Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#9501) King Unique válasza Jhonny06 (#9498) üzenetére


King Unique
titán

Hát ez az, hogy vélhetően nem szimplán csak a fájlrendszerrel volt gond, hanem maga a pendrive kezdett el "gyengélkedni". Nekem is van pár ilyen vackom, amiket csatlakoztatás után hirtelen javítani akart a Windows, de már előtte is mappák, fájlok tűntek el róluk, később írásvédettek lettek stb., a szokásos tünetek... Ráadásul ha egy ilyenre ráküldtem a javítást (CHKDSK), akkor az megint képes volt lenullázni a fájlok egy részét. Az ADATA gyári recovery eszköze pedig valószínűleg destruktív lehet és többek között újraparticionálta, újraformázta a pendrive-ot. A recovery ugyan értelemszerűen helyreállításra vonatkozik, de ez esetben nem az adatokéra, nem az adatmentésre, hanem az eszköz (pendrive) rendbetételére.

Ha a szokásos (pl. GetDataBack, Easesus Data Recovery) adatmentő programok teljes kereséssel (deep scan) sem boldogulnak vele, akkor ezzel otthon nem nagyon fogsz tudni mit kezdeni. Max. egy adatmentés cég lehet opció, már ha tudnak vele mit kezdeni, meg számodra megér annyit. De mondjuk fontos adatokat csak ezen a pendrive-on tárolni úgy, hogy azokról máshol nem volt biztonsági másolat, eleve nem volt jó ötlet... Sok pendrive - tisztelet a kivételnek - egyszerűen nem elég megbízható ilyen célra, általában SMART sincsen, hogy nyomon lehessen követni az állapotukat, egyik pillanatról a másikra adják be a kulcsot, nem bírják a sok írást sem, vackok...

[ Szerkesztve ]

(#9502) hurenzon


hurenzon
senior tag

Sziasztok!

Párom újraformázta a külső HDD-t , egyben mindent letörölt róla.
Melyik programmal vagy hogyan tudom visszanyerni a rajta lévő adatokat?

Köszönöm

(#9503) King Unique válasza hurenzon (#9502) üzenetére


King Unique
titán

Nem írtad, hogy milyen OS-ról van szó, milyen formázás történt, milyen fájlrendszer volt a külső merevlemezen stb.

Ha valamilyen (?) Windows és csak gyorsformázás történt, valamint azóta nem lett újból particionálva, formázva a külső HDD és nem történt rá további írás, akkor lehet esély az adatok visszanyerésére. Ilyenkor egy adatmentő programot (példák) kell ráereszteni a lemezre teljes kereséssel (deep scan), ami kezeli az adott fájlrendszert. Majd utána a megtalált fájlokat lementeni vele egy másik fizikai lemezre. Aztán visszaellenőrizni a lementett tartalmat, ami ha oké, akkor utána az eredeti lemezt újraparticionálni és visszamásolni rá a fájlokat.

Ha lassú formázás, akkor viszont nem éppen, mivel az Vista óta felülírást is végez és teleírja 0-val a lemezt. Ilyenkor a GetDataBack és egyéb hasonló programok sem szoktak semmit találni, max. a formázás során létrehozott üres partíciót listázzák ki, ellenben a korábbi fájlokat már nem.

[ Szerkesztve ]

(#9504) ViFe


ViFe
újonc

Sziasztok!

Adatmentésben kérek segítséget. Problémám a következő: 1 TB-os Maxtor külső merevlemez számítógép által nem látható. Az eszközkezelő szerint megfelelően működik, mégsem látják a gépek.
Fizikai sérülés nem érte, nem csörög-zörög. Tudnátok ajánlani valakit, aki elfogadható áron tudna segíteni az adatok megmentésében? Tisztában vagyok vele, hogy több tényezőtől függ az ár, de ha valakinek van tapasztalata, esetleg személyesen is tud segíteni, legyen szíves jelentkezni. Adatmentő cégek 100.000 -es ajánlataira sajnos nem futja...
Előre is köszönöm!

(#9505) King Unique válasza ViFe (#9504) üzenetére


King Unique
titán

Akkor lehet azt mondani, hogy "nem látható", ha semmilyen formában nem jelenik meg a Windowsban az eszköz, azaz sem az eszközkezelőben, sem a lemezkezelőben, sem a fájlkezelőben. Ha megjelenik az eszközkezelőben és nincsen hibaüzenet, megfelelően működik, akkor viszont nem teljesen helytálló ez az állítás... Vagyis kapásból adja magát az a kérdés, hogy mi a helyzet a lemezkezelőben? A fájlkezelő eleve nem teljesen mérvadó, mivel ott csak a meghajtóbetűjellel rendelkező kötetek jelennek meg.

[ Szerkesztve ]

(#9506) ViFe válasza King Unique (#9505) üzenetére


ViFe
újonc

Szia!
Ha rádugom, nem ismeri fel, mint meghajtót.
Ennek ellenére a lemezkezelőben megjelenik, mint 2048,00 GB, ismeretlen, nem inicializált meghajtó, nem lefoglalt. A tulajdonságoknál Seagate M3.

(#9507) liksoft válasza ViFe (#9506) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Ha 1 TB a drive és 2TB területet mutat, akkor ott valami gubanc lesz. Az a MAXTOR külső ház olyan Seagate drive-ot tartalmaz, melynek az alapváltozata 2TB (2 lemez 4 fej), de gyártják 1TB kapacitással is. Félek, az elektronika nem tudja kezelni a felületet (ezer oka lehet), és a default kapacitással "kopogtat" be. Ha igen, akkor ez garantáltan nem otthoni mentés.

Persze az ajánlott programokkal rá lehet nézni, de attól tartok, nem fogja olvasni a felületet.

[ Szerkesztve ]

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#9508) ViFe válasza liksoft (#9507) üzenetére


ViFe
újonc

Köszönöm.
Hát ez nem jó hír. Van esetleg olyan program, amit ajánlani tudsz a megpróbáláshoz?

Vagy olyan személy, aki tudna segíteni, elfogadhatóbb áron?

(#9509) liksoft válasza ViFe (#9508) üzenetére


liksoft
Topikgazda

A Get Data Back szokott univerzális lenni. Annak akár a demo változata ha nem tudja a felületet olvasni (persze rendszergazdai jogok kellenek neki hozzá), és hibaüzeneteket dob, egyértelmű, hogy drive gond van.

Nincs jó hírem. A mentéséhez speciális eszközök kellenek, ráadásul ez a drive nem túlzottan a "szíve csücske" a szakmának. Nem tudok olcsó megoldást.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#9510) King Unique válasza ViFe (#9506) üzenetére


King Unique
titán

Mármint a rajta lévő partíciót nem ismeri fel, ha nem lefoglalt (unallocated), ellenben magát a fizikai lemezt nyilván igen. Egyébként biztos, hogy 1 TB-os az a Maxtor M3 Portable, csak mert létezik többek között 2 TB-os változata is? Ha biztosan 1 TB-os és ennek ellenére mutat 2 TB-os kapacitást a lemezkezelő, akkor az elég érdekes...

Amúgy meg otthon mást úgysem tudsz vele kezdeni, mint hogy ráeresztesz egy adatmentő programot, aztán megnézed talál-e valamit. Ha USB-n nem megy, akkor pedig célszerű szétszerelni és kivenni a HDD-t a külső házból, majd a gépbe téve SATA-n csatlakoztatni, úgy megpróbálni. Ami ugyan garanciavesztéssel járhat, pláne ha marad külsérelmi nyoma. De egyrészt gondolom fontosabb lenne az adatmentés, meg a garanciális cserébe az eleve nem tartozik bele. Másrészt ha otthon nem boldogulsz vele és elviszed adatmentéses céghez, ott is vsz szétkapják, vagyis megint hasonló lesz a helyzet.

[ Szerkesztve ]

(#9511) szabolcs77


szabolcs77
tag

Sziasztok!

Adott egy WD2500as HDD (kb 10-12 évet napi 10 órában ment). Nem volt észrevehető lassulás, viszont egyik nap bekapcsolásnál csak elkezdi a felpörgetést és kattog elég hangosan, majd leáll és kezdi előről. Betettem a saját gépembe ott is csak ezt csinálja. BIOS látja, de semmi más. A gép egy gumis műhelyben van, elég sok por éri.
Mivel fontos adatok vannak rajta, ezért nem próbálkoztam tovább. Kérdésem, hogy ilyen esetben van reális esély az adatok megmentésére? Vagy küldjem be a kürt-höz és majd megmondják?

Előre is köszönöm a válaszokat.

Üdv.:
Szabolcs

(#9512) liksoft válasza szabolcs77 (#9511) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Jó lenne tudni a WD2500 után még mit írt a gyártó.

Gondolom a számítógép is hasonló korú. Mivel műhelyben volt, így a zajos (elektronikus) környezetben könnyen kaphatott túlfesz tüskét. Ez a külső és belső elektronikát is meg tudja ölni. Valóban emiatt adatmentéses céget érdemes felkeresni.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#9513) DEJVID


DEJVID
őstag

Sziasztok!
Van itthon egy memória kártya, rajta elég fontos adatokkal. Tegnap dolgoztam rajta, ma már a "használat előtt formázni kell" hibát dobja. Valahogy el tudom érni a rajta lévő file-okat?
Előre is köszi!

(#9514) liksoft válasza DEJVID (#9513) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Ha a lemezkezelőben valós kapacitással jelenik meg, akkor van esély otthoni mentésre. Abban az esetben viszont ha 0 byte kapacitást ad, csak adatmentéses módszerekkel lehet bármit is kicsikarni belőle. Ha SD kártya, akkor az írásvédelmet állítsd be rajta, úgy kezeld.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#9515) DEJVID válasza liksoft (#9514) üzenetére


DEJVID
őstag

Lemezkezelő alatt pontosan mit értesz? Az utolsó mondat nem teljesen világos. (Egyébként MMC kártya, ha ez számít bármit is.)

[ Szerkesztve ]

(#9516) DEJVID válasza liksoft (#9514) üzenetére


DEJVID
őstag

Megtaláltam, a következőket írja:
fájlrendszer: raw
kapacitás: 61mb
szabad lemezterület: 61mb

Mit kéne tennem?

(#9517) liksoft válasza DEJVID (#9516) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Mekkora a kártya eredeti kapacitása?

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#9518) DEJVID válasza liksoft (#9517) üzenetére


DEJVID
őstag

Annyi, 64mb van ráírva. De van/volt rajta egy jópár excel tábla, szóval nem kéne az egésznek szabadnak lenni.

[ Szerkesztve ]

(#9519) Doky586 válasza DEJVID (#9518) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Gyártva 1964 ? Made in CCCP..? :U
Nekem 512 MB volt a legkisebb amit használtam életemben,,

[ Szerkesztve ]

(#9520) liksoft válasza DEJVID (#9518) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Akkor egy Get Data Back program megfelelő vásárolt verziója jó lehet. Azért, hogy a jelenlegi állapot megmaradjon, file-ba ugyanezzel a programmal legelőször célszerű image-t készíteni. Nem tömörített változatot, hanem 1-1 bit-bit másolatot.
Ha van image, akkor akár az is használható a mentéshez. Persze egy kópiát célszerű jól eltenni, véletlenül se sérüljön.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#9521) DEJVID válasza liksoft (#9520) üzenetére


DEJVID
őstag

Melyiket érdemes használni?

(#9522) liksoft válasza DEJVID (#9521) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Kis kártyán gondolom FAT volt, akkor a FAT-et kezelő változatot. Ha nem FAT volt, akkor az ahhoz tartozót. ;)

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#9523) DEJVID válasza liksoft (#9522) üzenetére


DEJVID
őstag

Valami kicsit konkrétabb segítségnek örülnék, még csak hasonlót sem csináltam soha.

(#9524) lionshamlet


lionshamlet
senior tag

Sziasztok , rar falj sérülhet visszaallitas után?

Törölt rar faljt sikerült visszaallitanom, de az adatok nagy resze hianyzik belole (sérült fejléc hibaüzenet a rarban).
Meretre stimmel: 120gb.

Easus, Getdata back programot hasznaltam.

Eselytelen a rar helyreállítása , vagy barmi program ami segíthet?

Erdekes modon az easus megtalalta a rart, de megnyitva nem volt benne semmi.
Pedig a merete jo volt.
Get data back mar fajlokat is talalta a rarban.
Van e valami mas program ami hatekonyabb lehet?

Illetve get data backben, hogyan tudok fajltipus szerint keresni, a mar indexelt mappak-fajlok között?

(#9525) liksoft válasza lionshamlet (#9524) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Törléskor van olyan rendszer (pl.: FAT) mikor a file fizikai elhelyezkedése törlődik. Ilyenkor a mentő programok csak azt tudják tenni, hogy a file méretének megfelelő hosszúságban mentenek a kezdettől a felületről. Ha több különbözőhelyen volt a file a felületen darabokban, akkor a mentő program NEM az EREDETI file-t menti, így érthető, ha "sérült". Amennyiben a helye nem veszett el (pl.: NTFS), akkor felülírás is történhetett. Ekkor sem az eredeti a tartalom, az eredmény ugyanaz.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#9526) ktmg


ktmg
újonc

Sziasztok!

Az alábbiakban írt esethez kérem a segítségeteket!

Főbb hardver elemek:
Processzor: I7-6700
RAM: 16 GB
Op. rendszer: Windows 10 Pro
C: drive: 240 GB SSD
Külső HDD: 2T WD Red, Dock stationban, USB 3.0 csatlakozás a számítógéphez. A HDD teljesen új, biztonsági másolat készítésére vettem.

• Miután a dock stationt, benne a HDD-vel, csatlakoztattam a géphez, a Lemezkezelő felszólított, hogy inicializáljam a külső HDD-t. GPT típusú partícióra lett inicializálva.
• A File kezelő ekkor még nem ismerte fel a HDD-t, és kérte a formázást. Gyorsformázás kijelölve és NTFS fájlrendszer jelölve, formázás indul.
• A File kezelő több, mint 30 percet szöttyögött rajta, majd azt írta formázás kész.
• File kezelőben azonban még ekkor sem lehetett látni a külső HDD-t.
• Megnéztem Lemezkezelővel, és az azt mutatta, hogy az NTFS fájlrendszer helyett RAW fájlrendszerű lett a HDD.
• Próbáltam újra formázni a File kezelővel (gyorsformázás, NTFS fájlrendszer kijelölve), de ekkor már azt az üzenetet kaptam, hogy a formázás sikertelen.

Hogyan tudnám sikeresen formázni NTFS fájlrendszerre?

Előre is köszönöm

(#9527) King Unique válasza ktmg (#9526) üzenetére


King Unique
titán

Most adatot akarsz menteni, vagy HDD-t formázni? :F
Ha az utóbbi, akkor eleve nem éppen ebben a topikban kellett volna érdeklődni...

Egyébként eleve abnormális az egész, mivel egy gyorsformázás pár másodperc alatt lefut, a lassú formázás meg órákig eltarthat egy 2 TB-os (külső) merevlemeznél. Vagyis adja magát a kérdés, hogy jó a dokkoló, USB-n a fizikai csatlakozás (port, kábel) rendben van, maga a HDD állapota (HDS) oké? Továbbá ha grafikus felületen nem megy, akkor parancssorban (DiskPart) is célszerű megpróbálni újraparticionálni a lemezt. De ha a gyorsformázás állítólag fél óráig tartott, akkor ott eleve nem stimmelhet valami.

[ Szerkesztve ]

(#9528) betegphiu


betegphiu
senior tag

Sziasztok.
A problémám a következő!
Feltettem egy új windowst.
A telepítés kezdésénél véletlenül rányomtam a vinyóim között az 1TB-osra,hogy törölje a partíciót. meg is tette.
Utána nem formáztam meg.
Miután kész volt az új rendszer ,gép bekapcs, driverek,minden feltelepít. a vinyót nem látja a windowsos lemezkezelő.
A bios-ban ott van és egy külső program is látja, sőt a windows hardverkezelője is látja.
CSak ez ugye egy üres tárterület,ami meg sincs formázva, tehát nem ntfs és nem is fat32.

fogtam magam és a get data back programmal megpróbáltam helyreállítani,amit elrontottam.
Sikerült is. megtalált minden file-t, képet, zenéket.
Ezt az összes megtalált cuccost átmásoltam egy másik vinyóra.
Na most itt jön a bibi.
Hiába nyitok meg bármilyen zenét,vagy fényképet, a gép azt az üzenetet tolja ,hogy:
" nem tudja megynyitni ezt a filet, mert nem támogatott, vagy a file sérült "

Valakinek van valami ötlete ?
azt mondták formázzam meg a problémás vinyót és úgy küldjem rá a getdatabacket...

Köszi előre is.

(#9529) liksoft válasza betegphiu (#9528) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

NEM! A mentendő drive-ra NEM írunk, azt nem formázzuk!

A hiba ott van, hogy a partíció elejét detektálja rosszul a GDB. Ha teljes felületi analízist futtatsz rá, akkor több lehetséges változatot is fel fog ajánlani. Azokba kell belenézni, melyik is a jó.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#9530) betegphiu válasza liksoft (#9529) üzenetére


betegphiu
senior tag

közben történt egy olyan,hogy lefuttattam egy töredezettség mentesítőt azon a vinyón,amire kimentettem a visszaszerzett fileokat.
Jó sokáig csinálta.
Most elindulnak a zenék,de a kb 10000 zeneszám közül indul el valamelyik,de nem az amire nyomtam...
Fényképeket továbbra sem nyitja meg. videók is elindultak mpeg2 telepítésével.

Újra kezdeném az egészet.
Melyik program alegjobb rá?
nekem fent van a getdataback és a EASEUS Data Recovery.
Az összes fényképem 1998 óta... :(

köszi

(#9531) Doky586 válasza betegphiu (#9530) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Ha nem értesz hozzá inkább vidd adatmentő céghez.
Vagy vegyél érzékeny búcsút az adataidtól.. ;]

[ Szerkesztve ]

(#9532) betegphiu


betegphiu
senior tag

ezzel sokat segítettél, köszi.... :((

(#9533) liksoft válasza betegphiu (#9530) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Leírtam. Teljes felületi scan kell a mentendő winyóról. Formázás, particionálás TILOS! És a GDB több változatot fog feldobni. AZOK KÖZÜL KELL A JÓT KIVÁLASZTANI!

Ez a mostani mentés kuka.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#9534) betegphiu válasza liksoft (#9533) üzenetére


betegphiu
senior tag

Köszi. Próbálkozom

(#9535) Lalo_Titi


Lalo_Titi
csendes tag

Sziasztok!

Nagy bajban vagyok. A multkor véletlenül letöröltem az összes képet a winyómról.
A easeUs data recovery-vel sikerült vissza hozni mindet... Nos a baj azzal van, hogy ma próbátam megnyitni egyes képeket, de nem tölti be, azt mondja hogy rossz formátum... Elküldem magamnak a telefonomra, és ott sem tudtam megnyitni. Tudtok valami megoldást? sem kép, sem videó nem jó.

Ezer hála, ha valaki mondana megoldást... :R :R :R

(#9536) King Unique válasza Lalo_Titi (#9535) üzenetére


King Unique
titán

Egyrészt nem derült ki, pontosan hogyan is történt az a visszahozás. Ilyenkor lehetőleg mélykeresést (deep scan) célszerű futtatni, utána másik fizikai lemezre menteni, mentés után visszaellenőrizni a lementett tartalmat stb. Ha nem így történt, akkor annyira nem meglepő, hogy az előbbiek / egyéb ok miatt eredménytelen volt a mentés.

Másrészt az sem ismert, hogy azóta mi történt a HDD-vel. Újra lett-e formázva, lettek-e rá új fájlok másolva stb. Ha igen, akkor ezzel egy esetleges újabb mentés esélye is jelentősen csökkent... Ha nem, akkor az előbb említett módon újra meg lehetne próbálni (akár másik programmal is) a mentést, hátha. Vagy másik opció az adatmentéses cég, ha otthon nem megy és megérnek annyit azok a képek.

[ Szerkesztve ]

(#9537) Lalo_Titi válasza King Unique (#9536) üzenetére


Lalo_Titi
csendes tag

Szia! Formázva, particionálva is lett, ez már több mint egy hónapja volt.
Tudsz valami programot amivel több esélyem lenne? Deep scan-nel lett visszahozva, de amit néztem, az mind rossz...
Cégekkel kapcsolatban, van amit ajánlanál?

Kösz.

(#9538) King Unique válasza Lalo_Titi (#9537) üzenetére


King Unique
titán

Itt az a gond, hogy a particionálással, formázással írtál a lemezre, ami ilyenkor tilos. Ráadásul ha még aktívan használva is volt azóta, új fájlok lettek másolva rá, vagyis (részlegesen) felülírva a korábbi tartalom, akkor még tovább csökkent a mentés esélye... Ez esetben kérdéses, hogy lehet-e még egyáltalán kezdeni vele valamit.

Ha másik program kell, akkor ott van pl. a GetDataBack. Ha a profi adatmentés is opció, akkor meg pl. az ITT leírtak is szóba jöhetnek.

(#9539) betegphiu válasza liksoft (#9533) üzenetére


betegphiu
senior tag

Nos. Eltelt egy szép nap..
Ráküldtem a get databacket megint, teljes kereséssel, stb. 5-6 óra volt,mire megtalálta és átmásolt mindent.
Persze kuka volt az egész újra...

Aztán jött az Easeus Data Recovery.
Nos..
4 óra alatt név és könyvtár szerint visszahozott mindent.
Minden zene, kép és videó tökéletes állapotban van.
Annyi,hogy mindent duplán másolt át, de pont lekakkantom, úgy örülök.
Majd kitörölgetem :)

Szóval Easeus !!

(#9540) liksoft válasza betegphiu (#9539) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Először is örülök, hogy sikerült. A GDB szinte minden esetben jól működik. Itt vagy épp a kivételhez tartozol, és "lyukra futott" a GDB, vagy nem sikerült a jó változatot kiválasztani. (Épp ezért engedi meg, hogy belenézz az adatokba. Ha nem nyert, visszalépés egy szinttel, és másik ajánlat kiválasztása. Ha egyik sem nyerő, akkor másik program.) A program írói is más-más gondolkodással közelítik meg ugyanazt a problémát. Ezért van, hogy amikor az egyik program nem működik jól, a másik még tud segíteni.

Gratulálok a sikeres mentésedhez!

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#9541) betegphiu válasza liksoft (#9540) üzenetére


betegphiu
senior tag

Köszi a segítséget, nagy megkönnyebbülés most ez mindenkinek itthon :)
Azt hiszem néznem kell a legfontosabb cuccoknak egy jó felhőt.
Mert bár kb az 1000. win telepítésem volt,de most mellényomtam,mert ahogy az aláírásodban is szerepel:
"Murphy él és dolgozik.."

(#9542) DeFranco


DeFranco
nagyúr

Sziasztok! Itt kérdezek inkább, mert szerintem itt hamarabb megvan a tudás abban a kérdésben amire kiváncsi vagyok:

Asztali PC-be bizonyos megfontolások miatt 2,5-ös 1 TB-os HDD-ket vettem, eddig 3 db-ot, mind az alábbi típus:
HGST Travelstar 5K1000 1TB

Ez most már gyakorlatilag nincs a piacon ami azonos gyártótól van és helyettesítőnek tűnik az az alábbi:
HGST Travelstar Z5K1 1TB

A sebesség lényegtelen, megbízhatóságban úgy tudom a HGST egész jó az árkategóriájában, szeretném ha ebben (a megbízhatóságban) nem lenne visszalépés.

Mit ajánlotok? Meg lehet venni ezt az "új" típust vagy inkább keressek valami mást? Ha utóbbi, akkor mit?

Előre is nagyon szépen köszönöm!

(#9543) King Unique válasza DeFranco (#9542) üzenetére


King Unique
titán

Ezt a kérdést eleve inkább a Milyen merevlemezt vegyek? topikban kellett volna feltenni. Aminek ha egyébként megnézed az összefoglalóját, akkor láthatod, hogy a Z5K1 sorozat, illetve annak az 1 TB-os modellje is szerepel az ajánlóban.

(#9544) DeFranco válasza King Unique (#9543) üzenetére


DeFranco
nagyúr

ott ajánlanak, itt javítanak, szerinted hol a több infó a megbízhatóságról? ;)

tudom hogy a milyen hdd-s kérdéseknek ott a helye, de most két konkrét hdd viszonya illetve az egyik megbízhatósága volt a fő kérdés, azért jöttem ide.

a hdd ajánlós topicot nem ismerem, de sajnos sok ajánlós topicban kialakult egy elég szemellenzős kultúra nem biztos hogy vakon bíznék egy "ajánlós" ajánlásban. persze ettől még körülnéztem ott is és látom hogy szeretik ezt a típust.

(#9545) liksoft válasza DeFranco (#9544) üzenetére


liksoft
Topikgazda

A gondolat jó, csak hibás. Itt nem tudni, hány darabból van ami megjelenik. Nem az a kérdés, hogy megjelenik-e, hanem a használtak hány százaléka lesz az? Na, pont erre nem lehet itt válaszolni. :B

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#9546) DeFranco válasza liksoft (#9545) üzenetére


DeFranco
nagyúr

erre van statisztika amiben a hgst/hitachi remekel általában :D

de ok, értem, nincs határozott információtok róla, ezt összevetve azzal hogy dicsérik a milyenhdd-s topicban is meg merem rendelni :)

(#9547) Tomace91


Tomace91
senior tag

Sziasztok,

Egyszer csak elkezdte ezt csinálni a HDD-m. [link]

Elég régi már. Seagate Barracuda (ST2000DM001 CC4H firmware van rajta). Táp volt cserélve a házban egy új VGA miatt és egyszer kb 5 centi magasról kicsúszott a ház a kezemből, de ez a jelengség nem jelentkezett akkor csak kb. 1 héttel később. Rendeltem egy új vinyót, hogy majd arra letükrözöm. Közben a jelenség megszűnt 1 teljes hétig, majd megint elkezdte, akkor olyan szinten, hogy hiába SSD-n van a rendszer nem tudtam elindítani a gépet, csak szaladtak a pöttyök a Win10 logó alatt. Nagy nehezen nem tudom hanyadik újraindítás után sikerült, de nagyon lassú volt vele minden. Kikapcsoltam a gépet, megvártam míg megjön az új HDD, csináltam bootable Macrium Reflect USB Pendrive-ot, hogy leklónozzam. Na most folyamatosan ezt csinálja ami látható a videón. Most látja a rendszer hogy milyen partíciók vannak mekkora mérettel és mennyi foglalt hellyel de ügye, mindent üresnek mutat. Most le is állt a vinyó, semmi hang semmi rezgés.

Viszont az adataimra eléggé nagy szükségem lenne, minden ezen a HDD-n volt tárolva.

Tud ebben esetleg valaki segíteni? :R

Ha nem jó helyen járok akkor bocsánat, és kérem mondjátok meg hova menjek.

Köszönöm! :R

[ Szerkesztve ]

(#9548) liksoft válasza Tomace91 (#9547) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Nem látható a videón, mert olyan helyen van, ahonnan nem nézhető meg.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#9549) Tomace91 válasza liksoft (#9548) üzenetére


Tomace91
senior tag

Mármint mi nem látható? A hang az érdekes.

(#9550) dugo_ válasza Tomace91 (#9549) üzenetére


dugo_
veterán

404-ezik a linked.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.