- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
liksoft
nagyúr
válasz
Sarkadi #9399 üzenetére
Szia!
Ha kattog, akkor ott a mechanikán belül is elmehetett a belső erősítő. Ebben az esetben tiszta teres munka. Ugyanakkor ugye még megvan az eredeti panel? Ugyanis onnan a panelen található HDD BIOS fontos, van mikor egyedi kis széria esetén, és így nélkülözhetetlen lehet a mentéshez.
-
Sarkadi
tag
Sziasztok!
Korábban történt eset amiben a segítségeteket szeretném kérni, de csak most találtam rá a fórumra. Adott egy WD 2002FYPS 2TB-os HDD, mely egyszer csak füstölt egyet a gépben. A hiba forrása gyorsan meglett, ezt csatolom kép formájában. A nyákon lévő chipen történt égés (a kép nem az én példányomról való). Több szerviz bejárása után azt a tanácsot kaptam, hogy próbáljam megrendelni a NYÁK-ot, de úgy, hogy minden azonosító és szám passzoljon. Ez az eBay-ről meg is történt, átszereltem de ez után a gépre csatlakoztatva csak az hallható, hogy elindul majd kattogni kezd. Sem a BiOS, sem a rendszer nem látja, viszont a rajta lévő adatokra, vagy legalább a képekre szükségem lenne. Létezik a működésre bírásra bármilyen házilag kivitelezhető módszer vagy van ötletetek?
Köszönöm a segítséget!
-
p_arnold
újonc
válasz
King Unique #9397 üzenetére
Köszönöm a pontos leírást!
Kiegészíteném a hiányzó pontokat. Film nézés közben USB-n volt csatlakoztatva, mikor hibát írt ki, akkor nem vártam meg a lecsatlakoztatást, hanem nemes egyszerűséggel a kijelentkezés után szinte azonnal kihúztam.(Igen, egy LÁMA vagyok!
)
A W7 egészen pontosan egy HP verzió, így a fent leírt események után simán letiltotta(most vettem észre!), utána meg is jegyezte a tiltást!
Egy pici állítgatás után visszakaptam a winchester-t, bár eddig mindig lefagyasztotta mikor a W7 HP kapcsoltam, mert folyamatosan Linux-on használom.(Ha folyamatosan - 18évig - szidtam a Windows-t, elhatároztam, hogy nélküle is van élet!...és van!
)
Köszönöm a segítséget, és nem rendült meg a bizalmam a WD-ben!
-
King Unique
titán
válasz
p_arnold #9396 üzenetére
Most ez a megállt filmnézés közben lehetne akár USB-n csatlakozási, plusz a 2,5"-os meghajtóknál tápellátási probléma miatt is. Aztán ha olyan szinten megállt, hogy fel sem pörög benne a merevlemez, akkor a letapadt olvasófej miatt (példa). De ha felpörög rendesen, akkor nem az utóbbi a gond. Viszont ha kifagy tőle az Windows, akkor azt okozhatja csatlakozási probléma mellett az eszköz hibája (pl. szektorhibás merevlemez) is. Az a linuxos hibaüzenet meg eleve nem világos, mert az újabb rendszerek általában alapértelmezetten kezelik az NTFS fájlrendszert. Max. akkor dobnak a felcsatoláskor hibaüzenetet, ha sérült a kötet, vagy eszközhiba van. Vagy az újabb Windowsoknál akkor, ha bekapcsolt gyorsindítás (Fast Startup) mellett van leállítva a rendszer. Olyankor ugyanis a rendszermag hibernálásra kerül, hogy az indítás gyorsabb legyen, viszont a háttértárolók emiatt inkonzisztens állapotban maradhatnak. A Linux ilyenkor általában nem engedi csatolni a kötetet, vagy max. csak read-only módban. De ha W7-et használsz, akkor azt ez eleve nem érinti, annál nincsen ilyen funkció (sem).
"Milyen ötletetek van arra, hogy visszakapjam az adataimat?"
Ha Windowson / Linuxon jelenleg nem működik megfelelően az eszköz, nem lehet hozzáférni a partíció tartalmához, Windowson adatmentő program sem tud vele mit kezdeni, akkor eleve adatmentéses céghez kellene elvinni. Már ha megérnek annyit a rajta lévő adatok. Legközelebb meg lehetőleg majd több helyre kellene menteni a fontos adatokat, nem kizárólag csak 1 db tárolóra!
-
p_arnold
újonc
Sziasztok!
Elöször is KELLEMES KARÁCSONYI ÜNNEPEKET kívánok mindenkinek!
Néhány hete filmnézés közben megállt a WD Elements 1TB külső winchester(PN: WDBUZG0010BBK).
Nem figyeltem, így csak félretettem.
Ma szerettem volna pár képet lemásolni, nem tudtam.
W7 elöször úgy nézett ki meg tudja nyitni, majd 15 perc szenvedés után én próbáltam leállítani, a végén meguntam, és újraindítottam. Azzal szenvedett 10 percet, majd újraindult. Újraindítás után már nem is látta, nem is csatlakoztatta, bár a winchester zúgott rendesen.
Linux alatt kiírt egy hiba üzenetet, amit megpróbálok valahogy beírni ide. Lényege, hogy NTFS particiót használ a meghajtó, és tegyem fel Win-re. Meg kiírt egy dolgot, amit jobban meg kell néznem.
Mellékelve egy képernyő fotó.A lényeg: ez a winchester a "mentsd le, húzd ki, tedd a fiókba" dolgaim mentése. Számláktól kezdve, képek és egyéb dolgok, melyeket viszont szeretnék látni. kb. 100 GB
Milyen ötletetek van arra, hogy visszakapjam az adataimat?
-
liksoft
nagyúr
válasz
Richie0116 #9393 üzenetére
Esetleg egy RAW recovery futtatás még mehet. Ez név nélkül a kijelölt file-típust menti. Ugyanis ha az automatikus defrag a háttérben áthelyezett adatokat, akkor a még felül nem írt területen talán fellelhető. De ez nagy lutri, és hatalmas utómunka. Egy próbát azért megérhet, hiszen nincs mit veszíteni, csak esetleg a belefektetett munkát.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Richie0116 #9391 üzenetére
OK, akkor ez rendben volt, csak az alaphiba maradt. Ennyi.
-
Richie0116
tag
válasz
liksoft #9390 üzenetére
Egy 16 GB-os pendrive-ra másoltam át a dokumentumokat. Ugye a uTorrent dobta fel a lehetőséget, hogy formázza a meghajtót ahogy megtelt gondolom utána folytatta a letöltést ahogy üres lett a winchester tehát írt felül szektorokat ? Amint megtudtam mi történt le is állítottam a letöltést.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Richie0116 #9387 üzenetére
Ugye nem arra másoltál amiről mentettél? Mert ha igen, akkor nem csodálkozom, hogy félig sikerült csak. Inkább azon, hogy mennyire jól sikerült!
Amennyiben a forrás és a cél ugyanaz volt, akkor nem látok további esélyt. -
válasz
Richie0116 #9387 üzenetére
"kb. felét tudja megnyitni"
Most így jártál.. Legközelebb bevezetsz jogosultság-kezelést, jelszavas belépést külön user jogokkal és gyakoribb mentést másik fizikai lemezre amit utána lehúzol és asztalfiókba raksz.
-
Richie0116
tag
Rendkívül hálás vagyok a segítségetekért.
Megtalálta a dolgokat, viszont a képek kb. felét tudja megnyitni illetve a szöveges dokumentumokat sem igazán tudja megjeleníteni. Erre lehet valami orvosság ? GetDataBack Simple 5.01-el próbálkoztam Level 4 szinten ahogy írtátok.
-
King Unique
titán
válasz
Richie0116 #9384 üzenetére
Nem írtad pontosan melyik verziójával próbálkoztál a GetDataBack programnak. Vannak a régebbiek, külön FAT és NTFS fájlrendszerhez, meg van az újabb (Simple), ami eleve többféle fájlrendszert kezel. Valamint ahhoz, hogy minden fájlt megtaláljon a program, teljes keresés (depp scan) kell, ami pl. a Simple esetében a level 4.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Richie0116 #9384 üzenetére
Szia! Teljes scan kell, ami a partíció teljes felületét végigolvassa, analizálja.
-
Richie0116
tag
válasz
King Unique #9383 üzenetére
Annyit tudok, hogy a uTorrent ajánlotta fel a formázást, ő meg rányomott, elvileg gyorsformázás volt... GetDataBack-el próbálkozom de nem jeleníti meg az adatokat
-
King Unique
titán
válasz
Richie0116 #9382 üzenetére
Attól is függ, hogy pontosan milyen formázás történt. Ha lassú formázás, akkor az szívás... De ha csak gyorsformázás, akkor igen, lehet rá esély. Egy másik válaszban nemrég volt szó a lehetőségekről, ahol elsődlegesen az adatmentéses módszer javasolt, az a biztonságosabb az adatokra nézve.
-
Richie0116
tag
Sziasztok!
Óriási segítségre lenne szükségem, öcsém sikeresen formázta a 416 GB-os partíciót a winchesterről. Menthető róla valami valahogyan ?
-
liksoft
nagyúr
válasz
turbokappa #9379 üzenetére
Na, az hogyan? Ugyanis felülírás várható, ha a forrás és a cél ugyanaz a drive. Vagy nem is lettek törölve, csak előjegyezve törlésre, vagy a forrás és cél nem ugyanaz a drive volt, vagy sikerült beleesni az ezrelékes szerencsésbe.......
-
liksoft
nagyúr
válasz
Intelligencs #9377 üzenetére
Ebben az esetben szerintem döntse el, mennyire fontosak az adatok. Ha annyira, akkor szakemberhez lenne jó elvinnie. A leírása alapján több hiba is felléphetett, de egyik sem a szokásos "konyhatuning" megoldású.
-
A következő levelet kaptam egy barátomtól:
"Sajnos a külső meghajtó egyszer csak tönkrement ahol tároltam a fontos adatokat - sok egyéb mással együtt. Egy hete elkezdte a beolvasott filmeknél az adatokat elveszíteni, aztán az adat írással is problémák voltak, végül elkezdtem lementeni róla mindent és közben megadta magát. Van esetleg ötleted hogyan lehetne lementeni róla a maradék adatot? Kibontottam a műanyag házból és az USB csatlakozást kiiktatva közvetlenül rákapcsoltam az alaplapra, de így sem látja már a gép. Pörög, világít a piros LED rajta, nincs vészes hangja. Típusa WD10tPVT"
Úgy látom a típus alapján, hogy ez nem egy kerettel egybeszerelt HDD, így talán van esély menteni róla. Gondolom én.
-
liksoft
nagyúr
válasz
turbokappa #9375 üzenetére
Szia!
Ha a forrás és a cél drive is ugyanaz volt, akkor annál ott a pont.
-
turbokappa
senior tag
válasz
King Unique #9374 üzenetére
Sajnos vissza lettek mentve....pont egy olyan mappa kellett volna amin egy bizonyos fotósorozat van. Esélyteln innen a dolog.
-
King Unique
titán
válasz
encoder #9373 üzenetére
Itt azon volt a hangsúly, hogyan és milyen külső programmal lehet megoldani a partíció közvetlen visszaállítását. Az, hogy fizetős / ingyenes, már részletkérdés, mindenki mérlegeli és megoldja maga... Ennyi erővel pl. a GetDataBack is fizetős adatmentő program, mégis sokszor ajánlott itt a topikban. Egyébként a korábbi verzióknál a MiniTool ingyenes kiadása is támogatta a partíciók közvetlen visszaállítását, de az újnál már változtattak ezen, hogy + 1 ok legyen a fizetős használatára.
A TestDisk támogat GPT partíciós séma szerinti lemezeket is, amit a screenshoton lévő EFI GPT opció is szemléltet. Viszont az előző válaszban már le volt írva, hogy lehetnek a partíció közvetlen visszaállításának buktatói, szóval ennek tudatában tessék belevágni! Jó esetben ugyan működhet és gyorsabb, mint a másik módszer, de ugyanakkor az utóbbi biztonságosabb az adatok épségét tekintve. Egyébként azt hittem már rég sikerült megoldani, sőt ennyi idő alatt már az adatmentéses módszer is meglett volna.
-
encoder
tag
válasz
King Unique #9364 üzenetére
Amit ajánlottál, az csak fizetős verzióban tud partíció helyreállítást (ugyanúgy, mint az összes többi program ami a neten fellelhető): Attention: This RAW to NTFS converter owns six editions, among them, the Professional Edition is highly worth recommending since "Partition Recovery" is a paid feature. Its Free Edition can only be used to scan lost partitions but not to recover partitions.
A Testdisk tud GPT partíciót helyreállítani? Mert nekem nem úgy tűnt vagy csak én voltam béna hozzá...
A gdisket esetleg ismeri valaki? Vagy milyen ingyenes megoldással lehet még sérült GPT partíciós táblát helyreállítani?
-
King Unique
titán
válasz
turbokappa #9371 üzenetére
Itt most az okosítást inkább hagyjuk...
Az írásnál arra céloztam, hogy a mentésnél fizikailag nem másik célmeghajtóra, hanem az eredetire, a forrásmeghajtóra másolta vissza a fájlokat. Ha az utóbbi történt, akkor az eredmény eleve kérdéses... Az viszont már oké, mint ahogy magad is csináltad, hogy első körben az SSD-re mentettél, miután lefutott a keresés. Az a 10 óra nem derült ki, hogy most az összes művelet-e, de ha a keresés + a mentés együtt, akkor reális lehet. Ha csak az előbbi, akkor egy 2,5"-os 500 GB-os HDD-nél az azért sok, normál esetben hamarabb megvan, ha oké a lemez állapota és jól olvasható a felülete.
-
turbokappa
senior tag
válasz
King Unique #9370 üzenetére
Szia
Nem tudom mit csinált vele, majd vasárnap ránézek. Annyit csináltam hogy az ssd-re ami az elsődleges merevlemez mentettem a képeket próbának. Az kb volt 4 Giga,aztán mennem kellett. A lényeg, hogy a progi működik, de sokat tekert kb 10 órát. Sosem csináltam ilyet csak kétségbe esett hogy eltűntek a családi dolgok, erre kerestem neki egy progit. A minitool is jó csak fizetős, okosat nem találtam belőle mert v nem tudtam letölteni v rossz volt hozzá a kiegészítő dll..😂
Ha írt volna rá tuti vért izzadtam volna. Minden meglett és ez a lényeg, a feleség se fogja lenyakazni. -
King Unique
titán
válasz
turbokappa #9369 üzenetére
Hát mondjuk nem feltétlen teljesen mindegy, hogy csak törölte a fájlokat, vagy formázta az egész partíciót, de jellemzően mindig utólag derülnek ki az újabb és újabb részletek...
Ez a "visszaírt mindent" egyébként remélem nem azt jelenti, hogy az eredeti HDD-re közvetlenül, amiről a mentés történt, mert az szép...
Ilyenkor alap, hogy a mentendő lemezre nem írunk, nem közvetlenül arra állítjuk vissza a fájlokat, hanem másik fizikai meghajtóra. Majd azon leellenőrizzük a lementett tartalmat és ha oké, akkor utána az eredetire visszamásoljuk. Már ha az a cél és olyan a lemez állapota, mert ellenkező esetben nyilván nem.
-
turbokappa
senior tag
válasz
King Unique #9366 üzenetére
Üdv
Egy 500 Gb merevlemezről van szó, mindenféle file volt rajt , aztán leformázta. Kb 2 nap volt mire megtaláltam a wondershare recoveryt okosítva. Tegnap kb 10! óra volt mire végzett a 'mély' vizsgálattal+ kb 2 óra volt min mire visszaírt mindent. Ugye a dátumot kellett beirnom hogy 2000x-2018 dec 15-ig mindent írjon vissza. -
mihal
csendes tag
Sziasztok!
Az a helyzet, hogy újraírtam 1,5TBs winyót az Active Kill Diskel, HMG ISS Baseline(1 passes, verify) törlési algoritmusal.
Próbáltam visszaállítani Esasus Data File Recoveryvel, meg Disk Drillel, de nem sikerült.
Az lenne a kérdésem, KIVÁNCSISÁGBÓL, hogy visszalehet még állítani az adatokat, akár profi kimondottan ilyen dolgokra szakosodott cég visszatudja szerezni őket?
A válaszokat előre is köszönöm!
-
King Unique
titán
válasz
turbokappa #9365 üzenetére
Az előbbi válaszban voltak linkelve adatmentő programok, ha ingyenes kell Windowsra, akkor pl. a Recuva jöhet szóba. De általában nem véletlenül ingyenes, vagy éppen fizetős egy ilyen szoftver és ha igazán hatékony kell, akkor inkább az utóbbiak a nyerők. Illetve ha csak sima (lomtár + kiürítés, shift + delete) törlés történt, akkor elvileg akár egy undelete program is opció lehet.
Viszont arról nem írtál semmit, hogy mi történt a törlés után. Ha csak szimplán letörölte a HDD-ről a fájlokat, majd utána nem használta, nem másolt (írt) rá semmit, akkor jó esély lehet a visszanyerésükre. Ellenben ha másolt a helyükre új fájlokat, vagyis írt a lemezre, pláne nagyobb mennyiségben, akkor már kevésbé... Ugyanis ez esetben a korábbi tartalom, vagy legalábbis annak egy része már felül lett írva az új fájlokkal.
-
turbokappa
senior tag
Üdv
Egyik barátomnak cseréltem merevlemezt egy notebookban. A régit külsőnek használja, de véletlenül? letörölte róla az adatok cca: 250Gb. Minitoolal porálkoztam azonban fizetős. Tudtok olyat ami ingyenes licenszes v esetleg vhonnan letöltős?
A segítséget előre is köszi. -
King Unique
titán
válasz
encoder #9363 üzenetére
Próbáltad a dokkolónál másik foglalatban (slot) is a HDD-t, a Windows újraindítása után újracsatlakoztatni a dokkolót, valamint másik USB-porton, másik gépen? Esetleg USB-n másik külső házban / dokkolóban, vagy a PC-be téve SATA-n? Bár mondjuk az utóbbiaknál lehet gond, ha a dokkoló esetleg a szokásostól (512e) eltérő (4Kn) szektorméretet használ USB-n és ott lett particionálva a HDD. Azért célszerű egyébként kipróbálni az előbbieket, mert lehet csak átmeneti a zavar. De ha tartós, akkor az szívás...
Egyébként mit akarsz most pontosan, partíciót visszaállítani, vagy adatot menteni?
Ha az előbbit, akkor ott van Windowson a TestDisk, meg külső particionáló programok visszaállítási funkciója (példa).
Ha fontos adatokat menteni, akkor meg az előbbi helyett elsődlegesen inkább a szokásos módszer javasolt, az a biztonságosabb. Vagyis egy adatmentő programot (példák) ráereszteni a lemezre teljes kereséssel (deep scan), majd a megtalált fájlokat lementeni vele egy másik fizikai lemezre. Aztán visszaellenőrizni a lementett tartalmat, ami ha oké, akkor utána az eredeti lemezt újraparticionálni és visszamásolni rá a fájlokat. Ez lehet időigényes módszer, de mivel ilyenkor csak olvasás történik az eredeti lemezről, ezért biztonságosabb, mint a partíció direkt visszaállítása, ahol már írás is történik.
-
encoder
tag
Sziasztok! Egy hdd dokkolóban a vadiúj 3 TB-os merevlemez egyetlen GPT/NTFS partíciója hirtelen eltűnt. A partíciókezelő programok látják a teljes kapacitását és 0 szabad helyet írnak rá, de a windows nem fér hozzá a lemezhez mert "unallocated". Azt olvastam, hogy a GPT táblának van valami backupja is a HDD végén, amiből egyszerűen helyre lehetne hozni a partíciós táblát, de nem találok rá free programot. Sajnos a gdisk-hez meg nem értek, de ha valaki tudna segíteni, hogy win10-en mi lenne a helyreállítás menete, azt nagyon megköszönném!
-
-
mihal
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy az Active Kill Diskben melyik a leghatásosabb 1 réteges törlési mód?
Kb mennyi ideig tart egy 1,5TB-os winyó törlése ezzel?A válaszokat előre is köszönöm!
-
eddhunter
tag
Sziasztok,
adott egy WD Blue WD6400BPVT típusú hdd egy régebbi notebookból.
USB-s dokkolóval a következőt produkálja:
[link]
Az első két kattanás a bekapcsoló gomb hangja.
EaseUs data recovery nem látja.
Érdemes ezzel bármit megpróbálni? -
liksoft
nagyúr
válasz
anonymus89 #9355 üzenetére
Ha vírus, az rossz hír. Ott kérdéses van-e bármilyen továbblépési lehetőség! Ezt jó lenne pontosan tudni!
-
anonymus89
addikt
válasz
liksoft #9354 üzenetére
Köszönöm ismét a válaszod, ma is okosabb lettem egyébként arra gyanakszom benyeltek valami titkosító vírust mert ugyanebben az időpontban már az ssd-ról sem állt fel a rendszer. Egyszerűen nem volt boot képes.
Jelzem ismerősnek aztán tájékoztatom ha fontosak az albumok, meg az orvosi leletek akkor sajnos további segítséget kell igényelni.
Szép napot, üdv! -
liksoft
nagyúr
válasz
anonymus89 #9353 üzenetére
Inicializálni azért akarja, mert elcseszte vagy az OS, vagy a drive a legelső szektorát amiben a partíciós tábla van. Azért nem lehet megnyitni semmit, mert a partíció elejét rosszul detektálta a program. Ilyenkor a név melletti adatok melyek a file helyét határozzák meg, rossz helyre mutatnak. Ezek relatív értékek, és a partíció elejétől számozódnak. Ha az elejét rossz helyre teszi, az összes file "elcsúszik", így mindet ugyanakkora távolságbeli hibával szedi le a program.
Másik lehetőség, ha file szintű titkosítás volt rajta, mert akkor a titkosító program és a kulcs ismerete is kell az adatok kibontásához.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Spórolós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Subaru topik
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- LEGO klub
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Riasztó topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Új szintre emelnéd a géped sebességét? Ne várj tovább!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest