árú árát jenben mutatja, da visszatérítést számjegyileg azonosan forintban, ami furcsa, ha átváltok angol nyelvre, akkor a visszatérítést is jenben mutatja.
-
_mate_
csendes tag
Akinek szeptember 15-e ota nem mozdult a PNLUCXXX csomagja Mo.-ra erkezes ota: van remeny! Kaptam emailt hogy szallitas alatt
Ha tenyleg megerkezik, adhatom el(Azota van mashonnan masik, hasonlo termek)
-
gergo5991
őstag
-
csuhi17
csendes tag
Van két csomagom, az egyik EO-s a másik meg postás.
158271900182771903602038 Szeptember 21 óta Parcel outbound from transit facility
vagyis meg volt az import, viszont az EO még nem kapta meg, könyveljem el elveszettnek, és rendeljem újra, vagy várjak?CK069998135NL Október 5 óta megvolt Hollandilában a vámolás és azóta Item has been cleared by customs
Írtam az eladónak 3 napja, ugye a hétvége miatt, holnap délután még írok neki még1x.
Viszont már csak 10 napom van hátra 90 napból, itt volt az, hogy az eladó másfél hónapra rá küldte el a terméket, a rendelésemhez képest.
Többet nem rendelek 85% alattitól, és olyantól aki törölteti a véleményeket. -
gebro
aktív tag
ECSCCA infó, ha valakit érdekel.
Szeptember 17-én rendelt csomagom ECSCCA számot kapott Saver shipping szállítással. Október 6 volt az utolsó nyomkövetési álapot. A mai napon megkaptam, tehát 10 nap után hozta a postás.
-
oba
addikt
Régi, már lezártult rendelés tracking numberjét valahogyan meg tudnám nézni? A mobilos appban nem látom. Webes felületen látszik esetleg?
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3! R3 7320U / 16GB DDR5 / 512GB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest