Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- tordaitibi: Chatcontrol
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Bitfenix Outlaw
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
keszo
őstag
help!
miért nem tud a cube i6 a cről dre másolni? állandóan azt írja hogy szüntesd meg az írás védettséget, de semmi ilyesmi nincs
-
keszo
őstag
Cube i6on most már állandóan kéri a win10re frissítést érdemes ráengedni?
-
tlac
nagyúr
egy kis segítség azoknak, akiknek standby módban gyorsan merül a tabletjük:
-először is érdemes megnézni, hogy a connected standby valóban működik-e
parancssorban:
powercfg /a
és itt látni kellene, hogy fel van-e sorolva egy Standby Conntected-hez hasonló szöveg
-nézzük meg azt is, hogy standby módban mik történnek:
rendszergazdaként parancssorban:
cd \
powercfg sleepstudyés ekkor a gyökérben fogunk találni egy szép nagy riportot, ami megmutatja, hogy milyen folyamatok fogyasszák a legtöbb energiát, amin aztán el lehet indulni
-
Upo
addikt
Asszony gépét tegnap frissítettem, ott is írta. Ennek ellenére ráengedtem, felment, telepítés után szabvány vga adapter volt. Elkezdtem a neten keresgélni, egyszer csak vagy 10 perc után elkezdett villogni a képernyő, utána újratöltötte az asztal ikonokat. Eszközkezelőben megnéztem, feltelepítette windows update-ről. Pedig már épp lejött a radeon classic vagy mi driver (régi radeon 3650). De intel vga drivert is leszedi.
-
plau85
tag
Üdv. Dell latitude st2es tabra a Windows 10 instalációja azt jelzi hogy a vga driverem nem kompatibilis a win 10el. Azóta már frissítettem viszont hogytudom rávenni a win10es telepítőt hogy újra csekkolja a gépem? Utánanéztem és már többen használják ezt a tabot win10el.
-
milanmylo
aktív tag
Sziasztok, 2in1 tabletet szeretnék vásárolni.
Jelenleg egy Asus N550JK-m van, ami elég gamer gép, de el fogom adni, mert kaptam egy nagyon jó céges laptopot és privát felhasználásra szeretnék valami mobil cuccot. Maximum 130-140k-ig mennék el árban.
Ami egészen tetszik, az a Toshiba Satellite Click mini. Kompakt méretre és a többivel ellentétben SSD van benne. Ebben a kategóriában melyik a leginkább ajánlott gép? Tartalomfogyasztásra kellene, mint film, zene, net. Nem fogok rajta összetett dolgokat csinálni, de jó lenne, ha a mindennapok során elég gyors lenne.
Vagy hagyjam a francba és vegyek egy android tabletet, vagy ipadet? :/Előre is köszi!
-
Kasya
nagyúr
Aki rendelt mar DHL altal tabletet (vagy mas nagyobb erteku dolgot): az afa befizetesenel elkerik a bizonylatot/szamlat a tenyleges osszegrol, vagy elfogadjak a dobozra irt osszeget?
-
SharpSA
veterán
válasz
joiner007 #7381 üzenetére
Dehogynem van: a képernyő jobb széléről befelé húzol egy gyorsat és máris megnyílik a műveletközpont. Balról ugyanez meg nagyjából az Alt+Tab jelenik meg, azaz az összes futó program és lehet belőlük választani.
Szerk.: most látom, hogy egérre vonatkozott a kérdés. Na azzal valóban csak kattintva lehet indítani, elvégre az egér arra való...
-
-
Victoryus
addikt
-
CHIPman
nagyúr
Üdv.
Van egy újabbik verziós Nexus 7-em, viszont amióta megvan a Galaxy Note-om, nem használtam egy percet sem. Ezért gondoltam eladni és lecserélni egy windowsosra esetleg minimális ráfizetéssel. Tehát kb 50k keretből mit érdemes venni, mire kell figyelni stb? Megoldható az, hogy HDMI-n kitolom a képet és USB-n egerezek+billentyűzök? (van egy usbs vezetéknélküli bill+egér kombóm, ha ez számít)
Notebookom van, tehát nem kell nagy, tanulás és utazás közbeni filmnézés lenne a legdurvább felhasználás, tehát olyanok, ahova a notebook nagy. -
-
gyurkikrisz
őstag
válasz
Trialbiker #7379 üzenetére
Jobbról behúzol befele, mondjuk kicsit haatároottabban, és hosszabban kell húzni hogy előjöjjön mint 8.1-nél.
-
Robi BALBOA
őstag
Az egérrel nekem is akadnak gondok, van egy razer orochi rágcsálóm, a win8-al a műveletközpont(razer synapse) is prímán ment és az egér is, de amióta a win10 van a műveletközpont alig akar menni, de ha be is tudok lépni, akkor rövid időn belül kidob és bezárja(feladat kezelőben elvileg fut, de a hozzá rendelt feladatokat nem végzi el), az egér pedig akadozik(nagyon) és lassú, mondhatni használhatatlan lett.
Amúgy szerintem az erőforrásokkal is pazarlóbban bánik, eddig a L4D elég jól ment, most meg kb játszhatatlan.
A tabletem egy Acer Iconia w4-820Ha valaki találna erre megoldást azt megköszönném.
-
joiner007
aktív tag
válasz
Trialbiker #7376 üzenetére
Jobb alsó sarokban egy kis boríték szerű ikon, gesture nincs hozzá...
-
Gipsz75
csendes tag
Win 10-ben már nincs ilyen
Kivették, minden az új start menüből érhető el
-
Gipsz75
csendes tag
válasz
Trialbiker #7376 üzenetére
Win 10-ben a gépházban van, ahol párosítani tudod az eszközöket
-
Trialbiker
tag
Sziasztok most érkezett meg a Bt egerem és csak most tűnt fel hogy a win 10 ben nem tudom vele előhozni a műveletközpontot? Van rá valami gesture vagy hasonló?
-
Gipsz75
csendes tag
válasz
Kavinton75 #7374 üzenetére
Köszi. Viszont én azt szeretném elérni, hogy pendrive-ról bootolhassak, és az előre lefoglat (mert ugye 16GB a belső tárhely, ebből 6Gb-van az image, ami visszaállítható), valahogy meg tudjam úgy csinálni, hogy lementem a 6GB-s adatfile-t majd hozzáadom azt a 6GB-t a meglévő 10-hez...és így 16GB lenne a meghajtó mérete, és már is lenne elég helyem. De sehogy sem akar bebootolni
-
Gipsz75
csendes tag
válasz
Kavinton75 #7137 üzenetére
Szia!
Érdekelne hogyan sikerült felraknod ?
Mert nekem sehogy sem akar pendrive-ról bootolni -
tlac
nagyúr
HP Pavilion x2 10 + Lumia 530 akció
[link] -
JamesFinn
senior tag
Drachoo, peterk köszönöm a segítséget!
-
joergie
őstag
gearbesten már kapható az angol raktárból chuwi vi8 kiváló 84.5dolláros áron, csak az a fránya 9 dodós posta ne lenne
-
peterk
senior tag
válasz
pixelshader #7358 üzenetére
A win8-ban valóban benne van mindkettő - és nem is csak parancsorból lehet telepíteni.
Vezérlőpult => programok és szolgáltatások => bal oldalt "windows szolgáltatások be és kikapcsolása", és ott pipa a framework 3.5-re.
Hogy miért nincs alapból telepítve? Mert a framework 4 elvileg visszafelé kompatibilis, ha a korábbi verziót használó alkalmazás "In-Process Side-by-Side" kompatibilis. Namost, sok app nem az.
(Ehhez követni kéne az MS ajánlásait, amire sok fejlesztő lusta, de van olyan eset is, amikor valami framework bug miatt a fejlesztő rá is van kényszerítve kerülőútra. Esetleg valami 3rd party modult használ, ami fölött nincs kontrollja, stb.)
Lényeg a lényeg, hogy ha kell, nagyon egyszerűen telepíthető.
-
Thome
veterán
Na meglett véve a miix 3, kijelző tudna jobb lenni, de ennyi kompromisszum belefér 32 ezer forintért.
-
Ha az old mappát törlöm, akkor csak a régi rendszert törlöm, nem? Attól még a helyreállító partíció megmarad és visszaállítható marad a tablet 8.1-re. Rosszul gondolom?
-
pixelshader
tag
Net framework 3.5, 4.0 -t miért kell külön telepíteni? Azt hittem windows 8-ban ez alapból benne van.
3.5öt Fel akartam rakni egy offline installerel, de amikor elindítom, kiírja hogy kell neki a netfx 3,5 a telepítéshez. o_OKénytelen voltam letölteni a windows updaterrel...Mobilnettel nagyon jó 300mb-t letölteni. Az a vicc, hogy a telepítő rajta van w8 cd-n, de azt is csak parancssorból lehet elindítani.
Dism /online /enable-feature /featurename
etFx3 /All /Source: F:\sources\sxs /LimitAccess
Ha ott van, miért nem rakja fel????
-
edge egyetlen előnye, hogy kevésbé használja a cpu-t, egyébként elég instabil.
Én a surface pro 3-omon most fogok visszatérni 8.1-re, mert ez a 10 egyenlőre nagyon szar tableten, sok kicsi, de annál zavaróbb dolog miatt, amit most épp nincs kedvem részletezni, de ha nem felejtem el, akkor fogom majd. -
peterk
senior tag
válasz
JamesFinn #7352 üzenetére
Ha törlöd az old mappát akkor oda a 8.1.
Még sosem állítottam helyre win10 alól korábbi 8.1-es recovery partíciót (teljes rendszerrel), úgyhogy ezt nem tudom.
A win10-ről nincs szükség pendrive-ra visszaállítási partíciót csinálni, mert nincs miről.
Az a recovery partíció amit a 8.1-nél pendrive-ra másoltál, az tartalmazza a teljes win8.1 telepítőt, plusz a tablettel érkező gyári előtelepített appokat. Lényegében egy előtelepített windows. Upgrade után ilyened nem lesz, hiszen ahhoz win10-ből kéne egy ilyent készítenie a gyártónak. A recovery ezek után úgy megy, ahogy a desktop gépeken, amiken nem volt gyári rendszer: bedugot a win10 telepítő lemezt (pendriveot), bebootolsz róla, és ott rendszervisszaállítást választasz.
-
Drachoo
senior tag
Nekem Asus Vivotab Note 8 van és semmiféle problémám nem volt firssétés óta. Ahogy olvastam inkább az "olcsóbb" készülékeket érinti ez, bár lehet hogy tévedek.
(#7352) JamesFinn: Előtte mentsd le a helyreállító partíciód egy pendrive-re. Jó az ha megvan, nem kell szervizelned ha valami balul üt ki.
-
JamesFinn
senior tag
Iconia 8w-re most települt fel a w10. A leírt problémákkal pl elforgatás, driverek, stb nem találkoztam. A 8.1-et jobban szerettem, de ez is tetszik. Kérdésem:
A c meghajtón kb 5,5 Gb szabad hely maradt. Ha letörlöm a Windows old mappát, akkor jól sejtem hogy oda a 8.1? Illetve ha visszaállítani szeretném akkor 8.1 vagy 10 fog visszakerülni. A 10 a 8.1 helyére csinál visszaállítási partíciót? A régit hogyan tudom törölni (8.1et)? Pendrive-ra le van mentve... Illetve a 10-ről hogyan csinálok visszaállítást pendrive-ra? Bocs a sok láma kérdésért... -
válasz
gyurkikrisz #7350 üzenetére
"normális" igen. Na kíváncsi leszek. Pc-n hatszor futott neki a frissítésnek. XD
-
gyurkikrisz
őstag
mentsd le a drivereket frissítés előtt (pl double driver), és ha valami nem megy, akkor rakd vissza azt. Nekem így minden jól megy. De ha neked úgyis "normális" táblád van, akkor szerintem nem kell aggódnod a driverek miatt, csak egy szenzornál, és csak abból is a Kionixnál jött elő, már akinek előjött probléma.
-
-
nexus6
aktív tag
nekem a dvp8-on a win 10 frissítésre nem engedi, mert nincs rajta elég hely (32 gigás). Alapból 20 giga, amin most (win10 frissítés letöltve) 5 giga szabad hely van...
-
Pc-re most ment fel. Tetszik amit látok, 8.1 nem tetszett annyira. De nem akarok vele "shopni" mert valami driver nem jó..
-
Pferi
senior tag
Én frissítettem rá (Hp Stream 7) de aztán vissza is állítottam gyorsan a 8.1-et (tökéletesen visszaállította a belakott rendszert, nem kellett semmit sem csinálnom).
Szerintem az Edge még nagyon félkész állapotban van, úgyhogy hanyagolom még 11 hónapig. Addig meg nagyon jól elvagyok a 8.1-el. -
Elkezdte lekapni a win10-et. Szerintetek rakjam fel? Toshiba encore 2.
-
Matykoh
tag
Sziasztok!
Van most bestbuy windows tábla? Akár külföldről is.
Dual-boot tableteknek van előnye? Jelenleg egy androidos táblagépem van, a barátnőmnek, pedig egy Lenovo Miix 2-je. Ég és föld a különbség, gondolkozom a váltáson.
Tudnátok ajánlani esetleg, 8" körül, átlagos felhasználásra (böngészés, internetezés, skype telefonhívások, esetleg utazás esetén filmnézés, ritkán olvasás - az inkább könyvből megy)? Eddig chuwikat, pipokat néztem. de bármi jöhet, ami jó.
Köszönöm
-
peterk
senior tag
Maga a win8/10 - menük, ikonok, navigáció, stb. - a modern felület miatt nem igényel nagy felbontást, jól néz ki relatív alacsony felbontáson is. Ez ugyan a "relatív alacsony"-nál is alacsonyabb már talán, de meg is felelhet az igényeidnek. A videózás, filmnézés még kisebb probléma lehet, de az olvasgatás, és főleg a képek azért kérdésesek. De ezt neked kell igazán tudni. Nézd meg élőben, és ha megfelel, akkor oké, ha nem, keresel magasabb felbontásút.
-
Thome
veterán
Meg mindig döntés képtelen vagyok. 1024x768 felbontás elég a win8/10-hez?
Ő ami szimpi még, ezért a felbontás kérdés: Lenovo miix3
Esetleg 50 alatt tudtok ugyanilyen szintű kütyüt belföldről?
Rudom, hogy budapesten 45-ért megkapni ezt a miixet, viszont esztergomból ezért felutazni+időm is pazarolni, nem éri meg.
-
gyurkikrisz
őstag
Ha van egy Wimbootos rendszerem, akkor a visszaállítás mikorra fog "visszavinni"? Vagy azzal, hogy a rendszer és a recovery nagyrészt ugyanonnan megy, ugyanarra verzióra állok vissza, ami visszaállítás előtt volt?
-
plau85
tag
Szia. Tegnap sikerült teljes visszaállítást csinálni. Be is tudtam lépni minden pöpecül műxik kivéve hogy tegnap este óta folyamatosan frissít mert az alap recovery egy szűz win 8as volt. Ma délelőtre már win 8.1esre felupgradelte magát. Hétfőre már használható lesz végre
Épp most lestem rá és már kint is van a win 10es ikon -
peterk
senior tag
Nincs szükség szűz telepítésre. Dugj rá egy USB billentyűzetet (vagy pedig csald elő a boot menüt valahogy, általában hangerő fel lenyomva tartva és bekapcs, és ott választ a recovery opciót). Billentyűzettel pedig boot közben nyomogasd az F8-at (azonnal bekapcs után, mert a 8-as gyorsan átugorja a boot részt).
Bármelyik módszerrel is csinálod, a windows recovery menünek kell bejönnie, ahol kell lennie egy olyan opciónak, hogy visszaállítás, azon belül pedig teljes visszaállítás. Ez a recovery partícióról gyári állapotba állítja vissza a rendszert. (Üzleti tablet lévén feltételezem nem törölte senki a recovery-t.)
-
molnartom
aktív tag
Nem tudom, hogy kinek van még gondja az OneDrive használatával a Windows 10 alatt, de nekem így sikerült megoldani.
-
Victoryus
addikt
Ilyen tablet tartót használ valaki? Bírja a strapát? [link]
-
jackdean
csendes tag
Sziasztok, valaki esetleg meg tudná adni nekem Meklod telefonos elérhetőségét PM-ben? Előre is köszi!
(http://mobilarena.hu/tag/meklod.html?cpt_code=d32a920f652109fc)
-
bisti79
tag
Elvileg minden jó amit csináltál. Ki kellene még zárni az otg-kábel hibáját (gondolom azon keresztül kötötted a gépre), illetve ezekben az UEFI-s BIOS-okban szokott olyan trükk lenni, hogy csak akkor jeleníti meg választhatóként a pendrive-ot, ha a következő feltételek teljesülnek:
- van rajta bootolható állomány,
- mielőtt bekapcsoltad a készüléket, a pendrive már rá volt kötve.
Ekkor, ha belépsz a BIOS-ba, meg kell, hogy jelenjen a boot-eszközök között. Ha még mindig nincs ott, akkor az elég nagy gond... -
zaskar
senior tag
Sziasztok! Megválok a 8 colos dual-boot tabletemtől, mert egy nagyobbat, 9,7-est szeretnék. Eladáskor az android rendszert vissza tudom állítani gyárira, az rendben van. A windows-nál van ilyen lehetőség? (8.1 van rajta, de azt nem sokat használtam). Köszönöm előre is.
-
lorencz
tag
olyan kérdésem lenne,hogyan oldjátok meg a tábla és az asztali pc közti file átvitelt?
-
plau85
tag
Hello Lenne egy kerdesem, Hozzajutottam egy windowsos tablethez ami ceges, kb fel eve senki se hasznalta mivel akie volt az felmondott ezert az admin jelszot nemtudjuk. Csinaltam egy windowsos boot pendrivot viszont a boot listaban nem jelenik meg a pendrive. Windows 8.1 aoe januari csomaggal. A bootolando pendrivet pedig youtube altal mutatott formaban csinaltam szval Fat 32es rendszer es eleve GPT particios sema Uefi gepekhez. A tab egy dell latitude 10.1es asszem. Ha valakinek van valami otlete azt megkoszonnem. Bocs lehet alap a kerdes de meg nem nagyon volt dolgom windowsos tabletekkel.
-
lorencz
tag
Ugy latom,hogy ebbe a tabletbe kell vegyek egy nagyom sd-t mert a 16gb elfoglalja a rendszer es a frisitesek.
-
bisti79
tag
Te találkoztál valakivel személyesen, aki így járt? Fogtad a kezedben a tablettet , ami így járt? Ha csak olvastad, akkor az a népmese kategória... Ezekben a cuccokban majdnem ugyanaz a hardver dolgozik, ami eltér az az érintő, a kijelző, és a g-szenzor tipusa. Nem véletlen, hogy találkozol egy hibával a készülékeden, és végig olvasod a rokon topikokat, találsz megoldást...
Olyan van, hogy nem tudsz belépni a bios-ba, és ott boot-eszközt állítani, és ezért "meghal" az eszköz. De ez nem a Win10 hibája, lehetne akár 8.1 vagy Linux is... -
ToniSoprano
addikt
válasz
littlelion21 #7310 üzenetére
Edigitalban készülék vásárlás esetén akcióban volt ennyi hűségidő nélkül, azóta meg is akarták emelni 400 Ft-tal de nem engedtem. De pl. UPC-nél is van 3 GB van 2300-ért, ami szintén jó és ott 98,4%-os a 3G ledfedettség mert a Voda hálózatát használja: [link]
Mondjuk ezek APN netek, így a kártya csak mobilnetre használható, ezért dual simes teló kell kell ha telefonon akarod használni és mellett még beszélni is akarsz, cserébe nincsenek letiltva a VOIP alapú szolgáltatások pl. Skype, Viber, Whatsapp stb. és pl. videótelefonálni is lehet mobilneten keresztül.
-
Victoryus
addikt
válasz
littlelion21 #7310 üzenetére
a diginél van ennyiért.
-
Valaki használ külső gps vevőt?
-
-
Thome
veterán
Sziasztok,
Pipo W2f-ről vélemény vagy tapasztalat?
Átlagos, ágyban netezős, youtubezos dolog hd-ban.
Alkalmas lehet rá?Illetve, Win10-et rálehet húzni? Semmilyen infot nem találtam róla + olvastam, hogy itt már ölt meg tabletet win10.
-
littlelion21
addikt
válasz
ToniSoprano #7222 üzenetére
Honnan van a mobilneted ennyiért?
-
keszo
őstag
Láma kérdések, de segítsetek mert nem boldogulok:
Win 8.1-nél hogy lehet megváltoztatni a csempék alatt lévő hátteret?
Valamint hogy lehet törölni a fiók képet? ( újat lehet felvenni de ott marad a régi is, azt hogy lehet törölni) -
NoMagix
addikt
Azt hiszem megvárom ezeket a Cherry Trail gépeket, bár ha jól lenyomják a régi gépek árait, akkor még abból is lehet valami!
-
lorencz
tag
válasz
gyurkikrisz #7306 üzenetére
A win 8.1 kell erösen szokni.Az androidos tabbom az idén már 2 halt be
-
lorencz
tag
Szevasztok.Nekem a napokban sikerült be szerezek egy lark ultimate 7i win készüléket és még erösen szoknom kel.
-
Kasya
nagyúr
Minosegben es teljesitmenyben melyik szamitana jobbnak? Teclast X98 Pro vagy Cube i7 stylus?
Nem nagyon talalok a procikrol osszehasonlitast.
Vagy inkabb ugy kerdem, hogy mennyire er fel teljesitmenyben a Teclast a Cube-hoz (varhatoan). -
Ringman
félisten
válasz
gyurkikrisz #7301 üzenetére
ezt majd kipróbálom, mert emlékeim szerint nekem is úgy van beállítva.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER termékbeszámítással
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 16GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3176, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest