Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#9851) liksoft válasza HoReSz1975 (#9850) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Simán nem. A GDB a fizikai drive-ot kezeli, így az OS-től függetlenül értékeli ki és kezeli a mentendőt, de a megtalált adatot már az OS segítségével másolja át a cél eszközre.

Mivel nem támaszkodik a mentendő esetén a rendszerre, így neki fel kell derítenie mit is lehetne menteni? Utána a talált változatokból Te döntesz melyiket használja, és innen már valóban másolásként lehet felfogni. Persze mivel egyedi program, nem egy Intéző vagy Total Commander felületet kell elképzelni.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#9852) Rambi


Rambi
tag

Sziasztok, a külső 2 TB vinyómon elszállt a fájlrendszer, most RAW formátumot jelez. Ha a meghajtót próbálnám megnyitni állandóan formázni akarja... Teljes a pánik, párom gyerekkorától kezdve van rajta 1,5 Tb kép, hogyan tudnám ezt vissza varázsolni?
HDD sentinel szerint összesen 4 nap üzemidőt mutat ez a legbosszantóbb az egészben.... :W

(#9853) King Unique válasza Rambi (#9852) üzenetére


King Unique
titán

Alapesetben adatmentő programmal lemented róla egy másik fizikai lemezre (pl. belső/külső HDD) a fájlokat, majd újraparticionálod, újraformázod az eredeti meghajtót, végül visszamásolod rá a fájlokat. Amúgy meg lásd egy másik esetnél leírtakat.
Másik lehetőség esetleg kivenni a HDD-t a külső házból és a gépbe téve, SATA-n csatlakoztatni, úgy megnézni. Viszont ez egyrészt a gyárilag készre szerelt modelleknél garanciavesztéssel járhat, másrészt ha integrált USB-s a benne lévő 2,5"-os HDD, akkor nem megoldható a közvetlen csatlakoztatás SATA-n (max. esetleg így).

+1: adatmentés után mielőbb gondoskodni biztonsági másolatról is, ugyanis fontos, pótolhatatlan adatok tárolásánál az kb. 0, ha kizátólag csak 1 db belső/külső HDD-n vannak tárolva. Illetve lásd a topik első hozzászólásában leírtakat.

[ Szerkesztve ]

(#9854) SkyLine3000


SkyLine3000
addikt

Sziasztok!
Kellett egy 2 terrás hddm-ről adatmentést csinálnom. Biztonsági másolat volt róla, de az utolsó különbözeti frissítést dec 5-én csináltam, így azóta került rá pár új dolog. A lényeg, amiről lementettem az adatokat, nem régi vinyó, felülete ép, de vmiért nem látja a rendszer. Nem elérhető. A hdd sentinel szerint a helytelen rendszerleállítások okozhatnak/okozhattak problémát (áramszünet, stb).
A wondershare recoverit proggival lementettem róla mindent. Nem is volt gond. De nem lehet ezeket a proggikat úgy beállítani, hogy az eredeti fájlrendszer szerint (eredeti fájlnevekkel) mentse le a dolgokat? Amíg keres, addig szépen mutatja az eredeti fájlrendszert.
Mert lementi egy mappába és file kiterjesztésenként menti őket külön mappákbba, átnevezve. Azért így rohadt nagy munka a sok 1000 file-t átnézni, rendszerezni, átnevezni. Konkrétan 140e file. Plusz volt a gyereknek is fent egy játéka (Sims4), azt is szétdarabolta mappákba... Az kb kuka.

[ Szerkesztve ]

(#9855) SkyLine3000 válasza SkyLine3000 (#9854) üzenetére


SkyLine3000
addikt

Közben találtam olyat, amelyik megtartja a file neveket, de még a mappákét is. (EaseUS Data Reovery)

(#9856) King Unique válasza SkyLine3000 (#9855) üzenetére


King Unique
titán

Lehet esetfüggő is, hogy melyik mentésnél sikerül az eredeti fájl- és mappaneveket megtartani, valamint adatmentő programtól, annak beállításaitól függő is. Ha nálad az utóbbi áll fenn és az EaseUS használatánál már oké, akkor az még a jobbik eset. Meg Windowsra elsődlegesen amúgy is pl. az GetDataBack Pro és az EaseUS Data Reovery ajánlott ilyen szempontból is.

(#9857) SkyLine3000 válasza King Unique (#9856) üzenetére


SkyLine3000
addikt

A másiknál nem lehetett semmi ilyet beállítani. itt szerencsére könyvtárakat, fájlneveket megtart. Hatalmas munkától mentett meg. :) Bár ennek a mentésnek kb 98%-a megvan külső vinyón.
Arra most sem jövök rá, mi lett a vinyóval? Nem tud a win hozzáférni, illetve ha rádugom a gépre, kiírja, h használat előtt formázni kell. De legalább le tudom/tudtam menteni róla mindent, mert a felülete hibátlan. A hd sentinel szerint 100/100

(#9858) King Unique válasza SkyLine3000 (#9857) üzenetére


King Unique
titán

Ezért is érdemes ilyenkor több programmal ránézni, a keresés rendszerint mindegyiknél eleve ingyenes, van amelyiknél akár menthető is, + némelyik demó változata 1-2 GB-ot enged menteni, az EaseUS pont ilyen.

Ha a fájlkezelőben nem lehet megnyitni a kötetet/meghajtót és formázni akarja a Windows, akkor ugyanaz lehet a gond, amiről nemrég volt szó, vagyis RAW lett a rajta lévő NTFS fájlrendszerű partíció.

[ Szerkesztve ]

(#9859) SkyLine3000 válasza King Unique (#9858) üzenetére


SkyLine3000
addikt

Valszeg Raw lett, mert az adatmentő is úgy látja. De hogyan lesz egy majdnem teli ntfs hdd-ből raw partíció?? Néha előfordult kék halál, áramingadozás, áramkimaradás, vagy egy olyan fagyás, h csak resetelni lehetett (amúgy notebook). Elképzelhető, h ez okozhatta? Mert a hdd sentinel is ilyesmit ír, h x alkalmommal lett helytelenül leállítva a gép és elképzelhető, h az elektromos ellátásban van vmi.

(#9860) istvannet


istvannet
csendes tag

Üdv!
Mai napon sikerült sajnos a laptopomon az egyik partíciót leformázni. SSD-ről van szó, lassú formázás. (Egyébként nem ment végig a folyamat, nem tudom számít-e.)
Így milyen esély van az adatok visszaállítására?

(#9861) King Unique válasza istvannet (#9860) üzenetére


King Unique
titán

Kipróbálod, ráeresztesz egy adatmentő programot (példák), aztán kiderül. Viszont ha lassú formázás történt Vista, vagy annál újabb Windowson, azaz felülírás 0-ákkal, akkor jó esetben is max. részlegesen állíthatók vissza a fájlok attól is függően, hogy meddig jutott a formázás, mikor lett megszakítva.

(#9862) Zoli133


Zoli133
őstag

Hali,
SSD-re kötlözés után véletlen rossz particiót is töröltem a hhd-ről (lemezkezelőben volt egy delete), itt is csak a klasszik adatmentés működik?

"It's a fez. I wear a fez now. Fezzes are cool."

(#9863) liksoft válasza Zoli133 (#9862) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Ha jót szeretnél, igen.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#9864) mjani1172


mjani1172
addikt

Megpróbálom itt talán.:

Sziasztok!

Van egy elméletileg ilyen:wdbaaf0010hbk merevlemezem.Még külső tápos. Mikor összedugtam a géppel,mindig zúgott valami , egy alkalmazás elindult és oda kellet beütni a jelszót és akkor láttam az adatokat.
Most hiába dugom össze a villogáson kívül (ami rendszertelen) semmit nem csinál.Az segédprogram sem indul.
Természetesen minden előjel nélkül. Van esély ilyenkor hogy ezt én elindítsam, megjavítsam? Ha szétszedem és berakom egy számítógépbe akkor elindulhat?
Nem pörög fel a HDD, nem ismeri fel a Windows, sem az eszközkezelő sem a lemezkezelő,sem a WD saját szoftvere,semmilyen hang nem jön belőle ki.
Egyszerűen csak hol gyorsabban hol lassabban villog rajta a led.

Aztán olyan alapvető dolgokat, hogy a külső ház tápegysége rendben van-e, - Igen
valamint az USB-kábel, szükség esetén ki lett-e másikkal próbálva, - Igen stb.
Arról pedig az előbb linkelt esetnél is volt szó, hogy nem érdemes kivenni a HDD-t az eredeti külső házból és a gépbe tenni, illetve mivel hardveres titkosítás van az említett WD My Book sorozatnál + esetedben a jelszavas meghajtózár is aktiválva van, amúgy sem lehetne hozzáférni a rajta lévő adatokhoz.

Van esetleg ötlet az adatok visszanyerésére, olyan amit én is végigcsinálhatok?
A kiszerelés tényleg halott ügy?

Köszönöm.

[ Szerkesztve ]

(#9865) liksoft válasza mjani1172 (#9864) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

A külső ház a jelszó segítségével egyedileg titkosítja a felületre írt adatokat. Így még ha kiszedve el is tudod indítani, akkor sem jutsz az adatokhoz. (A jelszó erre való... :B )

Vagyis nem otthoni feladat.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#9866) mjani1172 válasza liksoft (#9865) üzenetére


mjani1172
addikt

Köszönöm.
A jelszó megvan természetesen.
Bár laikus vagyok de az a furcsa hogy eddig a bekapcsoláskor volt egy kis zúgás majd felpörgött, és indult az a jelszavas segédprogram.
Most csak a led villog,ezen kívül semmi hang.

(#9867) liksoft válasza mjani1172 (#9866) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Akkor nem pörög fel a drive. Lehet tápellátási gond (a külső házon belül), HDD elektronika, de akár a mechanikán belül egy besült motor vagy a fejek tapadása is. Plusz titkosítás. Célszerű végiggondolni mennyire fontosak az adatok, és ennek ismeretében szakembert keresni ha megéri.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#9868) Gyufaaa


Gyufaaa
veterán

Sziasztok,

adatvesztésem volt egy külső házba tett vinyón. Az adatokat progival visszahalásztam, jelenleg az új vinyóra mentem át, de borzalmasan lassú. Netbookkal csinálom (ATOM proci).
USB (adatvesztett vinyó) --» netbook --» NAS összeköttetésben megy jelenleg az adatmentés, amivel jelenleg 24óra alatt 650MB lett mentve. Összes adat amit menteni szeretnék 600GB. Ez így évek. Lehetséges, hogy a netbook, vagy esetleg a hálózaton keresztüli mentés lassítja? Gyorsulna, ha USB-s vinyóra menteném előbb az adatokat? Nem tudom kipróbálni most, de ha van tapasztalat esetleg valakinek, akkor beszerzek egy külső vinyót, amire átmentem, majd később felteszem NASra.

Előre is köszi a válaszokat! :R

(#9869) King Unique válasza Gyufaaa (#9868) üzenetére


King Unique
titán

Lehet a netbook, az abban lévő gyenge CPU is szűk keresztmetszet, meg ha csak USB 2.0 portok vannak rajta. Aztán a hálózaton történő másolás is, ha lassú az internetkapcsolat, vagy egyéb ok. Továbbá maga a forrás- és a célmeghajtó is, ha egyik/másik/mindkettő esetében gond van a HDD-vel, amit Windowson pl. a HDS program megmutat, valamint NAS esetén annak saját szoftvere, kezelőfelülete.

[ Szerkesztve ]

(#9870) ignisz


ignisz
senior tag

Szép napot. A Recuva-val kapcsolatban lenne kérdésem. A progit futtatva megtalálja és mutatja a fájlokat. Mikor a visszaállításra koppintok azt írja, hogy nincs elég hely, módosítom-e a célmappát. Egy 500 Gb-os nem teljesen teli winchesterről tűntek el az adatok, kb 2/3 volt tele. A visszaállítás helye egy üres 500 Gb-os winchester. Mi a gond?

(#9871) II.Démonlord


II.Démonlord
tag

Sziasztok,
A merevlemezem egyik pillanatról a másikra eltünt a gépről. (Fájlokat másoltam rá és előfodulhat, hogy a másolt fájlok között volt valamilyen w10 rendszerfájl darab is). A laptopba a dvd író helyén volt, arra gondoltam, hogy a caddy ment tönkre. Beraktam egy külső usb házba, de sajnos azzal sem ismeri fel. A HDD külső házba rakva felpörög (csatlakoztatáskor a win eszközcsatlakozás hang is van). Másik gépen is probáltam hasonló az eredmény. Windows (7) lemezkezelőben és az eszközkezelőben sem látni, nincs semmilyen hibakód. A merevlemez egyik particióján win 10 volt, a többi részén adatfájlok.
Próbáltam közvetlenül a sata csatlakozásra rakni, de semmi. BIOSban sem látom, induláskor No bootable device hibát kapok

Valakinek van ötlete, hogy mit tudnék csinálni? Hogyan lehetne visszaszerezni az adatokat? Sok olyan van rajta, ami nagyon fontos lenne.

(#9872) King Unique válasza ignisz (#9870) üzenetére


King Unique
titán

Már a másik topikban is le volt írva, hogy ennél azért konkrétabban kellene kifejteni ezt a nincs elég hely problémát, vagy ha nem megy, akkor tegyél be róla screenshotokat... Meg az egy dolog, hogy a meghajtó 2/3-a volt tele, ellenben a Recuva kilistázhat korábban törölt fájlokat is, amik ha be vannak jelölve a visszaállításnál, akkor azok mentéséhez nyilván további tárhely, további lemezterület szükséges. Aztán az szintén egy dolog, hogy a célmeghajtó is 500 GB-os, ellenben az nem derült ki, hogy a kb. nettó 465 GB-os tárolókapacitása ténylegesen használható-e, akkorára van-e particionálva, NTFS fájlrendszer esetén van-e megfelelő jogosultság az írásához.

(#9873) King Unique válasza II.Démonlord (#9871) üzenetére


King Unique
titán

Röviden: ha tényleg sehol semmi, nem ismeri fel nemhogy az OS, de még a BIOS sem a HDD-t, több gépen próbálva SATA-n és USB-n egyaránt, akkor otthon kb. semmit. Max. saját felelősségre esetleg az elektronika cseréjét, vagy lehet azt sem (példa). Azaz ez esetben, meg ha nagyon fontosak azok az adatok, akkor a biztos megoldás az adatmentő cég, adatmentő szakember (pl.), már ha anyagilag megérne annyit számodra a rajta lévő adatok lementése.

[ Szerkesztve ]

(#9874) kerekes.pter


kerekes.pter
csendes tag

van egy seagate st5000dm000 most adta meg magát felpörög hallatszódik hogy megy de már semmi nem ismeri fel/nem látja esetleg lehet még vele valamit kezdeni?
Szeretnék pár adatot lementeni még róla.
Válaszokat köszönöm!

(#9875) liksoft válasza kerekes.pter (#9874) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!
Ha az indulása korrektnek tűnik, vagyis a fejtesztet megcsinálja, majd utána csendben pörög tovább, akkor sérülhetett a gyári adminisztrációs területe. (Gyári adatterület, adatmentéses eszközt igényel.) Ha viszont halkan kattog, vagy "szitál", akkor fej vagy felülethibás lehet. Az elektronika inkább úgy hal meg, hogy semmit nem csinál, fel sem pörög.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#9876) kerekes.pter válasza liksoft (#9875) üzenetére


kerekes.pter
csendes tag

először felpörög kattog tovább de nem látszik semmi eleinte láttam a patrícókat de utána azt sem.

(#9877) liksoft válasza kerekes.pter (#9876) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Akkor valószínűleg fej vagy felület, hiszen folyamatosan romló állapot. Nem 100%, de nagy a valószínűsége. Érdemes végiggondolni hogyan pótolható, vagy mennyit ér a hiányzó adat......

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#9878) kerekes.pter válasza liksoft (#9877) üzenetére


kerekes.pter
csendes tag

100/100 % -os volt hdd sentinel szerint mindig szerintem akkor valószínű a fej lesz
3 évet szinte egy folytában ment... gondolom már nagyon ne reménykedjek elektronika cserét esetleg lehetne/érdemes lenne-e csinálni?

(#9879) *Ropi* válasza kerekes.pter (#9878) üzenetére


*Ropi*
félisten

A hangja alapján és az adataid fontosságának a függvényében lelkiekben készülhetsz a fejblokk cseréjére, ami sajnos sem nem gyors, sem nem olcsó művelet (tiszta térben kell szétszedni hozzá) - de majd liksoft fórumtárssal megbeszéled. :)

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#9880) liksoft válasza kerekes.pter (#9878) üzenetére


liksoft
Topikgazda

A sima elektronika csere a gyári számos párosítások óta nem túlzottan járható út. Az IBM már több mint 20 éve alkalmazza, a többiek is folyamatosan állnak be a sorba, bár 4-5 éves típusok esetén még volt olyan széria mely nem alkalmazta. Ott viszont a firmware azonosság elengedhetetlen, amit a gyártók sokszor hetente változtatnak........

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#9881) hcl


hcl
félisten
LOGOUT blog

Hello,

Ismerős winyójáról mentek. Fat32, 1TB Seagate... :S Valószínű bad sector hegyek vannak. Ugyanakkor a drive hangja jó, nincs köszörülés, inicializálás rendben lemegy, lassú, de hajlandó olvasni. Néha eldobja magát (szerintem amikor bizonyos helyekhez ér a lemezen), akkor nyom egy resetet, és megy tovább.
Az a baj, hogy van pár könyvtár, ahol már a gyökérbejegyzés sem olvasható, tehát a tartalom sem, pedig az valószínű rendben van. Van valamilyen szoftver, amivel ezeket ki lehetne nyerni? A cucc nagy részét le tudom egy sima cp-vel szedni, de ezekhez a részekhez több kéne. Unstoppable Copier-t néztem (az máshol már bejött gyenge szektorok esetén), de ahol az olvashatatlan bejegyzéseknél a winyó is megáll, ott nem tud vele mit kezdeni.
Vagy van valakinek bevált szoftvere arra, hogy a filerendszert kicsit alacsonyabb szinten tudja böngészni?
Köszi minden tippet :)

Mutogatni való hater díszpinty

(#9882) liksoft válasza hcl (#9881) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Pont ezért készül először egy fizikai másolat. Hiszen akkor az eredeti állapot is rögzítésre kerül, majd ezen a másolaton már csak logikai mentést kell végezni. Pont ilyen logikai mentésekre találták ki a Get Data Back programot. A másolat készítéséhez sajna nem tudok segíteni (speciális eszközt használok, nem otthoni változat). Viszont a GDB is tud file-ba készíteni másolatot, és utána onnan tud dolgozni. Csak ugye ilyen esetben nagyobb drive kell, mint a mentendő.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#9883) hcl válasza liksoft (#9882) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Ez a bajom, az nincs :) Az én is tudom, hogy a forrást nem módosítjuk, de jelen esetben ez nem járható.
A másik : ezt dd-vel sem lehetne menteni, mert ugye bizonyos szektoroknál lehullik a winyó. (A GDB nem tudom, mit kezd ezzel, még csak olyan esetekben használtam, ahol ennél működőképesebb volt a forrás, azaz nem állt le bizonyos hibás területeknél.)
Fentiek miatt lenne érdekes egy olyan progi, amivel alacsonyabb szinten is látható a filerendszer.
Bár most, hogy mndod, lehet megérne egy próbát a GDB, mert esetleg megtalálja azokat a file-okat, amiknek nincs szülőkönyvtáruk. Csak azt nem tudom, hogy a Windows hogyan reagál arra, ha eltűnik a winyó.

Mutogatni való hater díszpinty

(#9884) *Ropi* válasza hcl (#9883) üzenetére


*Ropi*
félisten

Visszafelé olvasni próbáltad már?

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#9885) hcl válasza *Ropi* (#9884) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Mire gondolsz?
Az a baj, hogy nem tudok konkrét alkönyvtárakat.

Mutogatni való hater díszpinty

(#9886) *Ropi* válasza hcl (#9885) üzenetére


*Ropi*
félisten

Ha nincs PC3000-ed, akkor pl. DD-vel Bitpontos lemezképet visszafelé, és kapcsold ki, hogy hibánál megálljon! Nem garantált, de hátha. :)

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#9887) 1adrenn1 válasza liksoft (#9812) üzenetére


1adrenn1
csendes tag

Szia !
Sokára válaszolok,de mindeddig nem próbálkoztam az elromlott merevlemezzel,mert másikkal működött a gép és azt használom. Írtad,hogy a másik winyoval indítsam a gépet és a rosszat csak csatlakoztassam rá. Megpróbáltam és befagyott a gép. Mindaddig nem jött helyre amig le nem választottam a rossz HDD-t.
Próbálkoztam egy szektor javító programmal (HDD regenerátor) de azt írta ki,hogy HDD nem található.
Ekkor gondoltam leellenőrzöm a BIOS-ban és valóban nem mutatja a merevlemezt. Bekapcsoláskor felpörög a merevlemez,hallom hogy dolgozik de mégsem jó. Elképzelhető,hogy az áramszünet miatt oly módon sérült,hogy esély nincs a helyreállításra ? Vagy van még ötlet amit megpróbálhatok ?

(#9888) hcl válasza *Ropi* (#9886) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Ezt mondom : Bizonyos területhez érve resetel a winyó. Windowson utána már nem jön adat, Linux reseteli, és visszajön a winyó, de az a terület sehogyan nem olvasható le. A dd sem segítene, mert meglenne az első pár GB, és megállna. (Ha lenne hova DD-zni.)
Getdataback nem tudott mit kezdeni a dologgal a fentiek miatt. Elkezdi olvasni, de amint odaér az eső hibás szektorhoz, leesik a winyó, és onnantól kezdve olvasta a nullákat.
Olyan progi kéne, amivel a filerendszerben a hibás szektorok kihagyásával tudok keresni :S Azaz valamilyen alacsonyabb szinten olvasni a filerendszert, hogy pl. a könyvtárbejegyzések olvasása nélkül lehessen fie-okat keresni (igen, hülyén hangzik, mert a NTFS-ben sem látod asszem, hogy hol a file kezdete a könyvtárbejegyzés nélkül), de pont az lett volna a kérdés, hogy van-e valami ilyesmi program?
PC-3000-em nincs, pedig jó kis cuccnak tűnik :)

Mutogatni való hater díszpinty

(#9889) *Ropi* válasza hcl (#9888) üzenetére


*Ropi*
félisten

Azt ki tudod olvasni terminálon keresztül, hogy milyen hibakóddal térdel le, meg a P és a G listát?

Akkor viszont sajnos csak olyan programmal lehet megcsinálni, ami PC3K vagy DFL szintű, a konzumer programok mind elhasalnak. De mivel ezek nem vannak :D, esetleg még megpróbálhatod a Testdisk ini-jét úgy átszerkeszteni, hogy megnézed, melyik volt az a szektor ahol eldobta magát, és ne ugyanonnan folytassa, hanem párral későbbről. Ha korábban ki tudtad olvasni a listákat, akkor tudni fogod, hogy mit kell átugrani.

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#9890) hcl válasza *Ropi* (#9889) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Ennyire sajnos nem vagyok otthon, hogy P és G listák.

Terminálon a hibakód nem látszik, csak hogy eldobta magát (de meg fogom nézni a következő próbálkozásnál). Amúgy valószínűleg, ez a terület már akkor hibás volt, amikor idejött. (Nem az egész winyó olvashatatlan, a gyökér megvan, rakás adat menthető, csak az egyik elég fontos könyvtár nem, eddig. És azt jó lenne megoldani.)

Esetleg, ha tudtok valakit, aki egy ilyet meg tud oldani BP és környékén, az is jöhet, mert a cucc gazdája pesti, és legrosszabb esetben elviszi, kifizeti.

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#9891) *Ropi* válasza hcl (#9890) üzenetére


*Ropi*
félisten

A "P" lista a gyárban kerül bele az ignorálandó szektorokról, a "G" lista pedig menet közben bővül automatikusan az időközben hibássá váltakról.

Milyen infókat olvastál ki belőle terminálon keresztül?

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#9892) hcl válasza *Ropi* (#9891) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Semmit :) Dmesg kimenetet néztem, abban Critical medua error van, drive reset, és társai. (Most nincs kimenetem róla, ma nem kapcsoltam be.)
A listákat ért. (Tudtam, hogy vannak hibás terület listák, de hogy ez a nevük, azt nem.)

Mutogatni való hater díszpinty

(#9893) liksoft válasza 1adrenn1 (#9887) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Ez már sajnos nem az otthon is javítható állapot. Valamit nem tud felolvasni a felületről. Oka lehet, hogy sérült a felületen az adat, vagy az elektronika sérülése miatt nem képes felolvasni. Az elektronika alatt a fejtől a SATA csatlakozóig az egész lánc értendő.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#9894) liksoft válasza hcl (#9892) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Én itt kiszálltam, mert a HDD olyan területére kezdtek beletúrni, ami visszafordíthatatlan károkat is tud okozni. Vagyis ha 1-2 gyári modult elcsesztek, akkor profi is csak széttárja a kezét. Ehhez nem asszisztálok.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#9895) hcl válasza liksoft (#9894) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Még nem nyúltam bele (nem is tudnék). Pont ez a bajom, hogy olyan megoldás kéne, amivel alacsony szinten lehet látni a filerendszert, de nem módosítunk, illetve nem akarok akár egy HDD Regeneratorral is nekimenni.
A kérdés mondjuk az volt, hogy milyen, fentebb vázolt megoldások léteznek.

Mutogatni való hater díszpinty

(#9896) 1adrenn1 válasza hcl (#9892) üzenetére


1adrenn1
csendes tag

Szia !
Sajnos .Valóban ilyen probléma lesz. De ez esetben esélytelen lesz a képek visszanyerése,mert számomra megfizethetetlen áron dolgoznak az adatmentő cégek. :(
Most ez tanulságos volt. Ezentúl biztos,hogy több helyre is menteni fogom az adataimat. Azért köszönöm.

(#9897) *Ropi* válasza liksoft (#9894) üzenetére


*Ropi*
félisten

Csak infót kiolvastatni szerettem volna vele, hogy megtudjuk, egyáltalán hányadán állunk a meghajtóval, hogy jelen állapotában mennyire nem kell erőltetni a lemezkép készítést, ha éppen mondjuk fejhibás vagy valamelyik SA modul sérült, és komolyabb beavatkozás szükséges.

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#9898) liksoft válasza *Ropi* (#9897) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Megértem, de ha valamit félreüt itt az ember, akkor annyi lehet.
Olyan nincs, hogy most a "szomszéd ügyes gyereke" akit megkérek mert nem annyira fontos az adat, majd elviszem szervizbe mert azért kéne ami rajta van, de mivel nem tudnak ők sem segíteni viszem adatmentésre mert mostanra nagyon fontos lett, de viszem már az égiekhez is, mert a "kardomba dőlök", annyira fontosat veszítettem el!
Nem, ez a legelején "kardomba dőlök" adat. Míg valaki azt nem mondja ki, hogy 5-10 ezer forintnál többet nem ér meg neki, addig nem tudhatom, nem dönthetem el, és feltételeznem kell, hogy az első esettel állok szembe. Hiszen ha "olcsón" indulunk, akkor a "minden mindegy", talán ez bejön alapon neki is kezd a szomszéd. Na, onnan nem szokott visszaút lenni.
Vagyis "közkézen" forgó programokat ajánlok, esetleg analizálok, de ha komolyabbnak tűnik, mindenképp szakit ajánlok. Ott is meg lehet legtöbbször beszélni mit ér meg, de ezt előre a tulajnak magában végig kell gondolnia és számolnia.
Olyan sincs, hogy nincs másik drive amire másolatot tudok készíteni. NEM nyúzok egy fizikailag labilis eszközt a haláláig, ha nem a másolatot készítem, hogy a lehető legtöbb adatból tudjak utána mentést készíteni. És itt sem mindegy, hogy hogyan nyúzom, mely területet veszek előre, és mi az ami ráér a végére. Ezek gyakorlati tapasztalat alapján alakulnak ki. Mire itt leírjuk, már régen sz@rrá gyalulta magát a drive egy olyan területen, amire nincs is szükség, de onnan semmi más nem jön már le róla.
Ezért szálltam onnantól ki.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#9899) hcl válasza liksoft (#9898) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Szakit is ajánlhatsz, mivel az a másik lehetőség, hogy elviszik olyanhoz, aki üzletszerűen foglalkozik ilyesmivel. De azt hiszem, itt is írtam.
Az "egy betűt elütök és vége" Linux adminként nem ismeretlen. (Meg nézzétek meg a Logout-os cuccaimat, ezen nem múlna :) .)

"Olyan sincs, hogy nincs másik drive amire másolatot tudok készíteni. "
Sajnos van, mivel nincs másik winyóm, de az adatmentésre meg megkértek :S Sajnos nem mindig lehet ideális körülmények között dolgozni.
Amúgy mint írtam, nem valószínű, hogy egyáltalán bit-bit másolatot tudtam volna csinálni, onnantól meg az az egy forrás van.
Illetve, a konkrét esetben, úgy jött a winyó, hogy nem is látja a gép. Nálam meg látta, csak várni kellett rá. Ha már látta, lemásolom a cuccait, mert ki tudja, legközelebb elindul-e.
A kérdéses könyvtár amúgy némi családi kép, nem egetverő, de szeretnék. Az egyéb, szükséges dolgok nagy része már lejött.

Mutogatni való hater díszpinty

(#9900) *Ropi* válasza liksoft (#9898) üzenetére


*Ropi*
félisten

Megértelek és egyetértek: pontosan erre a célra történne az infószerzés (amint korábban írtam is), hogy megtudjuk, mennyire van rossz állapotban a meghajtó és lehet-e rizikózni a többszörös olvasással járó stresszt vagy hatékonyabb megoldás szükséges. Én is nyomatékosan hangsúlyoztam neki privátban, hogy semmi magánakció, mert egy kis betű / nagy betű elütés is örökre pontot tehet az ügy végére.

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.