Hirdetés

2024. május 28., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Diablo 3 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Diablo 3 topik

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#45599) mikromanus válasza Valkűr (#45593) üzenetére


mikromanus
veterán

Az életbenmaradás feltétele infernon:
- elegendő élet: ez kb megvan
- elegendő armor: bőven megvan, bár passzívban orrba-szájba nyomod
- elegendő resist: hehe. No, ezt te nem ismered. Csak oda került resist (all resist) ahol véletlenül nem vetted észre hogy az rollolt és fentmaradt. Pedig az hasznos :D
- elegendő élettöltés. Neked ez most nagy kerek 0. Ha nincs ami visszatöltse az életedet, akkor elhullasz ez ilyen.

A fontosság jelenleg lentről felfele mehet nálad. Az élettöltés az elsődleges ami kell, a második rész az all resist.
Az élettöltés módozatai (a nem túl hasznostól, a legjobb feléhaladva:
health globeok -> life regen -> life on hit -> life leech
A globe és a regen az új patchben és kiegben már jó alternatíva lehet, de most még nagy kupac végbéltermék úgy ahogy van. Mondjuk mindegy, mert erre sincs semmi bónuszod. A Life on Hit ütésenként tölt, de skillenként eltérő hatásfokkal. A területre ható skillek általában alacsonyabb százalékban kapcsolnak (végeredményben kb ugyanott vagy). A LoH alacsony sebzés és gyors támadásoknál lehet jó alternatíva. Neked csak a rossz sebzés rész van meg, de az nem erény. Az életszívás a legbrutálisabb élettöltési forma. Egész az új patch és akieg bevezetéséig, mert ott szét lesz nerfelve (gyengítve + meg is lesz 70-es szinten szüntetve). Lehet skillből pótolni, de az önmagában nem szokott elég lenni. Meg sokkal hasznosabb DPS buffok jöhetnek a védelmek helyett.

A barbárnál alap a jó energiaellátás. Alacsony fury szinten is lehet játszani, de az picit döcögősebb és lassabb. Vagy annak tűnik. Kezdő szinten a stabil töltést a nagyobbat sebző skillekhez az alaptámadás (nálad most a cleave) adja. A nagyobb hatótávolságú és brutálisabban sebző skillek vagy fogyasztják a furyt, vagy van egy újraaktiválási idejük (cooldown). A fury töltés legbrutálisabb módja jelenleg a battle rage skill into the fray rúnája. Ez egyrészt alapból is jó sebzés buffot ad (buff = bónusz, növekmény, extra mennyiség ebben a formában), másrészt minden kritikus találat 15 furyt ad a barbinak. Itt el is jutunk a sokadik gyengeségéig a karakterednek. A fő sebzésnövelő jellemzők még tán megemlítés szintjén sem szerepelnek a karaktereden. Ezek:
- attck speed%: Az adott százalékértékkel növeli a támadási sebességedet. Általánosságban lehet gyűrűn, amuletten, kesztyűn és fegyveren (utóbbi csak az adott fegyverre hat. Akkor is ha két egykezessel küzdesz). Legendary itemen lehet sisakon (andariel, mempo), nadrágon (inna set), alkarvédőn (bracers: lacuni), armoron (tal rasha set darab, de az barbinak nem annyira jó), övön (The Witching hour legendary öv) és régi, vagy craftolt setes csizmákon.
- critical hit chance: növeli a kritikus találataid esélyét (alapból csak 5%-od van): alapértelmezetten előfordul gyűrűkön, amun, kesztyűn, sisakon, bracersen,. Legendary/set itemben lehet egy kevés övön, nadrágon és fegyveren is.
- critical hit damage: növeli a kritikus találataid sebzését. A legtöbb fegyveren lehet (alapból 100% egykezesen, vagy 200% kétkezesen a maximum. Socketbe rakható smaragd ami növeli még maximum 110%-ig a kő minőségétől függően)

kiemelkedő chc és chd értéknél nagyon erősen megnő a kijelzett DPS-ed. Persze amíg szar a fegyvered, addig sokat nem tud tenni ez sem.
A jó fegyver ismérvei:
- magas sebzés (minimum-maximum sebzés. Az extra sebzés is fizikai (black dam) legyen. Ez hozzáadódik minden bónusznál az alaphoz is. Az elemi sebzések egyszeriek és nem számolnak bónusszal.
- socket: rakható bele smaragd = több sebzés
- critical hit damage: sebzésnövelő
- élettöltés: life leech a legjobb, de gyenge sebzésen a life on hit is jó
- main stat: a karakterre jellemző statpont. EZ növeli a sebzést. Ez barbáron az erő. Ez isinkább véletlenszerűen van a karaktereden

A túlélést segítheti a megfelelő skill is. Ami erős és nem használod:
- battle rage: chc és damage buff. A legjobb fury termelő rúna is ezen van (into the fray)
- ha gyenge vagy, akkor a Warcry. Resist és armor bónusz. Később elhagyható
- rend skill: fury költő skill. Területre hat. Minden közeli ellenfeled sebződik pár másodpercig. A bevitt sebzés nagy százaléka visszatöltődik neked életként (már ha ezt választod a rúnák közül). Már önmagában ez is elég lehet a túléléshez, de persze egy kis egyéb életforrás és all resist mindig jól jön.
- yeti: wrath of berserker skill. Rövid időre átmegy a nagy fehér szőrös hegyi emberbe a barbi. Ilyenkor semmi befolyásoló hatás nem hat rá (fagy, félelem, jail, stun) és növekszik a mozgási és támadási sebessége is (+ jobban is critel). Ez időszakos skill, de jó crit érték mellett az egyik rúnával a végtelenségig fenntartható.
A fő fury spender/támadó skill és a fury termelő skill opcionális. A cleave nem szokott a legkedveltebb lenni. A legtöbbet a bash tölt, a legstabilabb/több ütésszámot a frenzy viszi be. A cleave szerintem csak a hullarobbantós rúnával hasznos, de ilyen sebzés mellett ritkán ölsz, így nem elégséges a hasznossága.
Ami haszontalan az a földrengés: rövid ideig, fix területen hat és nagyon hosszú az újraaktiválás ideje.

Itemben amit tehetsz/válthatsz:
minden
Bővebben. Ha magatalálós karakter vagy:
-archon receptek. Bossok adják jobb eséllyel. Vagy az AH pár aranyért. :D Ezeken a fő stat alapból rollol 200+ értékkel. Mindenképp hasznos lesz elsőre is neked. Lehet vállvértet, bracerst, mellvértet és amulettet craftolni. Mondjuk nem feltétlen olcsó. De ha magatalálós...
- szabadon játszott karakter esetén az AH-ban párezer, vagy párszázezer aranyért mindent lecserélhetsz jobbra.

Ja, egyébként keress rá a neten! Biztos van leírás. Csak megszaladt a kezem. :D
És még tuti bentmaradt tucatnyi karakter elírás hiba is amit nem javítottam. No mindegy... :DDD

Battletag: Mikroman#2277 - "Népszerüsítő" videók: http://www.youtube.com/user/Mikromanus SC2: Mikroman #288 Stream: http://www.twitch.tv/mikromanus

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Diablo 3 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.