Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- hcl: Poco F2 Pro facepalm
Új hozzászólás Aktív témák
-
INMOTEP
őstag
Van egy Lark 8i tablettem ,eddig nagyon szűkölködtem a szabad hellyel ...2-3 GB al tudtam csak használni és csak 3-4 kisebb alkalmazás volt telepitve rá skpy ,firfox,teamspeak .Most megfogtam lefrissítettem Windows 10 re ,remekül müködik és 5.20 GB szabad helyem lett rögtön úgy hogy minden régi alkalmazás maradt .A kis gép gyorsabb is lett ! Igy most teljesen elégedett vagyok
-
codmester
tag
Sziasztok! Tabot keresek!
-USB
-OTG tudás
-max 50k
Itthon kaphatót szeretnék -
-
arnd
senior tag
válasz
Cyberpunk
üzenetére
Simán lehet csak a cellák minőségében ekkora különbség.
Amúgy ahogy mondtad is, ciklus szám van megadva ami 100%-os kisütés/tötésben van számolva, ha csak 50%-ig sütöd ki akkor az csak egy fél ciklus stb. stb.
Hosszú távra pl. 40%-ra töltve érdemes elrakni, elméletileg így roncsolódik legkevésbé a szerkezete.Tavaly vettünk 8-10db 7 év körüli notebookot, amiket irodai gépnek használtak, vagyis folyamatosan dokkolón/töltőn voltak. 10-20%-ban voltak elhasználódva az akksijaik. Természetesen a kisebb kapacitásúak voltak rosszabb állapotban.
Na mindegy, egy beépített akksis gép, amit alapvetően nem asztali üzemmódra van tervezve, használja az akksit, ennyi. Egy telefonnál sem vacakolunk ezzel.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
counterbill
üzenetére
8i-vel vannak gondok, így én is várok vele még.
-
counterbill
senior tag
Tegnap elrohantam Tescoba egy Lark 10i-ért. 8colos chuwit váltott le mert párom két hét alatt rájött ,hogy másikat szeretne.
Nem bántam meg. Szép nagy és tetszik a gyári tok nagyon. Olyan mint egy kisebb laptop.
Viszont valaki frissítette már win10re?Már letöltötte a gép. Chuwi szépen lefrissült és működik szépen de ahhoz vannak driverek.
Nem szeretnék szenvedni vele ha nem tud rendesen frissülni.
Előre is köszönöm!
-
Cyberpunk
félisten
Kisütni nem kell, rosszul leszek, ha ezt látom, vagy hallom ma valahol!
Az akku cellái idővel elhasználódnak. Bizonyos számú töltési ciklust bírnak csak ki, persze fix értékhatár nincs. Viszont ha folyamatosan magas a töltési szint, az talán rosszabb hatással van rá. Ezért szoktak javasolni bizonyos időközönként egy úgynevezett kondíciónáló töltést, mikor 10% alá merítjük, és feltöltjük 100%-ra. 1-2 hetente szoktam mikor masszívan csak asztalon használtam laptopot. így 4 éves gép esetében is 89% volt az akku, 400 ciklussal benne! -
tjb007
nagyúr
válasz
gyurkikrisz
üzenetére
Kérdés, hogy mit takar nálad az olcsó jelző. 100 dollár alattiak biztosan nem lesznek, talán 150 dollár körül már lesznek, de inkább afelett.
(#7687) csapee
Teljesen vállaltható, ez az egyik -ha nem a- legnépszerűbb modell. Ha csak nem fogsz ki belőle egy hibásat sok gondod nem lesz vele.
-
csapee
őstag
Ez mennyire vállalható? Kicsit több mint amennyit rászánnék (50e), de a 3G egy piros pont lenne.
Teclast X98 Air 9.7 inch Win8.1 + Android 4.4 3G Phone Tablet --196$ -
arnd
senior tag
válasz
mukibuci
üzenetére
Mondjuk nekem van egy Dell mini 1012-m, és most 30% az elhasználódása az akksinak.
Pedig ez aztán volt mindenféle üzemmódban az elmúlt kb. 7 év alatt. Ami érdekes, hogy a 30%-ból 10-et a legutolsó fél év alatt szedett össze amikor csak le volt támasztva egy szekrényben. Pedig nem volt mély kisütve stb. -
Xpredi01
tag
válasz
gyurkikrisz
üzenetére
Talán, ha 30x volt használva töltő nélkül a lapos, mégis 35%-os a kondíciója az akkumulátornak.. 4 éves. Valami miatt csak kinyiffant, pedig a sivatagba se vittem, lemerülni se hagytam soha 0-ra.
-
Xpredi01
tag
Még egy nem is feltétlen idetartozó kérdésem lenne:
Ha töltőn van a cucc, és feltöltött, akkor lekapcsolja az akksit az áramkörről ha jól tudom, de ugyebár az akksi az önkisülés miatt merül... A laposnál, (ha jól érzékeltem eddig), olyan 95% körül megint elkezdi tölteni. Viszont ez szerintem frankón nyírja az akksit, legalábbis nálam alig volt használva a lapos tápkábel nélkül, mégis gallyra ment benne a telep...
Ez ellen lehet valamit tenni egy ilyen, beépített akkumulátoros gépnél?
-
Xpredi01
tag
válasz
mukibuci
üzenetére
én most kezdem azt érezni, hogy igen, már majdnem azt tudják ezek a csodák, amit én akarok, annyi pénzért, amennyit nem sajnálnék rá. Nekem az atom teljesítményével nincs bajom (volt egy első generációs netbookom, amivel bőven elvoltam az xp-vel, -még autoCADben is rajzolgattam rajta jobb híján
-) szóval ha úgy meghajtják a win10-et a mostani atomok mint a régik az xp-t, akkor az nekem elég.@Cyberpunk: Köszi neked is!
-
gyurkikrisz
őstag
Az új generációs Intel processzorokkal várhatóak olcsóbb tabletek?
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Xpredi01
üzenetére
Szerintem egész fürge, de töltöre dugva nekem is lehülyült az imént, érdekes egy bug ez.
Melegszik azért passzív hűtés lévén, de 10-es skálán talán 7-es.
Rá csak kell elosztó kábel.
Elég, főleg a 10-nek igaz driver hilyán inkább én várok még a 10-zel.
Ugyan úgy használható mint a beépített tárhely.
-
Xpredi01
tag
válasz
mukibuci
üzenetére
látom, no mindegy, lesz még ennyi, meg szerintem ősz közepe vége fele jönnek majd a márkásabb tabok hasonló árral és tudással.
gyurkikrisz: értem,köszi! Sokat ingázom, és baromira nem szeretem már cipelni a rohadt nehéz notebookom, ezért gondolkodom azon, hogy kiváltsam egy ilyennel. Erre kíváncsi, hogy mennyi lenne a kompromisszum az i3(380m)-es laposhoz képest.
-
Xpredi01
tag
Szemezgetek én is ezzel a Tescós csodával.
Én sokat használnám asztali helyett egy FullHD monitorra kötve, lenne néhány kérdésem ezzel kapcsolatban:
-Mennyire pörög a rendszer, mondjuk egy sima régi i3-as, sima winyós géphez képest?
-Mennyire melegszik? Mondjuk FullHD youtube mellett?
-Bluetooth nélkül egyszerre rá tudok kötni külső winyót, egeret, billt?
-az a 32GB elég a windowsnak? a 10-esnek?
-SD kártya hogy viselkedik windows alatt? (minden program, amit telepítenék arra menne)Köszi előre is!
-
Cyberpunk
félisten
Üdv én is vettem egy Lark Ultimate 10i-t. Az összeszerelése nem egy prémium kategória, de ennyiért megbocsájtható. Viszont úgy tűnik ez használható töltőre dugva is.

-
törölt tag
válasz
Trialbiker
üzenetére
Dátum és idő pontos?
A másik ok, hogy nem Microsoft fiókkal vagy bejelentkezve -
Trialbiker
tag
Sziasztok miért nom tudok a store ból alkalmazásokat letölteni? Amikor egyet megnyitnék egyből kilép. Ja angolul használom a gépet hogy legyen Cortana.
-
törölt tag
válasz
poganytamas
üzenetére
Első körben állj meg, és keress a neten recoveryt vagy drivert.
Második körben mentsd ki a recoveryt biztos helyre.
Ha ez a kettő megvan, akkor utána kezdheted a kísérletezést, mert lesz miről visszaállítanod a géped.Ha véletlenül az első két lépést kihagynád, akkor reménykedj abban, hogy találsz még egy ugyanolyan tabot mint a tied, amiről helyre tudod állítani.
Nekem holnap hozzák meg.

-
arnd
senior tag
válasz
poganytamas
üzenetére
Én a touch driver környékén matatnék...
-
poganytamas
senior tag
Sziasztok,
Van egy Modecom Momentum 10-es tabletem, amin Windows 10 upgrade után nem működik a kapacitív windows gomb (a képernyő alatt). Minden más működik, volume up/down, power. Merre induljak el? Billentyűzet kiosztáshoz van valami köze, driver hiány?
-
darnics
aktív tag
üdv! egy gyos kérdésem lenne.van 3 tablet ami közül vennék.melyiket ajánljáok?? mindegyikbe van ami nagyon jó de nem tudok dönteni.köszi elöre is.
Acer Iconia w500p
Wayteq xtab-100 Qcr
Tablet Asus tf 101
-
Upo
addikt
válasz
SharpSA
üzenetére
Milyen meglepő...

Ráadásul egyesek képesek ilyesmit ilyen software.informer.com-ról vagy hasonlókról letölteni, ráadásul bekattintanak valami ultraügyes driver frissítő szoftverre, ami csak úgy dobálja a toolbarokat és malware-ket. Eszébe nem jut, hogy a gyártónál keresse...
-
codmester
tag
Sziasztok! Akkor ahogy értem ezzek a gépek eléglenne tanuláshoz? Office olvasás
-
SharpSA
veterán
válasz
SharpSA
üzenetére
Bocsánat, összekevertem a Lenovo-val, ott vannak 10-es driverek. Az Acernél valóban 8.1-esek vannak.
Egyébként itt vannak. -
arnd
senior tag
Amiket felsoroltál munka gyanánt nem követeli meg a win os-t, ezek droid alól is mennek gond nélkül.
Droidos 8" 3G modemes/GPS-es gép meg jóval több van. Még az 5-6 órás képernyő idő is hamarabb teljesül. A sok USB csak pár 10" gép jellemzője, de egy Bt-s egér bill párossal az sem feltétlen szükséges.Én inkább egy olcsóbb smartphone tab párost használnék. Esetleg Bt-s net megosztással, akár a GPS-t is meg lehetne osztani.
Navira szerintem ha nem kamionos vagy amúgy is nehézkes a 10" körüli tab.
8"-n meg az Excel stb gáz.
Szóval még mérlegeljél szerintem... -
alitak
senior tag
Sziaszzot, acer aspire switch 10-hez Windows 10 drivereket merre találok? Clean install után semmi sem működik, az upgrade után nem volt ilyen gond. Ott volt más.
-
PeZsex
újonc
Windows tablet - okostelefon helyett
Sziasztok!
Tablet vásárlás előtt állok.
(Eredetileg az okostelefont akartam lecserélni, de végül egy 8inches tablet + hagyományos mobil mellett döntöttem.)Sok utánajárás után az alábbi elvárások körvonalazódtak:
Windows OS - hogy dolgozni is tudjak rajta (szövegszerkesztés, e-mail, böngészés, excel stb)
Wifi
Sim - mobil internethez - fontos, hogy tényleg mobil legyen, ezért mobil internet-képes legyen.
GPS - navigációhoz az autóban (most az okostelefont használom).
Bluetooth
2 USB/mini USB kimenet - estleg külső billentyű, v. egér csatlakoztatására, illetve autóban is legyen tölthető
Üzemidő: min. 5-6 óra - fontos, hogy kibírjon egy napot, ha úton vagyok
Ár: 90.000 HUF-ig
Méret: 8inch (max 10)
Előlapi kamera 2 mp (skypehoz)Időnként YouTube-ról filmet néznék rajta.
(Külön extra ha pl. wifi-n keresztül a Mybook-on lévő filmeket is tudom nézni rajta)Van esetleg ötletetek mit érdemes venni?
Előre is köszönöm.
-
-
SharpSA
veterán
válasz
gyurkikrisz
üzenetére
Aha, ok... Kicsit bővebben, amelyeket érdemes megvenni? Minimum 2GB RAM és 32, de inkább 64 GB belső tárhellyel kellene.
tjb007
Ha jól látom ez csak Windows 10-es, Androidot nem írják.Illetve honnan érdemes rendelni, mely helyek, oldalak megbízhatók?
-
SharpSA
veterán
Melyik 8-10 colos készülék tudja a dual bootot, azaz Windows és Android is van rajta egyszerre. Illetve van olyan, ami mostanában fog megjelenni újabb hardverrel?
-
kormerka
újonc
Igen, fixen, a másik vége cserélhető. Köszi a segítséget!
-
kormerka
újonc
Nem, külön vékony hengeres DC bemenete van, hasonló a régi Nokia töltőknek csak vékonyabb.
-
kormerka
újonc
Mit nevezünk normális töltőnek?
Berheljem át a végét egy HTC-nek pl ami 1600 mA és nem fogja tölteni csak szinten tartani használat közben?
Megvárom a cserét aztán költök rá ezreket ha az sem OK. -
kormerka
újonc
Ráraktam egy másik töltőre (unverzálisas 2500 mA), nem micro USB a vége (még szerencse, hogy volt olyan vég a szettbe) és a helyzet változatlan...valszeg visszaviszem és cseréltetem egy másikat hátha nem esti műszakos lesz az is

-
-
kormerka
újonc
Van olyan márka (kivéve iPad), ahol nincsen ilyen probléma/hiba? Vagy ez csak az alsó kategóriánál fordul elő?
-
kormerka
újonc
Én is vette megy Lark Ultimate 10i-t, minden jó rajta tökéletesen kiváltja a feleségem laptopját, kivéve egy dolgot, nem tudom, hogy megint én fogtam-e ki a hibása terméket, de ha rádugom töltőre és úgy használom a DC bemenet oldalán egy kicsit megbolondul az érintő kijelző még ha a kávát is megfogom érdekes dolgokat művel. Valaki tapasztalt ehhez hasonló hibát? Csak töltőre csatlakozáskor jelentkezik.
-
previa69
csendes tag
válasz
MrPetya19
üzenetére
Kösz a gyors választ
Jöhet mind a két nyelven a tesztelés
Akkor a német billentyűzetest választom, az még olcsóbb is az angolnál.Különben nem is tudom Mo-n milyen billentyűzettel forgalmazzák. A wines yogával élőben még nem sikerült találkoznom. A forgalmazók is rendszeresen tagadják ,hogy ilyen modell lenne, aztán a pontos típusszám után megtörnek és csodálkoznak. Úgy látszik, talán az ára miatt, nem annyira elterjedt készülék. Azért még reménykedem ,hátha van valaki a fórumon aki már tartósabban használatba vette és megosztaná velük a saját tapasztalatait. -
acelos
tag
Hátulja nagyon "szép" kék csúszásmentes müanyag ,az egész müanyag szerintem a kijelző is, nekem nem recseg ropog , csavargatás hatására a kijelzö elszineződik(de ez nem rendeltetés szerű használat), azt mondhatom áltagos minöségű , nincs olyan érzésem mintha mindjárt szét akarna esni.A billentyüyet is használható csak fel kell majd matricázni mert angol kiosztásű ,a billentyük nyomáspontja rövidebb mint a Dell laptopomé .Egyébként a hangszóró sztereó, eddig egy hibát fedeztem fel a bluetooth audió nekem akadozik mind az LG mind a Kitsound hangfallal , a megoldást még nem tudom.
-
acelos
tag
Lark Ultimate 10i win:
Délelőtt vettem egyet volt vele pár kör mert rendes árban volt kitéve a Tescoban és vissza kellett áraztatnom a 48ezres árba.
- A kijelzője átlagos fényerejű meleg színskála felé húz (olyan mint az Asus T100-asnak)
- Akksi 22.2Wh (kb 5900 mAh)
- Mind a két USB 2.0-ás
- wifi Realtek RTL8723BS
- Töltő egyedi méretű kicsi kerek (nem micro usb)
- Win frissítése után 15Gb szabad
- A billentyűzet igazából ajándéknak tekinthető mert angol kiosztású, az egér nem ismeri a win 8-as gesztusokat csak a két ujjas görgetést tudja , van pozitívuma is vannak rajta másodlagos billentyűzetek is (hang , médiavezérlő stb)
Szerintem ezért az árért megéri megvenni.
Belső tárhely sebessége:
Új hozzászólás Aktív témák
- EU-s vám vethet véget a nagyi temus vásárlási lázának
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vicces képek
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Samsung Galaxy A17 5G – megint 16
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- További aktív témák...
- iPhone XS Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3997
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Acer Predator Helios 18 AI I9 ULTRA 9275HX, 192GB RAM, 2TB SSD, RTX 5080
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Eladó Samsung Galaxy S23 8/256GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Az akku cellái idővel elhasználódnak. Bizonyos számú töltési ciklust bírnak csak ki, persze fix értékhatár nincs. Viszont ha folyamatosan magas a töltési szint, az talán rosszabb hatással van rá. Ezért szoktak javasolni bizonyos időközönként egy úgynevezett kondíciónáló töltést, mikor 10% alá merítjük, és feltöltjük 100%-ra. 1-2 hetente szoktam mikor masszívan csak asztalon használtam laptopot. így 4 éves gép esetében is 89% volt az akku, 400 ciklussal benne!

ARM SoC bele oszt jól van. De bilibe lóg a kezem.