- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janou
őstag
válasz
jegenye77 #32803 üzenetére
Atman 3338s
240 liter
Kb. 60 litert
Van kb 12 neon + 1 kakadu törpesügér + 1 sepregető garnéla + 3 kuli.
Cyclops fagyasztott kockának a 1/3-a + egy kis szórás Ocean Nutrition táp + 2 korong Tetra Pleco Wafer.
Odyssea Dual Pro 2x54W
Napi 8 óra
Szűrő mindig megy.
Minden nap öntök be 10 ml Easycarbot.És ilyen zöld szőnyegszerű izé alakult ki az aljzaton tele levegő buborékokkal. Ugyanez a díszen is de ott inkább barnás hálónak mondanám.
-
Danecay
addikt
válasz
jegenye77 #32651 üzenetére
"Az a kavicsos aljzat szerintem nem túl jó választás"
Fekete bazalt, idén cseréltem le a korábbit úgyhogy a közeljövőben nem tervezem cserélni
Egyébként meglepően tisztának tűnik a felszíne, vízcserekor mindig próbálok porszívozgatni de nem nagyon látom honnan kellene. -
Danecay
addikt
válasz
jegenye77 #32640 üzenetére
Eléggé lekorlátozódott a dolog az UV szűrőre, pedig az valahol csak tüneti kezelés, az okozóját kellene megtalálni, ezért érdeklődtem fentebb a tápozással, világítással, vízcserével stb. kapcsolatban. Egyébként egy ilyen UV cuccot pl. az említett JBL e901 CristaProfira szűrőmhöz honnan és mennyiért lehetne beszerezni?
-
Alg
veterán
válasz
jegenye77 #31922 üzenetére
Az, BBA, és a küzdelem egy ideje folyamatban van már - vízcseréknél carbozgatom, most hogy sikerült belőni a CO2 beoldást azért kezd visszaszorulni, legalábbis úgy tűnik kevesebb nő újra mint amit kiirtok. Cserébe a zöld pont jött most elő, nem győzöm kaparni az üvegről.
A Fissidens nekem is tetszik, csak már nyírni kellene, ahhoz meg nagyon nincs kedvem XD A Ludwigiának sem ártana egy alapos kasza...
-
Eugene Roe
őstag
válasz
jegenye77 #31922 üzenetére
Nekem az állandó lakos volt, de az 1ml/liter hidrogénperoxid a vízbe lerendezte őket. Már csak a fonalas szart kell kiírtanom :D
Viszont szépek alg főnixmohái, nekem nem volt velük szerencsém eddig.
#qqzs: Te dolgod, ha értesz hozzá, biztosan jó lesz (én 300 literesnek hittem) Sajna viszont Magyarországon nem sokba nézem a szakikat a munkájuk csekkolása nélkül. Szakember miatt esett unokahugomra könyvespolc, általuk lett az albérletemben egybesodorva nyers alu+réz kábel, és sorolhatnám :)
-
dobolan
senior tag
válasz
jegenye77 #31621 üzenetére
Hát köszönöm a releváns hozzászólásokat, bár úgy látom rosszul tettem fel a kérdést vagy rosszul értettétek meg.
Én 1000-1200 liter/h körüli szűrők közül válogatok max 45e Ft-ig bezárólag, és ebből szeretném az ár/érték szerinti legjobbat megvenni (beleértve a későbbi olcsó karbantartást is).
Az nem nagyon érdekel, hogy "nem elég" 230 literre 1 darab meg hasonlók.Ez legyen az én problémám, nem kezdő akvarista vagyok, csak kb. 10 évet kihagytam.
Anno Eheim szűrőm volt, csak kicsit elszaladtak az árak manapság.
Mindegy. Tetra Ex 1200 mellett döntöttem pár külföldi fórumot is elolvasva.Szerk.: Nem neked szántam válasznak, csak rosszul kattintottam
-
haxiboy
veterán
válasz
jegenye77 #30630 üzenetére
Már annak is örülnék ha a kezdődő algát meggátolná, restart előtt nagyon sok agancsalgám volt, most bekerült egy nagynyomású co2, kaptak carbos kezelést, abban reménykedek hogy ez megoldja a problémát. Ha a chihiros/twinstar minimálisan is segít az algásodás ellen már jobb a helyzet.
GreenAqua-nál voltam ott gyönyörűek az akváriumok, pedig van amelyiket több mint 1 éve üzemeltetik, mindegyikben láttam Twinstart
Én is RO-val csinálom a vízcseréket, illetve most RO+Csapvízzel lett beállítva mert nem volt GA+ porom, következő akvarisztikai üzlet látogatásakor veszek ha eszemben lesz Már csak egy RO készülék kéne valami nagyon olcsón, az elmúlt 3 hónapban ~250k-t költöttem az akvára
-
pjen
félisten
válasz
jegenye77 #30444 üzenetére
Mért ne tudnám,mi a különbség.Nem is tudom ezt mért írod.Amit irtam bóra egy kavicsba ágyazott szívással és külső szűrővel fele annyit sem ért mint egy mai belső.Hiszen alig szállitott valamit.A világításon nemtudom mit kéne magyaráznom.A 2x18Watt és a természetes megvilágítás pont elég a növényeimnek.
-
pjen
félisten
válasz
jegenye77 #30439 üzenetére
Most nem értem.Azt Írod,a szettet felejtse el,a belső szűrővel együtt Semmilyen indokot nem írtál,hogy mért.Ha nem telepíti és eteti túl a rehdszer könnyedén működik.Persze ha nem egy élet közösséget,hanem egy haltartót akarunk,másháogy kell hozzá állni.Ez csak az én véleményem,én így szeretem.
-
Alg
veterán
válasz
jegenye77 #30133 üzenetére
Gondolom ugyanaz van mint mindennel, megrendeled Aliró a reduktort tűszeleppel, mágnesszeleppel, bubiszámlálóval ~ 35 dollárért és kiderül mennyire megbízható, vagy veszel egy európai importőrtől (CO2Art pl.) kétszer annyiért ugyanezt átcímkézve, csak éppen megbízhatóbb minőségben letesztelve, normális support-al.
-
Alg
veterán
válasz
jegenye77 #30131 üzenetére
Amikor nagyon beindult az elején akkor egyszerűen éjszakára letekertem a palackról a kupakot hogy ne legyen szódavíz reggelre, aztán leggel visszaraktam, a lámpa kb. délben kapcsol be, addigra újra beindult.
Amúgy 8 órát világít, de ez a részleges duplázás jó ötlet, lehet 4-6 órára mellé teszem a másikat.
WRGB helyett én a sima A vagy A+-t venném, és cserélném benne a ledszalagot magas CRI-s meleg/hidegfehér keverékre. (egy forrasztópáka meg egy csavarhúzó kell a művelethez összesen)
-
Alg
veterán
válasz
jegenye77 #29917 üzenetére
Egy viszonylag nagy Poppy befolyó van, nem tudom hogy lehene ennél kisebb áramlás 40x40x40 centire... Amúgy Eheim Ecco Proe 3 kosárral, benne matrix trop meg siporax. Ráadásul a befolyó alatt lévő sarokban is megtelepedett ahol elvileg már szinte semmi vízmozgás nincs.
Lehet nekiállok carbozgatni én is így, csak félek hogy utána megint visszajönne az alga ha más nem változik.
-
bringasisti
őstag
válasz
jegenye77 #29895 üzenetére
SSJmeszes forumtarssal beszélgettem nem rég a bringás topikban hogy kicsit mindketten hátraléptünk a halazás terén. Ő Erdélyben bringázik én meg nem dolgozok már ezért nem mindig lakom a lakásban, így csak a 600 liter megy. De azért rendszeresen itt vagyok ha nem is pofázok bele a beszélgetésekbe.
-
oszy
veterán
válasz
jegenye77 #29871 üzenetére
Akkor lehet arra kell "rágyúrnom". LED fénycsövet milyet ajánlanál? Van 2 fénycső egyenként 18 wattosak, de ezek t8-asak. A t5-ösnek jobb a fényspektruma, de ahhoz még kellene pluszba előtét. Így a LED fénycső a legjobb megoldás. Gondolom abból is létezik 6500 Kelvines.
-
kene84
aktív tag
válasz
jegenye77 #29825 üzenetére
#29826) dugynok: Igyekszem a Te kérdéseidre is válaszolni ebben a hozzászólásban.
Nem kapcsolom ki a szűrőt, az megy éjjel-nappal, a levegőztetőt szoktam kikapcsolni éjszakára.
Ha minden igaz akkor Tetra EasyCrystal FilterBox 300 szűrő van hozzá amiben havonta cserélem a szűrő kazettát vagy mit.
Ami szivacs van a szűrőben azt a leengedett vízben szoktam kimosni, tény hogy elég alaposan, ezek szerint nem kellene.
Ha dolgozni vagyok akkor ugyanúgy az éjszakai fény világít, mint éjszaka, a nappali fény keveset szokott menni, max ha itthon vagyunk. De ezt így használom 1.5 éve.
Kb 30 hal lehet benne, sajnos a guppik elég szaporák, nem győztem egy időben eladogatni, de manapság már szerintem a beltenyészet miatt gyorsan hullanak így sokkal kevesebb van.
Kavicsos az aljzat ami utólag lett beletéve, azóta lehet még a gond, mert bár próbálom takarítani, de mikor kaparom az aljzathoz közel az akvárium falát akkor nagyon durva mennyiségű szerintem szmötyi kavarog a vízben.
Esetleg külső szűrőt tudnátok ajánlani? Az akváriumnak lecsukható teteje van a neonos világítással ha ez számít a külső szűrő kiválasztásakor.
