- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
-
LOGOUT
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petyás
tag
Sziasztok!
Egy megerősítést szeretnék kérni, hogy jól értem-e az összefoglalót.
Rendeltem egy terméket, kifizettem előre 1268,29Ft, van róla ÁFÁs számlám, majd a postán kértek 799Ft-ot mint vámköltség.
[számla Aliexpress]
[azerbajdzsan]
[vameljaras]
[posta szla]
Reklamálhatok a postánál az összefoglalóban leírtak szerint és vissza fogom kapni a 799 Ft-omat?
Köszönöm! -
-
atala
addikt
Na, ezt elmesélem.
Rendeltem 3 csomag gomb elemet. Furcsáltam, hogy miért van megadva két nyomkövetés szám.
Most dobták be a postaládába a borítékokat. Az egyikben 2 csomag volt, a másikba 1 csomag. Gondolom utólag derült ki, hogy nem 2 hanem 3 csomaggal kellett volna küldenie.
A legszebb a dologba, hogy emiatt kétszer kellett kifizetnem a 400 Ft-ot, (Online fizettem) ráadásul más az Áfát is rá akták mégegyszer.Azt hiszem, ezek után csak Aliexpress Seller Shipping-el rendelek csak.
Ebből a plusz 1000 Ft-ból bőven kijött volna ez a szállítás is. -
remi67
tag
LTXXNL csomagoknál az normális mostanában, hogy már majd egy hete ebben az állapotban van?
Feb 19, 2022 09:07 Aliexpress-Cainiao Pre-declaration of the item has been received by customs
-
voaps
csendes tag
Sziasztok! 9 napja rendelt UH*BE rendelésem állapota "Inbound success in consolidated warehouse."-ról "Parcel lost"-ra változott. Nyissak dispute-ot, vagy írjak az eladónak?
-
ad4m1337
aktív tag
Sziasztok!
Utóbbi időben több rendelt terméket ért 400/800 Ft -os vám kezelési határozat. Ez miért lehet? Full random érkeznek, valami kap, valami nem vám határozatot... -
Akkor az összevontat nem Posta kézbesítette, hanem az Express One. Gondolom hosszú számsor és 158....a kezdete az azonosítónak.
Nem keveredett, hanem ha Cainiao Super Economy választottál akkor nem azzal küldték hanem a másikkal, ami így még jó is, fordítva már kellemetlen lenne, hogy Standard-ből lesz Super erconomy -
evko
aktív tag
Na szóval...
A 2 csomag nem tudom, hogy keveredett össze.
De...
Minden először Cainiao Super Economy-ként indult....
Majd a 2 összekeveredett csomag AliExpress Standard Shipping-ként jött (1 tracking számmal), ingyen.... (IC chip Store és TSTAR TECH Store)1 csomag maradt Cainiao Super Economy (IC chip Store).. Erre kellett 800-at fizetni.
Ennyi a sztori.
Nem tudom, mi miért...
-
cof
veterán
válasz
maxxenergie #59732 üzenetére
Kamu. Látszik a szövegezésen is. Gondolom a feladó e-mail címe is árulkodó. Belföldi csomagnál nincs szállítási dí, max. utánvétel.
-
válasz
maxxenergie #59732 üzenetére
Nem kell rendelned, ez egy magyar ajánlott levél száma, azt küldhet neked bárki.
De ugye ennél azt írja a Posta: RN393573375HU A megadott küldeményre vonatkozóan a rendszer sajnos nem talált adatot.
De azt is tudjuk hogy ,28 HUF végű összeget nem fizetünk. -
A Magyar Postás szállításokat nem szokták egybe csomagolni, ez nálad egy érdekes dolog, annak a kettőnek mi volt a nyomkövetési száma?
Ha az eladó kétszer küldi azt amit megvettél akkor összekavartak valamit a logisztikánál. De az eladó nagy valószínűséggel tudna rá válaszolni. -
evko
aktív tag
válasz
szpal17 #59714 üzenetére
Elmondom a sztorit...
2 alkatrészt 1 helyről rendeltem, 1 panelt mástól... (de mind aliexpressz, Kína).Csörög a telefonom, csomagom jön.. Nem voltam otthon, 2 nap múlva kihozta a posta.. A csomagban volt 1 alkatrész és 1 panel. Ez 1 csomagban volt, 2 külön cégtől rendeltem (a nevük legalabb is más volt). Ilyen fekete zacsis csomagban volt...
Semmit nem kellett érte fizetnem...Majd rá 2 napra jött 1 értesítés, mely szerint 800ft 1 cucc, posta be... Majd fizettem 800Ft-ot és 1 alkatrészt kaptam... Melyet ugye az a cég küldött, ami az előző csomagban mixelve volt a másik cég cuccával...
Nem...nem tudom, mi történt...
Ennyi a sztori.
Nekem is :
Cainiao Super Economy Global Shipping -
válasz
Tomika86 #59724 üzenetére
Hát február 12-én küldték el és amit látok az hogy 24-én továbbították ott belföldi kézbesítésre, miután a vámosok "visszaadták" a postának kézbesítésre, beengedték az országba.
Előtte volt a A vámhatósághoz benyújtott tétel és azután szokott ez jönni A vámhatóságtól visszaküldött tétel -
Tomika86
senior tag
Szia!
Ránéznél nekem? RR509609203HU
Olyan bejegyzés az utolsó aliexpressen, hogy Item returned from customs, elötte Item presented to customs.Ez most mit jelent? Azthittem már megvolt a vám.
És január 31.én adtam fel
Ez az elsőbbségi? Oké februárban 1hét ünnep volt.
Köszönöm -
-
szpal17
őstag
Mindkettőnél ezt írja:
Cainiao Super Economy for Special GoodsA maradék 3 rendelésemnél , 2 AliExpress Standard Shipping, 1 Cainiao Super Economy.
Akkor még lesz minimum egy vámügynöki szolgáltatási díj.Van esetleg valahol lista, hogy melyiket érdemes választani? Vagy ha elérhető akkor mindenképp a Saver-t?
-
válasz
szpal17 #59719 üzenetére
Az első az nem ezzel lett szállítva, a vásárlásnál a nyomkövetésnél írja hogy konkrétan mivel Az új felületen az Order details és a Track order-t választod akkor jobbra látod. A Saver-hez belga azonosítónak kell lenni és az nem megy Bakuba.
A második az Posta és fizetős. -
válasz
szpal17 #59714 üzenetére
Nem vámot fizettél hiszen 150€-ig nincs csak a 799 Ft -os posta vámügynöki szolgáltatási díjat az utánvétes kézbesítésért.
Online csak akkor fizetheted ha az elektronikus adatok közt a Posta feldolgozó programja megtalálja az elektronikus elérhetőségedet és akkor arra küldi a fizetési értesítőt, ha nincs megadva vagy nem megfelelően azonosítható akkor nincs lehetőség az online fizetésre. Mivel valószínűleg a te küldeményed is szállítás közben postai szolgáltatót váltott, ezért az nem biztos hogy bekerült az elektronikus postai adatok közé.
A simán bedobottakra már írtam ma hogy miért, mert nem kell vámolni. #59709 -
szpal17
őstag
Most én is megszívtam két rendelésemmel...2*800 ft vámot kellett fizetnem a postának, a termékek darab értéke nagyjából 300 ft
Egy napon történt a rendelés ali-ról...mind a kettő Baku-n keresztül ért el magyarországra ezért rávágták a vámot. Minden adatom meg volt adva ahogy eddig is, de senki nem keresett, csak hozta a postás.Bírtam ahogy az ajtóban még várta a jattot...
Még van egy pár rendelésem későbbről, kíváncsi leszek, hogy ezek után honnan jön, mert ha mindegyikre rávágják, akkor csökkentem a rendeléseket... Eddig Belgium volt, meg hollandia volt a matricán, azokat simán bedobták...
-
-
sgery
őstag
Sziasztok!
Az összefoglalóban, meg úgy máshol se találtam erről információt.
Ha EU-s adószámmal rendelkező cégként vásárolnék az aliexpresszről, akkor hogy tudom azt elszámolni, kinek kéne számlát adnia róla?
Utóbbi időben egyre több mindent kell innen rendelnem a cégemhez (kertészeti cég amúgy) mert 1. itthon nem kaptható 2. sokszoros áron. Példa: tápoldatozó szivattyú. Itthon ~200e Ft, aliról 35e. Persze, nem azonos márka, viszont 100%-ban azonos a termék, más logóval...
Van esetleg erről valamilyen összefoglaló valahol, miként tudnám ezen beszerzéseket a könyvelésbe is betenni? -
Nem figyeltél, nem azt írtam hogy honnan jön, hanem hogy: a Magyar Postához nem EU-s országból érkeznek....
Az UH....BE az Belgiumból érkezik a Magyar Postához, tehát nem kell vámolni.
Az hogy eredetileg Kínából indítják egy konténerbe Belgiumba, hogy aztán a belga posta továbbítsa a magyarhoz hogy az kézbesítse neked az nem lényeges. -
törölt tag
-
Már írtam nem kell mindig cáfolnod, mert szerintem meg van összefüggés főleg a Posta feldolgozásakor. Ha beírod azzal senkinek nem ártasz, miért ne javasoljam?
De feltételes módban fogalmaztam. És az elmúlt időszakban változott a Cainiao és az Express One közti információ csere is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Samsung Galaxy A52s 5G Snapdragon
- HP EliteDesk 800 G5 SFF / i3-9300 - i5-9500 - i7-9700 / 2 X NVMe / USB Type-C / WIN 11 / 27% számla
- Archer AX23 AX1800 v1.20 Kétsávos Wi-Fi 6 Router
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5290 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest