Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#9151) hackeeeee válasza King Unique (#9148) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Igaz..

Deep scan volt, easus-sal, és GDB (4*) volt próbálta.

Hát, azért nem ver annyira a víz, mert annyira nem volt fontos.. volt közte pár dolog, de nem pótolhatatlan.. Vagyis, az előző konfigom eredményei pótolhatatlanok, de, ez van.. itt valahol elő tudom szedni őket a fórumról, ha nagyon muszáj. Igaz, nem mindet.

Ez egy ilyen "mindent bele" mappa volt. Régen a HDD-ről volt parancsikonozva, aztán egyik újratelepítésnél kitettem az asztalra a mappát. Most, 1 fájt akartam törölni, a kijelöléskor sikerült kijelölni a mellette lévő mappát is, így azt is töröltem..

Igen, nem vész, viszont SSD-nél úgy néz ki, hogy az.

Véleményem szubjektív...

(#9152) Rruuer válasza liksoft (#9147) üzenetére


Rruuer
senior tag

van egy nasom amin összeomlott a kötet és a rajta levő képek elérhetetlenek, volt egy illető aki elhozta a gépet és lekel másolni 1-2 mappát a lemezről, meg is történt de a kötet összeomlott és így a képei elérhetetlenek. látom a képeket az adatmentő progival, de viszont olyan képeket is látok ami nem volt a lemezen, gondolom az előző tulajé, na és valahogy látnom kéne hogy melyik mappában vannak a képek

SEAGATE - ST2000DM001

[ Szerkesztve ]

(#9153) liksoft válasza Rruuer (#9152) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Akkor lépésről lépésre:

1. Ügyfél gépéről 2 könyvtár anyagát a NAS-ra mentetted.
2. Gondolom Ügyfél gépe törölve, installálva, illetve bármi, de adatok már nincsenek.
3. A NAS-ban a Seagate HDD összetojta magát, így az Ügyfél adatait nem tudod visszaadni.
4. Adatmentő program lát a NAS Seagate HDD-jén képeket, de nem azonosítható csak és egyértelműen a kérdéses Ügyféllel.

Én a fenti sorrendet tudtam kihámozni. Ha nem így volt, akkor helyesbítést kérek.

Kérdéseim:
1. Milyen file-rendszer volt a NAS-on? Ugyanis nem mindegyiket tudják kezelni az adatmentő programok. Pont ezért olyan programot kell keresni, melyik az adott file-rendszerre jó. Te melyik program melyik verzióját használtad?
2. Ha a Tiéd a NAS, akkor hogyan lehet, hogy az Ügyfél képein kívül harmadik személy képei is oda kerültek?

Tovább a válaszaid után.

[ Szerkesztve ]

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#9154) Rruuer válasza liksoft (#9153) üzenetére


Rruuer
senior tag

igen jó a sorrend
btrfs fáj rendszer volt a nason.
igen az enyém, de használtan vettem bele a lemezt
EaseUS Data Recovery Wizard v11.8.0 Technician Edition x86-x64 HUN

[ Szerkesztve ]

(#9155) liksoft válasza Rruuer (#9154) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Akkor már értem. Ahogy nézem a program leírását, a kezelt file-rendszerek:
FAT(FAT12,FAT16,FAT32)
exFAT
NTFS
NTFS5
ext2/ext3
HFS+
ReFS

Vagyis csak RAW mentést csinált a program, a file-ok tulajdonságuk alapján lett megjelenítve, hiszen a file-rendszer számára ismeretlen.

Esetleg: ZAR vagy más ami kezeli a file-rendszert.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#9156) kem


kem
addikt

sziasztok.

Nem talaltam jobb topicot, szoval ide kell irnom. Talaltam egy 128as SD Kartyat amin valami regi cuccaim lehettek, es beraktam a macbookba ami persze leformazta ext FS-re. A kerdesem az lenne, hogy melyik progival tudnam atnezni mi volt rajta? Ha jol emlekszem rendes filestruktura volt rajta nem csak egy fenykepezo tartalma szoval komplett FSt kene visszahozni nem csak bizonyos tipusu fileokat. Mi lenne a tippetek ilyen esetre?

Elore is koszonom a valaszokat!

Köszi!

(#9157) King Unique válasza kem (#9156) üzenetére


King Unique
titán

"leformazta ext FS-re"

Ez mit is jelent pontosan? A macOS tudtommal a Linuxon használatos Ext2/3/4 fájlrendszereket nem kezeli natívan és értelemszerűen formázni sem tud ilyenekre. A saját fájlrendszerei a HFS, HFS+(J), APFS stb., valószínűleg ezekre formázhatta az SD-kártyát. Vagy talán FAT32 / exFAT fájlrendszerre? Találgatni nem fogunk...

Windowsra ott van pl. a GetDataBack Simple, ami többféle fájlrendszert is kezel. Ha macOS-re kell hasonló program, akkor meg pl. az EaseUS, MiniTool, vagy egyéb a linkelt listából. Értelemszerűen olyan program kell, ami kezeli az adott fájlrendszert, illetve azt, ami eredetileg volt a memóriakártyán.

[ Szerkesztve ]

(#9158) liksoft válasza Rruuer (#9154) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Azért eszembe jutott még valami. Használtan vásárolt HDD-t nem lett volna jó írásra és olvasásra is jól megnyaggatni? Lehet, már akkor kijön a hiba.....

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#9159) Rruuer válasza liksoft (#9158) üzenetére


Rruuer
senior tag

elvileg hibátlan a hdd, 100% os nincs bas szekt meg semmi, csak maga a nas kötete omlott össze valamiért, a syno topicban irták hogy annyira nem stabil a btrfs, megnézem ext4 hátha.... néztem a Active Active@ File RecoveryFile , ez mindent megtalált csak pont azt nem amit képe pedig tudja a btrfs-t, most a zar-t futtatom

(#9160) liksoft válasza Rruuer (#9159) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Akkor sajnos még az is lehet, hogy amit keresel a memóriában volt, és nem került kiírásra a lemezre. Ebben az esetben marad a RAW típusú mentés.

Ilyenkor ha fényképekről van szó, a JPG file EXIF2 fejléce segíthet, hiszen ebben benne van a fényképezőgép típusa, vagyis az összes jpg mentése után erre tudsz szűrni. Sőt, a készítés ideje is benne van, így ez is segítség lehet.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#9161) Rruuer válasza liksoft (#9160) üzenetére


Rruuer
senior tag

nem lehet hogy az a bibi hogy usb-n van a lemez és nem satán?

MÁS... még eszemben van...
láttam a fejcserés videódat, 2 különböző lemez típus de ugyan az a márka.
van egy 1GB-s samsung lemezem ami fejhibás. tegyük fel hogy 1234 a típusszáma, de ha veszek egy 1235 ös számú 1GB-s samsung lemezt, akkor ha kicserélem a fejet (legalábbis megpróbálom) akkor van esély az adatok lementésére?

(#9162) liksoft válasza Rruuer (#9161) üzenetére


liksoft
Topikgazda

A csatolásnak nem kéne beleszólnia.

Kérlek linkeld a videót, mert nem tudok róla, hogy készítettem volna......
Honnan tudod, hogy fejhibás? A különböző típusok közötti fejcsere ritka, inkább azt mondanám nem jellemző.

Gondolom azért kérded, mert van tiszta tered, szerszámod, és gyakorlatod hozzá, de nem sikerült ugyanolyan HDD-t beszerezni.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#9163) Rruuer válasza liksoft (#9162) üzenetére


Rruuer
senior tag

van persze minden :D

hoppá, elnézést, elnéztem a 2 oldalt de itt a videó

(#9164) liksoft válasza Rruuer (#9163) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Ha van, akkor hajrá.
A videó nem az enyém. A honlapcímet leegyeztetheted.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#9165) Ideg


Ideg
aktív tag

Hali!

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Van egy külső vinyóm amin elszállt a partíció, nem ismerik fel a gépek, viszont a windows az eszközkezelőben látja. Valahogy szeretném visszanyerni róla az adatok legalább egy kis részét, ileteve utána újrapartícionálni hogy használható legyen. Tudtok ajánlani rá valami megbízható szoftvert? Mert a neten millio egy van de egyiket sem mertem elindítani nehogy elvesszenek az adataim. :/

Előre is köszi!

(#9166) King Unique válasza Ideg (#9165) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Azt nem írtad, hogy pontosan mit jelent ez az elszállt a partíció, milyen külső merevlemezről van szó, milyen az állapota (HDS), az eszközkezelőben az adott hibakódhoz tartozó megoldást próbáltad-e stb. De ha nem sikerül megoldani a hozzáférést normál módon és tényleg csak a kötettel van probléma, nem volt azóta formázva, nem történt írás a lemezre, akkor jó esetben pl. a GetDataBack / egyéb adatmentő programmal meg lehetne próbálni az adatok lementését. A komolyabb szoftverek általában fizetősek, de akár ingyenesek (pl. Recuva) is akadnak Windowsra. A mentésnél lehetőleg részletes keresést (deep scan) célszerű futtatni, majd utána másik fizikai lemezre menteni a fájlokat. Aztán visszaellenőrizni a lementett a fájlokat, majd ha azok rendben vannak, akkor jöhet az eredeti meghajtó újraparticionálása és az adatok visszamásolása.

[ Szerkesztve ]

(#9167) liksoft válasza Ideg (#9165) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Csak azzal az eggyel egészítem ki a Kolléga válaszát, hogy lehet a HDD hibája is, és csak az USB eszközillesztő jelentkezik be. Ezt gyorsan el lehet dönteni. Amennyiben a lemezkezelőben (ahol a particionálást, formázást, csatlakoztatást lehet megoldani), a HDD kapacitása megjelenik! Ha megjelenik a kapacitása, akkor nagy valószínűséggel programmal menthető, de ha 0 byte kapacitással jön vissza, akkor bizony az USB illesztő mögött a HDD meghalt. A HDD halála esetén nincs hozzá program mely lementené. Ebben az esetben adatmentéses céget vagy szakembert tudok javasolni.

Nagy kalappal!

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#9168) Ideg


Ideg
aktív tag

Köszi a hozzászólásokat. Akkor kicsit kiegészítem a dolgot. Ez egy 1.5TB -os külső WD WD15EARS-00MVWB0 külső tápos vinyó.

Az eszközkezelő nem ad hibakódot, HD Sentinel szerint sincs vele gond:

A probléma úgy keletkezett, hogy bedugtam az asztali gépem első USB aljzatába ami a házon van (egyébként ezzel volt régebben is gond, hogy nem ismerte fel a dolgokat) majd utána már nem találtam a partíciót.

Formázás/írás nem volt rajta mert nem látja semmilyen eszköz.

Mit javasoltok mit próbáljak? Getdataback-ot futtassam le?

[ Szerkesztve ]

(#9169) King Unique válasza Ideg (#9168) üzenetére


King Unique
titán

A lemezkezelőről is berakhattál volna screenshotot, hogy ott most pl. RAW, nem lefoglalt, esetleg nincs inicializálva se stb. De, ha a HDS felismeri a merevlemezt és annak valós kapacitását, valamint megfelelő állapotot ír rá, akkor az elvileg rendben van. Az eszközkezelőben nem derült ki, hogy az ismeretlen eszköz ott micsoda, de a lemezmeghajtóknál ott van a külső HDD.

Otthon egyébként sok mindent úgysem tudsz kezdeni vele azon kívül, hogy pl. ráeresztesz egy adatmentő programot. Tehát elvileg meg lehetne próbálni a már említett GetDataBack-et.

[ Szerkesztve ]

(#9170) Ideg válasza King Unique (#9169) üzenetére


Ideg
aktív tag

A lemezkezelő nem látja. :(

Mivel próbálkozzak?

(Nem indítottam el az inicializálást)

[ Szerkesztve ]

(#9171) liksoft válasza Ideg (#9170) üzenetére


liksoft
Topikgazda

A WD a külső lemezeinél titkosítást is szokott végezni. Ha valamiért ez a titkosítás megborult, akkor látszik a drive mérete, látszólag hibátlan, mégsem férsz az adatokhoz. Ugyanez van, ha a külső házból kiemeled, hiszen a felület titkosított. Ilyenkor szintén csak adatmentéses szakembert tudok ajánlani. Ha megvan még a titkosítási kulcs, akkor menthető, de ha valamiért az felülírásra került, akkor menthetetlen.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#9172) Ideg válasza liksoft (#9171) üzenetére


Ideg
aktív tag

Szóval inkább ne cseszegessem GetDataBack-el? Tudtok ajánlani konkrét szakembert akár innen PH-ról is?

(#9173) Doky586 válasza Ideg (#9170) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog (1)

De hiszen látja.. (csak a csúszkát kellett volna lejebb húzni vagy az ablakot átméretezni)

De ha tudtad hogy (kontakt)hibásan működik az az usb port miért dugtad bele..???

(#9174) Ideg válasza Doky586 (#9173) üzenetére


Ideg
aktív tag

Akkor látja, elnézést. Ott van, hogy nem inicializált, nem lefoglalt, illetve a mérete.

A második mondatra nem válaszolok.

(#9175) King Unique válasza Ideg (#9170) üzenetére


King Unique
titán

Ha már inicializálni akarja, akkor nyilván felismeri és lentebb biztos ott van maga a lemez, mint ahogy említették a másik válaszban. A titkosításhoz kapcsolódóan pedig jó lenne tudni a külső HDD pontos típusát. Ugyanis hardveres titkosítás tudtommal csak az egyes My Book sorozatoknál szokott lenni, ellenben pl. az Elements Desktop esetében nem. Az előbbinél az eszközkezelőben is WD SES Device szokott megjelenni (példa).

[ Szerkesztve ]

(#9176) liksoft válasza Ideg (#9174) üzenetére


liksoft
Topikgazda

OK, akkor most időrendi sorrendben kérem PONTOSAN mi történt, és mit jelzett akkor a rendszer.

Ugyanis azt tudjuk, hogy USB, 1,5TB de ennél több biztos pont nincs. Így sem "diagnózis", sem gyógymód nem adható.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#9177) Ideg


Ideg
aktív tag

Rendben. Szóval ez a külső vinyó egy WD Elements 1.5Tb. . HD Sentinel szerint a típusa: WD15EARS-00MVWB0

1 hónappal ezelőtt bedugtam az asztali gépem első usb portjába ami vsz hibás. A vinyón már nem találtam meg a partíciót, de a windows eszközkezelő látja a vinyót. Semmilyen formázás, inicializálás, felnyitás, stb nem történt még mert félreraktam, hogy majd foglalkozok vele legközelebb. Most jött el az ideje.

Windows lemezkezelőben látja a lemezt, mutatja a méretét is, illetve felajánlja, hogy inicializálhatom is, de erre nem nyomtam rá:

Itt tartunk most, ennél több infóval nem tudok szolgálni.

Köszi a segítséget mindenkinek egyébként.

[ Szerkesztve ]

(#9178) liksoft válasza Ideg (#9177) üzenetére


liksoft
Topikgazda

OK, tehát a probléma USB-s állapotban történt. A lemezkezelő is USB csatoláson keresztül nézi? Ugyanis ebben a külső házban nem találkoztam titkosítással, viszont 4k szektormérettel igen. A 3TB HDD-t 4k szektorral adja vissza, így régen az XP alatt is az egész területe címezhető volt.

USB-n keresztül egy GDB-t kipróbálhatnál, az mit lát rajta. Természetesen írni tilos rá, így particionálás, formázás szóba sem jöhet.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#9179) Ideg válasza liksoft (#9178) üzenetére


Ideg
aktív tag

Igen, csak USB-n használom és használtam is. Köszi a segítséget, délután futtatok rajta egy GDB-t, aztán vsz még jelentkezem. Honnan érdemes letölteni? Elég belőle free változat?

[ Szerkesztve ]

(#9180) King Unique válasza Ideg (#9179) üzenetére


King Unique
titán

Normál esetben nyilván a szoftvergyártó weboldaláról és amúgy fizetős program, tehát értelemszerűen meg kellene venni. De az már egy korábbi válaszban is említve volt, hogy a komolyabbak általában eleve azok és a free verzióik csak keresni, esetleg lemezképfájlt készíteni, meg max. pár GB-ot lementeni engednek. De amúgy a GDB (Simple) licenc nélkül mondjuk még annyit sem enged menteni.

[ Szerkesztve ]

(#9181) kem válasza King Unique (#9157) üzenetére


kem
addikt

szia,

bocs a kesoi valaszert. szoval amikor betettem a macbookba ahol elotte hasznalgattam akkor kiirta, hogy nem tudja betolteni, ezert ranyomtam az inicialise gombra, hogy megnezzem mi tortenik. ezek utan lattam, hogy ures lemeznek latja, ugyhogy eltavolitottam es idejottem. kozben elolvastam par hsz-t es megtalaltam az EaseUS-t amivel sikerult is egy jo 8 oras olvasgatas utan megtalalni az osszes file-t amire szuksegem volt. lehet, hogy mar elotte leformazta az ubuntum valamire mar marhareg hasznaltam azt a kratyat es menet kozben rajottem, hogy a regi Blackberrym osszes fenykepe rajta van szoval elegge orulok, hogy meglett minden a topic segitsegevel :)

koszi az infot mindenkinek!

:R

Köszi!

(#9182) Ideg válasza King Unique (#9180) üzenetére


Ideg
aktív tag

Lehet, hogy bukta minden adat. A GDB csak hibákat ír. :(

Jól sejtem, hogy akkor ez kuka?

(#9183) King Unique válasza Ideg (#9182) üzenetére


King Unique
titán

Normál esetben akár a meghajtó inicializálatlan állapotában is hozzá kellene tudni férni az adatmentő programnak a korábbi tartalomhoz. Ha a GDB sem boldogul vele, akkor lehet a külső ház, a SATA-USB átalakító szállt el, ha a korábbi hozzászólásod alapján maga a HDD jó. Ez esetben a HDD-t ki kellene szerelni a külső házból és megpróbálni pl. a gépbe téve SATA-n hozzáférni a tartalmához. Viszont ha USB-n titkosítás, vagy eltérő szektorméret van, akkor nem fog menni. Az Elements Desktop esetében az előbbi elvileg nincsen, az utóbbi pedig leginkább 2 TB felett indokolt, hogy MBR alapon az XP is kezelni tudja.

[ Szerkesztve ]

(#9184) liksoft válasza King Unique (#9183) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Az újabb adatmentő programokba már esetenként beleépítették a 4k szektorméret detektálását. A scan során ha a partíciós tábla boot szektor helyén nem talál boot szektort, de 8-szorosán igen, át tudnak váltani a 4k üzemmódba. Pont ezért, ahohy ajánlottad, a közvetlen SATA csatlakoztatást érdemes megpróbálni. Ott kiderül az USB áramkör kavar-e be.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#9185) HKorn


HKorn
addikt

SSD-re telepítettem W10-et úgy hogy nem volt partícionálva. Fel is ment. Ezután a HDD-ről átmásoltam a tartalmat rá (külső meghajtóként volt cstlakoztatva az SSD) és kicseréltem a gépben a HDD-t az SSD-re majd indít.

Win bebootol de a ramásolt adatok sehol. Közben meg a HDD-t formáztam diskpart-tal. :(

Segítsetek légyszi, hogy milyen módon tudnám visszállítani az adatokat (főleg fényképek). Ha most külső meghajtóként rádugom az SSD-t a gépre, akkor foglaltnak látja az a meghajtón azt az adatmennyiséget, amit keresek, de semmilyen program eddig nem látja azokat a fájlokat, csak a rendszerfájlokat.

Getdataback segíthet? Nem értem miért tűnt el SSD-ről minden. Partíció boot státuszú, azért esetleg?

Köszönöm!

Run&Ride

(#9186) liksoft válasza HKorn (#9185) üzenetére


liksoft
Topikgazda

A GDB esetleg mindkét drive-on! Mivel USB-s volt, a leválasztás megtörtént? Ha nem, akár az adminisztráció nem is került ki az SSD-re, csak az adatok, de a foglaltsági táblázatot az adatokkal együtt minden esetben frissíti a rendszer. Így lehet foglalt, de nincs neve. Ugyanakkor akár jogosultsági gond is lehet, amin egy linux vagy adatmentő program is átlép. Kivéve, ha titkosítás is volt mellette.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#9187) HKorn válasza liksoft (#9186) üzenetére


HKorn
addikt

Igen, leválasztottam. GDB-t megnézem még. Be vagyok sz*rva mert összes videó/fénykép gyerekekről ezen volt rajta.

Run&Ride

(#9188) liksoft válasza HKorn (#9187) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Azt nem értem, miért MOVE volt COPY helyett? És a biztonsági másolat hol van?

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#9189) HKorn válasza liksoft (#9188) üzenetére


HKorn
addikt

Nem move volt, hanem copy.

Szóval, bent volt a HDD a gépben és szépen átmásoltam mindent az SSD-re külső meghajtókét csatlakoztatva a rendszerfájlok mellé a gyökérmappába. Ezután megnéztem, minden rajta volt és működött is szépen.

Mivel a HDD-t nem látta külső meghajtókét (valamiféle particióproblémák voltak vele) így jobbnak láttam resetelni a diskpart-tal. Ezután kicseréltem őket a gépben, Win bebootolt SSD-ről de a rámásolt tartalmakat már nem mutatta.

Na ekkor elfehéredtem, céges laptopra külső meghajtókét rádugtam az SSD-t és a 240GB-ből csak 30GB-t mutatott elérhetőnek, tehát valahol rajta vannak a fáljok, viszont eddig (céges IT kollégák) nem sikerült sehogy sem előszedni őket.

2 lehetőséget látok:

1, SSD-ről valahogy visszaszerezni az adatokat
2, formatált HDD-ről vissznyerni, de ez állítólap diskpart format után reménytelen.

Run&Ride

(#9190) King Unique válasza HKorn (#9189) üzenetére


King Unique
titán

Azt írod az előző hozzászólásban és ebben is, hogy a másolás idején USB-n volt csatlakoztatva az SSD, amire előtte SATA-n lett telepítve a rendszer. Ami Windows 10 és annál alapértelmezettem be van kapcsolva a gyorsindítás (fast startup) funkció. Vagyis ha így állítottad le a rendszert, majd utána a félhibernálásos állapotban lévő meghajtóra írtál a másik Windows alól, akkor nem meglepő, ha a gépbe visszahelyezve (SATA) adatvesztés lépett fel az előbbinél és eltűntek róla a korábban rámásolt fájlok. Vagyis nálad is ugyanaz lehet a probléma, amiről nemrég volt szó és egy másik topikban: kérdés | válasz.

Az eredeti HDD-ről akkor lenne kb. reménytelen visszaszerezni az adatokat, ha lassú formázás történt, vagy már teljesen tele lett másolva új fájlokkal stb. De a DiskPart esetében a clean parancs, valamint utána egy újraparticionálás, illetve gyorsformázás után még lehet esély a korábbi adatok sikeres lementésére.

[ Szerkesztve ]

(#9191) HKorn válasza King Unique (#9190) üzenetére


HKorn
addikt

Köszi a részletes választ. Már értem a dolgot. Valszeg ez lehetett nálam is.

Viszont a megoldás még nem egyértelmű nekem. SSD-ről van lehetőség valamiféleképpen visszaállítani az adatvesztéses fájlokat vagy ez így reménytelen?

Megnyugtató, hogy a HDD-ről van esély visszahozni az adatokat, de ez GDB-vel megy szerinted, vagy ehhez profi cég kell?

Run&Ride

(#9192) King Unique válasza HKorn (#9191) üzenetére


King Unique
titán

Ez esetben, vagyis összegányolt állapotban az SSD-ről visszaállítani a korábban rámásolt fájlokat eleve problémás lehet, pláne hogy azóta már a Windows is el lett indítva rajta. Én inkább a HDD-ről próbálnék menteni, ha max. csak törlés és gyorsformázás történt. A GetDataBack elvileg működhet és akár otthon is megoldható lenne vele a mentés. Aztán hogy gyakorlatilag mennyire, ahhoz nyilván ki kellene próbálni.

[ Szerkesztve ]

(#9193) HKorn válasza King Unique (#9192) üzenetére


HKorn
addikt

Oké, otthon megnézem, addig imádkozok. Köszönöm a segítséget.

Gondolom ha GDB nem segít, akkor már csak a profi cégek maradnak súlyos pénzekért.

Run&Ride

(#9194) King Unique válasza HKorn (#9193) üzenetére


King Unique
titán

Ha a HDD-nél esetleg nem, akkor annál igen, utána max. az adatmentéses cég lehet még opció. De még akkor is ott van az SSD és otthon előtte kb. utolsó lehetőségként esetleg meg lehetne próbálni akár azt is, hogy pl. újra USB-n csatlakoztatni és egy másik Windows alól ránézni, hátha. De az utóbbi eredményessége elég kérdéses lehet az előzőekben említettek miatt...

[ Szerkesztve ]

(#9195) HKorn válasza King Unique (#9194) üzenetére


HKorn
addikt

Utóbbi opciót már próbáltam, akkor van az, hogy nem látja a fájlokat csak annyi látszik, hogy a 240GB-ból 39 szabad, miközben csak egy friss W10 van rajta, ami nyilván nem foglal 200GB-t.

Run&Ride

(#9196) King Unique válasza HKorn (#9195) üzenetére


King Unique
titán

Mármint úgy értettem, hogy adatmentő programmal, nem szimplán csak a Windows fájlkezelőjében nézve. De itt mondjuk lehet az előbbi sem boldogulna vele, vagy a lementett fájlok lennének hibásak, szóval ez tényleg csak amolyan utolsó utáni opció hátha alapon. Első körben nyilván inkább a HDD-ről kellene megpróbálni a mentést.

[ Szerkesztve ]

(#9197) HKorn válasza King Unique (#9196) üzenetére


HKorn
addikt

Itt bent megnéztük IT-s srácokkal pár recovery programmal (GDB pont nem volt köztük) mit látnak SSD-n és HDD egyaránt, de egyik sem talált semmilyen visszaállítható adatot.

GDB-ben van még kis reményem, sajnos tényleg minimális. Adatmentő cégek meg iszonyat sok pénzért csinálják, de asszony megöl ha buktam a gyerekekről az összes videót/képet. Többi adat nem is érdekel, csak ez.

Örömmel fizetnék valakinek, ha tudna segíteni, de 100+ ezer Ft tényleg sok.

Run&Ride

(#9198) liksoft válasza HKorn (#9197) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Nem voltak véletlenül a személyes adatok "saját tulajdonba véve" ?? Ugyanis akkor a Win file szintű titkosítást végez, és a hozzá tartozó kulcs a rendszerben van elrejtve. Ebben az esetben a jpg a titkosítása miatt már jpg-ként sem található meg a felületen, és a HDD rendszer törlésével a kulcs is a "lecsóban".

Ritka eset, de előfordulhat.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#9199) King Unique válasza HKorn (#9197) üzenetére


King Unique
titán

Ha a HDD-n csak törlés volt a clean paranccsal, meg esetleg utána még egy gyorsformázás, akkor az azért nem reménytelen kategória és egy adatmentő programnak elvileg kellene rajta korábbi fájlokat találnia. Nem derült ki, hogy pontosan milyen programokkal volt tesztelve, de nyilván magán a fizikai lemezen (nem partíción) kell keresni és lehetőleg teljes kereséssel (deep scan), hogy minél nagyobb eséllyel találja meg a korábbi fájlokat a program. Valamint nyilván olyan programmal, ami kezeli azt a fájlrendszert, amire a korábbi kötet volt formázva.

(#9198) liksoft:
Az nem inkább az EFS?

(#9200) HKorn válasza liksoft (#9198) üzenetére


HKorn
addikt

Nem hinném, semmi extra nem volt velük.

Run&Ride

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.