Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#9251) King Unique válasza szabi__memo (#9250) üzenetére


King Unique
titán

Itt nem derült ki a probléma kiváltó oka (pl. USB-n elégtelen tápellátás, a fizikai csatlakozásnál problémák, szoftveres leválasztás hiánya), aztán az sem ismert, hogy ez az "eltűnt róla minden. Üres" pontosan mit jelent. Vagyis, hogy a lemezkezelőben és a fájlkezelőben megvan az NTFS partíció a fájlok nélkül, vagy RAW lett, netán nem lefoglalt stb.

Ha a Windows fájlkezelőjében nem lehet hozzáférni az NTFS partíció tartalmához, akkor adatmentő programmal kell lementeni róla. Ha esetedben a program megtalált mindent és a HDD állapota is OK, akkor nincsen nagy gond. Az pedig már csak részletkérdés, hogy hova mentsed a megtalált fájlokat. Aminél nem meglepő, ha az adatmentő program nem enged a forrásmeghajtóra menteni, illetve nem tud egy sérült kötetre. Valamint az ilyenkor alap dolog, hogy soha nem a forrásmeghajtóra mentünk rá, hanem eleve másik fizikai meghajtóra! Ha nincsen kéznél jelenleg megfelelő tárolókapacitású HDD, akkor addig nyilván hanyagolod a mentést, amíg nem szerzel be egy másikat. Oké hogy nem filléres tétel egy másik 4 TB-os belső / külső HDD, de még mindig jobb, mint az adatvesztés és olcsóbb, mint komolyabb hibánál adatmentéses céghez fordulni. Az meg a másik, hogy ha annyira fontos adatokról van szó, akkor azokról miért nem voltak biztonsági másolatok, holott eleve kellett volna készíteni. Továbbá maga a tv egy asztali PC-vel és laptoppal ellentétben megint nem feltétlen az ideális gazda hardver egy ilyen eszköz használatához. Már csak ezért sem volt szerencsés keverni a kettőt.

Egyébként a gyorsabb módszer a közvetlen visszaállításhoz pl. RAW kötet esetén esetleg ez és ez lehet. De ezeket is csak saját felelősségre érdemes próbálgatni, mivel akár balul is elsülhetnek! Illetve az megint afféle általános szabály, hogy a mentendő lemezre eleve nem írunk semmit, hanem csak olvasunk róla. Annak pedig az felel meg, ha adatmentő programmal lementjük róla a fájlokat egy másik fizikai lemezre.

[ Szerkesztve ]

(#9252) szabi__memo válasza King Unique (#9251) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Szia!
Fogalmam sincs mi történt, a partició megvan, üres, minden program megtalálja a fájlokat szóval nincs nagy gond. Nem fontos adatok voltak rajta, mindenképp megpróbálnám saját magára visszaállítani. Mivel próbáljam ez esetben?
Köszi a segítséget

(#9253) liksoft válasza szabi__memo (#9252) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Mivel Te sem tudod, az OS sem tudja, az adatmentő programok leszamócázzák, így szerintem kimásol, majd visszamásol. Ugyanis bármilyen kicsinek is tűnik egy esetleges maradék hiba, hetekkel később is mehet a "lecsóba" minden ismételten. Pont ezért nincs helyreállítás, hanem mentés.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#9254) szabi__memo válasza liksoft (#9253) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Semmi nem tud helyreallitani?

(#9255) liksoft válasza szabi__memo (#9254) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Létező partíció eltűnt de ott lévő adatait? Ha nem jogosultsági hiba, akkor szerintem nem. Ennek az alapja, ahogy mondtam, a hibák sokfélesége, mert olyan program nincs ami mindet végig tudná javítani. Mentés során meg más a cél, ott az adat a fontos!

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#9256) King Unique válasza szabi__memo (#9252) üzenetére


King Unique
titán

Mondjuk mutathattál volna egy screenshotot a lemezkezelőről, plusz akár a fájlkezelőről is, mert ez az üres partíció továbbra sem teljesen világos. Volt aki arra mondta ezt, mert nem volt meghajtóbetűjele, másnál meg olyan fájlrendszerre volt formázva, amit nem kezelt a Windows és szerinte azért volt üres. De volt aki arra írta, hogy a fájlkezelőben a kötet / meghajtó tulajdonságinál 0 bájt szerepelt. Ha arra érted, hogy nálad megjelenik a kötet a fájlkezelőben és megnyitható, megvan a valós kapacitása, ellenben nincsen rajta semmilyen fájl (üres), akkor ilyenkor első körben a rejtett fájlok mutatását, NTFS-nél a felhasználói jogosultságokat stb. is szokás lecsekkolni.

A fontos adat az, aminek az elvesztése probléma lenne. Ha csak filmekkel van telemásolva a külső HDD és tényleg nem fontosak, akkor akár újra is lehetne particionálni, ami jelen esetben lehet egyébként sem ártana neki. De ha macerás lenne a közel 4 TB-nyi filmet újra letölteni, újra felvenni stb. és vissza akarod nyerni őket, akkor azért mégiscsak fontosak valamilyen szinten. Az előző válaszban linkelt módszerek pedig akkor voltak eredményesek egyeseknél, amikor az NTFS kötetből RAW lett. De egyrészt ott sem általánosítható, hogy minden esetben működni fognak, másrészt nálad még az sem ismert, hogy pontosan mi a gond... A biztosabb megoldás az lenne, amit magad is már felvázoltál, vagyis adatmentő programmal lementeni az adatokat egy másik fizikai meghajtóra. Majd utána visszaellenőrizni őket és ha az OK, akkor az eredetit újraparticionálni, majd visszamásolni rá a fájlokat. Ez összességében lehet időigényes, de az adatokra nézve biztonságosabb, mint nekiállni direktben visszaállítani, javítani stb. Ráadásul az utóbbi módszerek sem mindig alkalmazhatók, az meg a másik.

[ Szerkesztve ]

(#9257) szabi__memo válasza King Unique (#9256) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Mutatom

Recuva, stb megtalal rajta mindent

[ Szerkesztve ]

(#9258) King Unique válasza szabi__memo (#9257) üzenetére


King Unique
titán

Tehát megvan az NTFS kötet, meghajtóbetűjele is van, ellenben a lemezkezelő szerint kb. teljesen üres. Ha a tv-vel biztosan nem lett véletlenül gyorsformázva és tényleg tele van adatokkal, akkor ez így érdekes. Ha csatlakoztatáskor a Windows sem akarja javítani a meghajtón lévő fájlrendszert, nem is futott le javítás (CHKDSK) korábban sem, akkor szintén.

Ha a Recuva nem a korábban egyszer már törölt fájlokat listázta ki, hanem az aktuálisakat, akkor azzal elvileg megoldható lenne a mentés. Viszont utána fontos a fájlokat visszaellenőrizni, mert az egy dolog, hogy látszólag megvannak, de attól még lehetnek hibásak!

[ Szerkesztve ]

(#9259) szabi__memo válasza King Unique (#9258) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Mentés megy jók is a fájlok. Fix kellene.

(#9260) King Unique válasza szabi__memo (#9259) üzenetére


King Unique
titán

Milyen fix?

(#9261) szabi__memo válasza King Unique (#9260) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Azonos lemezre. Nem mentés érdekel, az esélytelen. Amit tudtam mentettem

(#9262) King Unique válasza szabi__memo (#9261) üzenetére


King Unique
titán

Mármint gondolom a bruttó 4 TB-nyi adat lementése esélytelen, mert jelenleg nem tudsz hova menteni ekkora adatmennyiséget. Viszont ezt már neked kellene valahogyan megoldanod, illetve eldöntened, hogy a többi adat mennyire fontos. A fixet, meg ezt az azonos lemezre továbbra sem vágom, hogy pontosan hogyan érted... Ha úgy, hogy a mostanit helyreállítani, akkor a korábbi válaszokban már említve volt pár opció, de azok is csak fenntartással és saját felelősségre. Plusz jó volna tudni, hogy most csak véletlen formázás / törlés történt, vagy rosszabb esetben netán a HDD / külső ház hibája miatt tűntek el a fájlok.

[ Szerkesztve ]

(#9263) liksoft válasza szabi__memo (#9261) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Akkor most tisztázzunk valamit, és részemről lezártam.

1. Te csak és kizárólag abban gondolkozol, és nem is vagy másra hajlandó, hogy a meglévő lemezen helyreállítani mindent, mert fontos, de nem annyira fontos.
2. Én erre nem ismerek programot, mint írtam azért nem, mert a sérülések szinte soha nem egyformák, és nem csak egy helyen szoktak jelentkezni. Ez alól a JOGOSULTSÁG az egyetlen kivétel számomra.
3. King Unique megengedőbb, mert Ő saját felelősség mellett megemlíti, van pár lehetőség, de.....

Következtetések:

1. Ha nem annyira fontos az adat, akkor miért nem formázod meg, és szerzed be újból azokat, egy tisztességes teszt után? Hiszen lehet, valahol hibás a cucc.
2. Ha vannak rajta fontos adatok, azoknak hol van a mentése? Ugyanis nem csak logikai hiba lehetséges, hanem egy műszaki eszköz bármikor meghalhat. Akkor mi van? Hiszen a fontos adatoknak egyszerre 3 fizikailag is különböző eszközön kell lennie, és ebből egyszerre CSAK 2 lehet a rendszerben, a 3. off-line a fiókban!
3. Ha meg a beszerzése az adatoknak macerás, így nem szeretnéd elveszíteni de nem akarsz venni hozzá másik tárolót, akkor kérdezz körbe az ismerősök között, ki tud kölcsönözni. Ebben az esetben viszont hívd fel a figyelmet arra, hogy csak üresen veszed át, mert ha Nálad vesznek el a haver adatai, akkor a haver lehet, többé már nem haver.

A fentiek alapján VAN választási lehetőséged, mostantól lépned kéne. Ha viszont a palettán megjelent egy újabb program melyet még nem ismerünk és Te rátalálsz, vagy máshogy sikerül megoldanod, akkor a többiek segítése miatt kérlek, írd meg. Hidd el, még nekem is lehet új, tanulhatok én is. Viszont jelen helyzetben és ismereteimmel a fentieket tudom csak írni.

További szép napot, és nagy kalappal hozzá!

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#9264) szabi__memo


szabi__memo
nagyúr

Amit kellett mielőtt írtam már máshova lementettem, a nem fontosakat viszont nem tudtam visszaállítani. Köszönöm a segítséget, sajnos nem jutottam előrébb

(#9265) blaca83


blaca83
őstag

Sziasztok!

Adatmentéssel kapcsolatban kérnék segítséget:

Tegnap este "molyoltam" több winchestererrel és az egyikről elfelejtettem lemásolni egy mappát. (kb: 2 GB kép volt benne :W ) (Egy Seagate 2 TB-os lemez és 100/100-as hibátlan)

Formáztam és meghajtó betűjelet illetve elérési utat módosítottam rajta. Ezt követően kb: 2 mappát nyitottam az új tiszta winyóra, tehát nem lett nagy mennyiségű adat rámásolva és kiderült, hogy hibáztam. :(

Először Getdataback-el majd az R-Stúdióval próbáltam helyreállítani, de összesen 2,2 MB adatot állított helyre a 2TB-os winyóból.

Ötletek? :F :U :F

A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.

(#9266) Doky586 válasza blaca83 (#9265) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog (1)

Vedd elő a mentést amit havonta szoktál csinálni a fontos adatokról..
Ha ilyen nem volt akkor biztos nem volt fontos, így felesleges visszaállítani. :B

(#9267) blaca83 válasza Doky586 (#9266) üzenetére


blaca83
őstag

Sajnos azt hittem, hogy megvan egy másik lemezen, ezért mertem formázni. Mint utóbb kiderült, a
"Képek mappa" utolsó két almappája még nem lett átmásolva. :W

Ez kb: 2 GB horvátországi nyaralás, úgyhogy fontos lenne. :(((
A "sima gyorsformázást" követően a két említett program valamelyikének nem kellene helyreállítania?

Volt már ilyen az ismerősi körben és gond nélkül működött a dolog. Itt mi lehet a probléma?
Miért talált összesen 2.2 MB adatot? :U

A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.

(#9268) King Unique válasza blaca83 (#9265) üzenetére


King Unique
titán

A gyorsformázás és az új mappák létrehozása is részleges felülírással járhat, de ilyenkor adatmentő szoftverrel jó esetben még lementhetők az adatok. Akkor lehet problémás, ha pl. NTFS-nél a lemez elején az MFT sérült, vagy felül lett írva. De ha csak 2 db üres mappa lett létrehozva, annál elvileg még nem kellene. Aztán akkor nem lehet menteni, ha lassú formázás / wipe történt, vagy pl. új fájlokkal teljesen tele lett másolva a merevlemez és ezáltal felülírva a korábbi tartalom.

Említetted a GetDataBack programot, de az már nem derül ki, hogy annak melyik verziója volt használva, milyen keresés történt stb. Ahhoz hogy minden fájlt megtaláljon a program, magán a fizikai lemezen (nem partíción) kell vele szkennelni, valamint mélykeresés (deep scan) szükséges.

[ Szerkesztve ]

(#9269) liksoft válasza blaca83 (#9267) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Teljes felületi analízist kértél, vagy csak a gyors megoldást? Mert többször került már szóba, hogy a lassú, teljes felületi scan ami többet talál meg.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#9270) blaca83 válasza liksoft (#9269) üzenetére


blaca83
őstag

A 4-ből 3 verzióval végigfuttattam és a mély sem segített! :N

Szerencsére másik két programmal sikeresen vissza tudtam menteni az összes képet:
Easeus Recovery
CardRecovery

Ráment majdnem 3 napom, de megvan minden. :)

A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.

(#9271) C4mp3r


C4mp3r
addikt

sziasztok,

van egy WD3200BPVT 320gigas notebook vinyom, ami ugyan nem mai darab, de semmi baj nem volt vele idaig. sajnos ugy alakult, hogy raejtettem valamit a laptopnak arra a feluletere ami alatt a vinyo is volt es azonnal lefagyott a gep, azota pedig csak nehany masodpercenkent ismetlodo kattogo hangot produkal, termeszetesen windows nem indul el. probaltam otthon asztalira radugni, de ugyanaz es rohadt lassan tolt be a gep, windows nem ismeri fel. gondolom a fej serult meg a tul eros mechanikai behatas miatt, a kerdesem, hogy lehet-e meg ezzel kezdeni valamit, vagy kukazzam? egy vagyont nem akarok rakolteni, annyira nem voltak ertekesek az adatok rajta.

udv.

[ Szerkesztve ]

(#9272) liksoft válasza C4mp3r (#9271) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Tiszta teres mentés lenne, nem az olcsó kategória, és kérdéses egyáltalán mi jön ki belőle. Ilyenkor a felület is sérül......
Vagyis szerintem kuka.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#9273) elistvan


elistvan
senior tag

Szia! Adatmentés a de a vinyóm épp csak a megfelelő topicot nem, találtam, gondoltam ide osztom meg, hátha tud valaki segíteni.

Nagyon kitoltam magammal. Vettem egy ssd-t a gépembe. Nem szűz telepítéssel, hanem klónozással akartam a rendszert áttelepíteni az új eszközre. Ezen leírás alapján dolgoztam.

Viszont nemhogy nem működik a rendszer, amikor a meghajtó betűjelekkel szórakoztam a hdd-men lévő három (rendszer+adat+adat2) partícióim eltűntek. Mikor azt hittem, a ssd-ről bootol a rendszer leformáztam a vinyó rendszerpartícióját, akkor kavarodott be minden.

Rámentem testdiskkel a partíciók megvannak, de nem bírom visszahozni őket.

A win7 lemezkezelőben ez a kép fogad. Most sajátgépben a e: meghajtó eltűnt üres területnek mutatkozik nem lehet rámenni (raw), a d-meghajtóm pedig totál eltűnt.

A másik lemez üres ami a lemezkezelőben látszik az most lett betéve adatmentés célzattal.

Mit tudnék tenni, hogy a 2 nagy kb 410-410Gb-os partícióm visszajöjjön?

[ Szerkesztve ]

Minőségi angol humor magyar felirattal: http://goo.gl/5kvyBr

(#9274) King Unique válasza elistvan (#9273) üzenetére


King Unique
titán

Először is az a leírás 2011-es és már kissé elavult... Ráadásul ha Windows 7-et klónoztál, akkor a partícióigazításos művelet is felesleges, mert az XP-vel ellentétben a Windows 7 már HDD és SSD esetében egyaránt helyesen alignál. Az utólagos igazításhoz meg a GParted sem kell, mert az megoldható Windowson is külső particionáló programmal, illetve akár egy rendszermeghajtónál is. Továbbá a klónozáshoz ott van Windowsra pl. a népszerű Macrium Reflect és egyéb hasonló programok, amelyek kifejezetten ilyen és rendszermentési célra valók. Másrészt nem igazán világos, hogy pontosan mit is csináltál... Ha megfelelően történt a klónozás, akkor a célmeghajtóról nyilván indul utána a rendszer, valamint a forrásmeghajtón (HDD) nem törlődnek csak úgy partíciók, nem lesz RAW stb. Illetve a klónozási művelet is eleve a célmeghajtóra (SSD) ír. Aztán önmagában attól szintén nem fog törlődni a HDD-n a partíció és nem lesz RAW, ha a meghajtóbetűjeleket módosítják. Ha nálad igen, akkor ott valószínűleg más is történt azon kívül.

"Mit tudnék tenni, hogy a 2 nagy kb 410-410Gb-os partícióm visszajöjjön?"

A szokásos dolgot, vagyis egy adatmentő programot (példák) ráereszteni a merevlemezre lehetőleg teljes kereséssel (deep scan). Ha sikeresen megtalálta a korábbi partíciókat, illetve rajtuk a fájlokat, akkor azokat utána másik fizikai meghajtóra kell lementeni, majd ott a mentés után visszaellenőrizni őket. Ha rendben vannak, akkor vissza lehet másolni őket a forrásmeghajtóra (HDD - lemez 1). Ahol előtte szükség esetén értelemszerűen törölni kell a problémás partíciókat (pl. RAW), majd újra létrehozni és formázni NTFS-re.

[ Szerkesztve ]

(#9275) elistvan válasza King Unique (#9274) üzenetére


elistvan
senior tag

Szia!

Köszi. Az elejét követtem a leírásnak, az alignálós részt tudtam, mert utánaolvastam az ssd topicban, sőt egy magyar fejlesztésű ssd tesztprogram is rendesen mutatta, hogy minden oké vele. A reflecttel is megnéztem, azzal sem ment. Miután megvolt az első klónozás, a Hiányzó NTDLR Újrainditás ctrl+alt+del üzenetet kaptam, ráadásul a rejtett 100 megás partíciója a win7nek, külön betűjelet kapott.

[ Szerkesztve ]

Minőségi angol humor magyar felirattal: http://goo.gl/5kvyBr

(#9276) elistvan válasza King Unique (#9274) üzenetére


elistvan
senior tag

A testdiskkel sikerült visszahoznom mindkét partíciót. Ha megnézzük a képet az elsőt amit linkeltem végülis ott álltam a megoldás kapujában. Csak a write -ot kellett volna megnyomnom mindkét esetben mikor a quck search-el megtalálta a partícióimat a szoftver. Tehát akkor már csak az kell, hogy valami betonbiztos megoldással áttegyem a mostani 100 gigás rendszeremet az ssd-re, de úgy, hogy működjön ebbe kellene a segítség.

[ Szerkesztve ]

Minőségi angol humor magyar felirattal: http://goo.gl/5kvyBr

(#9277) trialboj


trialboj
őstag

Üdv,

Kb 1 éve v talán már idén januárban meghalt egy WD caviar black 1tb hdd-m 4+ év után. Egyik napról a másikra, már csak brutális lassan tudtam másolni róla pár fontos cuccot.

Azóta lecseréltem és a polcon pihen, viszont most kellene róla pár projekt fájl, amit máshol nem tároltam (mert akkor nem találtam fontosnak)

Van rá bármi ajánlott technika, hogy érdemes beröffenteni a hdd-t, és megpróbálni kicsikarni belőle kb 100mb-nyi adatot?

Nem fizetős appokra meg ilyesmire gondolok, hanem hogy pl a win safe módban induljon, vagy miután elindult a csak nyissak megy 1 folder a hdd-n és várjak h nem tudom mi legyen :))

Köszi

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

(#9278) King Unique válasza elistvan (#9276) üzenetére


King Unique
titán

Ilyenkor alap, hogy a mentendő lemezre nem írunk semmit! Márpedig a TestDisk ennek pontosan az ellenkezőjét csinálja a partíciók visszaállításánál, vagyis ír a lemezre, ami akár balul is elsülhet. Korábban belefutottam ilyenbe egy rendszermeghajtónál és nemhogy nem tudta visszaállítani a törölt partíciót, de utána már a Windows sem indult... Ezért volt elsődlegesen a biztonságosabb megoldás javasolva, vagyis az adatmentés külső programmal, majd a fájlok visszamásolása. Ha nálad működött a közvetlen visszaállítás, a fájlok és a rendszerindítás sem sérült, az jó, de attól még megvannak ennek a módszernek a buktatói. Szóval szerencséd volt... :)

A másikhoz annyit, hogy ha maga a forrásmeghajtó OK és bootol róla a Windows, akkor annak normál esetben a klónozás után is működnie kellene a célmeghajtónál. A Macrium Reflect pedig ezt rendszerint gond nélkül meg szokta csinálni és utána az új meghajtóról is ugyanúgy indul a rendszer. Ha minden szükséges partíció (100 MB-os is) át lett klónozva és rendben volt a forrásmeghajtón a telepítés, plusz szükség esetén a BIOS-ban is be lett állítva a megfelelő boot sorrend, akkor meg pláne. A pendrive-ról bootolható WinPE változatban pedig van javítási lehetőség is a bootolási problémák elhárításához, de normál esetben nyilván nem szükséges annak használata. Szóval nem ördöngösség egy Windows klónozása és egyben utána a működő állapot elérése.

[ Szerkesztve ]

(#9279) King Unique válasza trialboj (#9277) üzenetére


King Unique
titán

Ott vannak pl. a pendrive-ról bootolható ún. Live rendszerek ilyen célra Linux és Windows (WinPE) alapon egyaránt (példa). Egy próbát megérhet, de ha komoly gond van a HDD-vel, akkor lehet már csak adatmentéses cégnél tudnának vele mit kezdeni.

(#9280) Pete55555


Pete55555
addikt

Sziasztok!

Barátnőm gépe egyszer csak fogta magát, és nem indult el, illetve azt írta, nincs BOOT lemez.
A HDD-nek érdekes hangja is volt, mintha nem pörögne fel. Tápegységet, SATA kábelt próbáltam másikat, nem működött azzal sem...Gyantom a vezérlő halhatott meg.
Van-e valami lehetőség az adatok visszaálltására?

Sajnos nem tudom milyen előjelei lehettek a HDD megdöglésének, mivel nem én használtam a gépet.
Egy Samsung HD253GJ modellről van szó, nem mai darab, 2010-es...

Előre is köszi a választ :R

...Szeretem leracsniztatni...

(#9281) liksoft válasza Pete55555 (#9280) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Ha ilyen zzz......zzzz......zzz.....zzz... , akkor letapadt. Ez parkoló pályás, és idővel elfogy a felületi érdesítés. Ha nem indul, az még a jobbik eset, ha elindul, akkor ki tud fordulni, vagy leszakadni a fej. A panel hibája is lehet, ha olyan széria. Fényképet kérek a tetejéről, aljáról, egész HDD-ről, de olvasható legyen a ráírt adat mindenütt.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#9282) Pete55555 válasza liksoft (#9281) üzenetére


Pete55555
addikt

Hát, most meg nem mondom pontosan milyen hangja volt, de az biztos, hogy a tipikus felpörgést nem lehetett hallani.

Képek

...Szeretem leracsniztatni...

(#9283) liksoft válasza Pete55555 (#9282) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Inkább mechanikára tippelnék, de legalább az elektronikája nem "bennszülött", így az sem jelent gondot. Ha a felület ép, jó eséllyel menthető szokott lenni.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#9284) Pete55555 válasza liksoft (#9283) üzenetére


Pete55555
addikt

Hogy zajlana egy ilyen mentés? Sacc/kb mekkora összegre lehet számítani?
Debreceni vagyok, ha nem muszáj, nem postázgatnám, már csak a további sérüléseket kerülendő...

De ha nincs más, akkor inkább elküldöm, csak valami megbízható helyen legyen csinálva :)
Láttam, hogy hardveraprón is vann aki ezzel foglalkozik.

Küldeni kell ilyenkor másik üres adathordozót is, vagy hogy működik ez?

...Szeretem leracsniztatni...

(#9285) szacsee


szacsee
nagyúr

Sziasztok!

Ismerős a notiról mentette volna az adatokat.
HDD caddy-be rakott egy vinyót és rámásolta a fájlokat.
HDD caddy kivesz, noti újratelepít, frissít stb.
HDD caddy-t visszarakva látja, hogy a mentésnek hült helye sincs, ekkor keresett meg engem.
Elvileg valamikor kiírhatta a merevlemez ellenőrzés kérelmet, de átugrotta.

Első blikkre elhozattam a gépet és a hdd caddy-s merevlemezt is.
EaseUS látja a fájlokat, Recuva nem talál törölt fájlt.
Win 10 szabad helynek 100-150Gb-al többet lát mint a Win7, ami a laptopon fut.
Kérdésem az lenne, hogy egy meghajtó ellenőrzéssel nem lehet visszahozni a fájlokat, vagy csak rontok a helyzeten? ( ha már átugorta a jóember az ellenőrzési kérelmet egyik indításkor )

Másik, ha a recuva nem látja és marad az adat visszaállítás, akkor EaseUS 2Gb teszt ha sikeresen visszaállít valamit, akkor nyúlhatok a Pro verzió felé bizalommal? (esélyes, hogy minden adatot visszaállít ? )

Kösz a válaszokat előre is! :R

(#9286) King Unique válasza szacsee (#9285) üzenetére


King Unique
titán

A meghajtó ellenőrzése (CHKDSK) lehet csak rontana a helyzeten, mármint a rajta lévő adatok épségét tekintve. Ha az EaseUS megtalálta a fájlokat, akkor a biztonságosabb megoldás az adatmentés lenne egy másik fizikai meghajtóra. Tehát még véletlenül sem közvetlenül az eredetire visszaállítani!

[ Szerkesztve ]

(#9287) szacsee válasza King Unique (#9286) üzenetére


szacsee
nagyúr

Köszi! :R
Már lelkileg felkészítettem, hogy ha az adatait viszont akarja látni, akkor biza zsebbe kell nyúlni.

(#9288) seadrone


seadrone
őstag

sziasztok!

van 4 db régi vinyóm, nincs rajta semmi extra fontos cucc, de kivancsi vgayok mi van rajtuk.

420 MEGÁS wd
3 gigás seagate
30 gigás már nemtom milyen márka
30 gigás másik

3.5-ös rackben csak a wd pörgött fel, de nem láttam rajta usb-n semmit laptophoz kötve.

érdemes ezeket elvinni valahova, ohgy helyrehozzák őket? (lehet nem is lehet amugy, nem tudom)

elég nagy áron hoznék ezekről le az adatokat, ugye?

én nem értek hozzá, csak gondoltam megkérdem.

Köszi szépen

(#9289) liksoft válasza seadrone (#9288) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Szerintem beszélj egy szervizessel aki kis boltban dolgozik, és nem ma kezdte a szakmát. A régi HDD-k esetében lehetnek buktatók.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#9290) krealon válasza szacsee (#9285) üzenetére


krealon
veterán

"Ismerős a notiról mentette volna az adatokat.
HDD caddy-be rakott egy vinyót és rámásolta a fájlokat.
HDD caddy kivesz, noti újratelepít, frissít stb.
HDD caddy-t visszarakva látja, hogy a mentésnek hült helye sincs, ekkor keresett meg engem.
"

Reszvetem az ujabb Windows 10 Fast-Start aldozatnak. :((

(#9291) Doky586 válasza seadrone (#9288) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog (1)

"érdemes ezeket elvinni valahova, hogy helyrehozzák őket?"
Hát persze hogy érdemes! Az a pár 100eFt is jól jön az adatmentő cégeknek amit ki fogsz értük fizetni, mindegy hogy van-e rajtuk menthető adat vagy sem. A lemezek persze mehetnek utána a kukába. Csak az a kérdés neked megéri-e ennyiért kielégíteni a kíváncsiságod?

[ Szerkesztve ]

(#9292) seadrone válasza Doky586 (#9291) üzenetére


seadrone
őstag

végülis pár 100 rongy néhány 90es évekbeli mp3-ért, szerintem meg! (nem)

:D

(#9293) aclandiae


aclandiae
senior tag

Sziasztok!

Itt is aktuális: LINK

(#9294) Timeola


Timeola
aktív tag

Sziasztok! Kérnék egy kis segítséget! Törölt fájlok
visszaállításához létezik valamilyen alkalmazás? Helyet akartam csinálni fiam Samsung J3 telóján és sikerült olyat letörölni amit nem kellett volna. Konkrétan: beállítások->tárhely->vegyes fájlok törlése történt. Lehet ezt valahogy eszközölni? Nagyon megköszönném ha tudtok segíteni!

(#9295) liksoft válasza Timeola (#9294) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Ha SD kártyán voltak a dolgok, és nincs titkosítva a kártya, akkor írásvédelem használata mellett kártyaolvasóval lehet használni mint egy normál drive-ot. Ebben az esetben létezik több free SD kártya recovery program is. Az, hogy melyik lehet a befutó, nem tudom megmondani. Ha viszont a belső memória a fontos, akkor a szervizen kívül nincs ötletem, vagy a telefonos témában kérhetsz még segítséget.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#9296) #77646080 válasza liksoft (#9295) üzenetére


#77646080
törölt tag

A telefonos topikból én irányítottam őt ide. Sajnos, ez a belső tárhelyen volt...

(#9297) Timeola


Timeola
aktív tag

Elvileg Sd kártyán volt.

(#9298) #77646080 válasza Timeola (#9297) üzenetére


#77646080
törölt tag

Elméletileg az az elérési út, amit írtál itt: [link] az a belső tárhelyre vonatkozik. :F

(#9299) Timeola válasza #77646080 (#9298) üzenetére


Timeola
aktív tag

Akkor most már végképp nem értem. Igen az lett kitörölve amit belinkeltem, de amit keresünk az SD kártyán volt, mármint az app oda lett áthelyezve.. a hozzá tartozó adatok vesztek el.

(#9300) sunnyface


sunnyface
kezdő

Sziasztok!
Remélem jó helyre írok. Egyik régi müködésképtelen laptopombol, kivettem a hdd-t, és szeretném az asztaliba behelyezni, hogy a rajta lévő dokumentumokat, átmásolhassam, egy másik HDDre, amit használni is fogok.
SATA3as lapom van, a kivett HDD elvileg sima SATA csatlakozos, igy elvileg kompatibilis.
Tehát az lenne a kérdésem, ha berakom, összekötözgetem, akkor minden probléma nélkül müködhet a dolog, nem kell semmi ujratelepités sem a mostani gépen?
Emellett, a kivett HDDn van egy XP ha jol emlékszem, ez zavarhat bármit is?

Előre is köszönöm
Sunny

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.