A vizet miként készítitek elő? Én őszintén szólva csak hagyom állni egy éjszakát.
A jelenlegi növények elég durván néznek ki, megfelelő "kezeléssel" ez a folyamat visszafordítható vagy a növényeket cserélni kellene?
Köszi a segítséget! -
gaben22
senior tag
válasz
jegenye77 #29813 üzenetére
Én nagyon utálok eljárkálni bárhova is, főleg boltba, annál nagyobb időpocsékolás nincs. Én se szeretek ész nélkül fizetni dolgokért, csak hát az idő is drága (félre ne értsd, nem vagyok azért olyan hűde elfoglalt
). Néha érzem, hogy ha lenne jogosítványom, akkor ilyen dolgokkal könnyebben dűlőre jutnék. A fél kiló töltetű palack összsúlya amúgy mennyi kb.? Bár nehezen tudom elképzelni, hogy BKV-n vihetnék ilyeneket.
-
gaben22
senior tag
válasz
jegenye77 #29807 üzenetére
Az biztos, hogy nem kell havonta cserélni, de a fene se akarja cipelni őket végig a városon, még ritkán se
, főleg, mert szerintem BKV-n nem is lehet ilyesmit vinni. Ezért gondoltam, hogy kifizetem a szállítás felárát, aztán hozzák-viszik. PB palackoknál van szerintem ilyen. De ezek szerint senki se használ itt ilyet. Párat majd megtelefonálok, aztán hátha lesz valami megoldás.
-
Jamby18
senior tag
válasz
jegenye77 #29788 üzenetére
Teszek be pàr képet
W-ot nem tudok mondani mert az le van kopva sajnos
3-4 centire van a víztől a cső tàvolsàga.
Talaj az minőségibb sera-ban vettem shrimp talaj (9k)
Guppik vannak benne meg 2 amano.
A víz kicsit fàtyolos néha, heti negyed vízcsere megvan mindig, tápozni még nem tàpoztam miòta megy az akvàrium kb 1 hònapja. -
tzimash
őstag
válasz
jegenye77 #29594 üzenetére
CO2-be nem akartam belemenni, fény az lett volna elég (55W a 80 literre) szerintem. Direkt max közepes-erős fényigényű növényeket próbáltam tartani.
Tápaoldatot hébe-hóba kaptak mondjuk... ugyanígy voltam az easy carbo-val is
Rá kellett jönnöm, hogy a növényezés nem nekem való -
Motion_Blur
félisten
-
Motion_Blur
félisten
válasz
jegenye77 #29479 üzenetére
Pár dolog most nem fog beleférni az indításba, ezekkel várok 1-2 hónapot:
- szűrőanyagok cseréje Purigen/Matrix-ra
- full LED világítás (ha az Odyssea nem jön be)
- co2 rendszerBár hozzátenném hogy alapvetően inkább halas akvárium lesz és nem növényes. Tudom magamról hogy nincs türelmem egy kiállítási darabot fenntartani és metszegetni stb. Pont azért is választottam a Manadot mert törpeharcsák szépen tudják túrni, tudom hogy növényt nem a legegyszerűbb ültetni bele. ADA talajt meg aranyáron nem akartam (meg annyira feketét se).
Növényekről gőzöm sincs, Ti neten rendelitek? Csak mert itt Szfváron a valiznériát meg a vizikalászt ismerik a kereskedések oszt jóidő
persze azok is aranyárban és rothadó állapotban
-
pjen
félisten
válasz
jegenye77 #29441 üzenetére
Valóban ,elment volna 2 évet is.Más volt a cél,és a lehetőségek is mások voltak.Például mint Biringásisti is írja a bora szivattyút külön lehetett kapni+egy csengő reduktor,olyan hangja volt mint a traktornak,tehát egész nap nem mehetett.A medencét szinte önfentartóvá kellett alakítani.
-
oszy
veterán
válasz
jegenye77 #29387 üzenetére
Bolyhos alga van mindkettőnknek sajna.
Nekem max azért, mert nem használok tápot és vízelőkészítőt.
Esetleg sok a fény. 8 órát megy egy ilyen lámpa. Tetős akvárium. Néha nyitva hagyom az etetőnyílást. Bár lehet az egész tetőt le kellene vennem és valami más világítás után nézni. Legfőképp nyárra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Tőzsde és gazdaság
- Motoros topic
- Peugeot, Citroën topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nyaralás topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- További aktív témák...
- iCarsoft CR Max autodiagnosztika ELADÓ
- Immax - EV utazó töltőállomás elektromos autókhoz AC Type 2 32A/380V 22kW + dugó 230V 5m Wi-Fi Tuya
- Eladó 4 db Achilles Winter 101 téli gumi 225/40 R18 92V XL
- Új, csomagolássérült Catler KM 8020 konyhai robotgép - 2 év bolti garival! -
- Baby design smart sportbabakocsi
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max - Gold - Használt, szép állapot
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel dokkolóval
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest